Πριν από λίγο μόνο καιρό , αρκετοί βιάστηκαν να πανυγηρίσουν το "άνοιγμα της πόρτας".
Οι σκεπτικιστές, όσοι δηλαδή υποστηρίζαμε , ότι το υπουργείο υγείας έχει χεσμένη την ΠΦΥ και τις ανάγκες των ασφαλισμένων, λοιδορηθήκαμε.
Κάποιοι βιάστηκαν να βαρέσουν παλαμάκια στην ίδρυση επιτέλους της ΠΦΥ στην Ελλάδα.
Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε κάποια καινούργια εκτίμηση για την ΠΦΥ αλλά Λοβέρδο!
έφτασεεεεε.......
Λοιπόν..... Εγώ την θεωρώ ακόμη σημαντική. Και η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι έδωσε σε πολλούς ασφαλισμένους του ΙΚΑ να γνωρίσουν τι έχαναν μέχρι σήμερα. Δεν το ονόμασα ΠΦΥ όμως. Ήταν σίγουρα ένα βήμα μπροστά, με λεπτομέρειες αψυχολόγητες, και μισό βήμα πίσω.
Δεν ξερω τι θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ αλλά για μένα ήταν ένα μέτρο ατελές αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τι έκανα εγώ:
- Προσπάθησα να μην κάνω αρπαχτή. Έβαλα ραντεβού από την 1 Απριλίου.
- Μοίρασα τα 80 άτομα σε όλο το μήνα: Στην αρχή μου δεν έφτανε με τίποτα τις 20 ημέρες, τώρα πιάνει όλο το μήνα.
- Δεν έβαλα γραμματέα, αλλά έβλεπα τους ασθενείς να τους γνωρίσω.
- Δεν έγραφα συνταγές από άλλους συναδέλφους αλλά ούτε και δανεικά.
- Ενημέρωνα τους ασθενείς ότι αν τους τύχει κάτι επείγον, να έρθουν να τους δω χωρίς να πληρώσουν, έστω κι δεν θα μπορούσα να γράψω φάρμακα ή εξετάσεις. Ειδικά, εξετασεις σε επειγοντα οι ασθενείς του ΙΚΑ ειναι μαθημένοι να τα πληρώνουν.
- Πάντα ενημέρωνα ότι δεν είμαι ιατρός του ΙΚΑ και ότι υπάρχουν περιορισμοί σε αριθμό ατόμων, αναλώσιμα και συνταγές που το ΙΚΑ τις βάζει.
- Έδινα και δίνω τρίμηνη συνταγη αποκλειστικά από το e-syntagografisi και οι ασθενείς την μάθανε και την ζητάνε πλέον, έχει λίγο παραπάνω δουλειά, κερδίζει όμως το ΙΚΑ και όχι ο Καραμήτσος και μπορώ να δω περισσότερα άτομα το τρίμηνο. Επισήμως, το ΙΚΑ δεν τις έχει απαγορέψει σε καμιά εγκύκλιο.
- Προσπάθησα (στα πλαίσια του εφικτού) να μην ακολουθήσω την λογική ("διάλεξε τρία φάρμακα να σου γράψω") αλλά να αλιεύσω επισκέψεις χωρίς φαρμακα για να καλύψω και αυτούς που χρειάζονται 3 ή 4 συνταγές.
- Προσπάθησα να αναπτύξω όλο το φάσμα της γενικής ιατρικής και συνεχίζω. Και ο θεός βοηθός.......
Ξέρεις όπως σου παίζουν την λύρα χορεύεις. Απλά, σήμερα οι ασθενείς του ΙΚΑ γνωρίζουν και μια άλλη επιλογή.
αααα να μην ξεχάσω: Είμαι από τους φανατικούς που θεωρούν ότι το 80 άτομα και 100 συνταγές πρέπει να εφαρμοστεί και στους δημόσιους υπαλλήλους..... Όπως και ο 1.5 μήνας αναμονής για να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις. Είμαι πάντα οπαδός της ισότητας.