Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 00:58:30

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες  (Αναγνώστηκε 721990 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Ιανουαρίου 2013, 17:51:59
Απάντηση #375
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν μπορώ να βρω το Ra test με το καινούριο πρόγραμμα. Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος πού βρίσκεται; Επίσης τις αγαπημένες εξετάσεις τις βγάζει μπερδεμένες ενώ το παλιό το σύστημα τις είχε κατά κάποιο τρόπο κατηγοροποιημένες. Μου φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα αναπολούμε το παλιό καβουρδιστήρι... (Συγνώμη πόσταρα σε λάθος θέμα και δεν μπορώ να βρω πώς να το διαγράψω...)
Βρίσκεται στις Eξετάσεις Βιολογικών Υγρών 1 (Ra Test).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Ιανουαρίου 2013, 18:58:30
Απάντηση #376
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.
Εγω παω στις Εξετάσεις Νο2 όπως τις λέω, και γράφω 12.
Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;

17 Ιανουαρίου 2013, 19:05:34
Απάντηση #377
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.
Καταχώρηση Παραπεμπτικού --> Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2 --> Εκεί πατάω στην αναζήτηση "12" και επιλέγω "Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) - RIA

Το νοσοκομείο εδώ την δέχεται κανονικά!

17 Ιανουαρίου 2013, 19:07:54
Απάντηση #378
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Καταχώρηση Παραπεμπτικού --> Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2 --> Εκεί πατάω στην αναζήτηση "12" και επιλέγω "Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) - RIA

Μα, δε μιλάμε για ραδιοανοσομέτρηση... Κανένα ιδιωτικό εργαστήριο, αν δεν είναι πυρηνικής ιατρικής, δε δέχεται RIA.

17 Ιανουαρίου 2013, 19:13:17
Απάντηση #379
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Μα, δε μιλάμε για ραδιοανοσομέτρηση... Κανένα ιδιωτικό εργαστήριο, αν δεν είναι πυρηνικής ιατρικής, δε δέχεται RIA.
Δεν μου έχει παρουσιαστεί ποτέ κανένα πρόβλημα σχετικά με αυτην την εξέταση εδώ και ένα χρόνο. Εκτός αν τα εργαστήρια, θέλουνε απλά την τιμολόγηση της και όχι την εξέταση ακριβώς. Τι να πω? Θα ρωτήσω!

17 Ιανουαρίου 2013, 23:28:25
Απάντηση #380
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
και σε εμας εδω δεν δεχεται κανενα ιδιωτικο την Β12 με RIA. Ο ασθενης ηταν αναγκασμενος να την πληρωνει. Αν γραφεται πλεον ετσι οπως λεει ο Denominator και αποζημιώνεται θα ειναι σημαντικό όφελος.

18 Ιανουαρίου 2013, 23:36:32
Απάντηση #381
Αποσυνδεδεμένος

parpar

Η σιδηροδεσμευτικη ικανοτητα TIBC που εχει παει? . Την βρηκε κανεις?

19 Ιανουαρίου 2013, 12:53:46
Απάντηση #382
Αποσυνδεδεμένος

timex

Θα χάθηκε και αυτή στο γαλαξία του e-diagnosis...

19 Ιανουαρίου 2013, 13:47:11
Απάντηση #383
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Η σιδηροδεσμευτικη ικανοτητα TIBC που εχει παει? . Την βρηκε κανεις?

Ναι, την βρήκα. (μόνο που είναι στο παλιό σύστημα!!)
Μας λένε ότι είναι αυτονόητο ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε και το παλιό σύστημα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Οπότε αν θες Γενική αίματος, φερριτίνη και σιδηροδεσμευτική μπορείς να κάνεις 3 εκτυπώσεις
1η: Γενική αίματος (Βιολογικά 1)
2η: Φερριτίνη (Βιολογικά 2)
3η: Σιδηροδεσμευτική (e-diagnosis)
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιανουαρίου 2013, 15:13:03 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

21 Ιανουαρίου 2013, 20:25:49
Απάντηση #384
Αποσυνδεδεμένος

Psychonata

Στα σπινθηρογραφήματα έχει σπινθηρογράφημα καρδιάς με θάλειο, αλλά μόνο σε ηρεμία, και το μετά κόπωση δεν μπορώ να το βρω πουθενά. Και μιλάμε για διαφορά στο ποσό, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να το γραφω προσωρινά στο e-diagnosis. Δεν το βρίσκω εγώ ή έχει χαθεί κι αυτό???

21 Ιανουαρίου 2013, 23:22:59
Απάντηση #385
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Στα σπινθηρογραφήματα έχει σπινθηρογράφημα καρδιάς με θάλειο, αλλά μόνο σε ηρεμία, και το μετά κόπωση δεν μπορώ να το βρω πουθενά. Και μιλάμε για διαφορά στο ποσό, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να το γραφω προσωρινά στο e-diagnosis. Δεν το βρίσκω εγώ ή έχει χαθεί κι αυτό???

Στον νέο κατάλογο αναφέρεται ως¨: ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΙΜΑ ΑΙΜΑΤΩΣΗΣ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ. ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ (SPECT) ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΣΗ (ΑΣΚΗΣΗΣ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ και
βρίσκεται στην κατηγορία των «Σπινθηρογραφημάτων».

2 Παρατηρήσεις αν επιτρέπεις: 1- Νομίζω πως μόνο καρδιολόγοι μπορούν να δώσουν παραπεμπτικό για την συγκεκριμένη εξέταση.
Δεν αποτελεί προληπτική εξέταση ούτε περιλαμβάνεται στις εξετάσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
                                          2- Άν φοβάσαι ότι ο ασθενής σου πάσχει απο  στεφανιαία νόσο και δέν μπορεί να προηγηθεί άλλη εξέταση
(ΗΚΓ δοκιμασία κόπωσης ή Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφία) για τον οποιοδήποτε λόγο (ορθοπεδικό πρόβλημα,σοβαρή ΧΑΠ,σοβαρή αορτική στένωση κλπ)
είναι καλύτερα να τον στείλεις κατευθείαν για στεφανιογραφία.Τουλάχιστον δεν θα δεχτεί επιπρόσθετα της C/A,
της  τεράστιες δόσεις ακτινοβολίας που το σπινθηρογράφημα συνεπάγεται.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιανουαρίου 2013, 23:27:29 από Zachariadis »
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

24 Ιανουαρίου 2013, 17:30:54
Απάντηση #386
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Πριν λίγο είχα συνομιλία με συνάδελφο που μου κέντρισε την περιέργεια.
Ομολογώ ότι δεν είχα ασχοληθεί με το "κουμπί" "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" θεωρώντας ότι μ' αυτό ασχολούνται οι εργαστηριακοί που εκτελούν τα παραπεμπτικά.
Όμως όπως μου είπε ο συνάδελφος, κι όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, είναι προσβάσιμο από τους γιατρούς και μάλιστα για το σύνολο των παραπεμπτικών ανεξαρτήτως ποιος το έχει γράψει.
Οι οδηγίες (αυτές με τον φούφουτο) γράφουν:

6. Εκτέλεση Παραπεμπτικού
Ο Χρήστης Ιατρός εισαγάγει τον Αριθμό Παραπεμπτικού και επιλέγει «Αναζήτηση».
Στην  περιοχή  «Εξετάσεις»  ο  Χρήστης  Ιατρός  μπορεί  να  επιλέξει  την  εκτέλεση  όλων  ή
ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.
(!) Επιλέγοντας εξέταση ο Χρήστης Ιατρός ενημερώνεται για
Την ημερομηνία Εκτέλεσης της εξέτασης
Την τιμή της εξέτασης
Το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Ο Χρήστης Ιατρός μπορεί να επιλέξει «Εκτέλεση Παραπεμπτικού» ή «Μερική Εκτέλεση».

Ξέρει κανείς τι κάνει τελικά το κουμπί "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" και σε ποιους απευθύνεται;
Πρέπει ο γιατρός που έδωσε το παραπεμπτικό ή αυτός που έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα να ενημερώνει το σύστημα ότι εκτελέστηκε κι όχι ο εργαστηριακός που εκτέλεσε;

24 Ιανουαρίου 2013, 18:25:31
Απάντηση #387
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Πριν λίγο είχα συνομιλία με συνάδελφο που μου κέντρισε την περιέργεια.
Ομολογώ ότι δεν είχα ασχοληθεί με το "κουμπί" "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" θεωρώντας ότι μ' αυτό ασχολούνται οι εργαστηριακοί που εκτελούν τα παραπεμπτικά.
Όμως όπως μου είπε ο συνάδελφος, κι όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, είναι προσβάσιμο από τους γιατρούς και μάλιστα για το σύνολο των παραπεμπτικών ανεξαρτήτως ποιος το έχει γράψει.
Οι οδηγίες (αυτές με τον φούφουτο) γράφουν:

6. Εκτέλεση Παραπεμπτικού
Ο Χρήστης Ιατρός εισαγάγει τον Αριθμό Παραπεμπτικού και επιλέγει «Αναζήτηση».
Στην  περιοχή  «Εξετάσεις»  ο  Χρήστης  Ιατρός  μπορεί  να  επιλέξει  την  εκτέλεση  όλων  ή
ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.
(!) Επιλέγοντας εξέταση ο Χρήστης Ιατρός ενημερώνεται για
Την ημερομηνία Εκτέλεσης της εξέτασης
Την τιμή της εξέτασης
Το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Ο Χρήστης Ιατρός μπορεί να επιλέξει «Εκτέλεση Παραπεμπτικού» ή «Μερική Εκτέλεση».

Ξέρει κανείς τι κάνει τελικά το κουμπί "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" και σε ποιους απευθύνεται;
Πρέπει ο γιατρός που έδωσε το παραπεμπτικό ή αυτός που έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα να ενημερώνει το σύστημα ότι εκτελέστηκε κι όχι ο εργαστηριακός που εκτέλεσε;

Δηλαδή δεν φτάνει που τρώμε την ώρα μας να βρούμε αν ο ασφαλισμένος έχει ανανεωμένο βιβλιάριο, που άλλοι δεν έχουν τα αυτοκόλητα και άλλοι δεν έχουν θεωρημένα βιβλιάρια, θα πρέπει τα παραπεμπτικά να τα ζητάμε πίσω για να γράφουμε ποιες τελικά εξετάσεις εκτελέστηκαν? Τι βλακεία είναι αυτή πάλι?

24 Ιανουαρίου 2013, 19:21:40
Απάντηση #388
Αποσυνδεδεμένος

spyros

Φαντάζομαι ότι "είναι αυτονόητο" ( ;)) ότι απευθύνεται στο γιατρό που το εκτελεί...
Αυτός μπορεί να είναι ο εργαστηριακός, ίσως όμως να είναι και κάποιος κλινικός ιατρός που εκτελεί μια πράξη (πχ ΗΚΓ ή U/S κτλ).
Εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ...

25 Ιανουαρίου 2013, 12:16:55
Απάντηση #389
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Φαντάζομαι ότι "είναι αυτονόητο" ( ;)) ότι απευθύνεται στο γιατρό που το εκτελεί...
Αυτός μπορεί να είναι ο εργαστηριακός, ίσως όμως να είναι και κάποιος κλινικός ιατρός που εκτελεί μια πράξη (πχ ΗΚΓ ή U/S κτλ).
Εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ...
Και εγώ αυτό κατάλαβα και βλέπω γρήγορα να γίνει υποχρεωτική χρήση της εκτέλεσης παραπεμπτικού και απο τον εκτελών ιατρό. Θα του βγαίνει αντίγραφο που θα το σγραγίζει και θα υπογράφει ο παθών (ο ασθενής) για να πληρωθεί απο τον ΕΟΠΥΥΥΥΝ. Το είπα σε φίλο μικροβιολογο και περιττό να σας πω πόσο χάρηκε....

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
56 Απαντήσεις
45232 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2009, 23:49:01
από Βέρρας Οδυσσέας
3 Απαντήσεις
12090 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2012, 07:58:20
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
6019 Εμφανίσεις