Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 16:52:16

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών παραπεμπτικών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες  (Αναγνώστηκε 721900 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Ιουλίου 2013, 23:28:48
Απάντηση #495
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αν δεν κάνω λάθος η εφαρμογή δε δίνει πλέον καμία δυνατότητα για μέτρηση λευκώματος ούρων (είτε σε τυχαίο δείγμα, είτε 24ώρου). Μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Ιουλίου 2013, 23:59:41
Απάντηση #496
Αποσυνδεδεμένος

theodos

Για λεύκωμα ούρων 24h δεν έχω βρει κάτι, αλλά για μικρολευκωματίνη ούρων χρησιμοποιώ το παρακάτω με διευκρίνηση στα σχόλια '' μικρολευκωματίνη''

''Προσδιορισμός πρωτεϊνης σε υγρά (πχ ούρα, ΕΝΥ). ηλεκτροφοριτική κλασματοποίηση και ποσοτικός προσδιορισμός. Εκάστη''
Θεοδοσίου Θεοδόσιος
Γενικός Ιατρός

30 Ιουλίου 2013, 11:21:51
Απάντηση #497
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μία δυνατότητα που θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί (διαβάζοντας την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του συναδέλφου pzogr στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) είναι να μπορεί να μπει κανείς στο ιστορικό του ασθενούς απευθείας από την καρτέλα του, έχοντας ανοικτή την επίσκεψη. Αυτό θα γλυτώσει αρκετό χρόνο διευκολύνοντας τη συνταγογραφία και την έκδοση παραπεμπτικών.

5 Αυγούστου 2013, 11:24:57
Απάντηση #498
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στον προγεννητικό έλεγχο των εγκύων Α' τριμήνου εκτός από το υπερηχογράφημα Α' επιπέδου γίνεται και αιματολογικός έλεγχος της ελεύθερης β-HCG και της PAPP-A.

Την ελεύθερη β-HCG δεν μπορούμε να την βρούμε στο e-syntagografisi.

Την PAPP-A, την βρίσκουμε αν χτυπήσουμε προγεν οπότε μας βγάζει
Προγεννητική διαγνωστική χρωμοσωματικών ανωμαλιών (A-TEST ή PAPP-A)
που στις 05/08/2013, κοστίζει 73,87 ευρώ.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Σεπτεμβρίου 2013, 22:23:28
Απάντηση #499
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αναζητείται έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που έλεγε ότι δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή των εξετάσεων του παραπεμπτικού στο βιβλιάριο.
Καμιά βοήθεια;

19 Σεπτεμβρίου 2013, 22:41:45
Απάντηση #500
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αναζητείται έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που έλεγε ότι δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή των εξετάσεων του παραπεμπτικού στο βιβλιάριο.
Καμιά βοήθεια;

Πρώτες 2 γραμμές στη δεύτερη σελίδα:

18 Οκτωβρίου 2013, 17:13:10
Απάντηση #501
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ρώτησα σήμερα (18/10/2013), τον Μικροβιολόγο ενός από τα μεγαλύτερα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Καβάλας,
αν ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί ανάλυση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στα ούρα.

Μου είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν δικαιολογεί τέτοιες εξετάσεις.

Το όλο πακέτο (δεν μου είπε ακριβώς ποιες εξετάσεις) σε αυτό το Μικροβιολογικό Εργαστήριο κοστίζει 50 ευρώ μετρητά.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Οκτωβρίου 2013, 18:31:30
Απάντηση #502
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ρώτησα σήμερα (18/10/2013), τον Μικροβιολόγο ενός από τα μεγαλύτερα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Καβάλας,
αν ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί ανάλυση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στα ούρα.

Μου είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν δικαιολογεί τέτοιες εξετάσεις.

Το όλο πακέτο (δεν μου είπε ακριβώς ποιες εξετάσεις) σε αυτό το Μικροβιολογικό Εργαστήριο κοστίζει 50 ευρώ μετρητά.
Στις "Τοξικολογικές" εξετάσεις περιλαμβάνονται και ορισμένες που έχουν σχέση με αναζήτηση βαρβιτουρικών ή οινοπνεύματος. Δεν γνωρίζω όμως ποιος νομιμοποιείται να κάνει επ' ονόματι του ΕΟΠΥΥ τέτοιες εξετάσεις (ίσως ένας ιατροδικαστής). Πάντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου εργαζόμουν παλαιότερα ανάλογες εξετάσεις διεκπεραιώνονταν από το Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου.

21 Οκτωβρίου 2013, 10:04:38
Απάντηση #503
Αποσυνδεδεμένος

samsok

επειδη εχω (ξανα)μπερδευτει ,ξερει κανεις να μου πει τι ισχυει με την συνταγογραφηση  στους ασθενεις με ξενο ασφαλιστικο φορεα αλλα βιβλιαριο ΙΚΑ? αυτους δηλαδη  που λαμβανουν συνταξη απο Γερμανια πχ  και εχουν ΑΜΚΑ και βιβλιαριο ΙΚΑ ?
εγω ηξερα οτι μονο ιατροι του ΕΣΥ και συμβεβλημενοι με ΕΟΠΥΥ μπορουν να συνταγογραφουν και μαλιστα οχι ηλεκτρονικα(παροτι το συστηα τους εχει μεσα) αλλα χειρογραφα και μαλιστα με ταυτοχρονη συμπληρωση του ειδικου εντυπου ΕΕ.
Ερχεται τωρα φαρμακοποιος και μου λεει οτι κανω λαθος και οτι αλλοι ιδιωτες συνταγογραφουν κανονικα,πηρα λοιπον τηλ τον ΕΟΠΥΥ και σε 2  διαφορετικες ημερες(αφου την πρωτη μου ειπαν οτι μπορω να συνταγογραφω) μου εδωσαν 2 διαφορετικες  απαντησεις !μια υπαλληλος μου ειπε οτι μπορω η αλλη μου ειπε οχι! μπορει κανεις να μας διαφωτισει???   

21 Οκτωβρίου 2013, 10:13:49
Απάντηση #504
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
επειδη εχω (ξανα)μπερδευτει ,ξερει κανεις να μου πει τι ισχυει με την συνταγογραφηση  στους ασθενεις με ξενο ασφαλιστικο φορεα αλλα βιβλιαριο ΙΚΑ? αυτους δηλαδη  που λαμβανουν συνταξη απο Γερμανια πχ  και εχουν ΑΜΚΑ και βιβλιαριο ΙΚΑ ?
εγω ηξερα οτι μονο ιατροι του ΕΣΥ και συμβεβλημενοι με ΕΟΠΥΥ μπορουν να συνταγογραφουν και μαλιστα οχι ηλεκτρονικα(παροτι το συστηα τους εχει μεσα) αλλα χειρογραφα και μαλιστα με ταυτοχρονη συμπληρωση του ειδικου εντυπου ΕΕ.
Ερχεται τωρα φαρμακοποιος και μου λεει οτι κανω λαθος και οτι αλλοι ιδιωτες συνταγογραφουν κανονικα,πηρα λοιπον τηλ τον ΕΟΠΥΥ και σε 2  διαφορετικες ημερες(αφου την πρωτη μου ειπαν οτι μπορω να συνταγογραφω) μου εδωσαν 2 διαφορετικες  απαντησεις !μια υπαλληλος μου ειπε οτι μπορω η αλλη μου ειπε οχι! μπορει κανεις να μας διαφωτισει???   
Όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γράφουν χειρόγραφα.
Οι υπόλοιποι γράφουν παράτυπα.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται το έντυπο Ε121 το οποίο το ΙΚΑ παραλαμβάνει μόνο από συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ και φυσικά γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.
Αλλιώς, σε ενδεχόμενη αναζήτηση πιθανής αναιτίως προκληθείσας δαπάνης, ο γιατρός θα βρεθεί υπόλογος.
Προσωπικά δε γράφω.

21 Οκτωβρίου 2013, 10:24:14
Απάντηση #505
Αποσυνδεδεμένος

samsok

ευχαριστω για την απαντηση.Υπαρχει πουθενα το σχετικο ΦΕΚ?

21 Οκτωβρίου 2013, 11:02:52
Απάντηση #506
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

ευχαριστω για την απαντηση.Υπαρχει πουθενα το σχετικο ΦΕΚ?
   Ρίξε και μια ματιά και εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Πάντως σε πελάτισσα μου που είχε Ευρωπαική Κάρτα Ασφάλισης αλλά όχι ΑΜΚΑ, την έστειλα τελικά στο ΙΚΑ (εντάξει ΕΟΠΥΥΥΥ) αν και είμαι συμβεβλημένος. Εκεί κανόνισαν να βγάλουν ΑΜΚΑ και ο συνάδερφος ορθοπαιδικός έγραψε εξέτασεις (MRI) ηλεκτρονικά βάζοντας στο ταμείο ΙΚΑ (!!!) και στον αριθμό μητρώου τον αριθμό της κάρτας.... (εδώ πάει το εσείς ποτέ μην το δοκιμάσετε...). Άμα έχει βιβλιάριο ΙΚΑ τα πράγματα είναι απλά (για τους συμβεβλημένους)

21 Οκτωβρίου 2013, 13:20:34
Απάντηση #507
Αποσυνδεδεμένος

samsok

ευχαριστω,επιβεβαιωθηκε οτι δεν μπορω να συνταγογραφω σε αυτους.

23 Οκτωβρίου 2013, 17:34:04
Απάντηση #508
Αποσυνδεδεμένος

kakalos

Για τους ευρωπαίους ασφαλισμένους με ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης

Το συνημμένο εγγραφο που πρεπει να συμπληρώνουμε αναφέρει στις οδηγίες του οτι :

Συμπληρώνεται από τις Γραμματείες των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των Νοσοκομείων ΕΣΥ, από τους ιατρούς εκτός Μονάδας Υγείας ΕΟΠΥΥ (οικογενειακούς ιατρούς, ιατρούς των Κέντρων Υγείας, Αγροτικούς ιατρούς, ιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δέχονται ασθενείς στα ιατρεία τους) καθώς και από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς και από συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

Επίσης απο επικοινωνία μου με το παλαιο ικα (νεο εοππυ) με την υπευθυνη που αναλαμβάνει να στελνει τα χαρτιά αυτα στις ξένες ασφαλειες ωστε να ζητήσει τα χρήματα μου είπε οτι  στα στοιχεία βαζουμε ασφάλεια ικα και αριθμό μητρώου τον α.μ. της καρτας.
Για τις εξετάσεις γράφουμε ηλεκτρονικό παραπεμτικό και μπορεί να κανει τις εξετασεις ιδιωτικά πληρωνοντας ολο το ποσο (και μπορεί να ζητησει το 85% πισω απο το ικα)  ή στο νοσοκομείο δωρεάν.

Εννοείται οτι τον εχουμε στείλει στο κεπ να βγάλει αμκα αρχικά .
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Οκτωβρίου 2013, 17:36:20 από kakalos »

23 Οκτωβρίου 2013, 17:47:32
Απάντηση #509
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Η Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Ιούλιος 2012) του ΕΟΠΥΥ λέει ότι συνταγογραφούμε χειρόγραφα στους Ευρωπαίους ασφαλισμένους, σε όσους δεν έχουν βιβλιάριο ΙΚΑ αλλά μόνο την κάρτα. Εννοείται ότι όσοι έχουν βιβλιάριο και ΑΜ ΙΚΑ (υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες, συνταξιούχοι κυρίως,που είναι κάτοικοι εξωτερικού) κάνουμε ηλεκτρονική και παράλληλα συμπληρώνουμε το έντυπο.
Έχει εκδοθεί κάποια άλλη εγκύκλιος για να σου πει η υπάλληλος ότι βάζουμε ΙΚΑ και ΑΜ τον αριθμό κάρτας;
Θεωρώ "κουφό" να στέλνουμε τους τουρίστες στα ΚΕΠ για να βγάλουν ΑΜΚΑ!

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
56 Απαντήσεις
45232 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2009, 23:49:01
από Βέρρας Οδυσσέας
3 Απαντήσεις
12090 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2012, 07:58:20
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
6019 Εμφανίσεις