Κ. Κτιστάκη, δεν νομίζετε ότι αρχίζουμε να κουράζουμε και να κουραζόμαστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο;
1. Δεν έχει σημασία ποια είναι η εργασία κάποιου, αλλά η γνώμη του όταν αυτή είναι εμπεριστατωμένη, ρεαλιστική και λογική. Αν θεωρείτε τις απόψεις μου ασύμβατες με το θέμα, να το συζητήσουμε. Αλλά επί του προκειμένου, η διεκδίκηση των φαρμακοποιών για τις ανείσπρακτες οφειλές δεν χωρά αμφισβήτηση όταν μάλιστα καλύπτεται από τις αντίστοιχες συμβάσεις με τα ταμεία. Τώρα αν γενικότερα διαφωνείτε, γιατί θέλετε να το συνδυάσετε με το ποσοστό κέρδους, με το αν θα βρέξει αύριο ή ό,τι άλλο, πρόβλημά σας. Νομικά δεν στέκεται αυτή η άποψη και το ξέρετε πολύ καλά. Γι΄αυτό και οι διάφοροι "αλαλαγμοί" ορισμένων εδώ μέσα απλά δεν βρήκαν ώτα ευήκοα.
2. Αν πράγματι διαβάσατε τα προηγούμενα posts μου θα γνωρίζατε ήδη ότι δεν είμαι φαρμακοποιός. Είναι όμως η γυναίκα μου, την οποία προσπαθώ να βοηθάω στο φαρμακείο της. Και με τη λέξη "βοηθάω" ΔΕΝ εννοώ αυτά που γράφετε ή νομίζετε, αλλά αναφέρομαι σε εκείνες τις εργασίες που μπορώ να συνεισφέρω χωρίς να θέτω σε κίνδυνο η σε αμφισβήτηση την ιδιότητά της. Υπό την έννοια αυτή, ΔΕΝ εκτελώ συνταγές (αλλά ενίοτε καταχωρώ), ΔΕΝ δίνω συμβουλές, ΔΕΝ εξετάζω συμπτώματα. Αυτό δεν μου στερεί τη δυνατότητα να παρακολουθώ επί χρόνια και από μέσα πως λειτουργεί ένα φαρμακείο, ποια είναι τα θέματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Τώρα αν αυτό σας φαίνεται συμφεροντολογικό, ε προφανώς και είναι !
3. Επειδή τυχαίνει να παρακολουθώ στενά τα οικονομικά του φαρμακείου (στο κάτω-κάτω, κοινή δήλωση κάνουμε!), έχω συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απόψεις για τις διάφορες παραμέτρους που κατά καιρούς θίγονται στο forum αυτό. Γνωρίζω π.χ. ποια είναι η διαφορά του 35% markup στο σκεύασμα και του μικτού περιθωρίου κέρδους μιας επιχείρησης. Κάτι που πολλοί εδώ μέσα εξακολουθούν να μπερδεύουν και να το χρησιμοποιούν λανθασμένα. Γνωρίζω π.χ. ποια ακριβώς είναι τα έξοδα μιας επιχείρησης, από μέσα και όχι συζητώντας σε καφενειακό επίπεδο "'εχω ένα φίλο" κλπ. Γνωρίζω π.χ. τι σημαίνει ανείσπρακτη οφειλη και ποια η επίδρασή της στην ρευστότητα, με ακρίβεια μέχρι σεντ και όχι με γενικόλογα τύπου "οι ΦμΦ βγάζουν πολλά και να μην φωνάζουν".
4. Μιας και με ρωτάτε τέλος, η ιδιότητά μου είναι Σύμβουλος πληροφορικής (με πτυχίο, μεταπτυχιακό και 13 χρόνια προϋπηρεσίας, ελεύθερος επαγγελματίας με βιβλία). Επάγγελμα που προσπαθώ να εξασκήσω μέσα σε αυτό το περιβάλλον κρίσης με ανάμικτα αποτελέσματα. Ιδιότητα που μου επιτρέπει να κατέχω άριστα τα περί μηχανογράφησης του φαρμακείου και άρα να συνεισφέρω και σε αυτό τον τομέα. Σας κάλυψα;
Υ.Γ. Πάντως θα μου αναγνωρίσετε (και όχι αναγνωρίσεται) ότι κάνω λιγότερα ορθογραφικά λάθη.