Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Φεβρουαρίου 2025, 01:21:26

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1483231 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Φεβρουαρίου 2012, 17:57:26
Απάντηση #930
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προκηρύσσονται άμεσα 5.000 θέσεις

Μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας ζητεί από ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος των εξετάσεων, λόγω... παρεξήγησης στην ύπαρξη ή μη σύμβασης με τον Οργανισμό! Η περίπτωση δεν είναι μοναδική. Αντιθέτως, είναι αρκετές οι επιστολές από νοσοκομεία που φτάνουν στον ΕΟΠΥΥ και ζητούν διευκρινίσεις. Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του Οργανισμού αναγκάστηκε να εκδώσει εγκύκλιο προς τα νοσοκομεία με την οποία πληροφορεί ότι είναι αυτοδικαίως συμβεβλημένα και δεν θα πρέπει να εισπράττουν χρήματα από τους ασφαλισμένους.

Αυτό το παράδειγμα είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη λειτουργία ενός Οργανισμού υπεύθυνου για 9,5 εκατ. ασφαλισμένους, ο οποίος εδώ και ενάμιση μήνα προσπαθεί να βρει βηματισμό, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από αυτούς που θα έπρεπε να στηρίξουν τη λειτουργία του: τους γιατρούς. Σήμερα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ μόλις 11.000 γιατροί, εκ των οποίων οι 6.000 είναι οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ που απασχολούνται στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ) και οι 5.000 συμβεβλημένοι. Οι ιδιώτες γιατροί, ακολουθώντας τις οδηγίες των συλλόγων τους –που απειλούν ακόμα και με Πειθαρχικό όσους δεν «υπακούσουν»– αρνούνται να συμβληθούν, με αποτέλεσμα το δίκτυο γιατρών του Οργανισμού να έχει πολλά κενά σε νευραλγικές ειδικότητες, όπως οι παθολόγοι και οι παιδίατροι. Μάλιστα, σε τουλάχιστον 13 νομούς της χώρας δεν υπάρχει συμβεβλημένος παιδίατρος, με αποτέλεσμα αναγκαστικά οι ασφαλισμένοι είτε να περιμένουν σε λίστες ραντεβού στις μονάδες του Οργανισμού –οι οποίες σύμφωνα με τους γιατρούς του ΙΚΑ φτάνουν ακόμα και τους τρεις μήνες– είτε να απευθύνονται σε μη συμβεβλημένους και να πληρώνουν την επίσκεψη. Αλλωστε, η δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους από όλους τους γιατρούς οδήγησε πολλούς να μη συνεργαστούν με τον Οργανισμό, αφού «μπορούν να γράψουν φάρμακα».

«Εντός του μήνα, προκηρύσσονται θέσεις για 5.000 νέους γιατρούς οι οποίοι θα αμβλύνουν το πρόβλημα», σημειώνει στην «Κ» ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Κυριάκος Σουλιώτης. Παράλληλα, προωθείται υπουργική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα και σε γιατρούς του ΙΚΑ να δέχονται στο ιδιωτικό ιατρείο το απόγευμα ασφαλισμένους. Εάν το πρόβλημα επιμείνει, υπάρχει σκέψη να αφαιρεθεί η δυνατότητα της ελεύθερης συνταγογράφησης σε ειδικότητες και σε περιοχές όπου οι γιατροί συνεχίζουν να μη συνεργάζονται.

«Το εγχείρημα είναι τεράστιο. Στήνεται ένας τεράστιος Οργανισμός από την αρχή, με έναν προϋπολογισμό περιοριστικό», επισημαίνει ο κ. Σουλιώτης. Αλλωστε, έως και πριν από δύο εβδομάδες, στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ εργάζονταν μόλις 40 άτομα. Και καταλήγει: «Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται, αλλά θέλει χρόνο. Πολλά πράγματα θα έχουν λυθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου. Και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι περισσότερες επιλογές για τον ασφαλισμένο».
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Φεβρουαρίου 2012, 18:43:21 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

14 Φεβρουαρίου 2012, 10:15:25
Απάντηση #931
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Για να θέσω και ένα ερέθισμα για συζήτηση, παραθέτω κάποια στατιστικά που αφορούν την ποσοστιαία κίνηση στο ιατρείο μου κατά ταμείο.
Νοέμβριος 2011:
ΟΠΑΔ - 58%, ΙΚΑ - 22%, ΟΑΕΕ - <0.5%, ΟΓΑ: 6%, ΕΤΑΑ: 11%, Λοιπά (ΥΕΘΑ, ΤΑΠΟΤΕ κ.λ.π.): 3%
Ιανουάριος 2011 (για την ακρίβεια 9/1-8/2):
ΟΠΑΔ - 40%, ΙΚΑ - 35%, ΟΑΕΕ - 4%, ΟΓΑ: 8%, ΕΤΑΑ: 10%, Λοιπά (ΥΕΘΑ, ΤΑΠΟΤΕ κ.λ.π.): 3%

Υ.Γ. Προ ΕΟΠΥΥ δεν είχα σύμβαση με ΟΑΕΕ ενώ εξέταζα ασθενείς του ΙΚΑ με το σύστημα των 80 θέσεων και είχα σύμβαση με ΕΤΑΑ και ΥΕΘΑ. Τώρα δεν είμαι στον ΕΟΠΥΥ, διατηρώ προς στιγμήν τη σύμβαση με ΕΤΑΑ και ΥΕΘΑ.

Και μερικά ακόμη στατιστικά:
Νοέμβριος 2011: Συνταγογραφία: 72%, Ολοκληρωμένη κλινική εκτίμηση: 28%
Ιανουάριος 2012: Συνταγογραφία: 44%, Ολοκληρωμένη κλινική εκτίμηση: 56%

Υ.Γ.: Ως συνταγογραφία θεωρώ ακόμη και τις ήσσονος σημασίας αλλαγές στην αγωγή κατά τη μηνιαία ή τριμηνιαία προσέλευση των χρονίως πασχόντων.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Φεβρουαρίου 2012, 10:17:24 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Φεβρουαρίου 2012, 12:14:26
Απάντηση #932
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

Καλημέρα..Μερικές ερωτήσεις που ενδιαφέρουν όλους μας νομίζω:

1.Έχει πληρωθεί κάποιος συνάδελφος από το νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ και αν ναι πότε, που και πως??Χθες κυκλοφόρησε η πρώτη φήμη για πληρωμή συναδέλφου εντός Αττικής (δεν ξέρω ούτε πως, ούτε πότε)
2.Μέχρι πότε σας έχουν πληρώσει από το ΙΚΑ (πρώην συμβ. ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ)..εμάς στην Ανατολική Αττική έως και Μάιο 2011
3.Από πότε σας χρωστάνε πληρωμή για τις Άδειες οδήγησης (εμάς στην Ανατολική Αττική από Ιαν'11 και μετά).
4.Με ΟΠΑΔ λέω να μην μπλέξω γιατί επικρατεί χάος (εμάς 1ο 6μηνο 2010 και 1ο 3μηνο 2011 (το 90% των χρημάτων).

Νομίζω ότι είναι σημαντικό για όλους μας να ξέρουμε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές... ::)

14 Φεβρουαρίου 2012, 13:23:35
Απάντηση #933
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

AΠΟ δυτικη Αθηνα περιπου στα ιδια ειμαστε

στο ικα εχουν εγκριθει 4 επιταγες αλλα εχουν μπλοκαρει την εκταμιευση απο τα κεντρικα  απο τα xριστουγεννα παρακαλω

14 Φεβρουαρίου 2012, 13:24:57
Απάντηση #934
Αποσυνδεδεμένος

papila

κατέθεσε κανενας τις επισκέψεις του ιανουαρίου στον ΕΟΠΥΥ και αν ναι με ποιον τρόπο τι χρειάζεται

14 Φεβρουαρίου 2012, 13:32:26
Απάντηση #935
Αποσυνδεδεμένος

ΦΙΛΙΩ ΤΟΠΚΑΡΙΔΟΥ

στον εοπυυ δεν εχω καταθεσει ακομα τα χαρτια του ιανουαριου γιατι δεν ξερουν που και πως να τα καταθεσουμε..αν και το σ/κου θα τα κανω 3 πλοτυπα και θα τα παω στην υπαδ. το ικα εχει να πληρωσει αλεξ/πολη απο αυγουστο του 11 αν και μου εχουν ζητησει και εχω κοψει εδω και 1 1/2 μηνα την αποδειξη σεπτεμβριου (αλλοι συναδελφοι εμαθα πηραν και οκτωβριο!)οταν τους ξαναματαπηρα και τους επρηξα μου ειπαν οτι λογω εοπυυ εχουν μπλοκαριστει ολες οι πιστωσεις τους...αναμεινατε λοιπον.το συγκοινωνιων μου ζητησε και εδωσα αποδειξη για το α εξαμηνο του 2011 απο  19/12/11 αλλα ακομα δεν μπηκε φραγκο..ο οπαδ σε μας εχει σταματησει στον οκτωβριο του 2010!!!!!!!!!!!!!προ  2 μηνου αυτα!!!!!!!!!!κατα τ'αλλα το ενοικιο πρεπει να πληρωνεται,το πετρελαιο εχει παρει φωτια και οι λογαριασμοι τρεχουν....

14 Φεβρουαρίου 2012, 13:45:27
Απάντηση #936
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

AΠΟ δυτικη Αθηνα περιπου στα ιδια ειμαστε

στο ικα εχουν εγκριθει 4 επιταγες αλλα εχουν μπλοκαρει την εκταμιευση απο τα κεντρικα  απο τα xριστουγεννα παρακαλω
Εμάς 3 επιταγές-->Μαι,Ιουν,Ιουλ από το Νοέμβριο-->έχουν ελεγχθεί αλλά περιμένουμε την εκταμίευση από τον Νοέμβριο... ???

14 Φεβρουαρίου 2012, 13:54:39
Απάντηση #937
Αποσυνδεδεμένος

Ωφελέειν

στον εοπυυ δεν εχω καταθεσει ακομα τα χαρτια του ιανουαριου γιατι δεν ξερουν που και πως να τα καταθεσουμε..αν και το σ/κου θα τα κανω 3 πλοτυπα και θα τα παω στην υπαδ. το ικα εχει να πληρωσει αλεξ/πολη απο αυγουστο του 11 αν και μου εχουν ζητησει και εχω κοψει εδω και 1 1/2 μηνα την αποδειξη σεπτεμβριου (αλλοι συναδελφοι εμαθα πηραν και οκτωβριο!)οταν τους ξαναματαπηρα και τους επρηξα μου ειπαν οτι λογω εοπυυ εχουν μπλοκαριστει ολες οι πιστωσεις τους...αναμεινατε λοιπον.το συγκοινωνιων μου ζητησε και εδωσα αποδειξη για το α εξαμηνο του 2011 απο  19/12/11 αλλα ακομα δεν μπηκε φραγκο..ο οπαδ σε μας εχει σταματησει στον οκτωβριο του 2010!!!!!!!!!!!!!προ  2 μηνου αυτα!!!!!!!!!!κατα τ'αλλα το ενοικιο πρεπει να πληρωνεται,το πετρελαιο εχει παρει φωτια και οι λογαριασμοι τρεχουν....
1.Πάλι καλά είστε από Αύγουστο στο ΙΚΑ (εμάς από Μάιο)
2.Πάλι καλά είστε και για το Συγκοινωνιών (εμείς όυτε ΑΠΥ για το 1ο 3μηνο)
3.Πάλι καλά είστε και στον ΟΠΑΔ γιατί εμάς μέχρι 1ο 3μηνο του 2010 (+3μήνες του 11).

Λοιπόν έχω νέα σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ-->μίλησα προ ολίγου με την "υπεύθυνη" και μου είπε τα εξής:

1.Συγκεντρωτική κατάσταση μηνός x3 αντίτυπα
2.Χαρτάκια επισκέψεων ασθενών
3.Παλιά αίτηση συμπληρωμένη φυσικά (όχι αυτή που λέει 1ες,2ες,κλπ αλλά την άλλη που λέει τα στοιχεία μας )
4.Ακόμα δεν κόβουμε ΑΠΥ μέχρι να μας "φωνάξουν"-->σ.σ.άρχισαν πάλι τα όργανα της καθυστέρησης σαν δεν ντρέπονται!

Ακόμη μου είπε ότι έχουν καταθέσει αρκετοί συνάδελφοι ήδη αλλά κανένας (φυσικά) δεν έχει πληρωθεί...και επίσης ότι η προθεσμία είναι κατάθεση κανονικά τις 5 πρώτες μέρες του μήνα, αλλά γι'αυτό το μήνα και επειδή δεν είχαν δώσει οδηγίες πήραμε παράταση (σ.σ. αυτό μας έλειπε να μην έδιναν).

Αυτά και όποιος έχει κάτι νεότερο σχετικά με αυτά τα θέματα παρακαλώ ας το γράφει, για να ξέρουμε τι μας γίνεται.. :)

14 Φεβρουαρίου 2012, 13:59:18
Απάντηση #938
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Καλημέρα..Μερικές ερωτήσεις που ενδιαφέρουν όλους μας νομίζω:

1.Έχει πληρωθεί κάποιος συνάδελφος από το νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ και αν ναι πότε, που και πως??Χθες κυκλοφόρησε η πρώτη φήμη για πληρωμή συναδέλφου εντός Αττικής (δεν ξέρω ούτε πως, ούτε πότε)
2.Μέχρι πότε σας έχουν πληρώσει από το ΙΚΑ (πρώην συμβ. ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ)..εμάς στην Ανατολική Αττική έως και Μάιο 2011
4.Με ΟΠΑΔ λέω να μην μπλέξω γιατί επικρατεί χάος (εμάς 1ο 6μηνο 2010 και 1ο 3μηνο 2011 (το 90% των χρημάτων).
1.  ΕΟΠΥΥ --> ες αύριον τα σπουδαία (ακόμα τα ΕΟΠΟΑΡΤΑ δεν πήραν)
2. ΙΚΑ --> μέχρι Αύγουστο 2011 (νομίζω το ίδιο στους περισσότερους στη Λάρισα)
4.  ΟΠΑΔ --> μέχρι Αύγουστο 2010 και δύο μήνες του 2011. Πάντως μερικοί συνάδερφοι πήραν και 9-10ο του 2010 (εμείς δεν προκάναμε πριν τις γιορτές και τώρα το πουλάκι πέταξε...)
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Φεβρουαρίου 2012, 14:01:48 από Ορθοπαιδικός »

14 Φεβρουαρίου 2012, 14:47:27
Απάντηση #939
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Εντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις για 5000 γιατρούς στο νέο φορέα παροχών Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, όπου μεταξύ αυτών οι περίπου 2500 θα είναι νέοι γιατροί.

Προκήρυξη για την πρόσληψη 5000 γιατρών στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να εκδώσει σε λίγες ημέρες η διοίκηση του φορέα. Πρόκειται για γιατρούς που θα επιτελέσουν κυρίως το ρόλο του οικογενειακού γιατρού και θα εστιάσουν μεταξύ άλλων και στην πρόληψη.

Από αυτούς περίπου οι μισοί θα είναι νέοι γιατροί και αναμένεται να προσληφθούν με ειδικά κριτήρια. Μεταξύ άλλων ρόλο θα παίξει η ανεργία, η μη διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου, ο βαθμός πτυχίου κ.α.

Οι υπεύθυνοι του φορέα αναζητούν κυρίως άπειρους νέους γιατρούς που να έχουν ολοκληρώσει σχετικά πρόσφατα την ειδικότητα γεγονός βέβαια που σημαίνει ότι και οι αμοιβές τους θα είναι εξαιρετικά χαμηλές. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχουν ακόμη καθορισθεί.

Οι 5000 γιατροί είναι πιθανό να στελεχώσουν κεντρικές μονάδες υγείας (π.χ. πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ ή ακόμη και δημοτικά ιατρεία) ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση για τους ασθενείς. Επίσης ο σχεδιασμός προβλέπει να λάβουν ρόλο σχεδόν οικογενειακού γιατρού ώστε να υπάρχει και το θέμα της πρόληψης.

Οι συγκεκριμένες θέσεις επρόκειτο να προκηρυχθούν από τον Ιανουάριου αλλά καθυστέρησαν εξαιτίας του μνημονίου και των πολιτικών διεργασιών.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ευελπιστεί με την προσθήκη των 5000 γιατρών να βελτιωθεί κάπως η εικόνα στην εξυπηρέτηση των ασθενών στο φορέα, δεδομένου ότι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει τραγική εικόνα με καθυστερήσεις ακόμα και μηνών. 

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Φεβρουαρίου 2012, 16:25:01
Απάντηση #940
Αποσυνδεδεμένος

bpikou

Ο ΕΟΠΥΥ έχοντας πλήρη επίγνωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και τιμώντας την ημέρα των ερωτευμένων έβγαλε σχετική ανακοινώση σήμερα ! :D

14 Φεβρουαρίου 2012, 18:10:31
Απάντηση #941
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

στον εοπυυ καταθετεις τις καταστασεις εις διπλουν,τα εοπυυ-οχαρτα και μια αιτηση <στην δεινουν στον οπαδ>

15 Φεβρουαρίου 2012, 12:21:43
Απάντηση #942
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Μεταξύ άλλων ρόλο θα παίξει η ανεργία, η μη διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου, ο
 Επίσης ο σχεδιασμός προβλέπει να λάβουν ρόλο σχεδόν οικογενειακού γιατρού ώστε να υπάρχει και το θέμα της πρόληψης.
Δεν σχολιάζω τα άνω... ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ (το ιατρείο) και θα γίνω σχεδον οικογενειακός ιατρός (έχω και οικογένεια - δεν μετράει???)
Α, ναι, στη Λάρισα είναι τυχεροί οι κατασκευαστές σφραγίδων--> Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καλές δουλέιές στους σχεδόν ιατρούς :laugh:

15 Φεβρουαρίου 2012, 12:32:35
Απάντηση #943
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Από το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ για το πρότυπο σφραγίδας στους συμβεβλημένους
Παράθεση
Για παράδειγμα:          ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΥΧΑΙΟΣ
                 ΑΜΚΑ: 0000000000
                  ΓΥ. –ΤΣΑΥ 00000
                      ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΕΟΠΥΥ

Επισημαίνεται ότι δεν θα γίνονται αποδεκτά από 1.3.12 τα παραπεμπτικά (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά) που  δεν φέρουν στη σφραγίδα του γιατρού τα αναφερόμενα στοιχεία.

Επιλογή του επωνύμου για το παράδειγμα. Σε συνδυασμό με τους σχεδόν οικογενειακούς που θα προτιμήσει ο ΕΟΠΥΥ.
Τυχαίο;

Και μια απορία:
Τι σημαίνει δεν θα γίνονται αποδεκτά από τη στιγμή που γίνονται αποδεκτά τα παραπεμπτικά (αλήθεια περιλαμβάνει και τις συνταγές για φάρμακα; Αν όχι, γιατί; ) από μη συμβεβλημένους που δεν έχουν την συγκεκριμένη σφραγίδα;
Μήπως είναι προάγγελος ότι σε λίγο καιρό οι μη συμβεβλημένοι δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν;
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Φεβρουαρίου 2012, 12:34:07 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

15 Φεβρουαρίου 2012, 12:48:51
Απάντηση #944
Αποσυνδεδεμένος

acapulko

Αυτό είναι πολύ σημαντικό.....(η τελευταία φράση)
Οι μη συμβεβλημένοι που συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τι θα κάνουν;

Ο Βαφειάδης που το υπογράφει Γυναικολόγος είναι; Γιατί και τυχαίος και γυναικολόγος......

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8926 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
11029 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις