Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 14:01:41

Αποστολέας Θέμα: Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..  (Αναγνώστηκε 97659 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Ιανουαρίου 2013, 01:05:49
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... χιλιομετρικα ειναι πιο κοντα στον βολο....
Φαντάζομαι το τόπος εργασίας Θεσ/νικη δεν ισχυεί... Κάτι σε Πήλιο το κόβω... Anyway,  τι έγινε η τετραπλή σιταλοπράμη; Και ποια είναι τα 2 θέματα;

28 Ιανουαρίου 2013, 01:08:18
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

αμα με στειλουν αδιαβαστο, το βλεπω να ισχυει, ....
η αγάπη για τον κλάδο - συντεχνία δεν είναι η διασφάλιση της μη δυσφήμισης του κλάδου και μόνο [ όποιου κλάδου ] αλλά παράλληλα η συνεχής προσπάθεια να αποτελεί ο κλάδος κυρίως φορέα επιστημονικής σκέψης και δραστηριότητας και μετέπειτα φορέα τέχνης - επαγγέλματος

28 Ιανουαρίου 2013, 11:11:52
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

αν μου ζητησουν να καμω ρυθμιση?[ θα τους παραπεμψω στον συναδελφο που βρισκεται εδω πανω απο δεκαετια]

???

Εσείς δηλαδή, δεν αναλαμβάνετε;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Ιανουαρίου 2013, 17:39:15
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

αγαπητε συναδελφε : αυτη τη στιγμη φλεγομαι για 2 πραγμστα :
[  α.την επιτευξη ισορροπιων στο περιβαλον εργασιας και την διασφαλιση των συνθηκων εκεινων που θα αποτρεψουν τελεσιδικα την  ασκηση πιεσης στο προσωπου μου, σχετικα με τον τροπο που ασκω την ιατρικη
β. την επιτευξη επικοινωνιας με την ιατρικη υπηρεσια και εαν δεν δυναται με την υπε και εαν δεν δυναται με την αριστοτελους 17 και εαν δεν δυναται με ανωθεν σχηματισμους ωστε η υπηρεσια να λειτουργει σαν υπηρεσια και οχι σαν κουμασι με πτηνα παραγωγης ωων  ]
αλωστε  Αυτό το site με συνδέει με τους Ελληνικούς φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Υπηρεσίες, Τμήματα, Επιτροπές και  Επαγγελματικούς ή Επιστημονικούς φορείς)----------

πολακις καταλογιζεται σε ανθρωπους που επαγγελονται δημοσιογραφια οτι  λενε μερος της αληθειας:
 το βρισκω ανοητο να γινεται τοσο επιμονα διαπομπευση η' αποδοκιμασια των θεσεων μου :
παρα ταυτα εαν δειτε την προτερη τοποθετηση μου στο συνολο της και οχι αποσπασματικα θα διαπιστωσετε οτι διατυπωθησαν με την εξης σειρα, μεταξυ αλλων και αυτα :
-------------------------------------------------------------------------------------
Παράθεση
ως προς το κλινικο εργο
διαφωνω με σχημτα?[ναι]
τα αλλαζω?[οχι]
γιατι?[ ελλειψη κλινικης εμπειριας, δεν μπορω να λειτουργησω far west, για να υπαρχει διπλη η' τριπλη αγωγη μπορει να υπαρχει και καρδιακη ανεπαρκεια, στο σδ μπορει καποια σκευασματα που εκτιμω να εχουν δοκιμασθει και υπηρχε δυσανεξια , δεν ξερρω ]
συγκρατω το far west, σε ασθενη που την βλεπω για συνταγογραφηση η΄ που μου αποστελλει το βιβλιαριο με αντιπροσωπο θα μπω στην διαδικασια να κοψω την μια απο τις δυο συνοχορηγουμενες αρτανες ?
ενω γνωριζω τον ορκο του ιπποκρατη, θα αφησω να εννοηθει οτι ο συναδελφος δεν επραξε το βελτιστο για τον ασθενη ? ποτε
μπορω μονο να καταγραψω παρατηρησεις, αλλωστε η' στον ιδιο θεραποντα θα απευθυνθει και θα μου καταλογηθει στοχευμενη αλλαγη δραστικης η' εμπορικης  η' οπως αμελει τα του θεραποντα θα αμελησει και τα δικα μου πρωτοκολλα προσεγγισης περα απο την καταναλωση δραστικων
Παράθεση
με τους χρονιως πασχοντες? [ ενημερωνω οτι ειναι αρρυθμιστοι, να απευθυνθουν στον θεραποντα]
θα το καμουν?[ σε μικρο ποσοστο λογω αμελειας ή μη οικονιμκης ευχερειας]
αν μου ζητησουν να καμω ρυθμιση?[ θα τους παραπεμψω στον συναδελφο που βρισκεται εδω πανω απο δεκαετια]
οι χρονιως πασχοντες εχουν σχηματισει μια αποψη, σεβαστη μεν την οποια δεν δεχομαι και δεν εχω το σθενος να την τροποποιησω : να απευθυνονται στον ειδικο και ο εμπειρος γενικος ιατρος λειτουργει σαν τροχονομος, δεν μπορω να μπω σε ενα παιχνιδι  οπου και θα μου χρωστουν και στο τελος θα μου παρουν και το βοδι
Παράθεση
αν επιμεινουν?[ θα ελεγχω παραγοντες κινδυνου, σταδιο της νοσου και ενδεχομενως θα ζητησω υπερηχο και γλυκοζυλιωμενη]
μετα?[ αναλογως τη νεφρικη λειτουργια και την καρδιακη ανεπαρκεια/ αρρυθμιες, με βαση τις κατευθυντηριες και με στενη επαφη με νοσοκομειακο καρδιολογο του νομου]
αν δε γουσταρει ο ειδικος?[με δασκαλους αμου απο θεσσαλονικη και απο εδω μεσα στο φορουμ]
να μιλησουμε για ανεπιθυμητες ενεργειες  αλλα και για διαδικαστικα, το διακομιζειν .... ουκ εστειν φιλοσοφειν
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιανουαρίου 2013, 18:09:59 από kdiwavvou »
η αγάπη για τον κλάδο - συντεχνία δεν είναι η διασφάλιση της μη δυσφήμισης του κλάδου και μόνο [ όποιου κλάδου ] αλλά παράλληλα η συνεχής προσπάθεια να αποτελεί ο κλάδος κυρίως φορέα επιστημονικής σκέψης και δραστηριότητας και μετέπειτα φορέα τέχνης - επαγγέλματος

28 Ιανουαρίου 2013, 20:27:50
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Μερικές παρατηρήσεις

1.   Τα καταχαρούμενα εδώ μοιάζουν περισσότερο σα «ημερολόγιο γέφυρας» όπως είπε κάποιος των συνφορουμιτών. Καλά για αυτόν που τα κρατά, αλλά εμάς τους υπόλοιπους τι μας ενδιαφέρουν?
2.   2. Σε ένα ημερολόγιο γέφυρας ή σε ένα ¨ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού» καλά είναι να μην ανακατευόμαστε οι άλλοι. Υπάρχουν τόσα σημεία στο φόρουμ να αναπτύξουμε σχετικά θέματα.
3.   Αφού πρόκειται για ημερολόγιο, ίσως και να είναι λογικό το μακροσκελές και ανορθόδοξο γραμματικά (π.χ. χωρίς τόνους) γράψιμο. Αφού όμως επιμένει ο συγγραφέας του να το βλέπουμε και εμείς, μήπως πρέπει να το συμπτύξει και να το εναρμονίσει με τους κανόνες γραφής για να έχει περισσότερες πιθανότητες να το διαβάζουμε (έτσι, από περιέργεια)?
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

28 Ιανουαρίου 2013, 23:02:37
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

ο η/υ μου ει'ναι  `αγκαλιας` = laptop και ο'χι desktop = πυ'ργος.Ως αποτε'λεσμα, το μπουτο'ν το αρμο'διο για τον
τονισμο' στην ελληνικη' γλω'σσα δεν λειτουργει' και ο'σο να'ναι το κ'οστος επισκευη'ς πο΄σο μα'λλον αντικατα'στασης θα ε'λεγα πως ει'ναι απαγορευτικο' στην παρου'σα φαση
Παράθεση
1.   Τα καταχαρούμενα εδώ μοιάζουν περισσότερο σα «ημερολόγιο γέφυρας» όπως είπε κάποιος των συνφορουμιτών. Καλά για αυτόν που τα κρατά, αλλά εμάς τους υπόλοιπους τι μας ενδιαφέρουν?
Αυτό το site με συνδέει με τους Ελληνικούς φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Υπηρεσίες, Τμήματα, Επιτροπές και  Επαγγελματικούς ή Επιστημονικούς φορείς)   [ το παρων το εκαμα copy/paste και χαρακτηριζεται απο ορθο τονισμο ]
αρα αντιλαμβανομαι εκτος και αν καμω λαθος, πως εδω μπορω να γινει επισημη καταγραφη προβληματων ιατρου στο χωρο εργασιας του, να δοθει πολυτιμη βοηθεια απο συσσωρευμενη εμπειρια συναδελφων προς επιλυση του υπηρεσιακου θεματος και
σε εσχατη περιπτωση  να παρεμβουν τα ιδια τα οργανα
εαν η κατα εξακολουθηση εκνομη λειτουργεια ενος κυ δεν αφορα τους υπολοιπους, οκ ζητω συγνωμη
Παράθεση
2.   2. Σε ένα ημερολόγιο γέφυρας ή σε ένα ¨ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού» καλά είναι να μην ανακατευόμαστε οι άλλοι. Υπάρχουν τόσα σημεία στο φόρουμ να αναπτύξουμε σχετικά θέματα
.
 [ το παρων το εκαμα copy/paste και χαρακτηριζεται απο ορθο τονισμο ]
συμφωνω, επαυξανω, επικροτω
Παράθεση
Απ: Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..
« Απάντηση #97 στις: Χθες στις 23:14:44 »

καλησπερα και καλη εβδομαδα
Μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση με τις παρενέργειες; ναι θα ηθελα
αλλα να παραθεσω 2 σκεψεις :

1.δεν καταλαβα γιατι τον τιτλο που αναρτησα στα νομικα θεματα, ο διαχειριστης / -ες τα τροποποιησαν σε τιτλο `ημερολογιο `, ρωτω ωστε να μην το επαναλαβω [ σαν ειδικευομενος συχνα δεν κοιταζα προηγουμενες αναρτησεις και ναι ανοιγα νεους τιτλους αλλα ποτε δεν εφαγαν ban, δεν διαμαρτυρομαι, προσπαθω να κατανοησω σε τι ημουν μη ορθα κινουμενος
Οταν εθεσα το ερωτημα γιατι οι διαχειριστες συνεπτηξαν 2 τοπικς τα οποια ξεκινησα, η απαντηση που ελαβα ηταν η εξης :
Παράθεση
Ο τίτλος ορισμένες φορές μεταβάλλεται ώστε να βοηθά τον αναγνώστη που ψάχνει στις μηχανές αναζήτησης.
Για θέματα που αφορούν την υπηρεσία, αν δεν έχουν ήδη απαντηθεί, μπορείτε να συνεχίσετε.
Αναφορά στον συντονιστή     Καταγράφηκε
Αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον άρρωστο, ας μην τον βλάψουμε τουλάχιστον.
το ενα τοπικ το ειχα αναρτησει στα νομικα θεματα οπου ουσιαστικα επιζητουσα την εμπειρια συναδελφων να χειριστω την εκνομη λειτουργια στην υπηρεσια μου ως προς τις εφημεριες
το δευτερο τοπικ το ειχα αναρτησει στα ιατρικα θεματα με τιτλο `συνδυασμοι` και ηλπιζα να λαβει χωρα ουσιαστικη συζητηση και οχι χλευασμος, εχοντας υποψη οτι : α. οταν πρωτοεγινε λογος για γενοσημα, μια αξιοσεβαστη για εμενα προσωπικα θεση συναδελφων ηταν η εξης : `πως ξερρω εαν συγκριτικα με το πρωτοτυπο θα εχω υποθεραπευτικη  η'  τοξικη συγκεντρωση ;`  β. κρατωντας τον προβληματισμο για την πιθανη  υποθεραπευτικη δοση του γενοσημου ειχα σκοπο στο τοπικ `συνδυασμοι` να αναδειξω συνδυασμους δραστικων οι οποιοι ειναι καταγεγραμμενο στην βιβλιογραφια οτι αν μη τι αλλο επιφερουν υποθεραπευτικη συγκεντρωση του ενος εκ των δυο. Ηλπιζα να `κλεψω` απο την εμπειρια και τοποθετηση συναδελφων τι ειναι πλεον ορθο : να συγχωρηγησω και να τιτλοπο ιησω το υποθεραπευτικης συγκεντρωσης ενεκα του συνδυασμου, η' να τροποποιησω το σχημα;  Και ειχα στο μυαλο μου αφου πρωτα γινει μια ωραια συζητηση απο την οποια θα κερδιζα γνωση να αναφερθω στο οτι στην υπηρεσια μου δυσκολευομαι να πραξω ειτε τιτλοποιηση ειτε αλλαγη σχηματος  διοτι δεχθηκα προφορικη απειλη / προειδοποιηση απο προ'ι'σταμενο μου να ασχολουμαι μονο με συνταγογραφηση και διακομιδες, να ν τολμησω να κοψω / αλλαξω φαρμακα και οτι ειμαι υπο κριση
προφανως ουτε αυτα ενδιαφερουν τους υπολοιπους εδω μεσα οποτε οκ, ζητω συγνωμη και ισως τζαμπα καθομαι και τα γραφω διοτι αφου δεν ακολουθω  κανονες γραφης ενδεχομενως οι υπολοιποι συναδελφοι να μη μπουν στη διαδικασια αναγνωσης
Παράθεση
3.   Αφού πρόκειται για ημερολόγιο, ίσως και να είναι λογικό το μακροσκελές και ανορθόδοξο γραμματικά (π.χ. χωρίς τόνους) γράψιμο. Αφού όμως επιμένει ο συγγραφέας του να το βλέπουμε και εμείς, μήπως πρέπει να το συμπτύξει και να το εναρμονίσει με τους κανόνες γραφής για να έχει περισσότερες πιθανότητες να το διαβάζουμε (έτσι, από περιέργεια)?
τωρα, περα απο τους τονους, που η απουσια τους αποδιδεται σε τεχνικο προβλημα, το οτι καποτε τρωω ενα συμφων η' πληκτρολογω το λαθος φθογγο, χωρις να χαρακτηριστω βλασφυμος και αυθαδης, το ιδιο καμετε και εσεις
------------------------------------------------------------------------------------------------------
επι της ουσιας :
καμω αναφορα σε λοιπο τοπικ που ξεκινησε ο κ.Θεοδωριδης σχετικα με κειμενο που περιεχει τις υποχρεωσεις και δικαιωματα του αγροτικου ιατρου. Στη συζητηση που ακολουθησε οι συνφορουμιτες  αναφερθηκαν πως το κειμενο περιειχε νομους και διαταξεις απο το 1955 και εξης και πολλα απο αυτα πλεον δεν ισχυουν.
την αναφορα την καμω για τον εξης λογο :
εως την ημερομηνια διορισμου μου ουδεποτε ασχοληθηκα με νομους και παραταξιακα
η μελετη μου αφορουσε στα της ιατρικης. Αντιμετοπιζοντας λοιπον καποια `θεματα` στο περιβαλλον εργασιας, προσπαθησα τοσο μεσα απο το φορουμ οσο και μεσα απο το διαδικτυο να βρω μια ακρη και στην αρχη δυσκολευτηκα αρκετα
επειδη λοιπον αυτα τα οποια συγκεντρωσα ενδεχομενως να μην ισχυουν αλλα και να ισχυουν, ειναι δυσκολο να εφαρμοστουν
επικαλουμαι την τοποθετηση των ανθρωπων αυτου του site που με συνδέει με τους Ελληνικούς φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Υπηρεσίες, Τμήματα, Επιτροπές και  Επαγγελματικούς ή Επιστημονικούς φορείς)
α.. επικαλουμα το τοπικ `ερχεται η σειρα των ιατρων`
ισχυει τελικα οτι εαν προ'ισταμενος με αναφερει κινδυνευω να βρεθω σε αργια;
εαν ισχυει : τι μπορουσα να καμω μετα απο προφορικη απειλη / προειδοποιηση μου κοπηκε ο βηχας, ..... το μονο που ειχα καμει ηταν να ζητησω γνωματευσεις σε βαθος τριμηνου και να προσερχεται ο χρονιως πασχων μαζι με το βιβλιαριο του τουλαχιστο μια φορα στο τετραμηνο και ο ιδιος
επικαλουμαι λογια συναδελφου σε τοποθετηση του σχετικα με την συνταγογραφηση : `μια φορα = παντα, καμια = αρχικη δυσανασχετιση και ευρυθμη λειτουργια στο εξης` και `...για χρονιες παθησεις μια φορα και μετα μονο με γνωματευση, για τα υπολοιπα καμια συζητηση`
εαν εκοβα εξ αρχης κλοπιδογρελες και πραζολες ενδεχομενως να ημουν σπιτι μου ηδη
τι μπορουσα να καμω; να ψαξω, να καμω εδω καταγραφη και να καμω επισης καταγραφη στο βιβλιο του ιατρειου αλλα και στα σχολια συνταγων
γιατι; μα απλουστατα γιατι εστω και λεκτικα δεχθηκα οδηγια απο προ'ι'στμενο και επρεπε να εκτελεσω ακομη και εαν διαφωνω, διοτι βλεπετε την αγαπω την ιατρικη αλλα εχω αναγκη και την μισθοδοσια μου
αυτα προφανως δεν ενδιαφερουν τους υπολοιπους εδω μεσα και μπορω να κινηθω νομικα και μεμονομενα, ε;
για υπηρεσιακους λογους μεμονομενα;
β.   με βαση ποια νομοθεσια θα πρεπει σε β ζωνη να καμω πανω απο 5+2 εφημεριες και να ειναι ολες 24ωρες?
θα μου πει κανεις ειναι υποστελεχομενο το κυ στο οποιο εργαζομαι, οκ
επειδη δεν γνωριζω, εαν ειμαστε 4 και καλυπτεται το κυ για 20 ημερες, τις υπολοιπες 10 ποιος τις κανει με βαση την τρεχουσα νομοθεσια;
μια παρατηρηση, σχετικα με τους νομους :
νομιμη ειναι η πωληση σιγαρετων σε ασθενη με χαπ οπως και η πωληση αλκοολ σε ασθενη με τριπλη αντιεπιληπτικη αγωγη
δεν μιλαω για ασφαλη λειτουργια αλλα τρεχοντες νομους
πως γινεται αλλο να υπογραφει το δσ του νοσοκομειου και αλλο να καλουμαι να εκτελεσω εγω ?
πως γινεται να υπαρχει καθημερινα αγροτικος στο κυ και να μην δικαιουμαι ουτε ενα ρεπο ?
πως γινεται να μην παιρνω ποτε γραπτη απαντηση σε ολα αυτα ?
πως γινεται να απευθυνομαι στο γραφειο προσωπικου του οσοκομειου και να μου το κλεινουν στα μουτρα επειδη εχουν δουλεια;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
κλεινω με το εξης :
ημουν μακροσκελης αλλα προσπαθησα να ειμαι σαφης
ειναι αποψη μου πως η διοικηση μιας κλινικης / υγειονομικου σχηματισμου  διεπεται απο τα πλεον δικτακτορικα καθεστωτα
με την εμπειρια μου ως οπλιτης υγειονομικου μπορω να εχω αποψη για τις συνθηκες των λοιπων οπλιτων συγκριτικα με τις συνθηκες επιμελητων, ειδικευομενων και νοσηλευτων στην αντιστοιχη χρονικη περιοδο και πιστευω πως οι οπλιτες ειχαν καλυτερη μεταχειρηση
αν φοβαμαι ? ναι φοβαμαι
τι με χαλασε περισοτερο και το τραβαω ?
το οτι με το καλημερα σας εγινε προσπαθεια να μου κοπει ο βηχας και πως το κυ δεν ειναι πανεπιστημιο και αμα δεν μου αρεσει να σηκωθω να φυγω. απο που; απο ποιο μαγαζι;

αν ολα αυτα δεν ενδιαφερουν τα οργανα της γενικης ιατρικης και δεν πρεπει να παρουν θεση, ειμαι αξιος της τυχης μου

θελω να πιστευω πως δεν ημουν θρασυς, προσβλητικος
ειλικρινα συγνωμη για τον χρονο σας
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2013, 19:31:18 από kdiwavvou »

28 Ιανουαρίου 2013, 23:20:44
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Μπερδευεστε πολυ και μπερδευετε και μας.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

29 Ιανουαρίου 2013, 02:19:14
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

πρεπει να ξαπλωσω, αυριο εχω εφημερια αλλα επρεπε να παω να φερω ξυλα για το τζακι, ειναι καταπληκτικη η ζωη στην υπαιθρο. επειδη προηγουμενες τοποθετησεις σε αυτο το τοπικ ειχαν διαθεση χιουμοριστικη ας μου  επιτραπει να εχω και εγω παρεμφερη διαθεση σε αυτη μου την απαντηση. καταραχας να διατυπωσω οτι εχω πληρη επιγνωση των οσων λεγω και οτι μπορει να αναγνωσθουν απο οποιονδηποτε, οχι τωρα, ανεκαθεν στις τοποθετησεις μου στο φορουμ. ετσι οπως το ονομασανε λοιπον το τοπικ οι διαχειριστες νοιωθω σαν την Ιωσιφινα γιατι και αυτη λενε οτι μπορουσε να καμει πολλα πραγματα ταυτοχρονα οπως ο εραστης της ο κοντος γαλλος πολεμαρχος. ελπιζω να μη μου καταλογιστει και θηλυπρεπεια μεταξυ λοιπων επιθετικων προσδιορισμων αλλα δεν ειμαι κοντος oyτε κουτσος αυτη την αναφορα την εκαμα επειδη συζητιουνται  ταυτοχρονα 100 πραγματα εδω μεσα. ελπιζω να μη που καταλογισθει οτι ειμαι ρατσιστης επισης

αφου λοιπον προσωπικα θεωρω πως ειπα οτι ειχα να πω σχετικα με `θεματα υπηρεσιακα, πλεον το μονο θεμα συζητησης εδω ειναι εκει που το αφησε ο συναδελφος κ.κουναλακης /  θεωρια/εφαρμογες/πραξη εστω  το παραδειγμα της ολανζαπινης
θα μου επιτρεψετε ομως κυριοι διαχειριστες, +κρυφοι και επωνυμοι με την αδεια σας καιι με ολο το σεβασμο που εχω στο φορουμ ως εργαλειο δουλειας να επισυναψω εδω τοποθετηση συναδελφου η οποια εφαγε ban μετα την τοποθετηση του χρηστη αρη, ...... διοτι αυτο ακριβως θα επισημανει οτι τα γραπτα μενουν

δεν το καμω αμεσα αλλα θα ηθελα να επισυναψω το κειμενο σε δευτερο χρονο
Παράθεση
Απ: Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..
« Απάντηση #111 στις: Σήμερα στις 00:17:12 »
Ίσως θα μπορούσε να συζητηθεί και το ζήτημα κατά πόσο μαθητές που διακρίνονται σε ένα άθλημα σε πανελλήνιο επίπεδο, μπορούν να εισάγονται άνευ εξετάσεων όχι μόνο στα ΤΕΦΑΑ αλλά σε οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας τους, ακόμη και σε αυτή την Ιατρική.
Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει ακόμη, αλλά 20 χρόνια πριν ήταν κοινή πρακτική, με αποτέλεσμα το έτος μας να εμπλουτιστεί με 20-25 αθλητές της καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, χειροσφαίρησης, κωπηλασίας, κολύμβησης, κ.α. και τα αποτελέσματα να είναι ορατά σήμερα. Συμφωνώ ότι χρειάζονται πολλές αρετές για να γίνει κανείς πρωταθλητής, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος τα καταφέρει είναι κατάλληλος για να σπουδάσει Ιατρική απαλλαγμένος από εισαγωγικές εξετάσεις. Τέσπα, η συζήτηση είναι μακριά και μπορεί να υπάρχουν αντίθετες απόψεις.

Υ.Γ. Ο έχων δύο μυίγας, μεταδότω τη μία τω μη έχοντι.
 Καταγράφηκε
Μονοψώνιο = μορφή της αγοράς στην οποία μόνο ένας αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) ζητά από πολλούς πωλητές (φμφ) μια υπηρεσία ή ένα προϊόν (φάρμακο) και επομένως μπορεί να ασκήσει πίεση στις τιμές ή/και στις συνθήκες προσφοράς εκείνου του αγαθού
--
jUst fOr fUn
με αφορμη την συγκεκριμενη τοποθετηση και χωρις να εχω καμια διαθεση ανταγωνιστικη η΄ επιθετικη να μου επιτραπει να πω τα παρακατω : συναδελφε που η τοποθετηση σου εφαγε ban :
α. στην κατηγορια που ανεφερες θα επρεπε να συμπεριληφθουν συγγενεις πρωτου βαθμου που πηραν μεταγραφη ως κωφαλαλοι, πτυχιουχοι λοιπων σχολων που στο 6ο ετος ιατρικης ειχαν ηδη διδακτορικο ιατρικης, παρασκευαστες που μπηκαν στο 2ο ετος, συναδελφοι απο χωρες που βρισκονται  πλεον στην ευρωπα'ι'κη ενωση χωρις δικατσα και οι γενικοι ιατροι που μπηκαν στο εσυ με εξαμηνη εκπαιδευση και τεκνα συναδελφων που ειχαν ειδικη μεταχειρηση
β. ειδα προσφατα σε επαναληψη μια φοβερη ταινια η οποια αξιζει με ενα κονιακ [οχι 12ρι εχει πολυ σπιρταδα ]
γ. σε προηγουμενη εφημερεια πριν δεκα, δεκαπεντε ημερες  ειχα το εξης περιστατικο : παχυσαρκος νεαρος ετων 12 με ιθαγενεια γονεων στην περιοχη ευθυνης μου αλλα επισκεπτες διοτι διαμενουν μονιμα στην αττικη - με προβληματισε οτι προσηλθαν για εξανθημα κηλιδωδες με ατυπη κατανομη ενα στην εκτατικη επιφανεια του πηχη και ενα στον αυχενα, χωρις ιστορικο αλλεργιων στην οικογενεια και στον ιδιο, χωρισ ακροαστικα, χωρις εστια λοιμωξης συμφωνα με την κλινικη διερευνηση και  με καποια νωχελικοτητα την οποια πιστοποιησε ο κηδεμονας και δεν μπορουσε να αποδωθει σε σωματικη κοπωση - επισης ειχε λευκοκυτταρωση / οχι λεμφοκυτταρωση και αρνητικο kerning / brazinski αλλα αυτα εχουν και χαμηλη ευαισθησια θα μου πεις
απο την αλλη οτι χλιμιντριζει δεν ειναι ζεβρα στην χωρα μας, ε;
τηλεφωνησα στο νοσοκομειο, η ειδικευομενος στο τεπ προβληματιστικε μιλησα με την ειδικο, δεν ειπα οτι ειχε και πυρετο το παιδακι, προβληματιστηκε και η ειδικος με την κατανομη και με προετρεψε να το αντιμετωπισω δικην κνιδωσης με αντιισταμινικο και επι επιμονης με κορτιζονουχο τοπικα
την επομενη μερα το παιδακι προσηλθε, το εξανθημα ειχε πλεον επαρμα +βλατιδα, δεν ειχε επεκταθει / υποχωρησει, συνεφημερευων θα χορηγουσε στο κυ ιν αντιμικροβιακο συμπτωματικα εναντι του πυρετου αλλα επειδη ανεβηκε ο πυρετος  επεμεινα να επαναλαβω γενικη αιματος, δεν ειχε διαφοροποιηθει, η νωχελικοτητα υπηρχε και προετρεψα την κηδεμονα να παει στο νομαρχειακο νοσοκομειο διοτι παντα παιζει και η  `ιωση` και βασει νομου ο γενικος ιατρος εκαμε παιδιατρικη αλλα γενικα δεν συνηθιζεται η ληψη ενυ στο κυ, δεν υπαρχει και υποδομη βιοπαθολογικη
το παιδακι αντιμετοπισθηκε ως φαρυγγιτιδα συμτωματικα εναντι του πυρετου, γερο να ειναι
αλλα αλλη η καλυψη του νομαρχειακου και αλλη η καλυψη του κυ. ο συνεφημερευων εχει πτυχιο ανατολικης ευρωπης, ενδεχομενως η παιδιατρος που διεγνωσε λοιμωξη ανωτερου αναπνευστικου χωρις εστια και αντιμετωπισε συμπτωματικα ενα ατυπο περιστατικο να ανηκει σε μια απο τις κατηγοριες που παρεθεσα πιο πανω η' στην κατηγορια που ανεφερες εσυ συναδελφε  η'  μπορει να ειχε στην πλατη της πολυυυυυ κλινικη εμπειρια
δ. γνωριζω συναδελφο που ανηκει στην κατηγορια που ανεφερες ο οποιος ηταν ο μοναδικος στην κατηγορια του που συμμετειχε σε πανελλαδικες και ειχε επιτυχια σε τει και ενδεχομενως να κρατουσε μαθημα και απλα να εχανε μια χρονια
ε. τα κλασματα ειναι ωραιο κομματι των μαθηματικων, εχω συμπαθεια στα εξης :  α:α,  1:1 - βεβαια παντοτε υπαρχουν ασυλιες βουλευτικες, φορουμμικες, λοιπες
στ. συναδελφος λεγει κατι και το συγκρατησα. μαλιστα τον θεωρω δασκαλο χωρις να με εχει διδαξει ιατρικη επειδη με εβαλε στη διαδικασια να δω τι ειναι η γενικη ιατρικη σε ολο τον πλανητη εκτος απο τη χωρα μας
λεει το εξης " η' θα βγεις στο ξεφωτο με τους νομους στην φαρετρα σου  η' θα κατσεις στη σκια δικην γεωσκοληκος''
προσωπικα ειμαι υπερ της διαφανειας
ας μιλησουμε επιτελους για παρενεργειες
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2013, 19:28:20 από kdiwavvou »

29 Ιανουαρίου 2013, 10:19:54
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν έφαγε μπαν-άνα, εγώ την κατέβασα λίγες στιγμές μετά την ανάρτησή της γιατί θεώρησα ότι ήταν λίγο περισσότερο απ' όσο έπρεπε προσωπική και σκέφτηκα ότι εδώ κατ' ουσία συμμετέχουν users/εικονικά πρόσωπα και όχι φυσικά τέτοια και καλό ήταν να κατεβεί πριν ανάψει καμιά φωτιά. Φάνηκε πάντως ότι δεν έχεις πρόβλημα, αλλά καλό θα ήταν όπως λες κι εσύ να στραφούμε στις παρενέργειες και να μη δώσουμε συνέχεια, δεν συμφωνείς;

Let's talk about sex side effects, ας είναι το νέο σύνθημά μας σ΄αυτό το πολύπαθο θρεντ.
ας μιλησουμε επιτελους για παρενεργειες
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2013, 11:55:10 από Ο διακομιστής »

29 Ιανουαρίου 2013, 18:13:40
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Θα 'θελα και γω να παρακαλέσω το συνάδελφο kdiwavvou να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συνεπτηγμένος στις σκέψεις του,
και μη πατάτε το enter μετά από κάθε παράγραφο. Δε λέω, το να γράφει κανείς τους ελεύθερους συνειρμούς του και τους προβληματισμούς
του στο τέλος της δουλειάς του εδώ εν είδει ημερολογίου είναι κατά κάποιο τρόπο λυτρωτικό αλλά δυστυχώς αδυνατούμε πια να παρακολουθήσουμε
τον ειρμό.
 Εκτός πια και αν θέλετε να συμμερισθείτε τους πλέον ενδόμυχους προβληματισμούς σας πάντα όμως με ένα τρόπο concise σεβόμενος το χρόνο,
την υπομονή και τη προσοχή των όσων σας διαβάζουν. Τις περισσότερες φορές όσο βαθύτερα φτάνουμε στη περιγραφή της δικής μας πραγματικότητας
τόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται και η συζήτηση.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2013, 18:59:10 από Πατρωνάκης Μάνος »

29 Ιανουαρίου 2013, 18:14:06
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

`Ως υγεία ορίζεται η ικανότητα του ατόμου, της ομάδας ή της κοινότητας να αναγνωρίζει και να κατανοεί φιλοδοξίες, να ικανοποιεί
ανάγκες και να τροποποιεί ή να συμβιβάζεται με το περιβάλλον` /  είναι η υπογραφή μέλους στο φόρουμ, μου άρεσε και το παρέθεσα
olanzapine  :
allopurinol carvedilol ezetimibe ibandronate quinapril rosuvastatin simvastatin sitagliptin valsartan
1.   allopurinol ↔ quinapril  / δεν ξέρρω εαν ισχύει για όλες τις -απρίλες αλλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός συνίσταται να αποφεύγεται
οπότε εδώ μπορεί να μπει μια -αρτάνη .. ?
2.   [ olanzapine ↔ sitagliptin / olanzapine ↔ valsartan /  carvedilol ↔ olanzapine /  quinapril ↔ olanzapine ] αναμένεται υποθεραπευτικό αποτέλεσμα λόγω συγχορήγησης με ολανζαπίνη στην βιβλιογραφία θα αυξήσω την δόση του αντιυπερτασικού ... ? με τις συνήθεις οδηγίες τιτλοποίησης ... ?
3.   [ quinapril ↔ ibandronat   quinapril ↔ rosuvastatin ] αναμένεται δημιουργία χηλικών αλλάτων σε συνχορήγηση με κουιναπρίλη
ισχύει για όλες τις απρίλες ... ?  αν όχι αυξάνω δόση  ή χορηγώ -αρτάνη;
4.   vildagliptin  :γενικά όποτε κάμω search μου προτείνει η ιστοσελίδα λοιπές επιλογές λ.χ`sitagliptin`
δεν έχει εφαρμογές η  `sitagliptin` στην Ευρώπη ; έχει την ίδια συμπεριφορά με την  λ.χ`sitagliptin` ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2013, 18:37:43 από kdiwavvou »

29 Ιανουαρίου 2013, 18:21:56
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν πατάμε λέμε το enter μετά από κάθε δυο-τρεις λέξεις.
Ούτε αφήνουμε τόσο μεγάλα κενά μεταξύ των παραγράφων μας.

29 Ιανουαρίου 2013, 20:39:21
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Let's talk about sex side effects, ας είναι το νέο σύνθημά μας σ΄αυτό το πολύπαθο θρεντ.
;D ;D ;D
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

10 Μαρτίου 2013, 19:22:31
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

1. Ισχυει οτι ασθενης, [ κατοικος περιοχης ευθυνης μου, εαν ο θεραποντας του υπαγεται στο ΚΥ και δεν ειναι ιδιωτης ειτε νοσοκομειακος ειδικος καρδιολογος/παθολογος κλπ ], εξεταζεται δωρεαν στο ΚΥ;
2. Ασθενης, κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  προσερχεται σε 1η επισκεψη ειτε επανεξεταση με σκοπο την συνταγογραφηση. Δικαιουται μετρηση αρτηριακης πιεσης, επιλεκτικα ζακχαρου, επιλεκτικα στοχευμενη φυσικη εξεταση και επαναληψη/αναφορα στους παραγοντες κινδυνου και τις τιμες - στοχους των παρακλινικων προληπτικων  εξετασεων;
3. Ασθενης κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  προσερχεται σε 1η επισκεψη / επανεπισκεψη  και επιθυμει  συνταγογραφηση χρονιου/-ων παθησεων, δεν φερει γωματευση του αναφερομενου θεραποντος. Πρεπει να εφαρμοζονται τα του 2ου ερωτηματος;
4. Σε ασθενη [ περιπτωση ερωτηματος 3ου] : εαν ειναι ρυθμισμενος και γνωριζει τους παραγοντες κινδυνου πρεπει να ενημερωσω και να απαιτησω προσκομιση γνωματευσης; Εαν ναι, εαν χορηγησω την αγωγη με συνοδο σχολιο στο βιλιαριο και προσελθει και επομενους μηνες και δεν επισυναψει γνωματευση τι προβλεπεται;
5. Σε ασθενη [ περιπτωση ερωτηματος 3ου] : εαν δεν ειναι ρυθμισμενος και  δεν γνωριζει τους παραγοντες κινδυνου πρεπει να ενημερωσω και να απαιτησω προσκομιση γνωματευσης; Πρεπει με ενμηερωτικο σημειωμα να ενημερωσω τον θεραποντα η' πρεπει να τροποποιησω την αγωγη εξ αρχης;  Εαν αποφασισω να αποστειλω ενημερωτικο σημειωμα, εαν χορηγησω την αγωγη με συνοδο σχολιο στο βιλιαριο και προσελθει και επομενους μηνες και δεν επισυναψει γνωματευση, δεν εχει τροποποιησει τους παραγοντες κινδυνου και δεν εχει τροποποιηθει το θεραπευτικο σχημα  τι προβλεπεται;
6. Σχετικα με [ περιπτωσεις ερωτηματων 3ο,4ο,5ο]. Εαν ο θεραποντας ιατρος ειναι συμβεβλημενος με τον εοπυυ, καθε ποτε θα πρεπει να φαινεται στο συστημα οτι συνταγογραφει ο ιδιος και οτι δεν παραπεμπει τον πελατη του στο ΕΣΥ; Εαν ο θεραποντας ιατρος ειναι μη συμβεβλημενος με τον εοπυυ, δικαιουται ο ασθενης να του χορηγηθουν συνταγες;
7. Ασθενης κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  προσερχεται σε 1η επισκεψη / επανεπισκεψη με / χωρις ιστορικο χρονιων παθησεων  και επιθυμει  εκδοση παραπεμτικων παρακλινικων εξετασεων. Δικαιουμαι να ζητησω τις προηγουμενες εξετασεις ωστε να δω την ημερομηνια και τις τιμες των ετρουμενων παραμετρων, φενος [ ωστε εαν ισχυει το 2ο ερωτημα ] για να δωσω οδηγιες προληψης - αλλαγης τροπου ζωης αφετερου εαν ελαβαν χωρα σε συντομο χρονικο διαστημα να μην διεκπεραιωσω το αιτημα;
8. [ Εχοντας υπ οψη το 7ο ερωτημα ] : Χορηγω παραπεμτικο εαν δεν το εχει ζητησει θεραποντας αλλα το επιθυμει ο ασθενης;
9. [ Εχοντας υπ οψη το 7ο ερωτημα ] : Παιζει ρολο εαν ο θεραποντας ειναι συμβεβλημενος με τον εοπυυ;
10. [ Εχοντας υπ οψη τα ερωτημα 7ο, 8ο, 9ο ] : Παιζει ρολο εαν ο ασθενης αιτειται παραπεμτικο για προληπτικες ειτε για εξειδικευμενες εξετασεις; Εαν υπαρχει διαφορα, οσο αφορα στις εξειδικευμενες : ποιες ειναι υποχρεωμενος να διεκπεραιωσει ο γενικος ιατρος και ποιες θα πρεπει να τις ζητα αποκλειστικα για τους προσωπικους του ασθενεις;
11. Ασθενης κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  προσερχεται σε 1η επισκεψη / επανεπισκεψη  και επιθυμει  συνταγογραφηση χρονιου/-ων παθησεων, και φερει γωματευση του αναφερομενου θεραποντος. [ Εαν ισχυουν τα του 2ου ερωτηματος ] εαν με βαση τις αναφερωμενες παθησεις στην γνωματευση εχουν συνταγογραφηθει και φαρμακα που δεν εχουν ενδειξη στις παθησεις του ασθενους, ειναι υποχρεωμενος ο γενικος ιατρος να τα συνταγογραφησει; [ λ.χ γαστροπροστασια ανευ ιστορικου / εκδηλωσεων γοπ, γαστριτιδος, δυσανεξιας σε λοιπα σκευασματα αγωγης μηνος, κλοπιδογρελη ανευ ενδειξης, κλπ ]
12. Ασθενης κατοικος περιοχης ευθυνης μου,  δεν προσερχεται  αλλα μου χορηγειται το βιβλιαριο του απο συγγενη ο οποιος  επιθυμει  συνταγογραφηση χρονιου/-ων παθησεων και δεν φερει γωματευση του αναφερομενου θεραποντος. Πρεπει να ζτησω να τον εξετασω ωστε να εφαρμοστουν τα του 2ου ερωτηματος; Εαν συνταγογραφησω αλλα το βιβλιαριο επιστρεψει στο ιατρειο μου τους επομενους 2,3 μηνες χωρις τον ασθενη : εαν δεν προκειται για αναπηρο, παραπληγικο, διανοητικως αναπηρο, χρονιως κατακεκλιμενο, υπερηλικα, μπορω να αρνηθω διεκπεραιωσης; Εαν παλι προκειται για τις ανωθεν αναφερομενες κατηγοριες, ειμαι υποχρεωμενος να τον εξετασω κατ οικον και να λειτουργησω με βαση το 2ο και 3ο  ερωτηματα;
13. [ Αντιστοιχα με το 12ο ερωτημα ] Εαν ο συγγενης του ασθενους φερει γνωματευση ειδικου, υπαρχει καποια διαφοροποιηση;
14. Οσο αφορα στους κατ οικον εξεταζομενους, ισχυουν τα ερωτηματα [ 7ο, 8ο, 10ο, 11ο ] ;
15. Σε ολες τις ως ανω περιτωσεις εαν ο ασθενης ειτε ο συγγενης επικαλειται οτι του επιφερω στρες ειτε ανασφαλεια και δεν επιθυμει να τον εξετασω στο ΚΥ ειτε κατ οικον παρα μονο να του χορηγησω φαρμακα, πως λειτουργω;

15 Μαρτίου 2013, 19:05:32
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

τα ως ανω φανταζουν κινεζικα τοσο στον πληθυσμο στη Ζαγορα, οσο και στο προσωπικο. Κανεις δεν τοποθετηθηκε και ανησυχω, διοτι σε καποια ενδεχομενως να ειμαι υπερβολικος. Ενα αλλο ζητημα ειναι το εξης : Ισχυει  μια νομοθεσια, εστω σχετικα με τα ρεπο και προισταμενος αποφασιζει να μην τα παιρνουν οι ιατροι λογω υποστελεχωσης του ΚΥ. Ερωτημα : Καμει ενα χαρτι χωρις να μας το κοινοποιει, το κοινοποιει στην ιατρικη υπηρεσια και απευθυνεται στην διοικηση και λεει ..... λογω υποστελεχωσης ζητω να μην παιρνουν ρεπο οι ιατροι, μαζ βαζει να υπογραψουμε πως λαβαμε γνωση και να συμορφωθουμε !!!!!!  η' το παιρνει αλλιως μας κοινοποιει την  επιθυμια του την οποια την απευθυνει προς διοικηση και ιατρικη υπηρεσια και οταν το νοσοκομειο αποφανθει τελικα γραπτως αν πραγματι πρεπει να μην καμουμε χρηση αντισταθμιστικης περιοδου αναπαυσης μας δεχνει το εγγραφο με την τελεσιδικη αποφαση του ΔΣ νοσοκομειου; που ειναι ο μπετοβεν, που ειναι ο πουτσινι; οεο;[αχ χελιδονι μου / κουγιουμτζης/νταλαρας must ασμα ].

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2455 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2011, 11:05:53
από Μαρία Χόρτη
0 Απαντήσεις
2591 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Σεπτεμβρίου 2011, 09:04:12
από αφροδιτη
3 Απαντήσεις