Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 17:17:07

Αποστολέας Θέμα: Το καινούργιο νομοσχέδιο για την υγεία  (Αναγνώστηκε 40752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Δεκεμβρίου 2010, 00:18:06
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για όσους έχουν ασχοληθεί λίγο με συστήματα υγείας θα ξέρουν ότι η Ελλάδα διαθέτει το μίγμα όλων των συστημάτων που διαθέτουν άλλες χώρες και τώρα όλα αυτά θα δοκιμαστούν να λειτουργήσουν σε συνεργασία:
α) το Σοβιετικό μοντέλο των πολυ-ιατρείων: Βλέπε ΙΚΑ
β) το βοριο-ευρωπαϊκό μοντέλο  του οικογενειακού ιατρού που επιλέγεις και δηλώνεις: βλέπε ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ
γ) το Σουηδικό μοντέλο με κέντρα υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές και εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων στις μεγάλες πολεις: βλέπε ΟΓΑ
δ) Το γαλλικό μοντέλο: Ο ιατρός πληρώνεται για κάθε επίσκεψη-ιατρική πράξη: βλέπε ΟΠΑΔ, ΕΤΑΑ, κλπ

Περιμένοντας τι θα ψηφιστεί τελικά......


Greece: Second Review Under the Stand-By Arrangement
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

© 2010 International Monetary Fund December 2010

Actions for the fifth review (actions to be completed by end Q2-2011)

Government extends the use of capitation payment of physician, currently used by OAEE, to all contracts between social security funds and the doctors they contract. The new payment mechanism starts for each new contract renewed in 2011 and for all contracts from 2012. It defines a minimum number of patients per doctor, on the basis of the experience of other EU Member States

25 Δεκεμβρίου 2010, 11:22:57
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Αγγελής


έχω κάποιες απορίες γιατι έχω μπερδευτεί αρκετα.
1) τα κεντρα υγειας πόλεων με τι προσωπικο θα στελεχωθουν? με Γ.Ι. ή θα έχουμε παλι το παλιο συστημα με νέα συσκευασια?
2)απο που θα έρθουν αυτοι? με πιστοποιητικό ή θα κάνουν πληρη εκπαιδευση όπως εμείς?
είναι φοβερο αυτο το μετρο αρκει να εφαρμοστει σωστά.. διότι πως να το κάνουμε θέλω να ειδικευθώ στη Γ.Ι αλλά δεν γουστάρω επαρχία, πως να το κάνουμε δλδ.
3) οι ασφαλισμενοι των ταμειων αντί να έχουν 15 ιατρους διαφόρων ειδικοτήτων θα έχουν ένα Γ.Ι πλέον??

τι γίνεται επιτέλους?????? θα υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση? διότι η αναμονή δεν είναι 1 χρόνος αλλά 4..πολύ συνάδελφοι στρέφονται σε άλλες ειδικότητες πλήν της γενικής ιατρικής διότι βλέπουν αυτή την απαξίωση

29 Δεκεμβρίου 2010, 21:08:48
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Πέτρος Μ


ΣΚΕΨΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΑΠΟΡΙΕΣ

Με εντελώς απλά λόγια δηλαδή τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ και ΟΓΑ από τον Ιούνιο του 2011 θα εμπεριέχονται σε ένα μεγάλο και ενιαίο φορέα-ταμείο που θα ονομάζεται ΟΠΥ. Οι απορίες που αμέσως αμέσως δημιουργούνται σε έναν ελεύθερο επαγγελματία είναι:

1. Θα μπορούν να έχουν οι ιδιώτες σύμβαση με αυτό το ταμείο; Και αν ναι, πώς θα γίνεται η σύμβαση στο ΟΠΥ; Θα είναι δηλαδή ένα "εύκολο"  ταμείο όπως ο ΟΠΑΔ που θα μπορεί να έχει σύμβαση ο καθένας ή ένα "δύσκολο" ταμείο όπως το ΙΚΑ, ένα δηλαδή ταμείο των "ολίγων και εκλεκτών";; ...

2. Πώς θα γίνεται η αμοιβή των συμβεβλημένων ιατρών; Ακούγεται πως δε θα είναι με "χαρτάκια" όπως στον ΟΠΑΔ αλλά με πλαφόν ανάλογα με το πόσοι σε δηλώσουν, όπως γίνεται ως τώρα δηλαδή με τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ). Αν είναι όντως έτσι τότε οικονομικά θα μπορούμε πια να μιλάμε για τον πλήρη ευτελισμό του ιατρικού επαγγέλματος.

3. Και ένα συμπέρασμα: Αν όντως το ΟΠΥ αποδειχτεί το "εύκολο ταμείο των πολλών", ο ασθενής θα έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να επιλέξει θεράποντα γιατρό με κριτήριο το αν αυτός είναι καλός στη δουλειά του και όχι με κριτήριο αν αυτός είναι συμβεβλημένος πχ στο ΙΚΑ (και άρα μόνο αυτός μπορεί να του γράψει τα φάρμακα). Χονδρικά δηλαδή, οι ασθενείς στο πέρασμα του χρόνου θα καταλήξουν σε συγκεκριμένους καλούς γιατρούς καθότι είμαι σίγουρος πως ειδικά στο θέμα της υγείας, ένας "καλός γιατρός" θα αναγνωριστεί ανεξαρτήτως ανταγωνισμού no matter what!

Το θέμα όμως είναι αν αυτός ο καλός γιατρός θα ενδιαφέρεται τελικά να σκιστεί για τους ασθενείς ΠΕΝΤΕ μεγάλων ταμείων στην τιμή του ΕΝΟΣ... Και μπορεί ο καλός γιατρός να σημαίνει συγχρόνως και καλός άνθρωπος, καλός άνθρωπος όμως δε σημαίνει και κορόιδο ...

« Τελευταία τροποποίηση: 29 Δεκεμβρίου 2010, 21:52:38 από Πέτρος Μ »

30 Δεκεμβρίου 2010, 13:24:38
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Φαντάζομαι ότι η πρώτη κίνηση θα είναι να περάσουν οι νυν συμβεβλημένοι ιατροί στον ΟΠΥ με κάποια νέα σύμβαση που θα ορίζει ένα μηνιαίο ποσό ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που σε επιλέγουν. Όμως κι αυτό έχει προβλήματα καθώς ένας ασθενής δεν κάνει ίδια χρήση υπηρεσιών σε ένα οικογενειακό του ιατρό (όποιον θεωρεί ανεξαρτήτως ειδικότητας) και στις υπόλοιπες ειδικότητες, θα πληρώνονται όμως όλοι το ίδιο;
Το κόστος θα είναι μικρότερο για τα ταμεία και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ που αποτελούν την πλειοψηφία θα δουν ξανά το νέο δωρεάν ΕΣΥ να δημιουργείται για την πρωτοβάθμια με ότι ψηφοθηρικές επιπτώσεις έχει αυτό. Εάν υπάρξει ηλεκτρονικός έλεγχος το κόστος σταδιακά θα είναι μικρότερο από το σημερινό. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρονται να φτιάξουν την πρωτοβάθμια και γενικότερα την υγεία, αλλά αυτοσχεδιάζουν με οικονομικίστικους τρόπους που θα έχουν μακροπρόθεσμες σοβαρές επιπτώσεις.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στο μέλλον. Θα αρχίσουν να μην ανανεώνουν λίγους-λίγους ώστε να μην γίνει μεγάλο μπαμ και να γυρίσουν στα σημερινά εγκληματικά πρότυπα της απόλυτα περιορισμένης επιλογής βυσματικών ιατρών; Φοβάμαι ότι αυτό θα συμβεί γιατί το μοντέλο του ΟΑΕΕ αυτό ακολουθεί. Αδυνατώ να βρω υγιή επιχειρήματα που να πείθουν ότι το κλιμακωτό και βυσματικό μοντέλο του ΟΑΕΕ που απαιτεί ελάχιστο αριθμό ασθενών για να πληρωθεί ο ιατρός είναι καλή λύση. Γιατί δεν θέλουν να ακολουθήσουν το μοντέλο όπου ένας γιατρός πληρώνεται κατά ασθενή με συγκεκριμένο ετήσιο ποσό;
Από τη στιγμή που ένας ιατρός πληρώνεται με βάση πόσους ασθενείς τον επιλέξουν, έχουν κανένα λόγο να περιορίσουν τον αριθμό των ιατρών; όχι, εκτός εάν έχουν άλλα στο μυαλό τους.... όπως πχ ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας.
Φοβάμαι λοιπόν ότι τα δύσκολα χρόνια θα έρθουν μετά από 2-3 χρόνια και όχι άμεσα. Και όποιοι αντέξουν, έχουν ελπίδες. Οι άλλοι;

Πάμε λοιπόν στο οικονομικό κομμάτι....
Πρακτικά, θα υπάρξει μια μεγάλη αναδιάταξη της "αγοράς". Υπάρχουν περιοχές που ένας ιατρός πλουτεύει χάρη στα βιβλιάρια του δημοσίου και περιοχές που ο ιατρός με τα βίας επιβιώνει απουσία δημοσίων υπαλλήλων. Εκεί δεν θα είναι όλοι χαμένοι το ίδιο.
Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει ενδιαφέρον για ποιότητα στις υπηρεσίες; Και η απαντηση είναι ότι μπορεί να ενδιαφέρονται λίγοι ρομαντικοί αλλά οι ιθύνοντες σίγουρα δεν ξέρουν και δεν θέλουν.
Το μέλλον θολό και για μας και για τους ασθενείς.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

11 Ιανουαρίου 2011, 22:37:31
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει το θέμα που έχει προκύψει μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, στόχος είναι την επόμενη Τετάρτη να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Μόλις έχουμε τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα καλέσουμε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακοποιών για να συζητήσουμε και να καταλήξουμε, είπε ο κ. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια εφ’ όλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί ακόμα και η λειτουργία των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, πέραν του Σαββάτου.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς των φαρμακευτικών υπηρεσιών είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Δημήτρης Βαγιωνάς, και ο γραμματέας του Συλλόγου, Δημήτρης Καραγεωργίου, συναντήθηκαν με στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκθέτοντας τις απόψεις τους σχετικά με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο για το επάγγελμα των φαρμακοποιών.

Ο κ. Βαγιωνάς ανέφερε ότι σύμφωνα με όσα απεκόμισε από τη συνάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδιαφέρεται για το άνοιγμα της αγοράς των φαρμακευτικών υπηρεσιών, αλλά δεν επιθυμεί το άνοιγμα νέων φαρμακείων, το οποίο θα οδηγούσε στην αύξηση της κατανάλωσης φαρμάκων και στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Επιτροπή εμφανίστηκε ξαφνιασμένη από τον αυξημένο αριθμό φαρμακείων που λειτουργούν στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

«Θα είμαστε αμείλικτοι στη διπλοχρέωση των κουπονιών»

Ερωτηθείς για τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται σε βασικά φάρμακα άφησε να εννοηθεί ότι είναι τεχνητές, λέγοντας ότι για αυτό ευθύνονται οι παράλληλες εξαγωγές, οι οποίες είναι μία μορφή παράνομης συμπεριφοράς. «Θα είμαστε αμείλικτοι στη διπλοχρέωση των κουπονιών», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι ήδη ο ΕΟΦ παρακολουθεί το θέμα των ελλείψεων και θα δώσει λύση την ερχόμενη βδομάδα.

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων - «Καμία απόλυση»

Όσον αφορά το ζήτημα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τους τέσσερις άξονες με βάση τους οποίους θα γίνουν:

Α. Ένας διοικητής θα μπορεί να διοικεί και δύο νοσοκομεία που γειτνιάζουν

Β. Κοινές διοικήσεις θα μπορούν να υπάρχουν σε περισσότερα από ένα νοσοκομεία.

Γ. Οι συγχωνεύσεις θα γίνουν με στόχο να συνεργαστούν τα νοσοκομεία σε επίπεδο εφημεριών, αλλά και λειτουργίας κλινικών

Δ. Μικρότερα νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά σε μεγαλύτερα θα μετατραπούν ουσιαστικά σε κέντρα Υγείας, τα οποία θα διοικούνται από το κεντρικό νοσοκομείο.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν οι συγχωνεύσεις σημαίνουν και απολύσεις προσωπικού, κυρίως διοικητικού προσωπικού, ο κ. υπουργός δεσμεύτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι υπάρχει πρόθεση να μεταταχθούν τρεις χιλιάδες διοικητικοί υπάλληλοι από άλλες ΔΕΚΟ στο σύστημα Υγείας, όπου θα καλύψουν θέσεις που αφορούν κυρίως τεχνικά τμήματα, υπηρεσίες πληροφορικής κ.ά. Η έναρξη και η ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου θα γίνει την περίοδο από την 1η Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου.

«Κρίσιμο το 2011»

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το 2011 πολύ δύσκολο και κρίσιμο χρόνο για τα οικονομικά της Υγείας, σημειώνοντας ότι «μέσα σε έξι μήνες πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έγινε για πολλά χρονιά». «Ο στόχος είναι», πρόσθεσε, «να γίνει οικονομία, διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς όμως να μειωθεί η παροχή υπηρεσιών και η πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα».

Σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του υπουργού που αφορά τη δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα πρέπει να καταθέσει έως το Μάιο λεπτομερή έκθεση για μια συνολική μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Η επιτροπή αυτή θα έχει τη δυνατότητα να κάνει έλεγχο επί των ελέγχων για τη συνταγογράφηση, να προτείνει ακόμη και αναθεώρηση του Μνημονίου για την Υγεία και γενικότερα να προτείνει λύσεις για την πιο εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Την επιτροπή αποτελούν κυρίως καθηγητές πανεπιστημίου που ασχολούνται με τα οικονομικά της υγείας και όχι μόνο, ενώ επικεφαλής της είναι ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για το κάπνισμα

Όσον αφορά το κάπνισμα ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα. «Μας επιρρίπτουν ευθύνες άλλων, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τους ελέγχους», δήλωσε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε πως «ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι πιο επιθετικός».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη νέα κοστολόγηση, ύστερα από 20 χρόνια, όλων (10.000) των ιατρικών πράξεων -η πρώτη που γίνεται μετά το 1991- και στόχος της οποίας είναι εξοικονόμηση κονδυλίων. Το πόσο σημαντική είναι η νέα αυτή κοστολόγηση, αλλά και τα συμφέροντα που θίγει, φαίνεται από τις απειλές, όπως αποκάλυψε ο κ. Λοβέρδος, που κατά καιρούς έχουν δεχθεί τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας που συζητούν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι ήδη λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η ενοποίηση του ΕΣΥ με τους μονάδες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων (εκτός του Οίκου του Ναύτου, όπως έγινε σήμερα γνωστό) και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία θα συμβάλει, ώστε να εξοικονομηθούν 400 εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση της δαπάνης για υλικά και φάρμακα ως το τέλος του 2011.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος ήδη πέντε εταιρείες έχουν μειώσει τις τιμές των βηματοδοτών από 3.000 σε 1.500 ευρώ.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, αναφερόμενος στη λειτουργία των ολοήμερων νοσοκομείων, είπε ότι ήδη 61 από αυτά σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν με επιτυχία και τόνισε ότι άλλα πέντε θα μπουν μέχρι τέλος του μήνα στο πρόγραμμα. Ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών και είπε ότι από 24 έως 31 Ιανουαρίου τα δημόσια νοσοκομεία θα παρέχουν δωρεάν εξέταση για το τεστ ΠΑΠ σε όσες γυναίκες ενδιαφέρονται.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2011, 22:45:48 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιανουαρίου 2011, 22:55:41
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών για την Υγεία:

1) Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ.

2) Γιώργος Κρεατσάς, καθηγητής γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

3) Ανδρέας Μαργιωρής, Καθηγητής Κλινικής Χημείας και Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, πρώην Καθηγητής της Ιατρικής στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης.

3) Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Miami.

4) Νίκος Μανιαδάκης, Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας της ΕΣΔΥ, Διδάκτωρ Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Warwick.

5)Λυκούργος Λιαρόπουλος , Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στον ΟΟΣΑ για θέματα Υγείας.

6) Εύη Χατζηανδρέου, Διδάκτωρ Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ, ειδικός σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας κ Άννας Διαμαντοπούλου.

7) Γιάννης Μπολέτης, Διευθυντής ΕΣΥ, Υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο, πρώην επιμελητής του νοσοκομείου Sheffield.

9) Άρτεμις Τσικνιά, οφθαλμίατρος, ελεύθερος επαγγελματίας :o  :o  :o

10) Γιάννης Κυριόπουλος, Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας

11) Γιάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιανουαρίου 2011, 23:00:01
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Στην 6η θέση είναι η γιατρός Άρτεμις Τσικνιά-Μαράκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Οφθαλμολογία.  Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική και μετά την επιστροφή της  εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σήμερα διατηρεί  Ιδιωτικό Ιατρείο. Διατελεί μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΛΑ.Ο.Σ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι σταυροί των υποψηφίων του Λαϊκού Νομαρχιακού Συναγερμού για την Ανατολική Αττική

32  Τσικνιά - Μαράκη Αρτεμησία (Άρτεμις) του Φιλίππου  275  σταυροί

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


TSIKNIA ARTEMIS Leoforos CHrysostomou Smyrnis 140 Vyronas,  PC 162 32   (M.  Vyrona, P.  Attikis)

Tel. 2107656907

Category: Oculists

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2011, 23:12:16 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Ιανουαρίου 2011, 22:50:37
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

18 Ιανουαρίου 2011, 16:30:39
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Το ΙΚΑ σπάει στα δύο
Ενα ταμείο για σύνταξη και ένα ξεχωριστό για περίθαλψη


Το ΙΚΑ θα εξελιχθεί σε λίγα χρόνια σε Εθνικό Οργανισμό Συντάξεων, και μόνο. Για την Υγεία θα υπάρξει ένας άλλος φορέας. Τελεία και παύλα». Αυτό δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αποφασισμένος να τελειώσει «μια κι έξω με την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, αλλά και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία». Κάνει λόγο για «έναν ενάρετο κύκλο συνεργασίας», με τους γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων, κάτι σαν νέα αρχή, παρέχοντάς τους κίνητρα για να παραμείνουν στον οργανισμό, που φθάνουν ως και τη δημιουργία «κοινοπραξιών γιατρών».[/i]
Ο κ. Σπυρόπουλος προαναγγέλλει ότι στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός του ΙΚΑ από τις υπηρεσίες Υγείας, αλλά θα δίδεται η δυνατότητα της δημιουργίας από τους γιατρούς του ΙΚΑ ενός είδους κοινοπραξίας, όπως την ονομάζει, για να αναλάβουν, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τη διαχείριση των μονάδων Υγείας: «Βεβαίως δεν θα αφήσουμε τους γιατρούς στην τύχη τους, αλλά θα τους δώσουμε κίνητρα. Τη στιγμή που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα 1.000 ευρώ που παίρνουν ως αμοιβή είναι ωσάν να τους δίνεις την ευκαιρία να στραφούν σε άλλους τρόπους αυξήσεως των αποδοχών τους, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε έτσι. Ούτε εγώ μπορώ να ζήσω με 1.000 ευρώ τον μήνα. Συνεπώς γιατί να μπορεί να ζήσει ένας γιατρός του ΙΚΑ με 1.000 ευρώ; Θα τους δώσουμε το δικαίωμα να διαχειρίζονται οι ίδιοι με κοινοπραξίες που θα δημιουργήσουν τις μονάδες Υγείας, χωρίς να μειωθούν τα δικαιώματά τους. Αυτό εννοώ ενάρετο κύκλο εργασίας» είπε ο διοικητής του ΙΚΑ, σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα».


Μεταρρύθμιση όπως με το ΕΣΥ

Δημιουργείται δηλαδή ένας κύριος φορέας ο οποίος θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Ο Οργανισμός Παροχής Υγείας (ΟΠΥ) μετονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και θα έχει υπό την εποπτεία του τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και τις νοσηλευτικές μονάδες του ΙΚΑ, οι οποίες δεν αποκλείεται να ενταχθούν, ως παραρτήματα, σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ο κ. Σπυρόπουλος κάνει λόγο για «ουσιαστική μεταρρύθμιση, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ισοδύναμη με τη μεταρρυθμιστική παρέμβαση που έγινε με το ΕΣΥ, αφού ενοποιούνται οι κλάδοι Υγείας των τεσσάρων μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων, του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ».

Με τον τρόπο αυτόν θα δοκιμασθεί στην πράξη ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης, ο οποίος άρχισε εδώ και έναν χρόνο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αξιοποιώντας το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Θα υπάρξει δηλαδή ένας αξιόπιστος έλεγχος ολόκληρης της ιατρικής δαπάνης που θα γίνεται πλέον με ενιαίο τρόπο, είτε πρόκειται για νοσοκομεία, είτε για ιδιωτικές κλινικές, είτε για διαγνωστικά κέντρα κτλ. Με μια πρώτη προσέγγιση, αναμένεται να εξοικονομηθούν περί το 1,5 δισ. ευρώ μόνο από τα φάρμακα και 1,6 δισ. ευρώ από τις υπόλοιπες δαπάνες.

Ο νέος οργανισμός θα βρίσκεται υπό την εποπτεία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας (ο κ. Σπυρόπουλος σημειώνει ότι υπάρχει κοινή προσπάθεια, χωρίς διαφωνίες ή ενστάσεις, με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο και με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη). Στον οργανισμό αυτόν θα ενταχθούν, εκτός από τις μονάδες του ΙΚΑ, οι κλάδοι Υγείας του ιδρύματος, τα Κέντρα Υγείας, οι αγροτικοί γιατροί και βεβαίως τα τέσσερα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία: «Στόχος είναι να υπάρξει ένα ενιαίο κέντρο διεύθυνσης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, με ενιαία διαδικασία ελέγχου, εποπτείας και πιστής τήρησης του προϋπολογισμού του φορέα αυτού» λέει ο διοικητής του ΙΚΑ.

Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά θα πρέπει, όπως έχει υπολογισθεί, ο νέος οργανισμός να επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με το 1,2%, ενώ θα αυξηθεί και η εισφορά των συνταξιούχων του Δημοσίου από 2,55% σε 4% ως το 2013.

Γρίφος με τα Επικουρικά

«Το ΙΚΑ έγινε ο μοναδικός φορέας ασφάλισης μισθωτών με 60 χρόνια καθυστέρηση»

λέει ο διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας και συμπληρώνει: «Εγινε σήμερα, ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει το... 1950. Και ακόμη δεν υπάρχουν απαντήσεις για το τι θα γίνει με τα επικουρικά και με τα επαγγελματικά Ταμεία».

Ο 64χρονος διοικητής του ΙΚΑ θεωρείται από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Το 2006 τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ, βουλευτής Αρκαδίας στις εκλογές του 2006 και του 2000, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Διαθέτει μακρά συνδικαλιστική εμπειρία (γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΤ-ΟΤΕ και οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ), χρημάτισε στην ηγεσία του ΟΑΕΔ και στην ηγεσία του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης. Θεωρεί ότι η μεγαλύτερη δυσκολία για τη σωτηρία των Ταμείων ήταν «να πείσουμε πρώτα τους εαυτούς μας για την αναγκαιότητα εξορθολογισμού αυτού του συστήματος, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ως σήμερα...».

«Η ΝΔ έφραξε το ασφαλιστικό σύστημα»

«Φθάσαμε κάτω από το όριο, κάτω από τις αντοχές μας στο ΙΚΑ» παραδέχεται ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος θεωρεί ότι, αν δεν προχωρούσε σε αυτές τις αλλαγές, το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα Υγείας που ως τώρα προσέφερε θα είχε καταρρεύσει: «Εχουμε φρακάρει επιχειρηματικά, δεν πάει άλλο» τόνισε και επέρριψε ευθύνες για το «φρακάρισμα» αυτό αποκλειστικά στην κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή: «Η φαρμακευτική δαπάνη, την οποία παραδώσαμε στη ΝΔ το 2004, ήταν 70 εκατ. ευρώ τον μήνα. Η φαρμακευτική δαπάνη την οποία παραλάβαμε το 2009 από τη ΝΔ ήταν 200 εκατ. ευρώ τον μήνα. Καταλαβαίνετε τώρα πόσο έχει φρακάρει το σύστημα. Το 2010 καταφέραμε να τη μειώσουμε στα 130 εκατ. ευρώ τον μήνα και στόχος μας το 2011 είναι να πέσει κάτω από 100 εκατ. ευρώ τον μήνα. Δύσκολος στόχος, αλλά ευελπιστούμε ότι θα καταστεί εφικτός» είπε.

Αλλωστε όσον αφορά το μεγάλο στοίχημα, που είναι η περιστολή των δαπανών, εκτιμάται ότι η ενοποίηση των κλάδων Υγείας των Ταμείων θα οδηγήσει σε κεντρικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί η υπερσυνταγογράφηση. Η υπερσυνταγογράφηση άλλωστε αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Κοινοπραξίες γιατρών για τα ιατρεία του ΙΚΑ

Πώς θα λειτουργούν οι κοινοπρακτικές εταιρείες; Ο κ. Σπυρόπουλος λέει ότι ακόμη η σύστασή τους μελετάται προσεκτικά ώστε μόλις λειτουργήσουν (το πολύ μέσα σε λίγα χρόνια) να μπορούν να προσφέρουν έργο στους ασφαλισμένους. Γιατροί δηλαδή θα δημιουργούν μια εταιρεία και θα αναλαμβάνουν τη διαχείριση των Κέντρων Υγείας, χωρίς να υπάρξει πρόσθετο κόστος, ούτε για το Δημόσιο (ή τα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά ούτε για τους ασφαλισμένους. Η ημέρα για την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου (με την ψήφισή του από τη Βουλή θα λειτουργήσει και ο νέος Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης) έχει ορισθεί για την 1η Ιουνίου. Ποιος είναι ο στόχος; Η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων, ώστε να πάψει πλέον, όπως λέει ο διοικητής του ΙΚΑ, το φαινόμενο περίπου οι μισοί από τους ασθενείς που φθάνουν στα Επείγοντα να χρήζουν μόνο πρωτοβάθμιας φροντίδας, η οποία ως τώρα τις περισσότερες φορές δεν τους παρέχεται.



Διαβάστε περισσότερα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 18 Ιανουαρίου 2011, 16:42:10 από Nektarios Nikolopoulos »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

18 Ιανουαρίου 2011, 16:54:10
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
τις νοσηλευτικές μονάδες του ΙΚΑ, οι οποίες δεν αποκλείεται να ενταχθούν, ως παραρτήματα, σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ

 κ. Σπυρόπουλος λέει ότι ακόμη η σύστασή τους μελετάται προσεκτικά ώστε μόλις λειτουργήσουν (το πολύ μέσα σε λίγα χρόνια) να μπορούν να προσφέρουν έργο στους ασφαλισμένους. Γιατροί δηλαδή θα δημιουργούν μια εταιρεία και θα αναλαμβάνουν τη διαχείριση των Κέντρων Υγείας

Με απλά λόγια, σε πρώτη φάση οι μονάδες του ΙΚΑ θα μετατραπούν σε μονάδες του ΕΣΥ, όμοια με τα ΚΥ, ΠΙ (1-3 έτη).
Μακροπρόθεσμα θα περιέλθουν όλες οι μονάδες ΠΦΥ στους μετοχους ιατρούς (partners) (5 - 10 έτη).
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

19 Ιανουαρίου 2011, 16:55:17
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

5 Φεβρουαρίου 2011, 17:15:11
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

17 Φεβρουαρίου 2011, 01:35:58
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το νομοσχέδιο όπως ψηφίστηκε επισυνάπτεται
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

2 Μαρτίου 2011, 18:06:19
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σήμερα Τετάρτη 2/3/11 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία όπως ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από λίγες εβδομάδες.  Συγκεκριμένα είναι διαθέσιμο ως "ΦΕΚ A 31 - 02.03.2011 Σελίδες 56 (1201 - 1256)" στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, στο λινκ που ακολουθεί:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Μαρτίου 2011, 14:01:25
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Μήνας κινητοποιήσεων και συνένωσης για τους ιατρούς και όλους τους κλάδους υγείας ήταν ο Φλεβάρης! Για πρώτη φορά ιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, αλλά και φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, συμφώνησαν και ξεσηκωθήκαν μπροστά σε ένα νομοσχέδιο ασαφή και ύποπτο τόσο για τους κλάδους υγείας όσο και για την υγεία του πληθυσμού.

Ένα νομοσχέδιο που έρχεται να καλύψει τις επιταγές της τρόικας(αναρωτιέμαι αν γνωρίζει η τρόικα τι συμπεριλαμβάνει διότι θα διαφωνούσε ριζικά!) και την αδυναμία του κράτους να ελέγξει και να τιμωρήσει όσα γίνονται στο χώρο της υγείας. Ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει όλα τα ταμεία σε ένα ταμείο χειρότερο του ΙΚΑ. Ένα νομοσχέδιο που παραδίδει την υγεία εξ ολοκλήρου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα!

Σκάνδαλα ακούμε παντού αλλά ούτε ονόματα είδαμε ούτε κανένα να τιμωρείται… τι πιο απλό από το να κάνεις πόθεν έσχες σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας, τι πιο απλό από το να ελέγξεις πως είναι δυνατόν ένας ιατρός του ΙΚΑ να δίνει 100 συνταγές την ημέρα δηλαδή να βλέπει 100 ασθενείς μέσα σε 4 ώρες που λέει η σύμβαση του με το ταμείο! Και εμπλέκονται μόνο ιατροί; Η το βρήκαμε να κατηγορούμε ότι και να γίνει τους ιατρούς; Και επειδή κάποιοι εκμεταλλεύονται τόσο τους ασθενείς όσο και τα ταμεία πρέπει όλοι να μπούμε στο ίδιο καζάνι; Οι ασθενείς δηλαδή τόσα χρόνια δεν το ήξεραν; Η απλά τους βόλευε; Και όμως δεν μιλάνε αυτοί που θα έπρεπε να έχουν διαμαρτυρηθεί πρώτοι! Γιατί; Και εφ όσον διαμαρτύρονται γιατί δεν το κάνουν επώνυμα και δημόσια;

Και επειδή δεν μπορούν ούτε να θίξουν φίλους και γνωστούς επειδή δεν έχουν ούτε καν την πολιτική βούληση να φτιάξουν ένα σύστημα βιώσιμο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και ελεγχόμενο μακριά από κομματικές τοποθετήσεις φτιάχνουν ένα νομοσχέδιο που αποτελεί ταφόπλακα στην δημόσια υγεία!

Πως; Μα είναι πολύ απλό! Σκεφτείτε ένα ταμείο σαν το ΙΚΑ που να συμπεριλαμβάνει όλους τους Έλληνες! Κανένας ιδιώτης, που σέβεται το λειτούργημα του, δεν πρόκειται να δεχθεί να κάνει σύμβαση με τον νέο ενιαίο φορέα για 600 ακόμα και 1500 ευρώ τι μήνα όταν τα λειτουργικά του είναι γύρω στα 1500! Εκτός και αν σκοπός του είναι οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι… Αποτέλεσμα; Όλοι να τρέχουν στα επείγοντα των νοσοκομείων για το παραμικρό ακόμα και για να γράφουν φάρμακα! Σκεφτείτε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων προσέρχονται στα επείγοντα ενός νοσοκομείου είναι είτε του ΙΚΑ είτε του ΟΓΑ σε ποσοστά που αγγίζουν ακόμα και το 90%! Και συνήθως για τίποτα το σοβαρό! Ήδη δηλαδή δεν έχουμε ίσα δικαιώματα στην υγεία! Μέχρι τώρα προνομιούχοι ήταν οι ασφαλισμένοι του δημοσίου πχ που πήγαιναν σε οποίον ιατρό ήθελαν χωρίς να στοιβάζονται σε ουρές ενώ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ πχ έπρεπε είτε να περιμένουν δυο μήνες για ένα ραντεβού είτε να περιμένουν στα επείγοντα! Από δω και πέρα δεν θα υπάρχουν προνομιούχοι! Προνομιούχοι θα είναι μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουν στο ιατρό της αρέσκειας τους και να πληρώνουν αδρά και όσοι έχουν την δυνατότητα να έχουν ιδιωτική ασφάλιση! Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι ο κάθε ιατρός θα έχει δικαίωμα για συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής, δηλαδή πάλι θα πρέπει να υποστούν την αναμονή για ένα ραντεβού… επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας που ήδη υπολειτουργούν σε μεγάλο ποσοστό και ανταποκρίνονται μόνο χάρη στις θυσίες των εργαζόμενων. Και σκεφτείτε ότι ήδη το 2010 είχαμε μια αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα επείγοντα των νοσοκομείων της τάξης του 24% χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό!

Ενώ ανοίγουμε τα κλειστά επαγγέλματα, δεν ανοίγουμε το κλειστό επάγγελμα του ιατρού του ΙΚΑ η του ΤΕΒΕ αλλά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ταμεία στο χάος του ΙΚΑ(αλλά με άλλο όνομα…ΕΟΠΠΥ) και περιορίζουμε το επάγγελμα των ακτινολόγων… παράλληλα δίνουμε τις προμήθειες των νοσοκομείων σε ιδιώτες πάλι διότι δεν μπορούν να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει, και δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να έχει το δικαίωμα να ανοίξει κλινική χωρίς να έχουν θεσπιστεί νέες προδιαγραφές και πως λειτουργούν με τους ασφαλισμένους…μιλάνε για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά πάλι δεν προσδιορίζουν τι είναι και πως θα λειτουργήσει στην Ελλάδα…

Λόγια ασαφή και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία που οι πρώτοι που θα νιώσουν τις αλλαγές θα είναι οι ασθενείς. Οι κινήσεις του υπουργείου υγείας σπασμωδικές χωρίς πρόγραμμα και προοπτική, πέρα από ύποπτες θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα του πληθυσμού όπως έχει γίνει άλλωστε σε κάθε χώρα όπου ενεπλάκη το ΔΝΤ. Και η υγεία αφορά όλους! Κανείς δεν θα μείνει απ έξω είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. και μέχρι στιγμής οδεύουμε μόνο προς το χειρότερο.


ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά: νομοσχέδιο 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
8165 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Απριλίου 2009, 09:50:30
από orfeo
11 Απαντήσεις
7942 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαρτίου 2012, 11:12:25
από EzeΤΡΟΛ
4 Απαντήσεις
4193 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2015, 16:17:14
από GirousisN
4 Απαντήσεις
17387 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Αυγούστου 2023, 14:51:06
από pzogr
0 Απαντήσεις
5802 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2023, 20:57:31
από Argirios Argiriou