Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 16:41:32

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των φαρμακοποιών  (Αναγνώστηκε 631161 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Ιουνίου 2011, 20:18:36
Απάντηση #705
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ηλεκτρονικη συνταγογραφιση στην Αμοργο και την Κυθνο?????????????
Γιατί Γιώργο; Τα δωμάτια καλά τα διαφημίζουν με το internet. Για τίποτε άλλο δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν; Και πόσα αντινεοπλασματικά ή ανοσορρυθμιστικά θα συνταγογραφηθούν στα ακριτικά νησιά; Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Ιουνίου 2011, 23:51:56
Απάντηση #706
Αποσυνδεδεμένος

tasath

@Black Mamba καλή αρχή !
Αναμένω εντυπώσεις τώρα που πέρασες στην πλευρά των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών (σε σχέση με εκείνη των υπαλλήλων, για να μην παρεξηγούμαι).

Μια ερώτηση όμως:
Αν πράγματι έδωσες μόνο 60Κ για να στήσεις μαγαζί (είχε ήδη έπιπλα; δεν χρειάστηκε ανακαίνιση; δεν έβαλες ρολά-τζαμαρία; δεν αγόρασες εξοπλισμό και συρταριέρες; δεν έβαλες μηχανογράφηση-συναγερμό; δεν έχεις ενοίκιο;) και 30Κ για εμπόρευμα, νομίζω ότι είσαι στην αρχή και θα χρειαστείς αρκετό κεφάλαιο στην άκρη για να τα φέρεις βόλτα. Ο @Δουβής μπορεί να υπερέβαλλε ελαφρώς για τα 250Κ αλλά δεν νομίζω ότι στήνεις ανταγωνιστικό μαγαζί τη σήμερον ημέρα με λιγότερα από 150Κ (κατάστημα-εμπόρευμα-ρευστό). Αυτό δεν το γράφω για να σου την πω, αλλά απεναντίας για να σε προειδοποιήσω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουν αλλάξει πολύ ακόμα και για τα φαρμακεία...

Σε κάθε περίπτωση, σου εύχομαι καλή επιτυχία.

5.000 συρταριέρα (από μαραγκό), 400 ευρώ νοίκι..., 10.000 τα ράφια, 2.000 οι 2 υπολογιστές + 350 το πρόγραμμα, ρολά έχει, τζάμια έχει, πόρτες έχει.... και στο κάτω κάτω όλα cash και χωρίς να χρωστάω σε κανέναν... Με ανταγωνισμό μηδαμινό. λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας των γειτόνων ΦμΦ.... (Κάτι λέγαμε οτι θέλω να ανοίξω σε χωριό και αυτό κάνω)...

Παρακαλώ, μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μου, ούτε τις επιχειρηματικές τακτικές μου.... Σε αμφισβήτηση τίθενται όσες πρακτικές έχουν καταντήσει στην μιζέρια και στην ζητιανιά τους ΦμΦ των τζιπ και των ιστιοπλοϊκών... Και μια διόρθωση... Δεν ήμουν απλά υπάλληλος... Διευθυντικό στέλεχος ήμουν!!!

Ούτε κατά διάνοια δεν πέρασα στην απέναντι όχθη, καθώς απέναντι βρίσκονται οι βολεμένοι κι εγώ δεν θα επαναπαυτώ ποτέ... Ούτε κατά διάνοια να αποκτήσω το ύφος και την παραποιότητα αυτών που πολέμησα και θα συνεχίσω να πολεμώ... Ούτε κατα διάνοια να  με ξανασυγκρίνετε με αυτούς!!! Εξακολουθώ να μην αισθάνομαι όμοιά τους....

Καμία υποτίμηση της νοημοσύνης σου. Συζήτηση κάνουμε αλλά φαίνεται ότι υπάρχει αρκετή καχυποψία...

ΥΓ: 2.000 για 2 υπολογιστές είναι πολλά.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

29 Ιουνίου 2011, 23:55:45
Απάντηση #707
Αποσυνδεδεμένος

tasath

ηλεκτρονικη συνταγογραφιση στην Αμοργο και την Κυθνο?????????????
Γιατί Γιώργο; Τα δωμάτια καλά τα διαφημίζουν με το internet. Για τίποτε άλλο δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν; Και πόσα αντινεοπλασματικά ή ανοσορρυθμιστικά θα συνταγογραφηθούν στα ακριτικά νησιά; Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας...

Σωστό ! 
Άμεση και καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ακόμα και στο τελευταίο κατσικοχώρι, στον τελευταίο αγροτικό γιατρό, στο τελευταίο φαρμακείο. Νισάφι με τα εμπόδια και τις δικαιολογίες που κρατάνε πίσω τη χώρα.

Βέβαια να πούμε και το άλλο: με ένα σωστό και πλήρες σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, γιατί στο παρόν υπάρχουν ακόμα κενά. Και ακόμα περισσότερο με έλεγχο που τώρα είναι πιο εφικτός σε σχέση με τις χειρόγραφες διαδικασίες...

30 Ιουνίου 2011, 09:49:31
Απάντηση #708
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

δεν ειπα οτι δεν συμφωνω με την ηλ.συν/ση

ειμαι απο τους πρωτους που μπηκα

ειπα απλα οτι θα παρει χρονο για να παει σε καθε μερος της Ελλαδας,π.χ. νησια

30 Ιουνίου 2011, 10:23:15
Απάντηση #709
Αποσυνδεδεμένος

tasath

άμεσα, άμεσα, άμεσα

Η τηλεόραση και η Μενεγάκη φτάνουν στα νησιά μέχρι να πεις κύμινο. Δεν μπορεί να φτάσει το internet ?

:)

1 Ιουλίου 2011, 10:54:12
Απάντηση #710
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

...εκτός του φμφ.

- Στημένο από τον Μπέο.

« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2011, 12:57:25 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιουλίου 2011, 09:32:17
Απάντηση #711
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

5 δις μοιράζονται κατ' έτος 12.000 φαρμακεία

3 Ιουλίου 2011, 12:20:50
Απάντηση #712
Αποσυνδεδεμένος

tasath

5 δις μοιράζονται κατ' έτος 12.000 φαρμακεία

Πάμε τα γνωστά μαθηματικά:

Χωρίς να τσεκάρω καν αν τα ποσά είναι σωστά, μια απλή διαίρεση μας δίνει τον μέσο ετήσιο τζίρο κάθε φαρμακείου: 416Κ ευρώ.
Που οδηγεί σε  μέσο καθαρό κέρδος (8-10%) 33Κ-41Κ. Που την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα χαμηλότερο λόγω έκτακτων "χαρατσιών".

Πραγματικά "τεράστιο" μέγεθος...

3 Ιουλίου 2011, 17:24:21
Απάντηση #713
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

μέσο καθαρό κέρδος 8-10%

Εγώ λέω, για καλύτερα αποτελέσματα της προπαγάνδας σας, να δηλώσετε ως μέσο καθαρό κέρδος 1-2%...

4 Ιουλίου 2011, 15:04:22
Απάντηση #714
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (newsit.gr)

...............
Όσο για το φλέγον ζήτημα εκείνων που ήδη έχουν πληρώσει ως και 200 χιλιάδες ευρώ για μια άδεια ή ακόμη χρωστάνε δόσεις για τον ίδιο λόγο σε τράπεζες ο υπουργός περιορίστηκε να απαντήσει... “αποτελεί μία στρέβλωση της αγοράς που έφτασε η ώρα να αντιμετωπιστεί.”

- Για την άλλη τη στρέβλωση, αυτή με την άδεια των φμφ, θα κάνεις τίποτε, @Λοβέρδε;

4 Ιουλίου 2011, 15:13:06
Απάντηση #715
Αποσυνδεδεμένος

tasath

μέσο καθαρό κέρδος 8-10%

Εγώ λέω, για καλύτερα αποτελέσματα της προπαγάνδας σας, να δηλώσετε ως μέσο καθαρό κέρδος 1-2%...

Αν έχεις διαφορετικά στοιχεία τα οποία μπορείς να τεκμηριώσεις, καλοδεχούμενη η συνέχεια της κουβέντας.
Αλλιώς παραμένεις στους απλούς συκοφάντες. Λυπάμαι για το χαρακτηρισμό, αλλά δεν βρίσκω καλύτερο...

4 Ιουλίου 2011, 15:32:50
Απάντηση #716
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Επειδή, όπως φαίνεται, σου αρέσει να ταλαιπωρείς και να ταλαιπωρείσαι μέσα από αυτό το Φόρουμ, διάβασε το παρακάτω:
(Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.)

Ας ρίξουμε και μια ματιά στο αναθεωρημένο (πέμπτο) Μνημόνιο  Ιουλίου 2011 να δούμε αν άλλαξε κάτι μετά από τόσους μήνες διαβουλεύσεων:

- Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να λειτουργήσει μέσα στον Ιούλιο με 25% λιγότερους Ιατρούς και 50% λιγότερο προσωπικό.

- Η Κυβέρνηση πρέπει να αναιρέσει το 0,4% υπέρ του ΠΦΣ ( σ.σ. Πόσοι γνωρίζουν ότι ισχύει μέχρι τώρα μια παγαποντιά, να κονομάει ο ΠΦΣ ένα νταβατζηλίκι για κάθε εκτελούμενη συνταγή; Με το ίδιο σκεπτικό, να βάλουμε και ένα ποσοστό υπέρ της ΕΛΕΓΕΙΑ ή της ΕΚΟΓΕΝΕΙΑ για κάθε πρωτοβάθμια συνταγή!! )

- Να εξακολουθήσει να πληρώνει μηνιαίως τα Φαρμακεία για να εισπράττει το rebate.

- Από το 2012 να τροποποιήσει την αμοιβή των Φαρμακείων ώστε να μην ξεπερνά το 15%. (Άρπα τη, αν το κέρδος του φμφ ήταν 8-10% όπως λές, τότε για ποιό λόγο το Μνημόνιο V προβλέπει μείωσή του ...σε 15%;)

- Η Κυβέρνηση προχωρά την e-συνταγογράφηση και αξιολογεί σε 3μηνιαία βάση τις επιδόσεις των Ιατρών στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων και σε 6μηνιαία βάση την κατανάλωση φαρμάκων και την εισροή του rebate από τα Φαρμακεία και τη Βιομηχανία.

- Προωθεί τη συνταγογράφηση με δραστική για την προαγωγή των φθηνότερων generics τα οποία θα κοστολογηθούν στο 60% των πρωτοτύπων (αυτή τη στιγμή κοστολογούνται στο 70%).

« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιουλίου 2011, 17:47:47 από Ο διακοσμητής »

4 Ιουλίου 2011, 19:01:10
Απάντηση #717
Αποσυνδεδεμένος

tasath

- Από το 2012 να τροποποιήσει την αμοιβή των Φαρμακείων ώστε να μην ξεπερνά το 15%. (Άρπα τη, αν το κέρδος του φμφ ήταν 8-10% όπως λές, τότε για ποιό λόγο το Μνημόνιο V προβλέπει μείωσή του ...σε 15%;)

Πόσο ημιμαθής μπορεί να είσαι; Δεν το πιστεύω, γιατί έχεις δώσει άλλα δείγματα γραφής.
Συνεπώς συνεχίζω να σε κατατάσσω στους ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ και στους ΕΜΠΑΘΕΙΣ.

Μάθε λοιπόν ότι δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα:

1) Στη σελίδα 128 του επικαιροποιημένου μνημονίου (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) ), για το πρώτο τρίμηνο του 2012 προβλέπεται κατ' αποκοπή κέρδος ή σε συνδυασμό με κάποιο μικρό ποσοστό κέρδους επί της τιμής του φαρμάκου, το οποίο όμως δεν θα ξεπερνά συνολικά το 15%.

2) Είναι άλλο πράγμα το markup επί της τιμής του φαρμάκου, άλλο το μικτό κέρδος, άλλο το καθαρός κέρδος. Εγώ μίλησα για καθαρό κέρδος (έσοδα-έξοδα, για να στο κάνω λιανά).

3) Εγώ έχω στοιχεία, εσύ δεν έχεις τίποτα παρά φήμες και δημοσιεύματα. Σε παροτρύνω λοιπόν να ρωτήσεις τη @blackmamba, αφού ρολλάρει η δουλειά για 2-3 μήνες, τι λεφτά βάζει καθαρά στην τσέπη. Θα εκπλαγείς...

4) Αν σε κούρασα, δες τι μπορείς να κάνεις για να μην με προκαλείς.

4 Ιουλίου 2011, 19:14:08
Απάντηση #718
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
Είναι άλλο πράγμα το markup επί της τιμής του φαρμάκου, άλλο το μικτό κέρδος, άλλο το καθαρός κέρδος. Εγώ μίλησα για καθαρό κέρδος (έσοδα-έξοδα, για να στο κάνω λιανά).

Παράθεση
Χωρίς να τσεκάρω καν αν τα ποσά είναι σωστά, μια απλή διαίρεση μας δίνει τον μέσο ετήσιο τζίρο κάθε φαρμακείου: 416Κ ευρώ.
Που οδηγεί σε  μέσο καθαρό κέρδος (8-10%) 33Κ-41Κ. Που την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα χαμηλότερο λόγω έκτακτων "χαρατσιών".

Από που προκύπτει ότι το καθαρό κέρδος είναι 8-10% επί του τζίρου; Δεν το λέω με διάθεση ειρωνείας απλά θα ήθελα κάποια επίσημα στοιχεία.

4 Ιουλίου 2011, 20:43:34
Απάντηση #719
Αποσυνδεδεμένος

Black Mamba

2) Είναι άλλο πράγμα το markup επί της τιμής του φαρμάκου, άλλο το μικτό κέρδος, άλλο το καθαρός κέρδος. Εγώ μίλησα για καθαρό κέρδος (έσοδα-έξοδα, για να στο κάνω λιανά).

3) Εγώ έχω στοιχεία, εσύ δεν έχεις τίποτα παρά φήμες και δημοσιεύματα. Σε παροτρύνω λοιπόν να ρωτήσεις τη @blackmamba, αφού ρολλάρει η δουλειά για 2-3 μήνες, τι λεφτά βάζει καθαρά στην τσέπη. Θα εκπλαγείς...

Για να το λήγουμε κάποτε, κι επειδή γελάει η κοινωνία με όλους τους κλειστο- επαγγελματίες φαρμακοποιούς θα παραθέσω έναν διάλογο με ΦμΦ γιατί κι εγώ αν το κέρδος μας είναι χαμηλό, δεν έχω καμία διάθεση να πετάξω τον κόπο των γονιών μου...

- Ρε συ Μ.... με πόσο κέρδος δουλεύετε; Αξίζει τελικά ν'ανοίξω;;
- Μην είσαι χαζή... Φυσικά και ν'ανοίξεις. Αν και έχει πέσει η δουλειά, το μεροκάματο ειναι καλό... Σίγουρα θα βγάζεις περισσότερα από όσα έβγαζες στην εταιρία (4.000 μεικτά). Οπότε μην το συζητάς....
- Με τι κέρδος καθαρό όμως δουλεύουμε;;; Μήπως να με κατατοπίσεις;;; Γιατί λένε για 10% οι δικοί σου κι έχω φρικάρει...
- Πλάκα κάνεις;;; Έτσι λένε ρε μ....κα... Τι θές;;; Να μας πάρουν με τις πέτρες τέτοιες ώρες;;; Το ελάχιστο καθαρό που δουλεύεις στο φάρμακο  είναι 20% και στο καλλυντικό.... μπορεί να φτάσει και 40%... άσε το ομοιοπαθητικό... μπορεί και 80%. Ας πούμε εγώ, φέρνω τα πιο ακριβά ομοιοπαθητικά και δουλεύω με 80% κέρδος.... Μην την ψάχνεις... Θα σε βοηθήσω όταν ανοίξεις... Θα στα πω όλα, αν κι εσύ δεν έχεις ανάγκη...

- Οκ ρε.... τρόμαξα με τους δικούς σου.... πω ρε μ...κα .... τι λαμόγια!!! Μα να λένε τέτοιες ανακρίβειες;;;;
- Χα χα.... αυτοί τα λένε για τους άλλους... 'οχι για εμάς..

Φυσικά, αν ο συνάδελφος ΦμΦ ήξερε οτι είμαι η black mamba, δεν θα μου τα έλεγε αυτά....
Οπότε, επειδή μας κουράσατε, αφήστε την καραμέλα και το κλάμα.... ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ κυριοι ΦμΦ και λοιποί συγγενείς!!!