Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 20:19:23

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1433193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Ιανουαρίου 2012, 16:31:48
Απάντηση #585
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αραγε τι γίνεται με την οικονομική κάλυψη ειδικών ιατρικών πράξεων συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών;

Επίσης διευκρινίζεται η εκτέλεση πράξεων εντός των συμβεβλημένων
Ιατρείων απαιτεί την ηλεκτρονική παραπομπή τους, η δε πληρωμή τους
θα γίνεται με βάση το ισχύον κρατικό τιμολόγιο

Διαφωνώ, όπως και οι ιατρικοί σύλλογοι. Στον κανονισμό λειτουργείας του ΕΟΠΥΥ δεν αναφέρονται ιατρικές πράξεις και δεν υπάρχει κονδύλιο για αυτές (ανάφεραν 500 κκκ για επισκέψεις και 400 περίπου για εργαστήρια...). Γράφοντας πράξεις αν δεν νομοθετηθεί σε ΚΥΑ κινδυνεύεις να μην πάρεις τπτ. Επίσης μην ξεχνάμε και την συμμετοχή (υποτίθεται 15% αλλά η ηλεκτρονική διάγνωση - e-diagnosis- δεν προβλέπει τέτοια συμμετοχή).
Θα δούμε...

2 Ιανουαρίου 2012, 17:00:02
Απάντηση #586
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Δηλ τί;; Αν ασθενής μου χρήζει υπερήχογραφικού ελέγχου θα μπώ στο site της παραπεμπτικογραφίας και θα του
συμπληρώσω αντίστοιχω παραπεμπτικό; Και μετά; Θα του κάνω τον υπέρηχο και θα πάρω το παραπεμπτικό που του εξέδωσα;
Και τί να το κάνω το παραπεμπτικό ;; Δεν ξέρω κουφό μου φαίνεται.
Μεχρι τώρα εφόσον ήταν ασθενής του ΟΠΑΔ απλά σημπλήρωνα την εξέταση στο χαρτάκι.( Βέβαια δεν πληρώθηκα ποτέ για καμία εξέταση ή επίσκεψη ,αλλα αυτό είναι άλλο ζήτημα ..)
Εφόσον ήταν ασθενής του ΙΚΑ ,τυπικά όφειλα να του δώσω παραπεμπτικό και ο ίδιος μεσω του 184 να αναζητήσει Νοσοκομείο για να κλείσει ραντεβού μετα απο κανα μήνα.
Δεδομένου ότι αυτό καθιστούσε μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τον ασθενή και παράλληλα χρέωνα ιδιωτικά τον υπέρηχο σε πολύ δελεαστική τιμή,ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επέλεγε την "τυπική" οδό.Πρόσφατα μάλιστα πληροφορήθηκα οτι ακόμα και αν φάει όλη την ταλαιπωρία μέσω ΙΚΑ ,η εξέταση ΔΕΝ είναι δωρεάν αλλα υπήρχε καποια συμμετοχή γύρω στα 10- 15 ευρώ.Λογικό ήταν όλοι οι ασθενής να προτιμήσουν να μου πληρώσουν τα 30 ε του υπερήχου και να γίνει άμεσα και ολοκληρωμένα η εξέταση.
Απ ότι αντιλαμβάνομαι τώρα με τον ΕΟΠΥΥ θα γίνει κατι αντίστοιχο.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

2 Ιανουαρίου 2012, 17:36:27
Απάντηση #587
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator

Δηλ τί;; Αν ασθενής μου χρήζει υπερήχογραφικού ελέγχου θα μπώ στο site της παραπεμπτικογραφίας και θα του
συμπληρώσω αντίστοιχω παραπεμπτικό; Και μετά; Θα του κάνω τον υπέρηχο και θα πάρω το παραπεμπτικό που του εξέδωσα;
Μεχρι τώρα εφόσον ήταν ασθενής του ΟΠΑΔ απλά σημπλήρωνα την εξέταση στο χαρτάκι.( Βέβαια δεν πληρώθηκα ποτέ για καμία εξέταση ή επίσκεψη ,αλλα αυτό είναι άλλο ζήτημα ..)
Εφόσον ήταν ασθενής του ΙΚΑ ,τυπικά όφειλα να του δώσω παραπεμπτικό και ο ίδιος μεσω του 184 να αναζητήσει Νοσοκομείο για να κλείσει ραντεβού μετα απο κανα μήνα.
Δεδομένου ότι αυτό καθιστούσε μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τον ασθενή και παράλληλα χρέωνα ιδιωτικά τον υπέρηχο σε πολύ δελεαστική τιμή,ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επέλεγε την "τυπική" οδό.Πρόσφατα μάλιστα πληροφορήθηκα οτι ακόμα και αν φάει όλη την ταλαιπωρία μέσω ΙΚΑ ,η εξέταση ΔΕΝ είναι δωρεάν αλλα υπήρχε καποια συμμετοχή γύρω στα 10- 15 ευρώ.Λογικό ήταν όλοι οι ασθενής να προτιμήσουν να μου πληρώσουν τα 30 ε του υπερήχου και να γίνει άμεσα και ολοκληρωμένα η εξέταση.
Απ ότι αντιλαμβάνομαι τώρα με τον ΕΟΠΥΥ θα γίνει κατι αντίστοιχο.

χμμμμ
Μα δήλωσες ότι δεν θα λαμβάνεις χρήματα από τον ασθενή. Του γράφεις ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και πάει σε ένα διαγνωστικό κέντρο όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα και ισχύει πλέον για όλους τους ασφαλισμένους και πάει και το κάνει. Είναι απλό.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

2 Ιανουαρίου 2012, 19:05:17
Απάντηση #588
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Εδω στην ξανθη και παρα την απειλη απο βηματος συλογου ελευθεροεπαγγελματιων περι πειθαρχικων εχουμε ηδη ιατρεια που δεχονται με τον εοπυυ.Μιλώντας με πληθως συνααδελφων καταλαβα οτι περισσοτερο ειναι ενοχλημενοι με την συμπεριφορα των φωστηρων του συλογου επαγγελματιων παρα με τον ΕΟΠΥΥ και τις αλλαγες που δρομολογηθηκαν.Σε πρωινη επικοινωνια με τον ΕΟΠΥΥ μου ειπαν οτι δεχονται κανονικα αιτησεις μεχρι τις 15 του μηνα μεσω fax.

2 Ιανουαρίου 2012, 20:18:13
Απάντηση #589
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

χμμμμ
Μα δήλωσες ότι δεν θα λαμβάνεις χρήματα από τον ασθενή. Του γράφεις ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και πάει σε ένα διαγνωστικό κέντρο όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα και ισχύει πλέον για όλους τους ασφαλισμένους και πάει και το κάνει. Είναι απλό.

Άν θέλει μπορεί να παει σε ενα διαγνωστικό κέντρο μαζί με το παραπεμπτικό που θα του γράψω και να κάνει την εξέταση.Άν το επιθυμεί όμως με δική του χρέωση θα κάνει την εξέταση στο ιατρείο μου.Δεν αθετώ καμία δήλωση.Επιλογή του ασθενή είναι.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

2 Ιανουαρίου 2012, 21:47:47
Απάντηση #590
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Όταν γράφουμε παραπεμπτικό για αιματολογικές εξετάσεις σε ασθενή του ΕΟΠΥΥ δικαιούται ο ασθενής να πάει σε ιδιώτη μικροβιολόγο και να πληρώσει ένα ποσοστό μόνο της τιμής των αιματολογικών εξετάσεων;

Το παραπάνω ερώτημα έκανα σε ιδιώτη μικροβιολόγο, από τους πιο ενημερωμένους, εδώ στην Καβάλα.

Μου απάντησε ότι οι ιδιώτες μικροβιολόγοι δέχονται τα παραπεμπτικά μας, αλλά αν είναι πάνω από 50 ευρώ πρέπει να έχουν έγκριση από ελεγκτή.

Επίσης η συμμετοχή του ασθενούς πρέπει να είναι σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ , 15% για όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα αν είναι άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι. Όμως όταν μπούμε στο e-diagnosis για την ώρα (02/01/2012) μπορούμε να επιλέξουμε  μόνο μεταξύ 0%  (άμεσα ασφαλισμένοι κτλ)   25% (έμμεσα ασφαλισμένοι). Ο παραπάνω μικροβιολόγος μου πρότεινε να επιλέγω το 25% ακόμη και για αυτούς που στην πραγματικότητα είναι άμεσα ασφαλισμένοι, έτσι ώστε να μην βρεθούν στο τέλος οι μικροβιολόγοι στη θέση να πληρώσουν από την τσέπη τους την διαφορά μεταξύ του 0% που θα βάλουμε και του 15% που κανονικά πρέπει να πληρώσουν .

Μου είπε πάντως ότι στις 5 Ιανουαρίου 2012, περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις από τους υπευθύνους.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιανουαρίου 2012, 21:49:49 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιανουαρίου 2012, 21:57:41
Απάντηση #591
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μου απάντησε ότι οι ιδιώτες μικροβιολόγοι δέχονται τα παραπεμπτικά μας, αλλά αν είναι πάνω από 50 ευρώ πρέπει να έχουν έγκριση από ελεγκτή.
Αργύρη ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ αναφέρει πλαφόν πάνω από το οποίο θεωρείται παραπεμπτικό τα 100 ευρώ.
Όσο για τα υπόλοιπα που είπε ο συνάδελφος, είναι εντελώς αστήρικτα. Προφανώς θα τροποποιηθεί η δυνατότητα καθορισμού ποσοστών συμμετοχής.
Αλλά εσύ θα ρωτάς τον ασθενή πού θα κάνει τις εξετάσεις, στο νοσοκομείο ή στον ιδιώτη μικροβιολόγο, για να βάζεις το 0% ή το 15%;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

2 Ιανουαρίου 2012, 22:51:01
Απάντηση #592
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σε πρωινη επικοινωνια με τον ΕΟΠΥΥ μου ειπαν οτι δεχονται κανονικα αιτησεις μεχρι τις 15 του μηνα μεσω fax.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιγράφει σαφώς ότι δίδονται 10 ημέρες περιθώριο από τη δημοσίευσή της για κατάθεση αιτήσεων. Ως εκ τούτου για να δοθεί παράταση στην ήδη παράνομη καταληκτική ημερομηνία απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση.

2 Ιανουαρίου 2012, 23:13:39
Απάντηση #593
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

2 Ιανουαρίου 2012, 23:36:53
Απάντηση #594
Αποσυνδεδεμένος

papila

καλά τα είπε ο βλασταράκος

3 Ιανουαρίου 2012, 00:48:42
Απάντηση #595
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Κάποια πράγματα που συγκράτησα από την συνέντευξη του κ. Τιμοσίδη στην ΝΕΤ, στις 02/01/2011:

Το ΤΑΥΤΕΚΟ, το ΕΤΑΑ και ο Οίκος Ναύτου δεν θα μπουν στον ΕΟΠΥΥ για την ώρα τουλάχιστον.

Επίσης, ότι υπάρχουν περίπου 5.500 Ιατροί του ΙΚΑ, ότι οι Ιατροί που επικοινωνήσανε με τον ΕΟΠΥΥ για να κάνουν σύμβαση ήταν περίπου 4.000 και όχι 2.450 όπως δόθηκε αρχικά στην δημοσιότητα, ότι ο ΕΟΠΥΥ θα προσπαθήσει να κάνει σύμβαση με άλλους περίπου 5.000 (κατά προτίμηση νέους Ιατρούς), και ότι συνολικά ο ΕΟΠΥΥ θα ήθελε να λειτουργήσει με 22.000 Ιατρούς.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Ιανουαρίου 2012, 01:13:37
Απάντηση #596
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

ο ΕΟΠΥΥ θα προσπαθήσει να κάνει σύμβαση με άλλους περίπου 5.000 (κατά προτίμηση νέους Ιατρούς),
Aν δεν κάνω λάθος ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια πρόσληψης νεων γιατρών (βλέπε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος    δηλαδή ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ. ΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ) που δεν νομίζω με τίποτα να ξεπερεσουν τους 1000 (δηλαδή όσους θα έκαναν έναρξη επαγγελματος απο τον Σεπτεμβριο και μετά και δεν μπόρεσαν να συμβληθούν με τον ΟΠΑΔ...). Δεν αναφέρει πουθενά για 5000 βέβαια. Στην προσπάθεια να γεμίσουν κόσμο κάνουν ότι μπορούν.
    Ο υπουργός είναι μάλλον πάλι ανημερωτος  :) (έτσι δεν το είπε ο Βλασταράκος? - μάλλον εννοεί ότι δεν είναι ενημερωμένος...) και οι προκύρηξη νέων (και ωραίων?) γιατρών έχει ξεκινήσει...

3 Ιανουαρίου 2012, 02:05:06
Απάντηση #597
Αποσυνδεδεμένος

Fellini

@Ορθοπαιδικός
συμφωνώ και επαυξάνω - έχουμε και λέμε:
- 2450 δηλωμένοι στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 30/12/11 το μεσημέρι. Ο υφυπουργός διατείνεται οτι την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά(!) δήλωσαν όσοι περίπου είχαν δηλώσει τις προηγούμενες 10 μέρες... Τα σχόλια δικά σας.
- 6500 χιλιάδες γιατροί του ΙΚΑ που δεν είναι πλέον 6500 (τόσοι ήταν πέρυσι τέτοιο καιρό), γιατί υπήρξαν αθρόες  εθελούσιες και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις το τελευταίο 4μηνο του 2011 - το παραδέχεται και ο υπουργός που είπε οτι είναι 5500 φέτος.... Του ΙΚΑ, που ενός αριθμού μεγαλύτερου των χιλίων η σύμβαση έργου λήγει τον 3ο ή 4ο του 2012. (Δείτε την προκήρυξη στο site του ΙΚΑ στο ίδιο διάστημα του 2011). Σύμβαση η οποία δεν θα ανανεωθεί, αφού το ΙΚΑ δεν θα προσλαμβάνει πλέον γιατρούς.
- 5000 νέες προσλήψεις - το καλύτερο ανέκδοτο όλων!! Να μας εξηγήσουν πώς γίνεται να έχουν πάρει άδεια από τον Σεπτέμβριο και μετά 5000 νέοι συνάδελφοι. Με αυτή τη λογική το δυναμικό της χώρας σε γιατρούς αυξάνεται κατά...20000 το χρόνο!! (Καλά, καλά, θα αφαιρέσω αυτούς που συνταξιοδοτούνται γιατί πάλι θα κατηγορηθώ για τα μαθηματικά μου)
- Να μην ξεχάσω: όπως πολύ εύστοχα αναφέρει και ο Ορθοπαιδικός, οι νέοι συνάδελφοι (όσοι και να είναι) έχουν συμπεριληφθεί από τον πολυμήχανο υπουργό μας ΔΥΟ φορές στο μέτρημα, αφού στέλνουν στα ίδια φαξ τις αιτήσεις τους, που δεν νομίζω οτι κανένας τις διαχωρίζει από τις υπόλοιπες ;)

Συμπέρασμα δικό μου; δεν θα το βγάλω γιατί μάλλον είναι πρόωρο... Αλλά σίγουρα ούτε ο ΕΟΠΥΥ ούτε ο πρόεδρός του πρέπει να αισθάνονται πολύ καλά, με τόσους γιατρούς και 9500000 "χαρούμενους" ασφαλισμένους...
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2012, 02:11:04 από Fellini »

3 Ιανουαρίου 2012, 10:02:49
Απάντηση #598
Αποσυνδεδεμένος

papila

Έτσι δεν γινόταν και ως τώρα ??? ???

3 Ιανουαρίου 2012, 11:46:00
Απάντηση #599
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εδω στην ξανθη και παρα την απειλη απο βηματος συλογου ελευθεροεπαγγελματιων περι πειθαρχικων εχουμε ηδη ιατρεια που δεχονται με τον εοπυυ.Μιλώντας με πληθως συνααδελφων καταλαβα οτι περισσοτερο ειναι ενοχλημενοι με την συμπεριφορα των φωστηρων του συλογου επαγγελματιων παρα με τον ΕΟΠΥΥ και τις αλλαγες που δρομολογηθηκαν.
O Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ξάνθης είναι συντεταγμένος μαζί με τους άλλους συλλόγους ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών σε όλη την Ελλάδα, τις εταιρείες κατά ειδικότητα, τους Ιατρικούς Συλλόγους και όλοι μαζί εκφράζουν και εκφράζονται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Το ότι ο ΠΙΣ στα κείμενά του έθεσε υπόψη όλων μας τα περί πειθαρχίας στις αποφάσεις αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να ενόχλησε ορισμένους, αλλά στηρίζονται σε εν ισχύει νόμους του κράτους.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
10164 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις