Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 08:41:21

Αποστολέας Θέμα: Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..  (Αναγνώστηκε 97640 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Ιουνίου 2013, 22:19:06
Απάντηση #135
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

Καλησπέρα από την όμορφη Ζαγορά [ περίχωρα ]. Το τελευταίο διάστημα έχω επισυνάψει [ βλέπε πιο πάνω] προσχέδια `λογικής διαχείρισης` μετρήσιμων παραμέτρων με σκοπό την ενσωμάτωσή τους σε πλατφόρμα [portable xampp]. Δεν σας κρύβω πως φλερτάρω στην ιδέα να αποσταλεί ζιπαριζμένο το όλο εγχείρημα στην αρμόδια πολιτική αρχή / ηγεσία, αφού προτρεπόμαστε να τοποθετούμαστε για ....περαιτέρω σχόλια, ερωτήσεις και προτάσεις  που μπορούν να αποστέλλονται στην διεύθυνση [Τηλ.:2106871785  --  Fax:2106871795  --  E-mail:d7@eopyy.gov.gr  ]. Σαφώς μια παρεμφερής ενέργεια δεν είναι δυνατό να αποτελέσει προσωπική μου πρωτοβουλία ως ατομική ενέργεια [ φυσικού προσώπου ] σε καμία περίπτωση παρά μόνο ως θέση συντεχνίας, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Άλλωστε ο πρωταρχικός σκοπός δηλαδή να βελτιωθώ τεχνικά και το δυνατό πληρέστερα να προσεγγίζω τα του ιστορικού των τακτικώς προσερχομένων ασθενών είναι δεδομένο. Ο λόγος της παρούσας περιφραστικής μου παρουσίας στο φόρουμ, σε μια περίεργη θερινή περίοδο εξελίξεων στα της Υγείας είναι διπλός : Α] να επικαλεστώ τα όργανα της ΓΙ [ ελπίζω να μην μπερδεύομαι και να μην σας μπερδεύω ] για συζήτηση σχετικά με την ωφελιμότητα ενός εργαλείου διαχείρισης φτιαγμένο από εμάς για εμάς και συνάμα αξιολόγηση της ως τώρα προσπάθειας ως προς τη δομή / λειτουργικότητα από επιφανείς / καταξιωμένους συναδέλφους. - Β] 2 ημέρες τώρα παιδεύομαι με προσχέδιο `λογικής διαχείρισης` μετρήσιμων παραμέτρων  όσο αφορά στην γενική αίματος και έχω τον εξής προβληματισμό : όταν στη βιβλιογραφία καταγράφεται συγκεκριμένο προφίλ αναμενόμενων εργαστηριακών ευρημάτων στην τάδε  χρόνιο νόσο [ σαφώς όχι σε έξαρση], εάν η νόσος είναι διαγνωσμένη και ρυθμισμένη με φαρμακευτική παρέμβαση τα εργαστηριακά παραμένουν παθολογικά σε ένα βαθμό ή είναι κ.φ στο σύνολό τους; Εάν δεν  είναι  κ.φ στο σύνολό τους υφίσταται σύγγραμμα που να προσεγγίζει την παρακλινική διερεύνηση νοσολογίας που αφορά στην Γενική / οικογενειακή ιατρική με παρεμφερή τρόπο;
η αγάπη για τον κλάδο - συντεχνία δεν είναι η διασφάλιση της μη δυσφήμισης του κλάδου και μόνο [ όποιου κλάδου ] αλλά παράλληλα η συνεχής προσπάθεια να αποτελεί ο κλάδος κυρίως φορέα επιστημονικής σκέψης και δραστηριότητας και μετέπειτα φορέα τέχνης - επαγγέλματος

28 Ιουνίου 2013, 10:05:25
Απάντηση #136
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

το παρών αναρτήθηκε εδώ -->[Τυποποίηση διαδικασιών στις Μονάδες ΠΦΥ - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ]και μετακινήθηκε εδώ που το βλέπετε. [ no comment ].Έχω τοποθετηθεί σε δύο συζητήσεις εώς τώρα : `γρήγορα ναι πρόχειρα όχι` & στις τελευταίες αναρτήσεις στο `ημερολόγιο` [ τίτλος και αυτός]. Υφίστανται καταγεγραμμένες βιβλιογραφικά οι πράξεις φυσικής εξέτασης με υψηλή ευαισθησία/ειδικότητα οπότε εάν εγκριθούν ως κατάλληλες ενσωματώνονται.Τα πρωτόκολλα ανθρώπων της ΠΦΥ ή/και ΕΟΦ ή/λοιπά με βάση την κλινική πρωτίστως προσέγγιση και την παρακλινική επαλήθευση [ να μου επιτραπεί η αναφορά, καθηγητής παθολογίας διατύπωσε την ατάκα περι φωτογράφων και σ κ α τα τζ ή δ ω ν ] προς τεκμηριωμένη παραπομπή στο 2οβάθμιο όποτε πραγματικά απαιτείται και με σκοπό την ολιστική προσέγγιση και πάλι στην πρωτοβάθμια με αρωγό το 2οβάθμιο / 3οβάθμιο [ιατρικά συμβούλια και όχι το απαράδεκτο  : `ας κλείσει ραντεβου στο 1535`]. Είμαι στη διάθεσή σας. [ Γρήγορα Ναί, Πρόχειρα Όχι - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ]
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2013, 11:23:27 από kdiwavvou »
η αγάπη για τον κλάδο - συντεχνία δεν είναι η διασφάλιση της μη δυσφήμισης του κλάδου και μόνο [ όποιου κλάδου ] αλλά παράλληλα η συνεχής προσπάθεια να αποτελεί ο κλάδος κυρίως φορέα επιστημονικής σκέψης και δραστηριότητας και μετέπειτα φορέα τέχνης - επαγγέλματος

30 Ιουνίου 2013, 17:50:57
Απάντηση #137
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

επιπλέον υλικό : `ενδοκρινολογικά θέματα` και `γενική αίματος`

9 Ιουλίου 2013, 20:34:54
Απάντηση #138
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

Επιτρέψατέ μου τοποθέτησης. Έστω δεχόμαστε διατύπωση πως δεν υφίστανται εύκολες και δύσκολες  πράξεις παρά πράξεις τις οποίος κανείς κατέχει να εκτελεί με ασφάλεια είτε όχι.Εάν το δεχθούμε μπορεί να τεθεί το ερώτημα : Γνωρίζουν και σε τι ποσοστό οι Γενικοί Ιατροί που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας να [ λ.χ διαχειρίζονται την τάδε χρόνιο πάθηση ]. Έχουν και σε τι ποσοστό οι Γενικοί Ιατροί που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας  τη διάθεση να διαχειριστούν [λ.χ την τάδε χρόνιο πάθηση ];Δεν είναι απαραίτητα απαραίτητη μια σαφής στατιστική καταγραφή απάντησης στα δύο ερωτήματα επί του παρόντος, ο λόγος που τα παρέθεσα είναι άλλος. Αποδείχθηκε πως καλώς είτε κακώς σαν συντεχνία προσαρμοστήκαμε στην χρήση υπολογιστή; Θαρρώ πως ναι. Δίκην επιχειρησιακής άσκησης ετοιμότητας αποδείχθηκε πως καλώς είτε κακώς σαν συντεχνία προσαρμοστήκαμε στην χρήση του ICD10;Θαρρώ πως ναι.Άρα εάν σύμφωνα με τα λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας είμαστε ευπρόσδεκτοι ως συντεχνία να προτείνουμε, στο μέτρο του δυνατό θα ληφθούν υπόψη [ έτσι κατάλαβα από το βίντεο το Σάββατο]. Άρα αν αξιολογηθεί ως σημαντικό, είναι δυνατό να γίνει άμεσα καταγραφή της δύναμης των Γενικών ιατρών στην επικράτεια στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και υποχρεωτικά - επώνυμα να έχουν παρουσία εδώ ή σε μια παρεμφερή πλατφόρμα όπως θα την έχει ορίσει - δωρεάν υλοποιήσει η ΠΦΥ. Ποιό θα ήταν το όφελος; Διπλό : αρχικά έχοντας υπ όψη ότι ο ιατρός αμείβεται για το χρόνο/γνώσεις του και ειδικά ο δημόσιος υπάλληλος αποδέχεται την αμοιβή που δύναται ο εργοδότης και εκούσια παρέχει υπηρεσίες στο μέγιστο διαφορετικά μπορεί να αποχωρήσει : πρώτο όφελος : με τις οδηγίες της κοινής πλατφόρμας θα παραδεχθούμε όλοι μας ειλικρινά τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε και θα λαμβάνει χώρα συνεχής εκπαίδευση και κοινή γλώσσα : κοινοί ορισμοί και σαφή όρια του τι γίνεται στην ΠΦΥ και τι προωθείται στο δευτεροβάθμιο. - δεύτερο όφελος : ακολουθώντας κοινά πρωτόκολλα και επιφέροντας αποσυμφόρηση στο δευτεροβάθμιο θα έχουμε κάμει μια `ομοροφιά` η οποία θα εξελίσσεται και θα εμπλουτίζεται και θα αποτελεί κόσμημα της ΠΦΥ. Το ζήτημα δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες αλλά να κάμουμε πράξη αυτό το οποίο υπηρετούμε. Νομίζω η τεχνογνωσία υφίσταται και θέλω να πιστεύω υφίσταται και οι διάθεση των δάσκάλων συναδέλφων. Μπορεί να είμαι εκτός τόπου και χρόνου.

επιθυμώ να κάμω πρωτογενή πρόλψη και να εκδίδω παραπεμπτικά ανά διετία - πενταετία ως προς τον προληπτικό έλεγχο υγιών κσι όχι κατ επίκληση. επιθυμώ η δευτερογενής πρόληψη να γίνεται από εμένα στην περιοχή ευθύνης και όπου απαιτείται να ενημερωνονται οι κλινικές του νομαρχιακού νοσοκομείου [ιατρικά συμβούλια ] και όχι να `φέυγει` το 90% σε ιδιώτες. επιθυμώ να κάμω τριτογενή πρόληψη με τον ίδιο αλγόριθμο όπως και στην δευτερογενή και όχι να ρυθμιζονται οι γέροντες τηλεφωνικά από την πρωτεύουσα του νομού. επιθυμώ να συνχορηγώ ουσίες που δεν αλληλεπιδρούν σε τοξικό βαθμό και να κάμω χρήση στην φαρέτρα μου ουσίες η πατέντα των οποίων έληξε και είναι γνωστή η συμπεριφορά τους απο εικοσαετίας και φθηνά λ.χ απουσία υπερουριχαιμίας ραμιπρίλη και όχι λοσαρτάνη. επιθυμώ να χορηγώ συνταγές και παραπεμτικά σε οξεία νόσο/ προσέλευση ασθενών που εξέτασα και όχι ασθενών των οποίων ο θεράποντας είτε δεν είναιστον εοπυυ είτε δεν έχει χρόνο για ηλεκτρονική συνταγογράφηση είτε έδωσε οδηγία διεκπεραίωσης στο ΕΣΥ.επιθυμώ να είμαι προβλεπόμενος βάσει νομοθεσίας και ιατρικής δεοντολογίας και όχι βάσει προφορικών εντολών προ|ϊσταμένων. επιθυμώ να κάμω δύσκολη γενική οικογενειακή ιατρική και όχι γραμματειακή ποστήριξη καταξιωμένων συναδέλφων. επιθυμώ να διερευνώ όσο το δυνατό τα αίτια και να μην αντιμετωπίζω συμπτωματικά. ζητώ πολλά; επιθυμώ επίσης να συνδιαχειρίζομαι τις νόσους με τον ασθενή ή/και την οικογένειά του και όχι να προσέρχεται τρίτο πρόσωπο με τα βιβλιάρια ανά δυάδα εως τεράδα στο ιατρείο μου [__>60% προσερχομένων ]. πλέον δεν είμαι μέλος ομάδας ιατρών εδώ στο facebook διότι δημοσίευσα αυτά που θα δημοσιεύσω και εδώ. ελπίζω να μην φάει ban η τοποθέτησή μου. Δεν θα επιτρέψω σε καμία περίπτωση να μου απαγορέψει κανείς και μάλιστα προφορικά να κάμω πράξη το όνειρο ζωής : να διακριθώ στην πρωοτβάθμια. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. [ για εκφραστικά, εννοιολογικά, ορθογραφικά σφάλματα ειλικρινά συγνώμη].
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιουλίου 2013, 20:42:24 από kdiwavvou »

18 Ιουλίου 2013, 23:25:49
Απάντηση #139
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

[logged]jUst for fUn Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος[/logged]
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2013, 20:50:42 από kdiwavvou »

26 Ιουλίου 2013, 22:08:34
Απάντηση #140
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

[logged]http://kdiwavvou.bugs3.com/acuteill.html  - just fOr fUn [ προβληματισμοί και καταγραφή τάσης προς την εφαρμογή τεκμηριωμένων πράξεων - το θέμα είναι ποιος θα αποφασίσει  τι προβλέπεται στην ΠΦΥ ανά την επικράτεια ][/logged]
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2013, 20:49:35 από kdiwavvou »

27 Ιουλίου 2013, 16:34:31
Απάντηση #141
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Νομίζω ότι όσο και αν ψάχνετε, δεν θα βρείτε ποτέ απαντήσεις στους συνδυασμούς περιπτώσεων (που έχετε τόσο κωδικοποιημένα καταγράψει) με τη μορφή πανελλήνιας εμβέλειας υποχρεωτικών οδηγιών.

Μάλλον πρέπει να χρησιμοποιείτε κατά περίπτωση τις γνώσεις, δεξιότητα, πείρα και τέχνη που αποκτήσατε κατά την εκπαίδευσή σας και την άσκηση του επαγγέλματός σας, όπως λίγο-πολύ κάνουμε όλοι μας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Ιουλίου 2013, 12:26:09
Απάντηση #142
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

[logged]http://kdiwavvou.bugs3.com/mytopics/2013_7os_26_par_CHD.html
- just fOr fUn [ προβληματισμοί σχετικά με τη διαχείρηση καρδιαγγειακών παθήσεων στην ΠΦΥ και καταγραφή τάσης προς την εφαρμογή τεκμηριωμένων πράξεων  ] chronic cardivascular disease and hellenic primary care in the year 5555 if the man is still alive[/logged]
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2013, 20:48:32 από kdiwavvou »

30 Ιουλίου 2013, 23:19:26
Απάντηση #143
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- just fOr fUn [ προβληματισμοί σχετικά με τη διαχείρηση καρδιαγγειακών παθήσεων στην ΠΦΥ και καταγραφή τάσης προς την εφαρμογή τεκμηριωμένων πράξεων  ] chronic cardivascular disease and hellenic primary care in the year 5555 if the man is still alive
Ειλικρινά είχα την πρόθεση να ασχοληθώ και να απαντήσω όσο καλύτερα μπορώ στα ερωτήματα που θέτεις στο blog σου,
ωστόσο,αυτός ο ατελείωτος βομβαρδισμός ερωτήσεων και ο συνολικός αριθμός τους αποθαρρύνει και τον πιό καλοπροαίρετο αναγνώστη.
Άν στα αλήθεια επιθυμείς να μοιραστείς τους κλινικούς προβληματισμούς σου ίσως είναι προτιμότερο να βάζεις κάθε φορά ένα συγκεκριμένο
θέμα/προβληματισμό προς συζήτηση.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

6 Αυγούστου 2013, 02:03:54
Απάντηση #144
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

[logged]http://kdiwavvou.bugs3.com/demo/2013-8os_05_life-styLe_modification_issues.html
- just fOr fUn [ προβληματισμοί σχετικά με τη διαχείρηση των συνηθέστερων παθήσεων στην ΠΦΥ και καταγραφή τάσης προς την εφαρμογή τεκμηριωμένων πράξεων  ] Hellenic Primary Care and exercise prescription[/logged]
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2013, 20:47:08 από kdiwavvou »

7 Αυγούστου 2013, 13:32:19
Απάντηση #145
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou

[logged]Σας αποστέλλω το παρών με σκοπό την πρωτοκολλοποίησή του.

Ζαγορά  __ - __ - __

Αριθμ Πρωτ. :

ΙΩΑΝΝΟΥ Δ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ – ΚΥ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΑΜ ΤΣΑΥ 119842

ΠΡΟΣ:

Αποδέκτες Πίνακα Διανομής

Θέμα               :          Σχετικά με δράσεις δευτερογενούς πρόληψης στην περιοχή ευθύνης του ΚΥ Ζαγοράς

Έχοντα ς υπ όψη ότι :

Α.  Στην πλειοψηφία τους οι χρονίως πάσχοντες δεν ρυθμίζονται από προσωπικό του ΚΥ Ζαγοράς.

Β.  Δεν υπάρχει εικόναι καταγεγραμμένη του απόλυτου αριθμού με συγκεκριμένες διαγνώσεις. Δε γνωρίζουμε πόσοι είναι υπό βηματοδότη είτε υπό απινιδωτή, δε γνωρίζουμε πόσοι βρίσκονται σε αγωγή με sintrom και με ποια διάγνωση κοκ

Γ.   Πήρα την πρωτοβουλία να ενημερώσω τους ασθενείς που βρίσκονται σε αγωγή με sintrom ώστε εάν επιθυμούν να λαμβάνει χώρα η αιμοληψία στο ΚΥ Ζαγογράς και να αποστέλλονται τα δείγματα αίματος στο νοσοκομείο ώστε : αρχικά να μην επιβαρύνονται με δαπάνη είκοσι #20# ευρώ σε μηνιαία βάση και κατά δεύτερο λόγο ώστε να γίνεται η ρύθμιση της αγωγής στο ΚΥ Ζαγοράς και όχι από ιδιώτες συναδέλφους τηλεφωνικά είτε με μετακίνηση των ασθενών στο Βόλο. Όταν ενημέρωσα τον προϊστάμενό μου για τις ενέργειές μου, πριν ακόμη ολοκληρώσω την διατύπωση μου με διέκοψε για να μου απαγορεύσει να αλλάξω το σχήμα της αγωγής από sintrom σε pradaxa ! Όταν ωστόσο ολοκλήρωσα την σκέψη μου συμφώνησε πως μπορούμε να κάμουμε την εξυπηρέτηση της αιμοληψίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να ρυθμίσουμε στο ΚΥ Ζαγοράς την αγωγή των ασθενών με sintrom διότι έχουν όλοι τους τον θεράποντά τους.

Σας ενημερώνω  ότι  :

Επιθυμώ να εγκριθεί  από το Νοσοκομείο Βόλου να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης του κοινού πως υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης και ρύθμισης του sintrom από το προσωπικό του ΚΥ Ζαγοράς εάν και εφόσον αξιολογήσετε ότι  :

Α.  Θα προκύψει ότι θα υφίσταται κέρδος σε δαπάνη από πλευράς των ασφαλιστικών φορέων  συγκριτικά με την εξέταση από ιδιώτες μικροβιολόγους είτε με τη χρήση ειδικού οργάνου [ μετρητής INR  ]

Β.  Θα προκύψει ότι θα υφίσταται κέρδος σε δαπάνη από πλευράς των χρονίως πασχόντων

Γ.  Θα προκύψει ότι θα υφίσταται κέρδος υπό την έννοια ότι θα υπάρχει εικόνα του πληθυσμού που βρίσκεται σε αγωγή με sintrom  ώστε σε στενή συνεργασία με τις κλινικές του νοσοκομείου να ρυθμίζεται εύρυθμα η αγωγή των ασθενών με έμφαση στην ελαχιστοποίηση εμφάνισης επιπλοκών και απορρύθμισης νόσου

Δ.  Είναι δυνατό να ρυθμίζεται το sintrom  από προσωπικό του ΚΥ Ζαγοράς πάντοτε σε στενή και συνεχή συνεργασία / εποπτεία     με / από το νοσοκομείο Βόλου

Ε.  Θα προκύψει οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο Βόλου από την οικονομική συμμετοχή των ασθενών προς έκδοση παραπεμπτικών  για έλεγχο παραμέτρων πήξης [ INR ]

Η προτεινόμενη μεθοδολογία συνίσταται σε :
Α.  Ανάρτηση ανακοινώσεων και κατόπιν καταγραφή των προσωπικών στοιχείων των ασθενών που ενδιαφέρονται για την εν λόγω παροχή

Εφόσον προκύψει ενδιαφέρον :
Β.  Προμήθεια του ΚΥ Ζαγοράς με τα ανάλογα υλικά φιαλίδια αποθήκευσης των δειγμάτων αίματος

Γ. Ημερίδα - ομιλία διάρκειας ενός τετάρτου της ώρας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΚΥ Ζαγοράς προς συγγενείς των ασθενών ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία ραντεβού μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1535 για εξέταση αίματος στο νοσοκομείο Βόλου και προγραμματισμένη  προσέλευση στο ΚΥ Ζαγοράς στις ανάλογες ημερομηνίες με σκοπό την αιμοληψία

Δ. Έγκριση του τρόπου οδικής μεταφοράς των υλικών από Ζαγορά προς βόλο [ συνίσταται η μεταφορά με αγοραίο όχημα και σε συσκευασία με πάγο ]

Ε. Καθορισμός του τρόπου με τον οποίο θα αποστέλλονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο ΚΥ Ζαγοράς [ : οδικώς την επομένη ημέρα είτε ηλεκτρονικά ]

Στ.  Καθορισμός αρμοδιοτήτων Αγροτικών Ιατρών και Επισκεπτών Υγείας ώστε προγραμματισμένα να λαμβάνει χώρα η  κατ οίκον  εύρυθμος αιμοληψία των ασθενών που αποδεδειγμένα δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν από την οικία τους αρχικά στα δημοτικά διαμερίσματα Ζαγοράς , Πουρίου , Μακρυράχης , Ανηλίου .

Ζ.  Μετεκπαιδευτική συνάντηση με την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Βόλου ώστε να υφίσταται σαφές πρωτόκολλο με τις απόλυτες ενδείξεις διενέργειας υπερήχου μυοκαρδίου στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα σθενών και τις απόλυτες ενδείξεις αλλαγής θεραπευτικού σχήματος από sintrom σε λοιπές δραστικές ουσίες είτε από λοιπές δραστικές ουσίες σε sintrom.

Παρακαλώ όπως ενημερωθώ σχετικά.[/logged]
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2013, 20:45:30 από kdiwavvou »

7 Αυγούστου 2013, 15:41:01
Απάντηση #146
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σας αποστέλλω το παρών με σκοπό την πρωτοκολλοποίησή του.

Ζαγορά  __ - __ - __

Αριθμ Πρωτ. :

ΙΩΑΝΝΟΥ Δ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ – ΚΥ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΑΜ ΤΣΑΥ 119842

ΠΡΟΣ:

Αποδέκτες Πίνακα Διανομής

Θέμα               :          Σχετικά με δράσεις δευτερογενούς πρόληψης στην περιοχή ευθύνης του ΚΥ Ζαγοράς

Έχοντα ς υπ όψη ότι :

Α.  Στην πλειοψηφία τους οι χρονίως πάσχοντες δεν ρυθμίζονται από προσωπικό του ΚΥ Ζαγοράς.

Β.  Δεν υπάρχει εικόναι καταγεγραμμένη του απόλυτου αριθμού με συγκεκριμένες διαγνώσεις. Δε γνωρίζουμε πόσοι είναι υπό βηματοδότη είτε υπό απινιδωτή, δε γνωρίζουμε πόσοι βρίσκονται σε αγωγή με sintrom και με ποια διάγνωση κοκ

Γ.   Πήρα την πρωτοβουλία να ενημερώσω τους ασθενείς που βρίσκονται σε αγωγή με sintrom ώστε εάν επιθυμούν να λαμβάνει χώρα η αιμοληψία στο ΚΥ Ζαγογράς και να αποστέλλονται τα δείγματα αίματος στο νοσοκομείο ώστε : αρχικά να μην επιβαρύνονται με δαπάνη είκοσι #20# ευρώ σε μηνιαία βάση και κατά δεύτερο λόγο ώστε να γίνεται η ρύθμιση της αγωγής στο ΚΥ Ζαγοράς και όχι από ιδιώτες συναδέλφους τηλεφωνικά είτε με μετακίνηση των ασθενών στο Βόλο. Όταν ενημέρωσα τον προϊστάμενό μου για τις ενέργειές μου, πριν ακόμη ολοκληρώσω την διατύπωση μου με διέκοψε για να μου απαγορεύσει να αλλάξω το σχήμα της αγωγής από sintrom σε pradaxa ! Όταν ωστόσο ολοκλήρωσα την σκέψη μου συμφώνησε πως μπορούμε να κάμουμε την εξυπηρέτηση της αιμοληψίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να ρυθμίσουμε στο ΚΥ Ζαγοράς την αγωγή των ασθενών με sintrom διότι έχουν όλοι τους τον θεράποντά τους.

Σας ενημερώνω  ότι  :

Επιθυμώ να εγκριθεί  από το Νοσοκομείο Βόλου να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης του κοινού πως υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης και ρύθμισης του sintrom από το προσωπικό του ΚΥ Ζαγοράς εάν και εφόσον αξιολογήσετε ότι  :

Α.  Θα προκύψει ότι θα υφίσταται κέρδος σε δαπάνη από πλευράς των ασφαλιστικών φορέων  συγκριτικά με την εξέταση από ιδιώτες μικροβιολόγους είτε με τη χρήση ειδικού οργάνου [ μετρητής INR  ]

Β.  Θα προκύψει ότι θα υφίσταται κέρδος σε δαπάνη από πλευράς των χρονίως πασχόντων

Γ.  Θα προκύψει ότι θα υφίσταται κέρδος υπό την έννοια ότι θα υπάρχει εικόνα του πληθυσμού που βρίσκεται σε αγωγή με sintrom  ώστε σε στενή συνεργασία με τις κλινικές του νοσοκομείου να ρυθμίζεται εύρυθμα η αγωγή των ασθενών με έμφαση στην ελαχιστοποίηση εμφάνισης επιπλοκών και απορρύθμισης νόσου

Δ.  Είναι δυνατό να ρυθμίζεται το sintrom  από προσωπικό του ΚΥ Ζαγοράς πάντοτε σε στενή και συνεχή συνεργασία / εποπτεία     με / από το νοσοκομείο Βόλου

Ε.  Θα προκύψει οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο Βόλου από την οικονομική συμμετοχή των ασθενών προς έκδοση παραπεμπτικών  για έλεγχο παραμέτρων πήξης [ INR ]

Η προτεινόμενη μεθοδολογία συνίσταται σε :
Α.  Ανάρτηση ανακοινώσεων και κατόπιν καταγραφή των προσωπικών στοιχείων των ασθενών που ενδιαφέρονται για την εν λόγω παροχή

Εφόσον προκύψει ενδιαφέρον :
Β.  Προμήθεια του ΚΥ Ζαγοράς με τα ανάλογα υλικά φιαλίδια αποθήκευσης των δειγμάτων αίματος

Γ. Ημερίδα - ομιλία διάρκειας ενός τετάρτου της ώρας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΚΥ Ζαγοράς προς συγγενείς των ασθενών ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία ραντεβού μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1535 για εξέταση αίματος στο νοσοκομείο Βόλου και προγραμματισμένη  προσέλευση στο ΚΥ Ζαγοράς στις ανάλογες ημερομηνίες με σκοπό την αιμοληψία

Δ. Έγκριση του τρόπου οδικής μεταφοράς των υλικών από Ζαγορά προς βόλο [ συνίσταται η μεταφορά με αγοραίο όχημα και σε συσκευασία με πάγο ]

Ε. Καθορισμός του τρόπου με τον οποίο θα αποστέλλονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο ΚΥ Ζαγοράς [ : οδικώς την επομένη ημέρα είτε ηλεκτρονικά ]

Στ.  Καθορισμός αρμοδιοτήτων Αγροτικών Ιατρών και Επισκεπτών Υγείας ώστε προγραμματισμένα να λαμβάνει χώρα η  κατ οίκον  εύρυθμος αιμοληψία των ασθενών που αποδεδειγμένα δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν από την οικία τους αρχικά στα δημοτικά διαμερίσματα Ζαγοράς , Πουρίου , Μακρυράχης , Ανηλίου .

Ζ.  Μετεκπαιδευτική συνάντηση με την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Βόλου ώστε να υφίσταται σαφές πρωτόκολλο με τις απόλυτες ενδείξεις διενέργειας υπερήχου μυοκαρδίου στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα σθενών και τις απόλυτες ενδείξεις αλλαγής θεραπευτικού σχήματος από sintrom σε λοιπές δραστικές ουσίες είτε από λοιπές δραστικές ουσίες σε sintrom.

Παρακαλώ όπως ενημερωθώ σχετικά.
"Πρωτοκόλληση" δε λέγεται;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

7 Αυγούστου 2013, 17:08:08
Απάντηση #147
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Νομίζω το όλο εγχείρημα (αν και έχει σωστή πρόθεση) χωλαίνει στο διάστημα που μεσολαβεί από την αιμοληψία μέχρι την εκτέλεση της εξέτασης. Ακόμη κι αν προτείνεται η μεταφορά με πάγο (δεν ξέρω αν ενδείκνυται στη μέτρηση INR) νομίζω ότι ο χρόνος μεταξύ της αιμοληψίας και της εξέτασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τη 1 ώρα (έτσι μου έχουν επισημάνει όλοι οι μικροβιολόγοι, δεν ξέρω αν ευσταθεί). Τέτοιους χρόνους, αν έχω καταλάβει καλά, δεν μπορείτε να πετύχετε με τα δεδομένα της περιοχής. Οπότε δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα θα είναι αξιόπιστα, ιδιαίτερα για μια τόσο ευαίσθητη εξέταση.

Άλλα σημεία που θέλουν διευκρινήσεις:
- Ποιος θα πληρώνει το όχημα μεταφοράς;
- Κάθε πότε θα γίνεται η συλλογή δειγμάτων; Κάθε μήνα; Κάθε 15 ημέρες;
- Τι θα γίνεται για τις περιπτώσεις που θα κρίνεται ότι, μετά από τροποποίηση δόσης του αντιπηκτικού ή/και λήψη άλλης αναγκαίας αγωγής που επηρεάζει το INR, απαιτείται νέα εξέταση σε συντομότερο χρονικό διάστημα;
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Αυγούστου 2013, 17:25:44 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

7 Αυγούστου 2013, 17:58:23
Απάντηση #148
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Νομίζω το όλο εγχείρημα (αν και έχει σωστή πρόθεση) χωλαίνει στο διάστημα που μεσολαβεί από την αιμοληψία μέχρι την εκτέλεση της εξέτασης. Ακόμη κι αν προτείνεται η μεταφορά με πάγο (δεν ξέρω αν ενδείκνυται στη μέτρηση INR) νομίζω ότι ο χρόνος μεταξύ της αιμοληψίας και της εξέτασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τη 1 ώρα (έτσι μου έχουν επισημάνει όλοι οι μικροβιολόγοι, δεν ξέρω αν ευσταθεί). Τέτοιους χρόνους, αν έχω καταλάβει καλά, δεν μπορείτε να πετύχετε με τα δεδομένα της περιοχής. Οπότε δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα θα είναι αξιόπιστα, ιδιαίτερα για μια τόσο ευαίσθητη εξέταση.

Άλλα σημεία που θέλουν διευκρινήσεις:
- Ποιος θα πληρώνει το όχημα μεταφοράς;
- Κάθε πότε θα γίνεται η συλλογή δειγμάτων; Κάθε μήνα; Κάθε 15 ημέρες;
- Τι θα γίνεται για τις περιπτώσεις που θα κρίνεται ότι, μετά από τροποποίηση δόσης του αντιπηκτικού ή/και λήψη άλλης αναγκαίας αγωγής που επηρεάζει το INR, απαιτείται νέα εξέταση σε συντομότερο χρονικό διάστημα;

Με το σύστημα που αναφέρει ο κος Ιωάννου ρυθμίζουμε INR και γενικά στέλνουμε τακτικό εργαστηριακό έλεγχο στο Κ.Υ. που εργάζομαι. Εμπειρικά δεν έχουμε παρατηρήσει δυσλειτουργίες και περίεργα αποτελέσματα.
Το όχημα μεταφοράς πληρώνεται απο το Νοσοκομείο με ετήσια σύμβαση νομίζω.
Συλλογή δειγμάτων κάθε εβδομάδα.
Σε περιπτώσεις που θα κρίνεται ότι, μετά από τροποποίηση δόσης του αντιπηκτικού ή/και λήψη άλλης αναγκαίας αγωγής που επηρεάζει το INR, απαιτείται νέα εξέταση σε συντομότερο χρονικό διάστημα, πράτουμε αναλόγως τις δυνατότητες που έχει ο ασθενής και το περιβάλλον του να απευθυνθεί στα μεγάλα κέντρα της πρωτεύουσας.

7 Αυγούστου 2013, 18:02:03
Απάντηση #149
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Επί της ουσίας: Τα δείγματα απαιτούν άμεση φυγοκέντρηση, διαχωρισμό και κατάψυξη του υπερκείμενου πλάσματος. Η μεταφορά πρέπει να γίνει μετά το στάδιο αυτό. Ο λόγος είναι ότι αιμόλυση, έστω και περιρισμένη, καθιστά αναξιόπιστες τις μετρήσεις πήξης.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2454 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2011, 11:05:53
από Μαρία Χόρτη
0 Απαντήσεις
2591 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Σεπτεμβρίου 2011, 09:04:12
από αφροδιτη
3 Απαντήσεις