Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 11:47:15

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 631127 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Ιανουαρίου 2011, 18:47:19
Απάντηση #180
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θέλετε και σχόλια;; Νομίζω πως είναι περιττά....


10 Ιανουαρίου 2011, 23:48:04
Απάντηση #181
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Σίγουρα θα έχετε υπόψη σας τις μελέτες του ΚΕΠΕ και της ECORYS η οποία έγινε για λογαριασμό της ΕΕ. Και οι δύο συνηγορούν υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη και το όφελος των πολιτών.
Για τους γνώστες του αντικειμένου, που είναι οι αποκλεισμένοι από το επάγγελμα φαρμακοποιοί, τα επιχειρήματα που προβάλλει ο ΠΦΣ δεν πείθουν, και οι μελέτες αυτές το αποδεικνύουν με στοιχεία.
Γνωρίζουν επίσης όλοι, ότι ο κίνδυνος αύξησης της ...
φαρμακευτικής δαπάνης, πηγάζει από τον υπερβολικό αριθμό ιατρών που έχουν την δυνατότητα να συνταγογραφούν, και οι οποίοι εξαιτίας του μεγάλου τους αριθμού (διπλάσιος από το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), αντιμετωπίζουν ζήτημα οικονομικής επιβίωσης, με αποτέλεσμα να υποκύπτουν στις πιέσεις των φαρμακευτικών εταιριών. Οι φαρμακευτικές εταιρίες, έχουν σαν στόχο τους παραγωγούς συνταγών που είναι οι ιατροί, και όχι τους φαρμακοποιούς.

Σαν αντίλογος, παρουσιάζονται από τον ΠΦΣ τα ακόλουθα επιχειρήματα:

Η αύξηση του αριθμού των φαρμακείων θα προκαλέσει πρόβλημα επιβίωσης στα φαρμακεία και άρα διαφθοράς, η οποία θα αυξήσει τη φαρμακευτική δαπάνη.



Απάντηση:

Ο κίνδυνος διαφθοράς, είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερος, όταν για να αποκτήσει κάποιος νέος φαρμακοποιός φαρμακείο, πρέπει να καταβάλει ποσά της τάξης των 300.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσβέσει το ποσό αυτό σε λογικό χρονικό διάστημα, καθίσταται πιο επιρρεπής σε πιέσεις και τακτικές που βλάπτουν το ασφαλιστικό σύστημα.
Φαινόμενα διαφθοράς, έχουν παρατηρηθεί αποδεδειγμένα με το ισχύον καθεστώς, και οι σημαντικότεροι λόγοι είναι α) ο μεγάλος αριθμός ιατρών που συνταγογραφούσαν ανεξέλεγκτα, ακόμη και φάρμακα άσχετα με την ειδικότητά τους, δελεαζόμενοι από τις παροχές των εταιριών, και β) τα μεγάλα ποσά που διακινούνται για την αγορά φαρμακείων από νέους φαρμακοποιούς. Τα μέχρι τώρα υπουργεία, δεν ενδιαφέρθηκαν για μια αποτελεσματική πολιτική ελέγχου της συνταγογράφησης. Εντατικοί μέθοδοι ελέγχου, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εσείς καθιερώσατε, απέδειξε ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα στην εξάλειψη του φαινομένου.
Τα φαρμακεία, έχουν την επιλογή συγχωνεύσεων, ώστε να δημιουργηθεί οικονομία κλίμακας και επομένως περιθωρίου κέρδους που θα βοηθήσει την επιχείρηση να επιβιώσει έναντι του ανταγωνισμού. Μέχρι σήμερα, καθώς το φαρμακείο αποτελεί προστατευμένο καθεστώς, ελάχιστοι φαρμακοποιοί προέβησαν σε συγχωνεύσεις των φαρμακείων τους, και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό φαρμακείων σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, όπου το καθεστώς των εταιριών φαρμακείων είναι διαδεδομένο. Για παράδειγμα, γιατί έξω από ένα μεγάλο νοσοκομείο να υπάρχουν 5 φαρμακεία, τα οποία να ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες, και να μην συγχωνευτούν σε ένα μεγάλο, με 5 φαρμακοποιούς συνεταίρους, όπου με κυλιόμενο ωράριο θα μπορεί να είναι ανοιχτό όλο το εικοσιτετράωρο; Η οικονομία κλίμακας που θα δημιουργηθεί, θα τους επιτρέψει να έχουν και καλύτερες τιμές, αν όχι στα φάρμακα που μέχρι σήμερα είναι διατιμημένο προϊόν, τουλάχιστον στα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ αλλά και στα άλλα παραϊατρικά προϊόντα, για κάποια από τα οποία τα ασφαλιστικά ταμεία, καλύπτουν μέρος του κόστους τους (π.χ. συσκευές c-PAP).


Τα πληθυσμιακά κριτήρια, επιβάλλονται από την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ (C-570/07)


Απάντηση:

Η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ (C-570/07) που επικαλείται ο ΠΦΣ, απλά δηλώνει ότι ενδεχόμενα πληθυσμιακά κριτήρια, δεν αντιτίθενται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, ωστόσο, δεν τα επιβάλει και δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη να τα υιοθετήσουν. Αντίθετα, το ανώτερο δικαστήριο της Ελλάδας, το ΣτΕ, τα έχει κρίνει αντισυνταγματικά.
Τα πληθυσμιακά κριτήρια, όποια και αν είναι αυτά, έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικά από το ΣτΕ και ενδεχόμενη μείωσή τους, απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα με νέες προσφυγές και δεν θα το εξαλείψει. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι προστατεύεται ο κλάδος των φαρμακοποιών, κάτι που δεν έγινε για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Σήμερα από την κοινωνία εκτιμάται η πολιτική που λύνει ζητήματα, και δεν τα μεταθέτει σε πλάτες άλλων.


Τα φαρμακεία στην Ελλάδα, είναι τα περισσότερα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.


Απάντηση:

Αυτό ισχύει, ωστόσο η πολιτική για τα φαρμακεία, δεν είναι ούτε κοινή, ούτε ενιαία ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, τα φαρμακεία είναι πολυμετοχικά, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε κατάστημα, είναι μέτοχοι και εργάζονται περισσότεροι του ενός φαρμακοποιού, σε αντίθεση με το καθεστώς της Ελλάδας, όπου στην συντριπτική πλειοψηφία τους, κάθε φαρμακείο ανήκει σε ένα φαρμακοποιό.
Αν το ζητούμενο είναι η μείωση του αριθμού των φαρμακείων, αυτό θα επιτευχθεί όχι με την προστασία του υπάρχοντος καθεστώτος, όπου ο αριθμός των αδειών θα ανακυκλώνεται με αδιαφανείς διαδικασίες και θα παραμένει σταθερός, αλλά με το πλήρες άνοιγμα που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις, σύμφωνα με τα πρότυπα άλλων χωρών της ΕΕ.


Αν ελευθερωθεί το επάγγελμα, θα ερημώσουν οι απομακρυσμένες περιοχές από φαρμακεία και οι πληθυσμοί που ζουν εκεί, δεν θα έχουν πρόσβαση σε φάρμακα.



Απάντηση:

Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί, καθώς ο ισχυρότερος ανταγωνισμός που θα προκύψει από συγχωνεύσεις φαρμακείων σε μεγάλα αστικά κέντρα και κέντρα συνταγογράφησης όπως νοσοκομεία κλπ, θα αποτρέψει τους ήδη εγκατεστημένους στις απομακρυσμένες περιοχές φαρμακοποιούς να μετακινηθούν σε πιο ανταγωνστικό περιβάλλον και να διακινδυνεύσουν την επαγγελματική ασφάλεια και την μέχρι τώρα πορεία τους.
Ασφαλιστικές δικλίδες, μπορούν να δημιουργηθούν, όπως η απαγόρευση χορήγησης νέας άδειας λειτουργίας φαρμακείου πριν την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος (π.χ. 3 ετών), σε φαρμακοποιό που έκλεισε το φαρμακείο του για να ιδρύσει νέο σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή.
Μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής του καθεστώτος που ισχύει σε αρκετές χώρες της ΕΕ, όπου σε περιοχές όπου δεν υπάρχει προσβάσιμο φαρμακείο, ο ιατρός (π.χ. ο αγροτικός ιατρός) έχει την δυνατότητα από το νόμο να προμηθεύει με φάρμακα τους ασθενείς.

Βέβαια, με το πλήρες άνοιγμα, θα χαθεί η δυνατότητα των φαρμακοποιών να εμπορεύονται την επιχείρησή τους όταν αποχωρούν από αυτή, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς θα υπάρξουν σχήματα φαρμακοποιών, που θα θελήσουν να αγοράσουν μία έτοιμη επιχείρηση λόγω θέσης και πελατείας, χωρίς ωστόσο αυτό να πρέπει να αποτελεί τη μοναδική τους επιλογή και ασφαλώς σε λογικότερες τιμές από τις σημερινές. Είναι κατανοητή η αντίδρασή τους για την απώλεια αυτού του «εφ’ άπαξ», αλλά η χώρα πρέπει να πάει μπροστά, και όπως όλος ο ελληνικός λαός έχασε μεγάλο ή μικρό μέρος του εισοδήματός του, οι φαρμακοποιοί δεν μπορεί να αποτελούν εξαίρεση, καθώς ήδη με τις αντιδράσεις τους έχουν προκαλέσει αρνητικά την κοινωνία, στρέφοντάς την εναντίον του κλάδου.
Στο δίλημμα λοιπόν, αν θα προστατευτούν τα συμφέροντα ενός κλάδου, ή τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών, η κοινωνία περιμένει την σωστή απάντηση από εσάς.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Ιορδάνου
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

11 Ιανουαρίου 2011, 00:01:34
Απάντηση #182
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Η αύξηση του αριθμού των φαρμακείων θα προκαλέσει πρόβλημα επιβίωσης στα φαρμακεία

Αν ελευθερωθεί το επάγγελμα, θα ερημώσουν οι απομακρυσμένες περιοχές από φαρμακεία

Μα εάν οι φαρμακοποιοι έχουν πρόβλημα επιβίωσης και στα κουφονήσια ΄θα ανοιξουν φαρμακείο.....

Εχω την αίσθηση πως έχουν πανικοβληθεί....

ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2011, 00:20:28 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιανουαρίου 2011, 00:32:22
Απάντηση #183
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Παράθεση
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τελευταία όλο ανοιχτές επιστολές λαμβάνουν ο Πρωθυπουργός ή οι Υπουργοί του από τον κάθε πικραμένο...


Παράθεση
Γνωρίζουν επίσης όλοι, ότι ο κίνδυνος αύξησης της ...
φαρμακευτικής δαπάνης, πηγάζει από τον υπερβολικό αριθμό ιατρών που έχουν την δυνατότητα να συνταγογραφούν, και οι οποίοι εξαιτίας του μεγάλου τους αριθμού (διπλάσιος από το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), αντιμετωπίζουν ζήτημα οικονομικής επιβίωσης, με αποτέλεσμα να υποκύπτουν στις πιέσεις των φαρμακευτικών εταιριών. Οι φαρμακευτικές εταιρίες, έχουν σαν στόχο τους παραγωγούς συνταγών που είναι οι ιατροί, και όχι τους φαρμακοποιούς.


Μάλιστα, η ανοιχτή επιστολή ξεκινάει από το συμπέρασμα ότι πρέπει να "κλείσει" το επάγγελμα του ιατρού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι χρηματίζονται. Άψογα, ωραία αρχή.


Παράθεση
Ο κίνδυνος διαφθοράς, είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερος, όταν για να αποκτήσει κάποιος νέος φαρμακοποιός φαρμακείο, πρέπει να καταβάλει ποσά της τάξης των 300.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσβέσει το ποσό αυτό σε λογικό χρονικό διάστημα, καθίσταται πιο επιρρεπής σε πιέσεις και τακτικές που βλάπτουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Παραφράζω με βάση τη νέα πραγματικότητα:
Ο κίνδυνος διαφθοράς, θα είναι αύριο εξίσου μεγάλος, όταν για να λειτουργήσει κάποιος νέος φαρμακοποιός φαρμακείο σε αυτό το περιβάλλον οικονομικής κρίσης και περιορισμένης ρευστότητας, πρέπει να τηρεί μεγάλο κεφάλαιο κίνησης πέραν των περίπου 150Κ για το άνοιγμα του φαρμακείου (εξοπλισμός, στοκ, ενοίκιο). Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσβέσει το ποσό αυτό σε λογικό χρονικό διάστημα, ειδικά μετά την μείωση 30-40% τζίρου και κερδών (μειώσεις τιμών, ηλ. συνταγογράφηση, rebate, οφειλές ταμείων) καθίσταται πιο επιρρεπής σε πιέσεις και τακτικές που βλάπτουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Για να το πω πιο συγκεκριμένα: αν μέχρι σήμερα ορισμένοι ακολουθούσαν άθλιες πρακτικές λόγω απληστίας, αύριο αυτό θα γίνεται αναγκαστικά για λόγους επιβίωσης και μόνο.


Παράθεση
Τα φαρμακεία, έχουν την επιλογή συγχωνεύσεων, ώστε να δημιουργηθεί οικονομία κλίμακας και επομένως περιθωρίου κέρδους που θα βοηθήσει την επιχείρηση να επιβιώσει έναντι του ανταγωνισμού. Μέχρι σήμερα, καθώς το φαρμακείο αποτελεί προστατευμένο καθεστώς, ελάχιστοι φαρμακοποιοί προέβησαν σε συγχωνεύσεις των φαρμακείων τους, και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό φαρμακείων σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, όπου το καθεστώς των εταιριών φαρμακείων είναι διαδεδομένο.

Καλά που αφήνει ο συντάκτης και το δικαίωμα της επιλογής για συγχώνευση. Προς στιγμή νόμιζα ότι προέτρεπε σε νομοθετική ρύθμιση...


Παράθεση
Τα φαρμακεία στην Ελλάδα, είναι τα περισσότερα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

Απάντηση:

Αυτό ισχύει, ωστόσο η πολιτική για τα φαρμακεία, δεν είναι ούτε κοινή, ούτε ενιαία ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, τα φαρμακεία είναι πολυμετοχικά, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε κατάστημα, είναι μέτοχοι και εργάζονται περισσότεροι του ενός φαρμακοποιού, σε αντίθεση με το καθεστώς της Ελλάδας, όπου στην συντριπτική πλειοψηφία τους, κάθε φαρμακείο ανήκει σε ένα φαρμακοποιό.
Αν το ζητούμενο είναι η μείωση του αριθμού των φαρμακείων, αυτό θα επιτευχθεί όχι με την προστασία του υπάρχοντος καθεστώτος, όπου ο αριθμός των αδειών θα ανακυκλώνεται με αδιαφανείς διαδικασίες και θα παραμένει σταθερός, αλλά με το πλήρες άνοιγμα που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις, σύμφωνα με τα πρότυπα άλλων χωρών της ΕΕ.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως θα "αναγκαστούν" οι φαρμακοποιοί να συγχωνευθούν.
Συγχώνευση σημαίνει αναλογική συμμετοχή σε κέρδη και έξοδα... Γιατί να μπουν στον κόπο;
Όσο για την ανακύκλωση των αδειών, ας μπουν διαφανείς διαδικασίες με επιστροφή τους στις νομαρχίες και τήρηση επετηρίδας.


Παράθεση

Αν ελευθερωθεί το επάγγελμα, θα ερημώσουν οι απομακρυσμένες περιοχές από φαρμακεία και οι πληθυσμοί που ζουν εκεί, δεν θα έχουν πρόσβαση σε φάρμακα.


Απάντηση:

Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί, καθώς ο ισχυρότερος ανταγωνισμός που θα προκύψει από συγχωνεύσεις φαρμακείων σε μεγάλα αστικά κέντρα και κέντρα συνταγογράφησης όπως νοσοκομεία κλπ, θα αποτρέψει τους ήδη εγκατεστημένους στις απομακρυσμένες περιοχές φαρμακοποιούς να μετακινηθούν σε πιο ανταγωνστικό περιβάλλον και να διακινδυνεύσουν την επαγγελματική ασφάλεια και την μέχρι τώρα πορεία τους.
Ασφαλιστικές δικλίδες, μπορούν να δημιουργηθούν, όπως η απαγόρευση χορήγησης νέας άδειας λειτουργίας φαρμακείου πριν την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος (π.χ. 3 ετών), σε φαρμακοποιό που έκλεισε το φαρμακείο του για να ιδρύσει νέο σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή.
Μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής του καθεστώτος που ισχύει σε αρκετές χώρες της ΕΕ, όπου σε περιοχές όπου δεν υπάρχει προσβάσιμο φαρμακείο, ο ιατρός (π.χ. ο αγροτικός ιατρός) έχει την δυνατότητα από το νόμο να προμηθεύει με φάρμακα τους ασθενείς.

Καλά, εδώ ο συντάκτης "ζωγραφίζει". Όχι μόνο εφευρίσκει ένα νέο περιορισμό (απαγόρευση χορήγησης άδειας για 3 έτη) αλλά αυτοαναιρείται διότι προβλέπει ότι κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς φαρμακείο. Και φτάνει στη φοβερή εισήγηση, τη μετατροπή του Αγροτικού Ιατρού σε φαρμακοποιό...


« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2011, 00:37:37 από tasath »
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

11 Ιανουαρίου 2011, 09:20:31
Απάντηση #184
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Όλα αυτά που γράφεις, ακόμη και αν ήταν σωστά, ΔΕΝ αποδεικνύουν ότι το επάγγελμα πρέπει να μείνει υπό τον μονοπωλιακό έλεγχό σας, ως δήθεν να είστε πιο ενάρετοι από τους μελλοντικούς συναδέλφους σας.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2011, 09:29:22 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Ιανουαρίου 2011, 09:42:53
Απάντηση #185
Αποσυνδεδεμένος

Meletis



Παράθεση
Μάλιστα, η ανοιχτή επιστολή ξεκινάει από το συμπέρασμα ότι πρέπει να "κλείσει" το επάγγελμα του ιατρού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι χρηματίζονται. Άψογα, ωραία αρχή.

Που το ειδατε αυτο γραμμενο; Εχετε μεγαλη φαντασια στην ελευθερη μεταφραση. Ο συντακτης της επιστολης, περιγραφει την πραγματικοτητα. Οι ιατροι δραστηριοποιουνται σε ελευθερη αγορα (σε αντιθεση με τους φαρμακοποιους) και ο ικανοτερος κερδιζει. Προφανως, το κλεισιμο του επαγγελματος, ειναι η μοναδικη λογικη στους εχοντες φαρμακειο. Ο ελευθερος ανταγωνισμος, δεν περναει απο το μυαλο τους ουτε σαν σκεψη. Οι πιεσεις των εταιριων για αυξηση συνταγογραφησης, ειναι πασιγνωστες, οπως και οι αποδεκτες, που ειναι οι πααγωγοι συνταγων. Δεν λεει πουθενα να κλεισει το επαγγελμα. Σωστο ελεγχο χρειαζεται λεει, και ο καλυτερος να επιβιωσει.


Παράθεση
Παραφράζω με βάση τη νέα πραγματικότητα:
Ο κίνδυνος διαφθοράς, θα είναι αύριο εξίσου μεγάλος, όταν για να λειτουργήσει κάποιος νέος φαρμακοποιός φαρμακείο σε αυτό το περιβάλλον οικονομικής κρίσης και περιορισμένης ρευστότητας, πρέπει να τηρεί μεγάλο κεφάλαιο κίνησης πέραν των περίπου 150Κ για το άνοιγμα του φαρμακείου (εξοπλισμός, στοκ, ενοίκιο). Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσβέσει το ποσό αυτό σε λογικό χρονικό διάστημα, ειδικά μετά την μείωση 30-40% τζίρου και κερδών (μειώσεις τιμών, ηλ. συνταγογράφηση, rebate, οφειλές ταμείων) καθίσταται πιο επιρρεπής σε πιέσεις και τακτικές που βλάπτουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Για να το πω πιο συγκεκριμένα: αν μέχρι σήμερα ορισμένοι ακολουθούσαν άθλιες πρακτικές λόγω απληστίας, αύριο αυτό θα γίνεται αναγκαστικά για λόγους επιβίωσης και μόνο.

Μας εχετε συνηθισει σε παραφρασεις....Προφανως μιλατε βασει της δικης σας λογικης... Ακομη και ετσι να ειναι... αλλο 150Κ συν ολα τα αλλα που αναφερατε (μειωσεις τιμων κλπ κλπ), και αλλο 300Κ συν ολα τα αλλα που αναφερατε...



Παράθεση
Καλά που αφήνει ο συντάκτης και το δικαίωμα της επιλογής για συγχώνευση. Προς στιγμή νόμιζα ότι προέτρεπε σε νομοθετική ρύθμιση...

Σε νομοθετικες ρυθμισεις και γενικως παντος ειδους περιοριστικες ρυθμισεις, αρεσκεται μονο ο ΠΦΣ....



Παράθεση
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως θα "αναγκαστούν" οι φαρμακοποιοί να συγχωνευθούν.
Συγχώνευση σημαίνει αναλογική συμμετοχή σε κέρδη και έξοδα... Γιατί να μπουν στον κόπο;
Όσο για την ανακύκλωση των αδειών, ας μπουν διαφανείς διαδικασίες με επιστροφή τους στις νομαρχίες και τήρηση επετηρίδας.

Αυτη η αδυναμια σας να κατανοησετε βασικες αρχες του εμποριου ειναι που θα σας βγαλει εξω απο τον ανταγωνισμο... Δεν εχετε ακουσει ποτε για οικονομιες κλιμακας? Αν 5 φαρμακοποιοι, που ο ενας βρισκεται απεναντι απο τη μουρη του αλλου, οπως αναφερει ο συντακτης ενωσουν τις δυναμεις τους, δεν θα πετυχουν καλυτερες τιμες στα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, που δεν ειναι διατιμημενο προϊον; δεν θα μοιραστουνε τα λειτουργικα τους εξοδα; δεν θα ενωσουν την πελατεια τους; Αλλα τι λεω τωρα.. ψιλα γραμματα...γιατι να μπουν στον κοπο, οπως λετε κι εσεις....φοβουνται μην χασουν κανενα ευρω και το παρει ο διπλανος τους. Και αυτο λυνεται ομως... με τη λογικη που ζητατε το ποσο που ζητατε για την πωληση αδειων, με ακριβως την ιδια λογικη, βασει τζιρου των τελευταιων ετων, μπορει να γινει και η αναλογια των μετοχων. Οσο για την καταθεση των αδειων στις νομαρχιες, δεν ακουσα τον ΠΦΣ να το προτεινει. Φυσικα αυτο ειναι κατι που θα επρεπε να γινεται, αλλα απο μονο του, δεν οδηγει στη μειωση του αριθμου των φαρμακειων (σαν μεμονωμενα καταστηματα) για τα οποια και εσεις και ο υπουργος διαμαρτυρεται οτι ειναι παρα πολλα...



Παράθεση
Καλά, εδώ ο συντάκτης "ζωγραφίζει". Όχι μόνο εφευρίσκει ένα νέο περιορισμό (απαγόρευση χορήγησης άδειας για 3 έτη) αλλά αυτοαναιρείται διότι προβλέπει ότι κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς φαρμακείο. Και φτάνει στη φοβερή εισήγηση, τη μετατροπή του Αγροτικού Ιατρού σε φαρμακοποιό...


Μπα? τωρα ειστε κατα των περιορισμων; Μιλαει για ασφαλιστικες δικλιδες που θα αποτρεψουν την διαταραξη της σημερινης κατανομης. Η "φοβερη εισηγηση" που ειρωνευεστε, ειναι νομος σε πολλα ευρωπαϊκα κρατη.

11 Ιανουαρίου 2011, 10:19:07
Απάντηση #186
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Οι ΦχΦ φιλοξενούνται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2011, 10:35:58 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Ιανουαρίου 2011, 14:42:23
Απάντηση #187
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Προς @Meletis και @Διακομιστής:

1. Πόσες φορές πρέπει να πω ότι ΔΕΝ εκπροσωπώ κανέναν; Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κατανόηση της γλώσσας ή βλέπετε παντού εχθρούς;

2. @Meletis, πες μου σοβαρά γιατί πρέπει 5 φαρμακοποιοί να συγχωνευθούν και να συνδιοικήσουν μια επιχείρηση όταν το βασικό προϊόν που εμπορεύονται έχει στάνταρ τιμή και το παιχνίδι παίζεται με σταθερούς κανόνες. Υπάρχει κανείς που έχει διάθεση να μοιράσει την πελατεία του και τα κέρδη του, στη λογική ότι θα πετύχει καλύτερες τιμές στα ΜΗΣΥΦΑ ή θα μοιράσει τα έξοδά του; Στο δεδομένο περιβάλλον περιορισμών & ωραρίου; Και άσε τους φαρμακοποιούς, πες μου ποιους άλλους ελ. επαγγελματίες βλέπεις να το κάνουν αυτό στη χώρα μας. Δεν συμφωνείς ότι πρόκειται ΚΑΙ για ζήτημα κουλτούρας και νοοτροπίας (ο καθείς το μαγαζάκι του);

3. Σχολίασα - με καθαρή δόση ειρωνίας και χαριτολογώντας - ότι ο συντάκτης υπονοεί το "κλείσιμο" του επαγγέλματος του γιατρού. Λυπάμαι που δεν έγινα κατανοητός, θα το δουλέψω λίγο περισσότερο. Ουσιαστικά ο συντάκτης πετάει το μπαλάκι στους γιατρούς ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την αύξηση της φαρμ. δαπάνης. Αυτό δηλαδή που λέμε μήνες εδώ μέσα και κάποιοι το αρνούνται λυσσαλέα. Όμως υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα που κατηγορούν συνεχώς και αδιακρίτως όλους τους φαρμακοποιούς ότι συμμετέχουν κι εκείνοι, ενεργά ή όχι, στο πάρτυ. Αν δεχθούμε αυτό το τελευταίο ως αλήθεια, τότε συμπεραίνουμε ότι η - χωρίς περιορισμούς - αύξηση των φαρμακείων επίσης θα συμβάλει σε αυτό τον κίνδυνο. Άρα, τι από τα δύο τελικά ισχύει και πως οι νέοι φαρμακοποιοί διαφέρουν;

4. Γράφεις "ασφαλιστικες δικλιδες που θα αποτρεψουν την διαταραξη της σημερινης κατανομης". Δεν μπορώ να μην χαμογελάσω, χρησιμοποιείς ακριβώς τις ίδιες λέξεις με αυτές των συνδικαλιστών αντιπάλων σου! Και επιπλέον, παραδέχεσαι κι εσύ ότι μια κάποια κατανομή υπάρχει, παρ' όλο που σε προηγούμενα posts σου αμφισβητείς τα νούμερα που δίνει ο ΠΦΣ για τον αριθμό των φαρμακείων και την κάλυψη της χώρας (π.χ στην αναλογία πληθυσμού).


Για να τελείωνουμε:

1. Αν οι λεγόμενοι ΦχΦ είχαν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως φαντάζονται τη λειτουργία του φαρμακείου στο άμεσο μέλλον, ενδεχομένως να τους υποστήριζα κιόλας. Αν η πρότασή τους δεν εξαντλούνταν μόνο στις διαδικασίες ίδρυσης/αδειοδότησης του φαρμακείου, αλλά κάλυπταν με σαφείς θέσεις θέματα όπως ο τρόπος μείωσης των τιμών των φαρμάκων, το ωράριο λειτουργίας, η δυνατότητα διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό, κλπ, θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα. Ακόμα και αν υποστήριζαν πράγματα όπως η άμεση ίδρυση αλυσίδων, η ατομική σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία, η 24ωρη λειτουργία με βάρδιες, η παροχή φορολογικών κινήτρων για συγχωνεύσεις και άλλα εξωτικά, θα έλεγα "να μια προχωρημένη άποψη που μπορεί κάπου να οδηγήσει". Για την ώρα, η άποψη αυτή εμένα προσωπικά μου λέει "θέλω κι εγώ να φάω πίτα". Σόρυ αλλά έτσι ακούγεται.

2. Σταματήστε να βλέπετε πόλεμο και εχθρούς. Δεν είναι όλοι το ίδιο με τους συνδικαλισταράδες. Αύριο θα είστε ακριβώς στην ίδια θέση, αντιμέτωποι με τα πραγματικά προβλήματα.


Στο μεταξύ, όσο εμείς μιλάμε μεταξύ μας, να τι προκαλούν οι "ενάρετες" εταιρείες στην αγορά. Να ποιοι πραγματικά εκβιάζουν την κοινωνία και προκαλούν σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες ασθενείς. Να ποιοί πραγματικά αντιδρούν στις μειώσεις τιμών επειδή δεν τους συμφέρουν.
Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο, ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2011 να μην βρίσκουμε την απλή ασπιρίνη...

Στέρεψε η αγορά από φάρμακα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2011, 17:00:51 από tasath »
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

11 Ιανουαρίου 2011, 20:10:15
Απάντηση #188
Αποσυνδεδεμένος

Meletis


Παράθεση
2. @Meletis, πες μου σοβαρά γιατί πρέπει 5 φαρμακοποιοί να συγχωνευθούν και να συνδιοικήσουν μια επιχείρηση όταν το βασικό προϊόν που εμπορεύονται έχει στάνταρ τιμή και το παιχνίδι παίζεται με σταθερούς κανόνες. Υπάρχει κανείς που έχει διάθεση να μοιράσει την πελατεία του και τα κέρδη του, στη λογική ότι θα πετύχει καλύτερες τιμές στα ΜΗΣΥΦΑ ή θα μοιράσει τα έξοδά του; Στο δεδομένο περιβάλλον περιορισμών & ωραρίου; Και άσε τους φαρμακοποιούς, πες μου ποιους άλλους ελ. επαγγελματίες βλέπεις να το κάνουν αυτό στη χώρα μας. Δεν συμφωνείς ότι πρόκειται ΚΑΙ για ζήτημα κουλτούρας και νοοτροπίας (ο καθείς το μαγαζάκι του);

Χαιρομαι που παραδεχεσαι οτι ο καθενας απο αυτους κοιταει το μαγαζακι του και αγνοει μεθοδους της αγορας που θα τον οδηγουσαν σε αναπτυξη.


Παράθεση
4. Γράφεις "ασφαλιστικες δικλιδες που θα αποτρεψουν την διαταραξη της σημερινης κατανομης". Δεν μπορώ να μην χαμογελάσω, χρησιμοποιείς ακριβώς τις ίδιες λέξεις με αυτές των συνδικαλιστών αντιπάλων σου! Και επιπλέον, παραδέχεσαι κι εσύ ότι μια κάποια κατανομή υπάρχει, παρ' όλο που σε προηγούμενα posts σου αμφισβητείς τα νούμερα που δίνει ο ΠΦΣ για τον αριθμό των φαρμακείων και την κάλυψη της χώρας (π.χ στην αναλογία πληθυσμού).

Λυπαμαι που δεν σας αρεσει η γλωσσα μου. Η πατροτητα της ελληνικης γλωσσας δεν ανηκει σε κανεναν. Αμφισβητησα τα νουμερα των φαρμακειων, οχι την κατανομη. Καθε χωριο εχει και το η τα φαρμακεια του, γιαυτο το επαγγελμα ειναι κλειστο.

Παράθεση
1. Αν οι λεγόμενοι ΦχΦ είχαν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως φαντάζονται τη λειτουργία του φαρμακείου στο άμεσο μέλλον, ενδεχομένως να τους υποστήριζα κιόλας. Αν η πρότασή τους δεν εξαντλούνταν μόνο στις διαδικασίες ίδρυσης/αδειοδότησης του φαρμακείου, αλλά κάλυπταν με σαφείς θέσεις θέματα όπως ο τρόπος μείωσης των τιμών των φαρμάκων, το ωράριο λειτουργίας, η δυνατότητα διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό, κλπ, θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα. Ακόμα και αν υποστήριζαν πράγματα όπως η άμεση ίδρυση αλυσίδων, η ατομική σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία, η 24ωρη λειτουργία με βάρδιες, η παροχή φορολογικών κινήτρων για συγχωνεύσεις και άλλα εξωτικά, θα έλεγα "να μια προχωρημένη άποψη που μπορεί κάπου να οδηγήσει". Για την ώρα, η άποψη αυτή εμένα προσωπικά μου λέει "θέλω κι εγώ να φάω πίτα". Σόρυ αλλά έτσι ακούγεται.

Αν ο ΠΦΣ μας αναγνωριζε ως φαρμακοποιους, θα καναμε κι εμεις τις προτασεις μας. Το να παραθεσω τις προτασεις μου σε εσας, δεν εχει κανενα νοημα.

Παράθεση
2. Σταματήστε να βλέπετε πόλεμο και εχθρούς. Δεν είναι όλοι το ίδιο με τους συνδικαλισταράδες. Αύριο θα είστε ακριβώς στην ίδια θέση, αντιμέτωποι με τα πραγματικά προβλήματα.

Αυτο που λετε, πρεπει να αποδεικνυεται με λογια και πραξεις.

Παράθεση
Στο μεταξύ, όσο εμείς μιλάμε μεταξύ μας, να τι προκαλούν οι "ενάρετες" εταιρείες στην αγορά. Να ποιοι πραγματικά εκβιάζουν την κοινωνία και προκαλούν σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες ασθενείς. Να ποιοί πραγματικά αντιδρούν στις μειώσεις τιμών επειδή δεν τους συμφέρουν.
Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο, ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2011 να μην βρίσκουμε την απλή ασπιρίνη...

Στέρεψε η αγορά από φάρμακα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Σε αυτο, δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σας. Οταν ομως ο ΠΦΣ δεν καταδεικνυει τους πραγματικους ενοχους της αυξησης της δαπανης και ισχυριζεται οτι οι νεοι φαρμακοποιοι θα τιναξουν το συστημα στον αερα, ποιος βγαζει τα ματια του με τα ιδια του τα χερια??


11 Ιανουαρίου 2011, 22:47:46
Απάντηση #189
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Από Meletis :
Αν ο ΠΦΣ μας αναγνωριζε ως φαρμακοποιους, θα καναμε κι εμεις τις προτασεις μας. Το να παραθεσω τις προτασεις μου σε εσας, δεν εχει κανενα νοημα.






Εγώ αντίθετα,αγαπητε Meletis,νομίζω πως σε αυτό το φόρουμ σας δίνεται μιας πρωτης τάξεως ευκαιρία να καταθέσετε πλήρως τις απόψεις σας και να αποκτησετε συμμάχους.Πόσο μάλλον τη στιγμή που λες πως ο ΠΦΣ δε σας αναγνωρίζει σαν φαρμακοποιούς.Διαφορετικά τι νόημα έχει να ποσταρετε συνέχεια?

Επίσης αυτό το να "παραθέσω τις προτάσεις μου σε εσάς" ακούγεται ενδεχομένως και κομμάτι απαξιωτικό...Δε συμφωνείς?Μόνος σου  ήρθες,δε σε καλέσαμε...Εκτός και αν αρέσκεσαι στο να λες αυτά που θες και μόνο και σε ενοχλεί ο διάλογος οπότε μάλλον εν τέλει χανεις πόντους.Ακόμη και την αντίθεση στο διάλογο πρέπει να τη δεις σαν μια ευκαιρία για διευκρινήσεις και ξεκαθάρισμα των θέσεων σας από εμάς τους υπολοίπους που αγνοούμε κάποια πράγματα.Σημασία δεν έχει μόνο να σας διαβάζουμε αλλά και να σας κατανοούμε.Αυτό πιστεύω  προσωπικά...
+

12 Ιανουαρίου 2011, 01:22:07
Απάντηση #190
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«Θα μοιραστεί η πίτα» ή αλλιώς θα μειωθούν τα κέρδη των φαρμακοποιών, αν ανοίξει το μέχρι τώρα «ερμητικά»... κλειστό επάγγελμα «που περνάει από γενιά σε γενιά», υποστηρίζουν φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής και μελλοντικοί φαρμακοποιοί, μιλώντας στην «Ε» για τα νέα μέτρα που όχι μόνο τους αφορούν αλλά στην ουσία καθορίζουν το μέλλον τους.



Δεν είναι σίγουροι για το μέλλον, όμως ξέρουν ότι μέχρι τώρα οι πιο τυχεροί συμφοιτητές τους είναι όσοι έχουν γονείς φαρμακοποιούς.

«Ενα από τα μέτρα που προβλέπει το "άνοιγμα" του επαγγέλματος είναι η κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών: μέχρι τώρα επιτρέπεται να λειτουργεί μόνο ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους και δύο φαρμακεία σε απόσταση 100 μέτρων· με το νέο μέτρο, όπου θέλει ανοίγει κανείς φαρμακείο. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν προσφέρει κάτι στους πολίτες, γιατί, ούτως ή άλλως, στη χώρα μας υπάρχουν ήδη πάρα πολλά φαρμακεία.

»Θα οδηγήσει, όμως, στη μείωση των κερδών των φαρμακοποιών, αφού θα μοιραστεί η πίτα - περισσότερα φαρμακεία, περισσότερος ανταγωνισμός και λιγότερα κέρδη», λέει στην «Ε» η 21χρονη Τίνα Τσάκου, φοιτήτρια στο 5ο έτος του Τμήματος Φαρμακευτικής.

Και η 24χρονη Ιωάννα Πάλλα δεν έχει γονέα φαρμακοποιό. Τελειώνοντας, λοιπόν, τη Φαρμακευτική, βγήκε στην αγορά εργασίας, με μοναδικό της όπλο το πτυχίο της... και προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα: «Μήνες έψαχνα δουλειά, πήγα σε δεκάδες φαρμακεία. Παντού λάμβανα την ίδια απάντηση, λες και ήταν συνεννοημένοι: "Είσαι πολύ ακριβή, επειδή έχεις πτυχίο, πρέπει να σε πληρώσουμε παραπάνω. Γι' αυτό και προτιμούμε έναν ανειδίκευτο, μας στοιχίζει λιγότερα"».

Ο 21χρονος Νικήτας Παρασκευόπουλος, που φοιτά στο 4ο έτος της Φαρμακευτικής και ούτε κι εκείνος έχει γονείς φαρμακοποιούς, παραδέχεται ότι «οι φαρμακοποιοί έχουν δημιουργήσει ένα φέουδο», ωστόσο, τονίζει ότι «αν το άνοιγμα του επαγγέλματος δεν γίνει με προϋποθέσεις, θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. Αν είναι να ανοίξει το επάγγελμα και να παίρνει άδεια λειτουργίας ο κάθε επιχειρηματίας που έχει σουπερμάρκετ να βάλει μέσα στο μαγαζί του φαρμακείο, όπου θα απασχολούνται φαρμακοποιοί με 500 ευρώ, τότε να μην ανοίξει ποτέ το επάγγελμα».

«Τα περισσότερα παιδιά φαρμακοποιών σπουδάζουν την επιστήμη γιατί τους περιμένει στρωμένη δουλειά και όχι απαραίτητα γιατί τους αρέσει, όπως εμείς που το επιλέξαμε γιατί το αγαπάμε, παρ' ότι γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε», μας λέει ο 21χρονος Χρήστος Παπαγεωργίου.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

12 Ιανουαρίου 2011, 10:02:39
Απάντηση #191
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από Meletis :
Αν ο ΠΦΣ μας αναγνωριζε ως φαρμακοποιους, θα καναμε κι εμεις τις προτασεις μας. Το να παραθεσω τις προτασεις μου σε εσας, δεν εχει κανενα νοημα.

Επίσης αυτό το να "παραθέσω τις προτάσεις μου σε εσάς" ακούγεται ενδεχομένως και κομμάτι απαξιωτικό...

Εγώ πάλι κατάλαβα ότι ο @Meletis απευθυνόταν στον @tasath, και δι' αυτού στους ΦμΦ.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2011, 10:10:33 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Ιανουαρίου 2011, 12:14:02
Απάντηση #192
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (ΤΟ ΕΘΝΟΣ)

Εντολή για καθαρές λύσεις, χωρίς καθυστερήσεις έδωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου προεδρεύοντας κυβερνητικής σύσκεψης με έμφαση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2011, 12:29:20 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Ιανουαρίου 2011, 13:07:44
Απάντηση #193
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από Meletis :
Αν ο ΠΦΣ μας αναγνωριζε ως φαρμακοποιους, θα καναμε κι εμεις τις προτασεις μας. Το να παραθεσω τις προτασεις μου σε εσας, δεν εχει κανενα νοημα.

Επίσης αυτό το να "παραθέσω τις προτάσεις μου σε εσάς" ακούγεται ενδεχομένως και κομμάτι απαξιωτικό...

Εγώ πάλι κατάλαβα ότι ο @Meletis απευθυνόταν στον @tasath, και δι' αυτού στους ΦμΦ.

Δεν έχει σημασία σε ποιον απευθύνεται, σημασία έχει - όπως γράφει και ο @Jack - να λέει τη γνώμη του και να συνδιαλέγεται με τους υπόλοιπους.
Αυτός είναι ο σκοπός ενός forum. Αλλιώς, ας φτιάξει ο καθένας ένα blog και ας μονολογεί.
Κι ύστερα, υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ ΦμΦ και συνδικαλιστών. Δεν συμφωνούν σε όλα οι μεν με τους δε. Και θα υπάρχουν πολλοί ΦμΦ που υποστηρίζουν ορισμένες θέσεις των ΦχΦ. Το κληρονομικό είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα. Συνεπώς, αξίζει να γίνεται κουβέντα, επί σαφών θέσεων και με επιχειρήματα. Υπάρχουν πάντα ευήκοα ώτα.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

12 Ιανουαρίου 2011, 15:06:10
Απάντηση #194
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Εγω παλι παληκαρια ειπα ο,τι ειχα να πω κ εγκαταλειπω αυτη την ενοτητα.Οχι απαξιωτικα αλλα αρχιζουμε κ επαναλαμβανομαστε...Με το χερι στην καρδια καλη επιτυχια στον αγωνα των φΧφ για επαγγελματικη αποκατασταση κ ευχομαι αν και οταν αποκατασταθουν να βοηθησουν στο αιτημα για προσιτο φαρμακο
+