Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 20:48:59

Αποστολέας Θέμα: Τράπεζα της Ανατολής -E.N.D και "Σωτηρία" της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 9237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Σεπτεμβρίου 2011, 23:57:56
Αναγνώστηκε 9237 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
2,7 τρις ευρώ, περιουσία της «E.N.D.», προέρχεται από δωρεά & θα διατεθεί για την εξαγορά του συνολικού χρέους της Πατρίδας μας!!!!!

.....Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.
Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας
............

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Σεπτεμβρίου 2011, 22:25:30
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αυτο είναι ένα καταπληκτικό όνειρο!!
Δεν ξερω αν αληθεια έχει σχέση με την πραγματικότητα και μου φαίνεται να μην έχει
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

22 Σεπτεμβρίου 2011, 22:40:42
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


και για να μας επαναφέρω στην πραγματικότητα...
διαβάστε ένα ωραίο κείμενο, από λογοτεχνική σκοπιά δοσμένο, της ελληνικής πραγματικότητας, από έναν Χιώτη συγγραφέα, τον Γιάννη τον Μακριδάκη

«Πώς το κράτος κλέβει τους πολίτες του και η Ευρώπη προσπαθεί να σώσει το τομάρι της».
Το άρθρο του συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 21/9, στο tvxs.gr, ενώ κυκλοφόρησε την Τρίτη με παρόμοιο υπότιτλο στην γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel» στο  πρωτοσέλιδο του Kultur.
«Πριν από πενήντα χρόνια ο άνθρωπος που έμενε στο σπίτι το οποίο τώρα διαβιώ, στο χωριό Βολισσός της Χίου, ενός νησιού στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι από τη Σμύρνη της Τουρκίας, έκανε πάρα πολλές δουλειές για να ζήσει. Καλλιεργώντας τη γη του και εκμεταλλευόμενος τα ζωντανά του εξασφάλιζε το καθημερινό φαγητό της οικογένειάς του και δυο τρεις φορές το χρόνο προγραμμάτιζε από καιρό πριν το μεγάλο ταξίδι. Φόρτωνε δυο μουλάρια με διάφορα προιόντα μεταξύ των οποίων κάρβουνα και ρακί παραγωγής του, καβαλούσε κι αυτός τον γάιδαρο και ξεκινούσε μέσα από τα μονοπάτια των βουνών για να φτάσει στην πρωτεύουσα Χίο, να πουλήσει την πραμάτεια του και να δει το χρώμα του χρήματος που του ήταν αναγκαίο κάποιες φορές και έπρεπε να το ’χει. Οι εποχές που υπήρχαν ληστές και πειρατές στο διάβα των ανθρώπων ήτανε πλέον περασμένες ανεπιστρεπτί. Ο μόνος φόβος που του είχε απομείνει ήτανε το Κράτος. Συνήθως τα ξυλοκάρβουνα και το ρακί ήτανε λαθραίας παραγωγής, λίγες οκάδες όλα κι όλα, μη φανταστείτε, αλλά δίχως άδεια νόμιμη κι αυτό ήτανε αιτία αρκετή για να χει ο άνθρωπος μπλεξίματα. Έτσι η διαδρομή προς την πρωτεύουσα γινότανε μετά φόβου Θεού και με πολλές προφυλάξεις. Στις διασταυρώσεις των μονοπατιών με τον αμαξωτό τη στήνανε πότε πότε οι χωροφύλακες και κάνανε έλεγχο στα κοφίνια, ενώ στο μοναδικό καφενείο που συναντούσε κατά την εννιάωρη οδοιπορία του και περνούσε από κει για να δροσιστεί τα καλοκαίρια ή να ζεστοκοπηθεί λιγάκι τους χειμώνες, συνήθως ήταν στρατοπεδευμένοι δασονόμοι και ψάχνανε για το παράνομο κάρβουνο. Η κυρά Άννα η καφετζού κάθε φορά που ήτανε η εξουσία, χωροφυλάκοι ή δασικοί, να τρωγοπίνει μες στα πόδια της και να χει στημένο καρτέρι, ανέβαινε στο τσαρδί του καφενείου και άπλωνε ένα λευκό σεντόνι, δήθεν να στεγνώσει η μπουγάδα και με τον τρόπο αυτό ειδοποιούσε τους οδοιπόρους, μαζί και τον δικό μου, ότι στο μαγαζί της βρίσκεται το Κράτος, οι λήσταρχοί του, να κάνουν κράτει στο διάβα τους τους ειδοποιούσε, να περιμένουν πότε θα κατέβει το σεντόνι ή να αλλάξουνε ρότα, να τραβήξουνε από άλλο μονοπάτι κατά την πρωτεύουσα, να μην περάσουνε ούτε απ’ έξω από το καφενείο της.
 Έτσι γινότανε οι δουλειές, αυτή ήτανε η ζωή τότε. Μεγάλες οι δυσκολίες του βίου, μικρές οι ανομίες και ένα κράτος μπαμπούλας να απειλεί καθημερινά με πρόφαση αυτά τα μικροαδικήματα που τότε ήτανε τεράστιας σημασίας. Αυτή ήτανε και η πορεία των χωρικών προς την πρωτεύουσα. Τέλος, αυτό ήτανε και το πιο μεγάλο ταξίδι του βίου τους. Από το χωριό προς την πόλη της Χίου. Διότι μακρύτερα δεν πηγαίνανε, δεν είχανε λόγο κανέναν για να πάνε. Όλα τα βρίσκανε στην πρωτεύουσα, εννιά ώρες δρόμο μακριά από το σπιτικό τους, ακόμα και τον μπελά τους βρίσκανε αφού δεν ήτανε λίγες οι φορές που πέφτανε πάνω στις κακοτοπιές. Που το Κράτος τούς συλλάμβανε, τους έχωνε στο αυτόφωρο και στο τέλος τους έκοβε βαριά και δυσβάσταχτα πρόστιμα διότι αυτός ήτανε ο μοναδικός του στόχος. Να μαζέψει χρήμα. Το Κράτος λοιπόν ήτανε ο μεγάλος τους φόβος, ο μοναδικός τρόμος της διαδρομής, ο τελευταίος λήσταρχος.
 Σήμερα, μισόν αιώνα μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Ο σύγχρονος ένοικος του παλαιού πέτρινου σπιτιού στο οποίο διαβιώ στη Βολισσό της Χίου, εγώ δηλαδή, έχει άλλες ανέσεις στην καθημερινότητά του. Έχει ηλεκτρικό ρεύμα και διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να καταφεύγει σε μικροπαρανομίες φτιάχνοντας ξυλοκάρβουνα και ρακί λαθραία για να ζήσει. Καλλιεργεί όμως κι αυτός τη γη για να χει την τροφή του και γράφει βιβλία για να βλέπει το χρώμα του χρήματος που είναι σήμερα απόλυτα απαραίτητο, όχι όπως τότε. Με το αυτοκίνητό του πηγαίνει σε μία ώρα στην πόλη αλλά η πόλη δεν είναι η πρωτεύουσα πλέον. Η πρωτεύουσα είναι πάλι εννιά ώρες μακριά (υπό τις πιο ευνοϊκές συνθήκες) και πρέπει να πάρει δυο αεροπλάνα για να φτάσει ως εκεί. Έφτασε σαράντα χρονών κι ακόμα στην πρωτεύουσα δεν έλαχε να πάει, δεν είχε λόγο ως τώρα. Μα να που η ώρα έφτασε. Ένα βιβλίο του παρουσιάζεται και είναι καλεσμένος. Θα πάει στο Βερολίνο, στην πρωτεύουσα. Πέντε μήνες πιο νωρίς άρχισε να προετοιμάζει κι εκείνος το ταξίδι του. Όπως ο παλιός ένοικος του σπιτιού του. Έκλεισε εισιτήρια, έκανε συνεννοήσεις για τα ξενοδοχεία και κανόνισε τα ραντεβού του για τις όποιες συναντήσεις του εκεί. Όταν τα τέλειωσε όλα αυτά ησύχασε και περίμενε απλά πότε θα έρθει η μέρα της αναχώρησης. Ο φόβος όμως και αυτού παρέμεινε ένας και μοναδικός. Ο ίδιος, απαράλλαχτος, ο παλιός φόβος. Ο μοναδικός λήσταρχος που καραδοκεί ακόμα, όχι πια στη διαδρομή διότι τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια είναι σύγχρονα και δρακόντεια, αλλά μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Και αποδείχτηκε για άλλη μια φορά βάσιμος αυτός ο διαρκής και αναλλοίωτος μισόν αιώνα τώρα φόβος. Μέχρι να ‘ρθει η ώρα της αναχώρησής του βρέθηκε πέντε φορές αντιμέτωπος με τον λήσταρχο που του ’χε στημένο καρτέρι τρωγοπίνοντας, και τις πέντε φορές το πλήρωσε πολύ ακριβά. Έκτακτες εισφορές, φόρος ακίνητης περιουσίας (για το παλαιό πέτρινο χωριατόσπιτο) και στο τέλος, τρεις μέρες πριν την αναχώρηση, ένας αβάσταχτος και εκβιαστικά συνδεδεμένος με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ειδικός φόρος ακινήτου (ναι, για το παλαιό πέτρινο σπίτι στο χωριό) για να τον πληρώσει αναγκαστικά, να μη μείνει δίχως ρεύμα μες στο καταχείμωνο που έρχεται. Διότι δεν σκοπεύει να μείνει εσαεί στην πρωτεύουσα, θα επιστρέψει πάλι στο χωριό μετά από λίγες μέρες.
 Στο Βερολίνο η κυβέρνηση μετράει αριθμούς, δείκτες, στατιστικά στοιχεία και λέει το χρέος είναι τόσο, τόσο το έλλειμμα, τόσο τοις εκατό επί του ΑΕΠ και δίνει εντολές. Οι τοπικοί του χωροφύλακες τις εκτελούν φοβισμένοι να μη χάσουν τις θέσεις τους, να μην απολυθούν, και στήνουν, τρωγοπίνοντας πάντα οι ίδιοι, καρτέρια στις ζωές μας. Και έχουν αποθρασυνθεί τόσο που φτάνουν στο σημείο να μας στερούν με αναλγησία πρωτογενείς κοινωνικές παροχές για να μας κάνουν να πληρώσουμε από αυτά που δεν έχουμε. Και οι ίδιοι βέβαια, αυτοί που φορτώνανε επί τριάντα χρόνια το χωριό μας με χρέη για να κάνουνε πολιτική και να νέμονται καρέκλες και εξουσίες, συνεχίζουν να πράττουν ακριβώς τα ίδια βολεύοντας το βαθύ τους κόμμα, αυτό που τους κρατάει στην εξουσία κι έτσι το καλάθι είναι δίχως πάτο. Όσα και να ρίχουν μέσα με τη βία οι χωρικοί, όλα πάνε χαμένα. Τα χρέη ολοένα μεγαλώνουν η πρωτεύουσα μετράει νούμερα και απαιτεί να έρθουνε στα ίσα τους οι δείκτες, συνεχίζει να δίνει εντολές και να απειλεί, οι τοπικοί λήσταρχοι όμως συνεχίζουν αδιάκοπα να μπεκρουλιάζουν με τις παρέες τους στις ταβέρνες και να γραπώνουν όποιον περάσει, να του βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και να του λένε πλήρωσε. Πλήρωσε τα χρέη που δεν έχουν τελειωμό. Ώσπου, μια μέρα η κυβέρνηση της πρωτεύουσας βλέποντας την κατάσταση να χειροτερεύει συνεχώς κι έχοντας κανονίσει τα του οίκου της η ίδια, θα πάρει απόφαση να κόψει τον ομφάλιο λώρο με κείνο το αδιόρθωτο χωριό της επικράτειας, να το αφήσει στη μοίρα του κι έτσι να φάει ο ένας τον άλλον διότι θα είναι πλέον όλοι πάμφτωχοι εκτός από τους λήσταρχους και την παρέα τους που έχουν προνοήσει από χρόνια πολλά πριν.
 Στην Ελλάδα ο κανιβαλισμός δεν είναι μακριά, έχει ήδη δείξει τα πρώτα του σημάδια. Και αυτό θα γενικευτεί και θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες για όλη την Ευρώπη. Την Ευρώπη που είναι απολύτως υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν και για όσα τραγικά έρχονται. Μια Ευρώπη που εδώ και δεκαετίες έχει μοναδικό προσανατολισμό της το χρήμα. Που περνάει κρίση αξιών και ήθους, που έχει ξεχάσει προ πολλού τον Άνθρωπο. Που συναγωνίζεται σε κυνισμό, αναλγησία και απανθρωπιά το υπερατλαντικό μοντέλο. Μια Ευρώπη άξια της μοίρας της.».
Γιάννης Μακριδάκης
 
*Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μακριδάκης, βρίσκεται στο Βερολίνο ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στα πλαίσια της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων της «Europa literarisch» (Λογοτεχνική Ευρώπη). Στην συγκεκριμένη διοργάνωση διεξάγονται σειρά παρουσιάσεων βιβλίων και συγγραφέων από όλες τις χώρες, επιλέγοντας κάθε μήνα έναν λογοτέχνη από διαφορετική χώρα της Ευρώπης. Το μυθιστόρημά του συγγραφέα που παρουσιάστηκε είναι το «Ήλιος με δόντια» των εκδόσεων της Εστίας.

Ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης γεννήθηκε το 1971 στη Χίο και σπούδασε μαθηματικά. Από το 1997, που ίδρυσε το Κέντρο Χιακών Μελετών με σκοπό την έρευνα, αρχειοθέτηση, μελέτη και διάδοση των τεκμηρίων της Χίου, οργανώνει τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου, επιμελείται τις εκδόσεις του και διευθύνει το τριμηνιαίο περιοδικό "Πελινναίο" . Έχει γράψει τα βιβλία "Συρματένιοι, ξεσυρματένιοι, όλοι. Χιώτες πρόσφυγες και στρατιώτες στη Μέση Ανατολή: Μαρτυρίες 1941 - 1946" (εκδ. Κ.Χ.Μ., Πελινναίο 2006, το οποίο από το 2010 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία) και "10.516 μέρες: Ιστορία της νεοελληνικής Χίου 1912 -1940", ιστορικό αφήγημα (εκδ. Κ.Χ.Μ., Πελινναίο 2007). Το πρώτο του μυθιστόρημα "Ανάμισης ντενεκές" (Εστία 2008) έχει μεταφραστεί και στα τουρκικά. Άλλα βιβλία του είναι:"Η δεξιά τσέπη του ράσου" 2009 (νουβέλα), "Λαγού μαλλί" 2010 (νουβέλα), "Ήλιος με δόντια" 2010 (μυθιστόρημα), "Η άλωση της Κωσταντίας" 2011 (μυθιστόρημα), όλα σε εκδόσεις του Βιβλιοπωλείου της Εστίας. Επιπλέον, γράφει κατά καιρούς άρθρα τα οποία δημοσιεύονται σε εφημερίδες, περιοδικά και το διαδίκτυο.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

23 Σεπτεμβρίου 2011, 23:16:30
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

stasolaris


   

ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΥΚΟΛΑ ΞΑΝΑΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΨΕΥΔΗ ! !Δείτε εδώ από την εποχή που διαφημιζότανε η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ...εν έτει 1910..σήμερα καποιοι μάλιστα αναμόχλευαν και αποζημιώσεις αυτών των μετοχών απο την εκμηδένιση τους  μετά την συγώνευση που έγινε απο την ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα της Ελλάδας!
ΠΑΝΤΟΥ μα ΠΑΝΤΟΥ σε αυτή την χώρα στην νεότερη ιστορία της το ψέμμα που τυφλώνει και η προδοσία σου θυμίζει πώς ακόμα αυτη η χώρα δεν ελευθερώθηκε οριστικά!Πως σκόπιμα όχι μόνο ξένα συμφέροντα (μονοπωλιακά και μη)την κρατούν στο σκοτάδι,αλλά και κάποιοι σύγχρονοι κοτσαμπάσηδες,κάποιοι που για τη βόλεψη τους θα σούβλιζαν και το μεγαλύτερο παιδί τους..ΡΑΓΙΑΔΕΣ..αλλά μία λέξηδεν είναι απλά ήχος,έτσι...το νόημα της πολλαπλασιάζεται απο το συναίσθημα.....ΡΑΓΙΑΔΕΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν έρθει η στιγμή ν αποφασίσεις αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, κάνε και τα δύο σαν πρίγκηπας

PHILIP SIDNEY

24 Σεπτεμβρίου 2011, 00:15:41
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
23-09-11  Καθημερινή.
Tου Πάσχου Μανδραβέλη.


Παλιότερα, το όνειρο όλων των Ελλήνων ήταν να βρουν λίρες. Η έξοδος από την ανέχεια δεν ήθελε πολλή δουλειά, αλλά λίγη τύχη. Αργότερα, το όνειρο του «τενεκέ με λίρες» αντικαταστάθηκε με το τζακ-ποτ. Χιλιάδες ξημεροβραδιάζονται στα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, προσπαθώντας να πετύχουν τους μαγικούς αριθμούς που θα λύσουν όλα τους τα προβλήματα. Σύμφωνα με μια υποβόσκουσα ρωμαίικη θεωρία, η βασιλική οδός προς τον πλούτο δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αντε και λίγη τύχη...

Σε συλλογικό επίπεδο, οι «τενεκέδες με τις λίρες» έχουν πολλά ονόματα. Πότε είναι τα φθηνά δάνεια των Ρώσων, που θα μας επιτρέψουν να συντηρούμε στρατιές δημοσίων υπαλλήλων, που θα πληρώνονται αλλά δεν θα δουλεύουν· πότε είναι τα αμύθητα κοιτάσματα πετρελαίου που θα μας κάνουν σεΐχηδες της Μεσογείου· πότε εκείνη η μαγική «ανάπτυξη» που θα ρίχνεις ένα ευρώ στην οικονομία κι εκείνο κυκλοφορώντας θα πολλαπλασιάζεται. Για πολλούς «αναπτυξιακούς» η οικονομία είναι κάτι σαν αγαθός κουλοχέρης. Οποτε βάζεις ένα νόμισμα, αυτό επιστρέφεται πάντα στο πολλαπλάσιο.

Ο άλλος τρόπος παραγωγής πλασματικού πλούτου στην Ελλάδα είναι να ανακατεύουμε τα νούμερα. Να βαφτίζουμε τις ΔΕΚΟ ιδιωτικές, να δείχνουμε ότι τα ελλείμματα τους ελληνικού κράτους είναι χαμηλά και να δανειζόμαστε ασυστόλως.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κόλπο έπιασε πολλάκις στην Ευρωζώνη και δεν το κάναμε μόνο εμείς. Πολλοί Ευρωπαίοι έκρυβαν τα περιττώματα της πολιτικής τους κάτω από ευφάνταστους οργανισμούς. Οι φορολογούμενοι πλήρωναν, αλλά, όπως στην περίπτωση της Lehman Brothers, τα ελλείμματα και τα χρέη θάβονταν πίσω από περίτεχνους κωδικούς.

Τώρα, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με αρχόντισσα την κ. Βάσω Παπανδρέου, επιχειρεί να αναστήσει το παλιό όνειρο του πλούτου χωρίς κόπο, αλλά με το κάψιμο δανεικών. Αρκούσε η μαρτυρία κάποιων πικραμένων, λόγω απόλυσης, μελών Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για να κινητοποιηθούν τα ανακλαστικά του πολιτικού μας συστήματος προς την απάτη. Οι κύριοι Παπαδημούλης και Κουρουπλής πίστεψαν ότι βρήκαν ένα τενεκέ λίρες στην Eurostat και κάλεσαν τον πρόεδρό της να τον δώσει πίσω, έτσι ώστε να κρυφτούν οι δαπάνες πίσω από οργανισμούς «για τους οποίους δεν προηγήθηκε μελέτη και έλεγχος». Λες και χρειαζόταν μελέτη για να καταλάβουμε από ποιων τσέπη θα καλυπτόταν το ένα δισ. ζημιών του ΟΣΕ ή ποιος θα πληρώνει τα ελλείμματα των ΗΛΠΑΠ.

Αυτού του τύπου οι λαϊκισμοί, όμως, έχουν πέραση σε μια κοινωνία που μεγάλωσε διδασκόμενη ότι αρκεί ένα «καλό κόλπο» για να λύσουμε διά παντός τα οικονομικά προβλήματα· ότι κάπου υπάρχει ένας τενεκές λίρες ή έστω μια Τράπεζα της Ανατολής, της οποίας οι μετοχές είναι σε χρυσό και αξίζουν 640 δισ. ευρώ το κομμάτι.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου, όμως, έπρεπε να ξέρει καλύτερα. Αντί να δημιουργεί φρούδες ελπίδες στον πληθυσμό ότι μπορεί να βγει από την κρίση με ένα μαγικό κόλπο που δεν θα έχει κόπους και θυσίες, έπρεπε να τον κινητοποιεί προς την παραγωγή, την οργάνωση και την προκοπή. Φευ! Φαντάζει πιθανότερο να υπάρχει ο χρυσός της Ανατολής παρά να σοβαρευτεί το πολιτικό μας σύστημα.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Σεπτεμβρίου 2011, 01:19:55
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

stasolaris


Δείτε και εδω:   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ,κάποιους που ακόμα  κατέχουν τέτοιες μετοχές και διεκδικούν αρκετά χρήματα,της τάξης δισ.ευρώ.......ψεύδη,ψεύδη και φρούδες ελπίδες...ίδια συνταγή πάντα!
Διαχρονικά και αιώνια τα ΙΔΙΑ ΚΟΛΠΑ !!!.....Η ελπίδα σε ένα κόσμο με θεό το χρήμα (στα αρχαία εβραϊκά,πλούτος=μαμμωνάς) σε ένα κόσμο τελικά που στην ουσία λατρεύει το διάβολο!
Πάρε και εσύ μετοχές της λαυρεωτικής ,εκτός του του ότι θα πλουτίσεις βοηθάς και την ανάπτυξη της πατρίδας,έλεγαν,....της μεγάλης ελλάδας,έλεγαν,.....στείλε, στείλε το παιδί σου..τιμή να πολεμήσει για τηνμεγάλη ιδέα,την μεγάλη ελλάδα και αν σκοτωθεί θα είναι ΗΡΩΑΣ(και είναι,αλλά τελικά αδικα χαμένοι και τραγικά ξεγελασμένοι ΗΡΩΕΣ ).
Τράπεζα της Ανατολής λοιπόν,ψεύτικα όνειρα ,χρηματιστήριο/φούσκες,κέρδος..κέρδος.....χρήμα,χρήμα....μα όταν προσκυνάς το διάβολο τότε έχεις χάσει ΟΛΑ τα ιδανικά σου,αργά η γρήγορα θα γονατίσεις ,ακόμα και ο Τ.Σόρρος (βαθύπλουτος χρηματιστής) θα γονατίσει και ας είναι "δυνατός" γιατί απλά όταν χρειαστεί να το στερηθεί θα υποχωρήσει... θα συμβιβαστεί μπροστά στο κέρδος ..
Αλλά το χρήμα είναι και δύναμη εάν το περιφρονείς όταν το κατέχεις και με την προϋπόθεση ότι μείζονα ιδανικά δεν θα θυσιαστούν ,και ότι θα το χρησιμοποιήσεις για τι άλλο ,μα για όπλο ενάντια στην αδυναμία άλλων  εξωγενών παραγόντων (ας μην πούμε εχθρούς) σε αυτό!
     Βλέπε τι έκαναν οι βυζαντινοί που εξαγόραζαν  άλλους λαούς με καταστροφικές διαθέσεις ενάντια τους,και μάλιστα έστρεφαν τον ένα κίνδυνο κατά του άλλου,συνεπικουρούντος και της πατρωνίας.
Έτσι ναι, άμυνα σε ένα κόσμο που προσκυνα τον διάβολο αυτό,και οι ανάγκες του η ματαιοδοξία του ο κομπασμός του τον κάνουν τελικά να προσκυνά την ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ,υποθηκεύοντας έτσι την ελευθερία του...αφού μετά δεν θα έχει τα "κοχόνες" να   "δείρει" τον πιστωτή του....γιατί δεν δανείστηκε για να αμυνθεί απο ΦΙΛΙΑ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΣΑ ΠΗΓΗ για την έκτακτη ανάγκη που τον έχει βρεί αλλά  απο άσχετη με τα ιδανικά του και τις αρχές(που είχε τουλάχιστον) πηγή ,αλλά και γιατί προσκύνησε την ευμάρεια  και το χρήμα σαν εργαλείο και το έκανε θεό και αφέντη του!!!
    Με τι κοχόνες να κάνει επιστροφή σε εθνικό νόμισμα,αφου δεν έχει πια ιδανικά,δεν πιστεύει καν σε έθνος,και τρέμει πότε θα έρθει το ανταλακτικό του απο το υψηλού κυβισμού γερμανικό η οχι Ι.Χ, το ειδικό impailer για την εξωλέμβια του ,είναι δούλος ,είναι ραγιάς ,δεν μπορεί  ούτε στιγμή χωρίς το υπερσύγχρονο κινητό του  qwerty,έχοντας την πρέζα μέσα του και συνεχώς ενδοφλεβίως δεν προλαβαίνει καν να σκεφτεί τον εαυτό του,να κάνει format και να επιστρέψει σε ιδανικά και αξίες που οι δάσκαλοι κάποτε του δίδαξαν...τα αρχεία έχουν πετάξει οριστικά απο τον σκληρο δίσκο.
Είναι δούλος ,είναι ραγιάς (η ιστορία έχει και άλλα παραδείγματα φυλών(ας πούμε πληθυσμών με κάποια κοινά πολιτισμικά κριτήρια σε δεδομένες γεωγραφικές περιοχές)που εξανδραποδίστηκαν με παρόμοιο τρόπο όταν από την ευμάρεια έγιναν τόσο μαλθακοί που τελικά αυτούς που κάλεσαν για προστάτες τους έγιναν οι αφέντες τους.
Το αποκορύφωμα λοιπόν: Mία χώρα ολόκληρη σήμερα να μιλάει μόνο για χρήμα  συνέχεια ,μα  συνέχεια ,και να εκλιπαρεί ως επαίτης  ...να έχει μετατρεπεί σε εταίρα του οβολού...
......Και αυτά τα πτώματα εκεί στο Δρίσκο ,και σχεδον παντού για ιδανικά και αξίες ,όλοι αυτοί που στερήθηκαν ΟΧΙ  το Ι.Χ τους ,ΟΧΙ το εξωλέμβιο τους ,το καμπινάτο σκάφος τους ,αλλά τα πάντα:  την ΖΩΗ τους..τι ήταν αυτοί λοιπόν, για αυτούς ειδικά που παίρνουν αποφάσεις σήμερα αλλά και για όλους μας ,όσους θέλουμε να λέμε ότι είμαστε έλληνες.
Πάρε λοιπόν μετοχές ελληνάκο,παίξε στο χρηματιστήριο,πάρε τις καταθέσεις σου στην ελβετία ,τρέμε ,τρέμε,και ονειρέψου ,και να ελπίζεις ,να ελπίζεις γιατι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ,μόνο που στο μεταξύ θα εχουν πεθάνει τα ιδανικά σου (άν όχι ήδη)...και η ελπίδα τελικά θα είναι εκείνη που θα σε ΚΡΕΜΑΣΕΙ,που θα σε σείρει..όπως το πιονάκι στην σκακιέρα σέρνει το αντίπαλο βασιλιά στο θανατό του...Αλλά υπενθυμίζω ότι οι θεωρητικοί του ναζισμού έλεγαν ότι με την "ελπίδα"θα υποταχτούν οι πληθυσμοί των περιοχών που κατέλαβαν....την ελπίδα ότι αν υποταχτούν θα επιβιώσουν...Διότι φίλτατοι που με διαβάζετε ,η ελπίδα έχει νόημα μόνο όταν συνοδεύεται απο δράση!

Δείτε λοιπόν αυτή την ετεροχρονισμένη ελπίδα αποζημίωσης αυτών που τυχαίνει ακόμα να έχουν τις συγκεκριμμένες  ΜΕΤΟΧΕΣ:http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/89855
Αν έρθει η στιγμή ν αποφασίσεις αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, κάνε και τα δύο σαν πρίγκηπας

PHILIP SIDNEY

24 Σεπτεμβρίου 2011, 01:57:25
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

stasolaris


και εδώ επίσης όλο το σκηνικό :  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν έρθει η στιγμή ν αποφασίσεις αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, κάνε και τα δύο σαν πρίγκηπας

PHILIP SIDNEY

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
20912 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2014, 23:34:10
από Argirios Argiriou
9 Απαντήσεις
10178 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2017, 09:20:33
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
18256 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2020, 08:01:53
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
48765 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιανουαρίου 2020, 19:53:45
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
25278 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Δεκεμβρίου 2020, 05:52:35
από Argirios Argiriou