Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 20:33:58

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες  (Αναγνώστηκε 721939 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Μαρτίου 2013, 23:31:10
Απάντηση #435
Αποσυνδεδεμένος

drpetros

Denominator, συμφωνώ μαζί σου. Έτσι είναι.

Από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ συρρικνώνει ολοένα και περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες του εις βάρος φυσικά των ασφαλισμένων.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Μαρτίου 2013, 23:33:18 από drpetros »

13 Μαρτίου 2013, 14:32:15
Απάντηση #436
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Κάνοντας σήμερα μια αναζήτηση στα παραπεμπτικά που έχω εκδώσει από την εφαρμογή του νέου συστήματος μέχρι σήμερα παρατήρησα ότι σχεδόν το σύνολό τους έχουν την ένδειξη "Συνταγογραφημένο".
Μόνο κάποια έχουν την ένδειξη "Εκτελεσμένο" και είναι όσα έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο ακτινολόγο που ξέρω ότι μπαίνει και καταχωρεί τα παραπεμπτικά στο σύστημα όταν τα εκτελεί.
Τα παραπεμπτικά με την ένδειξη "Συνταγογραφημένο" ξέρω ότι έχουν εκτελεστεί (αφού στα περισσότερα έχω δει τα αποτελέσματα) είτε στο νοσοκομείο είτε σε συμβεβλημένα εργαστήρια.
Σε πολλά από τα παραπεμπτικά (με την ένδειξη "Συνταγογραφημένο" αλλά με τη γνώση ότι είναι εκτελεσμένο) έχει παρέλθει 1 μήνας από την ημερομηνία έκδοσής του επομένως έχουν λήξει.
Αναρωτιέμαι πώς θα πληρωθούν οι συγκεκριμένοι πάροχοι με τα ληγμένα παραπεμπτικά.
Φταίω εγώ που κάνω την (πονηρή; ) σκέψη να μπω και ακυρώσω όσα παραπεμπτικά με την ένδειξη "Συνταγογραφημένο" έχει παρέλθει μήνας από την έκδοσή τους; Δε νομίζω ότι μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος γι' αυτό! Ακόμη κι αν οι πάροχοι έχουν τρόπο να πληρώνονται με ληγμένα παραπεμπτικά, τουλάχιστον θα κάνω καλό στα στατιστικά μου!

13 Μαρτίου 2013, 17:42:57
Απάντηση #437
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάνοντας σήμερα μια αναζήτηση στα παραπεμπτικά που έχω εκδώσει από την εφαρμογή του νέου συστήματος μέχρι σήμερα παρατήρησα ότι σχεδόν το σύνολό τους έχουν την ένδειξη "Συνταγογραφημένο".
Νομίζω ότι ακόμα δεν είναι υποχρεωτική η καταχώρηση των παραπεμπτικών ως εκτελεσμένα απο τους εκτελεστές ιατρούς... Δεν θυμάμαι να υπάρχει σχετική εγκύκλιος (περί υποχρεωτικής καταχώρησης). Ούτε στη Λάρισα δεν είδα κανένα "εκτελεσμένο" παραπεμπτικό μου...

14 Μαρτίου 2013, 12:17:24
Απάντηση #438
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

οι προληπτικές εξετασεις βγηκαν εκτός συστηματος

14 Μαρτίου 2013, 12:32:40
Απάντηση #439
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Στην εποχή τoυ foufoutou, ο ΕΟΠΥΥΥΥΥς επιμένει να μας ταλαιπωρεί με τη χειρόγραφη αναγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο των ασθενών ως μέσο παρακολούθησης της πορείας της συνταγογράφησης των ασφαλισμένων.
Μάλιστα, αξιώνει να αναγράφουμε λεπτομερώς σκεύασμα, περιεκτικότητα, ποσότητα και προβλέπει ότι ο φμφ δεν θα μπορεί να εκετελεί τη συνταγή αν δεν έχει γίνει η αναγραφή.

« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2013, 12:35:30 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαρτίου 2013, 13:31:51
Απάντηση #440
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
οι προληπτικές εξετασεις βγηκαν εκτός συστηματος

όχι είναι πλέον σε μια ξεχωριστή "ομάδα": Προληπτικές εξετάσεις

Στην εποχή τoυ foufoutou, ο ΕΟΠΥΥΥΥΥς επιμένει να μας ταλαιπωρεί με τη χειρόγραφη αναγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο των ασθενών ως μέσο παρακολούθησης της πορείας της συνταγογράφησης των ασφαλισμένων.
Μάλιστα, αξιώνει να αναγράφουμε λεπτομερώς σκεύασμα, περιεκτικότητα, ποσότητα και προβλέπει ότι ο φμφ δεν θα μπορεί να εκετελεί τη συνταγή αν δεν έχει γίνει η αναγραφή.

Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ανικανότητα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογραφίας να σου έχει μια εικόνα των φαρμάκων και των συνταγών του ασθενή.
Όταν περάσουμε από το σημερινό σύστημα που μόνο σκοπό έχει την ταχύτερη εκκαθάριση των συνταγών σε ένα σύστημα που βοηθάει το γιατρό να μην υποπίπτει σε διπλοσυνταγογραφήσεις ακόμη κι αν δεν το θέλει τότε θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε ο ΕΟΠΥΥ βγάζει τα σαδιστικά του ένστικτα έναντι των γιατρών.
Εγώ προτείνω να γράφουμε τα φάρμακα και στο κούτελο του ασθενή.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

16 Μαρτίου 2013, 20:48:50
Απάντηση #441
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

«ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την αντιδεοντολογική συμπεριφορά ιατρών, οι οποίοι παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με τρόπο που απάδει του ιατρικού λειτουργήματος. Συγκεκριμένα ο ΙΣΑ έχει λάβει σωρεία καταγγελιών, διότι έχει δημιουργηθεί διαδικτυακός χώρος, στον οποίο γίνεται διαδικτυακή παραγγελία συνταγών και παραλαβή τους από το ιατρείο του διαφημιζόμενου ιατρού. Στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο ο ασθενής απλά συμπληρώνει σε φόρμα τα στοιχεία του και χωρίς προηγούμενη εξέταση του ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Με μεγάλη αγανάκτηση θέλουμε να επισημάνουμε ότι...

... σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν. 3418/2005 (ΦΕΚ Α’ 287) τα ιατρικά πιστοποιητικά, καθώς και οι ιατρικές συνταγές προϋποθέτουν την προηγούμενη εξέταση του ασθενούς. Ο συγκεκριμένος λοιπόν ιατρός, εκτός του ότι είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών του, διότι χωρίς προηγούμενη εξέταση συνταγογραφεί, διαπράττει πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για τα οποία βεβαίως θα ελεγχθεί.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να τονίσουμε το αυτονόητο ότι η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγειάς του ανθρώπου, καθώς και στην ανακούφιση από τον πόνο. Επίσης απαγορεύεται κάθε διαφήμιση ή παρουσίαση σε ιστοσελίδα, η οποία παραπλανά το κοινό ή οδηγεί με αντιδεοντολογικό τρόπο σε συγκριτική εκτίμηση ψευδών προσόντων μεταξύ των ιατρών, ως εκ τούτου καταδικάζουμε την συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά και επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλα τα μέλη μας για τη πιστή τήρηση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                              ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Απριλίου 2013, 23:17:36
Απάντηση #442
Αποσυνδεδεμένος

samsok

Ξερει κανεις που βρισκω(αν βρισκω)
-Μικροαλβουμινη ουρων
-Λευκωματα & κρεατινινη ούρων  σε τυχαιο δειγμα?

11 Απριλίου 2013, 13:47:34
Απάντηση #443
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ξέρει κανείς αν μπορούμε να παραγγείλουμε την Ολική Σιδηροδεσμευτική Ικανότητα (TIBC) μέσω του e-diagnosis;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Απριλίου 2013, 13:52:28
Απάντηση #444
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ξέρει κανείς αν μπορούμε να παραγγείλουμε την Ολική Σιδηροδεσμευτική Ικανότητα (TIBC) μέσω του e-diagnosis;
Στις Εξετάσεις 2 περιλαμβάνεται "Προσδιορισμός σιδηροφυλλίνης" (TRF) - 16,02 ευρώ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

11 Απριλίου 2013, 14:19:52
Απάντηση #445
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
-Μικροαλβουμινη ουρων
Από αυτά που αναφέρετε υπάρχει μόνο κρεατινίνη ούρων. Επιλέγετε "κρεατινίνη" και βάζετε στα σχόλια "ούρων τυχαίου δείγματος".
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Απριλίου 2013, 11:01:06
Απάντηση #446
Αποσυνδεδεμένος

spyros

-Μικροαλβουμινη ουρων

Εγώ έχω βρει ένα που λέει "Προσδιορισμός πρωτεϊνης σε υγρά (πχ ούρα, ΕΝΥ)..." (στα βιολογικά υλικά 1). Στα σχόλια βάζω πχ "μικροαλβουμίνη, τυχαίο δείγμα ούρων" ή ό,τι άλλο θέλω. Για να κάνω το λόγο σε τυχαίο δείγμα, βάζω και μια κρεατινίνη (είναι ο ίδιος κωδικός για αίμα ή ούρα) και διευκρινίζω στα σχόλια "τυχαίο δείγμα ούρων".

12 Απριλίου 2013, 13:42:16
Απάντηση #447
Αποσυνδεδεμένος

samsok

-Μικροαλβουμινη ουρων

Εγώ έχω βρει ένα που λέει "Προσδιορισμός πρωτεϊνης σε υγρά (πχ ούρα, ΕΝΥ)..." (στα βιολογικά υλικά 1). Στα σχόλια βάζω πχ "μικροαλβουμίνη, τυχαίο δείγμα ούρων" ή ό,τι άλλο θέλω. Για να κάνω το λόγο σε τυχαίο δείγμα, βάζω και μια κρεατινίνη (είναι ο ίδιος κωδικός για αίμα ή ούρα) και διευκρινίζω στα σχόλια "τυχαίο δείγμα ούρων".
ευχαριστω ...και εγω για τον λογο ρωταω ,οποτε θα το κανω ετσι.Επισης ηθελα να ρωτησω αν ειχατε ποτε προβλημα με το PSA ,προσφατα Μικροβιολογος αρνηθηκε να εκετελεσει παραπεμπτικο απο συναδελφο  Γενικο Ιατρο λεγοντας οτι το δεχεται μονο απο ουρολογο.

13 Απριλίου 2013, 12:39:48
Απάντηση #448
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΕΟΠΥΥ, 10/04/2013.

Σχετικά με την κατ'εξαίρεση χειρόγραφη παραπομπή των ασφαλισμένων για εξετάσεις.

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Απριλίου 2013, 08:59:54
Απάντηση #449
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στις Εξετάσεις 2 περιλαμβάνεται "Προσδιορισμός σιδηροφυλλίνης" (TRF) - 16,02 ευρώ.

Βασίλη σε ευχαριστώ, με καθυστέρηση κάποιων ημερών, για αυτή την πληροφορία που όντως μου διέφευγε.

Δεν θυμόμουν ότι ο προσδιορισμός σιδηροφυλλίνης αντιστοιχεί στο TIBC, αλλά μου το επιβεβαίωσε και ένας μικροβιολόγος εδώ στην Καβάλα,
ο οποίος όμως μου πρότεινε για καλό και για κακό να γράφω στο σχετικό σχόλιο: TIBC.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
56 Απαντήσεις
45232 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2009, 23:49:01
από Βέρρας Οδυσσέας
3 Απαντήσεις
12090 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2012, 07:58:20
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
6019 Εμφανίσεις