- Από το 2012 να τροποποιήσει την αμοιβή των Φαρμακείων ώστε να μην ξεπερνά το 15%. (Άρπα τη, αν το κέρδος του φμφ ήταν 8-10% όπως λές, τότε για ποιό λόγο το Μνημόνιο V προβλέπει μείωσή του ...σε 15%;)
2) Είναι άλλο πράγμα το markup επί της τιμής του φαρμάκου, άλλο το μικτό κέρδος, άλλο το καθαρός κέρδος. Εγώ μίλησα για καθαρό κέρδος (έσοδα-έξοδα, για να στο κάνω λιανά).
3) Εγώ έχω στοιχεία, εσύ δεν έχεις τίποτα παρά φήμες και δημοσιεύματα. Σε παροτρύνω λοιπόν να ρωτήσεις τη @blackmamba, αφού ρολλάρει η δουλειά για 2-3 μήνες, τι λεφτά βάζει καθαρά στην τσέπη. Θα εκπλαγείς...
Για να το λήγουμε κάποτε, κι επειδή γελάει η κοινωνία με όλους τους κλειστο- επαγγελματίες φαρμακοποιούς θα παραθέσω έναν διάλογο με ΦμΦ γιατί κι εγώ αν το κέρδος μας είναι χαμηλό, δεν έχω καμία διάθεση να πετάξω τον κόπο των γονιών μου...
- Ρε συ Μ.... με πόσο κέρδος δουλεύετε; Αξίζει τελικά ν'ανοίξω;;
- Μην είσαι χαζή... Φυσικά και ν'ανοίξεις. Αν και έχει πέσει η δουλειά, το μεροκάματο ειναι καλό... Σίγουρα θα βγάζεις περισσότερα από όσα έβγαζες στην εταιρία (4.000 μεικτά). Οπότε μην το συζητάς....
- Με τι κέρδος καθαρό όμως δουλεύουμε;;; Μήπως να με κατατοπίσεις;;; Γιατί λένε για 10% οι δικοί σου κι έχω φρικάρει...
- Πλάκα κάνεις;;; Έτσι λένε ρε μ....κα... Τι θές;;; Να μας πάρουν με τις πέτρες τέτοιες ώρες;;; Το ελάχιστο καθαρό που δουλεύεις στο φάρμακο είναι 20% και στο καλλυντικό.... μπορεί να φτάσει και 40%... άσε το ομοιοπαθητικό... μπορεί και 80%. Ας πούμε εγώ, φέρνω τα πιο ακριβά ομοιοπαθητικά και δουλεύω με 80% κέρδος.... Μην την ψάχνεις... Θα σε βοηθήσω όταν ανοίξεις... Θα στα πω όλα, αν κι εσύ δεν έχεις ανάγκη...
- Οκ ρε.... τρόμαξα με τους δικούς σου.... πω ρε μ...κα .... τι λαμόγια!!! Μα να λένε τέτοιες ανακρίβειες;;;;
- Χα χα.... αυτοί τα λένε για τους άλλους... 'οχι για εμάς..
Φυσικά, αν ο συνάδελφος ΦμΦ ήξερε οτι είμαι η black mamba, δεν θα μου τα έλεγε αυτά....
Οπότε, επειδή μας κουράσατε, αφήστε την καραμέλα και το κλάμα.... ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ κυριοι ΦμΦ και λοιποί συγγενείς!!!