Γιωργο σε ευχαριστω πολυ και ευχομαι και σε σενα το καλυτερο και καλη πατριδα το συντομοτερο.
Χρηστο σε ευχαριστω και σενα για τις ευχες σου. Δεν εχω καμια διαθεση να αδικησω στο συνολο τους αριστερους ουτε τους συνδικαλιστες. Σωστα απο το προηγουμενο post βγαινει η εντυπωση οτι κανω μια γενικευση. Δεν ηταν προθεση μου αυτη. Απλα διαφωνω με τη λογικη και τον τροπο αγωνα πολλων αριστεριστων και μη συνδικαλιστων που εχω γνωρισει. Δεν μου αρεσει καποιος να απευθυνεται σε εκλεγμενο πρωθυπουργο και κυβερνηση με υβρεις οπως γινεται στο ygeianet. Το θεωρω οτι ειναι ακραιο και λαικισμος. Ακραιο επισης θεωρω να μην προσερχεται η ΟΕΓΝΕ σε οποιαδηποτε διαλογο με το υπουργειο, οπως και να γινεται καταληψη του υπουργειου απο τους γιατρους του ΙΚΑ οι οποιοι συνταγογραφουσαν στο αμφιθεατρο. Πιστευω οτι η συνδικαλιστικη ηγεσια αναλωνεται σε μετωπικη συγκρουση με την κυβερνηση εκφραζοντας την αδρανεια και τον συντηρητισμο του δεν αλλαζουμε τιποτα για να μην ξεβολευτουμε. Η κατασταση στα νοσοκομεια ειναι απεριγραπτη και πιστευω οτι και οι συνδικαλιστες μας εχουν μεριδιο ευθυνης γιατι διαφωνουν μονο χωρις να προτεινουν εφικτες λυσεις. Στο θεμα της συγχωνευσης, που προσωπικα το θεωρω κατα βαση σωστο, ειναι τοσο καθετα αρνητικοι που εμενα μου φαινεται υποπτο, οτι θελουν δηλαδη να διατηρηθει αυτη η κατασταση για να κρατησουν καποιοι τις καρεκλες και τα προνομια. Εχω περασει απο επαρχιακα και νοσοσοκομεια Αθηνας και Θεσσαλονικης καθως και απο μεγαλο νοσοκομειο της Γερμανιας.Πιστεψε με οτι αν οι αριστεροι συνδικαλιστες βλεπατε τις συνθηκες εργασιας των γιατρων εδω (οχι μονιμοτητα, απολυτη εξαρτηση απο το διευθυντη για προσληψη ή ανανεωση συμβολαιου, κυλιομενα ωραρια, ελαστικα συμβολαια εργασιας, χτυπημα καρτας το πρωι και το απογευμα και πιστη τηρηση του ωραριου που ειναι 8-9 ωρες κατα περιπτωση και υπερωριες που δινονται σαν εξτρα αδεια και δεν πληρωνονται, ενας εφημερεων για 90 κρεβατια , δημοσια νοσοκομεια με ημιιδιωτικη διευθυνση και λειτουργια στα προτυπα επιχειρησης και πολλα αλλα) πιιστευω οτι θα ξεκινουσατε ανενδοτο πολεμο. Παρολα αυτα τα νοσοκομεια λειτουργουν πολυ καλα, οι ασθενεις αντιμετωπιζονται αμεσα χωρις αναμονες και με συγχρονες τεχνικες,φακελακι δεν υπαρχει, εχουν εμπιστοσυνη στο συστημα και η εκπαιδευση ειδικα σε ειδικοτητες χειρουργικες και παρεμβατικες ειναι αριστη. Επισης εχεις την αισθηση της αξιοκρατιας σε μεγαλο βαθμο. Αναλογα πραγματα αν προτεινονταν στην Ελλαδα θα ξεκινουσαν επανασταση που η Μαχη της Κερατεας θα ωχρυουσε. Αυτο γιατι ειμαστε σε μεγαλο βαθμο κακομαθημενοι και βολεψακηδες σαν λαος.Φυσικα ομως τους συνδικαλιστες τους βγαζουμε εμεις η μεγαλη πλειοψηφια που δεν συμμετεχει σε εκλογες και συνελευσεις