Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 00:33:19

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1432942 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Οκτωβρίου 2011, 16:21:35
Απάντηση #285
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Διακοσμητή μπορείς να αναφέρεσαι ευθέως σε εμένα και όχι με τα κάποιοι...
Όσο για τις παρωπίδες μου, τουλάχιστον δε με εμπόδισαν να καταλάβω εγκαίρως τις αλητείες του Λοβέρδου και του Μόσιαλου την ώρα που εσύ-και όχι μόνο- βάραγες παλαμάκια.
Εκτός από τις παρωπίδες υπάρχουν και οι εμμονές, ενίοτε μονομανίες.
Ελπίζω να είσαι τόσο περήφανος για τις εμμονές σου, όσο εγώ για τις παρωπίδες μου.
Όσο για τον Πατερούλη και το 23...
Μπορείς και καλύτερα από αυτές τις γελοιότητες.
Για την κατάντια, τι να πω? Αν νιώθεις συμμέτοχος ή συνένοχος.. Ξά σου, που λέμε και στην Κρήτη.

11 Οκτωβρίου 2011, 16:40:33
Απάντηση #286
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δείξτε το μεγαλείο σας απέναντι σε αυτούς που πρέπει.
Σταθείτε δίπλα στους σπαραζόμενους ανθρώπους που δε θα έχουν να πληρώσουν τις υπηρεσίες σας. Και θα είναι πολλοί.. Πάρα πολλοί..
Πώς μπορεί να γίνει πράξη κάτι τέτοιο για έναν ιδιώτη;
Το λέω καθώς οσωνούπω αυτοί που δε θα έχουν να πληρώσουν τις υπηρεσίες μας θα χρειάζεται να σταθούν κοντά μας επίσης...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Οκτωβρίου 2011, 16:50:29
Απάντηση #287
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ξηγιέσαι σκουληκιάρικα. Με το συμπάθειο, αλλά δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Κι εγώ έχω ανεβάσει κάποια πράγματα που μαζέψανε ένα κάρο συμφωνώ και που κατά όχι δική μου μόνο γνώμη ξεκινήσανε με αγαθή προαίρεση και πίστωση χρόνου μπας και βρεθεί κανένας χριστιανός να συμμαζέψει τα πράγματα αλλά όλοι τους, που κακό χρόνο νά 'χουν, εξαντλήθηκαν σε κωλοτούμπες. Στα λέω αυτά γιατί κι εγώ είμαι το ίδιο τζόρας με σένα, και αν κρίνω ότι παίζει θάψιμο ή έλλειψη σεβασμού από κάποιον σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να μπω μες την οθόνη να τα κάνω λαμπόγυαλο. Προσπαθώ όμως να κάνω και την αυτοκριτική μου κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δύσκολο μεν, προσπαθώ δε. Πετάω π.χ. κάτι πλακατζίδικα ή ιστοριοδιφικά ή ψευτο-σουρρεαλιστικά καμιά φορά, που όμως σε κάποιους μπορεί να τους τη δίνουν στα νεύρα, να λένε τι μας το παίζει τώρα ο καραγκιόζης κλπ.
Και αν θες και την ταπεινή μου γνώμη, το θρεντ για τη "Σειρά των φαρμακοποιών" (που δεν το άνοιξα εγώ αλλά ο @anastasios), δεν λέει και πολλά πράγματα. Επειδή όμως βλέπω ότι το έχεις δουλέψει κι έχεις αφιερώσει κάποια φαιά ουσία για να γράψεις κι εσύ κάποιες αράδες, θα ήθελα να σου προτείνω αν σε χαλάει, να απέχεις από το να το διαβάζεις, όπως και όλα τα ποσταρίσματά μου. Αυτό συνήθως κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις και έτσι τα έχω ήσυχα με τη συνείδησή μου, ενώ κι εσύ δεν χρειάζεται να ταράζεις το βαθύ πνευματικό σου λήθαργο. Άντε τζους! (που λέμε στο Βορρά)
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Οκτωβρίου 2011, 18:30:39 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Οκτωβρίου 2011, 16:57:26
Απάντηση #288
Αποσυνδεδεμένος

medicus

ΠΡΟΣ @ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ ΚΑΙ @ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΕΑΣ (για να χαλαρώσουμε και λίγο)

« Τελευταία τροποποίηση: 11 Οκτωβρίου 2011, 17:00:28 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

11 Οκτωβρίου 2011, 18:02:10
Απάντηση #289
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Αγαπητέ διακοσμητή, ξηγιέσαι διπλά σκουληκιάρικα.
Μετά τις παρωπίδες, ο πνευματικός λήθαργος...
Μετά το Στάλιν τί?
Νομίζω ότι ποτέ δε σου έχω απαντήσει με κάποιου είδους επαγωγή, σε κάτι το οποίο - χωρίς να σε γνωρίζω- σε κατατάσσω.
Άλλωστε δε σε κατατάσσω...
Αντιλαμβάνεσαι,φαντάζομαι, πόσο προσβλητικός είναι αυτός ο τρόπος αντιπαράθεσης.
Άκου εκεί   Με το πορτραίτο του Πατερούλη από το 1923 πάνω από το προσκέφαλό τους...
Δε σκοπεύω να συνεχίσω, έτσι κι αλλιώς το τι καπνό φουμάρει καθένας μας ,κρίνεται αλλού και όχι σε διαδικτυακές ανοησίες.

Βασίλη, έχεις ήδη απαντήσει απαντήσει με πολύ λιτό και περιεκτικό τρόπο.
Θα χρειαστεί να σταθούμε κοντά τους και να σταθούν κοντά μας.
Αυτή είναι μια σχέση απόλυτα διαδραστική.
Τον ακριβή τρόπο δεν τον γνωρίζω.
Ὸπως δε γνωρίζω που θα είμαι και που θα είσαι σε ένα χρόνο.
Έχω την πεποίθηση ότι μόνο με τη γενίκευση μορφών αυτοοργάνωσης των ανθρώπων και των αναγκών τους, μπορεί να υπάρξει ελπίδα.
Όχι μόνο για την επιβίωση πολλών από εμάς, αλλά και για την ανάδυση νέων μορφών συγκρότησης της κοινωνικής ζωής. 

12 Οκτωβρίου 2011, 10:45:39
Απάντηση #290
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Βασίλη, έχεις ήδη απαντήσει απαντήσει με πολύ λιτό και περιεκτικό τρόπο.
Θα χρειαστεί να σταθούμε κοντά τους και να σταθούν κοντά μας.
Αυτή είναι μια σχέση απόλυτα διαδραστική.
Τον ακριβή τρόπο δεν τον γνωρίζω.
Ὸπως δε γνωρίζω που θα είμαι και που θα είσαι σε ένα χρόνο.
Έχω την πεποίθηση ότι μόνο με τη γενίκευση μορφών αυτοοργάνωσης των ανθρώπων και των αναγκών τους, μπορεί να υπάρξει ελπίδα.
Όχι μόνο για την επιβίωση πολλών από εμάς, αλλά και για την ανάδυση νέων μορφών συγκρότησης της κοινωνικής ζωής. 

Όταν είχα πρωτοανοίξει το ιατρείο, είχα πολλά όνειρα περί άσκησης της ιατρικής με έναν τρόπο που θα αναπαύει το συνάνθρωπο. Μία από τις μορφές "κοινωνικής" ιατρικής που ασκούσα ήταν ότι έβλεπα όλους τους δημόσιους υπάλληλους (που τότε άφηναν χαρτάκι αξίας 6 ευρώ και κάτι μεικτά) με τον ίδιο ενδελεχή τρόπο όπως και αυτούς που με επισκέπτονταν ιδιωτικά. Ως συνέπεια ήταν το ιατρείο μου να γεμίσει γρήγορα κόσμο και χαρτάκια (που, αν και δεν είχαν πολύ μεγάλη αξία, εντούτοις πρόσθεταν ένα υπολογίσιμο ποσό στο εισόδημα). Όταν το Σεπτέμβριο του 2005 ο ΟΠΑΔ ανέβασε την επίσκεψη στα 20 ευρώ, σκέφτηκα ότι και μόνο η αμοιβή αυτή φτάνει για να συντηρηθεί το ιατρείο, οπότε άρχισα να εξετάζω όλους όσους είχαν ανάγκη χωρίς καμία αμοιβή. Φυσικά αυτό μου άρεσε καθώς έκανα το μάγκα (με τις πλάτες άλλων, ενδεχομένως). Όσο στένευαν τα πράγματα, και ιδιαίτερα φέτος, που στέγνωσαν οι τσέπες όλων, άρχισα να κοιτάω στα μάτια όλους αυτούς που τους είχα συνηθίσει να μην πληρώνουν και να αναρρωτιέμαι: "Δε θα φιλοτιμηθεί να πει τίποτε για πληρωμή;". Φυσικά κανείς δεν έλεγε, γιατί αν εγώ ήμουν μια φορά προβληματισμένος, αυτοί ήταν δέκα. Κι όσοι κάποτε έφερναν και κανένα ζαρζαβατικό ή κανένα αυγό, το κόψανε σιγά-σιγά. Στο τέλος άρχισα να σκέφτομαι μήπως κάνω κάτι τελείως αδόκιμο και μήπως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσω το ιατρείο από όσους το επιβαρύνουν.

Συμπέρασμα: Η ανάγκη, και ακόμη περισσότερο η ανέχεια, αγριεύει τον άνθρωπο. Οι εναλλακτικές μορφές κοινωνικής οργάνωσης είναι κάτι θεωρητικά θελκτικό, αλλά πρακτικά δύσκολο να εφαρμοστεί υπό συνθήκες αιφνίδιας κοινωνικής πίεσης - θέλει πολύ περισσότερο χρόνο να ζυμωθούν ως ιδέα και ακόμη μεγαλύτερο να δουλέψουν προς όφελος όλης της κοινωνίας.

12 Οκτωβρίου 2011, 12:04:56
Απάντηση #291
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Όλοι οι ιατροί θα έχουν το δικαίωμα συνταγγογράφησης, συμβεβλημένοι και μη

Από όλους τους γιατρούς, αλλά ηλεκτρονικά

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) -υπό τον οποίο συνενώθηκαν οι κλάδοι Υγείας των ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ-, θα έχουν όλοι οι γιατροί της χώρας αρκεί να διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφπσπς και να έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό.
Το κοινό συνταγολόγιο αυτών που δεν θα έχουν σύμβαση, με τους γιατρούς που θα είναι συμβεβλημένοι με το νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ, συμφωνήθηκε χθες μετά από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλη, η οποία έγινε αποδεκτή από το διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Μ. Βουδούρη.
Αν η απόφαση του κ. Βουδούρη περάσει σήμερα και από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, το όφελος για την κοινωνία θα είναι διπλό, καθώς από τη μία πλευρά θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται για τα φάρμακά τους από πολλούς γιατρούς, αφετέρου οι νέοι γιατροί που θα μείνουν εκτός του ΕΟΠΥΥ -καθώς θα υπογραφεί περιορισμένος αριθμός συμβάσεων-, θα μπορούν να συνταγογραφούν σε όσους ασθενείς επιθυμούν να τους επισκεφτούν ιδιωτικά. Ο κ. Πατούλης πρότεινε επίσης στον κ. Βουδούρη να υπογραφούν στον ΕΟΠΥΥ συλλογικές και όχι ατομικές συμβάσεις ώστε να εκπροσωπούνται οι γιατροί από τα συλλογικά τους όργανα. Για το θέμα αυτό ωστόσο δεν υπήρξε δέσμευση από το διοικητή του ΕΟΠΥΥ.
Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος 11/10/11
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Οκτωβρίου 2011, 12:27:55
Απάντηση #292
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Όλοι οι ιατροί θα έχουν το δικαίωμα συνταγγογράφησης, συμβεβλημένοι και μη

Από όλους τους γιατρούς, αλλά ηλεκτρονικά

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) -υπό τον οποίο συνενώθηκαν οι κλάδοι Υγείας των ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ-, θα έχουν όλοι οι γιατροί της χώρας αρκεί να διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφπσπς και να έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό.
Το κοινό συνταγολόγιο αυτών που δεν θα έχουν σύμβαση, με τους γιατρούς που θα είναι συμβεβλημένοι με το νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ, συμφωνήθηκε χθες μετά από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλη, η οποία έγινε αποδεκτή από το διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Μ. Βουδούρη.
Αν η απόφαση του κ. Βουδούρη περάσει σήμερα και από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, το όφελος για την κοινωνία θα είναι διπλό, καθώς από τη μία πλευρά θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται για τα φάρμακά τους από πολλούς γιατρούς, αφετέρου οι νέοι γιατροί που θα μείνουν εκτός του ΕΟΠΥΥ -καθώς θα υπογραφεί περιορισμένος αριθμός συμβάσεων-, θα μπορούν να συνταγογραφούν σε όσους ασθενείς επιθυμούν να τους επισκεφτούν ιδιωτικά. Ο κ. Πατούλης πρότεινε επίσης στον κ. Βουδούρη να υπογραφούν στον ΕΟΠΥΥ συλλογικές και όχι ατομικές συμβάσεις ώστε να εκπροσωπούνται οι γιατροί από τα συλλογικά τους όργανα. Για το θέμα αυτό ωστόσο δεν υπήρξε δέσμευση από το διοικητή του ΕΟΠΥΥ.
Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος 11/10/11

Medicus curat,
Deus sanat

12 Οκτωβρίου 2011, 13:56:23
Απάντηση #293
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Βασίλη, η τήρηση των ισοροπιών είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.
Φοβάμαι πως ότι και να κάνεις δε θα είσαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μπορείς να "διώξεις" κόσμο, αλλά δε θα είναι εύκολο να το διαχειρηστείς.
Από ότι καταλαβαίνω δε θα ήθελες να βρίσκεσαι στη θέση να αναγκαστείς να "διώξεις" κόσμο.
Αισθάνομαι πολύ τυχερός που δεν αντιμετωπίζω παρόμοιο δίλλημα.
Επίσης ως ένα βαθμό δικαιωμένος ,όταν λέω ότι η μεσολάβηση άμεσης χρηματικής αλλαγής διαμορφώνει διαφορετικά χαρακτηριστικά στη σχέση γιατρού-ασθενή.

Με το τελικό συμπέρασμα συμφωνώ εν μέρει.
Η ανέχεια αγριεύει κάποιους ανθρώπους. Από την άλλη επιταχύνει με απρόβλεπτο ρυθμό τις διαδικασίες διαμόρφωσης-αλλαγής των συνειδήσεων.
Ο χρόνος που διανύουμε είναι απίστευτα πυκνός. Η μεταπολεμική ευρωπαική κοινωνία κατεδαφίζεται, αφήνοντας πίσω της συντρίμια στη θέση των απλών ταξικών ανισοτήτων.
Αν πριν από δύο χρόνια κάποιος έλεγε ότι 500.000 άνθρωποι θα μαζεύονταν σε μια πλατεία , θα τον περιγελούσαμε.
Αν κάποιος μας έλεγε ότι η ανθρώπινη εργασία θα εξευτελιζόταν με τέτοιο τρόπο θα τον λιθοβολούσαμε.
Αν κάποιος μιλούσε για αλληλέγγυα-ανταλακτική οικονομία θα θεωρούνταν παλαβιάρης. Κι όμως υπάρχει συζήτηση και μάλιστα πλούσια.
Αν μπορεί να ανατρέψει το υπάρχον κοινωνικό-οικονομικό σύστημα?
ΟΧΙ.
Μπορεί όμως να δώσει λύσεις σε μικρές κοινότητες ανθρώπων και να βοηθήσει στην υπέρβαση της κοινωνικής καταστροφής.
Επίσης να συγκροτήσει ένα υπαρκτό και όχι θεωρητικό μοντέλο συγκρότησης των ανθρώπινων σχέσεων.

Όσα έχουν συμβεί ήταν απολύτως αδιανόητα και όμως έχουν συμβεί.

Οι διεργασίες της κοινωνίας είναι πολύ δύσκολο να προβλεφτούν, ακόμα να προληφθούν και να κατασταλούν, τουλάχιστον όχι στο σύνολό τους.

12 Οκτωβρίου 2011, 14:48:18
Απάντηση #294
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σε καταγγελία των όρων της σύμβασης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και οι Ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί.

Posted on Οκτωβρίου 12, 2011 by isathens (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους όρους της προτεινόμενης σύμβασης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κατήγγειλαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και οι Ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στη συνάντηση που είχαν, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που απασχολεί τόσο τον ιατρικό κόσμο, όσο και το σύνολο των πολιτών της χώρας σχετικά με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, συμφώνησαν ομόφωνα να παροτρύνουν κάθε γιατρό μέλος τους να αρνηθεί να υπογράψει αυτές τις εξευτελιστικές συμβάσεις, προτρέποντάς τους να αποστείλουν ο καθένας ξεχωριστά εξουσιοδοτήσεις στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με τις οποίες θα ζητούν από τον ΙΣΑ να διαπραγματευτεί για λογαριασμό όλων των γιατρών την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν οι εντονότατες διαφωνίες για τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε οδηγεί σε δραματικές μειώσεις των υπαρχόντων παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους και θίγει στη βάση την αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου.

Ως αδιαπραγμάτευτο στοιχείο, που αποτελεί την απόλυτη κόκκινη γραμμή προκειμένου να επανεξετασθεί το συνολικό ζήτημα έθεσαν το αυτονόητο, αλλά παρ’ όλα αυτά μη προβλεπόμενο από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, το δικαίωμα όλων των γιατρών συμβεβλημένων και μη να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις στους ασθενείς τους και συγχρόνως να έχουν τη δυνατότητα τα εργαστήρια να συμμετέχουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Επίσης εκφράστηκε η αποφασιστικότητα του ιατρικού κόσμου να εντείνει τις προσπάθειες σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να ανατρέψουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που έχει αποδειχθεί ότι υπακούει αδιαμαρτύρητα στις εντολές της Τρόικα και έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση όλους τους πολίτες και το ιατρικό κόσμο.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Πατούλης                                                                Ευστάθιος Τσούκαλος

12 Οκτωβρίου 2011, 16:34:38
Απάντηση #295
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Πού ήταν οι ιατρικοί σύλλογοι όταν:
- οι «υπεράριθμοι» βολεύονταν εν μία νυκτί;
- οι «έχοντες» είχαν την άνεση του χρόνου(χρόνος=χρήμα) να αναμένουν 3,4 και 8 χρόνια για να διοριστούν στην ειδικότητα που ήθελαν και σε όποιο νοσοκομείο τους εξυπηρετούσε;
- συνάδελφοι «αργύριοι»(αντίθετο του «ανάργυροι») κατεδάφιζαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τη συνταγογράφησή τους;
- συνάδελφοι «πανεπιστήμονες» διαπραγματεύονταν, σε χρήμα και ήθος, τους τίτλους ειδικότητας, τα διδακτορικά, τις ακαδημαϊκές θέσεις και τα papers των απανταχού Lancet και BMJ;
- οι τιμές στην «υπόγεια» αγορά της στατίνης ήταν 12€, της πραζόλης 9€ κ.ο.κ;
- συνάδελφοι και «παρασυνάδελφοι»(φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές κ.α.) έπαιζαν πινκ-πονκ τα βιβλιάρια των ασθενών τελώντας «κοινωνικό» έργο;
- τα βιβλιάρια(τραπεζικά) συναδέλφων, μέσα σε μια πενταετία γέμιζαν μηδενικά;
- ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ…

Πού ήταν όλοι τους;
Αν ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν σημαίνει ότι δεν έχουν καθρέπτη στο σπίτι τους, πράγμα μάλλον αδύνατον.
Αν πουν ότι έχουν καθρέπτη στο σπίτι τους τότε σημαίνει ότι έχουν «παραμορφωτικό» καθρέπτη.

Όπως μας πούλησαν στο παρελθόν, έτσι θα μας πουλάνε και στο μέλλον, οι ΚΥΡΙΟΙ των ιατρικών συλλόγων και των συνδικαλιστικών «αυλικών» ομάδων(όλων των χρωμάτων και των αποχρώσεων)!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Οκτωβρίου 2011, 19:00:47 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

12 Οκτωβρίου 2011, 16:57:37
Απάντηση #296
Αποσυνδεδεμένος

alfie

- οι «έχοντες» είχαν την άνεση του χρόνου(χρόνος=χρήμα) να αναμένουν 3,4 και 8 χρόνια για να διοριστούν στην ειδικότητα που ήθελαν και σε όποιο νοσοκομείο τους εξυπηρετούσε;
- συνάδελφοι «αργύριοι»(αντίθετο του «ανάργυροι») κατεδάφιζαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τη συνταγογράφησή τους;
- συνάδελφοι «πανεπιστήμονες» διαπραγματεύονταν, σε χρήμα και ήθος, τους τίτλους ειδικότητας, τα διδακτορικά, τις ακαδημαϊκές θέσεις και τα papers των απανταχού Lancet και BMJ;
- συνάδελφοι και «παρασυνάδελφοι»(φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές κ.α.) έπαιζαν πινκ-πονκ τα βιβλιάρια των ασθενών τελώντας «κοινωνικό» έργο;

Πού ήταν όλοι τους;
Αν ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν σημαίνει ότι δεν έχουν καθρέπτη στο σπίτι τους, πράγμα μάλλον αδύνατον.
Αν πουν ότι έχουν καθρέπτη στο σπίτι τους τότε σημαίνει ότι έχουν «παραμορφωτικό» καθρέπτη.

Όπως μας πούλησαν στο παρελθόν, έτσι θα μας πουλάνε και στο μέλλον, οι ΚΥΡΙΟΙ των ιατρικών συλλόγων και των συνδικαλιστικών «αυλικών» ομάδων(όλων των χρωμάτων και των αποχρώσεων)!!!

Καλά τα λες, ωστόσο θεωρώ ότι απευθύνεσαι σε κατ' επάγγελμα κουφούς...

12 Οκτωβρίου 2011, 18:41:04
Απάντηση #297
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator

Πού ήταν όλοι τους;

Eπειδή ακριβώς όλα τα παραπάνω είναι πάρα πολύ σωστά, νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ καθώς υπήρξα μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου τρεις φορές.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι θεσμικά όργανα, και όχι συνδικαλιστικά σωματεία - τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι.
Όμως ούτε το θεσμικό τους ρόλο δεν μπορούν να προασπίσουν, ούτε και να στηρίξουν εύλογα αιτήματα και αγώνες.
Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι τα συμφέροντα είναι κατακερματισμένα, αλλά κυρίως - τουλάχιστο μέχρι τώρα - βαμμένα με κομματικό χρώμα.
Υπό αυτό το πρίσμα τίποτε ορθολογικό και κοινωνικά αποδοτικό δεν μπορεί να παραχθεί.
Κανένα Πειθαρχικό δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς υπάρχει ο στρουθοκαμηλισμός της αναμονής για τυχόν ποινικές ευθύνες - λες και δεν υπάρχουν σοβαρότατες παραβάσεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας σε καθημερινή βάση από τη συντριπτική πλειοψηφία ημών, εμού πρωτοστατούντος.
Αλλά ποιος θα τιμωρήσει; Ο ένοχος;
Ίσως αυτή η τραγική συγκυρία να είναι μία τελευταία ευκαιρία για τους Ιατρικούς Συλλόγους. Άλλωστε εν μία νυκτί ο Λοβέρδος μπορεί να τους καταργήσει αφήνοντας έναν ανά περιφέρεια ή και μόνον τον ΠΙΣ (όπως άλλωστε η ΕΕ συνέστησε).
Λυπούμαι που τα λέω αυτά - έχω σκεφτεί πολλές φορές να παραιτηθώ αλλά το θεωρώ φυγομαχία καθώς είμαι αιρετός και ως αιρετός πρέπει να σταθώ πρόσωπο με πρόσωπο μπροστά σε αυτούς που με εξέλεξαν και να κριθώ όπως το αξίζω στο τέλος.

Και πάλι μπράβο για την πολύ εύστοχη τοποθέτηση. Εγώ θα έλεγα και πολλά χειρότερα αλλά είμαι επώνυμος στο forum.

12 Οκτωβρίου 2011, 19:55:12
Απάντηση #298
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Εγώ θα έλεγα και πολλά χειρότερα αλλά είμαι επώνυμος στο forum.

Βασίλη, βρίσκεσαι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με εμένα, που εμφανίζομαι ανώνυμα και δεν εκτίθεμαι. Παρόλα αυτά, με τα όσα εξέφρασες, κατατάσσεσαι στις εξαιρέσεις των ατόμων που ασχολούνται με ιατρικούς συλλόγους, πολιτική και γενικώς με τα κοινά. Προσπαθείς να αλλάξεις κατεστημένα και παγιωμένα πράγματα. Όσο και αν ακούγεται βαρετό, μου φαίνεται ότι χάνεις τον χρόνο σου. Όλοι αυτοί που έχουν στήσει το σκηνικό τόσους αιώνες, έχουν καλά στημένες και τις δικλείδες ασφαλείας. Της δικής τους ασφάλειας(και των υπάκουων παιδιών τους) και κανενός άλλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε.

Προς ποια κατεύθυνση όμως; Από την ώρα που τα «πιστεύω» και τα «θέλω» του καθενός από εμάς είναι ποικίλα δεν μπορεί να υπάρξει σύγκληση σε κανέναν τομέα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο καθένας τραβάει τον δρόμο του και ελπίζει ότι πράττει το ορθό. Είμαστε σε μία κατάσταση πανικού και οι όποιες προσπάθειες είναι εύκολα κατευθυνόμενες και θα γυρίσουν εναντίον μας. Σύντομα θα βιώσουμε καταστάσεις πλήρους διάλυσης. Το μόνο, ίσως, που μένει είναι να σκεφτούμε τι θέλουμε για την μετά διάλυση εποχή. Και σίγουρα δεν αφορά εμάς αλλά τα παιδιά μας. Θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να τα διαλύσουμε όλα και αρκετά χρόνια για να τα ξαναχτίσουμε.

Το θέμα είναι, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε από την αρχή; Πώς θ’αντιμετωπίσουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας και ότι κακό κουβαλάμε; Έχω μπερδευτεί και προδοθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Στο μόνο που κατάφερα να καταλήξω είναι να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο πως θα συνεχίσω να επιβιώνω και να συντηρώ την οικογένειά μου, έχοντας κατά νου να καταφέρνω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Μπορεί αυτή η ανιαρή καθημερινότητά μου να με οδηγήσει και σε ένα πιο ήσυχο δρόμο μέσα στη ζωή. Θα δείξει……
Medicus curat,
Deus sanat

13 Οκτωβρίου 2011, 04:39:56
Απάντηση #299
Αποσυνδεδεμένος

timex

@medicus "οι «έχοντες» είχαν την άνεση του χρόνου(χρόνος=χρήμα) να αναμένουν 3,4 και 8 χρόνια για να διοριστούν στην ειδικότητα που ήθελαν και σε όποιο νοσοκομείο τους εξυπηρετούσε;"
Για το παραπανω θελω να πω πως οσοι αναγκαστηκαν ή αναγκαζονται να περιμενουν καποια χρονια για να ξεκινησουν ειδικοτητα ,δε σημαινει πως ειχαν την ανεση χρονου και χρηματος.

Όσο για τα υπολοιπα που ειπες, συμφωνω αλλα αυτο δε σημαινει πως διαφωνω με οσα προτεινει ο ΙΣΑ. Συμφωνω και με εκεινα!

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8576 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10160 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις