Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 08:44:19

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες  (Αναγνώστηκε 722064 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Ιουλίου 2012, 12:06:58
Απάντηση #270
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

13 Ιουλίου 2012, 15:47:28
Απάντηση #271
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Mήπως η δυσλειτουργία του e-diagnosis (λέτε να πρόκειται για εσκεμμένο περιορισμό) εντάσσεται στα εναλλακτικά μέτρα που θα προταθούν στην τρόικα;
Πώς μπορούμε να γλυτώσουμε το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Αυγούστου 2012, 09:54:31
Απάντηση #272
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Yποσυνείδητο μήνυμα:
Κάντε υπομονή. Σε λίγο κέντρα απεξάρτησης από τη συνταγογράφηση...

8 Αυγούστου 2012, 11:39:38
Απάντηση #273
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Yποσυνείδητο μήνυμα:
Κάντε υπομονή. Σε λίγο κέντρα απεξάρτησης από τη συνταγογράφηση...

Medicus curat,
Deus sanat

8 Αυγούστου 2012, 19:35:00
Απάντηση #274
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Τι καλά... ακόμα δεν λειτουργεί η Διάγνωσις.... Μαζεύω δουλειά οίκοι...

24 Αυγούστου 2012, 12:18:48
Απάντηση #275
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΑΜΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Η ΟΧΙ

ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΛΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

Μακρέας Δημήτρης
Επ Β ΕΣΥ
ΠΙ ΑΡΩΝΙΟΥ

24 Αυγούστου 2012, 12:36:23
Απάντηση #276
Αποσυνδεδεμένος

medicus

ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Ή ΟΧΙ

ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΛΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

Μακρέας Δημήτρης
Επ Β ΕΣΥ
ΠΙ ΑΡΩΝΙΟΥ

Καλησπέρα.

Θα ήθελα μία διευκρίνηση του "υποχρεωτικά". Δεν έχω σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και δεν νομίζω ότι με υποχρεώνει κανείς, απ'όσο γνωρίζω, να παραπέμπω ασθενή μου για εξετάσεις, μόνο με "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό. Υπάρχει κάποια καινούρια διάταξη ή νόμος; Οι ασθενείς μου, μέχρι σήμερα και για όλα τα προηγούμενα έτη, πηγαίνουν με το "απλό" παραπεμπτικό στα ιδιωτικά εργαστήρια και πραγματοποιούν τις εξετάσεις. Αφού ο ασθενής μου πληρώνει τοις μετρητοίς όλο το ποσό στο εργαστήριο, τι χρειάζεται το "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό;

Θα με διευκολύνατε αν δημοσιοποιούσατε τον αντίστοιχο νόμο ή διάταγμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.    
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Αυγούστου 2012, 12:43:46 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

24 Αυγούστου 2012, 14:46:55
Απάντηση #277
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Αντιστέφω λίγο την ερώτηση.
Από τη στιγμή που έχεις το δικαίωμα να γράψεις Η/Λ το παραπεμπτικό εξετάσεων , γιατί δεν το κάνεις?
Μπορώ να κάνω πολλαπλές υποθέσεις , αλλά θα προτιμούσα μια απάντηση.
Από σένα, γιατί για πολλούς ιδιώτες την ξέρω την απάντηση...

24 Αυγούστου 2012, 15:04:42
Απάντηση #278
Αποσυνδεδεμένος

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΕΣΣΑ

Η συνήθης απάντηση είναι η μη έκδοση απόδειξης .Μήπως κάνω λάθος?

24 Αυγούστου 2012, 15:21:21
Απάντηση #279
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
νομιζω καποια παραξηγηση εχει γινει.o συναδ. medicus λεει οταν ο ασθενης πληρωνει ιδιωτικα χωρις ταμειο.λογικο δεν ειναι?

24 Αυγούστου 2012, 16:08:33
Απάντηση #280
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Ο ιδιώτης, μη συμβεβλημενος με τον ΕΟΠΥΥ, ιατρος εχει καθε δικαιωμα να παραπέμπει τον ασθενη του για εξετασεις χρησιμοποιωντας ενα απλό φυλλο του συνταγολογιου του.

Ο (με οποιαδηποτε μορφη) συμβεβλημενος με τον ΕΟΠΥΥ απο την αλλη, δεν εχει καμια υποχρεωση να το μετατρεψει σε ηλεκτρονικό προκειμενου να μην πληρωσει ο ασθενης εξ'ολοκληρου τον παρακλινικο ελεγχο.

Αυτό ειναι ενα συνηθες σημειο τριβής που μπορει να προκυψει ειτε από προθεση του παραπεμποντος (βαρεμαρα, μη εξοικειωση με την τεχνολογια, αποφυγη εκδοσης ΑΠΥ) ειτε από αγνοια-κουτοπονηρια του ιδιου του ασφαλισμένου ("ναι γιατρε θα παω να τις κανω ιδιωτικά" και μετα παει να του τις γράψουν).

Προσωπικα, θεωρω δεοντολογικα και ηθικα σωστό, εφ'οσον του παρεχεται η δυνατότητα, ο παραπεμπων ιατρος να εκδιδει ηλεκτρονικο παραπεμπτικό ωστε αφ'ενος να εξαλειφει την πιθανοτητα εξαναγκασμου καποιου αλλου συναδελφου να του κανει γραμματειακη υποστήριξη, αφ'ετερου να μην επιβαρυνει οικονομικα τον ασθενη του.

Επιπλεον, κατα την γνωμη μου ειναι και καλο "μάρκετινγκ", μιας που ο ασθενης που πληρωνει μια αμοιβη νιωθει οτι λαμβανει ολοκληρωμενη εξυπηρετηση απο τον γιατρο του και γλυτωνει χρημα και ταλαιπωρια.

My 2c.

24 Αυγούστου 2012, 17:15:52
Απάντηση #281
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ασθενείς που έχουν λάβει χειρόγραφο παραπεμπτικό από (άλλο) γιατρό κι έχουν αποφασίσει να κάνουν τις εξετάσεις "ιδιωτικά" δεν έχουν τίποτα να "φοβηθούν" από την ανακοίνωση του κου. Μακρέα και δεν τους αφορά.
Όσοι όμως θέλουν "μετατροπή" του χειρόγραφου παραπεμπτικού σε ηλεκτρονικό, τους αφορά αφού όλοι οι πιστοποιημένοι (συμβεβλημένοι και μη) έχουν τη δυνατότητα (δεν θα έλεγα υποχρέωση, συμφωνώντας με τον medicus) να εκδίδουν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά.
Αν έχουν απευθυνθεί σε μη πιστοποιημένο στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τότε αναλαμβάνουν και το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής και των διαγνωστικών εξετάσεων.
Απλά θα απάλειφα στο κείμενο/δήλωση/προειδοποίηση τον περιορισμό στους ιδιώτες και θα αναφερόμουν γενικά σε γιατρούς αφού και οι γιατροί του ΕΣΥ (ιδιαίτερα οι γυναικολόγοι κατά την εμπειρία μου) δίνουν συχνά χειρόγραφες αγωγές και παραπεμπτικά.

Δικαιολογίες εκ μέρους των ασθενών μπορεί να υπάρξουν πολλές και δεν είναι κακό να ακούγονται από τον ιατρό προτού απορριφθούν ή γίνουν αποδεκτές.

24 Αυγούστου 2012, 17:31:01
Απάντηση #282
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Λόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.

Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).

Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.

Ευχαριστώ.   
Medicus curat,
Deus sanat

24 Αυγούστου 2012, 17:37:45
Απάντηση #283
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αν συμφωνώ με την ουσία των προς αντιγραφή εξετάσεων/συνταγών προχωρώ, ενημερώνοντας τον ασθενή ότι: "Για την αντιγραφή χρωστάτε τόσα, τα οποία μπορείτε να ζητήσετε την άλλη φορά από το γιατρό σας, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να σας χορηγήσει τα παραπεμπτικά/τη συνταγή σας, αντί να σας στείλει οπουδήποτε, αφού τον πληρώσατε ένα κάρο λεφτά".
Σαφώς και τέτοιες πρακτικές αφορούν μόνο το ιδιωτικό επάγγελμα.

24 Αυγούστου 2012, 17:44:10
Απάντηση #284
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Λόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.

Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).

Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.

Ευχαριστώ.   

Εντελως απο περιεργεια, εννοείς οτι δεν μπορεις καν να πιστοποιηθεις (προσοχη δεν μιλω για συμβαση, αλλα για απλη πιστοποιηση οπως εχουν δικαιωμα πλεον ολοι οι ιδιωτες) με το e-diagnosis/e-syntagografisi?

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
56 Απαντήσεις
45233 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2009, 23:49:01
από Βέρρας Οδυσσέας
3 Απαντήσεις
12092 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2012, 07:58:20
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
6020 Εμφανίσεις