Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 18:33:42

Αποστολέας Θέμα: Νέο ΚΥ στην πόλη των Χανίων  (Αναγνώστηκε 6243 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Μαρτίου 2012, 13:35:30
Αναγνώστηκε 6243 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Νέο Κέντρο Υγείας στα όρια του Δήμου Χανίων

Α΄)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
- Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας 5
- Παιδιατρικής 2
Β΄)ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
Οδοντίατροι 2
-Ακτινοδιαγνωστικής 1
-Μικροβιολογίας 1
-Καρδιολογίας 1
ΣΥΝΟΛΟ 12
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Μαρτίου 2012, 14:39:09
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

stathis

Δεν εχουν βαρεθει πια να κανουν τις ιδιες ανοησιες ξανα και ξανα; Με ποσα ακομα αχρηστα και οικονομικα επιζημια ΚΥ πρεπει να γεμισουν την Ελλαδα για να καταλαβουν επιτελους οτι χρειαζονταν ουτε τα μισα; Αντι να ενισχυσουν τα νοσοκομεια Χανιων και Ρεθυμνου που κλεινει φτιαχνουν ακομα ενα σταθμο της τροχαιας (τροχονομηση προς νοσοκομειο Χανιων); Πιστευετε σοβαρα οτι θα διοριστουν γιατροι και προσωπικο ή θα γινουν αποσπασεις απο γυρω οπως εγινε με το ΚΥ Καλλικρατειας; Επιτελους ας σοβαρευτουν και ας αρχισουν να συγχωνευουν και να κλεινουν ΚΥ. Θα κανουν καλο στην εθνικη οικονομια και στη δημοσια υγεια. Ξερω οτι πολλοι θα αγανακτησετε με αυτα που λεω αλλα πρεπει να αντιμετωπισουμε με θαρρος την αληθεια. Τα ΚΥ εγιναν τα περισσοτερα για κομματικους λογους και παραμενουν ανοιχτα για τους ιδιους λογους δημιουργωντας μια επιπλαστη ψευδαισθηση ασφαλειας στον πληθυσμο. Χωρις εξοπλισμο και με γενικους γιατρους που απλα υπερσυνταγογραφουν φασον και τροχονομουν προς τα νοσοκομεια δεν γινεται δουλεια. Ειδικα η ηλικια 55+ γενικων γιατρων με "ειδικοτητα" fast track 6 μηνων που πληρωνονται και ως διευθυντες ΕΣΥ ειναι εξαιρετικα απαραιτητη για τον αφανισμο του πληθυσμου και της οικονομιας της χωρας  ;D

5 Μαρτίου 2012, 17:58:10
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

mdpetros

Μάλλον ο "συνάδελφος" δεν έχει ιδέα για το πόσο επικίνδυνα είναι τα όσα λέει για το μέλλον της Δημόσιας Υγειάς... το κλείσιμο και οισυγχωνεύσεις των "σταθμών της τροχαίας" όπως απαξιωτικά, άδικα και εμπαθώς ονομάζει τα Κ.Υ, δεν αντιλαμβάνεται μάλλον οτι θα οδηγήσει και στο κλείσιμο των "σκουριασμένων κετνρικών parking- νοσοκομείων" (με την δική του πάντα λογική, διότι προσωπικά σέβομαι απόλυτα το έργο των νοσοκομείων) και τελικά θα οδηγήσει στην κατάρευση το ΕΣΥ. Είναι τουλάχιστον ντροπή να διατυπώνονται δημόσια τέτοιες αισχρές προσβολές κατά του έργου των Κ.Υ και να μένουν αναπάντητες!

5 Μαρτίου 2012, 20:42:05
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

carlita

Συνάδελφε stathis είναι απογοητευτικό να ακούγονται τέτοιες απόψεις από ένα γιατρό που απ’ότι καταλαβαίνω εργάζεται στη Γερμανία η οποία έχει ένα αρκετά καλά οργανωμένο σύστημα ΠΦΥ.Να υποθέσω ότι εκεί θεωρείται δεδομένο και έτσι δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να σκεφτείτε την αξία αυτού του συστήματος. Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα του 2012 αυτό το σύστημα βρίσκεται σε πρωτόγονο στάδιο ακόμα ,  εν μέρει λογω ανθρώπων που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης με εσάς.
Μάλλον θεωρείτε ότι ειδικά η Ελλάδα του σήμερα χρειάζεται νοσοκομεία τύπου Grey’’s Anatomy που θα αναλαμβάνουν τα ΚΑΛΑ περιστατικά και οχι ΚΥ που ασχολούνται με ψωροασθενειες όπως ο ΣΔ,η ΚΑ,η ΥΠΕΡΤΑΣΗ ,η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ κ.α. ,και επίσης οι καινούριες παθήσεις που θα κάνουν την εμφάνιση τους στη χωρα μας μετά την υποβάθμιση της σε τριτοκοσμική.
Και φυσικά να μην ξεχάσω ότι ο ασθενής έχει αυτό το παράλογο ανθρώπινο δικαίωμα να έχει τον προσωπικό του ιατρό στον οποίο μπορεί να καταφύγει για προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και κοινωνικής φύσης και στον οποίο έχει πρόσβαση συνήθως μέσω του ΚΥ η του ΠΙ.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

6 Μαρτίου 2012, 09:49:48
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ιmho, τόσο η καταχώρηση του @ statis όσο και της @ carlita περιέχουν αλήθειες και γι΄αυτό έβαλα και στις δυο απόψεις "Συμφωνώ".

Ωστόσο, στο παρακάτω σημείο:

"Τα ΚΥ εγιναν τα περισσοτερα για κομματικους λογους και παραμενουν ανοιχτα για τους ιδιους λογους"

...θα ήθελα να παρατηρήσω πως όπου λόγοι κομματικοί και μικροπολιτικοί το επέβαλαν, τα ΚΥ αναβαθμίστηκαν σε Νοσοκομεία, και έτσι έχουμε τα δυο Νοσοκομεία Άργους - Ναυπλίου (σε απόσταση 12km), τα 4 Νοσοκομεία της Ηλείας (που όλα τροφοδοτούν το Ρίο), τα κάμποσα Νοσοκομεία της Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα, Νάουσα, Γουμένισσα κ.λπ) που τροφοδοτούν τη Θεσσαλονίκη, άλλα Νοσοκομεία-μπιλιαρδάδικα εντός της Θεσσαλονίκης (Αγ. Παύλος, Αγ. Δημήτριος) που τροφοδοτούν τα πανεπιστημιακά της ίδιας πόλης, κ.ο.κ.
Σημειωτέον δε ότι μέσα στα ίδια τα τριτο- και τεταρτο- βάθμια δημόσια (και ιδιωτικά) Νοσοκομεία της χώρας, εμφιλοχωρούν σε μεγάλο βαθμό φαινόμενα μεγάλης διαφθοράς, μη ορθολογισμού και σπατάλης, π.χ. το Ερρίκος Ντυνάν με τη μόνιμη οσμή σκανδάλων, η συρροή μεγάλου αριθμού Νοσοκομείων γύρω από την ακριτική λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ο πολυ-κατακερματισμός κλινικών για να βολέψουμε νέους διευθυντές, οι υπερκοστολογήσεις υλικών και τα σκάνδαλα προμηθειών που ελάμβαναν χώρα μέσα σ΄αυτά κ.λπ.

Δηλαδή, τα ΚΥ όπως τα θέτει ο εκλεκτός φορουμίστας @stathis, δεν είναι παρά ένας ακόμη αντικατοπτρισμός της ίδιας φαυλότητας που ευδοκιμεί σε κάθε είδους έκφανση αυτού του κράτους, όπως π.χ. στη Βουλή, τα Υπουργεία, τις Εφορίες, τα Τελωνεία, τις Πολεο(σο)δομίες, τα στρατόπεδα, τα δικαστήρια, τα Νοσοκομεία, τις Πανεπιστημιακές Σχολές κ.λπ. αλλά σε σαφώς μικρότερη κλίμακα, εμβέλεια και βλαπτικότητα.

Σε ότι αφορά δε το:

"φτιαχνουν ακομα ενα σταθμο της τροχαιας (τροχονομηση προς νοσοκομειο"

...νομίζω ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι για κάθε ένα περιστατικό που παραπέμπεται σε Νοσοκομείο (βάση και των κατευθυντηρίων οδηγιών που ισχύουν στην Ιατρική, αν θέλετε), υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες άλλα περιστατικά που εξυπηρετούνται στο ΚΥ (π.χ. χρόνια νοσήματα, λοιμώξεις, μικροχειρουργικές επεμβάσεις, σταθεροποίηση και διακομιδή τραυματιών μετά από τροχαία, έκδοση πιστοποιητικών, παραπεμπτικών, γραφειοκρατικές πράξεις και άλλα πολλά γνωστά -ας μην επιμείνω πολύ εδώ) και δεκάδες χιλιάδες ελ πολίτες ομνύουν στο όνομα του τοπικού ΚΥ και των Π.Ι. - γι΄αυτό άλλωστε όταν εκδηλώνεται υποψία πρόθεσης να υποβαθμιστεί ένα Κ.Υ., ξεσηκώνονται ακόμη και οι πέτρες (π.χ. πρόσφατα στην Κάρυστο) και ο ιθύνων νους (υπουργός) υποχρεώνεται σε άτακτη υποχώρηση.

Νομίζω ότι όπως και στις υπόλοιπες δομές του ελ κράτους, έτσι και στα ΚΥ αυτό που χρειάζεται είναι εξυγίανση και όχι λουκέτο - αν φυσικά θέλει να λέγεται κράτος και όχι βαλκανική Ντίσνεϋλαντ.
( Αλλά ποιός θα την κάνει την εξυγίανση... )

« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 16:37:36 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Μαρτίου 2012, 22:15:41
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

parpar

Το παραληρημα του κυριου σταθη προκαλει αμεσα τις αναμνησεις μου στο νοσοκομειο χανιων οπου απο το ιατρεο διαλογης το 50-70% των ασθενων συνηθως αποχωρουσαν απο το νοσοκομειο χωρις να εχουν εισελθει στην αιθουσα των επειγοντων και συνηθως χωρις καν να εχει χρειαστει να ληφθουν εξετασεις αιματος καθως ολοι οι περιπατητικοι εξεταζοταν απο γενικο ιατρο ΚΛΙΝΙΚΑ. Αυτο σημαινει αυτοματα οτι ολα αυτα τα περιστατικα δεν επρεπε να εχουν απευθυνθει σε δευτεροβάθμειο νοσοκομείο.

7 Μαρτίου 2012, 09:58:06
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

stathis

@mdpetros
ουτε και εγω σε θεωρω συναδελφο εντος και εκτος εισαγωγικων αν ανηκεις στην κατηγορια που θα περιγραψω παρακατω
@carlita
Εχω επανακαμψει στην Ελλαδα απο τον Αυγουστο σε επαρχιακο νοσοκομειο προς το παρον, καθοτι ειμαι σε αναμονη διορισμου σε μεγαλυτερο νοσοκομειο επειδη οι διορισμοι ολων των αλλων ειδικων γιατρων πλην ΓΙ (βλεπε ακομα και πολυ προσφατη προκηρυξη αγροτικων οπου μπορει ο ειδικος ΓΙ να καταλαβει θεση) παραμενουν παγωμενοι. Απολαμβανω καθημερινα ευτυχως ως θεατης υψηλης ποιοτητας ΠΦΥ που προσφερεται απο τα ΚΥ που καλυπτει το νοσοκομειο μου και τα οποια βρισκονται σε ακτινα 20 λεπτων. Σε καθε ενα απο αυτα εφημερευουν καθημερινα 2 διευθυντες ΕΣΥ (θα αρκουσε μονο ενας οδηγος ασθενοφορου αφου περνουν ελαχιστοι "ασθενεις" και μαλιστα ολοι διακομιζονται "για περαιτερω ελεγχο και αντιμετωπιση" με παραπεμπτικα μνημεια λογου μισα στα ελληνικα και μισα σε ρωσικα). Προσωπικα σαν επιμελητης Β ειμαι λογω ελλειψης προσωπικου μονιμα πανω απο το πλαφον και περιμενω να πληρωθω προσθετες εφημεριες απο το νοσοκομειο απο Σεπτεμβριο. Ακομα εχουν βαρδια 2 νοσηλευτριες σε καθε ενα απο αυτα τα "κεντρα υγειας" για να επιμορφωνονται με τα τουρκικα σηριαλ ενω οι δικες μας τρεχουν και δεν φτανουν. Τελοσπαντων ας επιστρεψουμε στους "συναδελφους" που υπερσυνταγογραφουν ανεξελεγκτα οτι απιθανο φασον περα απο καθε ενδειξη και λογικη (πχ για απλο πονολαιμο  χωρις πυρετο φασον αντιβιωση, φασον mesulid, φασον γαστροπροστασια, και γαργαρες). Σε προσφατη τηλεφωνικη επικοινωνια με συναδελφο που επανειλημμενα αρνειται να συνταγογραφει την αγωγη που δινεται απο ειδικο γιατρο του νοσοκομειου με γνωματευση και εξιτηρια απο την κλινικη, ελαβα την απαντηση σε σπαστα ελληνικα με ρωσικη προφορα οτι αυτη δεν συνεργαζεται με τη συγκεκριμενη εταιρεια...Οι συναδελφοι αυτοι τελος αρνουνται με πεισμα να βοηθησουν εστω και λιγο στο ΤΕΠ του νοσοκομειου μηπως και οι εφημεριες που πληρωνονται πιασουν και λιγο τοπο παρα τις ικεσιες του διοικητη

« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 10:57:03 από stathis »

7 Μαρτίου 2012, 10:32:03
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
@carlita
Εχω επανακαμψει στην Ελλαδα απο τον Αυγουστο σε επαρχιακο νοσοκομειο προς το παρον, καθοτι ειμαι σε αναμονη διορισμου σε μεγαλυτερο νοσοκομειο επειδη οι διορισμοι ολων των αλλων ειδικων γιατρων πλην ΓΙ (βλεπε ακομα και πολυ προσφατη προκηρυξη αγροτικων οπου μπορει ο ειδικος ΓΙ να καταλαβει θεση) παραμενουν παγωμενοι. Απολαμβανω καθημερινα ευτυχως ως θεατης υψηλης ποιοτητας ΠΦΥ που προσφερεται απο τα ΚΥ που καλυπτει το νοσοκομειο μου και τα οποια βρισκονται σε ακτινα 20 λεπτων. Σε καθε ενα απο αυτα εφημερευουν καθημερινα 2 διευθυντες ΕΣΥ (θα αρκουσε μονο ενας οδηγος ασθενοφορου αφου περνουν ελαχιστοι "ασθενεις" και μαλιστα ολοι διακομιζονται "για περαιτερω ελεγχο και αντιμετωπιση" με παραπεμπτικα μνημεια λογου μισα στα ελληνικα και μισα σε ρωσικα). Προσωπικα σαν επιμελητης Β ειμαι λογω ελλειψης προσωπικου μονιμα πανω απο το πλαφον και περιμενω να πληρωθω προσθετες εφημεριες απο το νοσοκομειο απο Σεπτεμβριο. Ακομα εχουν βαρδια 2 νοσηλευτριες σε καθε ενα απο αυτα τα "κεντρα υγειας" για να επιμορφωνονται με τα τουρκικα σηριαλ ενω οι δικες μας τρεχουν και δεν φτανουν. Τελοσπαντων ας επιστρεψουμε στους "συναδελφους" που υπερσυνταγογραφουν ανεξελεγκτα οτι απιθανο φασον περα απο καθε ενδειξη και λογικη (πχ για απλο πονολαιμο  χωρις πυρετο φασον αντιβιωση, φασον mesulid, φασον γαστροπροστασια, και γαργαρες). Σε προσφατη τηλεφωνικη επικοινωνια με συναδελφο που επανειλημμενα αρνειται να συνταγογραφει την αγωγη που δινεται απο ειδικο γιατρο του νοσοκομειο με γνωματευση και εξιτηρια απο την κλινικη, ελαβα την απαντηση σε σπαστα ελληνικα με ρωσικη προφορα οτι αυτη δεν συνεργαζεται με τη συγκεκριμενη εταιρεια...Οι συναδελφοι λοιπον αρνουνται με πεισμα να βοηθησουν εστω και λιγο στο ΤΕΠ του νοσοκομειου μηπως και οι εφημεριες που πληρωνονται πιασουν και λιγο τοπο παρα τις ικεσιες του διοικητη

Να υποθέσω και εγώ συνεπώς, ότι εφόσον έχω προσωπικές εμπειρίες από ειδικούς ιατρούς του νοσοκομείου που:
α) αρνούνται να κατέβουν στα εξωτερικά ιατρεία (εκεί στέλνουν μόνο τον ειδικευόμενο) και αρκούνται μόνο στα απογευματινά ιατρεία.
β) Το φακελάκι κινεί τα πάντα και τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτό, και σε χειρουργικές και σε παθολογικές ειδικότητες
γ) Στην ιδέα να δοθεί μπλοκ αποδείξεων και όποιος δεν κόβει απόδειξη στα φακελάκια να πηγαίνει με συνοπτικές διαδικασίες σπίτι του, παθαίνουν αλλεργικό σοκ
δ) Στη συνταγογραφία, μόνο τα πανάκριβα πρωτότυπα σκευάσματα που μας πάνε εκδρομές γράφουν σε απλές συνταγές και γνωματεύσεις και ποτέ στο βιβλιάριο του ασθενή κι ας πάει να το γράψει στο "γιατρό του"

τότε μπορώ να σε θεωρήσω και εσένα το ίδιο. Όλοι ίδιοι δεν είστε;
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 10:33:40 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Μαρτίου 2012, 10:44:14
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Συμφωνώ με την τοποθέτηση του @ stathis και νομίζω ότι πλέον είναι καλό να αρχίσει ο καθένας μας (θεράποντες ιατροί, συνταγογράφοι ιατροί, φμφ, ασφαλισμένοι κ.λπ.) να βλέπει τα πράγματα και λίγο από την οπτική γωνία και των υπολοίπων. Επίσης respect που εθίχθησαν θέματα-ταμπού όπως αυτό που το συναντούμε εξαιρετικά συχνά και με μεγάλη σφοδρότητα στη Β. Ελλάδα:

σε σπαστα ελληνικα με ρωσικη προφορα οτι αυτη δεν συνεργαζεται με τη συγκεκριμενη εταιρεια...

Αλήθεια, πώς σχολιάζουν στρεβλότητες σαν την παραπάνω οι υπέρμαχοι της εμπορικής συνταγογράφησης;
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 11:41:25 από Ο διακοσμητής »

7 Μαρτίου 2012, 10:53:40
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

stathis

@ parpar
Χαιρομαι που η Ελλαδα διαθετει τοσο καλους κλινικους ΓΙ. Η Γερμανια δυστυχως υστερει και σ' αυτον τον τομεα μιας και αναφερθηκαμε στους υπαναπτυκτους εταιρους μας. Θυμαμαι ομως οτι σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας οπου εκανα ειδικοτητα οι ειδικευομενοι ΓΙ ηταν για το διευθυντη και τους επιμελητες μου αορατοι σε ολο το τριμηνο που περνουσαν. Τωρα σαν επιμελητης στο επαρχιακο οπου τους εκπαιδευω υποτιθεται και εφημερευουμε μαζι, πλην φωτεινων εξαιρεσεων, αρνουνται ή αδυνατουν να αναλαβουν πρωτοβουλιες ειτε γιατι ειναι οντως κουρασμενοι λογω ηλικιας (κατα μεσο ορο 10 χρονια μεγαλυτεροι απο εμενα) ειτε αδιαφορουν ειτε παραμενουν προσκωλλημενοι με εμμονη στην ιατρικη που εμαθαν προ 20ετιας στην ΕΣΣΔ ,ειτε  μιλουν ανεπαρκως την ελληνικη και προσωπικα εγω ουτε οι περισσοτεροι ασθενεις ομιλουμε τη ρωσικη, την τουρκικη (οι εκ Τσαλκας ορμωμενοι) ή την ποντιακη, ειτε γιατι το προγραμμα εκπαιδευσης ειναι πραγματικα ανοητα δομημενο. Μετα απο ολα τα παραπανω μαλλον εσυ παραληρεις...

@Κουναλακης
Εχεις δικιο και συμφωνω σε οτι λες. Οφειλουμε ολοι να κανουμε την αυτοκριτικη μας και να ξεκινησουμε την αυτοκαθαρση. Η γενια 55+ εχει τεραστια ευθυνη για τα χαλια του ΕΣΥ ειτε ΓΙ ειτε νοσοκομειακοι. Και εμενα οι "συναδελφοι" που περιγραφεις με ταλαιπωρησαν σαν ειδικευομενο, σαν επιμελητη τωρα και ευτυχως οχι σαν αρρωστο ή συνοδο (δεν εχω προτιμηση στα ιδιωτικα απλα και εγω και οι οικειοι μου δεν χρειαστηκαμε κατι σοβαρο)

@Διακοσμητης
Και παλι προσεγγιζεις το θεμα ακομπλεξαριστα και χωρις παρωπιδες. Εχεις και εσυ ταλαιπωρηθει απο τη γενια ΓΙ 55+ που δυσφημιζουν τους αξιολογους οπως εσενα.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 10:58:04 από stathis »

7 Μαρτίου 2012, 11:00:58
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

ταλαιπωρηθει

Σ ι χ α θ ε ί  πλέον. 
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 15:41:06 από Ο διακοσμητής »

7 Μαρτίου 2012, 14:01:09
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

parpar

Δεν ανεφερα ποτε κατι για τη Γερμανια καθως δεν εχω προσωπικη εμπειρια. Δυστυχως θα συμφωνησω μαζι σου οτι η εκπαιδευση των Γ.Ι. στα μεγαλα νοσοκομεια υστερει. παρ'ολα αυτα θα πρεπει να παραδεχθεις οτι τα περισοτερα περιστατικα που απευθυνονται στα δευτεροβαθμια και τριτοβαθμια επειγοντα των νοσοκομειων δεν επρεπε καν να βρισκονται εκει. Μια δομη πρωτοβαθμιας φροντιδας μεσα στην πολη θα προκαλουσε μεγαλη αποσυμφορηση απο τα ΤΕΠ και ακριβως εκει οφειλεται η εκφραση παραληρημα καθως ειναι γνωστο οτι σε ολες τις χωρες της ευρωπης στοχος ειναι η αναπτυξη της ΠΦΥ πραγμα που εσυ ομως δεν αποδεχεσαι .
Τα επιχειρηματα οτι δεν ειναι καλοι οι γενικοι ιατροι , η οτι ειναι απο ξενες χωρες δεν στεκει να στηριξει την αποψη σου καθως ολοι αυτοι που αναφερεις ειμαι σιγουρος οτι δεν θα τολμησουν να πλησιασουν ενα Κ.Υ. μεσα στην πολη διοτι θα εχει παρα πολυ δουλεια και πολλες ευθυνες για αυτους.

Μπραβο στα Χανια. μακαρι να ακολουθησουν και αλλες πολεις.

7 Μαρτίου 2012, 14:19:49
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

stathis

@parpar
Δεν ειπα ποτε οτι θεωρω αχρηστη την πρωτοβαθμια περιθαλψη. Την κανουν αχρηστη οι τροχονομοι ΓΙ και επικινδυνη οι ασχετοι και οι φασονατζηδες. Επισης με τοσους ΓΙ και ΚΥ που εχει η περιοχη μου θα επρεπε η ΠΦΥ να πεταει, αλλα δυστυχως και παλι το νοσοκομειο επιβαρυνεται που υστερει πλεον δραματικα σε ιατρικο και νοσηλευτικο προσωπικο. Ακομα ποτε δεν ειπα οτι ολοι οι ΓΙ ειναι αχρηστοι, στηλιτευω μια συγκεκριμενη κατηγορια που ευδοκιμει στην ειδικοτητα σας,αυτη των υπερηλικων απιθανων αποφοιτων των πρωην σοβιετικων δημοκρατιων που ηρθαν εδω να πλουτισουν απο τα φασον.
Τωρα οσον αφορα τα αστικου τυπου ΚΥ ειδαμε την τεραααααστια προσφορα του ΚΥ Ευοσμου.....
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 15:06:14 από stathis »

7 Μαρτίου 2012, 15:52:30
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Θα σας αναφέρω ένα συμβάν: 
Κάποτε ενώ εφημέρευα Κυριακή, είχα έναν παππού που το πρωί είχε ένα οξύ κοιλιακό άλγος αιφνίδιας έναρξης. Όσο τον είχα στο Κ.Υ και προσπαθούσα να βγάλω κάποια απόφαση για το τι θα κάνω, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ούτε μια γενική αίματος να κάνω, κάποιος χειρουργός  νοσοκομείου που βρέθηκε εκεί για συγγενικό του πρόσωπο, είδε τις κινήσεις μου , το πώς των εξέτασα και γενικά πως χειριζόμουν το περιστατικό στο Κ.Υ  και κάποια στιγμή με πλησίασε (εγώ δεν γνώριζα ότι ήταν χειρουργός) και μου είπε: «Μέχρι τώρα είχα την εντύπωση ότι οι γιατροί των Κ.Υ είναι απλά «τροχονόμοι» , αλλά βλέποντας αυτό το περιστατικό από απόσταση και παρακολουθώντας να δω τι θα κάνεις, πραγματικά αυτό το έργο που κάνετε τελικά στο Κ.Υ χωρίς υποδομή και εξοπλισμό είναι αξιοθαύμαστο». Μου ανέφερε ακόμα ότι αυτός ως χειρουργός σε ένα τέτοιο περιστατικό με τέτοια υποδομή, το μόνο που θα έκανε άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη, θα ήταν να το παραπέμψει απλά στο νοσοκομείο.
Όταν του έκανα το ερώτημα:  με ασθενοφόρο?, με Ι.Χ ?  με ταξί?  θα το συνόδευες ή όχι?. Τότε απόρησε «μα πρέπει εγώ να τα αποφασίσω όλα αυτά?»
Τότε αποφάσισε να εκτιμήσει ο ίδιος ως χειρουργός το περιστατικό, για να μπει στο πνεύμα το τι θα έκανε στο Κ.Υ και αποφάσισε, όπως και εγώ, ότι έπρεπε τελικά να πάει με ασθενοφόρο. Τότε του είπα ότι ασθενοφόρο θα είναι διαθέσιμο σε μια ώρα, γιατί είναι σε άλλο περιστατικό. Τότε μου είπε πραγματικά θαυμάζω το θάρρος σας, την υπομονή σας και δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ το τι stress μπορεί να έχει τραβήξει ένας ιατρός στο Κ.Υ μέχρι την στιγμή που εγώ παραλάμβανα το περιστατικό στην ασφάλεια του νοσοκομείου με την στήριξη  του εργαστηριού, αλλά βασικά την υποστήριξη από άλλες ειδικότητες και συναδέλφους.   

7 Μαρτίου 2012, 16:31:05
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

timex

δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ το τι stress μπορεί να έχει τραβήξει ένας ιατρός στο Κ.Υ μέχρι την στιγμή που εγώ παραλάμβανα το περιστατικό στην ασφάλεια του νοσοκομείου

Αυτη η προταση του τα λεει ολα!
Ειχα σκοπο να απαντησω στον κυριο Σταθη που μιλαει με τοσο μενος για τους γενικους γιατρους γιατι μπορει να γινει η προσληψη τους στο ΕΣΥ ακομη και στις μερες μας, ενω η προσληψη αλλων ειδικευμενων ιατρων οχι.Δε θα απαντησω ομως.Απλα θα τον αγνοησω...

Λέξεις κλειδιά: