Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
10 Ιανουαρίου 2025, 15:11:25

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1456302 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Απριλίου 2012, 18:07:57
Απάντηση #1260
Αποσυνδεδεμένος

papila

μου γύρισαν τις αποδείξεις πίσω που είχα κόψει το 100% του ποσού και μου είπαν
και έκοψα νέες με το 90%.Τα υπόλοιπα μετά την εκκαθάριση μου είπαν....
μαζί με του ΟΠΑΔ,ΤΣΑΥ υπέρ πίστεως και πατρίδας δηλαδή.....
και μετά μείον και ο φόρος 20%....

11 Απριλίου 2012, 18:19:46
Απάντηση #1261
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πληρώθηκα 1 μήνα του ΕΟΠΥΥ (Ιανουαάριο).
Τα χρήματα ήταν κατα 40% λιγότερα απο αυτά για τα οποία τους έχω κόψει απόδειξη.
Έμεινα με το στόμα ανοιχτό :o :o
Σας παρακαλώ,επειδή κοντεύω να τρελαθώ και δεν έχω ιδέα για το πώς λειτουργεί αυτή η ιστορία :
Κατακρατούν κάποιο φόρο ο οποίος στην συνέχεια εκπίπτει απο την φορολογική μου δήλωση ;
Δηλ. αυτή είναι η διαδικασία : π.χ βλέπεις 100 ασθενείς ΕΟΠΠΥ ,κόβεις απόδειξη ότι πήρες 1000 ευρώ,
και σου καταθέτουν 650; ???

παντα στις πληρωμες απο το δημοσιο γινεται παρακρατηση φορου περιπου 22-23% του ποσου που αναγραφεται στην αποδειξη.συν το 10% που ΘΑ τα παρουμε..απο τα 2000 παιρνεις τελικα 1390 στο χερι αν εχεις 200 επισκεψεις.βγαλε τωρα το 1000ρικο για τα μηνιαια εξοδα και μετα σου μενει το αστρονομικο ποσο των 390-395 ευρω!!!!!!!!!!και εις αλλα με υγεια!στην αλεξ/πολη παντως μεχρι τις 2.30 που περασα απο την τραπεζα δεν εχει πιστωθει τιποτα στον λογαριασμο μου

11 Απριλίου 2012, 19:32:48
Απάντηση #1262
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Αν με τα 4ωρα ,γλιτώνεις την ηλεκτρονική γραφειοκρατία
Αν σου καλύπτει το ΤΣΑΥ
Αν ΔΕΝ περιλαμβάνει ειδικές ιατρικές πράξεις
Δεν περιλαμβάνει ιατρικές πράξεις και θα τις χρεώνεις στον παθόντα (ή θα οτυ δίνεις παραπεμπτικό και θα πηγαίνει σε Κ/Δ με τωρινή σύμβαση που κάνει πράξεις  ;D :D)
Καλύπτει το ΤΣΑΥ αλλά απο τα λεφτά τα δικά σου (δλδ θα κόβεις απόδειξη πχ 2000 και θα αφαιρείται 20% φόρος, η εισφορά του ΤΣΑΥ και κάτι χαρτόσημα οπότε παίρνεις ~1300 ευρώ [υπολογίζω αναλογικά απο όσα έπαιρνα στο ΤΕΒΕ]).
Ηλεκτρονική γραφειοκρατία και εΔΑΠΥ λογικά δεν θα έχεις (αλλά κάτι θα βρούν να σε βασανίσουν).
Στα υπόλοιπα απάντησε σωστά η Φιλιώ... Όσο για το θέμα της άδειας αν είσαι σε μικρο μέρος είναι πρόβλημα. Εμείς στη Λάρισα αλληλοκαλυπτόμαστε και για λίγες μέρες δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα...
Καλή τύχη (και απόφαση).

11 Απριλίου 2012, 19:59:39
Απάντηση #1263
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Σχετικά με την προκήρυξη... Θυμάμαι κάποιος πρόεδρος έλεγε ότι αν προσπαθήσουν να δηλωθούν πάνω απο 5000 παθόντες σε ενα γιατρό (με το capitation) τότε αυτόματα θα δηλώνονται σε άλλον....
Λοιπόν 179 ορθοπαιδικοί (τιμαμε πρώτα το σπίτι μας) θα βλέπουν *5000= 900.000 παθόντες. Οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι?
Βέβαια το κόλπο είναι ότι δεν μας δηλωνουν ασθενείς (παθόντες) αλλα ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ. οπότε βάζω περίπου 2-3 εκατ.  εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι αλλα και πάλι δεν βγαινουν τα νούμερα.... Οπότε βλέπω να δηλώνουν τον καθένα 15000 ασφαλισμένοι (ή  :D :D :D 50000 δυνητικοί ασθενείς).
Καλά στους παθολόγους (2000) τα πράγματα είναι καλύτερα  :laugh: (~1500 ασφαλισμένοι δεν θα παίρνουν ούτε τα 1800 ευρώ...).
Ε, ρε γλέντια...

11 Απριλίου 2012, 20:02:52
Απάντηση #1264
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Πληρώθηκα 1 μήνα του ΕΟΠΥΥ (Ιανουαάριο).
Τα χρήματα ήταν κατα 40% λιγότερα απο αυτά για τα οποία τους έχω κόψει απόδειξη.
Έμεινα με το στόμα ανοιχτό :o :o
Σας παρακαλώ,επειδή κοντεύω να τρελαθώ και δεν έχω ιδέα για το πώς λειτουργεί αυτή η ιστορία :
Κατακρατούν κάποιο φόρο ο οποίος στην συνέχεια εκπίπτει απο την φορολογική μου δήλωση ;
Δηλ. αυτή είναι η διαδικασία : π.χ βλέπεις 100 ασθενείς ΕΟΠΠΥ ,κόβεις απόδειξη ότι πήρες 1000 ευρώ,
και σου καταθέτουν 650; ???

παντα στις πληρωμες απο το δημοσιο γινεται παρακρατηση φορου περιπου 22-23% του ποσου που αναγραφεται στην αποδειξη.συν το 10% που ΘΑ τα παρουμε..απο τα 2000 παιρνεις τελικα 1390 στο χερι αν εχεις 200 επισκεψεις.βγαλε τωρα το 1000ρικο για τα μηνιαια εξοδα και μετα σου μενει το αστρονομικο ποσο των 390-395 ευρω!!!!!!!!!!και εις αλλα με υγεια!στην αλεξ/πολη παντως μεχρι τις 2.30 που περασα απο την τραπεζα δεν εχει πιστωθει τιποτα στον λογαριασμο μου

Μία από τα ίδια...τελικά για πόσο μ.....ς μας περνάνε??και έρχονται χειρότερα (βλ. 2.101 – 2.500 ασφαλισμένοι 1.800 € ΜΙΚΤΑ ήτοι 1200 κουτσουρεμένα και χωρίς ίχνος πληρωμών για το ΤΣΑΥ μας).Απορώ πως νομίζουν ότι λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία...σαν φιλανθρωπικά ιδρύματα??
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ...

Τους χρειάζεται ένα ηχηρότατο "χαστούκι" από τον Ιατρικό κόσμο για να συνειδηιτοποιήσουν ότι με την Υγεία του κόσμου δεν πρέπει να παίζουν και κατά πρόεκταση με τους Ιατρούς..κι αν νομίζει ο αυτοαποκαλούμενος "Υπουργός" ότι θα τσιμπήσουμε με τα πετσοκομμένα ψιχουλάκια του, νομίζει λάθος!!!

11 Απριλίου 2012, 21:07:55
Απάντηση #1265
Αποσυνδεδεμένος

md

Αν με τα 4ωρα ,γλιτώνεις την ηλεκτρονική γραφειοκρατία
Αν σου καλύπτει το ΤΣΑΥ
Αν ΔΕΝ περιλαμβάνει ειδικές ιατρικές πράξεις
Δεν περιλαμβάνει ιατρικές πράξεις και θα τις χρεώνεις στον παθόντα (ή θα οτυ δίνεις παραπεμπτικό και θα πηγαίνει σε Κ/Δ με τωρινή σύμβαση που κάνει πράξεις  ;D :D)
Καλύπτει το ΤΣΑΥ αλλά απο τα λεφτά τα δικά σου (δλδ θα κόβεις απόδειξη πχ 2000 και θα αφαιρείται 20% φόρος, η εισφορά του ΤΣΑΥ και κάτι χαρτόσημα οπότε παίρνεις ~1300 ευρώ [υπολογίζω αναλογικά απο όσα έπαιρνα στο ΤΕΒΕ]).
Ηλεκτρονική γραφειοκρατία και εΔΑΠΥ λογικά δεν θα έχεις (αλλά κάτι θα βρούν να σε βασανίσουν).
Στα υπόλοιπα απάντησε σωστά η Φιλιώ... Όσο για το θέμα της άδειας αν είσαι σε μικρο μέρος είναι πρόβλημα. Εμείς στη Λάρισα αλληλοκαλυπτόμαστε και για λίγες μέρες δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα...
Καλή τύχη (και απόφαση).
ωστοσο το ποσο για ιατρικες πραξεις θα ειναι συγκεκριμενο και απο εκει και πανω θα υπαρχει εκπτωση
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Απριλίου 2012, 22:05:02 από Denominator »

11 Απριλίου 2012, 22:59:01
Απάντηση #1266
Αποσυνδεδεμένος

papila

αν δεις το φουλ δηλαδη 200 ατομα το μήνα με τις περικοπες λαμβάνεις έναν μισθό περίπου 1350 ευρώ
στον δικό σου χώρο με τον δικό σου εξοπλισμό και έξοδα πράγματα που δεν τα σκέφτεται ένας  δημόσιος υπάλληλος με τις ιδιες αμοιβες
το κρατος παρεχει υγεια μεσω ημών...
και αυτός ο μισθός δεν είναι και βέβαιο οτι θα μπαίνει κάθε μήνα.....

11 Απριλίου 2012, 23:54:54
Απάντηση #1267
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Συνάδελφοι για μένα τα πράγματα είναι απλά:
Αυτοί που κλήθηκαν να ηγηθούν του ΕΟΠΥΥ βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτό το τεράστιο εγχείρημα χωρίς ουσιαστικά πόρους.
Κληρονόμησαν, ωστόσο, τα χρέη των ταμείων και τη δυσπιστία των γιατρών - και ως ένα βαθμό και των ασθενών.
Είναι αναμενόμενο να θέλει ο ΕΟΠΥΥ να "αγοράσει" υπηρεσίες ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.
Για το λόγο αυτό απευθύνεται κυρίως σε όσους βλέπουν τους ασφαλισμένους ως ανταλλάξιμη αξία.
Στην ουσία ο ΕΟΠΥΥ παραχωρεί ασφαλισμένους - με έναν ιδιότυπο τρόπο:
1) Στους ιδιώτες γιατρούς προτείνει τη "συνεργασία" που όλοι ξέρουμε, πιστεύοντας ότι πολλοί θα συνεναίσουν να παρέχουν υπηρεσίες σε επίπεδα κόστους με τη λογική της προσμονής κάρδους από την ιδιωτική πελατεία που θα έρθει άμεσα ή έμμεσα από αυτή τη σχέση συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί που κυρίως εντάσσονται σε αυτή τη λογική είναι οι νέοι ελευθεροεπαγγελματίες συνάδελφοι, που πρέπει να διεισδύσουν στο "αγοραστικό" κοινό.
2) Στις ιατρικές εταιρείες προτείνει μια πιο χαλαρή μορφή συνεργασίας, την οποία μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Συνήθως οι ιατρικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής ένδειας, οπότε καθίστανται ανταγωνιστικότερες του απλού ιδιώτη.
Τι όμως συμφέρει τον ΕΟΠΥΥ; Να πάρει εταιρείες ή ιδιώτες;
Η αλήθεια είναι ότι θέλει και τους δύο, για διαφορετικούς όμως λόγους, από ότι πιστεύω. Η διαφορά βρίσκεται στην ανταποδοτικότητα για τον ΕΟΠΥΥ, αν τον δει κανείς ως μια μεγάλη Α.Ε. (που δεν είναι, βέβαια - πλην όμως το χρηματοκίνητο κράτος μάλλον έτσι τον αντιμετωπίζει).
Για τους πιο πάνω λόγους τζάμπα αναλωνόμαστε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, ποιος μπαίνει και ποιος δε μπαίνει, ποιος κερδίζει και ποιος όχι.
Ειδα γραμμένη μια πολύ ωραία φράση, το νόημα της οποίας είναι "αυτός που δε μπήκε ξέρει γιατί δε μπήκε και δεν είναι αφελής να μπει, ενώ αυτός που είναι μέσα γνωρίζει τη θέση του και παρόλα αυτά δεν το κουνάει".
Η άποψή μου είναι ότι όποιος δεν αναγνωρίζει τον ευατό του στις δυο πιο πάνω κατηγορίες (άσχετα αν μεταβάλλεται η θέση του με το χρόνο και τις συνθήκες), είναι καλό να το σκεφτεί.
Καλές αποφάσεις από όλους μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Απριλίου 2012, 00:45:42 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

24 Απριλίου 2012, 11:52:00
Απάντηση #1268
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Όλα από την τσέπη τους θα πρέπει να τα πληρώνουν πολύ σύντομα για την υγεία τους οι Έλληνες ασθενείς Αγνό χάος αν συνεχισθεί η κατάσταση με την υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας. Τι θα πληρώνουν και πόσα χρήματα λείπουν από τον κορβανά του ΕΣΥ;

Νοσοκομεία δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν ομαλά λόγω έλλειψης ρευστού, άρα και υλικών, προσωπικού και γενικότερων χρεών. Ο νεοσύστατος ΕΟΠΥΥ πριν καλά καλά ξεκινήσει να λειτουργεί βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση καθώς τα κονδύλια που του διαθέτουν δε φθάνουν ούτε...ανάσα να πάρει.
Αποτέλεσμα της τραγικής αυτής οικονομικής κατάστασης των φορέων παροχής υγείας είναι όχι μόνο να βασανίζονται καθημερινά οι χιλιάδες ασθενείς, αλλά και να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Είναι ενδεικτικό ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ για το 2012 υπολογίζεται σε 4,5 δις ευρώ σε σύνολο δαπανών 9,3 δις ευρώ. Η κατάρρευση των εσόδων του ΕΟΠΥΥ εξαιτίας της εκτίναξης της ανεργίας και της μαύρης εργασίας υπολογίζεται ότι θα περιορίσει τον προϋπολογισμό του πάνω από 2 δις ευρώ. Ταυτόχρονα η χρηματοδότηση του από το κράτος μόλις φτάνει μόλις στα 800 εκατ. ευρώ δηλαδή δεν αγγίζει καν το 10% των δαπανών του.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Χρήστος Κόνιαρης, Υγειονομικός Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ: “Η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ συνοδεύτηκε με τραγελαφικές καταστάσεις, συνεχείς ανακλήσεις αποφάσεων, εμπάργκο από φαρμακοποιούς και γιατρούς και γενικότερο ένα αλαλούμ, που μάλλον θα αποτελέσει θέμα των επιθεωρήσεων Μόνο χάος. Η κατάσταση αυτή έχει ως βασικό αίτιο την έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος αλλά και την κατάρρευση των εσόδων των κλάδων υγείας.

Ήδη ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για δαπάνες Νοσοκομειακής περίθαλψης χρωστά τεράστια ποσά σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη ότι έχει αυτή τη στιγμή το μισό αριθμό των γιατρών που απαιτείται σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις είναι φανερό ότι αν είχε πλήρη κάλυψη δεν αρκούσαν ούτε «για ζήτω» τα χρήματα που διαθέτει”.

Πάντως γιατροί και εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να διαπιστώσουν τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Αν δηλαδή η νέα κυβέρνηση συνεχίσει τις δραματικές περικοπές σε χρηματοδοτήσεις, φάρμακα αλλά και μισθούς, πριν λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Απριλίου 2012, 13:43:24
Απάντηση #1269
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Διεθνή διαγωνισμό για τη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης ζήτησης υπηρεσιών Υγείας, προκηρύσσει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου στην έδρα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 13,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο αφορά τη στελέχωση θέσεων εργασίας για την παραγωγική λειτουργία της εφαρμογής του συστήματος και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε θέματα διαχείρισης της ζήτησης υπηρεσιών Υγείας.

0,90 ευρώ  :D

Το ωράριο λειτουργίας του συστήματος θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και ο ασφαλισμένος θα μπορεί - με ένα τηλεφώνημα - να κλείνει περισσότερα του ενός ραντεβού.

Το κόστος ανά κλήση θα ανέρχεται στα 0,90 ευρώ πλέον ΦΠΑ για τηλεφωνήματα που πραγματοποιούνται από σταθερά τηλέφωνα εντός Ελλάδας.  :D Δεν προβλέπεται μέγιστη χρέωση για λοιπές κατηγορίες κλήσεων.  :D :D
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Απριλίου 2012, 15:17:29
Απάντηση #1270
Αποσυνδεδεμένος

tasath

13 μύρια για σύστημα ραντεβού;;;;;;
Θα μου πεις εδώ έδωσαν 2 μύρια για το άθλιο site της Βουλής...
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

24 Απριλίου 2012, 16:06:28
Απάντηση #1271
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
0,90 ευρώ  :D

Το ωράριο λειτουργίας του συστήματος θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και ο ασφαλισμένος θα μπορεί - με ένα τηλεφώνημα - να κλείνει περισσότερα του ενός ραντεβού.

Το κόστος ανά κλήση θα ανέρχεται στα 0,90 ευρώ πλέον ΦΠΑ για τηλεφωνήματα που πραγματοποιούνται από σταθερά τηλέφωνα εντός Ελλάδας.  :D Δεν προβλέπεται μέγιστη χρέωση για λοιπές κατηγορίες κλήσεων.  :D :D
Καλησπέρα σας.
Με λένε Denominator και αν δεν πίστευα στο Θεό θα το μετέφραζα "ξεβαφτιστή".
Μόλις γίνει το νέο σύστημα των ραντεβού, για τρεις μήνες θα προσφέρω στην τιμή των 1,10 ευρώ (λιγάκι λιγότερο από το κόστος του τηλεφωνήματος για ραντεβού) με απόδειξη, τις ίδιες υπηρεσίες κατόπιν ραντεβού με τη δική μου γραμματεία (χωρίς χρέωση, φυσικά).
Καθότι έχω καιρό να λαϊκίσω και μ' αρέσει...
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Απριλίου 2012, 16:13:50 από Denominator »

24 Απριλίου 2012, 22:14:00
Απάντηση #1272
Αποσυνδεδεμένος

κατμαρκ

« Τελευταία τροποποίηση: 28 Απριλίου 2012, 13:41:54 από Δ. Κουναλάκης »

25 Απριλίου 2012, 10:09:06
Απάντηση #1273
Αποσυνδεδεμένος

Medicine Man

Στον κανονισμο παροχών αν δέν κάνω λάθος ο Οίκος Ναύτου δεν περιλαμβάνεται στα ταμεία που συνιστούν τον ΕΟΠΥΥ.Τελικά τι ισχύει για αυτό το ταμείο?

25 Απριλίου 2012, 10:21:22
Απάντηση #1274
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Καλησπέρα σας.
Με λένε Denominator και αν δεν πίστευα στο Θεό θα το μετέφραζα "ξεβαφτιστή".
Μόλις γίνει το νέο σύστημα των ραντεβού, για τρεις μήνες θα προσφέρω στην τιμή των 1,10 ευρώ (λιγάκι λιγότερο από το κόστος του τηλεφωνήματος για ραντεβού) με απόδειξη, τις ίδιες υπηρεσίες κατόπιν ραντεβού με τη δική μου γραμματεία (χωρίς χρέωση, φυσικά).
Καθότι έχω καιρό να λαϊκίσω και μ' αρέσει...
Επειδή απόρησαν κάποιοι συνάδελφοι τι αντιπροσωπεύει το πιο πάνω post, δηλώνω τα εξής:
1) Δεν έχω τίποτε με τους συναδέλφους που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ - είναι ακριβώς το ίδιο απέναντι στα μάτια μου (άσχετα αν εγώ ακολουθώ τον άλλο δρόμο προς το παρόν).
2) Δεν έχω τίποτε επίσης με την ιδέα του ΕΟΠΥΥ ως ενιαίου ταμείου που καλύπτει τις ανάγκες του συνολικού πληθυσμού στα πλαίσια της λειτουργίας του ευνομούμενου κράτους πρόνοιας.
3) Δυστυχώς οι υπηρεσίες που ευαγγελίζεται ο ΕΟΠΥΥ ότι προσφέρει περνούν μέσα από την εν πολλοίς εκβιαστική στάση του απένταντι σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και ασθενείς και για το λόγο αυτό δεν είναι πάντοτε της ύψιστης ενάργειας, ποιότητας και πληρότητας.
4) Έχω κάθετα αρνητική στάση προς τη χλευαστική κίνηση του ΕΟΠΥΥ να εισπράττει χρήματα από τους ασφαλισμένους για κάτι το οποίο είναι υποχρεωμένος να το παρέχει ως ελάχιστο - δηλαδή τη δυνατότητα να κλείσει κανείς ραντεβού (μετά κάποιο διάστημα).
5) Θα ήθελα να δείξω με τη στάση μου ότι ακόμη κι αν κανείς πάρει αυτά τα 1.10 ευρώ ανά ασθενή (όσο αυτοί θέλουν για τη γραμμή πληροφοριών) μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαί - όσο θέλει ο ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς που πληρώνει.
Αυτά...

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8754 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10559 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις