Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 22:53:00

Αποστολέας Θέμα: Το ΙΚΑ ανοίγει την πόρτα στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ & ΟΑΕΕ  (Αναγνώστηκε 175560 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Αυγούστου 2011, 17:36:33
Απάντηση #300
Αποσυνδεδεμένος

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑ

Εγώ νομίζω ότι στις τρίμηνες πρέπει να κόβεις χαρτάκια και για τους δύο επόμενους μήνες.Δηλαδή μετράνε τους επόμενους δύο μήνες στις 100 συνταγές.

24 Αυγούστου 2011, 19:57:18
Απάντηση #301
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ νομίζω ότι στις τρίμηνες πρέπει να κόβεις χαρτάκια και για τους δύο επόμενους μήνες.Δηλαδή μετράνε τους επόμενους δύο μήνες στις 100 συνταγές.
Οι τρίμηνες μετράνε κανονικά τους επόμενους μήνες αλλά "χαρτάκια" ΙΚΑ δεν δικαιολογούνται πέραν του ενός, τη στιγμή που εκδίδεται η τρίμηνη. Αυτό εξάλλου είναι και το μείζον αντικίνητρο στον ΟΠΑΔ και τα άλλα μικρότερα ταμεία (ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΑ, ΥΕΘΑ).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

25 Αυγούστου 2011, 13:11:17
Απάντηση #302
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Face control στα ιατρεία;

Για να μην έχετε πρόβλημα με το ΙΚΑ, καλού-κακού ζητάτε και καμιά ταυτότητα από τους ασθενείς.
Κι αν είναι παιδί, κάνει και διαβατήριο ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία.

Σε έντονο ύφος η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά:

Πειραιάς, 24-8-2011
Α.Π. 4113

Προς
τον Διοικητή του ΙΚΑ
κ. Ρ. Σπυρόπουλο

Κε Διοικητά,

Πληροφορηθήκαμε την υπ΄ αρ. Γ 32/582/3-8-2011 εγκύκλιό σας « περί ταυτοποίησης στοιχείων ασφαλισμένων κατά την ιατρική επίσκεψη », με την οποία καθιστάτε
υπευθύνους και εφιστάτε την προσοχή των ιατρών στην αυτονόητη υποχρέωσή τους ως προς την ταυτοποίηση των στοιχείων των προσερχομένων για ιατρική επίσκεψη.
Εν πάση περιπτώση, οι ιατροί θα παίζουν το ρόλο του αστυνομικού ή θα θεραπεύουν τον άρρωστο ; Στα 10 λεπτά του ραντεβού (που στην ουσία είναι 6΄, αν
λάβουμε υπόψη τα επείγοντα) μπορείτε να μας δώσετε χρονοδιάγραμμα, πότε ο ιατρός θα δει την εμφάνιση του προσερχόμενου, θα κάνει ταυτοποίηση στοιχείων, θα δει αστυνομική ταυτότητα, θα κάνει διάλογο για την αναζήτησή της και πιθανόν διένεξη για την απουσία της, θα εξετάσει τον άρρωστο, θα του γράψει συνταγή και θα του δώσει οδηγίες ;
Αν πιστεύετε ότι ο χρόνος των 6 λεπτών επαρκεί για όλα αυτά, τότε αναθέστε και άλλες ευθύνες στους ιατρούς !
Αν πιστεύετε ότι με τις ανακοινώσεις αυτές δίνετε κύρος στο έργο του ιατρού, ομοίως !
Εμείς πάντως ως Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά συστήνουμε στα μέλη μας να ασκούν την Ιατρική, βάσει της ισχύουσας Ιατρικής Νομοθεσίας και Δεοντολογίας, καθώς και της επιστημονικής τους γνώσης, οφείλουμε δε να υπερασπιστούμε την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των μελών μας, που τυγχάνει να υπηρετούν στο Ίδρυμα, καθώς και το ιατρικό τους έργο.
Ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων είναι έργο διοικητικό και είναι δική σας ευθύνη ποιος θα φτάσει ως την πόρτα του ιατρείου του ΙΚΑ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Υπενθυμίζουμε ότι περιμένουμε απάντησή σας στο έγγραφό μας περί αγοράς Η/Υ από τους ιατρούς του ΙΚΑ, καθώς και οδηγίες για την συνταγογράφηση φαρμάκων της αρνητικής λίστας από τους ιατρούς.

Πηγή: ygeianet.gr

26 Αυγούστου 2011, 23:03:03
Απάντηση #303
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Οι τρίμηνες μετράνε κανονικά τους επόμενους μήνες αλλά "χαρτάκια" ΙΚΑ δεν δικαιολογούνται πέραν του ενός, τη στιγμή που εκδίδεται η τρίμηνη. Αυτό εξάλλου είναι και το μείζον αντικίνητρο στον ΟΠΑΔ και τα άλλα μικρότερα ταμεία (ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΑ, ΥΕΘΑ).

Ο Βασίλης έχει δίκιο πλην του γεγονότος ότι μήνες τώρα βλέπουν τρίμηνες αλλά δεν έχουν βγάλει κανένα γιατρό ακόμη για αυτό το θέμα, καθως όταν προσμετρήσουν τις τρίμηνες σαν τρεις πολλοί γιατροί θα βρεθούν με 200 συνταγές το μήνα. Προσωπικά, η πλειοψηφία των συνταγών που δίνω είναι τρίμηνες. Έχω κάνει ερώτημα από τα τέλη Ιούλη με το οποίο παραθέτω την νομοθεσία με την οποία ορίζεται ως τρίμηνη συνταγή και δεν έχω λάβει καμιά απάντηση με τεκμηρίωση όπως την ζητάω.

Δεν ξέρω τι θα πράξουν τελικά, αλλά η νομοθεσία έχει ως εξής:
- Το ΠΔ (ΦΕΚ Α 183) 121/2008 αναφέρει στο άρθρο 2, παρ.1 εδάφιο ι’ : «Να χορηγούν «επαναλαμβανόμενη συνταγή» τρίμηνης διάρκειας μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασθενείς ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή.…….» και την περιγράφει ως συνταγή (και όχι ως συνταγές),
- Ο νόμος 3892 (ΦΕΚ Α 189) του 2010 στο άρθρο 3, παρ. 4, διατηρεί τον ορισμό της τρίμηνης συνταγής του ΠΔ 121/2008 ως μιας συνταγής, με το χαρακτηριστικό της «επαναλαμβανόμενης», και ορίζει την τεχνική διαδικασία για τα δύο αντίγραφα της,

Τώρα έρχεται και ο χειμώνας... Εάν αποφασίσουν εν όψη ΕΟΠΥΥ, που οι δημόσιοι υπάλληλοι αρχίζουν και παίρνουν χαμπάρι τι τους περιμένει, να αφήσουν και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ χωρίς φάρμακα, μαγκιά τους.... Πάντως, όσο πιο γρήγορα έρθει ο ΕΟΠΥΥ τόσο θα αρχίσει να ανθρωπεύουν κάτι μισάνθρωποι του ΙΚΑ καθώς θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως ότι μισανθρωπιά κάνουν θα την νιώσουν βαθιά οι ίδιοι στο πετσί τους.....

Viva ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ εννοούσα....)!!!!!
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

28 Αυγούστου 2011, 09:19:10
Απάντηση #304
Αποσυνδεδεμένος

anetos

ευτυχως υπαρχει το ικα απο τον φεβ και αυξησε κατα 100% το εισοδημα μου και κατα 400% τα κερδη μου. που εχουν εξαφανιστει ολοι αυτοι οι εγκαθετοι που ελεγαν πως το ικα δεν θα πληρωσει; φυσικα απο την αρχη ελεγα πως ολα αυτα τα ελεγαν γιατι εκεινοι εχαναν κατι. πχ οι ιατροιτου ικα το προνομιο το φασιστικο προνομιο να βλεπουν μονο εκεινοι ασθενεις του ικα και να συνταγογραφουν οτι τους κατεβει. το ικα ηδη μας εχει πληρωσει και απριλιο και ολα πανε καλα σε αντιθεση με τον οπαδ. αλλα τωρα θα πρεπει να παλεψουμε να πετυχουμε ιδιο συστημα με εοπυυ. ασ βαλουν οριο τις 200 επισκεψεις το μηνα αλλα σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να δεχτουμε μισθο. το μονο σιγουρο ειναι πως με μισθο κατω των 2500 ακαθαριστα, δεν συμφερει να κανεις συμβαση.

28 Αυγούστου 2011, 13:11:25
Απάντηση #305
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Προνόμιο? Μπορεί...
Φασιστικό???

Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι η συζήτηση για ΙΚΑ -ΕΟΠΥ είναι απίστευτα μονόπαντη.
Μόνο όσον αφορά πως θα βολευτούν οι ατομάρες μας στο νέο τοπίο.
Κάθε σύστημα υγείας όμως, έχει ως πρώτο και κύριο στόχο την απάντηση των αναγκών της κοινωνίας.
Αλλά ουδείς ασχολείται...

28 Αυγούστου 2011, 16:43:01
Απάντηση #306
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Προνόμιο? Μπορεί...
Φασιστικό???

Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι η συζήτηση για ΙΚΑ -ΕΟΠΥ είναι απίστευτα μονόπαντη.
Μόνο όσον αφορά πως θα βολευτούν οι ατομάρες μας στο νέο τοπίο.
Κάθε σύστημα υγείας όμως, έχει ως πρώτο και κύριο στόχο την απάντηση των αναγκών της κοινωνίας.
Αλλά ουδείς ασχολείται...

Και έχω μια απορία:
Ποιες είναι οι ανάγκες της κοινωνίας;

Για πες μου... Το έχω απορία. Μόνο σε παρακαλώ οι έννοιες της ελληνικής γλώσσας με τρόπο που να μην χρειάζομαι λεξικό.

28 Αυγούστου 2011, 18:44:11
Απάντηση #307
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
ευτυχως υπαρχει το ικα απο τον φεβ και αυξησε κατα 100% το εισοδημα μου και κατα 400% τα κερδη μου. που εχουν εξαφανιστει ολοι αυτοι οι εγκαθετοι που ελεγαν πως το ικα δεν θα πληρωσει; φυσικα απο την αρχη ελεγα πως ολα αυτα τα ελεγαν γιατι εκεινοι εχαναν κατι. πχ οι ιατροιτου ικα το προνομιο το φασιστικο προνομιο να βλεπουν μονο εκεινοι ασθενεις του ικα και να συνταγογραφουν οτι τους κατεβει. το ικα ηδη μας εχει πληρωσει και απριλιο και ολα πανε καλα σε αντιθεση με τον οπαδ. αλλα τωρα θα πρεπει να παλεψουμε να πετυχουμε ιδιο συστημα με εοπυυ. ασ βαλουν οριο τις 200 επισκεψεις το μηνα αλλα σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να δεχτουμε μισθο. το μονο σιγουρο ειναι πως με μισθο κατω των 2500 ακαθαριστα, δεν συμφερει να κανεις συμβαση.
Συνάδελφε ήμουν από αυτούς που τον Απρίλιο, όταν κλείδωσε ο αριθμός των 80 επισκέψεων και των 100 συνταγών, πρωτοστάτησαν στο να μην κάνουμε συνεργασία αυτού του τύπου με το ΙΚΑ. Ο λόγος ήταν ότι αυτό το σύστημα είναι κατάπτυστο κυρίως σε σχέση με τους ασθενείς μας. Εσένα ίσως σε δικαιολογήσω διότι δεν έχεις κατά βάση χρόνια περιστατικά. Προκειμένου όμως για τη ΠΦΥ, για σκέψου όμως ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί κανείς να επιλέξει γιατρό που να καλύπτεται από το ταμείο του (γιατί δεν ξέρει αν όταν τον χρειαστεί θα έχει ραντεβού, ή, ακόμη χειρότερο, αν το ραντεβού του είναι προς το τέλος θα έχουν περισσέψει συνταγές κ.λ.π.). Είναι εξευτελιστικό για όλους να σε παίρνει ο ασθενής και να σε ρωτάει "μήπως έχει περισσέψει θέση στο ΙΚΑ". Και το αντίστροφο, να έρχεται κάποιος σε σένα όχι γιατί σε εκτιμάει ως γιατρό, αλλά γιατί θα του βγεις τζάμπα!
Ναι, το σύστημα μας έδωσε λίγα χιλιάρικα για τους μήνες αυτούς που ισχύει και για το λόγο αυτό ενέδωσα κι εγώ στο τέλος, αλλά δεν παύει να καταργεί την ελεύθερη επιλογή ιατρού, που κατά τη γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται ένα σύστημα ιδιωτικής υγείας για να λειτουργήσει υγιώς!

28 Αυγούστου 2011, 19:01:27
Απάντηση #308
Αποσυνδεδεμένος

anetos

Συνάδελφε ήμουν από αυτούς που τον Απρίλιο, όταν κλείδωσε ο αριθμός των 80 επισκέψεων και των 100 συνταγών, πρωτοστάτησαν στο να μην κάνουμε συνεργασία αυτού του τύπου με το ΙΚΑ. Ο λόγος ήταν ότι αυτό το σύστημα είναι κατάπτυστο κυρίως σε σχέση με τους ασθενείς μας. Εσένα ίσως σε δικαιολογήσω διότι δεν έχεις κατά βάση χρόνια περιστατικά. Προκειμένου όμως για τη ΠΦΥ, για σκέψου όμως ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί κανείς να επιλέξει γιατρό που να καλύπτεται από το ταμείο του (γιατί δεν ξέρει αν όταν τον χρειαστεί θα έχει ραντεβού, ή, ακόμη χειρότερο, αν το ραντεβού του είναι προς το τέλος θα έχουν περισσέψει συνταγές κ.λ.π.). Είναι εξευτελιστικό για όλους να σε παίρνει ο ασθενής και να σε ρωτάει "μήπως έχει περισσέψει θέση στο ΙΚΑ". Και το αντίστροφο, να έρχεται κάποιος σε σένα όχι γιατί σε εκτιμάει ως γιατρό, αλλά γιατί θα του βγεις τζάμπα!
Ναι, το σύστημα μας έδωσε λίγα χιλιάρικα για τους μήνες αυτούς που ισχύει και για το λόγο αυτό ενέδωσα κι εγώ στο τέλος, αλλά δεν παύει να καταργεί την ελεύθερη επιλογή ιατρού, που κατά τη γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται ένα σύστημα ιδιωτικής υγείας για να λειτουργήσει υγιώς!

πρεπει να υπαρχει οριο γιατι αλλιως καπιοι συνεργαζονται με φαρμακεια και "βλεπουν"400000 ασθενεις το μηνα. επισης εγω πχ ως νεος ιατρος βλεπω 2 οπαδ το μηνα και 80 ικα ενω η συναδερφος διπλα μου που εχει 10 χρ στην πλατη, βλεπει 200 οπαδ και 80 ικα. το οριο θα αφησει χωρο και στους νεους ιατρους. και δε θα κανει τους ιατρους λαμογια. γιατι κακα τα ψεματα ειδικα κατι παθολογοι ληστευαν μεχρι τωρα τα ταμεια. . το οριο ειναι θεμιτο κακα τα ψεματα.

28 Αυγούστου 2011, 19:07:10
Απάντηση #309
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
...... γιατι κακα τα ψεματα ειδικα κατι παθολογοι ληστευαν μεχρι τωρα τα ταμεια. . το οριο ειναι θεμιτο κακα τα ψεματα.

Δεν είμαι παθολόγος. Μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις αυτό πως βγαίνει;
Εχω κάτι στο μυαλό μου αλλά βγάζω κι άλλες ειδικότητες πιο λαμόγια και έτσι θα ήθελα να ακούσω ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης μήπως κάνω λάθος.

28 Αυγούστου 2011, 22:51:49
Απάντηση #310
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Παιρνω τον λογο κυριως για να απαντησω στον χρηστη anetos.Το να βλεπεις μονο 2ατομα το μηνα απο τον οπαδ μαλλον θα πρεπει να το ξανακοιταξεις.Εχω την εντυπωση οτι μαλλον δεν φταει ουτε το φαρμακειο της γειτονιας σου ουτε ο διπλα παθολογος του οποιου την πελατεια φθονεις.Οι ασθενεις του Οπαδ εχουν-για λιγο ακομα- την δυνατοτητα να επιλεγουν τον ιατρο που θα επισκεφθουν .ΤΑ κριτηρια για την επιλογη του ιατρου μπορεις να τα αντιληφθεις μονος σου αλλα αν θελεις μπορω να σε βοηθησω ωστε να γινεις καλυτερος και να μην επιβαρυνεις το καρμα σου φθονωντας τον γειτονα συναδελφο σου.Προσπαθησε λοιπον να αποκωδικοποιησεις τον ορκο του ιπποκρατη, εχει αυτος μεσα του πολλα κρυμενα μυστικα που αν τα αντιληφθεις και τα εφαρμοσεις θα βελτιωσεις τις επιδοσεις σου στο να διαφημιζεσαι απο την ποιοτητα της δουλειας σου και της επαφης σου με τον αρρωστο που απο μονη της εχει θεραπευτικη αξια και μεγιστοποιει το αποτελεσμα της δουλειας σου.Ετσι θα δεις τα 2 ατομα που σε επιλεγουν να γινονται 4 , τα τεσερα οκτω και θα εχεις εκθετικη αυξηση  στον αριθμο αυτων που σε επιλεγουν.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ γιατι κατεβαινω στο ιατρειο να δω εναν ασθενη που ηρθε με το τελευταιο φερρυ απο θασο

28 Αυγούστου 2011, 23:07:45
Απάντηση #311
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
πρεπει να υπαρχει οριο γιατι αλλιως καπιοι συνεργαζονται με φαρμακεια και "βλεπουν"400000 ασθενεις το μηνα. επισης εγω πχ ως νεος ιατρος βλεπω 2 οπαδ το μηνα και 80 ικα ενω η συναδερφος διπλα μου που εχει 10 χρ στην πλατη, βλεπει 200 οπαδ και 80 ικα. το οριο θα αφησει χωρο και στους νεους ιατρους. και δε θα κανει τους ιατρους λαμογια. γιατι κακα τα ψεματα ειδικα κατι παθολογοι ληστευαν μεχρι τωρα τα ταμεια. . το οριο ειναι θεμιτο κακα τα ψεματα.
Να αναστρέψουμε λοιπόν τα δεδομένα και να σκεφτούμε την εξής περίπτωση: Έχεις ένα συνάδελφό σου που τον θαυμάζεις για τη δουλειά του - ο εν λόγω συνάδελφος έχει 10 χρόνια στο κουρμπέτι και πολύ κίνηση στο ιατρείο του. Θα το θεωρούσες λογικό ένα σύστημα όπως αυτό που ευαγγελίζεσαι να τον εξομοιώνει με ένα συνάδελφο που κάνει τα πρώτα του βήματα επιτρέποντάς του ίδια πρόσβαση στους ασθενείς και ίδια αμοιβή;
Και κάτι τελευταίο: Τα χαρτάκια του ΟΠΑΔ είναι ίσως ο καλύτερος δείκτης αποδοχής του ιατρείου από τον κόσμο. Αν δεν πάει καλά αυτός ο τομέας, ψάξε πρώτα τα του οίκου σου.

28 Αυγούστου 2011, 23:39:28
Απάντηση #312
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Το ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ αφορούσε ακριβως αυτο που έγραψε ο συναδελφος Βασιλης.Γιατί εγω κυριε ανετε που δεν με επιλέγουν μονο 2 ασθενεις το μηνα απο αυτους που εχουν την δυνατότητα επιλογής ,να πληρόνομαι το ιδιο με εσένα που κατα τα λεγόμενα σου η ελευθερη αγορα δεν σε επιλέγει.Γιατί το ικα να μη μου δινει τοδικαιωμα να να βλέπω και να πληρώνομαι πολλαπλάσια απο σενα (αφαιρώντας τους απο σενα)και νοθευει την αγορά πληρωνοντας νας το ιδιο.Αρα μαλλον δεν πρεπει να γκρινιάζεις εσυ για τα 200 χαρτακια του ΟΠΑΔ που εχει ο παθολόγος αλλα να παει ο παθολόγος στο ικα της περιοχής σου και να ζητήσει δικαίωμα να εξετάζει πολλαπλασιους απο σένα αφου στο μοναδικό μέτρο σύγκρισης δημοτικότητας των ιατρών (και αυτό ειναι ο οπαδ) είναι πιο δημοφιλής απο σένα.Και να ξέρεις σου τα λέει αυτά ένας 38χρονος παθολόγος που  τα 200 χαρτακια στον οπαδ τα θεωρεί πολύ λίγα και που δυστηχώς μετά απο 6 κοντα χρόνια στην αγορά δεν εχει μπει φαρμακοποιος να του φέρει βιβλιαριο να γράψει(το χω παράπονο )

29 Αυγούστου 2011, 00:17:33
Απάντηση #313
Αποσυνδεδεμένος

anetos

Το ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ αφορούσε ακριβως αυτο που έγραψε ο συναδελφος Βασιλης.Γιατί εγω κυριε ανετε που δεν με επιλέγουν μονο 2 ασθενεις το μηνα απο αυτους που εχουν την δυνατότητα επιλογής ,να πληρόνομαι το ιδιο με εσένα που κατα τα λεγόμενα σου η ελευθερη αγορα δεν σε επιλέγει.Γιατί το ικα να μη μου δινει τοδικαιωμα να να βλέπω και να πληρώνομαι πολλαπλάσια απο σενα (αφαιρώντας τους απο σενα)και νοθευει την αγορά πληρωνοντας νας το ιδιο.Αρα μαλλον δεν πρεπει να γκρινιάζεις εσυ για τα 200 χαρτακια του ΟΠΑΔ που εχει ο παθολόγος αλλα να παει ο παθολόγος στο ικα της περιοχής σου και να ζητήσει δικαίωμα να εξετάζει πολλαπλασιους απο σένα αφου στο μοναδικό μέτρο σύγκρισης δημοτικότητας των ιατρών (και αυτό ειναι ο οπαδ) είναι πιο δημοφιλής απο σένα.Και να ξέρεις σου τα λέει αυτά ένας 38χρονος παθολόγος που  τα 200 χαρτακια στον οπαδ τα θεωρεί πολύ λίγα και που δυστηχώς μετά απο 6 κοντα χρόνια στην αγορά δεν εχει μπει φαρμακοποιος να του φέρει βιβλιαριο να γράψει(το χω παράπονο )

ειναι λογικο εγω να εχω 2 οπαδ το μηνα. επειδη ειμαι νεος ιατρος και στην περιοχη που εχω το ιατρειο υπαρχουν 50 ιατροι της ιδιας ειδικοτητας με εμενα. δεν εχει να κανει εξυπνε μου φιλε με το αν ειμαι καλος.  ειμαι πολυ καλυτερος απο τους περισσοτερους και αυτο το λενε ο ιασθενεις καθως δεν εχασα ποτε ασθενη αλλα ολο αυξανονται. αλλα ενας νεος ιατρος δεν εχει πως να διαφημιστει και συνεπως οι ασφαλισμενοι του οπαδ εχουν ηδη επιλεξει τους ιατρους οποτε δυσκολα αλλαζουν. αντιθετως οι του ικα που τωρα ψαχνουν ιατρο με επιλεγουν κατα κορον και σε αντιθεση με συναδελφους γειτονες μου της ιδιας ειδικοτητας, εγω εχω 80 ενω εκεινοι 20. αρα ειμαι καλος ιατρος κη ελευθερη αγορα με εεπιλγει.   ο παθολογος ναι ειναι απ[αταιωνας γιατι γραφει τα παντα λες κ ξερει τα παντα ενω στην ουσια δεν ξερει τιποτα. ειναι απαραδεκτο να γραφει φαρμακα για οστεοπορωση και οχι εγω. ετσι ειναι συχνο το φαινομενο  εγω να βγαζω διαγνωση να ασχολουμαι με το νασθενη κ να διαλεγω αγωγη κ μετα καθε μηνα να πηγαινει στον παθολογο για συνταγογραφηση. ναι ειναι απαραδεκτο και καθωβς δεν υπαρχει κανενα νομικο πλαισιο η νομος για το ποια φαρμακα μπορει ο καθε ιατρος να γραφει, και καθως ξερω ιατρο ορθοπ που γραφει τα παντα χρ τωρα, ε ας μπει μια ταξη στο θεμα. 
οποτε την χολη σου αλλου. το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια. η ελευθερη αγορα με επιλεγει οταν ξερει οτι υπαρχω.  αν μπορουσα να διαφημιστω θα ειχα παρει την πελατεια απο τους παλιοτερους ιατρους η τα λαμογια  αλλα δεν μπορω να διαφημιστω. και ναι το οριο ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει. εινα ιαπαραδεκτο οι νεοι ιατροι να μη μπορουν να ζησουν. και φτανει πια ο φασισμος των παθολογων. ναι μπραβο στην κυβερνηση που εωβαλε οριο. επιτελους τα λαμογια να παψουν να κανουν οτι θελουν . βαρεθηκα να κακοχαρακτηριζουν ολους τους ιατρους γιατι υπαρχουν λαμογια που εκλεβαν τα ταμεια τοσα χρονια.

29 Αυγούστου 2011, 00:23:24
Απάντηση #314
Αποσυνδεδεμένος

anetos

Να αναστρέψουμε λοιπόν τα δεδομένα και να σκεφτούμε την εξής περίπτωση: Έχεις ένα συνάδελφό σου που τον θαυμάζεις για τη δουλειά του - ο εν λόγω συνάδελφος έχει 10 χρόνια στο κουρμπέτι και πολύ κίνηση στο ιατρείο του. Θα το θεωρούσες λογικό ένα σύστημα όπως αυτό που ευαγγελίζεσαι να τον εξομοιώνει με ένα συνάδελφο που κάνει τα πρώτα του βήματα επιτρέποντάς του ίδια πρόσβαση στους ασθενείς και ίδια αμοιβή;
Και κάτι τελευταίο: Τα χαρτάκια του ΟΠΑΔ είναι ίσως ο καλύτερος δείκτης αποδοχής του ιατρείου από τον κόσμο. Αν δεν πάει καλά αυτός ο τομέας, ψάξε πρώτα τα του οίκου σου.

οχι γιατι ο ασφλαισμενος του οπαδ ΔΕΝ ξερει οτι υπαρχω αφου ουτε πινακιδα φωτιζομενη εχω ουτε διαφημιση μπορω να κανω ουτε τιποτα. οσοι ερχονται ξαναερχονται. αν μποορυσα να κανω διαφημηση θα ειχα περισσοτερο κοσμο γιατι ειμαι πολυ καλυτερος. και κριτης του ποσο καλος ειναι καποιος δεν ειναι ο οπαδ λλα ολα τα ταμεια. το οτι εχω ικα 80 ενω αλλοι γειτονες 20 στην ιδια ειδικοτητα λεει πολλα. το οτι δεν εχασα κανεναν πελατη μου λεει εξισου πολλα.  απο εκει και περα το οριο ειναι θεμιοτο γιατι βαζει τελςο στο φασισμο των παθολογων που νομιζουν πως ειναι θεοι και ξερουν τα παντα κ απλα συνταγογραφουν  και βγαζουν πολλαπλασια απο εμας που δουλευουμε.         
οσο αναφορα τον διμιπαπ73, παρε τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια. οι περισσοτεροι παθολογοι ειστε απλα  γραμματεις μας. οι ασθενεις δεν επιλεγουν παθολογο επειδη τους αρεσει αλλα απαλ για να τους αντιγραφει τα φαρμακα επειδη καποιος αγραφος νομος λεει πως γραφει τα παντα. βεβαιως ξερω ιατρο ορθοπ που γραφει τα παντα χρ τωρα διχως προβλημα και καλα κανει καθως ΔΕΝ υπαρχει νομος που να ξεκαθαριζει ποια φαρμακα μπορει να γραφει ο καθενας μας. δεν υπαρχει. εχω ρωτησει με επιστολη συστημενη και τον πισ και το υπουργειο και η απαντηση ηταν πως δεν υπαρχει νομος.

Λέξεις κλειδιά: ΙΚΑ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
10888 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2010, 12:36:30
από EzeΤΡΟΛ
202 Απαντήσεις
197495 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2024, 21:24:39
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις