Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 15:08:22

Αποστολέας Θέμα: Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ  (Αναγνώστηκε 175547 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιουνίου 2011, 11:39:54
Απάντηση #195
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αυτο εννοω κι εγω θελει συνεχως πιεση και τηλ,για να προχωραν......διαφορετικα 12-12

3 Ιουνίου 2011, 11:40:29
Απάντηση #196
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Να σημειωθεί ότι η σκόπιμη κωλυσιεργία από πλευράς υπαλλήλου, είναι βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα, που σύμφωνα με τον πρόσφατο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, μπορεί να τον οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιουνίου 2011, 19:07:27
Απάντηση #197
Αποσυνδεδεμένος

Stefanos Soultanis

Συναδελφοι εγω σημερα πηγα και εδωσα τα χαρτια για το μηνα Μαϊο στο ΙΚΑ Νεας Φιλαδελφειας. Επειδη γνωριζω καποιον εκει μιλαμε . Μου ειπε χαρακτηριστικα τους ειπαν απο τα κεντρικα οτι τα οικονομικα ειναι ασχημα και τα πρωτα αν ειναι καλα τα πραγματα θα πληρωθουν τελη Σεπτεμβρη. Αυτα μου ειπε αυτα σας μεταφερω. Και γελοντας μου ειπε κατεθεσε και τα καινουρια να περνουν σειρα, του ειπα ναι για του χρονου. Οποιος εχει αλλη  πληροφορια ας μας πει. Τυχερος παντως ο συναδελφος στο Κιατο που πληρωθηκε, μαλλον εδωσαν στην επαρχια που ειναι πιο λιγα και αφησαν την Αθηνα.

3 Ιουνίου 2011, 21:18:40
Απάντηση #198
Αποσυνδεδεμένος

anetos

ανακριβιες . τι θα πει απο σεπτ? τι σου ειπε και καλα εμπιστευτικα ο βλακας δυ?
δεν παει να λεει οτι θελει, εγω ξερω πως απο χτες τα λεφτα ειναι στην τσεπη μου κια στην τσεπη πολλων συναδελφων. το ξαναλεω. ολα εξαρτονται απο τον υπαλληλο στις παροχες .  ποσο γρηγορα ελεγχει τα χαρτακια. αλλοι τα ελεγχουν γρηγορα αλλοι οχι. προφανως ο δικος σου αρμενιζει και για να μην τον πρηζεις σου λεει πως εχει εντολες και καλα. στην θεσνικη ηδη σε αλλο παραρτημα εκοψαν αποδειξη και για μαρτιο και απριλιο!!! και ειναι σιγουρο πως οταν κοψεις αποδειξη ,μετα σε 20-30 μερες εχεις πληρωθει. εσυ περιμενε τον "δικο σου" να βαλει μπρος το συστημα και ασε εμας να πληρωνομαστε.
τελος να αναφερω πως απο τη ναρχη του μετρου πολλοι ελεγαν ανακριβιες πως ποτε δε θα πληρωθουμε...... προφανως καποια εχασαν καποια συμφεροντα και εσπειραν ψευδεις ειδησεις

3 Ιουνίου 2011, 23:17:06
Απάντηση #199
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
στην θεσνικη ηδη σε αλλο παραρτημα εκοψαν αποδειξη και για μαρτιο και απριλιο!!!
Πάντως στην Ξάνθη κόψαμε απόδειξη και για Μάιο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Ιουνίου 2011, 23:23:56
Απάντηση #200
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Άκουσα ότι σε κάποιες περιοχές αρκετοί συνάδλεφοι αντί να κόβουν "χαρτάκια"
ζητούν τα 20 ευρώ από τους ασθενείς και τους δίνουν ΑΠΥ για να τα εισπράξουν
από το τοπικό ΙΚΑ. Κατόπιν τηλ.επικοινωνίας που είχα με το ΙΚΑ της περιοχής μου
έμαθα ότι δέχονται να αποζημιώσουν το ποσό στον ασθενή και μάλιστα μου πρότειναν
να το κάνω. (επικοινώνησα με 2 ΙΚΑ και μου είπαν και στα δύο ότι γίνεται). Για να είμαι
σίγουρος ότι μπορεί να γίνει το επιβεβαίωσα και με τον ΙΣΑ.
Στο ΙΚΑ Ξάνθης μόλις πριν από λίγες ημέρες απέρριψαν περίπου 400 τέτοιες δαπάνες για εικοσάρικα χωρίς να περάσουν ούτε μία, ακόμη και σε καταφανώς επείγοντα περιστατικά. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να αποδειχθεί ότι ούτε το ΙΚΑ, ούτε το Νοσοκομείο μπορούσε να εξυπηρετήσει το περιστατικό, και καταλαβαίνετε ότι ειδικά το δεύτερο δεν αποδεικνύεται ποτέ. Προφανώς αυτοί που το κάνουν ή δεν πήραν χαμπάρι τα τελευταία εσωτερικά έγγραφα του ΙΚΑ ή κάνουν συνειδητά παράβαση καθήκοντος.

3 Ιουνίου 2011, 23:56:10
Απάντηση #201
Αποσυνδεδεμένος

Stefanos Soultanis

Στην Αθηνα έχει πληρωθει κανενας ? για Αθηνα μιλαω μπορει στην επαρχια να πληρωσαν, δεν αντιλεγω αλλα με φιλους που μιλω εδω ολοι εχουμε κοψει αποδειξεις αλλα κανενας δεν εχει πληρωθει.

4 Ιουνίου 2011, 00:17:27
Απάντηση #202
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Νέα εγκύκλιος για παραπεμπτικά υψηλού κόστους που εκδίδονται προς ασφαλισμένους του ΙΚΑ από ιατρούς ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ.

4 Ιουνίου 2011, 08:13:01
Απάντηση #203
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Και κάτι ενδιαφέρον: Καταθέτοντας τις εντιολές Μαϊου στο ΙΚΑ, μου ζητήθηκε επίσης υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είμαι γιατρός του ΙΚΑ. Στην (εύλογη) απορία μου γιατί το ΙΚΑ χρειάζεται μία τέτοια βεβαιωση, αφού το ίδιο επιλέγει τους μόνοιμους και τους συμβασιούχους του και προφανώς τους γνωρίζει, κανεις δεν μπόρεσε να μου δώσει μία πειστική απάντηση. Η πιο λογική από όλες ήταν διότι ο επίτροπος δεν γνωρίζει ποιος είναι που - μόνο που το ΙΚΑ πολύ απλά θα μπορούσε να ελέγξει τις δαπάνες με βάση αυτό το κριτήριο πριν τις στείλει στον επίτροπο. Ελλάς το μεγαλείο σου... για ακόμη μια φορά!

4 Ιουνίου 2011, 19:26:02
Απάντηση #204
Αποσυνδεδεμένος

anetos

Και κάτι ενδιαφέρον: Καταθέτοντας τις εντιολές Μαϊου στο ΙΚΑ, μου ζητήθηκε επίσης υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είμαι γιατρός του ΙΚΑ. Στην (εύλογη) απορία μου γιατί το ΙΚΑ χρειάζεται μία τέτοια βεβαιωση, αφού το ίδιο επιλέγει τους μόνοιμους και τους συμβασιούχους του και προφανώς τους γνωρίζει, κανεις δεν μπόρεσε να μου δώσει μία πειστική απάντηση. Η πιο λογική από όλες ήταν διότι ο επίτροπος δεν γνωρίζει ποιος είναι που - μόνο που το ΙΚΑ πολύ απλά θα μπορούσε να ελέγξει τις δαπάνες με βάση αυτό το κριτήριο πριν τις στείλει στον επίτροπο. Ελλάς το μεγαλείο σου... για ακόμη μια φορά!

πολυ καλα κανουν και ζητανε την υπευ δηλωση οτι δεν εισαι ιατρος ικα. ετσι πολυ απλα αμεσα ξερουν οτι πρεπει να σε πληρωσουν 80 ατομα. γιατι να καθοπνται να ψαχνουν.  τι σε πειραζει που κανεις μια υπευθυνη δηλωση αντι να ψαχνουν για τον καθενα απο εμας; ας κανουμε την ζωη μας απλη. εγω εχω ετοιμες τις υπευθ δηλ , τις ετοιμασα μια φορα καιαπλα μετα φωτοτυπια.

4 Ιουνίου 2011, 22:41:14
Απάντηση #205
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
γιατι να καθοπνται να ψαχνουν.
Πολύ σωστά το τοποθετείς. Εδώ θα μου πεις ότι ζήτησαν απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, μία υπεύθυνη δήλωση δε θα ζητήσουν; Και στο κάτω-κάτω γιατί να ξέρουν ποιοι είναι ποιοι; Σάμπως ελέγχονται με κάποιο τρόπο; Aλλά πιστεύω ότι όσο ενδοτικοί γινόμαστε στον παραλογισμό, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουμε να γίνουμε ένα με αυτόν.

5 Ιουνίου 2011, 14:55:36
Απάντηση #206
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Άκουσα ότι σε κάποιες περιοχές αρκετοί συνάδλεφοι αντί να κόβουν "χαρτάκια"
ζητούν τα 20 ευρώ από τους ασθενείς και τους δίνουν ΑΠΥ για να τα εισπράξουν
από το τοπικό ΙΚΑ. Κατόπιν τηλ.επικοινωνίας που είχα με το ΙΚΑ της περιοχής μου
έμαθα ότι δέχονται να αποζημιώσουν το ποσό στον ασθενή και μάλιστα μου πρότειναν
να το κάνω. (επικοινώνησα με 2 ΙΚΑ και μου είπαν και στα δύο ότι γίνεται). Για να είμαι
σίγουρος ότι μπορεί να γίνει το επιβεβαίωσα και με τον ΙΣΑ.
Στο ΙΚΑ Ξάνθης μόλις πριν από λίγες ημέρες απέρριψαν περίπου 400 τέτοιες δαπάνες για εικοσάρικα χωρίς να περάσουν ούτε μία, ακόμη και σε καταφανώς επείγοντα περιστατικά. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να αποδειχθεί ότι ούτε το ΙΚΑ, ούτε το Νοσοκομείο μπορούσε να εξυπηρετήσει το περιστατικό, και καταλαβαίνετε ότι ειδικά το δεύτερο δεν αποδεικνύεται ποτέ. Προφανώς αυτοί που το κάνουν ή δεν πήραν χαμπάρι τα τελευταία εσωτερικά έγγραφα του ΙΚΑ ή κάνουν συνειδητά παράβαση καθήκοντος.
Θεωρώ από τη στιγμή που ο ΙΣΑ και το ΙΚΑ της περιοχής με καλύπτουν και από τη στιγμή που δεν έχω δει σε κανένα έγγραφο ότι δε γίνεται αυτό, μπορούμε να το κάνουμε...άλλωστε αυτό ακριβώς δε κάνουμε και στον ΟΠΑΔ? ούτε αυτό επιτρέπεται αλλά οι περισσότεροι συνάδελφοι κόβουν ΑΠΥ εδώ και μήνες..μήπως αντί να συζητάτε για τα λεφτά του ΙΚΑ (που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα πάρουμε ποτέ-->βλ.ΟΠΑΔ,ΤΥΔΚΥ,κλπ) και πότε θα τα πάρουμε, να αρχίζαμε όλοι να κόβουμε αποδείξεις μπας και ξυπνήσουν και συνηδειτοποιήσουν ότι δεν τρώμε κουτόχορτο πια???
Υπενθυμίζω τέλος ότι ο αξιολάτρευτος Υπουργός μας είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν δεν μας πληρώνουν εντός 45 ημερών και ενώ έχουν περάσει ήδη 4 μήνες εμείς δεν πληρωθήκαμε και αυτός ακόμα "βασιλεύει"....ας σταματήσουμε πια την κοροϊδία τους!!
Υ.Γ.Αν κάποιος έχει επίσημο έγγραφο από το ΙΚΑ που να απαγορεύει να κόβουμε ΑΠΥ αντί για χαρτάκια ας το παραθέσει παρακαλώ.....

5 Ιουνίου 2011, 23:09:22
Απάντηση #207
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Υ.Γ.Αν κάποιος έχει επίσημο έγγραφο από το ΙΚΑ που να απαγορεύει να κόβουμε ΑΠΥ αντί για χαρτάκια ας το παραθέσει παρακαλώ.....
Αυτό που συζητούμε προβλέπεται, είτε μας αρέσει είτε όχι, από το πλαίσιο συνεργασίας μας με το ΙΚΑ ως ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ή/και τον ΟΑΕΕ. Όταν κάποιος δε δηλώσει ρητά ότι δεν αποδέχεται το προβλεπόμενο πλαίσιο συνεργασίας, δεν μπορεί να μη διαθέτει τα προβλεπόμενα 80 ραντεβού με χαρτάκια. Επίσης όταν τα ραντεβού αυτά τελειώσουν και αρχίσει να κόβει αποδείξεις, αυτές δε θα γίνονται δεκτές από τα τμήματα δαπανών. Αν αυτό δεν έχει γίνει στο ΙΚΑ της περιοχής σας, είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί - εξάλλου σε πολλά υποκαταστήματα παρατηρείται καθυστέρηση ως προς την εφαρμογή των διατάξεων. Επίσης κάτι που μου κατέστη σαφές είναι ότι οι προβλεπόμενες 100 συνταγές θα αφορούν μόνο τους 80 ασφαλισμένους που έχουμε δεχθεί με χαρτάκια. Αν, τελειώνοντας με τους 80, έχουν περισσέψει π.χ. 15 συνταγές (γιατί κάποιοι μας επισκέφτηκαν π.χ. για να γράψουν ένα check-up), αυτές δε θα μπορούν να ῾πουληθούν῾ σε όσους δούμε με απόδειξη.
Αύριο θα ζητήσω αντίγραφο της εσωτερικής αλληλογραφίας του ΙΚΑ σχετικά με τα παραπάνω - αν καταφέρω να το πάρω, θα το αναρτήσω.

5 Ιουνίου 2011, 23:30:39
Απάντηση #208
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Αυτό που συζητούμε προβλέπεται, είτε μας αρέσει είτε όχι, από το πλαίσιο συνεργασίας μας με το ΙΚΑ ως ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ή/και τον ΟΑΕΕ. Όταν κάποιος δε δηλώσει ρητά ότι δεν αποδέχεται το προβλεπόμενο πλαίσιο συνεργασίας, δεν μπορεί να μη διαθέτει τα προβλεπόμενα 80 ραντεβού με χαρτάκια. Επίσης όταν τα ραντεβού αυτά τελειώσουν και αρχίσει να κόβει αποδείξεις, αυτές δε θα γίνονται δεκτές από τα τμήματα δαπανών. Αν αυτό δεν έχει γίνει στο ΙΚΑ της περιοχής σας, είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί - εξάλλου σε πολλά υποκαταστήματα παρατηρείται καθυστέρηση ως προς την εφαρμογή των διατάξεων. Επίσης κάτι που μου κατέστη σαφές είναι ότι οι προβλεπόμενες 100 συνταγές θα αφορούν μόνο τους 80 ασφαλισμένους που έχουμε δεχθεί με χαρτάκια. Αν, τελειώνοντας με τους 80, έχουν περισσέψει π.χ. 15 συνταγές (γιατί κάποιοι μας επισκέφτηκαν π.χ. για να γράψουν ένα check-up), αυτές δε θα μπορούν να ῾πουληθούν῾ σε όσους δούμε με απόδειξη.
Αύριο θα ζητήσω αντίγραφο της εσωτερικής αλληλογραφίας του ΙΚΑ σχετικά με τα παραπάνω - αν καταφέρω να το πάρω, θα το αναρτήσω.
Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Αυτό που εννοώ όμως είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ 80 ΑΣΘΕΝΕΙΣ και όχι μετά τους 80..Το πλαφόν 80 ασθενείς-100 συνταγές είναι σαφέστατο..και όπως προανέφερα και στον ΟΠΑΔ ήταν σαφέστατοι οι όροι της σύμβασης παρόλα αυτά οι περισσότεροι συνάδελφοι κόβουν ΑΠΥ πλέον (παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά)..Με λίγα λόγια προτείνω να κάνουμε με το ΙΚΑ ότι κάνουμε με τον ΟΠΑΔ...

5 Ιουνίου 2011, 23:43:54
Απάντηση #209
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Αυτό που εννοώ όμως είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ 80 ΑΣΘΕΝΕΙΣ και όχι μετά τους 80..Το πλαφόν 80 ασθενείς-100 συνταγές είναι σαφέστατο..και όπως προανέφερα και στον ΟΠΑΔ ήταν σαφέστατοι οι όροι της σύμβασης παρόλα αυτά οι περισσότεροι συνάδελφοι κόβουν ΑΠΥ πλέον (παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά)..Με λίγα λόγια προτείνω να κάνουμε με το ΙΚΑ ότι κάνουμε με τον ΟΠΑΔ...

Γιατί η υπουργική απόφαση που σου επιτρέπει να γράφεις συνταγές και να πληρώνει συμμετοχή το ΙΚΑ και ο ασθενής απαγορεύει το να πάρεις χρήματα από τον ασφαλισμένο.
Στον ΟΠΑΔ επίσης από την σύμβαση απαγορεύεται να πάρεις χρήματα από τον ασθενή εφόσον συμβληθείς και εάν δεν συμβληθείς δεν μπορείς να γράψεις το οτιδήποτε στο βιβλιάριο του. Και αυτό με υπουργική απόφαση.

Συνεπώς,
1) θες το συζητήσουμε φιλοσοφικά. Συμφωνώ μαζί σου. Η πραγματικότητα απέχει.
2) Θες να γράψεις τις υπουργικές αποφάσεις στα υποδήματα σου; Δική σου η ευθύνη και κάνε ότι θέλεις.

Γιατί έχει καταλήξει να είναι δύσκολο το πιο απλό πράγμα;

Γιατί δεν συζητάμε ας πούμε για τις γελοιότητες του ΙΚΑ όπου σε αφήνει να γράφεις ινσουλίνη στο ασθενή και μετά πρέπει να τον στείλεις στο ΙΚΑ να γράψει ταινίες και βελόνες για να την κάνει;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά: ΙΚΑ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
10888 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2010, 12:36:30
από EzeΤΡΟΛ
202 Απαντήσεις
197459 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2024, 21:24:39
από Gatekeeper