Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Οκτωβρίου 2024, 18:37:29

Αποστολέας Θέμα: Οι δυσκολίες της επιστροφής στη δραχμή.  (Αναγνώστηκε 10730 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Ιανουαρίου 2012, 00:47:47
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Το ότι θα μειωθεί είτε εντός είτε εκτός της ευρωζώνης χαίρομαι που άρχισε να το παραδέχεται, γιατί στα τοπικά κανάλια στην αρχή τουλάχιστον το στρούφιζε.....
Αρά χαίρομαι που δεν διαφωνούμε ότι για τον εργαζόμενο το εισόδημα του θα μειωθεί έτσι κι αλλιώς.
...

   Κατ' αρχάς αυτό δεν το λέει ο Καζάκης, αλλά είναι δικο μου επιχείρημα, που ξεκιναει με τη χειρότερη για τις απόψεις μας εκδοχή, δηλαδη την παραδοχή, ως υπόθεση εργασίας, ότι η νέα "δραχμή" θα υποτιμηθεί όσο υπολογίζουν οι πολέμιοι της εξοδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ακόμα και η χειρότερη, δηλαδη, εισαγωγή του σεναρίου "έξοδος από την Ευρωζώνη" θα εχει το ίδιο περίπου οικονομικό αποτέλεσμα με το σενάριο "παραμονή στην ευρωζώνη" (και, υπενθυμίζω, αυτό αφορα μόνο την αρχική περίοδο μετα την εξοδο από το ευρώ). Ο Καζάκης λέει ότι, ως κυρίαρχη της νομισματικης πολιτικης σου πλέον χώρα, ορίζεις την ισοτιμία του νέου νομίσματος με το παλαιό (ευρώ) όση εσύ θέλεις και κατά τη γνώμη του το καλύτερο είναι να ορισθεί αυτή αρχικά 1:1. Θα μου πείς, βέβαια, αυτό δεν είναι εφικτό και λογικό, γιατι δεν εξαρταται μόνο από σενα που θα "κάτσει" τελικά η ισοτιμία, αλλά και από τους διεθνείς εταίρους σου και τις αγορες. Ορθόν. Δύο σχόλια επι του προκειμένου.

 Α. Η πράξη αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, ούτε θα αντιμετωπισθεί με Γαλατική ευγένεια από τους Ευρωπαίους εταίρους και τους διεθνεις τραπεζικους κύκλους. Θα είναι μια πράξη αντίστασης, μια επαναστατικη ενεργεια και ως τέτοια θα επιχειρήσουν να την τσακίσουν και να ξαναγονατίσουν τη θρασύτατη Ελλάδα που τόλμησε να ξεσηκωθεί. Και βέβαια τα μέσα για να την υποτάξουν τη σημερινη εποχη δεν είναι πλέον στρατιωτικά, με τανκς και κανόνια (αν και δεν αποκλείεται να καταφυγουν και σε αυτά), αλλά οικονομικά μέτρα αποκλεισμού και εκβιασμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπου πρόκειται να παιχτεί μια παρτίδα σκληρού οικονομικού πόκερ για γερά νεύρα, το να αποκαλύπτεις από την πλευρά σου τα χαρτιά σου και τις κινήσεις σου αποτελεί τραγικά ασυγχώρητη επιπολαιότητα. Αρα, η πρόταση του να καθορισθεί η ισοτιμία 1:1 πρέπει να ερμηνευθεί ως η εναρκτήρια κίνηση από τη χώρα μας σ'αυτή την παρτίδα πόκερ, όπου προκειται να ακολουθησουν πολλες κινησεις εκατέρωθεν. Αυτό που προσωπικα ισχυρίζομαι και επαναλαμβάνω είναι ότι, ακόμα και αν παίξουμε χάλια από την πλευρά μας και εχουμε άσχημο αποτέλεσμα, θα είναι αποτέλεσμα συγκρίσιμο βραχυπρόθεσμα με αυτό που βιώνουμε ήδη ως χώρα, αλλά θα έχουμε τεράστια μεσο- και μακρο- πρόθεσμα κέρδη λόγω της απαλλαγης μας από τη θηλειά του ευρώ και των δανείων.

Β. Ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ κανουμε (όχι μόνο εμείς, βέβαια) μία προσπάθεια αφύπνισης της  Ελληνικης κοινωνίας, ώστε να αποδεσμευθεί απο την καθεστωτικη προπαγάνδα υπερ του ευρώ που οδηγεί στην καταστροφή της πατρίδας μας, να αποτιναξει την αποχαύνωση του καναπέ και της τηλεόρασης και να ξεσηκωθεί ενάντια στην πολιτική υποδούλωσης που ακολουθει η κυβέρνηση-μαριονέτα των Papadimou et al. Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια ο Ελληνικος λαός εχει υποστεί μια σταδιακή, αλλά αθροιστικά τεράστια, ηθική και χαρακτηριολογική εξαλλαγή προς το χειρότερο. Εκεί που ηταν γενναίο και ατρόμητο λιοντάρι, αλλοίμονο σε όποιον επιχειρούσε να εισβάλει ή να αμφισβητήσει το ζωτικό του χώρο, τώρα εχει μετατραπεί σε πρόβατο, αφοσιωμένο στο να καταβροχθίζει χόρτο και ανησυχεί μόνο για το αν πρόκειται να του μειωθεί η ποσότητα γεύματος που του αναλογεί. Γι' αυτό επιλέγει τον τσοπάνο του με αποκλειστικό κριτήριο το ποιος θα του υποσχεθεί περισσότερη τροφή (το πιο πρόσφατο παράδειγμα, εκλογες 2009, "λεφτά υπάρχουν") και όχι ποιος θα του διασφαλίσει την κυριότητα και την ανεξαρτησία της γης του. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, όταν κάποιος προσπαθεί να το πείσει ότι το συμφερον του είναι να φάει πρόσκαιρα λιγότερο χόρτο, για να μην το αρμέγουν διαρκώς και το σφάξουν στο τέλος, κινδυνεύει να μην εισακουσθεί, εάν  το κάνει άγαρμπα και υπερβολικά. Το πρόβατο θα τρομάξει και θα ξανακαθήσει στον καναπέ να συνεχίσει την ευωχία της κατανάλωσης τηλεοπτικού κουτόχορτου, ως μέσο απόδρασης από την πραγματικότητα, ανίδεο και ανύποπτο για το τραγικό μέλλον που του επιφυλάσσουν. Καλύτερα είναι λοιπόν ο επίδοξος σωτήρας να δώσει μια ρόδινη, μια αισιόδοξη (όχι όμως ψεύτικη) χροιά στο εγερτήριο κάλεσμα του, μήπως αναθαρρήσει το πρόβατο, υπερνικήσει το φόβο του, ξεσηκωθεί και σωθεί. Αυτή βέβαια είναι δική μου, προσωπική ερμηνεία, προς αποφυγην παρεξηγήσεων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Πάμε τώρα στην επόμενη μέρα.... πριν πάμε στο μακροπρόθεσμο...:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εάν εγώ σήμερα έχω ευρώ στην Ελβετία (ή άλλο sic μέρος που δεν θα σας αποκαλύψω) και τα φέρω σταδιακά μετά, θα έχω πολλαπλάσια αγοραστική δύναμη από αυτή που έχω τώρα;
Άρα τι θα κερδίσει ο εργαζόμενος εάν δεν υποστεί μείωση των μισθών αλλά αρχίσει να πληρώνεται σε δραχμές; Πάλι δεν του μείωσαν το μισθό του;
Και πολλοί θα είναι χαρούμενοι με δις ευρώ σε ελβετικές τράπεζες που θα περιμένουν να περάσουμε στην δραχμή να γίνει μια υποτίμηση το ελάχιστο 50% και να τα ξαναφέρουν στην Ελλάδα όπου πλέον θα αγοράσουν ότι ακίνητη περιουσία υπάρχει και ότι κινητή περιουσία είναι διαθέσιμη και τον Καζάκη μαζί.
...

   Αυτοί που εκαναν αμύθητη περιουσία, είτε εντος, ειτε εκτος ευρώ θα περάσουν ζωή χαρισάμενη. Ας τα βλέπουν αυτά και ας αυτομέμφονται όσοι κατ΄επανάληψη, επι χρόνια ψήφιζαν ανίκανους και αχρείους πολιτικούς, που πλούτισαν τους εαυτούς τους και την παρέα τους. Βέβαια υπάρχει κάλλιστα η δυνατότητα, αν προκύψει κυβέρνηση αδεκάστων  και εντίμων πολιτικών, και όχι συνεργών των κερδοσκόπων όπως μεχρι σήμερα, να τους βρείς και να τους υποχρεώσεις να πληρώσουν τουλάχιστον τον φόρο που διέφυγαν, δεν είναι όμως αυτό το θέμα της παρούσας συζήτησης. Επίσης, η πολιτική και τα οικονομικά μέτρα μιας χώρας (πρεπει να) καθορίζονται με βαση το αν τα μέτρα αυτα είναι προς όφελος της χώρας γενικά και των αδύναμων τάξεων ειδικότερα, άσχετα αν ταυτόχρονα θα ωφεληθούν και κάποιοι λίγοι πολύ ισχυροί. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μέτρα για να αντισταθμίσεις τον επιπρόσθετο άδικο πλουτισμό αυτων των ελάχιστων, εάν εχεις την πολιτικη βούληση.
   Ο παράγοντας που καθορίζει το αν κάποιος πουλήσει την περιουσία του ή όχι δεν είναι η ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου, ούτε το πόσο ισχυρό νόμισμα διαθέτει ο υποψήφιος αγοραστής, αλλά οι οικονομικες ανάγκες του εν δυνάμει πωλητή. Εστω π.χ. κάποιος που διαθετει ένα μεγαλο, ωραίο εξοχικό σπίτι σε τουριστικό νησί. Εφ' όσον δεν εχει οικονομικό πρόβλημα, δεν εχει λόγο να το πουλήσει, ας υπάρχουν και ας διακινούνται ελεύθερα τα κεφάλαια (εντάξει, εάν εμφανιζόταν λ.χ. ο Σόρος και του εδινε ένα κολοσσιαίο ποσό, δεν νομίζω ότι θα τον χάλαγε και να το δώσει). Εάν όμως ο μισθός του μειωθεί δραστικά, οι αποταμιεύσεις του εξαντληθούν και τα εσοδα του δεν επαρκούν να καλύψει πλέον τις βασικες ανάγκες διατροφης, ενδυσης, περίθαλψης και εκπαίδευσης της οικογενειας του, τότε είναι αναγκασμενος να το δωσει "κοψοχρονιά". Αυτος είναι, αλλωστε, και ο στοχος των πιστωτων μας και εκει θελουν να μας οδηγήσουν με την πολιτικη συνεχων περικοπών των μνημονίων. Στην εξαθλίωση, για να τα πάρουν μετα όλα για ένα κομμάτι ψωμί.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Και η ερώτηση μου ήταν σαφής: Εάν περάσουμε στην δραχμή, θα απαγορέψει την είσοδο κεφαλαίων από το εξωτερικό;
- Αν απαγορέψει, περάσαμε σε μια κλειστή χώρα όπως η πρώην ΕΣΔΔ, η πρώην Κούβα, η νυν Κορέα, η νυν Κίνα. Και εκεί φυσικά το ΑΕΠ μαγειρεύεται πιο καλά από ότι η στατιστική υπηρεσία. Να σου θυμίσω ότι γιος και νυν κυβερνήτης της Κορέας μοίρασε στο λαό ψάρια να φάνε για να μπορούν να κλάψουν τον πατέρα του.....
- Αν δεν απαγορέψει, δεν θα μας έχουν αγοράσει όλα τα λαμόγια της Ελλάδος με φράγκα στο εξωτερικά και τα διάφορα οικονομικά τραστ; Χειρότερα υπόδουλοι δεν θα είμαστε τότε;
...
Επειδή όμως δεν είμαι κλειστός σε τίποτα και όλα τα αξιολογώ, θα με ενδιέφερε πάντως να μάθω ξεκάθαρα τι άποψη έχει στην ερώτηση:
Εάν περάσουμε στην δραχμή, θα απαγορέψει την είσοδο κεφαλαίων από το εξωτερικό;

   Δεν γνωρίζω επακριβώς και με λεπτομέρεια τι πρεπει να κάνει, διότι εχω σπουδασει γιατρος, και όχι οικονομολόγος. Ο,τι κάνει πάντως, θα γίνει με γνώμονα το εθνικό συμφερον και όχι το συμφερον των ξενων τραπεζιτών και των κερδοσκόπων. Θα κάνω όμως μερικά σύντομα σχόλια κι ας μην ειμαι ειδικός, τονιζοντας ότι είναι βγαλμενα από τη "γκλάβα" μου και όχι βασισμενα σε θέσεις του Καζάκη.
   Επειδη οι κομμουνιστικες χωρες εχουν κλειστη οικονομία, δεν σημαίνει ότι και, αντίστροφα, κάθε χωρα με κλειστη οικονομία είναι κομμουνιστική.
   Μία χωρα με πραγματική δημοκρατία, δηλαδή με πολιτικό σύστημα που λειτουργεί προς όφελος του λαού της, μπορεί να βάζει περιοριστικούς όρους, προσωρινούς ή μόνιμους, στη διακίνηση και λειτουργία του κεφαλαίου, όταν το επιτασσει το εθνικό και κοινωνικό συμφερον. Και βεβαια μια δημοκρατικη χωρα δεν "μαγειρεύει" το ΑΕΠ της, διοτι επικρατεί διαφάνεια.
   Τα λαμόγια είναι ήδη εδώ, στην εξουσία ή με πρόσβαση στην εξουσία. Το θέμα είναι ποτε θα αποφασίσει ο Ελληνικος λαός να πάρει μια σκούπα και να τα στείλει στον αγύριστο.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Η διαφορά είναι ότι ο Καζάκης υπόσχεται πράγματα χαϊδευοντας τα αυτιά των καλομαθημένων. Και με αυτή την έννοια δεν έχει καταλάβει το λάθος του, στην κοσμάρα του βρίσκεται ακόμη.
...

  Ο Καζάκης είναι ενας ικανότατος οικονομολόγος, περιθωριοποιημένος από το σύστημα που φοβάται ότι θα του χαλάσει τη "σούπα" που μαγειρεύει για τον Ελληνικό λαό, εντιμος και πατριώτης, ιδιότητες που πρεπει να του αναγνωρισθούν από οσους ξινίζουν τα μούτρα τους επειδη είναι δεδηλωμενος άθεος και κομμουνιστης. Εμένα τα δύο τελευταία δεν με χαλάνε ως συναγωνιστή , παρ' ότι διαφωνώ. Δεν υπόσχεται τίποτε άλλο παρα ανυποχώρητο αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας, όσες θυσίες και αν χρειασθούν. Τέλος, στην κοσμάρα τους βρίσκονται όσοι κάθονται στον καναπέ τους, σίγουροι, τρομάρα τους, ότι οι τωρινοί πληρεξούσιοι του Ελληνικού λαού κάνουν ο,τι χρειάζεται για να βγεί η χώρα από την κρίση.

  Επι τη ευκαιρία, παραθέτω τον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςμε το αρχειο της μαγνητοφωνημενης ομιλίας του (και της επακολουθησασας συζήτησης) στο ΕΠΑΜ Λάρισας στις 18/12/2011. Δεν βρηκα ακόμα τον χρόνο να την επεξεργασθω, να την τεμαχίσω σε μικρότερα μέρη για ευκολότερη ακρόαση, πιστέψτε με όμως ότι αξίζει τον χρόνο να την ακούσετε όλη, καθως και τη συζήτηση.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

10 Ιανουαρίου 2012, 15:40:07
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κατ αρχήν να ξεκινήσουμε με μια παροιμία: "Το λακωνίζειν εστί φοιλοσοφείν"  Και θα ψαρέψω απαντήσεις από τα λεγόμενα σου αφού δεν απαντάς ευθέως:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Το ότι θα μειωθεί είτε εντός είτε εκτός της ευρωζώνης χαίρομαι που άρχισε να το παραδέχεται, γιατί στα τοπικά κανάλια στην αρχή τουλάχιστον το στρούφιζε.....
Αρά χαίρομαι που δεν διαφωνούμε ότι για τον εργαζόμενο το εισόδημα του θα μειωθεί έτσι κι αλλιώς.
...

   Κατ' αρχάς αυτό δεν το λέει ο Καζάκης, αλλά είναι δικο μου επιχείρημα, που ξεκιναει με τη χειρότερη για τις απόψεις μας εκδοχή, δηλαδη την παραδοχή, ως υπόθεση εργασίας, ότι η νέα "δραχμή" θα υποτιμηθεί όσο υπολογίζουν οι πολέμιοι της εξοδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ακόμα και η χειρότερη, δηλαδη, εισαγωγή του σεναρίου "έξοδος από την Ευρωζώνη" θα εχει το ίδιο περίπου οικονομικό αποτέλεσμα με το σενάριο "παραμονή στην ευρωζώνη" (και, υπενθυμίζω, αυτό αφορα μόνο την αρχική περίοδο μετα την εξοδο από το ευρώ). Ο Καζάκης λέει ότι, ως κυρίαρχη της νομισματικης πολιτικης σου πλέον χώρα, ορίζεις την ισοτιμία του νέου νομίσματος με το παλαιό (ευρώ) όση εσύ θέλεις και κατά τη γνώμη του το καλύτερο είναι να ορισθεί αυτή αρχικά 1:1. Θα μου πείς, βέβαια, αυτό δεν είναι εφικτό και λογικό, γιατι δεν εξαρταται μόνο από σενα που θα "κάτσει" τελικά η ισοτιμία, αλλά και από τους διεθνείς εταίρους σου και τις αγορες. Ορθόν. Δύο σχόλια επι του προκειμένου.

 Α. Η πράξη αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, ούτε θα αντιμετωπισθεί με Γαλατική ευγένεια από τους Ευρωπαίους εταίρους και τους διεθνεις τραπεζικους κύκλους. Θα είναι μια πράξη αντίστασης, μια επαναστατικη ενεργεια και ως τέτοια θα επιχειρήσουν να την τσακίσουν και να ξαναγονατίσουν τη θρασύτατη Ελλάδα που τόλμησε να ξεσηκωθεί. Και βέβαια τα μέσα για να την υποτάξουν τη σημερινη εποχη δεν είναι πλέον στρατιωτικά, με τανκς και κανόνια (αν και δεν αποκλείεται να καταφυγουν και σε αυτά), αλλά οικονομικά μέτρα αποκλεισμού και εκβιασμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπου πρόκειται να παιχτεί μια παρτίδα σκληρού οικονομικού πόκερ για γερά νεύρα, το να αποκαλύπτεις από την πλευρά σου τα χαρτιά σου και τις κινήσεις σου αποτελεί τραγικά ασυγχώρητη επιπολαιότητα. Αρα, η πρόταση του να καθορισθεί η ισοτιμία 1:1 πρέπει να ερμηνευθεί ως η εναρκτήρια κίνηση από τη χώρα μας σ'αυτή την παρτίδα πόκερ, όπου προκειται να ακολουθησουν πολλες κινησεις εκατέρωθεν. Αυτό που προσωπικα ισχυρίζομαι και επαναλαμβάνω είναι ότι, ακόμα και αν παίξουμε χάλια από την πλευρά μας και εχουμε άσχημο αποτέλεσμα, θα είναι αποτέλεσμα συγκρίσιμο βραχυπρόθεσμα με αυτό που βιώνουμε ήδη ως χώρα, αλλά θα έχουμε τεράστια μεσο- και μακρο- πρόθεσμα κέρδη λόγω της απαλλαγης μας από τη θηλειά του ευρώ και των δανείων.
Λυπάμαι που ο κ. Καζάκης δεν έχει εκφράσει σαφή θέση σε αυτό. Κρίμα για έναν οικονομολόγο.
Κάθε χώρα μπορεί να συνδέσει την ισοτιμία όπως νομίζει και συγκεκριμένα 1:1, ΑΡΚΕΙ ότι εξάγει να είναι ίσο ή καλύτερα μεγαλύτερο (σε αξία) με ότι εισάγει. Δες τι γίνεται στην Ελλάδα και ξαναπές μου πόσο εφικτό είναι και πόσο χρόνο μπορεί να πάρει. Ο ικανότατος κ. Καζάκης θα μπορούσε να δώσει εκτίμηση επίσης εάν το θέλει. Αυτό για να το προσπαθήσουν στο παρελθόν χωρίς να επιβάλλουν δελτίο στις εισαγωγές, είχαν επιβάλλει φόρους. Ξέχασες τις εποχές που οι αεροσυνοδοί και οι πιλότοι έπαιρναν παραγγελίες τα αφορολόγητα;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Β. Ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ κανουμε (όχι μόνο εμείς, βέβαια) μία προσπάθεια αφύπνισης της  Ελληνικης κοινωνίας, ώστε να αποδεσμευθεί απο την καθεστωτικη προπαγάνδα υπερ του ευρώ που οδηγεί στην καταστροφή της πατρίδας μας, να αποτιναξει την αποχαύνωση του καναπέ και της τηλεόρασης και να ξεσηκωθεί ενάντια στην πολιτική υποδούλωσης που ακολουθει η κυβέρνηση-μαριονέτα των Papadimou et al. Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια ο Ελληνικος λαός εχει υποστεί μια σταδιακή, αλλά αθροιστικά τεράστια, ηθική και χαρακτηριολογική εξαλλαγή προς το χειρότερο. Εκεί που ηταν γενναίο και ατρόμητο λιοντάρι, αλλοίμονο σε όποιον επιχειρούσε να εισβάλει ή να αμφισβητήσει το ζωτικό του χώρο, τώρα εχει μετατραπεί σε πρόβατο, αφοσιωμένο στο να καταβροχθίζει χόρτο και ανησυχεί μόνο για το αν πρόκειται να του μειωθεί η ποσότητα γεύματος που του αναλογεί. Γι' αυτό επιλέγει τον τσοπάνο του με αποκλειστικό κριτήριο το ποιος θα του υποσχεθεί περισσότερη τροφή (το πιο πρόσφατο παράδειγμα, εκλογες 2009, "λεφτά υπάρχουν") και όχι ποιος θα του διασφαλίσει την κυριότητα και την ανεξαρτησία της γης του. Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, όταν κάποιος προσπαθεί να το πείσει ότι το συμφερον του είναι να φάει πρόσκαιρα λιγότερο χόρτο, για να μην το αρμέγουν διαρκώς και το σφάξουν στο τέλος, κινδυνεύει να μην εισακουσθεί, εάν  το κάνει άγαρμπα και υπερβολικά. Το πρόβατο θα τρομάξει και θα ξανακαθήσει στον καναπέ να συνεχίσει την ευωχία της κατανάλωσης τηλεοπτικού κουτόχορτου, ως μέσο απόδρασης από την πραγματικότητα, ανίδεο και ανύποπτο για το τραγικό μέλλον που του επιφυλάσσουν. Καλύτερα είναι λοιπόν ο επίδοξος σωτήρας να δώσει μια ρόδινη, μια αισιόδοξη (όχι όμως ψεύτικη) χροιά στο εγερτήριο κάλεσμα του, μήπως αναθαρρήσει το πρόβατο, υπερνικήσει το φόβο του, ξεσηκωθεί και σωθεί. Αυτή βέβαια είναι δική μου, προσωπική ερμηνεία, προς αποφυγην παρεξηγήσεων.
Γύρνα πίσω στην ιστορία της Ελλάδας:
Πότε η Ελλάδα ήταν "γενναίο και ατρόμητο λιοντάρι"; Ιστορικά από την αρχαιότητα αυτό συνέβαινε σε δύο καταστάσεις:
α) σε περιπτώσεις με ένα απόλυτο άρχοντα
β) σε περιπτώσεις όπου απειλούνταν με αφανισμό, με πάλι έναν απόλυτο άρχοντα.
Έχουμε επίσης την κόκκινη, την πορτοκαλί, την βελούδινη, την εργατική, την από του ορέους επανάσταση που έγιναν σε άλλα κράτη. Ποια τα αποτελέσματα τους σήμερα;
Στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, οι επαναστάσεις αλλάζουν πρόσωπα-δικτάτορες και όχι την κοινωνία. Άρα αν μιλάμε για επανάσταση στην κοινωνία και όχι στην διοίκηση, αυτό δεν θα προκύψει από εκλογές και αγώνες αλλά από σκληρή δουλειά και ζύμωση μέσα στην καθημερινότητα. Μόνο που δεν είδα να επαγγέλλεται κάτι τέτοιο ο Ικανότατος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Πάμε τώρα στην επόμενη μέρα.... πριν πάμε στο μακροπρόθεσμο...:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εάν εγώ σήμερα έχω ευρώ στην Ελβετία (ή άλλο sic μέρος που δεν θα σας αποκαλύψω) και τα φέρω σταδιακά μετά, θα έχω πολλαπλάσια αγοραστική δύναμη από αυτή που έχω τώρα;
Άρα τι θα κερδίσει ο εργαζόμενος εάν δεν υποστεί μείωση των μισθών αλλά αρχίσει να πληρώνεται σε δραχμές; Πάλι δεν του μείωσαν το μισθό του;
Και πολλοί θα είναι χαρούμενοι με δις ευρώ σε ελβετικές τράπεζες που θα περιμένουν να περάσουμε στην δραχμή να γίνει μια υποτίμηση το ελάχιστο 50% και να τα ξαναφέρουν στην Ελλάδα όπου πλέον θα αγοράσουν ότι ακίνητη περιουσία υπάρχει και ότι κινητή περιουσία είναι διαθέσιμη και τον Καζάκη μαζί.
...

   Αυτοί που εκαναν αμύθητη περιουσία, είτε εντος, ειτε εκτος ευρώ θα περάσουν ζωή χαρισάμενη. Ας τα βλέπουν αυτά και ας αυτομέμφονται όσοι κατ΄επανάληψη, επι χρόνια ψήφιζαν ανίκανους και αχρείους πολιτικούς, που πλούτισαν τους εαυτούς τους και την παρέα τους. Βέβαια υπάρχει κάλλιστα η δυνατότητα, αν προκύψει κυβέρνηση αδεκάστων  και εντίμων πολιτικών, και όχι συνεργών των κερδοσκόπων όπως μεχρι σήμερα, να τους βρείς και να τους υποχρεώσεις να πληρώσουν τουλάχιστον τον φόρο που διέφυγαν, δεν είναι όμως αυτό το θέμα της παρούσας συζήτησης. Επίσης, η πολιτική και τα οικονομικά μέτρα μιας χώρας (πρεπει να) καθορίζονται με βαση το αν τα μέτρα αυτα είναι προς όφελος της χώρας γενικά και των αδύναμων τάξεων ειδικότερα, άσχετα αν ταυτόχρονα θα ωφεληθούν και κάποιοι λίγοι πολύ ισχυροί. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μέτρα για να αντισταθμίσεις τον επιπρόσθετο άδικο πλουτισμό αυτων των ελάχιστων, εάν εχεις την πολιτικη βούληση.
Θαυμάζω που και η ομάδα του ΕΠΑΜ θα δώσει αμνήστευση στο παρελθόν. Η "πολιτική βούληση" είναι άγνωστο για μένα, γιατί δεν υπάρχει εξειδίκευση;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Ο παράγοντας που καθορίζει το αν κάποιος πουλήσει την περιουσία του ή όχι δεν είναι η ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου, ούτε το πόσο ισχυρό νόμισμα διαθέτει ο υποψήφιος αγοραστής, αλλά οι οικονομικες ανάγκες του εν δυνάμει πωλητή. Εστω π.χ. κάποιος που διαθετει ένα μεγαλο, ωραίο εξοχικό σπίτι σε τουριστικό νησί. Εφ' όσον δεν εχει οικονομικό πρόβλημα, δεν εχει λόγο να το πουλήσει, ας υπάρχουν και ας διακινούνται ελεύθερα τα κεφάλαια (εντάξει, εάν εμφανιζόταν λ.χ. ο Σόρος και του εδινε ένα κολοσσιαίο ποσό, δεν νομίζω ότι θα τον χάλαγε και να το δώσει). Εάν όμως ο μισθός του μειωθεί δραστικά, οι αποταμιεύσεις του εξαντληθούν και τα εσοδα του δεν επαρκούν να καλύψει πλέον τις βασικες ανάγκες διατροφης, ενδυσης, περίθαλψης και εκπαίδευσης της οικογενειας του, τότε είναι αναγκασμενος να το δωσει "κοψοχρονιά". Αυτος είναι, αλλωστε, και ο στοχος των πιστωτων μας και εκει θελουν να μας οδηγήσουν με την πολιτικη συνεχων περικοπών των μνημονίων. Στην εξαθλίωση, για να τα πάρουν μετα όλα για ένα κομμάτι ψωμί.
Γιατί είναι δύσκολο να το καταλάβεις; Δεν θέλει πολύ νοημοσύνη. Το κύριο επιχείρημα της εξόδου από το ευρώ είναι η υποτίμηση, και μιλάμε στην καλύτερη περίπτωση για μια υποτίμηση του 50%:
- Εάν αύριο η βενζίνη που εισάγεται κοστίζει πλεον τα διπλα, εσύ θα έχεις αμάξι; Ποιος πιστεύεις ότι θα το αγοράσει; Μήπως αυτός που έχει λεφτά έξω; Μήπως αυτός θα δώσει τα μισά λεφτά πλέον για να στο πάρει;
- Εάν αύριο το κόστος κατασκευής ενός σπιτιού στην Ελλάδα κοστίζει τα μισά σε ευρώ, (τα ίδια σε δραχμές) για να φτιαχτεί λόγω υποτίμησης, η τιμή πώλησης του δεν θα είναι και η μισή;
- Εάν αύριο ανοίγει μια δουλειά το παιδί σου και θέλει ένα μηχάνημα από το εξωτερικό, δεν θα το πουλήσεις το αμπέλι για να το πάρεις και στην τριπλή τιμή (υποτίμηση+φόροι εισαγωγής); Και μην μου πεις για την εγχώρια βιομηχανία, γιατί σαν χώρα κάποια μηχανήματα που δεν είναι σε τρελή ζήτηση δεν θα τα παράγουμε ποτέ. Και στην αρχαία Ελλάδα, τα ακριβά υφάσματα από το εξωτερικό ερχόντουσαν. Και είχανε και τότε ικανότατους οικομολόγους που δεν τους άφηνε το σύστημα....
Κοινώς, αυτό που θα σου λένε όταν θα παρακαλάς για χρήμα: Αγαπούλα, πούλα. Και μην το κάνεις εάν δεν σε παίρνει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Και η ερώτηση μου ήταν σαφής: Εάν περάσουμε στην δραχμή, θα απαγορέψει την είσοδο κεφαλαίων από το εξωτερικό;
- Αν απαγορέψει, περάσαμε σε μια κλειστή χώρα όπως η πρώην ΕΣΔΔ, η πρώην Κούβα, η νυν Κορέα, η νυν Κίνα. Και εκεί φυσικά το ΑΕΠ μαγειρεύεται πιο καλά από ότι η στατιστική υπηρεσία. Να σου θυμίσω ότι γιος και νυν κυβερνήτης της Κορέας μοίρασε στο λαό ψάρια να φάνε για να μπορούν να κλάψουν τον πατέρα του.....
- Αν δεν απαγορέψει, δεν θα μας έχουν αγοράσει όλα τα λαμόγια της Ελλάδος με φράγκα στο εξωτερικά και τα διάφορα οικονομικά τραστ; Χειρότερα υπόδουλοι δεν θα είμαστε τότε;
...
Επειδή όμως δεν είμαι κλειστός σε τίποτα και όλα τα αξιολογώ, θα με ενδιέφερε πάντως να μάθω ξεκάθαρα τι άποψη έχει στην ερώτηση:
Εάν περάσουμε στην δραχμή, θα απαγορέψει την είσοδο κεφαλαίων από το εξωτερικό;

   Δεν γνωρίζω επακριβώς και με λεπτομέρεια τι πρεπει να κάνει, διότι εχω σπουδασει γιατρος, και όχι οικονομολόγος. Ο,τι κάνει πάντως, θα γίνει με γνώμονα το εθνικό συμφερον και όχι το συμφερον των ξενων τραπεζιτών και των κερδοσκόπων. Θα κάνω όμως μερικά σύντομα σχόλια κι ας μην ειμαι ειδικός, τονιζοντας ότι είναι βγαλμενα από τη "γκλάβα" μου και όχι βασισμενα σε θέσεις του Καζάκη.
   Επειδη οι κομμουνιστικες χωρες εχουν κλειστη οικονομία, δεν σημαίνει ότι και, αντίστροφα, κάθε χωρα με κλειστη οικονομία είναι κομμουνιστική.
   Μία χωρα με πραγματική δημοκρατία, δηλαδή με πολιτικό σύστημα που λειτουργεί προς όφελος του λαού της, μπορεί να βάζει περιοριστικούς όρους, προσωρινούς ή μόνιμους, στη διακίνηση και λειτουργία του κεφαλαίου, όταν το επιτασσει το εθνικό και κοινωνικό συμφερον. Και βεβαια μια δημοκρατικη χωρα δεν "μαγειρεύει" το ΑΕΠ της, διοτι επικρατεί διαφάνεια.
   Τα λαμόγια είναι ήδη εδώ, στην εξουσία ή με πρόσβαση στην εξουσία. Το θέμα είναι ποτε θα αποφασίσει ο Ελληνικος λαός να πάρει μια σκούπα και να τα στείλει στον αγύριστο.
Ούτε εγώ έχω σπουδάσει οικονομολόγος. Οπότε όταν σας ξαναμιλήσει, ρώτα τον και πες μας.  Και πες μου μια χώρα με (λαϊκή ή μη) δικτατορία (κομμουνιστική ή μη) που να έχει ανοικτή οικονομία.
Πως ορίζεται το "όφελος του λαού της";  Μεγάλη απάτη στα λόγια των πολιτικών, όπως και η άλλη καραμέλα "κοινωνική δικαιοσύνη"....
Για μένα, όφελος για το λαό ονομάζεται να έχει ο κόσμος δουλειά, να έχει να φάει και να έχει υγεία (και όχι μόνο περίθαλψη). Αυτό όμως δεν σημαίνει περιορισμός και απομόνωση όπως υπόσχεται ο Ικανότατος Καζάκης αλλά προσαρμογή στις συνθήκες που επικρατούν. Και η προσαρμογή στις συνθήκες επίσης είναι συχνότατη στην ιστορία της Ελλάδας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Η διαφορά είναι ότι ο Καζάκης υπόσχεται πράγματα χαϊδευοντας τα αυτιά των καλομαθημένων. Και με αυτή την έννοια δεν έχει καταλάβει το λάθος του, στην κοσμάρα του βρίσκεται ακόμη.
...

  Ο Καζάκης είναι ενας ικανότατος οικονομολόγος, περιθωριοποιημένος από το σύστημα που φοβάται ότι θα του χαλάσει τη "σούπα" που μαγειρεύει για τον Ελληνικό λαό, εντιμος και πατριώτης, ιδιότητες που πρεπει να του αναγνωρισθούν από οσους ξινίζουν τα μούτρα τους επειδη είναι δεδηλωμενος άθεος και κομμουνιστης. Εμένα τα δύο τελευταία δεν με χαλάνε ως συναγωνιστή , παρ' ότι διαφωνώ. Δεν υπόσχεται τίποτε άλλο παρα ανυποχώρητο αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας, όσες θυσίες και αν χρειασθούν. Τέλος, στην κοσμάρα τους βρίσκονται όσοι κάθονται στον καναπέ τους, σίγουροι, τρομάρα τους, ότι οι τωρινοί πληρεξούσιοι του Ελληνικού λαού κάνουν ο,τι χρειάζεται για να βγεί η χώρα από την κρίση.

  Επι τη ευκαιρία, παραθέτω τον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςμε το αρχειο της μαγνητοφωνημενης ομιλίας του (και της επακολουθησασας συζήτησης) στο ΕΠΑΜ Λάρισας στις 18/12/2011. Δεν βρηκα ακόμα τον χρόνο να την επεξεργασθω, να την τεμαχίσω σε μικρότερα μέρη για ευκολότερη ακρόαση, πιστέψτε με όμως ότι αξίζει τον χρόνο να την ακούσετε όλη, καθως και τη συζήτηση.
Εγώ θα σου πω τι είναι: Είναι ο άνθρωπος που υπόσχεται πράγματα ανύπαρκτα και οι γύπες τον κοιτάνε και ξερογλύφονται. Γιατί ξέρουν ότι η επιτυχία του θα σημαίνει πολλά πτώματα για τα ράμφη τους.
Τώρα, εάν άλλαξαν γραμμή οι κομμουνιστές και δηλώνουν και πατριώτες είναι γιατί μάλλον μείναν μόνοι τους να ονειρεύονται. Από την άλλη, και ο Στάλιν ικανότατος και επιτυχημένος ήταν. Και στα δικά μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιανουαρίου 2012, 15:44:37 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Ιανουαρίου 2012, 18:04:05
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Πάντως ο Καζάκης μόλις έβγαλε και βιβλίο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

11 Ιανουαρίου 2012, 00:19:35
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως ο Καζάκης μόλις έβγαλε και βιβλίο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Κάποιοι βγάζουν λεφτά από την κρίση και δεν είναι μόνο τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.....  ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιανουαρίου 2012, 00:56:10
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Επι της ουσίας.

ΞΕΧΑΣΤE ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ....

Για τους εξής λόγους :

1) Διότι Δραχμή σημαίνει ανάχεση του 3ου κύματος Παγκοσμιοποίησης και καθυστέρηση του 4ου (echo boomers).
2)Η Ελλας είναι χώρα μικρή ως εκ τουτου ευκόλως διασώσιμη με χρηματοοικονομικούς όρους.
3)Η Ελλας είναι χώρα μικρή με ΤΕΡΑΣΤΙΑ όμως γεωπολιτική, γεωστρατηγική  & ενεργειακή σημασία.
4)Διότι η Ελλας είναι το πειραματικό εργαστήρι της τελικής φάσης του εγχειρήματος της Ευρωπαικης ενοποιήσης.

Ναι θα χρεωκοπήσουμε, ΟΧΙ δεν θα εξελθουμε του ευρωσυστήματος.
Αυτό που θα βιώσει η χώρα από εδώ και στο εξής ειναι το ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ (rapid rearrangment) που θα μεταμορφώσει ΟΛΕΣ τις δομες του "συγχρονου" Ελληνικού Κράτους.
Εαν επιθυμούσαμε να δώσουμε ένα τίτλο στα μελλούμενα ο κάτωθι θα ήτω ο ακριβέστερος:
SONIC BOOM : Europeanization at Mach Speed.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2012, 00:58:21 από Predator »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιανουαρίου 2012, 01:40:36
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως ο Καζάκης μόλις έβγαλε και βιβλίο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Κάποιοι βγάζουν λεφτά από την κρίση και δεν είναι μόνο τα κερδοσκοπικά κεφάλαια.....  ;)

Εντάξει, ας μην είμαστε αρνητικοί εκ των προτέρων. Αλλά πως γίνεται όλοι να έχουν βγάλει βιβλίο (Λυγερός, Μπογιόπουλος, κλπ)...
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

11 Ιανουαρίου 2012, 08:43:19
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επι της ουσίας.

ΞΕΧΑΣΤE ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ....

Για τους εξής λόγους :

1) Διότι Δραχμή σημαίνει ανάχεση του 3ου κύματος Παγκοσμιοποίησης και καθυστέρηση του 4ου (echo boomers).
2)Η Ελλας είναι χώρα μικρή ως εκ τουτου ευκόλως διασώσιμη με χρηματοοικονομικούς όρους.
3)Η Ελλας είναι χώρα μικρή με ΤΕΡΑΣΤΙΑ όμως γεωπολιτική, γεωστρατηγική  & ενεργειακή σημασία.
4)Διότι η Ελλας είναι το πειραματικό εργαστήρι της τελικής φάσης του εγχειρήματος της Ευρωπαικης ενοποιήσης.

Ναι θα χρεωκοπήσουμε, ΟΧΙ δεν θα εξελθουμε του ευρωσυστήματος.
Αυτό που θα βιώσει η χώρα από εδώ και στο εξής ειναι το ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ (rapid rearrangment) που θα μεταμορφώσει ΟΛΕΣ τις δομες του "συγχρονου" Ελληνικού Κράτους.
Εαν επιθυμούσαμε να δώσουμε ένα τίτλο στα μελλούμενα ο κάτωθι θα ήτω ο ακριβέστερος:
SONIC BOOM : Europeanization at Mach Speed.

Κρατήστε αυτό το μήνυμα για το μέλλον. Είναι πιο προφητικό από τον Καζάκη. Να θυμάστε από την ιστορία ότι το μέγεθος ενός κράτους καθορίζεται από δύο πράγματα:
α) από την ταχύτητα των επικοινωνιών του
β) από την ταχύτητα των μεταφορών του (ή του ανεφοδιασμού του σε στρατιωτική ορολογία)

Που είμαστε σήμερα;
Να υπενθυμίσω ότι το μικρό γαλατικό χωριό δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητο από τους Ρωμαίους. Και δείτε τι έγιναν οι μικροί θύλακες των "κοκκινων δημοκρατιών".
Και επιμένω, προσαρμογή και αξιοποίηση των συνθηκών που επικρατούν σε κάθε εποχή έκανε η Ελλάδα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

16 Ιανουαρίου 2012, 16:16:39
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Φεβρουαρίου 2012, 22:40:13
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως ο Καζάκης μόλις έβγαλε και βιβλίο

Επική μάχη Καζάκη - Άδωνι, βγάζει τον ακροατή νοκ-άουτ και τον στέλνει κατ' ευθείαν στο Δαφνί:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: