Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 14:32:50

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά των ...γιατρών  (Αναγνώστηκε 72892 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Δεκεμβρίου 2012, 14:32:21
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Aν ομως από φοβο υιοθετησουμε την τακτικη "Με λενε Λολα και τα κανω ΟΛΑ" δε θα αργησει να ερθει ο καιρος που καποιος θα μας καταγγειλει επειδη δεν του κατεβασαμε και τα βρακια μας.
Ας κανουμε σωστα τη δουλεια μας ,με σεβασμο και ευγενεια και δε νομιζω να υπαρξει προβλημα ουσιαστικο ουτε καμμια καταγγελια να ευδοκιμησει.Απλα επισημαινω τις λεξεις σεβασμος και ευγενεια γιατι υπάρχουν πολλοι τροποι να πεις σε καποιον "δε σου γραφω τα φαρμακα" ενω συνηθως αυτοι οι "καποιοι" ειναι πολυ λιγοι σε σχεση με τους υπόλοιπους που μας σεβονται,τους εξυπηρετουμε σε χρονια βαση και διαμορφωνουν την κοινη γνωμη γυρω από το άτομό μας.Και απο προσωπικη εμπειρια μπορω να πω -με σχετικη πλεον σιγουρια-πως αυτοι οι ελαχιστοι "καποιοι" που "κλωτσανε" και δειχνουν να μην καταλαβαινουν συνηθως ειναι ατομα με τονισμενο "εγω" που κυρια επιδιωκουν την αναγνωρισιμοτητα και την επιβεβαιωση του "εγω' τους παρα το ιδιο το αιτημα τους πχ την αναγραφη φαρμακων.
+

14 Δεκεμβρίου 2012, 15:59:42
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Όσοι μπουν σε διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους και δε θα εργάζονται στα νοσοκομεία έως ότου βγουν οι σχετικές αποφάσεις είτε από τη δικαιοσύνη είτε από τα πειθαρχικά όργανα.

Μερικούς δεν θα τους "χαλούσε" να κάθονται για ένα συγκεκριμένο διάστημα μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά τους. Μετά κάνουν μια μήνυση και ζητούν όσα "έχασαν" πίσω (ίσως και εφημερίες αν αφορά γιατρούς) και λογικά θα δικαιωθούν.

Μη σας πω οτι συμφερει κιολας. Παίρνεις το 75%, γλιτωνεις τις βενζινες που ειναι (για μενα τουλαχιστον τωρα) το 30% του μισθου σου.. αρα εχεις και +5%. Εχεις και αφθονο χρονο να ασχοληθεις με ο,τι θελεις, να δεις τα λιγο τα παιδια σου, να μην σκεφτεσαι αν θα εισαι μεσα χριστουγεννα ή πρωτοχρονια...
Θα κανω καταγγελια στον εαυτο μου. Τα λαγονικα του υπουργειου θα με θεσουν σε διαθεσιμοτητα μεχρι να δουν αν ευσταθει η καταγγελια μου ή αν προκειται για συκοφαντια...

Ατυχήσαμε συνάδελφε.
Δεν τα γράφει καλά το άρθρο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα πειθαρχικά παραπτώματα οδηγούν σε αυτοδίκαιη αργία (κι όχι σε διαθεσιμότητα) σύμφωνα και με την εγκύκλιο που αναφέρεται στο link που παρέθεσες

14 Δεκεμβρίου 2012, 16:31:00
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός

Αδαμάντιε, μπορουσες να φανταστεις οτι η πραγματικοτητα θα ηταν χειροτερη απο το αρθρο (το οποιο μου φανηκε ακραια ''διαρροη'' προς τρομοκρατηση)?
Ευτυχως δεν προλαβα να υποβαλλω την οξυτατη καταγγελια που συνεταξα εις βαρος μου...

14 Δεκεμβρίου 2012, 17:48:55
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Αληθεύει. Προκειμένου να μπει σε αργία αρκει ο δημόσιος υπάλληλος (όχι μόνο ο γιατρος) να παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό συμβούλιο. Τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς οτι αποτελεί συνηήθη πρακτικη Διοικητών, Περιφερειακών Διευθυντων κλπ για λογους βαρεμάρας, μη αναληψης ευθύνης κλπ
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Δεκεμβρίου 2012, 17:59:26 από Απόστολος Βασιλείου »

14 Δεκεμβρίου 2012, 18:42:15
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αληθεύει. Προκειμένου να μπει σε αργία αρκει ο δημόσιος υπάλληλος (όχι μόνο ο γιατρος) να παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό συμβούλιο. Τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς οτι αποτελεί συνηήθη πρακτικη Διοικητών, Περιφερειακών Διευθυντων κλπ για λογους βαρεμάρας, μη αναληψης ευθύνης κλπ

Χμμμμ.
Η μη τήρηση του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας αποτελεί αιτία για παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο;
Η απουσία από ενεργό εφημερία;
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Δεκεμβρίου 2012, 18:44:54 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Δεκεμβρίου 2012, 19:43:05
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Ναι βέβαια. Αυτό ακριβώς ήταν και το παραδειγμα που μου ανεφερε η αδελφή μου η οποια ασχολείται με τα πειθαρχικά των εκπαιδευτικων στο Νοτιο Αιγαιο. Βέβαια μενει να δούμε αν εφαρμοστεί στην πράξη. Πολύ φοβάμαι όμως ότι πρόκειται για ενα μετρο που θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο εκφοβισμου από όλες τις προΙστάμενες αρχές στο δημόσιο. Εχω στο μυαλό μου καποιους από το κοντινο μου περιβαλλον.   

14 Δεκεμβρίου 2012, 20:10:24
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Βρε παιδιά, δηλαδή μπορεί ένας φμφ να μας καταγγείλει ότι δεν τον "εξυπηρετούμε";
Αν είναι έτσι, χαιρετάω αύριο πρωί-πρωί. Αλλά *x: μου κιόλας. Το πολύ-πολύ να καταγγείλω (ως πολίτης πλέον) κι εγώ έπειτα 2-3 πρώην συναδέλφους που "εξυπηρετούν" τον φμφ.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Δεκεμβρίου 2012, 22:10:34 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Δεκεμβρίου 2012, 21:03:53
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός

Διακομιστή, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, όσοι εχουν καποια ελαχιστη αξιοπρεπεια θα αποχωρισουν. Σκεφτειτε πόσες φορές εχετε δει ανοητες αναφορες εις βαρος μας, απο Νεοελληναραδες, τύπου  ''εγω σε πληρωνουν'' ή ''ο διοικητης ειναι πρωην γκομενος της αδερφης μου, θα σου δειξω εγω'' κτλ.
Στην ειδικοτητα, καποιος μου εκανε γραπτη καταγγελια επειδη δεν του εκανα εισαγωγη με 37,3 πυρετο (το 37,3 το εγραφε και ο ιδιος στην αναφορα του) και επειδη τον ειχα, παρα το επειγον της καταστασης του, να περιμενει σε σκληρες (!! τα σιδερενια παγκακια στην αιθουσα αναμονης) καρεκλες 33 0ολκληρα λεπτα! (δεν του εδωσα δηλ προτεραιοτητα εναντι των αλλων, που μαλλον δεν ηταν τοσο αρρωστοι οσο αυτος).
Δεχτηκα λεκτικους προπηλακισμους και απειλες για τη ζωη μου επειδη σε μια κοπελα με ατυπα θωρακικα αλγη διεγνωσα ΝΦΔ (αυτο ηταν), και προτεινα lexotanil. Οι συγγενεις με κατηγορησαν οτι την αντιμετωπισα σαν πρεζονι!
Καποια με εβρισε επειδη δεν μπορουσα να τις γραψω 2 αλεδρονατες μαζι.
Ηδη ο γιατρος, ιδιως των ΠΙ ειναι σε δυσκολη θεση. Η πολιτεια δεν τον προστατευει. Και τωρα τον ισοπεδωνει, αν καθε ενας απο τους παραπανω ξερει οτι μπορει να εκβιασει πλεον ΚΑΙ με καταγγελια-απολυση.
Η καθημερινοτητα μας θα ειναι καπως ετσι: ''γιατρε, γραψε 5 αξονικες και 2 μαγνητικες, η Κουλα η γειτονισσα ειπε να τις κανω... αλλιως θα σε καταγγειλω'' και αλλα τραγελαφικα (αυτο με τη μαγνητικη, μια ομως, μου εχει συμβει επισης).
Αλλα ολα εχουν 2 οψεις. Αν σε καταγγειλει καποιος το χωριο μενει χωρις γιατρο. Θα επρεπε ο φμφ του χωριου δηλ να κυνηγαει με ηλεκτρικο πριονι οποιον σκεφτεται να σε καταγγειλει...

14 Δεκεμβρίου 2012, 21:18:06
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Η απλή αναφορα δεν αρκεί. Πρέπει το θεμα να παραπεμφθει στο Πειθαρχικο Συμβούλιο. Τους πολίτες δεν τους φοβάμαι. Τους διοικητες και τους διευθυντες ναι.

14 Δεκεμβρίου 2012, 23:48:39
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

anasm

Η απλή αναφορα δεν αρκεί. Πρέπει το θεμα να παραπεμφθει στο Πειθαρχικο Συμβούλιο. Τους πολίτες δεν τους φοβάμαι. Τους διοικητες και τους διευθυντες ναι.

Αποστόλη μου, γειά σου!  ;)

Να ρωτήσω κάτι??

Φαντάζομαι, δεν αρκεί, απλά "παραπομπή" στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αλλά, και ομόφωνη Καταδίκη της υπο εξέτασης αυτής Πράξης...??

Σ'αυτές τις περιπτώσεις,
Δικαίωμα Έφεσης, από την πλευρά του καταδικασθέντος δημοσίου λειτουργού (γιατρού κλπ), επίσης, ΔΕΝ μπορεί να μην υπάρχει...?

Οπότε, αν τελικά, η επίμαχη αυτή Πράξη του, σε επίπεδο ΠΛΕΟΝ "Πειθαρχικού Εφετείου" (αν λέγεται έτσι), υπό την Εποπτεία της Αρμόδιας Δ.Υ.ΠΕ.
οδηγήσει, πανηγυρικά, σε Αθώωση του Κατηγορουμένου,
μάλλον δεν συντρέχουν πια, οι προϋποθέσεις εκείνες που αναφέρονται στον Νόμο 4093/2012, και που οδηγούν σε Αυτοδίκαιη Αργία του δημοσίου υπαλλήλου...

Το αν, ο "τραμπάκουλας" Διοικητής, επικαλείται τη σχετική "Υπουργική Απόφαση" :

Νομίζω οτι,

1) Δεν είναι "Υπουργική Απόφαση", ούτε καν Εγκύκλιος (...), απλά, μια επίσημη "Ενημέρωση προς Ενέργεια" από την πλευρά του Υπουργείου,
    προκειμένου, να εφαρμοστεί ο νόμος,
    και να στείλει κάθε Νοσοκομείο, επίσημη -ολοκληρωμένη Λίστα, με τους υπαλλήλους εκείνους που εμπίπτουν, στις προϋποθέσεις που προβλέπει ο εν λόγω Νόμος,
    και οδηγούν στην "Αυτοδίκαιη Αργία" τους => ίσως επικείμενη οριστική παύση τους...?

2) Το να με απειλεί ο Διοικητής μου, με παραπομπή μου, μέσω της Λίστας αυτής στο Υπουργείο, για επικείμενη "Αυτοδίκαιη Αργία" μου,
     νομίζω αποδεικνύει :
Το πόσο άσχετος, και "τυφλά εμπαθής" είναι, και ως εκ τούτου ακατάλληλος για τις Αρμοδιότητες που έχει αναλάβει,
αφού,
δεν υπάρχει τελεσίδικη Καταδικαστική Ετυμηγορία από την πλευρά του Αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου -που όσον αφορά στην περίπτωση του "Περιθωριακός",
ποτέ δεν συστάθηκε...!

Νομίζω οτι, τέτοια "υποκείμενα",
που μας βασανίζουν και μας καταρρακώνουν ό,τι απέμεινε από την ήδη δοκιμασμένη εσωτερική μας ισορροπία,
και που ακολουθούν Τακτικές του τύπου : "θα σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί",
προσβάλλοντας την ηθική και επιστημονική μας ακεραιότητα,
αξίζουν μια Καταγγελιάρα, και Αξίωση Αποζημίωσης για Ψυχική Οδύνη και Ηθική Βλάβη...  >:( >:(

Μη νομίζετε...
Ξέρετε πόσοι "Δελφίνοι" καιροφυλαχτούν,
για να τον σουτάρουν λόγω "Πλημμελούς Άσκησης Καθηκόντων", ορμώμενη από Αλαζονεία, και "Επιζήμια για το Δημόσιο Συμφέρον"......??

« Τελευταία τροποποίηση: 15 Δεκεμβρίου 2012, 00:06:11 από anasm »

15 Δεκεμβρίου 2012, 07:35:36
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Καλέ μου Τάσο,
αυτή είναι η αλλαγή που έγινε στο πειθαρχικό δικαιο των δημ. υπαλλήλων. Ο δημ υπάλληλος που παραπεμπεται σε πειθαρχικό συμβουλιο τίθεται αυτοματως σε αργία και μεχρι την εκδίκαση της απόφασης. Αυτό αποτελεί προσωρινό μετρο και όχι ποινη. Η δε κατηγορία μπορει να είναι τοσο απλή όπως η παράβαση ωραρίου Χωρίς να είμαι νομικός μου φαίνεται οτι αυτό αναιρεί το τεκμήριο αθωοτητας. Αρα μπορεί να καταρριφθει αν τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα μας προσέφευγαν στα δικαστηρια.

Περι μήνυσης για ψυχική οδύνη το έχω σκεφτεί κι εγώ ... όπως το έχουν σκεφτεί και αυτοί. Μονο η δικασιμος αργει αρκετά χρόνια.

15 Δεκεμβρίου 2012, 22:07:50
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

anasm

Καλέ μου Τάσο,
αυτή είναι η αλλαγή που έγινε στο πειθαρχικό δικαιο των δημ. υπαλλήλων.
Ο δημ υπάλληλος που παραπεμπεται σε πειθαρχικό συμβουλιο τίθεται αυτοματως σε αργία και μεχρι την εκδίκαση της απόφασης.
Αυτό αποτελεί προσωρινό μετρο και όχι ποινη. Η δε κατηγορία μπορει να είναι τοσο απλή όπως η παράβαση ωραρίου
Χωρίς να είμαι νομικός μου φαίνεται οτι αυτό αναιρεί το τεκμήριο αθωοτητας. Αρα μπορεί να καταρριφθει αν τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα μας προσέφευγαν στα δικαστηρια.

Περι μήνυσης για ψυχική οδύνη το έχω σκεφτεί κι εγώ ... όπως το έχουν σκεφτεί και αυτοί. Μονο η δικασιμος αργει αρκετά χρόνια.

Φίλε μου Απόστολε! -βλέπω "πουρνό πουρνό"...! :)

Να ρωτήσω κάτι??
Κατά μέσο όρο, πόσο διάστημα μεσολαβεί, από την Αναγγελία Παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μέχρι την εκδίκαση της εν λόγω Υπόθεσης...??
Στο διάστημα αυτό,
αφού ΔΕΝ τεκμηριώνεται το "αξιόποινο" της Πράξης => ΔΕΝ υφίσταται θέμα : "Επιβολή Ποινής", ο Εργαζόμενος πληρώνεται...??

Γιατί τίθεται σε "Αργία" (φοβάμαι οτι αυτό σημαίνει : no money, no honey...),
όταν αντίστοιχα, ο Αστυνομικός, που γίνεται τσακωτός με σημαδεμένα 50ευρα, λόγω βάσιμων Ενδείξεων Διακίνησης, απλώς, τίθεται σε Διαθεσιμότητα...??

Φαντάζομαι, οτι ίσως,
το "τεκμήριο της αθωότητας", ενδεχομένως καταστρατηγείται, στην περίπτωση που :
Επιβάλλεται Ποινή, χωρίς προηγουμένως, και τελεσίδικα, να έχει εκδοθεί Καταδικαστική Ετυμηγορία...?

Όμως, η "Αργία", και όχι η "Διαθεσιμότητα",
κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα, μέχρι να εκδικαστεί η Υπόθεσή (μου), αν πράγματι μεταφράζεται σε "παροδική πλήρης Παύση" (=αναστολή Μισθοδοσίας κλπ),
τότε ΔΕΝ ισοδυναμεί με αδικαιολόγητη και παράνομη Επιβολή Ποινής...??
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Δεκεμβρίου 2012, 22:11:47 από anasm »

15 Δεκεμβρίου 2012, 23:37:43
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Πραγματικα δεν γνωρισω κάτι παραπανω. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το μάθω.

Για το πρωινό ξυπνημα υπευθυνος είναι ο κύριος της φωτο

16 Δεκεμβρίου 2012, 01:43:27
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

anasm

Πραγματικα δεν γνωρισω κάτι παραπανω. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το μάθω.

Για το πρωινό ξυπνημα υπευθυνος είναι ο κύριος της φωτο

Φτούσου καμάρι μου!!!

Να τον χαίρεσαι πραγματικά!! :D

22 Δεκεμβρίου 2012, 19:00:48
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 22.ΧΙΙ.12
 Θεωρώ ανήθικο να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η λίστα των ιατρών ΕΣΥ που έχουν απλώς παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο
 της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, θέτοντας τους έτσι σε αυτοδίκαιη αργία, χωρίς να έχει τουλάχιστο αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο επί της παραπομπής.
 Εκτιμώ ότι ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης έχει νομική και ηθική υποχρέωση να συγκαλέσει άμεσα το Πειθαρχικό Συμβούλιο και εφόσον αποφανθεί επί των παραπομπών
 να σταλεί η λίστα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου
 Γρηγόρης Πασπάτης

Εντυπωσιάζει πάντως η σιγή ιχθύος των υπόλοιπων Συλλογικών οργάνων σε αυτό το παράλογο έργο ακραίου φασισμού που μας εκθέτει ως δημόσιους λειτουργούς
σε λαϊκά δικαστήρια, όπως και σε κάθε Διοικητή ζηλωτή της τρόϊκας.

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
95 Απαντήσεις
44855 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Φεβρουαρίου 2016, 15:42:11
από Gatekeeper
7 Απαντήσεις
5026 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Νοεμβρίου 2015, 16:06:07
από Gatekeeper
16 Απαντήσεις