Πολύ καλή προσπάθεια.
Είμαι πολύ περίεργος να μου αναλύσεις αυτό που έγραψες....
Από πότε η "πλανόδια" ιατρική προς άγρα πελατακίων, χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή προσπάθεια;
Επίσης αν παρατηρήσεις το πρόγραμμα λέει: Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή Λαύριο. Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο θα είναι δεμένο στο Λαύριο ή ότι θα ασκεί ιατρική στο Λαύριο; Αν ισχύει το δεύτερο, από πότε το Λαύριο έγινε νησάκι των Κυκλάδων;
Να υπενθυμίσω ότι πολύ παλιότερα, για όσους θυμούνται, περίπου το 1990 είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα το Υπουργείο Αιγαίου μαζί με το Υπουργείο Υγείας για τα μικρά νησιά. Μάλιστα ναυπηγήθηκε το πλοίο και ονομάστηκε και "Ιπποκράτης". Σε 1 χρόνο, το πλοίο βρέθηκε να σαπίζει σε κάποιο λιμάνι....
Κοίτα...
όταν σε μια χώρα τα μικρά νησιά ή τα απομακρυσμένα ορεινά χωριά είναι ξεχασμένα από το εθνικό σύστημα υγείας ,ναι τότε αυτό είναι μια καλή προσπάθεια κατα τη γνώμη μου.
Ναι γίνεται για να αλιεύσουν πελάτες.
Ναι θα εργάζονται 3 μερες(ομολογώ ότι αυτό δεν το είχα προσέξει)
και...και...και...
Ο κόσμος όμως θα ξέρει όμως ότι αυτές τις 3 μέρες θα έχει σίγουρα γιατρό και μάλιστα ειδικό.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απο το Υπουργείο Αιγαίου το 1990 που αναφέρεις δεν το έχω ακούσει.(αλήθεια ποιος ήταν τότε υπουργός;Καθαρά απο περιέργεια ρωτάω)
Σίγουρα ήταν μια παρα πολύ καλή προσπάθεια,που είμαι σίγουρη ότι θα είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο.
Γιατί δεν ευδοκίμησε;
α. Βαρέθηκαν οι γιατροί να είναι ναυτικοί
β. Έμειναν απλήρωτοι
γ. Χάλασε το πλοίο
δ. Δεν είχε περιστατικά
ε. άλλος λόγος
Τι απο τα πιο πάνω έγινε;
Μάλλον δε θα μάθουμε.Αν και έχω μια υποψία... Ίσως να έγινε με χρήματα της ΕΕ ,τα οποία κάποιοι έφαγαν κτλ κτλ
Την προσπάθεια αυτή την βλέπω σαν μία ιδιωτική κλινική.Ανοίγει και όποιος θέλει πηγαίνει.
Όμως γιατί πηγαίνει κάποιος στην ιδιωτική κλινική;
Γιατί δεν εμπιστεύεται τα δημόσια νοσοκομεία ,γιατί δε γίνεται να περιμένει μήνες για να κάνει μια εξέταση στο ΙΚΑ ,γιατί....γιατί... γιατι...
Πιστεύω τα πάντα είναι αλυσίδα γι'αυτό και τίποτα δεν πάει καλά στο ΕΣΥ!
Έχουν παρεξηγηθεί πολλά πράγματα και αυτό είναι κακό!
Στα ΤΕΠ παθολογίας έχουν γίνει τροχονόμοι...εσύ πηγαινε στον καρδιολόγο...εσυ στον ωρλ...εσυ στον άλλον κτλ.
Δηλαδή αν σε ένα νοσοκομείο εφημερεύουν όλες οι ειδικότητες , οι παθολόγοι τι θα κάνουν;
Εδώ βέβαια τίθεται και ένα άλλο θέμα... ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ
Που στα περισσότερα νοσοκομεια εφημερεύουν μόνοι τους( ο επιμελητής είναι σπίτι ) απο τον πρώτο μήνα και κάνουν πάσες λόγω άγνοιας.
Δε θα συνεχίσω άλλο γιατί ήδη είμαι off topic.
Όταν εθνικά δε λειτουργεί κάτι σωστά ,ναι είναι καλή προσπάθεια και γιατί να μην εισέλθει ο ιδιωτικός τομέας;