Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 14:38:08

Αποστολέας Θέμα: Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ  (Αναγνώστηκε 175544 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Ιουνίου 2011, 23:57:43
Απάντηση #210
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με λίγα λόγια προτείνω να κάνουμε με το ΙΚΑ ότι κάνουμε με τον ΟΠΑΔ...
Αυτό όσον αφορά τον ΟΠΑΔ συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης από μέρους μας, γεγονός που υποστηρίζεται νομικά. Αλλά σύμβαση με το ΙΚΑ δεν υφίσταται. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα e-mail. Καμία υπογραφή, καμία ανάληψη ευθυνών. Άρα το ΙΚΑ άμα θέλει πληρώνει. Κι εμείς άμα θέλουμε συμμετέχουμε σε αυτήν την παρωδία. Συμφωνώ απόλυτα με το Δημήτρη. 
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

6 Ιουνίου 2011, 00:00:35
Απάντηση #211
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Γιατί δεν συζητάμε ας πούμε για τις γελοιότητες του ΙΚΑ όπου σε αφήνει να γράφεις ινσουλίνη στο ασθενή και μετά πρέπει να τον στείλεις στο ΙΚΑ να γράψει ταινίες και βελόνες για να την κάνει;
Η γελοιότητα του ΙΚΑ, που αναδεικνύεται σε όλο το μεγαλείο της μέσα από το forum, είναι η αδυναμία ενδοσυνεννόησης. Εδώ στην Ξάνθη μου επιτρέπουν κανονικά να γράφω αναλώσιμα για το διαβήτη αλλά όχι άλλα π.χ. σάκκους κολοστομίας.

6 Ιουνίου 2011, 00:05:06
Απάντηση #212
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Αυτό που εννοώ όμως είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ 80 ΑΣΘΕΝΕΙΣ και όχι μετά τους 80..Το πλαφόν 80 ασθενείς-100 συνταγές είναι σαφέστατο..και όπως προανέφερα και στον ΟΠΑΔ ήταν σαφέστατοι οι όροι της σύμβασης παρόλα αυτά οι περισσότεροι συνάδελφοι κόβουν ΑΠΥ πλέον (παρόλο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά)..Με λίγα λόγια προτείνω να κάνουμε με το ΙΚΑ ότι κάνουμε με τον ΟΠΑΔ...

Γιατί η υπουργική απόφαση που σου επιτρέπει να γράφεις συνταγές και να πληρώνει συμμετοχή το ΙΚΑ και ο ασθενής απαγορεύει το να πάρεις χρήματα από τον ασφαλισμένο.
Στον ΟΠΑΔ επίσης από την σύμβαση απαγορεύεται να πάρεις χρήματα από τον ασθενή εφόσον συμβληθείς και εάν δεν συμβληθείς δεν μπορείς να γράψεις το οτιδήποτε στο βιβλιάριο του. Και αυτό με υπουργική απόφαση.

Συνεπώς,
1) θες το συζητήσουμε φιλοσοφικά. Συμφωνώ μαζί σου. Η πραγματικότητα απέχει.
2) Θες να γράψεις τις υπουργικές αποφάσεις στα υποδήματα σου; Δική σου η ευθύνη και κάνε ότι θέλεις.

Γιατί έχει καταλήξει να είναι δύσκολο το πιο απλό πράγμα;

Γιατί δεν συζητάμε ας πούμε για τις γελοιότητες του ΙΚΑ όπου σε αφήνει να γράφεις ινσουλίνη στο ασθενή και μετά πρέπει να τον στείλεις στο ΙΚΑ να γράψει ταινίες και βελόνες για να την κάνει;
Αυτά που γράφουν οι Υπουργικές αποφάσεις και οι συμβάσεις δεν δεσμεύουν μόνο εμάς..δεσμεύουν και τα Ταμεία..αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να μας πληρώνουν κάθε μήνα ή 45 ημέρες..παρ'ολα αυτά μας χρωστάνε 18 μήνες ο ΟΠΑΔ και 4 το ΙΚΑ..οπότε δεν σέβομαι ούτε και εγώ τις συμβάσεις τους (πόσο μάλλον τις Υπουργ. αποφάσεις)..ευτυχώς δεν είμαι ό μόνος που τα πιστεύει και τα εφαρμόζει αυτά (όσον αφορά τον ΟΠΑΔ τουλάχιστον)..Με όλο το θάρρος, η επιβίωση του Ιατρείου μου και εμού δεν είναι αντικείμενο φιλοσοφίας αλλά πολύ πιο σοβαρό..

6 Ιουνίου 2011, 00:13:48
Απάντηση #213
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αυτά που γράφουν οι Υπουργικές αποφάσεις και οι συμβάσεις δεν δεσμεύουν μόνο εμάς..δεσμεύουν και τα Ταμεία..αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να μας πληρώνουν κάθε μήνα ή 45 ημέρες..παρ'ολα αυτά μας χρωστάνε 18 μήνες ο ΟΠΑΔ και 4 το ΙΚΑ..οπότε δεν σέβομαι ούτε και εγώ τις συμβάσεις τους (πόσο μάλλον τις Υπουργ. αποφάσεις)..ευτυχώς δεν είμαι ό μόνος που τα πιστεύει και τα εφαρμόζει αυτά (όσον αφορά τον ΟΠΑΔ τουλάχιστον)..Με όλο το θάρρος, η επιβίωση του Ιατρείου μου και εμού δεν είναι αντικείμενο φιλοσοφίας αλλά πολύ πιο σοβαρό..
Aγαπητέ συνάδελφε, επειδή έχω κι εγώ τις ίδιες αγωνίες, σου μεταφέρω αυτά που έζησα τους τελευταίους τρεοις μήνες σχετικά με τη διεκδίκηση των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ. Στην Ξάνθη έγινε ολόκληρη κινητοποίηση για δικαστική διεκδίκηση. Και ήταν αυτή η στάση μας διότι σε μία μικρή πόλη δεν μπορείς να αρχίσεις να κόβεις αποδείξεις αν δεν το κάνουν όλοι οι γιατροί της ειδικότητάς σου. Επίσης κόβοντας αποδείξεις θα οδηγήσεις τον κόσμο να σε επισκέπτεται μόνο όταν έχει σοβαρό πρόβλημα - για να γράφει φάρμακα να είσαι σίγουρος ότι πάντα θα βρεθεί κάποιος καλοθελητής που θα κόψει χαρτάκι. Αυτούς τους μοχλούς χρησιμοποιεί ο ΟΠΑΔ και ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει και το ΙΚΑ (αλλά και ο ΕΟΠΥΥ) για να μας μαντρώσει. Είναι δύσκολη η απόφαση της ελευθερίας και πάντως κοστίζει πολύ. Σε όλους.

6 Ιουνίου 2011, 00:33:45
Απάντηση #214
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Aγαπητέ συνάδελφε, επειδή έχω κι εγώ τις ίδιες αγωνίες, σου μεταφέρω αυτά που έζησα τους τελευταίους τρεοις μήνες σχετικά με τη διεκδίκηση των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ. Στην Ξάνθη έγινε ολόκληρη κινητοποίηση για δικαστική διεκδίκηση. Και ήταν αυτή η στάση μας διότι σε μία μικρή πόλη δεν μπορείς να αρχίσεις να κόβεις αποδείξεις αν δεν το κάνουν όλοι οι γιατροί της ειδικότητάς σου. Επίσης κόβοντας αποδείξεις θα οδηγήσεις τον κόσμο να σε επισκέπτεται μόνο όταν έχει σοβαρό πρόβλημα - για να γράφει φάρμακα να είσαι σίγουρος ότι πάντα θα βρεθεί κάποιος καλοθελητής που θα κόψει χαρτάκι. Αυτούς τους μοχλούς χρησιμοποιεί ο ΟΠΑΔ και ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει και το ΙΚΑ (αλλά και ο ΕΟΠΥΥ) για να μας μαντρώσει. Είναι δύσκολη η απόφαση της ελευθερίας και πάντως κοστίζει πολύ. Σε όλους.
Αυτά που έγιναν στη Ξάνθη τα γνωρίζω και τα ζηλεύω..μακάρι και εδώ στην Αθήνα να δρούσαμε ομαδικά (όπως κάνουν πάντα και οι Φαρμακοποιοί) αλλά όπως αναφέρεις πάντα υπάρχουν "καλοθελητές" που διασπούν την "Ισχύ εν τη ενώσει" του Ιατρικού κόσμου...όσο για τους ασθενείς αναγνωρίζω όλες τις συνέπειες (άμεσες και έμμεσες) αλλά εδώ που φτάσαμε δυστυχώς είναι σχεδόν μονόδρομος η απόφαση...αν δεν πληρωθεί κάποιο ποσό από το ΙΚΑ μέχρι τέλη Ιουνίου προσωπικά θα ενδώσω (αν και πίστεψέ με δεν μου αρέσει για πολλούς λόγους κάτι τέτοιο) και θεωρώ ότι ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν σοβαρά και άλλοι συνάδελφοι..(άλλωστε αν δεν αντιδρούμε σε τίποτα ποτέ, καλά κάνουν και μας μαντρώνουν είτε με το ΙΚΑ είτε με τον ΕΟΠΥΥ)..

11 Ιουνίου 2011, 23:24:30
Απάντηση #215
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Aπάντηση του ΙΚΑ σε ερώτησή μου σχετικά με τις τρίμηνες συνταγές (κυρίως πώς χρεώνονται, 3 μαζί το μήνα που εκδίδεται η τρίμηνη ή ανά μία αναλογικά με το μήνα που εκτελείται). Όπως φαίνεται, η απάντηση είναι ένα αναμάσημα των ισχυουσών διατάξεων και δεν μας διαφωτίζει περαιτέρω.

25 Ιουνίου 2011, 01:02:44
Απάντηση #216
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εγκύκλιος του ΙΚΑ για τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά.

27 Ιουνίου 2011, 09:30:07
Απάντηση #217
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

27 Ιουνίου 2011, 13:38:02
Απάντηση #218
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
απο διαταξεις χορτασαμε......

λεφτα δωσανε???????????????
Γιώργο εμείς στην Ξάνθη πήραμε Φεβρουάριο και Μάρτιο.

29 Ιουνίου 2011, 23:52:51
Απάντηση #219
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Διαβάστε κόσμε...
Η νέα εγκύκλιος του ΙΚΑ για τους γιατρούς του ΟΠΑΔ.....
Δεν θα γράψω τίποτα περισσότερο ακόμη. Προτιμώ να είμαι πιο ψύχραιμος.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Ιουνίου 2011, 07:29:29
Απάντηση #220
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μόλις έστειλα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το πιο κάτω e-mail. Αν λάβω απάντηση που να περιέχει κάτι αξιόλογο, θα την αναρτήσω.

Aγαπητοί κύριοι,

Είμαι ιατρός παθολόγος συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ και έχω αποδεχθεί τους όρους συνεργασιας με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Επιτρέψτε μου να σας θέσω μία διευκρινιστική ερώτηση σχετικά με την εγκύκλιο 43/2011:

Αν κάθε μήνα από τη δραστηριότητά μου προκύπτει επιβάρυνση του φορέα ως εξής:
1) Επισκέψεις έως 80,
2) Χορήγηση παραπεμπτικών για (επιτρεπόμενες) παρακλινικές εξετάσεις έως 80,
3) Χορήγηση συνταγών έως 100 σε 80 το πολύ διαφορετικούς ασφαλισμένους,
είμαι σύννομος;

Επίσης, αντίστροφα, για κάθε παραπεμπτικό παρακλινικών εξετάσεων και για κάθε συνταγή που έχει εκδοθεί από εμένα, θα πρέπει να έχει κατατεθεί και η ανάλογη επίσκεψη;
Σας το ρωτώ αυτό διότι έχοντας το όριο των 80 επισκέψεων, μας συμφέρει πλέον να χαρίζουμε τις δεύτερες επισκέψεις που κοστολογούνται 10 ευρώ και να συμπεριλαμβάνουμε μόνο τις πρώτες που κοστολογούνται 20 ευρώ.
Στην περίπτωση δεύτερης λοιπόν επίσκεψης, που δε θα κατατεθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για απόδοση δαπάνης, δεν μπορεί να γραφεί συνταγή ή παραπεμπετικό;

Πιστεύω ότι οι απορίες μου αφορούν ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και για το λόγο αυτό δεσμεύομαι να αναρτήσω την απάντησή σας στο forum της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά,

Με τιμή,

Δρ. Παπαδόπουλος Βασίλειος,
Παθολόγος - Μοριακός Βιολόγος
Ξάνθη

30 Ιουνίου 2011, 10:39:36
Απάντηση #221
Συνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
θα ηθελα να βοηθησω απαντωντας στα ερωτηματα του συνεδελφου, γιατι ολα ειναι θεμα ερμηνειας.
Κανενας υπαλληλος του Ικα δεν θα μπορεσει να σου απαντησει ξεκαθαρα.Γ'αυτο, οσοι εχουν την δυνατοτητα να εχουν 80 επισκεψεις να μην δεχονται 2η επισκεψη.εγω δεν γραφω ουτε 2η συνταγη.αφου ειναι 100 τις κραταω για τους πελατες.ειναι 100 ανεξαρτητα 1η, 2η επισκεψη.το ερωτημα με το παραπεμπτικο εξετασεων δεν το καταλαβα.γιατι να γραψεις εξετασεις χωρις την επισκεψη?οι παρακλινικες δεν γινεται να προσμετρηθουν ουτε να ελεχθουν εκτος αν γεμισεις το μπλοκ που μας εδωσαν.

30 Ιουνίου 2011, 11:38:09
Απάντηση #222
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
γιατι να γραψεις εξετασεις χωρις την επισκεψη?
Παράδειγμα:
Έρχεται ασθενής με γενική συμπτωματολογία, τον εξετάζεις χωρίς να βρεις κάτι το παθολογικό και στέλνεις έλεγχο (1η επίσκεψη).
Σου επιστρέφει με τις εξετάσεις που δείχνουν μακροκυτταρική αναιμία (2η επίσκεψη).
Τι θα τον κάνεις; Θα του δώσεις π.χ. Β12, φυλλικό, TSH κ.λ.π. ή θα του πεις "έλα όποτε βρεις ραντεβού";
Θα τον βάλεις να πληρώσει εκδίδοντας παραπεμπτικό; Μα αυτό δε θέλει το ΙΚΑ αν κατάλαβα καλά.
Και άντε με κάποιο τρόπο τα κάνει. Η αγωγή;
Θα εκδόσεις συνταγή επί πληρωμή; Ούτε αυτό φαίνεται να το θέλει το ΙΚΑ.
Άρα γιατί δε θα πρέπει να επιμείνουμε ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο;

30 Ιουνίου 2011, 12:11:26
Απάντηση #223
Συνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
καταλαβα τι εννοεις.οταν προκειται για θεμα υγειας εγω θα τους δω δωρεαν οχι 2 αλλα 10 φορες.ουτε θα κοψω 2η επισκεψη, απλως εχω φροντισει να τους ενημερωνω απ΄την πρωτη ημερα οτι 1 και μονο επισκεψη και  συνταγη μπορω.ετσι εχεις 20 συνταγες να τις διαχειριστεις οπως θες.να πληρωθεις την 2η επισκεψη και να δωσεις συνταγη απο αυτον που θελει να πληρωσει  ή δωρεαν δυστυχως σε αυτους που επιλεξεις να εξυπηρετησεις.σε καμια ομως περιπτωση πανω απο 100 συνταγες ειτε πληρωθεις ή οχι.αυτο ειναι το μονο ξεκαθαρο   

30 Ιουνίου 2011, 16:35:28
Απάντηση #224
Αποσυνδεδεμένος

anetos

"Στην περίπτωση δεύτερης λοιπόν επίσκεψης, που δε θα κατατεθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για απόδοση δαπάνης, δεν μπορεί να γραφεί συνταγή ή παραπεμπετικό;"

το ικα εχει απαντησει με σαφηνεια και εχει αναφερει σε προηγ εγκ πως οι 100 συνταγες αφορουν μονο τις 80 επισκεψεις. οποτε αν εσυ ερθει ενας και του δωσεις φαρμακα, αυτο σημαινει πως πρεπει να του κοψεις και επισκεψη. και χαιρομαι ιδιαιτερως με το οριο των 80 γιατι εσεις οι παθολογοι πρεπει επιτελους να παψετε να θυσαυριζετε απλα με συνταγογραφηση. τωρα επιτελους ερχονται και σε εμας για συνταγογραφηση, ασθενεις. γιατι ειναι τελειως αδικο ενας ορθοπ να αποφασιζει αγωγη για οστεοπορωση και μετα ο ασθενης να πηγαινει στον παθ να γραφει τα φαρμακα και ετσι ο ορθ να περνει μια επισκεψη κ ο παθ 11 , το χρονο. ασε που δεν υπαρχει πουθενα νομος που να λεει πως ενας ιατρος δεν μπορει ναγραφει ολα τα φαρμακα αλλα μονο της ειδικοτητας του. πουθενα!!! και επισης κανενας νομος δεν διαχωριζει τα φαρμακα αναλογα την ειδικοτητα. οποτε νομικα καλυπτεται ο καθε ιατρος να γραφει ΟΛΑ τα φαρμακα. οπως και να εχει τονα υπαρχει οριο επισκεψεων ειναι θεμιτο ωστε να αποφευγεται η σπαταλη (σιγουρα ολοι θα εβαζαν και ...φιλους και συγγενεις οτι και καλα ερχοντια καθε μηνα στο ιατρειο, κακα τα ψεματα) και επισης ετσι η δουλεια μοιραζεται σε ολους τους ιατρους και νεους και παλιους και παθολογους και μη.
οσο αναφορα τις πληρωμες προχωρανε ολο και ποιο γρηγορα και πραγματικα θελω να δω τι λενε τωρα οσοι μετεδιδαν ραδιο αρβυλα πως δε θα πληρωθουμε ποτε......

Λέξεις κλειδιά: ΙΚΑ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
10888 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2010, 12:36:30
από EzeΤΡΟΛ
202 Απαντήσεις
197455 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2024, 21:24:39
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις