Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Δεκεμβρίου 2024, 20:12:17

Αποστολέας Θέμα: Στρατιωτικά Νοσοκομεία και Στρατιωτικοί ιατροί  (Αναγνώστηκε 158727 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Σεπτεμβρίου 2011, 21:28:14
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

kapioskanis


Αδαμάντιε γνωρίζεις πολλά αλλά όχι όλα, εάν δεν τα ζήσεις από μέσα δεν γίνεται.

- Μήπως γνωρίζεις ποιοί άλλοι έχουν δικαίωμα ιδιωτικού επαγγέλματος από τους στρατιωτικούς, επίσημα και με νόμο;
Σε πληροφορώ ότι ενώ οι ιατροί και οδοντίατροι προσφέρουν το λειτούργημά τους (και εάν είναι καλοί σ'αυτό που κάνουν θα προτιμηθούν)
οι του μουσικού τι προσφέρουν; (είναι οι ανισότητες που υπάρχουν)

- 3-4 χρόνια για γενικές ειδικότητες (παθολογία, γεν.χειρουργική, εργαστήρια), για κάτι άλλο μπορεί και 6-7 και με τον ''θείο" από την Κορώνη.
Υπ'όψη ότι άλλα ισχύουν στο ΣΞ, άλλα στο ΠΝ και άλλα στην ΠΑ.

- Όπως γνωρίζεις οι "βάσεις" των ΕΔ είναι σε Αθήνα- Θεσ/νίκη, δεν απαιτούνται ανά την χώρα στρατιωτικά νοσοκομεία, ούτε η ύπαρξη εξειδικευμένων συναδέλφων σε ακριτικές μονάδες, παρά άριστη υγειονομική κάλυψη (πάντα σε καιρό ειρήνης), για το άλλο ενδεχόμενο η συζήτηση εμπίπτει σε "λογοκρισία".

- Οι επιλογές είναι προσωπικές και ας κοιτάξουμε όλοι πρώτα τα του οίκου μας και μετά τα των άλλων.


“Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.” Ν.Καζαντζάκης

"Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής" Αριστοτέλης

27 Σεπτεμβρίου 2011, 22:15:15
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σίγουρα ξέρεις πολύ περισσότερα.
Βασικά αναφερόμουν στους αξιωματικούς από σχολή Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων κι αν έχουν δικαίωμα άσκησης ιδιωτικού έργου παράλληλα με τη θητεία τους στο στράτευμα.
Πολύ ενδιαφέρον, και εξοργιστικό,  αυτό με τους στρατιωτικούς μουσικούς!
Οι "σπάνιες" ειδικότητες όπως ανέφερες μπορεί να αργούν (με τη βοήθεια του "θείου" πάντα) αλλά θα κάνουν "απόσβεση" στη συνέχεια υποθέτω!
Ειλικρινά πιστεύεις ότι παρέχεται άριστη υγειονομική κάλυψη (από το στρατό) στις απομακρυσμένες μονάδες εν καιρό ειρήνης; (θα μου πεις, γίνεται κάτι ανάλογο από το κράτος για τις απομακρυσμένες περιοχές; )


27 Σεπτεμβρίου 2011, 23:12:16
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Χάη παίδες.  Δεν πολυ-παρακολούθησα λεπτομερώς τις αντεγκλήσεις, και ομολογώ ότι το' χα πάρει λίγο στην πλάκα στην αρχή, ε, λέω κι αυτό θα περάσει, όπως και τόσες άλλες συζητήσεις σ' αυτό το Φόρουμ για το πόσο πάει το απίδι και πόσο το φιρίκι. Νατυρελμών, μπορεί τα παρακάτω να αποτελούν απλά μπουρδολογίες, οπότε παρακαλείται η ομήγυρις προκαταβολικά όπως τις εγγράψει αρμοδίως...

Ο Παρωπιδισμός είναι μια ασθένεια όπου η αντίληψη περιορίζεται από την άγνοια, διαστρεβλώνεται από τα συμφέροντα και πολλαπλασιάζεται όταν ο εγκέφαλος είναι λιγότερο δραστήριος απ' τον εγωισμό (kdiwannou). Το ίδιο μπορεί να (σου) συμβεί εάν υπηρετήσεις περισσότερο από ένα κρίσιμο χρονικό όριο στον Έψιλον Σου.

Είναι γνωστή σε όλους μας η ρήση “Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο Στρατός”, αν και στα φοιτητικά έδρανα του ΑΠΘ γνώρισα ανάμεσα στους ΣΣΑΣίτες μερικά από τα πιο διαβαστερά και συνάμα cool άτομα της φοιτητικής μου ζωής. Ωστόσο, η παραπάνω ρήση, κττμγ, συνοψίζει με τον πιο εύστοχο τρόπο μια από τις πιο θεμελιώδεις αλήθειες της ελληνικής πραγματικότητας: Ο Στρατός είναι για τον νέο-ελ ουσιαστικά ο προθάλαμος στον παραλογισμό του ελληνικού δημοσίου, στη λογική του βύσματος, της κομπίνας και του βολέματος.

Δύο βασικοί άξονες λειτουργίας του ελληνικού στρατού είναι ο προβλεπόμενος τρόπος που πρέπει να γίνεται το καθετί και η άκαμπτη γραφειοκρατία. Αυτά οδηγούν σε καταναγκαστικούς παραλογισμούς, περιττές ακαμψίες και γελοίες διαδικασίες χωρίς κανένα νόημα. Μπορούν να αναφερθούν πάμπολλα παραδείγματα, όπως η τελετουργική παρασκευή φακέλου με το πανωσέντονο-κατωσέντονο-μαξιλάρι-κουβέρτα όταν στην πραγματικότητα βάζεις σεντόνι ή υπνόσακο και κοιμάσαι από πάνω, αλλά αυτά δεν προβλέπονται, οπότε επίσημα τελείς σε καθεστώς παρανομίας. Επίσης, στη λογική των καραβανάδων, ο σάκος ιματισμού (γυλιό) ή αλλιώς “λουκάνικο” κατέχει θέση αντικειμένου εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας αιχμής - top secret, αφού απαγορεύεται να τον πάρεις έξω από το στρατόπεδο. Αντιθέτως μπορείς να πάρεις όοολα τα πράγματα από μέσα και να τα πας σπίτι σου (αφού κανείς δεν θα σε ψάξει στην Πύλη), αλλά σε άλλες τσάντες ή βαλίτσες. Το λουκάνικο μένει υποχρεωτικώς στο στρατόπεδο.
Χρειάζεται να θυμίσω κι άλλα; Οι σκοπιές γίνονται με άδεια όπλα. Για να βάλεις τον γεμιστήρα στο όπλο πρέπει να ειδοποιήσεις μέσω Κ.ΕΠΙΚ. τους ανωτέρους (ΑΥΔΜ), να πάρεις θετική εντολή, να ξηλώσεις την ραμμένη τελαμώνα, να προσαρμόσεις τον γεμιστήρα και να οπλίσεις, και όλα αυτά μόνο και μόνο για να ρίξεις στον αέρα μια αβολίδωτη, όπως προβλέπεται. Μέχρι τότε, και ανεξαρτήτως της έως τούδε ανατροφής που έτυχε ο καθείς στρατευμένος, μπορεί να πολεμήσει μόνο με μπινελίκια. Το εκνευριστικότερο δε όλων ήταν να εκτελείς γερμανικό νούμερο στα Τζουμέρκα στους -22οC για να φυλάττεις τα αυτοκίνητα των αλλοδαπών (εκ Georgia) συναδέλφων που κατατάχτηκαν για να υπηρετήσουν τρίμηνο.

Σε ότι αφορά το θαλαμοφυλίκι, όλα τα θαλαμοντόγκ της επόμενης μέρας μαζεύονται  και πηγαίνουν μετά την αναφορά στο φρουραρχείο, όπου κάποιος ανώτερος που λέγεται “Όργανο” τους αναλύει υποτίθεται τις υποχρεώσεις τους, σε καθημερινή βάση. Βέβαια μετά την δεύτερη φορά που θα τα ακούσεις δεν χρειάζεται να τα ξανακούσεις, γι' αυτό στο τέλος βαριέται και το Όργανο να έρθει να τα πει, οπότε μετά από την απαραίτητα μεγάλη αναμονή επιστρέφεις εθνικά υπερήφανος που επιτέλεσες το καθήκον σου, ήσουν προβλεπέ και δεν έφαγες καμπάνα.

Η εκπαίδευση του στρατού προκειμένου για τους κληρωτούς, συνίσταται στο να περιμένεις ατελείωτες ώρες και να σπαταλάς το μέγιστο δυναμικό για να κάνεις πράγματα που έχουν την ελάχιστη αποτελεσματικότητα. Το χάσιμο χρόνου και η έλλειψη νοήματος στον Στρατό, κάνει τη ζωή και του μεγαλύτερου τεμπελχανά να φαίνεται επιτυχημένη σταδιοδρομία και γι΄αυτό βάζει σε πειρασμό πολλούς να δηλώσουν μονιμότητα.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους φοιτητές της ΣΣΑΣ ή των άλλων Παραγωγικών Σχολών του Ε.Σ. που όντως το ιδρώνουν το χιτώνιό τους. Ωστόσο, όπως σωστά παρατήρησε ο @ VasiPap, οι Στρατιωτικοί Ιατροί και Οδοντίατροι, ειδικά σε παραμεθόριες - εθνικά “ευαίσθητες” περιοχές, προβαίνουν σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους  στην αγορά των υπηρεσιών υγείας (άρα αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των ελευθεροεπαγγελματιών συναδέλφων), και καταλήγουν τελικά να αφιερώνονται στο ιδιωτιλίκι, σε τέτοιο βαθμό, που τα καθήκοντά τους εντός του Ε.Σ. καταντούν πάρεργο. Επιπλέον, οι Αξ/κοι της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, του Οικονομικού, του Μηχανικού κ.λπ. μετατρέπονται σε πτωχούς συγγενείς τους, αφού δεν μπορούμε να διανοηθούμε π.χ. έναν Στρατιωτικό Εισαγγελέα να παριστάνει τον δικηγόρο όταν είναι εκτός υπηρεσίας.

Τέσπα, αρχίζει και το δεύτερο ημίχρονο, τα χειρότερα έρχονται μετά την απόλυση....ανεργία, τραγικοί μισθοί όταν τελικά βρείς δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις, χρέη και δανειοδάνεια, υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ...
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Σεπτεμβρίου 2011, 09:12:39 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Σεπτεμβρίου 2011, 04:02:22
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Πολυ γλαφυρη η περιγραφη @Διακομιστη!Ομολογω πως ξυπνησες μεσα μου θυμισες που ειχα κάνει ολοκληρωτικα delete... ;D

Είναι γεγονος πως ο ΕΣ αποτελει προθάλαμο και μικρογραφια της ελληνικης κοινωνιας-δημοσιου και συχνα πυκνα απανταει κανεις στρατιωτικου τυπου αντιλήψεις-τακτικες όμοιες με του ΕΣ.Πχ η απόλυτη εξουσία ενός καθηγηταρα-διευθυνταρα ιατρικης ή οι προσοχες και τα γλυψίματα άλλων στο πρόσωπά τους,οι γνωστοι YES SIR ή OI "για να σε κάνω λέκτορα κουβάλα τον προτζεκτορα" κτλ...Ομολογω όμως πως οι τακτικες αυτές με πείραζαν λιγότερο στον ΕΣ δεδομενου ότι εκει η παράνοια ειναι κανόνας ενώ στον ΔΗΘΕΝ πολιτισμενο πολιτικο κόσμο τα πραγματα ειναι ΔΗΘΕΝ αλλιως...Κοινώς...bullshit!!!

Με ανάλογο λοιπόν τρόπο ουδεις πολιτης διορισμενος δημόσιος υπάλληλος-λειτουργος ήτοι δικαστικος,οικονομολογος,μουσικος,οδηγός  κτλ δε  επιτρεπεται να ασκει δικηγορια ή να συντασει εξτραδακια φορολογικες δηλωσεις ή να παιζει σε πανηγυρια-σκυλάδικα ή να γινεται ο σωφερ της κυριας Νταιζυ αντιστοιχα στον ελευθερο χρόνο του ΠΛΗΝ κάποιων ιατρων πχ πανεπιστημιακων που ακόμη και σε περιπτωση κρισης δικαιουνται προκλητικα και με τροπολογια Λοβερ να διατηρουν ιδιωτικα ιατρεια ή κάποιων άλλων επιμελητων να μετεχουν σε ολοημερα ιατρεια με αμοιβη ή τέλος και κάποιων ιατρων ΙΚΑ που το πρωι δουλευουν ως ΙΚΑτζηδες  (και αυτοι κομμάτι ΕΣΥ είναι αν δε διαφωνεις) και το απογευμα διατηρουν ιδιωτικα ιατρεια.Για να μην αναφερθω σε διαφόρους ΕΣΥτες που κάνουν μαυρες επισκεψεις τα απογευματα χωρις να κοβουν αποδειξεις...Οπότε όπως βλεπεις η ευγενης κάστα των ιατρων ειτε εντος ειτε εκτος στρατοπεδου κρατει καλα τα προνομια της σε σχεση με άλλους επιστημονες (ή μη)  δημοσιους υπαλληλους και η παρανοια συνεχίζεται σε όλο της το μεγαλειο είτε με χακι είτε με λευκη μπλουζα

« Τελευταία τροποποίηση: 28 Σεπτεμβρίου 2011, 04:09:00 από jack »
+

1 Οκτωβρίου 2011, 09:02:50
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Του Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas@kathimerini. gr

«Mε δυο λόγια αυτό που μου έμεινε είναι ότι υπάρχει ακόμη μια Ελλάδα που κατά κυριολεξία περιβάλλεται από ένα συρματόπλεγμα και ζει σε ένα δικό της πλανήτη. Αφού, για να καταλάβεις, ένας ανεκδιήγητος “μονιμάς” μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω, ενώ ένας άλλος έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του»...

Οι άνδρες αναγνώστες θα έχουν καταλάβει ότι η προλογική εμπειρία είναι «στρατιωτική». Αυτό, ωστόσο, που κι εγώ δυσκολεύτηκα να πιστέψω είναι ότι όσα τραγελαφικά θυμήθηκα από την προ 15ετίας θητεία μου συμβαίνουν και σήμερα.

Με αφορμή τη διήγηση του φίλου που μόλις απολύθηκε, είπα να αφιερώσω τη στήλη σε μια νοσηρότατη κατάσταση που σπανίως απασχολεί τα ΜΜΕ: στη χειρότερη, κατά την άποψή μου, εκδοχή του Δημοσίου, τον Στρατό. Οσοι έχουμε ξοδέψει δύο χρόνια της ζωής μας θητεύοντες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι γνωρίσαμε εκατοντάδες ανθρώπους, χωρίς να καταλάβουμε ποιο ήταν το αντικείμενο της «εργασίας» τους.

Ε, λοιπόν, μέσα στην κρίση, ας πούμε την αλήθεια και γι’ αυτό. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε όλα τα μη μάχιμα στρατόπεδα, οι μόνιμοι στην πλειοψηφία τους, μην έχοντας τίποτα παραγωγικό να κάνουν, ολημερίς χαζεύουν τηλεόραση, κουτσομπολεύουν και ποδοσφαιροφιλοσοφούν, σκαρφίζονται τρόπους να αυξήσουν τις αποδοχές τους και για να σπάσουν τη μονοτονία δίνουν και εντολές στους φαντάρους που «υπάρχουν» απλώς για τα θελήματά τους. «Κουβάλα αυτό, σκούπισε εκείνο, συνόδευσε την κόρη μου σχολείο» και γενικώς μια κατάσταση άκρως ατιμωτική για όλους, που ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική εκπαίδευση.

Εν ολίγοις, καθώς όλοι καλούμαστε πια να προσαρμοσθούμε σε μια νέα εποχή, η παρωδία που λέγεται ελληνικό στράτευμα πρέπει άμεσα να αλλάξει. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να κάνουν όλοι αυτοί οι αργόμισθοι σε καιρούς ειρήνης. Ας αναλάβουν τον καθαρισμό και την προστασία των δασών, τη βελτίωση της εικόνας των πόλεων, ας βοηθήσουν ακόμη και τους Ατενίστας. Διότι, αν μη τι άλλο, τους πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά, χώρια που όσοι υπηρετήσαμε γνωρίζουμε ότι οι «συλλέκτες» κρουασάν είναι οι τελευταίοι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Σεπτεμβρίου 2013, 14:00:03
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μόλις 21 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος φέτος στο Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ (μάλιστα οι 13 από τη γενική σειρά και οι 8 από τις διάφορες κατηγορίες "ευνοϊκής" μεταχείρισης).
Αντίστοιχες μειώσεις και στις άλλες υγειονομικές κατηγορίες (4 οδοντίατροι, 3 φαρμακοποιοί, 2 κτηνίατροι)
Σημαντικά μειωμένοι αριθμοί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Π.χ. ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 71 στο Ιατρικό ΣΣΑΣ
(θα πήξουν στην υπηρεσία οι νέοι με τόσο μικρούς αριθμούς)

Κι ένας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος με τους εισακτέους και τις μεταβολές στις στρατιωτικές σχολές για τα έτη 2009 -2012. Η σχολή Ικάρων τα έτη 2011 με 2012 παρουσιάζει μείωση 43%. Ποιοι θα πετάνε τα μαχητικά αν συνεχίσουν έτσι;
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Σεπτεμβρίου 2013, 15:47:31 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

3 Σεπτεμβρίου 2013, 15:00:15
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν χρειαζεται το Ιατρικό ΣΣΑΣ με τόσους άνεργους  ιατρούς.... Η Αμερική έχει ΣΣΑΣ? οχι βεβαια..
Σχετικα με τους Ικαρους σύντομα τα αεροπλάνα θα είναι drones.

« Τελευταία τροποποίηση: 3 Σεπτεμβρίου 2013, 15:01:49 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

27 Ιανουαρίου 2017, 11:39:59
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Απολαύστε επίπεδο δημοσιογραφίας...
Παράθεση
251 ΓΝΑ: «Γονάτισε» και το νοσοκομείο-κόσμημα

Kostas Attias -
January 26, 2017

Παρά τον αγώνα δρόμου της διοίκησης και των στελεχών του το 251 ΓΝΑ γονάτισε. Ήταν η φυσική κατάληξη των κυβερνητικών επιλογών.

Του ΚΩΣΤΑ ΑΤΤΙΑ

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία λειτουργούσαν με τρόπο υποδειγματικό αν και έλειπαν πάντα και το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα και το χρήμα που ήταν αναγκαία για να πεί κανείς οτι είχαν όλα τα «όπλα» στα χέρια τους.

Η αυτοθυσία του προσωπικού έσωζε τα πράγματα. Όμως τα πάντα έχουν ένα όριο.

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της πολιτείας που απλά φορτώνει με βάρη τα στρατιωτικά νοσοκομεία χωρίς να εξασφαλίζει ικανή χρηματοδότηση και προσλήψεις αναγκάζει το 251 ΓΝΑ να αλλάξει την διαδικασία συνταγογράφησης και οδηγεί πλέον σε τεράστια ταλαιπωρία τους ασθενείς για να πάρουν τα φάρμακα τους.

Και αυτό γιατί πλέον για την συνταγογράφηση των φαρμάκων τους οι ασθενείς θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού.

Έτσι όπως έγινε γνωστό απο το 251 ΓΝΑ «από 01 – 03 – 2017 , λόγω των προσφάτων αλλαγών στη διαδικασία συνταγογράφησης αλλά και του ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου εργασίας, δεν θα εκτελείται πλέον στο εξωτερικό Παθολογικό Ιατρείο συνταγογράφηση πριν την έναρξη των τακτικών ραντεβού.

Σε αντιστάθμισμα έχουν ήδη αυξηθεί η διάρκεια των ραντεβού και ο συνολικός χρόνος λειτουργίας του εξωτερικού ιατρείου.

Συνταγογράφηση στο ανωτέρω εξωτερικό ιατρείο από 01 – 03 – 2017 και εφεξής θα εκτελείται μόνο κατόπιν προσυνεννόησης (ραντεβού)».
Το νοσοκομείο-"κόσμημα" γονάτισε γιατί δεν δέχεται για συνταγογράφηση χωρίς ραντεβού ! Μάλιστα. Τι άλλο θα διαβάσουμε...

Όσον αφορά την επάνδρωση των στρατιωτικών νοσοκομείων, ειδικά τα κεντρικά, ο αρθρογράφος γράφει το επιεικέστερο ανακρίβειες, τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν υπερεπάρκεια ειδικών γιατρών σε βαθμό που πολλοί τα πρωϊνά εξαφανίζονται σε ιδιωτικές Κλινικές και Ιατρεία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να γίνεται αισθητή η απουσία τους... μάλιστα υπάρχει οξύ πρόβλημα με τα χειρουργεία (πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν φυσικά αν δεν υπήρχαν γιατροί), λίγοι και μεγάλοι χειρουργούν, οι υπόλοιποι κάνουν αμάν αν βάλουν ένα χειρουργείο.

Αν μάλιστα ψάξει η ηγεσία πόσοι (γιατροί και νοσηλευτές) βρίσκονται ανά την επικράτεια χωμένοι εκτος αντικειμένου, σε δουλειές γραφείου κτλ. λόγω συνυπηρετήσεων κτλ θα προέκυπταν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

20 Μαρτίου 2017, 21:30:51
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν ξέρω τι είδε ο Καμμένος στο ΤΕΠ το οποίο είναι, πιστέψτε με (ο οποιοσδήποτε μπορεί να το επιβεβαιώσει) σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όλα τα ελληνικά νοσοκομεία, αλλά κάποτε θα πρέπει να αναρωτηθούμε:

- αν ένα στρατιωτικό νοσοκομείο θα πρέπει να νοσηλεύει όλες τις επιπλέον ομάδες που έχει φορτωθεί (συγγενείς των εν ενεργεία, εν αποστρατεία, αστυνομικούς, ακόμα και ιδιώτες-πελατάκια)

- τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης ΚΑΙ στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Όλα αυτά και άλλα πολλά (που βαριέμαι να ξαναματαγράψω) αναποφεύκτα ρίχνουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.


20 Μαρτίου 2017, 23:03:17
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

md


Μήπως θα έπρεπε κάποτε να αναρωτηθούμε για την αναγκαιότητα ύπαρξης εξ αρχής των στρατιωτικών νοσοκομείων?Οι στρατιωτικοί δηλ.και οι οικογένειές τους σε άλλο πηγάδι κ@@@@?Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να τα ανοίξουμε και για τους ''κοινούς θνητούς''που στο κάτω κάτω της γραφής τα έχουν χρηματοδοτήσει?

20 Μαρτίου 2017, 23:16:24
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν συγκεκριμένο λόγω ύπαρξης (οι περισσότερες χώρες έχουν εξ΄όσων γνωρίζω), οι "Στρατιωτικοί Ιατροί" όχι.

Δεν θα μιλήσω για περίοδο πολέμου όταν και τα πολιτικά νοσοκομεία θα "επιταχθούν" (δεν γνωρίζω αν είναι ακριβής η έκφραση) και θα δουλέψουν όλα για τον κοινό σκοπό, αλλά για την περίοδο της ειρήνης.
Ας πούμε ότι γίνεται κάποιο μεγάλο ατύχημα στον Έβρο ή σε οποιοδήποτε στρατόπεδο και έχεις 10 στρατιωτικούς (μόνιμους και έφεδρους) βαριά τραυματισμένους. Που θα τους πας ; Στον Ευαγγελισμό ; Θα εξασφαλιστούν άμεσα κρεββάτια στις ΜΕΘ πολιτικών νοσοκομείων όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχει οξύτατο πρόβλημα με την έλλειψή τους ;
Μην σας φαίνεται τόσο απίθανο κάτι τέτοιο, έχει συμβεί με τα γεγονότα της Οδού Νιόβης το 1998 και το σύστημα ανταποκρίθηκε (μπήκαν ΟΛΟΙ μέσα) απ΄όσο έχω μάθει.

Οι στρατιωτικοί (και τα Σώματα Ασφαλείας γενικότερα) αποτελούν μια ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα. Δεν νομίζω ότι αποτελεί έξυπνη κίνηση να τους βάλεις να συνωστίζονται μαζί με τους υπόλοιπους στα πολιτικά νοσοκομεία.
Δεν είμαι υπέρ των χαριστικών ρυθμίσεων, πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (εκτός συγκεκριμένων ειδικοτήτων που δεν μπορείς να τους έχεις στα 60+) αλλά εδώ μιλάμε για άλλο πράγμα.

Υπόψιν ότι το 401 έχει πάντα 2 κρεββάτια καβάντζα στην ΜΕΘ του για περιστατικά πολ.νοσοκομείων.

Κάποιες φορές (μονοψήφιος αριθμός) το νοσοκομείο εντάχθηκε στο σύστημα γενικών εφημεριών του ΕΣΥ το 2014, αλλά η ιδέα δεν "περπάτησε".

"Στρατιωτική Ιατρική" δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στον κόσμο, εσχάτως και η Τουρκία κατήργησε (ελέω γκιουλενιστών όμως αυτοί :P) την δική της Στρατιωτική Ιατρική. Τα ίδια και οι Αμερικανοί, πολίτες ιατρούς στρατολογούν στις Ένοπλες Δυνάμεις τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μαρτίου 2017, 23:38:31 από Αρχίατρος »

21 Μαρτίου 2017, 10:51:19
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus


Στις ΗΠΑ υπάρχει το πανεπιστήμιο Uniformed Services University of the Health Sciences που είναι ουσιαστικά αυτόνομη στρατιωτική ιατρική και νοσηλευτική σχολή  και από το οποίο αποφοιτούν περίπου 170 στρατιωτικοί ιατροί κάθε χρόνο. Βέβαια πολλοί στρατιωτικοί ιατροί προέρχονται από πολιτικές ιατρικές σχολές, έχοντας συμμετάσχει ως φοιτητές σε ένα ειδικό πρόγραμμα υποτροφίας του αμερικανικού στρατού, το Health Professions Scholarship Program (το οποίο περιλαμβάνει 45 μέρες κάθε χρόνο στρατιωτικών ασκήσεων).

Στην Ελλάδα οι φοιτητές ΣΣΑΣ μάλλον μοιάζουν με την δεύτερη κατηγορία, φοιτούν στην ίδια σχολή με τους πολίτες φοιτητές ιατρικής και αθροιστικά η στρατιωτική τους εκπαίδευση/υποχρεώσεις δεν είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ πιο δύσκολες/απαιτητικές από των αμερικανών που μετέχουν στο Health Professions Scholarship Program (σίγουρα έχουν περιορισμούς και υποχρεώσεις όλο τον χρόνο, όμως τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν χαλαρώσει αρκετά για αυτούς). Βέβαια οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο οπότε και οι ανάγκες τους σε στρατιωτικούς ιατρούς είναι διαφορετικές από ότι σε άλλες χώρες.

21 Μαρτίου 2017, 11:25:56
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Tnx για την διόρθωση, θυμόμουν το πρόγραμμα υποτροφιών και όχι την συγκεκριμένη Σχολή, πάντως εδώ να σημειώσουμε ότι μιλάμε για 170 άτομα επί συνολικού στρατεύματος ενός εκατ. US Army + US Navy + USAF = 1 εκατ. προσωπικό, όταν η ΣΣΑΣ μέχρι πρόσφατα έβγαζε περίπου τους μισούς, εσχάτως περιορίστηκε ο αριθμός με τον Ε.Σ όμως έχει το 1/10 του Αμερικανικού, οπότε είναι λογικό να βασίζονται κυρίως στους πολίτες ιατρούς που έκαναν enlist.
Επίσης οι ΗΠΑ έχουν ανοικτά μέτωπα και υπερπόντια ανάπτυξη των Ε.Δ τους σε όλο τον κόσμο, ουδεμμία σχέση με τον Ε.Σ που το μακρύτερο που θα πάει ένας στρατιωτικός γιατρός είναι μέχρι την Αλεξανδρούπολη και μέχρι Σάμο-Ρόδο.

Τυπικά η ΣΣΑΣ είναι "καθαρόαιμη" στρατιωτική Σχολή πάντως, ανεξάρτητα αν τελευταία θα δείς καταστάσεις αδιαννόητες κάποτε (ιατρός να κάνει 9 χρόνια να πάρει πτυχίο και άλλα), δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα των Αμερικανών όπου μπορεί σχεδόν ο καθένας να συμμετάσχει, και βασικά ΔΕΝ υπάρχουν ξεχωριστές εισαγωγικές εξετάσεις όπως εδώ.

Αυτά που έγραψα παραπάνω ισχύουν και για Αγγλία-Γερμανία.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαρτίου 2017, 11:37:21 από Αρχίατρος »

21 Μαρτίου 2017, 13:24:53
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus



Προφανώς συγκρίσεις δεν μπορούν να γίνονται με τις ΗΠΑ, ούτε καν με την Βρεττανία και την Γερμανία, άλλες οι ανάγκες και οι δυνατότης αυτών των χωρών και άλλες μιας μικρής χώρας όπως της Ελλάδας.

Προσωπικά δεν θεωρώ κακό την ύπαρξη στρατιωτικής ιατρικής σχολής τύπου ΣΣΑΣ, φθάνει να μειωθεί δραστικά (δραστικότατα!) ο αριθμός των ΣΣΑΣιτων και να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του στρατού και η στρατιωτική εκπαίδευση που θα λαμβάνουν οι ΣΣΑΣιτες να είναι ουσιαστική και όχι τυπική/τυπολατρική. Ο στρατός χρειάζεται πειθαρχία, ακόμα και για τους στρατιωτικούς ιατρούς, και νομίζω ότι είναι χρήσιμο να μπαίνει κανείς στο κλίμα αυτό από νεαρή ηλικία. Φυσικά θα μπορούσε το σύστημα να έχει κάποια ευελιξία και να μπορούν και οι πολίτες ιατροί/φοιτητές ιατρικής υπό ορισμένες προϋποθέσεις να ενταχθούν στην στρατιωτική ιατρική.


21 Μαρτίου 2017, 18:45:16
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

md


Νομίζω χάνουμε λίγο την ουσία...οκ,απαραίτητοι οι στρατιωτικοί ιατροί-αρκεί να βρίσκονται στο στρατιωτικό νοσ/μείο κι όχι στις ιδ.κλινικές.Η βασική μου απορία είναι γιατί τα στρατιωτικά νοσμεία να μην εξυπηρετούν πολίτες.Πριν από δύο χρόνια που επισκέφτηκα φίλο-συνάδελφο στο 424 η εικόνα που αντίκρισα ήταν άδεια ιατρεία και προσωπικό που στις 12.30 γινόταν άφαντο-και δεν μιλάω μόνο για ιατρούς

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11201 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαΐου 2009, 19:24:16
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
10332 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2016, 13:22:56
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
5585 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2012, 23:18:46
από Ορθοπαιδικός
7 Απαντήσεις
8049 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Φεβρουαρίου 2012, 13:23:42
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
11 Απαντήσεις
10882 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2012, 20:42:12
από Denominator