Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 12:52:32

Αποστολέας Θέμα: Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ  (Αναγνώστηκε 175540 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Μαΐου 2011, 19:17:07
Απάντηση #165
Συνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
το ικα εχει χρηματα και θα πληρωσει σε λιγες μερες...απ'οτι μου ειπαν βεβαια.αποδειξη για φεβρουαριο -μαρτιο νομιζω εχουν  δωσει ολοι.αληθεια τι κανουμε με τον ΟΠΑΔ?εγω ειμαι σε επισχεση παντως.τι γινεται στις αλλες περιοχες?εμαθα οτι αργος -ναυπλιο συμμετεχουν το 90%!

29 Μαΐου 2011, 00:16:11
Απάντηση #166
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ. ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ.ΑΠΛΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΣΥ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ.
1) Συνταγολόγια δίνονται αλλά επίσης συμπληρώνεται και ένα στατιστικό δελτίο στο οποίο αναγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις εκδοθείσες συνταγές αλλά και τις εξετάσεις που έχετε γράψει. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για συμπλήρωση στατιστικού δελτίου που να περιλαμβάνει τα δεδομένα από ηλεκτρονικές συνταγές.
2) Αναλώσιμα για το διαβήτη γράφονται κανονικά στα συνταγολόγια του ΙΚΑ.
3) Πέρα από την 80ή επίσκεψη δε δικαιολογείται να γράψετε ούτε συνταγή ούτε εξέταση. Στις περιπτώσεις αυτές και μόνο σε επείγοντα περιστατικά, εκδίδετε απλή συνταγή, γράφετε "επείγον" επάνω σε αυτή, ο ασθενής την εκτελεί στο φαρμακείο παίρνοντας απόδειξη και καταθέτει συνταγή και απόδειξη στις Δαπάνες του ΙΚΑ και λαμβάνει πίσω το ποσοστό που αντιστοιχεί στο ίδρυμα (π.χ. 75%). Η επίσκεψή σας, ακόμη και αν χορηγήσετε γνωμάτευση επείγοντος όπως κάναμε παλιά, δεν αναγνωρίζεται ως δαπάνη (επίσημη τοποθέτηση του Διευθυντή του ΙΚΑ Ξάνθης).
4) Για όσους Ρομπέν των Δασών γράφουμε τρίμηνες στο ΙΚΑ: Λογίζεται κάθε συνταγή ανάλογα με το μήνα που εκτελείται και όχι με το μήνα που εκδίδεται (επίσημη απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ σε ερώτημά μου).
5) Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά θεωρούνται κανονικά από το ΙΚΑ (χρησιμοποιούμε το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μπαίνοντας πλέον με τους κωδικούς από το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, δηλώνουμε ταμείο και σχέση ασφαλισμένου (άμεσος. έμμεσος) και προσωρούμε αημειώνοντας διάγνωση και ζητούμενες εξετάσεις. Προσοχή: Τα κατά τόπους ΙΚΑ ζητούν ομαδοποίηση κάποιων εξετάσεων ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες, γεγονός που είναι πολύ εύκολο με την ηλεκτρονική παραπεμπτικογράφηση.
6) Ότι και να γράψετε (φάρμακα, εξετάσεις, αναλώσιμα) σημειώνονται υποχρεωτικά στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου.
7) Δε σημαίνει ότι κάποιος που έχει έρθει στο ιατρείο σας μία φορά δεν μπορεί να ξαναρθεί. Το αντίστοιχο ΦΕΚ προβλέπει μέχρι 4 (τέσσερις) επισκέψεις κατά ειδικότητα και κατά μήνα και μάλιστα από τη δεύτερη και μετά η κοστολόγηση είναι όπως γνωρίζετε 10 ευρώ. Το να αρνηθείτε να επανεξετάσετε ασθενή ενώ έχετε ακόμη ανοικτές θέσεις (δεν έχετε κλείσει τα 80 ραντεβού) είναι βέβαια ένας ελιγμός που μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι θα κάθε ασθενής που θα έρχεται θα είναι ένα εικοσάρικο, αλλά κανείς δε θα σας γλυτώσει από μία καταγγελία.
8) Και τέλος ας μην ξεχνούμε ότι όλα αυτά είναι πρόβες ενόψει ΕΟΠΥΥ. Το πόσο καλά παιδιά θα είμαστε και το πόσο πιστά θα διεκπεραιώσουμε το έργο μας έχει να κάνει με τις προτάσεις του Υπουργείου σχετικά με τη μορφή των συμβάσεών μας με το νέο φορέα.
Συμπέρασμα: Πιστεύω ότι το να ξανοιχθεί κανείς γράφοντας περισσότερες συνταγές από το πλαφόν των 100 είναι σίγουρο ότι θα τον εμπλέξει, αργά ή γρήγορα (μάλλον το δεύτερο) σε διαδικασία αποπληρωμής χρεών προς το ταμείο και τρίμηνη παύση.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Μαΐου 2011, 01:01:09
Απάντηση #167
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
2) Αναλώσιμα για το διαβήτη γράφονται κανονικά στα συνταγολόγια του ΙΚΑ.
Στο Ηράκλειο δεν γίνονται δεκτά. Αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα αλλάξει.
4) Για όσους Ρομπέν των Δασών γράφουμε τρίμηνες στο ΙΚΑ: Λογίζεται κάθε συνταγή ανάλογα με το μήνα που εκτελείται και όχι με το μήνα που εκδίδεται (επίσημη απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ σε ερώτημά μου).
Θα ήθελα πάρα πολύ αυτή την απάντηση γιατί σχετική εγκύκλιος δεν υπάρχει. Μπορείς να μου την στείλεις ένα φαξ στο 2810242087 ;
8) Και τέλος ας μην ξεχνούμε ότι όλα αυτά είναι πρόβες ενόψει ΕΟΠΥΥ. Το πόσο καλά παιδιά θα είμαστε και το πόσο πιστά θα διεκπεραιώσουμε το έργο μας έχει να κάνει με τις προτάσεις του Υπουργείου σχετικά με τη μορφή των συμβάσεών μας με το νέο φορέα.
Συμπέρασμα: Πιστεύω ότι το να ξανοιχθεί κανείς γράφοντας περισσότερες συνταγές από το πλαφόν των 100 είναι σίγουρο ότι θα τον εμπλέξει, αργά ή γρήγορα (μάλλον το δεύτερο) σε διαδικασία αποπληρωμής χρεών προς το ταμείο και τρίμηνη παύση.
Προφορική απάντηση δεν πήρα για το τι νομικές συνέπειες θα έχει κάποιος που θα ξεπεράσει το 100.
Κάτι ακούγεται επίσης ότι μόνο ηλεκτρονικά θα γράφονται όλα σε λίγες μέρες στις μονάδες του ΙΚΑ.
Και έχω κάποιες ιδέες ελέγχου για τους πέρα των 50 ανεξαρτήτως σε ποιο συνταγολόγιο γράφονται τα φάρμακα.
Συνεπώς... περιμένω.<
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Μαΐου 2011, 00:26:02
Απάντηση #168
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δυστυχώς η επίσημη απάντηση του ΙΚΑ σχετικά με τις τρίμηνες, που ήταν (φυσικά) σε ανεπίσημο e-mail, έπεσε θύμα του υπολογιστή μου που κάηκε πρόσφατα - και δεν είχα την πρόνοια να το τυπώσω. Επειδή όμως έχω επανέλθει με νέα διευκρινιστική ερώτηση (διότι αν δεχθούμε το καθεστώς των τριμήνων όπως το είπαν σπάμε το πλαφόν των 80 ασθενών το μήνα αφού προστίθενται και όσοι έχουν λάβει τρίμηνες από τους προηγούμενους δυο μήνες), όταν θα έχω απάντηση θα σου τη στείλω.
Όσο για το τι νομικές συνέπειες θα έχει κάποιος που θα ξεπεράσει το 100 το ρώτησα κι εγώ λέγοντάς τους ότι έχω ξεπεράσει τον Απρίλιο κατά 4 ή 5 το πλαφόν και δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Μαΐου 2011, 09:22:45 από Vasileios Papadopoulos »

30 Μαΐου 2011, 09:14:57
Απάντηση #169
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σήμερα παραδέχθηκαν έμμεσα ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου του συνόλου των χειρόγραφων και των ηλεκτρονικά εκδοθεισών συνταγών, άρα θεωρητικά μπορεί κανείς να ρισκάρει να γράψει αρκετά πάνω από τις 100, αρκεί κάθε τύπος συνταγής (και ειδικά οι ηλεκτρονικές) να μην ξεπερνούν το όριο των 100. Θυμηθείτε όιτ το στατιστικό δελτίο δεν προβλέπει έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών. Φυσικά και μπορούν να κάνουν έλεγχο κατά περίπτωση, αλλά σε ευρεία κλίμακα και με διαδικασίες που γίονονται με το χέρι, κάτι τέτοιο καθίσταται προς το παρόν προβληματικό.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Μαΐου 2011, 09:26:23 από Vasileios Papadopoulos »

1 Ιουνίου 2011, 01:04:51
Απάντηση #170
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μια ακόμη εγκύκλιος που σχολιάζει και την "τρίμηνη επαναλαμβανόμενη συνταγή"
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

1 Ιουνίου 2011, 01:11:08
Απάντηση #171
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μια ακόμη εγκύκλιος που σχολιάζει και την "τρίμηνη επαναλαμβανόμενη συνταγή"
Στο δια ταύτα δεν μπαίνει, δηλ. πώς χρεώνονται οι τρίμηνες στο σύνολο των 100 συνταγών.

1 Ιουνίου 2011, 10:59:33
Απάντηση #172
Συνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
καλο μηνα σε ολους τους συναδελφους.με ειδοποιησαν απ'το ικα να παω να παρω τις επιταγες φεβ.-μαρτ. για τραπεζα πειραιως!!!

1 Ιουνίου 2011, 11:37:03
Απάντηση #173
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ιδιωτική κλινική εισπράττει ετησίως 1,8 εκ. ευρώ τη στιγμή που οι δαπάνες του Ιδρύματος για το ίδιο διάστημα στο Νοσοκομείο Βέροιας ανέρχονται σε 1,5 εκ. ευρώ.

- Ύστερα μην αναρωτιώμαστε για ποιό λόγο το μπαγιόκο δεν φτάνει για όλους.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Ιουνίου 2011, 11:57:40
Απάντηση #174
Αποσυνδεδεμένος

anetos

καλο μηνα σε ολους τους συναδελφους.με ειδοποιησαν απ'το ικα να παω να παρω τις επιταγες φεβ.-μαρτ. για τραπεζα πειραιως!!!

απο ποιο ικα?
στο δικο μου ικα ο κυριος των παροχων ειναι....αργος στον ελεγχο και ακομα δε μας φωναξε να κοψουμε αποδειξη για τον μαρτιο!!! και μαλιστα μερικους δεν τους εχει φωναξει ουτε για τον φεβρουαριο! εγω ημουν απο τους πρωτους που κοψαμε αποδειξη για τον φεβ πριν 20 μερες και περιμενω απο μερα σε μερα να πληρωθω. το κακο ειναι πως απο τη στιγμη που κοβεις αποδειξη θελει 20-30 μερες μεχρι να πληρωθεις αρα αφου ακομα δεν εχω κοψει αποδειξη για μαρτιο........

1 Ιουνίου 2011, 12:19:56
Απάντηση #175
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από δύο διαφορετικά φαρμακεία στην Καβάλα, μου είπαν ότι οι ιδιώτες Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και/ή ΟΑΕΕ που είναι εξωτερικοί συνεργάτες του ΙΚΑ δεν έχουν δικαίωμα να γράφουν δίμηνη συνταγή. Έχουν όμως δικαίωμα να γράφουν τρίμηνη..
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Ιουνίου 2011, 15:41:45 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Ιουνίου 2011, 15:07:35
Απάντηση #176
Συνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι

1 Ιουνίου 2011, 17:57:47
Απάντηση #177
Αποσυνδεδεμένος

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑ

Γιατί Θεσσαλονίκη δεν έχει γίνει τίποτε.Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.Μου είπαν ότι περιμένουν υπουργική απόφαση για ενταλματοποίηση Μπορείς να μου δώσεις τηλέφωνα του ΙΚΑ η ακόμα καλύτερα να μου στείλεις με FΑΧ το χαρτί του ΙΚΑ που σε στείλανε.

2 Ιουνίου 2011, 07:02:26
Απάντηση #178
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Από δύο διαφορετικά φαρμακεία στην Καβάλα, μου είπαν ότι οι ιδιώτες Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και/ή ΟΑΕΕ που είναι εξωτερικοί συνεργάτες του ΙΚΑ δεν έχουν δικαίωμα να γράφουν δίμηνη συνταγή. Έχουν όμως δικαίωμα να γράφουν τρίμηνη..
Iσχύει σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ από 29/05/11.

2 Ιουνίου 2011, 08:26:15
Απάντηση #179
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Κατέθεσα σήμερα στο ΙΚΑ Καβάλας, απόδειξη για την παροχή υπηρεσιών Φεβρουαρίου του 2011, μαζί με φορολογική ενημερότητα και ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ όσον αφορά τις υποχρεώσεις μου προς πιθανό προσωπικό που μπορεί να απασχολώ.

Ζήτησα και αριθμό πρωτοκόλλου αλλά δεν μου δώσανε.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουνίου 2011, 08:45:18 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ΙΚΑ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
10888 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2010, 12:36:30
από EzeΤΡΟΛ
202 Απαντήσεις
197447 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2024, 21:24:39
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις