Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 22:55:34

Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010  (Αναγνώστηκε 404037 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Απριλίου 2011, 15:45:57
Απάντηση #180
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

20 Απριλίου 2011, 21:01:34
Απάντηση #181
Αποσυνδεδεμένος

giannkom

Ιατροί
Συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κανείς - μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του ΥΥΓ - αν τελικά θα προχωρήσουν, ή όχι, οι 681 θέσεις των ιατρών εντός του 2011? Κατά τη γνώμη μου, δεν στέκουν οι δηλώσεις του Υπουργού, από τη στιγμή που υπάρχει έγκριση για 1100 προσλήψεις εντός του 2011 σε διάφορους τομείς. Αν οι 681 θέσεις ιατρών δεν προχωρήσουν ,θα πρέπει να αντικατασταθούν από 681 θέσεις άλλων ειδικοτήτων (μήπως νοσηλευτών, ειδικοτήτων εκτός υγείας, τι?). Εκτός, αν δεν τηρηθεί καθόλου το ΦΕΚ για τις 1100 προσλήψεις. Μήπως όντως πάμε για φούντο σύντομα και δεν μας το λένε?

Σε αυτή τη φάση, καλύτερα να μας πούν άμεσα και ξεκάθαρα τι θα γίνει, ώστε τουλάχιστον να κάνουμε όποιο προγραμματισμό μπορούμε. Τα λέω όλα αυτά, διότι πριν περίπου 10 ημέρες με πήραν τηλέφωνο από το Υπουργείο Υγείας (η κρίση μου έγινε τέλη Δεκέμβρη) και με ρώτησαν κάτι διευκρινιστικό γραφειοκρατικής φύσης, προτού προωθήσουν τα χαρτιά μου στο Υπ. Εσωτερικών. Μου ανέφεραν, μάλιστα, οτι μαλλον σε ένα - δύο μήνες, θα πρέπει να αναμένω το ΦΕΚ διορισμού μου, αλλά δεν ήταν σίγουροι 100%. Όλα αυτά βέβαια πριν τις δηλώσεις του αγαπητού κ. Λοβέρδου...

Δεν θέλω να κλείσω το κείμενο με εκφράσεις τύπου "Ας ελπίζουμε" ή "ας προσευχόμαστε". Δεν ζούμε στο Μεσαίωνα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να μάθουμε τι θα γίνει οριστικά, είτε θετικό είναι αυτό, είτε αρνητικό.

Καλή Ανάσταση.

21 Απριλίου 2011, 22:13:18
Απάντηση #182
Αποσυνδεδεμένος

arspi

Χρόνια πολλά & Καλή Ανάσταση σε όλους!!!!!! :)

22 Απριλίου 2011, 01:10:59
Απάντηση #183
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Επίσης συνάδελφε. Θυμάμαι πέρσι το Πάσχα μου εύχονταν άντε καλή αποκατάσταση. Και τα Χριστούγεννα το ίδιο.. Ελπίζω αυτή να μην έρθει μαζί με τα καλά στερνά..

22 Απριλίου 2011, 01:20:05
Απάντηση #184
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki

Μην είστε απαισιόδοξοι.....Η κατάσταση είναι για όλους δύσκολη, ακόμη και μας τους ΓΙ που υποτίθεται μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά το εθνικό τυπογραφείο βρήκε τρόπο να μας καθυστερεί. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

23 Απριλίου 2011, 08:01:53
Απάντηση #185
Αποσυνδεδεμένος

VERA

Oι 681 θέσεις έχουν εγκριθεί και όπως φαίνεται οι διαδικασίες προχωρούν , οι δηλώσεις Λοβέρδου μάλλον αφορούν στα μελλοντικά σχέδια του Υπουργείου.Άλλωστε ο Λοβέρδος τα ίδια έλεγε και το Γενάρη και μετά ζήτησε 2000 θέσεις ιατρών από το υπουργείο εσωτερικών τις οποίες ο Ραγκούσης έθεσε σε προτεραιότητα!  Μη ξεχνάτε, όμως, ότι στο  νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα υπαρχει μια παράγραφος που αναφέρει ότι ο ιατρός ΕΣΥ εντάσσεται στην ΥΠΕ και όχι στο νοσοκομείο που προσλήφθηκε δηλαδή μπορεί να μετακινηθεί εντός της συγκεκριμένης ΥΠΕ. .. Άρα κατα πάσα πιθανότητα θα μας προσλάβουν αλλα το που θα καταλήξουμε θα το δούμε! Πάντως γνωρίζω ότι σε νοσοκομείο της  3ης ΥΠΕ που έθεσε πριν λίγες μέρες εγγράφως την ερώτηση για τις προσλήψεις , δόθηκε από το υπουργείο εγγράφως η απάντηση ότι ο κανόνας "1 προς 5" δεν ισχύει για όσες θέσεις προκυρήχθηκαν εντός του 2010! Προφανώς όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα αλλά νομίζω ότι φτάνουμε στο τέλος του τούνελ. Εύχομαι να προλάβουμε και να πληρωθούμε και να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις και αντί για μισθό μας δώσουν κανένα ομόλογο ελληνικού δημοσίου!! Καλή Ανάσταση και καλό κουράγιο...

23 Απριλίου 2011, 13:56:35
Απάντηση #186
Αποσυνδεδεμένος

DrG

Αν και είμαι φύσει αισιόδοξο άτομο τους τελευταίους δύο μήνες δυσκολεύομαι να βρω τα δείγματα εκείνα στα οποία μπορεί κανείς στοιχεώδώς να στηρίξει ψηφίδες αισιοδοξίας. Αν σκεφτείτε αναδρομικά ότι πριν από δυο χρόνια καποιος θα σας έλεγε ότι σήμερα θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο τι θα σκεφτόσασταν;

Αγαπητή Βέρα αν υπάρχει τέτοια γραπτή απάντηση σε οποιαδήποτε ΥΠΕ μήπως θα μπορούσες να μας κοινοποιήσεις το έγγραφο ή τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου για να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι και όχι ''μου είπε σου είπα του είπε''. Νομίζω είναι εξαιρετική η σημασία του εγγράφου αν προέρχεται από το Υπ Υγείας.

Κατα τα άλλα ...καλή (επ)-Ανάσταση.

Είθε δε να επέλθει και επιφότησις του Αγίου Πνεύματος εντός της κεφαλής του λατρευτού μας Υπουργού και των αξιοτιμων συνεργατών του καθώς και των πεφωτισμένων διοικητών-τριών πασών βαθμίδων και υγειονομικών σχηματισμών.

23 Απριλίου 2011, 14:56:54
Απάντηση #187
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το ότι θα άκουγα για επανάσταση και θα εννοούσαν μια θέση στο δημόσιο με μπόλικη συνταγογραφία.... Εεεε δεν το περίμενα. Συγνώμη.

Προσωπικά εύχομαι καλή Ανάσταση (και στους επαναστατημένους) και με το καλό να βρει ο καθένας το δρόμο του σύντομα.
Τώρα με τον ΕΟΠΥΥ εάν οι Γερμανοί τους βάλουν λίγο χέρι (μόνοι τους δεν θα κάνουν τίποτα) μπορεί να φτιάξουν κάποια πράγματα και για τον απλό πολίτη. Σκεφτείτε πως ότι εύχεστε για τους ασθενείς σας, το κάνετε για την μάνα σας, τον πατέρα σας, τον/την σύζυγο και το παιδί σας.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Απριλίου 2011, 15:21:18
Απάντηση #188
Αποσυνδεδεμένος

ioannis thessaloniki

Aν στις εποχές που ζούμε , το ζήτημα είναι η συνταγογραφία, ζήτω που καήκαμε! Ολοι οι συνάδελφοι νομίζω ενδιαφέρονται για δουλειά κυρίως. Για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Η εποχή της συνταγογραφίας έχει περάσει στο παρελθόν. Όσοι άρμεξαν, άρμεξαν και τέλος.

23 Απριλίου 2011, 18:21:08
Απάντηση #189
Αποσυνδεδεμένος

DrG

Το ότι θα άκουγα για επανάσταση και θα εννοούσαν μια θέση στο δημόσιο με μπόλικη συνταγογραφία.... Εεεε δεν το περίμενα. Συγνώμη.

καλά έκανες και δεν το περίμενες διότι δεν είμαστε μόνο γενικοί γιατροί εδώ και προφανώς δεν υπήρχε τέτοιος συνειρμός... ;D

"if all you have is a hammer, everything looks like a nail"

23 Απριλίου 2011, 18:34:06
Απάντηση #190
Αποσυνδεδεμένος

stathis

Καλη Ανασταση και απο μενα. Γιωργο χρονια πολλα για τη γιορτη σου μεθαυριο και σου ευχομαι γρηγορο επαναπατρισμο. Τωρα για το αν στον κ. Κουναλακη φαινεται αξιολυπητο να συνδεεται η επανασταση με μια θεση στο ΕΣΥ που εχει και πολυ συνταγογραφια, θελω να του πω οτι ο Γιωργος προφανως εννοει να μην δεχομαστε ετσι αδιαμαρτυρητα και στοικα τον εξευτελισμο απο το υπουργειο. Και ναι ειναι επανασταση να κανει ο καθενας στο ποστο του σωστα και ευσυνειδητα τη δουλεια του, να παει στο εξωτερικο οπως ο Γιωργος και εγω και να φερει κατι καινουργιο στο νοσοκομειο που θα δουλεψει. Ειναι μια μικρη επανασταση που αν ενωθει με τις αλλες μικρες επαναστασεις μπορει και να αλλαξει τα πραγματα. Τελος η συνταγογραφια για εμας τους χειρουργους για παραδειγμα  δεν αποτελουσε και ποτε τον κυριο ογκο της δουλειας μας, οπως και για τις περισσσοτερες ειδικοτητες σε νοσοκομεια πλην γενικων ιατρων.  Θελω να καταληξω οτι υπαρχει και μια κατηγορια γιατρων που θελουν να μπουν στο ΕΣΥ γιατι γουσταρουν τη νοσοκομειακη δουλεια. Πειτε μας ψωνια, μαζοχιστες αλλα μην μας  ειρωνευεστε.

23 Απριλίου 2011, 19:14:42
Απάντηση #191
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δυστυχώς, δεν είναι ειρωνεία. Όσο κι αν σας φαίνεται έτσι.
Έχοντας ζήσει και το ΕΣΥ και εκτός του ΕΣΥ δεν μου φαίνεται τίποτα νέο... Και εκλιπαρώ για κάτι νέο πλέον...

Δεν θα ήθελα να πιάσω τους χειρούργους στο στόμα μου σε αυτό το θέμα γιατί το είδος του χειρουργού (αλλά όχι του χειρούργου) σπανίζει όσο περνάει ο καιρός και περισσότερο. Θα χαιρόμουν να έβλεπα όλο και περισσότερο χειρουργούς να ενδιαφέρονται να προσφέρουν στον ασθενή αλλά όσοι ενδιαφέρονται για τον ασθενή, βλέπουν την θέση στο ΕΣΥ σαν Θείο Δώρο για να μπορούν να έχουν μια ελευθερία εκεί που στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και το είδος του ράμματος παζαρεύεται στο κόστος. Βλέπουν την θέση σαν ευκαιρία, σαν υποχρέωση και όχι σαν δικαίωμα.  Η μέχρι τώρα εμπειρία μου δείχνει ότι αυτοί που με μένος ενδιαφέρονται για μια θέση στο ΕΣΥ καταλήγουν οι μεγαλύτεροι φακελάκιδες ανεξαρτήτως προέλευσης, περγαμηνών και μετεκπαιδεύσεων. Αναρωτηθείτε συνεπώς ποιος είναι ο σκοπός σας.

Μπορεί να σας ακούγεται αιρετικό αλλά το ΕΣΥ έχει ως προορισμό να προσφέρει στον έλληνα πολίτη υπηρεσίες υγείας και όχι να σας αποκαταστήσει επαγγελματικά. Δείτε το και από αυτή την πλευρά (και εκεί χρειάζεται η Ανάσταση για όλους μας). Ελπίζω να μην τύχω ασθενής σας.

Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τους χειρουργούς αλλά και τους γενικούς ιατρούς, και είναι προσωπική μου γνώμη.
Μην ανησυχείτε όμως, είμαι η συντριπτική μειοψηφία εδώ.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Απριλίου 2011, 19:29:13 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Απριλίου 2011, 19:38:51
Απάντηση #192
Αποσυνδεδεμένος

stathis

Δεν σκοπευω να δωσω συνεχεια αλλα δεν μπορω παρα να απαντησω σε μερικα απο αυτα που αυθαιρετα και απερισκεπτα λες. Κανεις δεν σου δινει το δικαιωμα για μενα προσωπικα να λες οτι θα γινω φακελακης ή απατεωνας ή οτι δεν σεβομαι τους ασθενεις ή οτι θελω να μπω στο ΕΣΥ για να αποκατασταθω καθοτι δεν με γνωριζεις. Μιλας απο την ασφαλεια που σου δινει η θεση σου σε καποιο κεντρο υγειας οπου περνας τον καιρο σου βαρωντας σφραγιδες περιμενοντας να περασουν τα χρονια για να παρεις συνταξη. Ειδες ποσο ενοχλητικο και ανοητο ειναι να κανω  και εγω μια υποθεση για σενα χωρις να σε γνωριζω? Σου ευχομαι ολοψυχα να εισαι παντα γερος να μην γινεις ποτε ασθενης ουτε δικος μου ουτε κανενος αλλου χειρουργου- κακουργου. Παντως και για μενα οι χειροτεροι ασθενεις ή συνοδοι ειναι οι μη νοημονες και ημιμαθεις συναδελφοι. Ο εφιαλτης μου ειναι οι γονεις μου που ζουν στην επαρχια να πεσουν στα χερια καποιου αμαθους, παλιου αγροτικου-γενικου γιατρου που ξερει μονο να συνταγογραφει ανελεητα. Αυτα ,και ζητω συγνωμη απο τους πολλους και ευσυνειδητους γενικους γιατρους που εχω γνωρισει.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Απριλίου 2011, 19:43:12 από stathis »

23 Απριλίου 2011, 21:59:17
Απάντηση #193
Αποσυνδεδεμένος

dralex

Oι 681 θέσεις έχουν εγκριθεί και όπως φαίνεται οι διαδικασίες προχωρούν , οι δηλώσεις Λοβέρδου μάλλον αφορούν στα μελλοντικά σχέδια του Υπουργείου.Άλλωστε ο Λοβέρδος τα ίδια έλεγε και το Γενάρη και μετά ζήτησε 2000 θέσεις ιατρών από το υπουργείο εσωτερικών τις οποίες ο Ραγκούσης έθεσε σε προτεραιότητα!  Μη ξεχνάτε, όμως, ότι στο  νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα υπαρχει μια παράγραφος που αναφέρει ότι ο ιατρός ΕΣΥ εντάσσεται στην ΥΠΕ και όχι στο νοσοκομείο που προσλήφθηκε δηλαδή μπορεί να μετακινηθεί εντός της συγκεκριμένης ΥΠΕ. .. Άρα κατα πάσα πιθανότητα θα μας προσλάβουν αλλα το που θα καταλήξουμε θα το δούμε! Πάντως γνωρίζω ότι σε νοσοκομείο της  3ης ΥΠΕ που έθεσε πριν λίγες μέρες εγγράφως την ερώτηση για τις προσλήψεις , δόθηκε από το υπουργείο εγγράφως η απάντηση ότι ο κανόνας "1 προς 5" δεν ισχύει για όσες θέσεις προκυρήχθηκαν εντός του 2010! Προφανώς όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα αλλά νομίζω ότι φτάνουμε στο τέλος του τούνελ. Εύχομαι να προλάβουμε και να πληρωθούμε και να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις και αντί για μισθό μας δώσουν κανένα ομόλογο ελληνικού δημοσίου!! Καλή Ανάσταση και καλό κουράγιο...
Βέρα μακάρι να έχεις δίκιο. Κι εμένα αυτό που λες λογικό μου φαίνεται, δεν είναι δυνατόν να μας αφήσουν στα κρύα του λουτρού από τη στιγμή που μας είπαν ότι θα προσληφθούμε..

23 Απριλίου 2011, 23:07:58
Απάντηση #194
Αποσυνδεδεμένος

DrG

Stathis με κάλυψες με πολύ εύστοχο και περιεκτικό τρόπο.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι η πλειοψηφία των ιατρών πασών ειδικοτήτων στην Ελλάδα είναι ημιμαθείς αδιάβαστοι και άρα επικίνδυνοι.

Τα προσόντα τύπου μετεκπαίδευσης κλπ κύριε Κουναλάκη δεν αποτελούν εγγύηση όμως είναι βασική προυπόθεση ώστε κάποιος γιατρός να βελτιώσει το επίπεδό του και κατα συνέπεια την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει  αλλά και να μην μείνει ξύλο απελέκητο. Η εκ προοιμίου απαξίωση παραπέμπει στο ''όσα δεν φτάνει η αλεπού''. Ο χαρακτήρας του ατόμου και το πως θα εξελιχθεί στην ζωή του είναι κυρίως θέμα οικογενειακής ανατροφής και δεν σχετίζεται με το είδος και το επίπεδο σπουδών. Ο επιρρεπής στον χρηματισμό θα βρει τον τρόπο είτε είναι γενικός γιατρός είτε χειρουργός.

Έχοντας κάποια χρόνια στο εξωτερικό μπορώ να σας πω απλά οτι το σύνολο του προβληματισμού σας και οι νουθεσίες σας περί προσφοράς και για το ρόλο του ΕΣΥ κλπ κλπ εδώ είναι απλά αυτονόητα και δεν αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού (πιστεύω και όλων των συναδέλφων που εργαζονται επί μακρόν στην αλλοδαπή). Αντιθέτως εδώ αντικείμενο προβληματισμού είναι άλλα θέματα τα οποία δεν έχει νόημα να αναφέρω διότι απλά θα φανούν ακατανόητα. Είμαστε δε σε θέση και διάθεση εμέις να μεταλαμπαδεύσουμε πολλά τέτοια ακατανόητα στοιχεία και να ξεβουλώσουμε ορισμένα αρτηριοσκληρωτικά μυαλά στην αγαπημένη μας Ελλάδα.

Υ.Γ. Αν χρειαστεί να χειρουργηθείτε σας εύχομαι να πέσετε σε κάποιον που να έχει μετεκπαιδευτεί και να ασκεί evidence based practice  και όχι εμπειρικη χειρουργική όπως η πλειοψηφία των ''εγώ θα σε σώσω'' χειρούργων Ελληνικής κοπής.

Καλή Επ-Ανάσταση

Λέξεις κλειδιά: προσλήψεις  ιατροι  ΕΣΥ  2010 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
16766 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 14:55:46
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7487 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2010, 19:03:03
από anastasios theodoridis