ααχ αυτος ο `λογος`, προνομιο του ανθρωπου που κοκκαλα δεν εχει και κοκκαλα τσακιζει
αρχικα θα αποτολμησω να ειμαι συνοπτικος στο λογο μου και σαφης, σε βαθμο που να μην τιθεται περιθωριο να μου αποδοθει πως γενικευω η΄ / πως εξειδικευω
πως λειτουργω στο πρωινο ωραριο :
τακτικο ιατρειο ? [ ναι ] [ αρα κυριως συνταγογραφηση ] [ στην ακρη του νου οτι ανα πασα ωρα θα προσελθει περιστατικο, αλλαγη τραυματος εως διακομιδη ]
τι μου ζητα κυριως το περιβαλλον εργασιας ? [ ταχεια διεκπεραιωση συνταγογραφησης και αξιολογηση προσερχομενων περιστατικων προς αποφαση ΕΟΦΑ εως διακομιδη ]
τι ρυθμο παραγωγικοτητας μη λεκτικα αντιλαμβανομαι οτι απαιτει απο εμενα το περιβαλλον εργασιας ; [ ωραριο 9:00 - 13:00 καποτε εως 14:30 εαν λογω καιρικων φαινομενων καθυστερησει να προσελθει ο ιατρος υπηρεσιας/εφημεριας και διεκπεραιωση 25 βιβλιαριων και ανω ]
συμφωνω ? [ οχι ]
γιατι ? [ θεωρω οτι δεν γνωριζω τους ασθενεις, τα βιβλιαρια στην πλειοψηφια τους ερχονται χωρις τον χρινιως πασχοντα, εαν συντασσω με το ρυθμο που συνεταζα ως ειδικευομενος δεν θα ειμαι σε θεση να διαπιστωση λεπτομερεις με τις οποιες και δεοντολογικα και επιστημονικα και σαν ανθρωπος, δεν συμφωνω ]
μπορω να κανω κατι για αυτο ? [ δεν ξερρω ]
μπορω να το αλλαξω ? [ δεν ξερρω αλλα το αποτολμω ]
ξερρω τι επιθυμω ως προς αυτα που αποτλμω να αλλαξω ? [ νομιζω πως ναι ]
πως λειτουργω στο πρωινο ωραριο λοιπον :
προσερχεται κυριος / κυρια με βιβλιαριο / βιβλιαρια : χαιρετω
[ καταγραφω στο βιβλιο : στοιχεια - προσηλθε η' οχι - ρωτω ποιος ειναι ο θεραποντας - καταγραφω τα σκευασματα/εμπορικη στο βιβλιο - βλεπω τους συνδυασμους των σκευασματων / την ηλικια και προσπαθω να σχηματισω μια εικονα - βλεπω ημερομηνια τελευταιας συνταγογραφησης των σκευασματων που επιθμει σε συνταγη, εαν ___<25 ημερες αρνουμαι - εαν ___=>25 ημερες συνταγογραφω - ενημρωνω πως θα μου ηταν διευκολυνση να υπαρχει γνωματευση σε βαθος τριμηνου και στο εξης να ανανεωνεται / 6μηνο και να φαινεται οτι συνταγογραφησε ο θεραποντας - εαν προσελθει ο ιδιος και δω πολυφαρμακια παιρνω μια πιεση και ακροαζομαι - συχνα διαφωνω με τα θεραπευτικα σχηματα αλλα δεν εκφραζομαι παρα μονο με τη μορφη παρατηρησεων τοσο στις συνταγες οσοσ και στο βιλιο του ιατρειου - δεν μπορω να διανοηθω να αλλαξω συνταγες ]
με αυτο τον ρυθμο ποσο κοσμο εξυπηρετω [ 9:00 - 13:00 ?? ] [ περιπου 25 ατομα ]
γιατι δεν συνεχιζω μεχρι τις 15:00 που παρευρισκομαι στον χωρο εργασιας? [ γιατι η προσελευση ειναι 8: 45 εως 13:50 και μονο ]
τι μπορω να κανω ? [ ενημρωνω πως ειμαι διατεθειμενος να καμω ωραριο 7:00 - 14:00 ωστε να μην κολλαει το συστημα ]
γιατι τι κανω αυτο ? [ επειδη νοιωθω σαν τον ναυαγο μεσα στο κυ 22 εργασιμες και και 4 αργιες και δεν προλαβαινω να ψωνισω απο το μαρκετ που κλεινει 14:00]
ηξερα οτι ειναι υποστελεχομενο το κυ; [ναι]
μπορω να λειψω οταν δεν εχει κοσμο, να πεταχτω?[ναι] - το κανω? [ οχι ] - γιατι? [ γιατι ζητων υπηρεσιακη αδεια και μου την αρνουνται η' δεν υπαρχει ο αρμοδιος υπαλληλος στο κυ]
ποσο κοσμο μπορω να δω 7:00 - 14:00 η΄ 8:00 - 15:00 ? [ 34 με 40 ατομα] το κανω? [ οχι ] γιατι ? [ γιατι ο κοσμος εχει και δουλειες και μια παρα εχει τελειωσει ο συναδελφος που ειναι σφαιρα στην συνταγογραφηση ]
υπαρχει αρνητικο κλιμα? [ ναι ] γιατι? [ επειδη δεν εξυπηρετω και καμω πολλες ερωτησεις ]
τι εκαμα για αυτο εως προσφατα?[ ελεγα πως δεν μπορω να το καμω και αν θελουν να παευθυνθουν αλλου]
ποια η εξελιξη?[ κατηγορηθηκα απο τον συναδελφο οτι του ειπαν πως τον κατηγορησα ως παρανομα ενεργουντα ]
τι εκαμα? [ λεω μονο πως δεν μπορω να το καμω]
ποια η εξελιξη? [ τσιροιζουν και απειλουν ]
τι κανει ο συναδελφος/ επιστημνικος υπευθυνος? [ το θεαρεστο εργο του ]
ως προς το κλινικο εργο
διαφωνω με σχημτα?[ναι]
τα αλλαζω?[οχι]
γιατι?[ ελλειψη κλινικης εμπειριας, δεν μπορω να λειτουργησω far west, για να υπαρχει διπλη η' τριπλη αγωγη μπορει να υπαρχει και καρδιακη ανεπαρκεια, στο σδ μπορει καποια σκευασματα που εκτιμω να εχουν δοκιμασθει και υπηρχε δυσανεξια , δεν ξερρω ]
υγιης πληθυσμος
μπορω να καμω παρεμβαση στην κοινοτητα? [ ναι ]
το επιδιωκω? [ ναι]
σε τι αποσκοπω? [ πρωτογενη προληψη ]
πως θα λειτουργησω?[ επι ενδειξεων αγωγη βασει κατευθυντηριων ]
συνδυασμοι η' μονοθεραπεια? [ μονοθεραπεια και τιτλοποιηση μετα απο τριμηνη επιμονη για αλλαγη τροπου ζωης]
γιατι?[ για να μαθω ποια φαρμακα θα μπουν στη φαρετρα μου]
ποσο χρονο χρειαζομαι?[ 1 - 2 ετη]
εαν γινει αλλαγη της αλλαγης απο συναδελφο?[ θα ζητησω γνωματευση / 6μηνο και συνταγη του θεραποντα στο συστημα ]
με τους χρονιως πασχοντες? [ ενημερωνω οτι ειναι αρρυθμιστοι, να απευθυνθουν στον θεραποντα]
θα το καμουν?[ σε μικρο ποσοστο λογω αμελειας ή μη οικονιμκης ευχερειας]
αν μου ζητησουν να καμω ρυθμιση?[ θα τους παραπεμψω στον συναδελφο που βρισκεται εδω πανω απο δεκαετια]
αν επιμεινουν?[ θα ελεγχω παραγοντες κινδυνου, σταδιο της νοσου και ενδεχομενως θα ζητησω υπερηχο και γλυκοζυλιωμενη]
μετα?[ αναλογως τη νεφρικη λειτουργια και την καρδιακη ανεπαρκεια/ αρρυθμιες, με βαση τις κατευθυντηριες και με στενη επαφη με νοσοκομειακο καρδιολογο του νομου]
αν δε γουσταρει ο ειδικος?[με δασκαλους αμου απο θεσσαλονικη και απο εδω μεσα στο φορουμ]
πρωτογενης προληψη?[ τι εννοω?] τα 10 συχνοτερα αιτια νοηροτητας και θνητοτητας ανα φυλο και δεκαετια ηλικιας
που?[στο φουαγιε του δημου]
πως?[10λεπτο βιντεο, πολλαπλες επιλογες τι καταλαβαν, αν εχουν διαθεση για αλλαγη τροπου ζωης]
θα πιασει?[ δεν ξερρω, προσπαθω να το στησω ετσι ωστε να μην εχει παραταξιακες αποχρωσεις για υπαρχει προσελευση]
αν πιασει?[ με βαση τα δημοτολογια, τα αποτελεσματα απο τις πολλαπλες επιλογες και τον ετηιο προσυμπτωματικο ελεγχο, εαν προκυψει στατιστικως σημαντικο ποτελεσμα, σε συνεργασια με την ιατρικη υπηρεσια ]
αν δεν γουσταρει η ιατρικη υπηρεσια?[με την υπε/ υπουργειο]
σκοπος?[ να καμω αυτο που διδαχθηκα και μου αρεσει να ενασχολουμαι]
και οι αποδοχες?[ ηξερα ποιες θα ειναι οι αποδοχες]
βραχυπροθεσμος στοχος?[να μη χασω τη μισθοδοσια μου]
εξαμηνιαιος στοχος? [ η αναπτυξη του αισθηματος ασφαλειας του πληθυσμου οτι λειτουργει το κυ σαν υπηρεσια και οχι σαν μπακαλικο]
ετησιος στοχος?[ ετησιος προσυμπτωματικος ελεγχος των υγιων]
προλαβαινω? [ νομιζω πως ναι]
πως?[ με προσελευση για συνταγες κυριως δευτερα και παρασκευη και συνηθως 20 εως 31 του καθε μηνα, με 7ωρη εργασια, 7:00-12:00 συνταγογραφηση και οχι πανω απο 25 βιβλιαρια ανα ημερα και μακροπροθεσμα οχι χωρις γνωματευση η' απουσια του χρονιως πασχοντα που δεν πρεπει να χασει το μεροκαματο και δεν ειναι κατακοιτος η' βαριεται την αναμονη και - προληψη 12:00 - 15:00]
και θα προλαβω ολο τον πληθυσμο?[ με τις παρουσεσ συνθηκες οχι, αλλα με φοιτητες στα πλαισια του κυριου πλεον μαθηματος της γ.ιατρικης και με ειδικευομενους γ.ιατρικης που δεν θα ασχοληθουν μονο με πραζολες και κλοπιδογρελες και δεν παραμενουν εγκλειστοι στα τεπ παθολογιας και σε εσωτερικες εφημερεις του νομου και με τυποποιημενο εντυπο ληψης ιστορικου εγκκριμενο απο την ιατρικη υπηρεσια και στοχευμενο στην αναγνωριση απορρυθμισης επιπλοκων παθησεων φθορας ναι, θα προλαβω ]
θα το επιδιωξω?[ αμα δεν εχω παει απο εκει που ηρθα, ναι θα το επιδιωξω]
εχω δικαιοδοσια?[ οχι, αλλα σκοπευω να καμω το σχολειο εκαπιδευτων]---------------------------------------------------------------------------------
αποπειραθηκα να αποδωσω τον αλγοριθμο λειτουργιας μου στο πρωινο ιατρειο,
τωρα ναι θα ηθελα να παραθεσω τα 2 θέματα που αφορούν την υπηρεσία