Η συζήτηση μπαίνει στην ουσία της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ απο μη φαρμακεια ή ακομα και απο μη φαρμακοποιους, αλλά εχω την εντυπωση οτι αφορά σε άλλες χωρες και καμια επαφη δεν εχει με την πραγματικοτητα της δικής μας, όπου πολύ συχνα μπαίνοντας σε φαρμακειο βρισκεις τη συζυγο, τον πατερα, τη μανα(!) κτλ του/της φαρμακοποιου, να δινει ΜΗΣΥΦΑ και ΣΥΦΑ. Άν πωλουνταν σε σουπερ μαρκετ με την παρουσια φαρμακοποιου, σιγουρα θα βρισκαμε εκει τον ιδιο και οχι τον ξαδερφο του να κραταει ''το μαγαζι'', οποτε θα ηταν και πιο ασφαλης η διαθεση των φαρμακων αυτων.
Πιστευει κανείς οτι στην μπανανία, το φαρμακο, επειδη δινεται στο φαρμακειο, δινεται και υπευθυνα? Και δεν αναφερομαι μονο στη μανα της φμφ (πραγματικο παραδειγμα) αλλα και στον ιδιο τον φμφ ο οποιος σχεδον παντα λειτουργει το φαρμακειο του σαν μπακαλικο (ας μου πει καποιος αν εχει ακουσει οποιαδηποτε συμβουλη ή αν εχει ερωτηθει για το ιστορικο του κατα την αγορα ΜΗΣΥΦΑ απο φαρμακειο. Εγω ανεκαθεν ακουγα μονο την τιμη.).
Επομενως ολα αυτά περι δημοσιας υγειας και περι σεβασμου της επιστημης και οτι τα φαρμακα δεν ειναι λαχανα κτλ., αποσκοπουν αποκλειστικά στη διατηρηση του κερδους των φμφ. Ειναι μια καθαρα συντεχνιακη συζητηση που στην ουσια εχει να κανει με ενα ακομα καρτελ.
Το μόνο θετικο που βλεπω σε ολο αυτο το θεμα, που διχαζει ακομα και την κυβερνηση, ειναι οτι αποδεικνυεται οτι τα μνημονια δεν ειναι ανικητα και οτι υπαρχουν ομαδες (οι φμφ) που καταφερνουν να αντισταθουν και να προασπιζουν τα συμφεροντα τους επι μακρον (απο το 1ο μνημονιο αντιστεκονται σθεναρα και υπερηφανα στο ανοιγμα του επαγγ. και στην απελευθερωση των ΜΗΣΥΦΑ) απεναντι σε τρόικες, ΟΟΣΑους, κυβερνησεις κτλ. Αν δεν το καναν εις βαρος των Ελλήνων ασθενων και καταναλωτων, θα ειχαν το θαυμασμο μου..