Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 18:02:03

Αποστολέας Θέμα: Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ  (Αναγνώστηκε 175551 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Ιουνίου 2011, 18:50:58
Απάντηση #225
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και χαιρομαι ιδιαιτερως με το οριο των 80 γιατι εσεις οι παθολογοι πρεπει επιτελους να παψετε να θυσαυριζετε απλα με συνταγογραφηση. τωρα επιτελους ερχονται και σε εμας για συνταγογραφηση, ασθενεις. γιατι ειναι τελειως αδικο ενας ορθοπ να αποφασιζει αγωγη για οστεοπορωση και μετα ο ασθενης να πηγαινει στον παθ να γραφει τα φαρμακα και ετσι ο ορθ να περνει μια επισκεψη κ ο παθ 11 , το χρονο. ασε που δεν υπαρχει πουθενα νομος που να λεει πως ενας ιατρος δεν μπορει ναγραφει ολα τα φαρμακα αλλα μονο της ειδικοτητας του. πουθενα!!! και επισης κανενας νομος δεν διαχωριζει τα φαρμακα αναλογα την ειδικοτητα. οποτε νομικα καλυπτεται ο καθε ιατρος να γραφει ΟΛΑ τα φαρμακα. οπως και να εχει τονα υπαρχει οριο επισκεψεων ειναι θεμιτο ωστε να αποφευγεται η σπαταλη (σιγουρα ολοι θα εβαζαν και ...φιλους και συγγενεις οτι και καλα ερχοντια καθε μηνα στο ιατρειο, κακα τα ψεματα) και επισης ετσι η δουλεια μοιραζεται σε ολους τους ιατρους και νεους και παλιους και παθολογους και μη.
Συνάδελφε έχεις δίκιο για εμάς τους Παθολόγους. Πράγματι μία μεγάλη μερίδα εξ' ημών ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη συνταγογραφία - και τα προσαρτήματα αυτής (γνωματεύσεις, διπλώματα κ.λ.π.). Εμείς διολισθήσαμε σε αυτήν την κατάσταση όντες εν μέρει δικαιολογημένοι αφού έπρεπε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όσο όμως εξειδικεύονται γενικοί γιατροί, θα πρέπει σιγά-σιγά να οπισθοχωρούμε στα της ειδικότητάς μας. Όσο για το παράδειγμα της οστεοπώρωσης, πάλι θα πω ότι επειδή άπτεται μείζονος ζητήματος της ΠΦΥ καλό θα ήταν να αποτελούσε αντικείμενο κατά κόρον των γενικών γιατρών. Παρόλα αυτά, πάλι εξαιτίας κυρίως της ανεπάρκειας του συστήματος, εμπλέκονται παθολόγοι, ορθοπαιδικοί, γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι. Εν κατακλείδι θα έλεγα ότι ο ασθενής χρειάζεται ένα γιατρό, όποιος και να είναι, αρκεί να ξέρει το πρόβλημά του και να σκύψει να το λύσει.
Για τις δε συνταγές των παθολόγων θα σου αναφέρω μερικά παραδείγματα και σχολίασε εσύ, αν θέλεις, τι θα έκανες.
1) Γιατρέ, πήγα στον καρδιολόγο να γράψω τα φάρμακα και έχει ουρά 15 άτομα. Σε παρακαλώ γράψε τα... - Καλά, θα σου τα γράψω για αυτό το μήνα, αλλά τον άλλο μήνα να φροντίσεις να κλείσεις έγκαιρα ραντεβού στο γιατρό σου...
2) Γιατρέ, ο ενδοκρινολόγος μου έδωσε αυτό εδώ (δείχνει θυροξίνη που κάνει ένα ευρώ) και τώρα πρέπει να περιμένω 20 μέρες για να βρω ραντεβού στο ιατρείο του... - Πότε σου είπε να ελεγχθείς; - Σε έξι μήνες... - Πήγαινε και πάρτο από το φαρμακείο, πιο πολύ βενζίνη καις για να ρθεις σε μένα να με παρακαλέσεις.
3) Γιατρέ ο ορθοπαιδικός μου έδωσε ένα φάρμακο για την οστεοπώρωση να το παίρνω κάθε βδομάδα. Όμως είναι του ΙΚΑ και ανοίγει το ιατρείο του μόνο απόγευμα που εγώ κοιτάζω τα εγγονάκια μου... Εσύ που είσαι και πρωί, γράψε μου το... - Καλά, αλλά θα φροντίσεις να κλείνεις ραντεβού μέσα στα 80 που δικαιούμαι για να μην πληρώνεις για αυτό το πράγμα.

Και μία λεπτομέρεια: Από τις 100 συνταγές μου περισσεύουν οι 65-70 διότι στο ιατρείο, όποως και στα περισσότερα ιατρεία παθολόγων εκτός ΙΚΑ, οι ασθενείς πηγαίνουν να εξετασθούν και όχι να γράψουν φάρμακα. Ο λόγος είναι ο προφανής: Ποτέ δεν εξετάζονται στο ΙΚΑ, στα δε ιατρεία των μόνιμων του ΙΚΑ οι τιμές είναι σχεδόν απαγορευτικές. Άρα λοιπόν μία επίσκεψη ΙΚΑ = μισή ώρα ιατρική δουλειά από κάποιο γιατρό που θέλει να είναι εντάξει με τον εαυτό του και τον άρρωστο. Και σε ρωτώ: Ο γιατρός αυτός, κατά την άποψή σου, δε δικαιούται μέσα σε λογικά πλαίσια (αυτά που έθεσε το υπουργείο για το ΙΚΑ) να αναζητήσει μία πρόσθετη απολαβή σε πολύ λογικά επίπεδα;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Ιουνίου 2011, 20:44:13
Απάντηση #226
Αποσυνδεδεμένος

anetos

η οστεοπορωση δεν γραφεται με ω αλλα με ο....
και ειναι απαραδεκτο να ασχολουνται παθολογοι και γυναικολογοι με την οστεοπορωση. μονο οι ορθοπαιδικοι ξερουν και αντιμετωπιζουν τα αποτελεσματα της οστεοπορωσης. το κακο ειναι πως οι περισσοτεροι παθολογοι νομιζουν πως ειναι ειδικοι σε ολα και απλα γραφουν τα απαντα. ευτυχως υπαρχει το οριο των 80 επισκεψεων και επιτελους γεμιζουν και τα δικα μας ιατρεια, και οχι μονο των παθολογων.
δημοσιο βλεπω 5 το μηνα και ο παθολογος απεναντι 150...
ικα ομως βλεπω 80 οσο και ο παθολογος. και ναι αξιζουν και οι μη παθολογοι να βλεπουν κοσμο και οχι μονο οι παθολογοι. ειναι απαραδεκτο να κοβουν χρημα οι παθολογοι απλα επειδη αντιγραφουν συνταγες των ειδικων αλλων ειδικοτητων που κοπιαζουν για να δωσουν μια συνταγη και κοβουν ενα χαρτακι μια επισκεψη και στη συνεχεια ο παθολογος ολο μουρη κοβει 11 επισκεψεις. και θα το ξαναπω πως δεν υπαρχει κανενας νομος που απαγορευει καποιον ιατρο να γραφει φαρμακα. δεν υπαρχει νομος που να διευκρινιζει πια φαρμακα μπορει ο καθε ιατρος να γραφει. αστικος μυθος ειναι το οτι και καλα μονο οι παθολογοι γραφουν τα παντα. ξερω ειδικο γυναικολογο και ειδικο ορθοπαιδικο που γραφουν 10+ χρ τα παντα. τα παντα. μονο και μονο για να κοβουν χαρτακια δημοσιου. και εγω εχω γραψει κατα καιρους χαπια για πιεση καρδια κτλ του παπου μου και εκτελεστηκαν κανονικοτατα απο τα φαρμακεια. και σε ερωτηση μου προς το υπουργειο αλλα και τον ΠΙΣ, εγγραφως, για το αν απαγορευεται να συνταγογραφω ορισμενα φαρμακα, ουδεμια απαντηση ελαβα.

30 Ιουνίου 2011, 21:31:26
Απάντηση #227
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
συναδελφε ας ειχα εγω τις μιζες απ΄τα υλικα που χρησιμοποιειται και σου χαριζω ολη την συνταγογραφηση.και με μούρη και χωρις μούρη.δεν καταλαβα, οταν εκανες ειδικοτητα σκεφτοσουν τα χαρτακια του δημοσιου?αν διαβασεις συμβαση ΟΑΕΕ ή ΙΚΑ γραφει ξεκαθαρα οτι πρεπει η καθε ειδικοτητα να συνταγογραφει.στην περιοχη μου καρδιολογος που εγραφε ψυχιατρικα φαρμακα πληρωσε τις συνταγες απ'την τσεπη του.αυτά βλεπουν οι οποιοι κυβερνωντες,την φαγωμαρα μεταξυ μας και μας γα...νε καθημερινα. 

30 Ιουνίου 2011, 21:39:12
Απάντηση #228
Αποσυνδεδεμένος

anetos

μιζες απο υλικα λαμβανουν 10 ορθ σε ολη την ελλαδα. δηλαδη οι διευθυντες του εσυ και οι καθηγητες. οι ιδιωτες και ειδικα οι νεοι ιατροι ΔΕΝ εχουμε χειρουργεια. για να χειρουργηθει καποιος απο μενα θα πρεπει να πληρωσει κλινικη , αναισθ, κτλ ενω παει σοτν καθηγητη στο δημοσιο νοσοκομειοα κια με λιγοτερα λεφτα φακελακι, κανει τη δουλεια του. οποτε τα ιδιωτικα χειρ εχουν πεθανει. ακομα και οι παλιοι ιατροι πλεον εχουν χασει το 80% της δουλειας τους. οποτε ξεκολα. δεν εχουμε υλικα και μιζες. ελεος με αυτη την καραμελα. επισης η συμβαση οαεε δεν αναφερει ποια φαρμακα μπορει να γραψει ο καθενας. τι θα πει φαρμακο ειδικοτητας κτλ? ποιος ορισε ποιο ειναι ποιας ειδικοτητας? κανεις επισημως. οχι φυσικα δεν σκεφτομουν τα χαρτακια δημοσιου αλλα τωρα που εχω βγει στην αγορα βλεπω την απαραδεκτη κατασταση οι παθολογοι να κοβουν χρημα που θα επρεπε να μοιραζεται σε ολους μας. οι παθολογοι να πλουτιζουν διχως να κουραζονται και οι υπολοιποι να λοιμοκτονουν. επι της ουσιας την επισκεψη που θα επρεπε να παρει ο καρδιολογος ο ορθοπαιδικος κτλ, την λαμβανουν οι παθολογοι και αυτο ναι ειναι αδικο.

30 Ιουνίου 2011, 22:46:09
Απάντηση #229
Αποσυνδεδεμένος

Giansymos

Ιατροί
Επειδή το πρόβλημα του καθενός από εμάς είναι πώς θα κόψει χαρτάκια, αυτό δείχνει και πόσο άχρηστα είναι τα περισσότερα ιδιωτικά ιατρεία! Καλό θα ήταν να ασχολούμασταν και λίγο με το να εξασκούμε ιατρική! Οστεοπόρωση εκτός από ω παίρνει και τόνο...αστειεύομαι! Μήπως πρέπει να σταματήσουμε όλοι να κόβουμε χαρτάκια, ωστε να μας σεβαστούν λίγο παραπάνω οι ασθενείς μας? Πάντως ο υπουργός που θα λύσει το θέμα της συνταγογράφησης θα είναι θεός! Γιατί να μην γίνεται δωρεάν και να καλοπληρώνεται η σωστή και στοχευμένη διάγνωση? Ίσως να πληρώνεται αλλοίως η εξέταση, ιδίως όταν συνοδεύεται από λίγα φάρμακα σαν θεραπεία. Δεν βλέπω φώς για τα ιατρεία. Ειδικά αν ο ΕΟΠΥ κόψει κανά μισθό 600 ευρώ μεικτα!!!

30 Ιουνίου 2011, 23:16:17
Απάντηση #230
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Χαίρομαι που η συζήτηση έβγαλε πολλά στην επιφάνεια...... και χαίρομαι που η νέα εγκύκλιος πέρασε στο ντούκου....

Φυσικά ούτε λόγος για τις τρίμηνες, επιμονή στις 100 συνταγές (με 3 φάρμακα/συνταγή) για 80 ασθενείς, οι βελόνες για την ινσουλίνη είναι αναλώσιμα (τρέχα στο γιατρό του ΙΚΑ), τους γενικούς ιατρούς τους ξεχάσανε....ΕΛΕΓΕΙΑ, Ένωση, Κολέγιο, Καληνύχτα.....αντανακλαστικά μηδέν....

Και φυσικά όλα είναι φυσιολογικά..... Γιατί αυτό επιβεβαιώνει το παρακράτος που υπάρχει από μέσα....

Φίλος μου φαρμακευτικός αντιπρόσωπος, και του έλεγα "πες μου σε παρακαλώ, δεν είναι χαζό το ΙΚΑ να προτιμά να πληρώνει 3-5 γιατρούς επίσκεψη για να γράψει στο τέλος τα φάρμακα του ο ασθενής, όταν θα μπορούσε να τα γράφει ένας και να πληρώνει μια επίσκεψη; Είναι σαν να πληρώνει μια ακόμη συνταγή στις επισκέψεις.... γιατί όσο περισσότερα φάρμακα παίρνει ένας ασθενής τόσο πιο πολύ θα κυνηγήσει να τα γράψει. Και δεν είναι παρανοϊκό να σου απαγορεύει ανεπίσημα τις τρίμηνες συνταγές όπου πληρώνει μια επίσκεψη και ο ασθενείς έχει συνταγή στα χρόνια φάρμακα για τρεις μήνες;"

Και μου σκάει το παραμύθι...:
"Ο Ρορβέρτος είναι μαριονέτα και μάλιστα αναλώσιμη και θα υπογράφει τα πάντα από όσα του "επιτρέπουνε" να υπογράφει....
Και ο στόχος είναι πριν λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ (που μακάρι να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2012) να έχουν μείνει ελάχιστοι γιατροί του ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ στο σύστημα και μόνο αυτοί που δεν ενοχλούν.  Κοίταξε να δεις τι γίνεται, και θα καταλάβεις: Εγώ έχω μια εταιρία με φασόν φάρμακα και με λένε Καραμήτσο. Έχω πιάσει 10,20,30 γιατρούς του ΙΚΑ και κάνω τζίρο κάτι τρελά νούμερα. Πιστεύεις ότι θα αφήσω να ανοίξει το σύστημα και να μπούνε άλλοι στο παιχνίδι; όχι βέβαια. Πρέπει να φαίνεται ότι το σύστημα είναι ανοιχτό για να μην παραπονούνται οι ασθενείς και να μην σηκώνουν κεφάλι οι γιατροί του ΙΚΑ με απεργίες αλλά ο τζίρος πρέπει να παραμείνει σταθερός. Και πως θα γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει περιορισμός στις συνταγές. Γιατί οι συνταγές είναι επιταγές για μένα και ο υπογράφων πρέπει να είναι δικός μου. Άσε να πληρώνει το ΙΚΑ επισκέψεις μέχρι να καταλάβει ότι είναι καλύτερα να γυρίσει στο παλαιό σύστημα με τους μετρημένους γιατρούς που μπορώ να ελέγχω με μια διακοπή της σύμβασης.... Η διοίκηση του ΙΚΑ είναι δικοί μου...Τέλος."

Φυσικά, ένας διοικητής ασφαλιστικού ταμείου, είναι δύσκολο να επιλέξει τρεις ειδικότητες, να τις κάνει οικογενειακούς γιατρούς, να τους αφήσει ελευθερία συνταγών και επισκέψεων πληρώνοντας με το κεφάλι ανά 4μηνο και μόνο με ηλεκτρονική συνταγογραφία, και να κάνει τις επισκέψεις στις άλλες ειδικότητες 40 επισκέψεις και με 50 συνταγές το δίμηνο.
Θα του κόστιζε λιγότερο και θα εξυπηρετούσε όλους τους ασφαλισμένους;
Θα ήταν δύσκολο να στέλνει μέσο κόστος/ασθενή κάθε τετράμηνο στο γιατρό και να του λέει "μαζέψου γιατί το επόμενο τετράμηνο βγαίνεις;"

Αλλά νομίζουν ότι είμαστε αφελείς και πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανοί να οργανώσουν τις υπηρεσίες του ταμείου τους για τους ασφαλισμένους τους. Πουλημένοι είναι.

Ο στόχος είναι να κλείσουν τα μισά τουλάχιστον ιδιωτικά ιατρεία στην επόμενη διετία. Θα μείνουν μόνο όσοι μπορούν να λαμβάνουν παράλληλες αποδοχές από τον Καραμήτσο παραπάνω. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουνίου 2011, 23:47:00 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Ιουνίου 2011, 23:37:24
Απάντηση #231
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
η οστεοπορωση δεν γραφεται με ω αλλα με ο....
Έχεις δίκιο συνάδελφε και σε ευχαριστώ για τη διόρθωση.

30 Ιουνίου 2011, 23:40:46
Απάντηση #232
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αλλά νομίζουν ότι είμαστε αφελείς και πιστεύουμε ότι δεν είναι ικανοί να οργανώσουν τις υπηρεσίες του ταμείου τους για τους ασφαλισμένους τους. Πουλημένοι είναι.
Αυτά που δεν τόλμησα να πω τα είπε ο Δημήτρης. Sweet dreams, κι από μένα...

30 Ιουνίου 2011, 23:44:42
Απάντηση #233
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Τέθηκε μεταξύ των αλλων θέμα γαι την οστεοπόρωση.Η οστική πυκνότητα των ιστών εχει σχέση με την διακίνηση του ασβεστίου ,την αποβολή του απο τυς νεφρούς, την απορόφηση απο το έντερο,την επιδραση της ενεργού βιταμίνης d,την υγεία του θυροειδούς ,την επάρκεια των παραθυροειδών , τα οιστρογόνα, τα ανδρογόνα ,διαταραχές του αιμοποιητικού ιστού.Τωρα λοιπόν συνάδελφε με το ψευδόνυμο ΑΝΕΤΟΣ κοιτάξου στον καθρεφτη και πες στον εαυτό σου ποσα απο τα παραπάνω σου φαίνονται εξωτικά κα βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα για το ποιος πρέπει να ασχολείται με την οστεοπόρωση χωρίς να είναι αναγκαίο να μας το κοινοποιήσεις.         Οσον αφορά το που πρέπει να γράφουν τα φάρμακα οι ασθενείς αν θέλεις να μιλήσουμε με όρους marketing ο σκοπός σου μάλλον δεν θα πρεπει να είναι να υποκλέψεις μια δυο συνταγές απο τον γείτονα παθολόγο αλλα να γίνεις μέσα απο τα δείγματα γραφής της δουλειάς σου αυτός που θα  αποφασίζει για το τι φάρμακα θα πάρει ο ασθενής και οχι αυτός που τα αντιγράφει-βαλε δηλαδή λίγο πιοψηλά τον πήχη(αληθεια πως γραφεται ο πηχης?)Τ οτε θα δείς οτι οι 150 συνταγές στο δημόσιο θα ειναι δουλειά μιας καλής βδομάδας

1 Ιουλίου 2011, 00:41:17
Απάντηση #234
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αυτά που δεν τόλμησα να πω τα είπε ο Δημήτρης. Sweet dreams, κι από μένα...

Ε... μα τους αλήτες... Θα κάνει το ΙΚΑ διασταύρωση να βρει εάν έδωσες παραπάνω από 100 συνταγές σε αυτούς τους 80 ογδόντα που σου επιτρέπει για να σε βγάλει από τη λίστα.
Τι θα κάνεις δηλαδή όταν δεις το 70χρονο να σου λέει "Παίρνω παιδί μου 3 φάρμακα για την πίεση, 2 φάρμακα για το σάκχαρο και 2 κολλύρια για το γλαύκωμα"; Θα του πεις πάρε το μπαστούνι σου και τρέχα στον καρδιολόγο, στο διαβητολόγο και στον οφθαλμίατρο; Να το κάνει πρώτα στη μάνα του ο Ροβέρτος και όχι στους άλλους. Και μην βγει κανένας οφθαλμιατρος να μου πει ότι πρέπει να μετράει την πίεση στα μάτια κάθε μήνα, γιατί στο ΕΣΥ για να κλείσεις ραντεβου για μέτρηση οφθαλμικής πίεσης θα περιμένεις τουλάχιστον 6 μήνες. Και αν εγώ μετράω την οφθαλμική πίεση σε κάθε επίσκεψη, τι πρόβλημα έχει το ΙΚΑ, του χαλάω την πιάτσα;

Όταν οι δικοί του γιατροί που έληξε η σύμβαση τους με το ΙΚΑ καταθέτανε Φεβρουάριο και Μάρτιο χαρτάκια για 18.000 ευρώ το μήνα, τον είδατε να πει τίποτα; Τα τζιμάνια των διασταυρώσεων του δεν είχανε μυαλό να το προβλέψουν;
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Ιουλίου 2011, 00:47:56 από Δ. Κουναλάκης »

1 Ιουλίου 2011, 07:07:49
Απάντηση #235
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Τέθηκε μεταξύ των αλλων θέμα γαι την οστεοπόρωση.Η οστική πυκνότητα των ιστών εχει σχέση με την διακίνηση του ασβεστίου ,την αποβολή του απο τυς νεφρούς, την απορόφηση απο το έντερο,την επιδραση της ενεργού βιταμίνης d,την υγεία του θυροειδούς ,την επάρκεια των παραθυροειδών , τα οιστρογόνα, τα ανδρογόνα ,διαταραχές του αιμοποιητικού ιστού.Τωρα λοιπόν συνάδελφε με το ψευδόνυμο ΑΝΕΤΟΣ κοιτάξου στον καθρεφτη και πες στον εαυτό σου ποσα απο τα παραπάνω σου φαίνονται εξωτικά κα βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα για το ποιος πρέπει να ασχολείται με την οστεοπόρωση χωρίς να είναι αναγκαίο να μας το κοινοποιήσεις.         Οσον αφορά το που πρέπει να γράφουν τα φάρμακα οι ασθενείς αν θέλεις να μιλήσουμε με όρους marketing ο σκοπός σου μάλλον δεν θα πρεπει να είναι να υποκλέψεις μια δυο συνταγές απο τον γείτονα παθολόγο αλλα να γίνεις μέσα απο τα δείγματα γραφής της δουλειάς σου αυτός που θα  αποφασίζει για το τι φάρμακα θα πάρει ο ασθενής και οχι αυτός που τα αντιγράφει-βαλε δηλαδή λίγο πιοψηλά τον πήχη(αληθεια πως γραφεται ο πηχης?)Τ οτε θα δείς οτι οι 150 συνταγές στο δημόσιο θα ειναι δουλειά μιας καλής βδομάδας
Δεν είχα σκοπό να επεκταθώ αλλά επειδή μου δίνει αφορμή ο φίλος και συνάδελφος θα προσθέσω κι εγώ λίγες γραμμές.
Για να χειριστεί κανείς ασθενή με οστεοπόρωση πρέπει να ξέρει καλή παθολογία και ενδοκρινολογία αλλά όχι ορθοπαιδική. Στον ορθοπαιδικό μπορεί να απευθυνθεί για ένα (παθολογικό ή μη) κάταγμα ως επιπλοκή της νόσου.
Είναι τιμή μας να καθορίζουμε την αρχική αγωγή και οι συνάδελφοί μας, μεταξύ αυτών και ορθοπαιδικοί, να αντιγράφουν τα φάρμακά μας.
Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου υπηρέτησα ως λέκτορας, ο μεταβολισμός του ασβεστίου και η παθολογία των οστών διδάσκονται στα πλαίσια της παθολογίας - το βεβαιώνω διότι εγώ δίδαξα το συγκεκριμένο κεφάλαιο επί τρία συναπτά χρόνια στους τεταρτοετείς και στους εκτοετείς.
Έχω δει το πάρτι που γίνεται με την τεριπαρατίδη, η οποία συνταγογραφείται από φίλους ορθοπαιδικούς αφειδώς και δια πάσαν νόσον - ειδικά σε γυναίκες με απλή οστεοπενία (που βαφτίζεται οστεοπόρωση) χωρίς καμμία συννοσηρότητα.
Συμπέρασμα: Δεν έχω τίποτε εναντίον των ορθοπαιδικών, αλλά επισημαίνω ότι τη διαχείρηση ασθενών και κατ' επέκταση τη συνταγογραφία θα την αναλάβει εκείνος ο γιατρός που θα εμπνεύσει, σε βάθος χρόνου, τον ασθενή και θα επιτύχει το καλό αποτέλεσμα χωρίς να του αδειάσει την τσέπη. Και μέχρι στιγμής, επειδή η παθολογία και η γενική ιατρική βλέπουν τον ασθενή ως σύνολο, καρπώνονται και τα ωφέλη αυτής της στάσης και της συμπεριφοράς.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Ιουλίου 2011, 07:10:24 από Βασίλης Παπαδόπουλος »

1 Ιουλίου 2011, 07:35:16
Απάντηση #236
Αποσυνδεδεμένος

anetos

οι παθολογοι δεν ξερουν τι εστι οστεοπορωση. νομιζουν οτι τα ξερουν ολα αλλα στην ουσια δεν ξερουν τιποτα σωστα αλλα λιγο απ ολα. ναι η οστεοπορωση θα επρεπε να ειναι αποκλειστικα ευθυνη του ορθοπαιδικου. ειναι απαραδεκτο να ασχολουνται οι "θεοι" παθολογοι με ολα. απαραδεκτο. και ελπιζω συντομα να τους βαλει σε ταξη ο ΠΙΣ.

1 Ιουλίου 2011, 07:43:55
Απάντηση #237
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
οι παθολογοι δεν ξερουν τι εστι οστεοπορωση. νομιζουν οτι τα ξερουν ολα αλλα στην ουσια δεν ξερουν τιποτα σωστα αλλα λιγο απ ολα. ναι η οστεοπορωση θα επρεπε να ειναι αποκλειστικα ευθυνη του ορθοπαιδικου. ειναι απαραδεκτο να ασχολουνται οι "θεοι" παθολογοι με ολα. απαραδεκτο. και ελπιζω συντομα να τους βαλει σε ταξη ο ΠΙΣ.
Συνάδελφε επειδή τα επιχειρήματά σου είναι μηδενικά και κινείσαι μόνο στα πλαίσια συναισθηματικής φόρτισης, στο μόνο που μπορώ να βοηθήσω είναι να σου υπενθυμίσω ότι τα ελληνικά τονίζονται.

1 Ιουλίου 2011, 23:13:18
Απάντηση #238
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Λοιπόν, η εμπειρία σήμερα ήταν απρόβλεπτη....:
Μια ασθενής του ΙΚΑ έρχεται για ένα φάρμακο της πίεσης μου πέταξε το εξής ωραίο:
"Μπορείτε να γράψετε και τα φάρμακα της μητέρας μου;" και μου δίνει δύο βιβλιάρια.....
Το ένα βιβλιάριο ήταν της μάνας της: 6 φάρμακα η χρόνια αγωγή ή δύο συνταγές. Τα γράφω εγώ, και κοιτάω το δεύτερο βιβλιάριο, ήταν του άνδρα της. "Τι ακριβώς θέλετε για τον άνδρα σας;" ρωτάω. Και ακούω το εξής εντυπωσιακό:
"Μα η μάνα μου χρειάζεται δύο συνταγές και έτσι σας έφερα το βιβλιάριο του άνδρα μου για να κόψετε κι από εκεί μια επίσκεψη"

Η χώρα που γέννησε τον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ποτέ δεν γεννάει ένα μόνο. Μου πήρε λίγο να καταλάβω τι έκανε ο προηγούμενος από μένα συνάδελφος αλλά γρήγορα μπήκα στο νόημα:
80 ασθενείς και 100 συνταγές, δηλαδή κάθε ασθενής και μια συνταγή πρακτικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας ασθενής θέλει και δεύτερη συνταγή το μήνα, αρκεί να κρατά το βιβλιάριο και από κάποιον άλλο έμπιστο συγγενή του για να κοπεί επίσκεψη αλλά όχι συνταγή

Έτσι, το ΙΚΑ πληρώνει επισκέψεις για να διατηρεί το τζίρο του ο Καραμήτσος..... Οφείλω να ομολογήσω ότι το "Διάλεξε ποια τρία φάρμακα θέλεις να σου γράψω" που είχα ακούσει ήταν απλά αφελές μπρος στο γίγαντα....συνάδελφο, χαμένος πάει, πρέπει να τον πάρει συνεταίρο ο Καραμήτσος..... εγώ απλά είχα μείνει στο ότι μπορείς να πεις στον ασθενή, πήγε κι από τον τάδε συνάδελφο να γράψεις τα υπόλοιπα φάρμακα.... Γηράσκω αεί διδασκόμενος!!!

Βέβαια τι τον νοιάζει τον Καραμήτσο εάν το ΙΚΑ πληρώνει επισκέψεις για φανταστικούς ασθενείς.... Ο τζίρος του είναι σε καλά χέρια με το 100 συνταγές/80 ασθενείς και όποιος το παραβεί έξω του συστήματος.....

Όσον αφορά την Τουρκία.... Καλό θα ήταν να μην την πιάνετε στο στόμα σας.
Επειδή κάποιο διάστημα (4-5 χρόνια πριν) το ΠτσιΚ (Πανεπιστήμιο τσι Κρήτης) είχε πάρε δώσε και με την Τουρκία για θέματα ΠΦΥ (και όχι μόνο) σας λέω ότι πριν μια 10ετία ήταν 20 χρόνια πίσω από εμάς, και τώρα είναι 10 χρόνια μπροστά από μας. Για τι πράγμα να μιλήσω; Για την οργάνωση της ΠΦΥ με βάση τον οικογενειακό ιατρό; Για τα Πανεπιστήμια με έδρα γενικής ιατρικής; Για τις κατευθυντήριες οδηγίες; Για τα πρωτόκολλα ανά νόσο; Για την ιατρική πληροφορική;  Μιλάω για την δυτική Τουρκία πάντα. Εμείς πάμε παράλληλα με την ανατολική Τουρκία.
Επί τη ευκαιρία, εάν κάναμε ένα Erasmus-ανταλλαγή μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αστυνομικών, ούτε κουκουλοφόρους θα είχαμε, ούτε ζημιές στο κέντρο της Αθήνας θα είχαμε. Και ούτε θα έβλεπες αστυνομικούς να βαράνε κόσμο....
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Ιουλίου 2011, 23:31:53 από Δ. Κουναλάκης »

2 Ιουλίου 2011, 00:00:24
Απάντηση #239
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Λοιπόν σε εμένα τον προηγούμενο μήνα συνέβη το αντίστροφο:
"Γιατρέ μου με τον άντρα μου παίρνουμε συνολικά 3 φάρμακα. Βάλτα σε παρακαλώ σε μία συνταγή γιατί εκείνος σου ήρθε την προηγούμενη βδομάδα με την ίωση και δεν έχει άλλο περιθώριο για δωρεάν επισκέψεις".
Στρεβλώσεις επί στρεβλώσεων...

Λέξεις κλειδιά: ΙΚΑ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
10888 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2010, 12:36:30
από EzeΤΡΟΛ
202 Απαντήσεις
197474 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2024, 21:24:39
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις