Ενδιαφέρουσα συζήτηση στην ομάδα " ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ-ΤΣΑΥ 1923 - 2016 " στο facebook στις 26/08/2017.- Κάποτε είχα ακούσει έναν παλιό ιδιώτη Οδοντίατρο που έλεγε ότι κατά τακτά έτη (π.χ. κάθε 10 έτη) ζητούσε μια βεβαίωση από το ΤΣΑΥ ότι είναι τακτοποιημένος ασφαλιστικά έτσι ώστε όταν θα έβγαινε στην σύνταξη να μην μπορούσε κανείς να του φέρει προσκόμματα. Πιστεύετε ότι, αν ζητήσω παρόμοια βεβαίωση, υπάρχει ελπίδα το ΤΣΑΥ να μου κάνει και εμένα τέτοια χάρη;
- Η ασφαλιστική ενημερότητα που μπορεί κάποιος να πάρει κάθε χρόνο γράφει επάνω ότι είναι κάποιος ενημερος και ότι δεν έχει οφειλές!!!
- Εννοεί αίτηση "οφειλών" προς το Ταμείο, οπότε εάν απαντήσει αρνητικά τυχόν "λάθος" υπολογισμός δικαστικά ίσως κηρυχθεί ενήμερος.
- Νομίζω στην Ελλάδα του μπαχαλου και με την υπάρχουσα κατάσταση στο ΤΣΑΥ δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να έχει κάποιος μια βεβαίωση πως δεν χρωστάει όπως είπε και προλαλήσας.
- Κρατάμε πάντα απόδειξης για ότι πληρώνουμε!Φάκελλο ολόκληρο.........
- Αν δεν κάνω λάθος σε κάθε τέτοιο έγγραφο στο τέλος του υπάρχει πάντα ρητή επιφύλαξη του Ταμείου ότι μπορεί να υπάρχουν και οφειλές που θα αναζητήσει ,οπότε και τέτοιο χαρτί να υπάρχει..δεν έχει νόημα. Προσωπικά έχω κάνει αίτηση για να ελεγχθεί ο φάκελος μου επειδή έχω και περιοδικά εμμισθη θεση για την οποία καλύπτονται ε οι εισφορές μου και 5ηνες δεν έχω λάβει καμμία απάντηση....
- Αυτο γινεται με την ηλεκτρονικη ενημερωση του φακελου νομιζω. Ετσι ζηταται
- Δυστυχώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι για τα κλάματα. Ακόμη και αν ζητήσετε ηλεκτρονική ενημέρωση θα σας βγάλει μύνημα...αφού περάσετε τα στοιχεία που θέλετε....περάστε από το Ταμείο... δηλαδή χαμένος χρόνος μπροστά στον υπολογιστή. Το ηλεκτρονικό σύστημα είναι απλώς για να μπορεί να λέει ο εκάστοτε...επικεφαλής...φτιάξαμε και ηλεκτρονικό αρχείο!!!
- Καλού κακού ζητείστε και μια βεβαίωση ότι δεν έχετε προβοσκίδα επισυνάπτοντας προσφατη φωτό...διότι το τσαυ είναι μπουρδέλο όπως και η χώρα!
- Παντα με την προϋπόθεση οτι έχει προηγηθεί η αίτηση ενημέρωσης ηλεκτρονικής καρτελας αγαπητή
- ΠΑΛΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ..ΚΑΙ ΙΣΧΥΕ ......ΤΩΡΑ ΟΧΙ
Και αντίστοιχη συζήτηση πάνω στο ίδιο αρχικό σχόλιο, την ίδια ημερομηνία, στην ομάδα "ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ"- Αφού πλέον υπάρχει ηλεκτρονικός φάκελος , όλα φαίνονται πλέον εκει !!!!
- Τώρα στο site τού ΕΦΚΑ φαίνονται όλα στο «Ιστορικό ασφάλισης».
- ΒΕΒΑΊΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ Σ ΠΑΊΡΝΩ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΠΆΝΤΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΌΤΙ ΤΟ ΤΣΑΥ ΕΠΊ ΦΥΛΆΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΌ ΈΛΕΓΧΟ ΚΛΠ
- Κι εγώ είχα ενημερότητα, αλλά μετά μου έβγαλαν κουσούρια. Ό,τι θέλουν κάνουν...
Και τέλος αντίστοιχη συζήτηση πάνω στο ίδιο αρχικό σχόλιο, την ίδια ημερομηνία, στην ομάδα "Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ":- Ας δοκιμάσουμε !
- Μα αφού παίρνουμε ασφαλιστική ενημερότητα. Το ίδιο είναι
- Το δοκίμασα μια φορά τα χρόνια πριν τη "μηχανοργάνωση" (περί το 2002, μετά άρχισαν κάποια βάση δεδομένων, μετά την άλλαξαν, μετά έχασαν τον γνωστό σκληρό δίσκο, μετά ξαναάλλαξαν πρόγραμμα, μετά έγινε ΕΤΑΑ και ΕΦΚΑ κλπ).Μου είχαν πει τότε να τους φέρω όλες τις βεβαιώσεις εργασίας (κρατήσεων πιο σωστά) και φωτοτυπίες του ροζ βιβλιαρίου με ότι έχω πληρώσει (πράγματα που υποτίθεται ότι τα είχαν ήδη). Με είχαν πάρει τηλέφωνο από τα κεντρικά των Αθηνών. Φυσικά τους απάντησα "ξεχάστε το"... Πάντως μάλλον θα συμφωνήσω με τη Sylvia Karalioliou (άνωθεν) ότι πλέον η ασφαλιστική ενημερότητα μας καλύπτει (και η σελίδα του ΕΦΚΑ ότι δεν χρωστάμε). Φυσικά υπάρχει ακόμα μια αμφιβολία για τις εισφορές προ του 2000.... (αφού σύνταξη δεν θα πάρετε, τι αγχώνεστε;
).
- Δε νομίζω να είστε καλυμένος. Είναι κολλημένοι στη γραφειοκρατεία. Ζητάνε χαρτιά αποδεικτικά για το οτιδήποτε, μιλάω από προσωπική εμπειρία> ήμουν μισθωτός σε κλινική και φαινόμουν ανασφάλιστος στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα για εκείνο το διάστημα.
Αν και τους έδειξα ασφαλιστικές ενημερότητες της περιόδου μου ζήτησαν να ξαναπροσκομίσω τα χαρτιά από την κλινική ότι γινόντουσαν κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΥ αλλιώς θα τα πληρωνα ή το διαστημα θα φαινόμουν ανασφάλιστος.
Καλύτερα να έχετε για όλα αντίγραφα του φακέλου σας, αν χαθεί κατι να το δείξετε. Είναι ευθυνόφοβοι και δεν αναλαμβάνουν ευθύνη αν δεν είναι όλα στη θέση τους.
- Το ίδιο έπαθα και εγω την περίοδο τοκετού λοχείας, μου ξαναζήτησαν όλα τα χαρτια πληρωμής εκείνης της περιόδου (ήμουν ειδικευόμενη και άρα ιδιωτικού δικαίου)
- Νομίζω ότι η ασφαλιστική ενημερότητα καλύπτει για τελευταίο έτος που πλήρωσες και οχι για όλο τον εργασιακό μας μας βίο. Οταν έρθει η ώρα της σύνταξης όλο και κατι θα βρουν ότι χρωστάμε , όπως ακούω απο ασθενείς άλλων ταμείων. Κατι χρωστάμε π.χ. Απο τον στρατό , απο το αγροτικό απο την ειδίκευση , τους ενδιάμεσους μήνες , απο τοτε που τελειώσαμε την ιατρική μέχρι την έναρξη ιατρικού επαγγέλματος κ.α.
- πηρε συνταξη ο πατερας μου...μεχρι γεννηματα ετρεξα ν παρω το χαρτι απο το μπουντρουμι που ειχαν για αποθηκη για το πρωτο ΕΚΑΒ που δημιουργηθηκε,, (ευτυχως ειχε κρατησει φωτοτυπιες απο τα παντα) στο ΤΣΑΥ απλα ΜΟΝΟ ξυλο δεν εριξα (βρισιμο εφαγαν..συγνωμη ζητησαν..αλλα την δουλεια κου την εκανα αυτοι ειχαν χασει τα εγγραφα οχι εμεις)