Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 08:17:09

Αποστολέας Θέμα: ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ  (Αναγνώστηκε 123528 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Φεβρουαρίου 2012, 17:29:52
Απάντηση #165
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έστω και για όποιο λόγο νομίζει εκείνη. ;)
Θα ήταν ενδιαφέρον να βάλουμε ένα λόγο προς χάριν πληρότητας!
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Φεβρουαρίου 2012, 17:42:30
Απάντηση #166
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
"Αν πιστεύω πως ο αγιασμός είναι ιερός και έχει κάποια δύναμη, φυσικά απορρίπτω τα άλλα "δόγματα", αλλά έχω συναίσθηση πως είμαι μία άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Ή ένα άλλο νόμισμα..."
Όπως και να 'χει, νόμισμα πάντως...

Για τα υπόλοιπα, δε θα απαντήσω γιατί το ζήτημά μου δεν είσαι εσύ και τα πιστεύω σου, αγαπητέ medicus.Αν απαντούσα, μπορεί να έδινα τις ίδιες απαντήσεις με σένα.Είναι παρόμοιες με τις δικές μου απόψεις.Έθεσα ζήτημα λειτουργίας του forum, αλλά τσιμέντο να γίνει.Σταματώ γιατί καταντά κουραστικό και νήμα του τύπου "έρχεται η σειρά των φμφ".Αρχίζω να καταλαβαίνω την περιθωριοποίηση ή απομάκρυνση μελών που δεν τα πρόλαβες, αλλά όπως έχει θίξει και o jack ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ), έδιναν άλλη πνοή στο forum  ;)
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

8 Φεβρουαρίου 2012, 17:49:03
Απάντηση #167
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Έστω και για όποιο λόγο νομίζει εκείνη. ;)
Θα ήταν ενδιαφέρον να βάλουμε ένα λόγο προς χάριν πληρότητας!

Ναι, βεβαίως κύριε Παπαδόπουλε.Ας περιμένουμε να βάλει.Εδώ την "αμπολιάσαμε" για άλλα και άλλα, στο λόγο θα κολλήσουμε;
Με συγχωρείτε για όλα, αν κάποιον έθιξα.Χαιρετώ και εις το επανιδείν, σε κάποιο άλλο νήμα ίσως.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Φεβρουαρίου 2012, 17:58:51 από Βέρρας Οδυσσέας »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

8 Φεβρουαρίου 2012, 19:11:20
Απάντηση #168
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Αγαπητή Rose αληθεύει η σχέση σας με την Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα*;

*Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

*Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (σημείωση: στην αναζήτηση που θα σας ζητηθεί γράψτε Rose)

« Τελευταία τροποποίηση: 8 Φεβρουαρίου 2012, 19:33:17 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

8 Φεβρουαρίου 2012, 19:25:04
Απάντηση #169
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αγαπητή Rose αληθεύει η σχέση σας με την Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα*;

The plot thickens!  8)
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Φεβρουαρίου 2012, 21:16:38 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Φεβρουαρίου 2012, 20:56:40
Απάντηση #170
Αποσυνδεδεμένος

Rose

Αγαπητέ Medicus,

θεωρούμε πως η ερώτησή σας, δεν έχει σχέση με το θέμα "ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ".  'Ομως για να προλάβουμε πολλές και ίσως λανθασμένες εντυπώσεις που πιθανότατα να πυροδοτηθούν, μέσω της σιωπής μας, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε πρώτα σε αυτή την ερώτηση σας, και οι υπόλοιπες απαντήσεις θα ακολουθήσουν αμέσως μετά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες.

Η ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, έχει δύο ιδρυτές, τον αδελφό Ορφέα, και εμένα.  Αποτελεί την πρώτη Ελληνική Μυητική Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας, μετά από 1700 χρόνια περίοδο πνευματικού σκοταδισμού για την χώρα μας. H ΑΜΡΑ είναι υπό την αιγίδα του Ροδόκηπου των Φιλοσόφων, και αποτελεί μία από τις 8 δράσεις της Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας.  Η συμμετοχή στις διδασκαλίες της ΑΜΡΑ είναι δωρεάν.

Διαχωριζόμαστε πλήρως από την Αmorc - Ancient Mystical Order Rosae Crucis, η οποία αποκαλείται η μεγαλύτερη διεθνής "Ροδοσταυρική" Οργάνωση.  

Υπήρξα Διαχειρίστρια της Αμορκ για την Ελλάδα, αλλά κατανόησα πως πρόκειται για απάτη, και όσον αφορά τις διδασκαλίες τους, και ότι εκμεταλλεύονταν οικονομικά, τα μέλη τους, όπως και όλες οι θρησκείες άλλωστε, και έτσι αποχώρησα, καταγγέλνοντας τους δημόσια, και συνιδρύοντας ταυτόχρονα το καλοκαίρι του 2007, την ΑΜΡΑ.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ως Αυθεντικοί Ροδόσταυροι, διαχωριζόμαστε πλήρως από θρησκευτικές αιρέσεις, όπως οι χριστιανοί ροδόσταυροι, που τμήμα της αποτελεί και η Αμορκ, και συνδεόμαστε με τον Αυθεντικό Ροδοσταυρισμό, με τον Ελληνικό Διαφωτισμό, που είναι Πνευματική Επιστήμη.

Ο Ροδοσταυρισμός είναι Διαφωτισμός, είναι Εσωτερική Φιλοσοφία και Ελληνική Επιστήμη, και διαμετρικά αντίθετος ιδεολογικά με οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως η Φιλοσοφία και η Επιστήμη, είναι διαμετρικά αντίθετες ως έννοιες από την θρησκευτική Πίστη.

Αν έχετε κάποιες άλλες ερωτήσεις, μπορείτε μέσω της ΑΜΡΑ, να επικοινωνήσετε με την Rose, και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε για τα υπόλοιπα, μια και σεβόμενοι το παρόν θέμα, δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2012, 11:41:35 από Rose »

8 Φεβρουαρίου 2012, 21:11:07
Απάντηση #171
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αποτελεί την πρώτη Ελληνική Μυητική Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας, μετά από 1700 χρόνια περίοδο πνευματικού σκοταδισμού για την χώρα μας.

Nα υποθέσω ότι αναφέρεστε στο χρονολογικό ορόσημο της επικράτησης των χριστιανικών διδαχών ως επίσημης λατρείας στον ελληνο-βυζαντινό χώρο από τον αυτοκράτωρα Κωνσταντίνο το 313 μ.Χ.; (είναι 1699 χρόνια, για την ακρίβεια)
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Φεβρουαρίου 2012, 21:14:53 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Φεβρουαρίου 2012, 21:42:40
Απάντηση #172
Αποσυνδεδεμένος

Rose

Χμμ,δεν ξέρω αν είναι πλανεύτρα ομως μετα απο τα εντελώς ατοπα και spam κατεβατά που έκανε paste εδώ,
αρχίζω σοβαρά να υποπτεύομαι πως είναι διαταραγμένο άτομο.Και μήν πείτε πως γίνομαι εχθρικός ή φαλοκράτης
( το φύλο της μου είναι εντελως αδιάφορο) αλλά νομίζω ότι έχει "ξεφύγει"...Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτην την προσβλητική
στάση απέναντι στο forum.Δεν θα μπώ στην ουσία του περιεχομένου αυτων που τόσο επιδεικτικά" μας τρίβει στην μούρη",
εκτός απο το γεγονός ότι επιβεβαιώνουν στην ουσία την ένδεια κατανόησης της επιστημονικής μελέτης και ότι αυτό συνεπάγεται
για τους υποστηρικτές της ομοιοπαθητικής.

Να εκλάβουμε ότι τα στοιχεία που παραθέσατε μέχρι τώρα – όπως το πρόστυχο βιντεάκι, οι ιταμοί χαρακτηρισμοί και ο στρουθοκαμηλισμός σας για φαινόμενα ενδοχωροχρονικά και άρα φυσικά και όχι μεταφυσικά– χαρακτηρίζουν το εύρος των ικανοτήτων και δυνατοτήτων της συνεισφοράς σας στο θέμα; Η μήπως να κάνω χρήση των εφοδίων μου από τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ψυχολογία για να περιγράψω "μη υγιείς" συμπεριφορές όπως του admin και την δική σας; Λυπάμαι, αδυνατώ να σας ακολουθήσω σε τέτοια ολισθήματα.

Περί κατανόησης της επιστημονικής μελέτης, το πρώτο μου πτυχίο στην αληθινή επιστήμη, που είναι τα Μαθηματικά, μου έδειξε την ευρεία και θρασύτατη παραποίηση ερευνών, μέσω των μαθηματικών εργαλείων από σπουδαστές μη θετικών επιστημών και την ανερυθρίαστη επίκληση της αυθεντίας της μαθηματικής λογικής, για να δώσουν βαρύτητα σε επιπόλαιες αλλά προκατασκευασμένες δήθεν επιστημονικές έρευνες. Για να αποφύγω να αναδείξω την γύμνια των ιατρικών ερευνών που θα αποκάλυπτε την προσβλητική για τον κλάδο αντιεπιστημονικότητα – υπηρεσία στα γνωστά συμφέροντα – για την οποία πιστεύω ότι η πλειοψηφία των ιατρών δεν ευθύνεται γιατί έτσι διδάχθηκε και εξαπατήθηκε, προσπάθησα ο διάλογος να γίνει στα πλαίσια της κοινής λογικής που είναι κτήμα κάθε υγιούς νοητικά ανθρώπου. Η αλαζονεία όμως που τυφλώνει και οι ανεξήγητες εμμονές, μου επέβαλαν επιτακτικά να παραθέσω έρευνες - επιστημονικά τεκμήρια, που στηρίζουν τις θέσεις μου.

Εκπροσωπώντας μια μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική και φιλοσοφική οργάνωση, αποπειράθηκα να φανεί ότι, στην αναζήτηση της αλήθειας, είναι θεμιτή – και ζητούμενη από εμάς, κάθε αντιπαράθεση και αυστηρή κριτική, η οποία μπορεί να εμπεριέχει κάθε είδους χαρακτηρισμούς για τις θεωρίες, απόψεις, θέσεις, ιδέες και δοξασίες που κατατίθενται, σεβόμενη όμως τον φορέα που τις εκφράζει. Είχαμε την ελπίδα ότι η ιερά εξέταση και οι σκοταδιστικοί διωγμοί του μεσαίωνα ενάντια σε κάθε διαφορετική δοξασία, έχουν μείνει στο παρελθόν. Φαίνεται όμως πως τον θρησκευτικό σκοταδισμό τον αντικατέστησε ένας ιδιότυπος νεοφανής μισαλλόδοξος παρωπιδισμός, ο οποίος έχει φανατίσει μεγάλη μερίδα από την επιστημονική κοινότητα, ωθώντας την σε σύγχρονο και απάνθρωπο ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών.

Μπορεί ο Πόπερ εδώ και πολλές δεκαετίες να διακήρυξε πως, στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο, ναι μεν δεν έπαψε η βία που πάσχιζε να εξολοθρεύσει κάθε νέα ιδέα που αξίωνε να μεταλλάξει την κατεστημένη αντίληψη, έπαψε όμως η βία ενάντια στον φυσικό φορέα της. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί, ναι μεν δεν θανατώνεται άμεσα ο φορέας νέων ιδεών, υφίσταται όμως συκοφαντίες, χλευασμούς, υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και γίνεται προσπάθεια παρουσίασής του ως διαταραγμένου, παρανοϊκού, ή ακόμα σατανιστή και δαιμονισμένου, με σκοπό να καταστεί ανήμπορος, να στηρίξει και να συνεχίσει να διαδίδει, τον όποιο νεωτερισμό, που διαφοροποιείται από την κατεστημένη παγιωμένη αντίληψη.

Το ελπιδοφόρο όμως σημάδι είναι ότι, τέτοιου είδους αναχρονιστικές συμπεριφορές όχι μόνο δεν τις ασπάζονται πλέον οι πολλοί, αλλά τουναντίον τις καταδικάζουν, αποστασιοποιούμενοι από αυτές.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2012, 01:01:11 από Rose »

8 Φεβρουαρίου 2012, 21:46:53
Απάντηση #173
Αποσυνδεδεμένος

Rose

Nα υποθέσω ότι αναφέρεστε στο χρονολογικό ορόσημο της επικράτησης των χριστιανικών διδαχών ως επίσημης λατρείας στον ελληνο-βυζαντινό χώρο από τον αυτοκράτωρα Κωνσταντίνο το 313 μ.Χ.; (είναι 1699 χρόνια, για την ακρίβεια)

Ακριβώς, πολύ σωστά υποθέσατε, μόνο που δεν πρόκειται για επικράτηση, αλλά για συνεχόμενη επιβολή, και επομένως πνευματική κατοχή, μέχρι σήμερα.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Φεβρουαρίου 2012, 21:49:54 από Rose »

9 Φεβρουαρίου 2012, 00:17:44
Απάντηση #174
Αποσυνδεδεμένος

Rose

Υπέθεσε ότι δεν είμαι ιατρός, αλλά ένας άντρας 41 ετών που θα ήθελε να απευθυνθεί στο "ΡΟΔΟΚΗΠΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ" για θέματα υγείας. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω και για ποια συμπτωματολογία ή νόσο μπορώ να ζητήσω βοήθεια από εσάς; Θα εξεταστώ και με ποια μέθοδο, πριν μου δοθεί μία θεραπεία; Υπάρχει ωράριο και συγκεκριμένοι θεραπευτές που θα με δούνε; Γιατί εγώ από μόνος μου δεν γνωρίζω τα διάφορα "ιάματα" που διαθέτετε και ποιο πρέπει να πάρω και σε ποια δοσολογία.

Αγαπητέ Medicus,

καταρχήν ανταποκρινόμαστε άμεσα σε σχέση με το ΕΣΥ, ;D ανάλογα φυσικά και με την σοβαρότητα του περιστατικού.

Για θέματα υγείας προτείνουμε να συμβουλευτούν αρχικά, έναν κλασσικό γιατρό, όσον αφορά την διάγνωση της ασθένειας, στον υλικό φορέα, ο οποίος να είναι απαραίτητα και εναλλακτικός, ή τουλάχιστον ομοιοπαθητικός.  Αποκλείονται όμως εναλλακτικοί θεραπευτές - ομοιοπαθητικοί που δεν είναι γιατροί.  Αν δεν μπορεί να βρεθεί ο συνδυασμός εναλλακτικού γιατρού, μπορεί να έχουμε συνδυασμό δύο ατόμων, ενός κλασικού γιατρού, και ενός εναλλακτικού.

Παράλληλα συντάσσουμε δωρεάν, έναν αστρολογικό χάρτη, ο οποίος μας δείχνει τις προδιαθέσεις του ατόμου, για πιθανές ασθένειες, και τις ευαισθησίες, που παρουσιάζει το συγκεκριμένο διάστημα.  Τα στοιχεία αυτά παρέχονται στο γιατρό, ως επικουρικά, έτσι ώστε να βοηθήσουν σε μια πιο επιτυχή και ολοκληρωμένη διάγνωση.

Στοιχεία που προκύπτουν από την αστρολογική ανάλυση που αφορούν την ψυχική ιδιοσυγκρασία του ατόμου, θα είναι χρήσιμα στην πρώτη εξέταση, όταν ο γιατρός είναι και ομοιοπαθητικός.

Καλό είναι επίσης, ο γιατρός να έχει στην κατοχή του, και κάποια άλλα εναλλακτικά διαγνωστικά εργαλεία όπως αναφέραμε, σε προηγούμενο μήνυμά μας, τα οποία θα βοηθήσουν να δούμε πιθανά προβλήματα στον ενεργειακό φορέα του ατόμου.  Αν δεν τα έχει ο πρώτος γιατρός, στην συνέχεια, θα συμβουλέψουμε τον ασθενή, να πάει συμπληρωματικά αλλού, να κάνει και κάποιες άλλες εξετάσεις, για διάγνωση προβλημάτων του ενεργειακού του φορέα, ή όποιες άλλες εναλλακτικές εξετάσεις επιλέξει.

Το 'Οραμά μας είναι η δημιουργία ενός Ολιστικού Θεραπευτηρίου, το οποίο θα περιέχει πραγματικά μία γκάμα από κάποια επιλεγμένα εναλλακτικά διαγνωστικά εργαλεία, (στα οποία η εξέταση είναι ολιγόχρονη, και με πολύ ελάχιστο κόστος), κάτω από την επίβλεψη ενός Κλασσικού - Εναλλακτικού γιατρού, σε συνεργασία με κάποιους άλλους θεραπευτές, επιλεγμένων εναλλακτικών θεραπειών.

Μέχρι αυτό το σημείο συνδράμουμε επικουρικά, όσον αφορά την διάγνωση ασθενειών του υλικο-αιθερικού φορέα. Από εδώ και πέρα ξεκινάει και η δική μας πραγματικά εφαρμογή της θεραπευτικής όσον αφορά, τον ψυχικό φορέα, τον νοητικό φορέα και τον πνευματικό φορέα.

Η θεραπεία που προσφέρουμε εμείς είναι πολύχρονη, και θα έχει σαν αποτέλεσμα την ψυχική του εναρμόνιση, την νοητική του ευταξία, και τον συντονισμό του με πνευματικές αξίες και ιδεώδη.

Η ζωή θα αποκτήσει νόημα, και φυσικά, τα νοσήματα θα εξαφανιστούν, μια και αποτελούν, τα αποτελέσματα πραγματικά, αιτιών που βρίσκονται σε ανώτερους φορείς από τον υλικο-αιθερικό φορέα.

Ο αποσυντονισμός του ατόμου, από τις ρίζες των πνευματικών αξιών, επιφέρει αταξία στην νοητική του διάσταση, με αποτέλεσμα την παντελή δυσαρμονία του ψυχικού του κόσμου, και επομένως την εκδήλωση πραγματικά ενεργειακών προβλημάτων στον αιθερικό φορέα, και εμφάνιση νόσων στον υλικό φορέα.

Υ.Γ. Στην συνέχεια θα αναπτύξουμε το πως λειτουργεί η Ομοιοπαθητική και πως παρασκευάζονται τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα, καθώς επίσης θα ρίξουμε φως σε μεταφυσικά φαινόμενα, που είναι απολύτως φυσικά.  Θαύματα δεν υπάρχουν, στην Φύση.  'Ολα εξηγούνται με την Μαθηματική Λογική...  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2012, 00:52:29 από Rose »

9 Φεβρουαρίου 2012, 00:56:48
Απάντηση #175
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αν μιλάμε για αστρολογία, μάλλον παρεξήγησα το θρεντ.
Αν το ήξερα από την αρχή, πιθανότατα δε θα με είλκυε.
Καθώς δεν κατέχω το αντικείμενο, ας κάνω αυτό που νομίζω ότι ξέρω:
Να κάνω την προσευχούλα μου και να προσπαθώ να μη βλάψω κανένα.
Έτσι κι αλλιώς τα μεγάλα και τα ωραία, εδώ και τώρα, είναι για άλλους.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια που μου δώσατε να αναλογιστώ κάποια πράγματα.
Εγώ, ο υλιστής, ο γήϊνος, ο αλλοπαρμένος.
Δεν λέω ότι τα λέτε εσείς - προς Θεού.
Είναι δική μου γραφή κι ανάγνωση αντάμα.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

9 Φεβρουαρίου 2012, 01:29:14
Απάντηση #176
Αποσυνδεδεμένος

Rose

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

δεν φταίει κανένας μας, για την περιοριστική παρωπιδιστική εκπαίδευση την οποία μας επιβάλλανε και ουσιαστικά μας εκπαίδευσαν να σκεφτόμαστε ρομποτικά και όχι ελεύθερα.  Φταίμε όμως όταν μας δίνεται η δυνατότητα να σπάσουμε τα κάγκελα, και δεν το τολμούμε.  Αλλά όπως βλέπουμε, ένα άνωθεν σχέδιο, μας σπρώχνει πλέον, προς την Υπέρβαση, προς την Ολιστική Μόρφωση και Θεραπευτική.  Εκεί βρίσκεται η 'Ιαση μας, σε όλους τους τομείς.

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Φεβρουαρίου 2012, 01:31:04 από Rose »

9 Φεβρουαρίου 2012, 09:53:56
Απάντηση #177
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Αγαπητή Rose, καλημέρα σας.

Να σας ευχαριστήσω, αρχικά, για τις απαντήσεις σας. Θεωρώ ότι καλύψατε το φάσμα των αποριών μου. Συγχρόνως, μέσω του ιστολογίου της ΑΜΡΑ(Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα), έχω τη δυνατότητα να λύσω διάφορες απορίες σχετικά με την κοσμοθεωρία που εκπροσωπείτε.

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, οφείλω να ομολογήσω ότι, βάσει των μέχρι τώρα γνώσεων μου και πεποιθήσεων, βρίσκομαι εκ διαμέτρου αντίθετος με τα όσα πρεσβεύετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι σας καταδικάζω ή σας στιγματίζω, απλά δεν συμφωνούμε. Και επιμένω στη μη διαγραφή των μηνυμάτων.

Και είναι ορθό που τοποθετηθήκατε ανοιχτά, σχετικά με τον Ροδοσταυρισμό και την αδελφότητά σας. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι νομίζει πιο αληθινό. Απλώς, το λέω ως παράκληση, μην παρεμβαίνουμε σε άλλες θεωρίες, υπαρξιακές ή μεταφυσικές.

Τι θέλω να πω με αυτό. Η ιατρική, η κλασική όπως την ορίζετε, έχει τις δικές της βάσεις και απόψεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Ανεξάρτητα από το βαθμό ορθότητά της σου δίνει το δικαίωμα επιλογής. Όποιος θέλει την συμβουλεύεται, όποιος δεν θέλει αναζητεί αλλού την αλήθεια. Η "κλασική" Ιατρική, όπως και οποιαδήποτε άλλη-διαφορετική Ιατρική πορεύονται με το δικό τους τρόπο και τα δικά τους "δόγματα". Αν πιστεύουμε ότι δεν μας καλύπτει τότε απομακρυνόμαστε από αυτήν και στρεφόμαστε εκεί που θα βρούμε το πιο υγιές σύστημα. Και σας εγγυώμαι ότι εάν υπάρχει ένα σύστημα Χ(π.χ. Ροδοσταυρισμός) το οποίο βελτιώνει το βαθμό της υγείας, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, ο απλός κόσμος θα το ακολουθήσει. Είναι νόμος της κοινωνιολογίας και της "οικονομίας των ειδών"

Άρα εσείς απλώς να λέτε ποιοι είστε και τι πρεσβεύετε και ο χρόνος θα δείξει. Δεν χρειαζόταν να γραφτούν τόσα πολλά, μιας και είναι ήδη τοποθετημένα τα πιστεύω σας σε συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Πιστεύω ότι αρκετά σας κούρασα(θα συμφωνήσω σε αυτό με τον κύριο Βέρρα) και θα κλείσω εδώ την κουβέντα μου δηλώνοντας ότι κάτι έμαθα και βοηθήθηκα αρκετά σε ότι αφορά τα πιστεύω μου, χωρίς να χρειάζεται να τα καταθέσω διότι είναι θέματα προσωπικών επιλογών.

Καλή σας ημέρα και σας ευχαριστώ.

Medicus curat,
Deus sanat

9 Φεβρουαρίου 2012, 12:56:57
Απάντηση #178
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Αχ,Βασίλη και medicus...τί ευγενικοί κύριοι που είσαστε.
Συγρατημένοι,συγκαταβατικοί,μετρημένοι,ταπεινοί.Λοιπόν δεν μπορεί θα φταίει το ζώδιο!
Ποιά ειναι τα ζώδια σας παιδιά ; Ιχθύς ...Καρκίνος ...ααα οχι ! Το βρήκα ο medicus είναι σίγουρα Αιγόκερος
και ο Βασίλης Παρθένος ! ;D
Ε λοιπόν Rose,αντίθετα με τους παραπάνω κυρίους εγω ειμαι ενας εγωπαθής,αγενής ,προσβλητικός και
χυδαίος Λέοντας που δεν έχει διπλώματα στην ψυχολογία ,τα μαθηματικά και την Αστρολογία όπως εσύ.
Είμαι ένας συνηθισμένος Καρδιολόγος του συρμού με κάτι χαζο εκπαιδεύσεις στην παιδοηχοκαρδιογραφία
σε κάτι Πανεπηστήμια της πλάκας όπως αυτό της Βιέννης.
Για φαντάσου,αρχικά το video το  έβαλα για πλάκα.΄Ετσι για να γελάσουμε.
Ξέρεις αυτό το χιούμορ ελεεινών φαλοκρατών  ανδρών.
Τώρα όμως στο αφιερώνω Rose.Σε σενα και όλους τους πιστούς των ροδοπετάλων.
Και αν καποιοι νομίζουν ότι έιμαι προσβλητικός ,πρόστυχος και χυδαίος εχουν απόλυτο δικιο ! ;D

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

9 Φεβρουαρίου 2012, 22:21:41
Απάντηση #179
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητή rose, τα κείμενα που παρέθεσες –και μάλιστα σε 3+ σελίδες- δεν είναι πρακτική επιλογή.
Πρακτικότερο είναι σε κάθε παράθεσή σου να βάλεις μία μικρή περίληψη σαν αρχή και στη συνέχεια, είτε link, είτε «ένθετο κείμενο». Έτσι θα μπορέσουμε και πιο συνεκτικούς διαλόγους να έχουμε, και να διευκολύνεται ο αναγνώστης να εντοπίσει αυτά που τον ενδιαφέρουν να διαβάσει.
Παρακαλώ, προσπάθησε να το κάνεις και για αυτά που ανέβασες, αλλά και για τα μελλοντικά.

Ως προς τα κενά μηνύματα, ήδη απάντησες μόνη σου.

Παρακαλώ και τους λοιπούς, να διατηρηθεί το κόσμιο –λεκτικά- επίπεδο, ακόμη και στις περιπτώσεις που διαφωνούμε πλήρως ή τοποθετούμαστε με «ακραίες» ή «ανατρεπτικές» θέσεις.
Κάπου μάλιστα υπάρχει από ανώνυμο αγενής χαρακτηρισμός για την rose που παρακαλώ να ξαναδιατυπωθεί η καταχώρησή του στο σημείο εκείνο.

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

Λέξεις κλειδιά: ομοιοπαθητική 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3360 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Φεβρουαρίου 2016, 21:42:36
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
1 Απαντήσεις
22943 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Δεκεμβρίου 2017, 23:44:09
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις