Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 17:37:13

Ψηφοφορία

Πρέπει ο ειδικός του Π.Ι. να αντιγράφει συνταγές άλλων ειδικών με δεδομένο ότι όλοι είναι πιστοποιημένοι στο e-syntagografisi;

Πάντα όταν προέρχονται από άλλη ειδικότητα
0 (0%)
Nαι εφόσον είναι χρόνιες αγωγές και υπάρχει γνωμάτευση
13 (26.5%)
Πάντα όταν είναι νόμιμο (σωστά συμπληρωμένη συνταγή)
3 (6.1%)
Πάντα στα πλαίσια της συναδελφικότητας
1 (2%)
Ποτέ αν δεν προηγηθεί εξέταση
15 (30.6%)
Ποτέ, γενικώς
2 (4.1%)
Κατά κανόνα και με διάκριση ανάλογα με το περιστατικό
15 (30.6%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 49

Αποστολέας Θέμα: Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-  (Αναγνώστηκε 69671 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Φεβρουαρίου 2012, 18:49:11
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... ώστε να διαλευκανθεί για ποιό λόγο ο θεράπων ιατρός δεν προέβη ο ίδιος, ως όφειλε και μπορούσε, στην έκδοσή της...

Το πιο πιθανό είναι διότι δεν θα είχε κόψει απόδειξη στον ασθενή. Μέσω συνταγών και μάλιστα ηλεκτρονικών μπορεί εύκολα να αναζητηθούν οι φοροφυγάδες.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Φεβρουαρίου 2012, 18:53:21 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

16 Φεβρουαρίου 2012, 18:53:13
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

... ώστε να διαλευκανθεί για ποιό λόγο ο θεράπων ιατρός δεν προέβη ο ίδιος, ως όφειλε και μπορούσε, στην έκδοσή της...

Το πιο πιθανό είναι διότι δεν θα είχε κόψει απόδειξη στον ασθενή. Μέσω συνταγών και μάλιστα ηλεκτρονικών μπορεί εύκολα να αναζητηθούν οι φοροφυγάδες.

Ακριβώς! Για ποιό λόγο επομένως ο @xristosk να καλύψει τη φοροδιαφυγή του κ. "συναδέλφου" ;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Φεβρουαρίου 2012, 07:35:52
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

1) Η πρακτική απο ειδικό ιατρό να γράψει μια πρόχειρη συνταγή και να παραπέμψει στην συνέχεια τον ασθενή να απευθυνθεί σε Αγροτικό Ιατρό ή και σε Γενικό Ιατρό προκειμένου ο 2ος να την  «επισημοποιήσει» για χρήση απο το ταμείο του,θεωρώ ότι υποτιμά περισσότερο τον εαυτό του παρά τον συνάδελφό του.Τί «ειδικός» ιατρός είναι αυτός που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να χορηγήσει μια επίσημη αγωγή για τον οποιοδήποτε λόγο; Αν δεν είναι συμβεβλημένος με το ταμείο του ασθενή -πελάτη του αφήνει την επιλογή στον ασθενή για το τί θα κάνει.
Ειδικά τώρα με τον ΕΟΠΥΥ και την δυνατότητα ελευθερης συνταγογράφησης δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πέραν απο ενα πρόδιλο ιδιωτελές οικονομικό συμφέρων του ιδιώτη.
2) Αντιγράφοντας την συνταγή αλλου ιατρού χωρίς ο ιδιος να έχεις εξετάσει τον ασθενή θεωρώ ότι είναι υποτιμητικό για τον οποιοδήποτε συνάδελφο.Ακυρώνει την ιατρική-επιστημονική του υπόσταση και τον μετατρέπει σε διεκπεραιιωτή τρίτων.
Στο ιατρείο μου έρχονται αρκετοί προκειμένου να πάρουν την χρόνια αγωγή τους.Σχεδόν ποτέ δεν την παίρνω ως δεδομένη και μπορώ να πώ ότι της περισσότερες φορές χρειάζεται προσαρμογή ,τροποποίηση ή και αλλαγή.Στην π.χ τυπική ερώτηση «με αυτά τα αντιυπερτασικά  φαρμακα που παίρνεις -και ζητάς να σου συνταγογραφήσω- πού βρίσκεται η πίεση σου;
Την μετράς; πότε μέτρησες για τελευταία φορά την πίεση σου; τις περισσότερες φορές ο ασθενής εχει πλήρει άγνοια.Αρκετές φορές διαπιστώνω πολύ υψηλές πιέσεις και ο ασθενής εκπλήσετε για το πόσο πολύ αυτή έχει ξεφύγει...Ο ασθενής πάντα αξιολογεί θετικά το έμπρακτο ενδιαφέρων του ιατρού για την κατάσταση υγείας του και δέχεται εύκολα την οποιαδήποτε τροποποίηση αγωγής.Όχι σπάνια διαπιστώνω και σφάλματα συναδέλφων σε χρόνιες αγωγές....Δεν έχει νόημα π.χ Αμλοδιπίνη 10mg 2 x την μέρα,ή να παίρνει κάποιος Angoron ή Ρυθμονορμ οταν έχει χρόνια (μόνιμη) κολπική μαρμαρυγή...
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

17 Φεβρουαρίου 2012, 18:30:00
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
... Το περιεχόμενο της καταγγελίας ακόμη δεν το γνωρίζω,αλλά απο ό,τι έμαθα εμμέσως γίνεται λόγος για μη εξυπηρέτηση του πληθυσμού.Πιστεύω ότι το Δ.Σ.
δεν θα ασχοληθεί πολύ με το θέμα και θα είναι μια κωμωδία....
Σε περίπτωση που η ''καταγγελία'' του ''συναδέλφου'' σας προχωρήσει και κατηγορείστε για μη εξυπηρέτηση του πληθυσμού ευθύνης
σας, πέρα από το ΠΔ περί καθηκόντων θεραπόντων ιατρών και το νόμο που αναφέρει ο κ. Κτιστάκης πρωτύτερα, χρήσιμη σχετικά σας
είναι και η εγκύκλιος Γ32/582 αρ. 52 του ΙΚΑ που σας επισυνάπτω παρακάτω.
 Ανάλογη συμπεριφορά των Ιατρικών Συλλόγων από παλιές καραβάνες προς τους νεοεισερχόμενους παρατηρούνται και στα
δικά μας μέρη. Ας το σχολιάσουμε σε άλλη ευκαιρία...

18 Φεβρουαρίου 2012, 13:37:18
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Aς κάνουμε μια σύνοψη των βασικών σημείων του διαλόγου μέχρι σήμερα. Ας αναλογισθούμε insight για ποιό λόγο εκφράζουμε τόση δυσφορία
να αντιγράψουμε μια έκτακτη αγωγή που έδωσε ένας συνάδελφος σε κάποιο ασθενή, ο οποίος μπορεί να είναι και δικός μας άρρωστος ή  σε άλλες
περιπτώσεις άγνωστος σε μας, που έρχεται ευγενικά να μας παρακαλέσει να ξεχρεώσουμε την οφειλή του προς το Φαρμακοποιό. Ποιά συναισθήματα
μας εμπνέει antitransfert εκείνη τι στιγμή ο άρρωστος βάσει των οποίων εκφράζουμε τόση δυσαρέσκεια στο αίτημα του. Είμαστε τελικά τόσο
δύστροποι; Και γιατί;
 Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μια σχέση γιατρού ασθενούς στηρίζεται στα θετικά συναισθήματα που εμπνέει ο γιατρός στον άρρωστο.
Κατά το μάλλον ή ήττον ως προυπόθεση για μια Θεραπευτική σχέση. Και προσέξτε ο άρρωστος διασθάνεται, έχει μια έκτη αίθηση αυτοσυντήρησης
και θα μπορούσε να γνωρίζει προκαταβολικά τις δυνατότητες του γιατρού και τη σοβαρότητα εχεμύθεια που του εμπνέει. Προβάλλει transfert στο
πρόσωπο του γιατρού όλες τις προσδοκίες του να γίνει καλά. Από τη άλλη και ο γιατρός πρέπει να συμπαθεί, συμπονεί, empathize τον ασθενή του.
Σε περίπτωση που ο άρρωστος μας εμπνέει αρνητικά συναισθήματα, είναι ανθρώπινο αυτό, ας απέχουμε. Ο άρρωστος θα ταλαιπωρηθεί για λίγο αλλά
θα βρει το δρόμο του.
 Και να ξαναγυρίσουμε στη συγκεκριμένη δική μας περίπτωση. Ο άρρωστος που αιτείται να αντιγράψουμε τη συνταγή του έχει μια κάποια θεραπευτική
σχέση με εμάς; Είναι σχέση γιατρού ασθενούς; Οχι. Μα και αν ακόμα επανεξετάσουμε το άρρωστο, πάλι δεν δημιουργούμε μια θεραπευτική σχέση.
Ο ασθενής έχει ήδη, πριν από εμάς επιλέξει το γιατρό του, του ενέπνευσε εμπιστοσύνη και ελπίζει ότι θα γίνει καλά. Εμείς για ποιό λόγο θα πρέπει
να παρέμβουμε στη θεραπευτική σχέση του συναδέλφου με τον ασθενή; Ως κριτές; Αν συμφωνούμε ή όχι με την αγωγή;
 H θεραπευτική σχέση δεν δημιουργείται κατά παραγγελία, ούτε και στη καλύτερη των περιπτώσεων. Εχουμε όλοι μας παραδείγματα ακόμα και με δικά
μας πρόσωπα. Αυτός που επιλέγει είναι πάντα ο ασθενής.
 Στη χρόνια αγωγή τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε follow up τον ασθενή. Δεν είναι λίγο αυτό. Η κάνουμε λάθος;
 Ελεύθεροι συνειρμοί

19 Φεβρουαρίου 2012, 00:28:09
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός

Επανερχομαι στον τιτλο του νηματος. Πως αντιμετωπιζεται (ή αντιμετωπιζετε) ''ασθενης'' ο οποιος εχει ερθει για να ''γραψει φαρμακα'' 2 φορες και εχει κανει 2 επεισοδια μεχρι τωρα.
Την 1η φορα ηρθε να γραψει ενα symbicort το οποιο του εδωσε η φαρμακοποιος γιατι ειχε βηχα!! Του ειπα οτι θα του το γραψω για να μην το πληρωσει αλλα δεν θα το ξανακανω αν παρει κι αλλη φορα φαρμακα κατ αυτον τον τροπο. Εβαλε τις φωνες, για 10 ολοκληρα λεπτα φωναζε. Εχασα την ψυχραιμια μου και του φωναζα κι εγω να βγει εξω.
Την δευτερη φορα  ηρθε να ''γραψει'' τη χρονια αγωγη του. Ειχε γραφει ομως προ ολιγων ημερων. Του ειπα ευγενικα (σκεφτηκα να ριξω την ενταση) οτι δεν γινεται να τα γραψουμε τωρα, αλλα αν δεν εχει να τα παρει απο το φαρμακειο και θα του τα γραψω σε λιγες μερες. Αρχισε να φωναζει οτι την προηγουμενη φορα ειπα το αντιθετο, και οτι εδωσα εντολη στην φαρμακοποιο να μην του ξαναδωσει φαρμακο χωρις συνταγη (η φαρμακοποιος ειναι μεγαλη ιστορια και προφανως επαιξε εδω εναν κακο ρολο)!! Μετα, και αφου βγηκε απο το ιατρειο, με εβρισε με χυδαιο τροπο, και με απειλες περι ξεκαθαρισματος εφυγε. Μετα με συκοφαντησε σε ολο το χωριο λεγοντας οτι δεν γραφω φαρμακα!!!
Ρωταω τους πιο εμπειρους:
Να κανω οτι δεν συναιβει τιποτα οταν ξαναρθει και να του γραψω αυτα που ζηταει? (δυσκολο)
Να αρνηθω να τον δεχτω απο την στιγμη που με απειλησε και με εβρισε, και ενδεχομενως κινδυνευει η σωματικη μου ακεραιοτητα ? (ή και η δικη του?)
Να του κανω μηνυση?
Να ειμαι ψυχραιμος και να τον αφηνω να φωναζει και να βριζει καθε φορα (ειμαι πεπεισμενος οτι θα το ξανακανει, οσο ευγενικος και να ειμαι μαζι του).
Να του γυρισω τα ντηλικια και τις βρισιες εις διπλουν? (για να πω την αληθεια αυτο θα με ικανοποιουσε περισσοτερο αλλα....).

19 Φεβρουαρίου 2012, 10:17:47
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Φίλε Περιθωριακέ, κατ΄αρχή σε συγχαίρω για τον υγιή και αυθεντικό προβληματισμό σου, καθώς και για την ανάδειξη του θέματος (για πολλούς ταμπού) της βίας (λόγω και έργω) που ασκείται συχνά σε βάρος μας.

Την 1η φορα ηρθε να γραψει ενα symbicort το οποιο του εδωσε η φαρμακοποιος γιατι ειχε βηχα!!

Δίνουμε χειρόγραφη (πράσινη) συνταγή, όπου αναφέρουμε ως διάγνωση "Αυθαίρετη χορήγηση από τον φαρμακοποιό" και γράφουμε ως ποσοστό συμμετοχής 100%.

Ο ασφαλισμένος λαμβάνει τη συνταγή και την πηγαίνει στον φαρμακοποιό, ο οποίος κατά 99.9% καταλαβαίνει το σφάλμα του και δεν δίνει συνέχεια (δεν τον συμφέρει άλλωστε) ενώ ταυτόχρονα παίρνει και το μαθηματάκι του.

Αν, παρ' ελπίδα, ο φμφ δώσει συνέχεια και βγει να ζητήσει τα ρέστα, του εξηγούμε ήρεμα κι ευγενικά ότι:
- με την ενέργειά του αυτή, επιδιώκει να προκαλέσει οικονομική ζημία στο ασφαλιστικό ταμείο προς όφελος του ιδίου, κάτι που δεν είναι αποδεκτό
- είμαστε αναρμόδιοι (σ.σ. λέξη-κλειδί) για να τον δικαιώσουμε στην προσπάθειά του αυτή και πολύ περισσότερο να καταστούμε συνένοχοί του
- μπορεί να υποβάλει γραπτή αίτηση προς το Κέντρο Υγείας ή το Νοσοκομείο όπου ανήκουμε, όπου θα αναφέρει τί ακριβώς επιθυμεί, και η οποία αίτηση θα κριθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, όταν αυτό συνέλθει

Την δευτερη φορα  ηρθε να ''γραψει'' τη χρονια αγωγη του. Ειχε γραφει ομως προ ολιγων ημερων.

Eξαρτάται για τί είδους φάρμακα πρόκειται. Όταν πρόκειται για φθηνά και απαραίτητα φάρμακα, οπότε δεν υπάρχει ενδεχόμενο λαμογιάς, και προς αποφυγή ψυχοφθόρων συγκρούσεων, προσωπικά κάνω τα στραβά μάτια και κάθομαι και τα ξαναγράφω. Π.χ. δεν μπορώ να αφήσω έναν ασφαλισμένο χωρίς Diamicron MR, Lopresor, Tegretol κ.α. φάρμακα παρόμοιας (χαμηλής) τιμής, για τα οποία κανείς δεν θα με κατηγορήσει για λαμογιά.

Αν όμως πρόκειται για φάρμακα υψηλής τιμής και μάλιστα αμφιβόλου αξίας (Plavix, Aricept, Actonel, Galvus...) εξηγώ στον ασφαλισμένο ότι το ασφαλιστικό του ταμείο του χορηγεί ένα κουτί ανά μήνα (κάτι που είναι άλλωστε αληθές) και του ορίζω ημερομηνία για να έρθει να του τα γράψω, λέγοντάς του μάλιστα "Σε περιμένω στις ... του μηνός, 11 η ώρα, για να σου τα γράψω. Εντάξει;"  Ε, τώρα αν ο ασφαλισμένος είναι στραβόξυλο και έχει όρεξη για καβγάδες (υπάρχει και το θρεντ "Ακρότητες ασφαλισμένων") ...τί να πώ.

Επί καβγατζήδων, μια μέθοδος είναι να σηκωθείς, να ανοίξεις την πόρτα και να μπάσεις μέσα τον επόμενο ασφαλισμένο. Συνήθως, ο πρώτος συμμαζεύεται μπροστά στον συγχωριανό του, ενώ αν πρόκειται και για σεσημασμένο καβγατζή στο χωριό, θα απολάβεις αμέσως της υποστήριξης των συγχωριανών που περιμένουν έξω τη σειρά τους και υφίστανται την καθυστέρηση.

Bonus tip: Η παρεμβολή ενός εικονίσματος θρησκευτικού περιεχομένου (π.χ. Θεομήτωρ Βρεφοκρατούσα) πάνω στο γραφείο ανάμεσα σε εσένα και τον ασφαλισμένο, έχει απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα, αφού σχεδόν πάντα καταστέλλει το θυμικό του ασφαλισμένου! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς....
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2012, 11:40:00 από Ο διακοσμητής »

19 Φεβρουαρίου 2012, 10:26:20
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

xristosk

Μίλησα τρεις φορές με την γραμματεία του Ι.Σ.για να λάβω το κείμενο της καταγγελίας.Μου απάντησε ότι την έχει ο πρόεδρος και εγώ εκτελώ εντολές του.Αφού της εξήγησα τη διαδικασία (που όφειλε να γνωρίζει),και ότι θα έρθω να τη ζητήσω με εισαγγελική εντολή γιατί δεν μπορώ να πάω σε Δ.Σ.χωρίς να γνωρίζω γιατί με καταγγέλουν, μου απάντησε να κάνω όπως θέλω και  μου είπε: ''ο πρόεδρος είπε κύριε να έρθετε την ημέρα και ώρα που ορίζει το έγγραφο που λάβατε'' ο.κ.! Μετά επικοινωνεί ξανά μαζί μου και μου λέει ότι κατάλαβα λάθος και δεν θα πάω σε Δ.Σ. , απλά θα έχω συνάντηση με τον πρόεδρο πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. και συνήθως έτσι λύνονται αυτά τα θέματα. Μέλος του Δ.Σ.μου είπε ότι θα μου κάνουν συστάσεις ώστε να είμαι πιο συνεργάσιμος.Τα συμπεράσματα δικά σας.

19 Φεβρουαρίου 2012, 11:44:48
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Μίλησα τρεις φορές με την γραμματεία του Ι.Σ.για να λάβω το κείμενο της καταγγελίας.Μου απάντησε ότι την έχει ο πρόεδρος και εγώ εκτελώ εντολές του.Αφού της εξήγησα τη διαδικασία (που όφειλε να γνωρίζει),και ότι θα έρθω να τη ζητήσω με εισαγγελική εντολή γιατί δεν μπορώ να πάω σε Δ.Σ.χωρίς να γνωρίζω γιατί με καταγγέλουν, μου απάντησε να κάνω όπως θέλω και  μου είπε: ''ο πρόεδρος είπε κύριε να έρθετε την ημέρα και ώρα που ορίζει το έγγραφο που λάβατε'' ο.κ.! Μετά επικοινωνεί ξανά μαζί μου και μου λέει ότι κατάλαβα λάθος και δεν θα πάω σε Δ.Σ. , απλά θα έχω συνάντηση με τον πρόεδρο πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. και συνήθως έτσι λύνονται αυτά τα θέματα. Μέλος του Δ.Σ.μου είπε ότι θα μου κάνουν συστάσεις ώστε να είμαι πιο συνεργάσιμος.Τα συμπεράσματα δικά σας.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας γράψεις τι έγραφε το mail που πήρες. Έλαβες τελικά και έγγραφο;
Αν π.χ. γράφει "Μετά από καταγγελία συναδέλφου, παρακαλείστε όπως παρουσιαστείτε κλπ) τότε αυτόματα αποδεικνύεται ότι υπήρξε καταγγελία.
Κι επειδή μπορείς να αντιστρέψεις την περίπτωση κάνοντας (ή απειλώντας ότι θα κάνεις) μήνυση ή οποιαδήποτε ενέργεια για συκοφαντική δυσφήμιση θα επειμείνεις να λάβεις στα χέρια σου την καταγγελία (ακόμη και με εισαγγελική εντολή).
Θα σε καλέσουν για συστάσεις ε; Να σου τραβήξουν λίγο το αυτάκι;

19 Φεβρουαρίου 2012, 12:00:16
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
Την αλλη βδομαδα ξαναηρθε για τη χρονια αγωγη του. Ηταν πολυ νωρις και του ειπα να τα παρει και θα τα γραψουμε σε 5-6 μερες.

Τι αγωγή ήταν; Σε βρίσκω λίγο λάθος σ' αυτό από τη στιγμή που τώρα το θεωρείς νωρίς ενώ σε 5-6 μέρες αποδεκτό.
Του εξηγείς (όπως είπε και ο διακοσμητής) ότι το ταμείο του δικαιολογεί θεραπεία μηνός, του λες πότε έγραψε την προηγούμενη φορά, βάζετε κάτω τη δοσολογία και του αποδεικνύεις ότι είναι νωρίς ακόμη.
Βέβαια με τη συμπεριφορά της φαρμακοποιού που περιέγραψες, παίζει το συνηθισμένο φαινόμενο η προηγούμενη συνταγογράφηση να αφορούσε φάρμακα που "χρωστούσε" από παλιά οπότε μπορεί και να του τελείωσαν νωρίτερα και να έχει δίκιο (εν μέρει) ο ασθενής.
Αν θες να το "ζορίσεις" μπορείς να του ζητήσεις "αποδεικτικά" για τη χρόνια αγωγή που ακολουθεί. Αν δεν υπάρχουν ή είναι παμπάλαια, θα ζητήσεις να τον εξετάσεις και να επανεκτιμήσεις την αγωγή του. (ριψοκίνδυνο γιατί μπορεί να ισχυριστεί μετά ότι του "χάλασες" την αγωγή). Αν δεν συμφωνεί (ή δεν θες κι εσύ) τότε θα ζητήσεις πρόσφατες συνταγές/γνωματεύσεις για την ακολουθούμενη αγωγή.
Η μήνυση είναι επιλογή, ιδιαίτερα αν υπάρχουν μάρτυρες προθυμοι να σε υπερασπιστούν! Καλό θα ήταν βέβαια να μάθεις αν είναι γνωστός στο χωριό για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2012, 12:01:51 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Φεβρουαρίου 2012, 12:06:02
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

xristosk

'Ελαβα έγγραφο το οποίο αναφέρει : Παρακαλείσθε την τάδε ημερομηνία και ώρα να παρευρεθείτε στα γραφεία του Ι.Σ.οδός ... κατόπιν καταγγελίας του ιατρού κ. ........ Ο πρόεδρος.... Ο γραμματέας ... Υπογραφές.

19 Φεβρουαρίου 2012, 12:07:10
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κι επειδή μπορείς να αντιστρέψεις την περίπτωση κάνοντας (ή απειλώντας ότι θα κάνεις) μήνυση ή οποιαδήποτε ενέργεια για συκοφαντική δυσφήμιση

Ναι, στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης (Αρθ. 229 ΠΚ) στο οποίο υπέπεσε ο """"""""""""συνάδελφος""""""""""" (εντός πολλών εισαγωγικών) έναντι του @xristosk.

Πάντως, θα πρότεινα να μην κλιμακωθεί η ένταση, αφού και η άλλη πλευρά δείχνει πλέον καθαρά διάθεση καταλαγής και αναδίπλωσης.

Νομίζω ένα απαντητικό e-mail προς τον πρόεδρο του Ι.Σ. με συνημμένο το Π.Δ. 121, είναι αρκετό.

19 Φεβρουαρίου 2012, 12:24:09
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
'Ελαβα έγγραφο το οποίο αναφέρει : Παρακαλείσθε την τάδε ημερομηνία και ώρα να παρευρεθείτε στα γραφεία του Ι.Σ.οδός ... κατόπιν καταγγελίας του ιατρού κ. ........ Ο πρόεδρος.... Ο γραμματέας ... Υπογραφές.

θα στείλεις όπως είναι πίσω το έγγραφο με την απάντηση:

Παρακαλώ να μου κοινοποιήσετε εγγράφως την καταγγελία που σας κατατέθηκε προκειμένου να ετοιμαστώ και να προσέλθω. Μέχρι να σου την στείλουν δεν πας πουθενά.

Και εάν την λάβεις σφύρα μου. Και το έγγραφο που έστειλαν πριν να καταλάβουν το λάθος τους είναι κολάσιμο για το ΔΣ. Δεν καλείς κανένα, χωρίς να του κοινοποιήσεις την καταγγελία.
Γιατί με το έγγραφο της καταγγελίας παίρνεις τον συνάδελφο και τον πας εφορία, πειθαρχικό, κλπ εάν το πρόβλημα που καταθέτει είναι ότι δεν έγραψες τα φάρμακα.
Δεν είναι καλύτερο να ξέρεις τι σου καταμαρτυρούσι πριν πας;
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2012, 12:26:54 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

19 Φεβρουαρίου 2012, 12:24:29
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Πολύ ωραία, άρα υπάρχει έγγραφο του ΙΣ που επιβεβαιώνει ότι υπήρξε καταγγελία. Η οποία πρέπει να είναι πρωτοκολλημένη. Δεν μπορεί στη συνέχεια να αρνηθούν ότι δεν υπήρξε. Παράλληλα το έγγραφο κλήσης επιβεβαιώνει ότι δεν σου κοινοποιήθηκε η καταγγελία (δε νομίζω να γράφει πουθενά "επισυναπτόμενη" ή "συνημμένη" καταγγελία). Αποδεικτικό λοιπόν της επιπολαιότητας τους αφού ενήργησαν προφανώς με τη λογική: "Θα ψαρώσει ο νέος, θα πανικοβληθεί, θα ζητήσει συγνώμη, θα πει κι ευχαριστώ που του κάναμε μόνο συστάσεις"
Όπως λέει κι ο Δημήτρης παραπάνω:
Και το έγγραφο που έστειλαν πριν να καταλάβουν το λάθος τους είναι κολάσιμο για το ΔΣ. Δεν καλείς κανένα, χωρίς να του κοινοποιήσεις την καταγγελία.
Γιατί με το έγγραφο της καταγγελίας παίρνεις τον συνάδελφο και τον πας εφορία, πειθαρχικό, κλπ εάν το πρόβλημα που καταθέτει είναι ότι δεν έγραψες τα φάρμακα.
Προσωπικά θα κατέθετα μια αίτηση στον ΙΣ (με πρωτόκολλο φυσικά) που θα έλεγε "Βάσει του τάδε εγγράφου που μου απεστάλη (υποθέτω έχει αριθμό πρωτοκόλλου), ως έχων έννομο συμφέρον, παρακαλώ όπως μου κοινοποιήσετε την αναφερόμενη καταγγελία".
Στο κάτω κάτω συνάδελφε δεν είσαι περίεργος να δεις τι έγραφε για σένα ο καταγγέλων;
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον διακοσμητή.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Φεβρουαρίου 2012, 12:50:11 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Φεβρουαρίου 2012, 12:44:36
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

xristosk

Θα ζητήσω εγγράφως την καταγγελία.Υποθέτω ότι δεν την δίνουν για τους εξής λόγους: 1. Δεν έχουν αποδίξεις για τίποτα ,εγώ τον καταγγέλοντα δεν τον γνωρίζω ούτε και αυτός εμένα. 2.Πιθανόν να θέλουν να μου στήσουν παγίδα καθώς είναι κράτος εν κράτει και εγώ είμαι ''ξένος'' στην περιοχή, και ήρθα να αλλάξω την κατάσταση η οποία βόλευε τους ιδιώτες και τον φμφ.Αν όμως όπως λέτε έχουν καλή διάθεση γιατί δεν αποσύρουν την καταγγελία και η κλήση δεν γίνεται σε ''φιλικό'' επίπεδο? Πιθανόν να στήνεται το σκηνικό για να βρεθώ προ τετελεσμένων γεγονότων.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
11490 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2013, 14:34:08
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
5488 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2014, 22:14:12
από Denominator
1 Απαντήσεις
79816 Εμφανίσεις