Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 16:52:10

Αποστολέας Θέμα: Χειρόγραφη Συνταγογράφηση -Δραστική Ουσία με βάση τον Εφαρμοστικό Νόμο 4052  (Αναγνώστηκε 36686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Μαρτίου 2012, 17:10:21
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
SOS Η απάντηση που δόθηκε (τηλεφωνικώς) από την ΗΔΙΚΑ για τις τρίμηνες που εκδόθηκαν με τα παλαιά ποσοστά συμμετοχής, είναι ότι οι συνταγές πρέπει να γυρίσουν πίσω στον ιατρό και να διορθωθούν ή να βγουν άλλες με τα νέα, σωστά ποσοστά συμμετοχής.

Αυτό από που το έβγαλαν;;;;;;;
Η τρίμηνη συνταγή και στα τρία φύλλα της έχει συγκεκριμένη ημερομηνία έκδοσης και άλλη εκτέλεσης.
Συνεπώς.... που το στηρίζουν;;;;

Μ' αρέσει Δημήτρη που αναρωτιέσαι από που το έβγαλαν;
Έτσι κρίνουν, έτσι αποφάσισαν!
Αν και δε νομίζω να έχουν λάθος. Οι τρίμηνες έχουν ημερομηνίες έκδοσης στο μέλλον, επομένως φαίνεται ότι έχεις εκδώσει συνταγή (στο μέλλον) με λάθος συμμετοχή (προτού βέβαια αποφασίσει διαφορετικά ο κ. Βουδούρης!!)
Διακοσμητή, δεν τους ρώτησες να μας πουν πώς εννοούν "να διορθωθούν" τα ποσοστά χωρίς να εκδοθεί νέα συνταγή; Με διορθωτικό υγρό; Με γομολάστιχα;

12 Μαρτίου 2012, 17:34:33
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

kokoris

στο κεντρο υγειας που κανω το δευτερο αγροτικο μου γιατι ντρεπομαι να πω οτι κανω προτοβαθμια φροντιδα ως γενικς ιατρος, ο διευθηντης μας (ανειδικευτος γενικος ιατρος) αφου του πηγα εγω το φεκ σημερα το πρωι ,σκεφτεται αυριο να βγει στα τοπικα Μ.Μ.Ε.δεν εχει ξεκαθαρη σταση(κοματο-dog)
εγω και οι αγροτικοι μας συναδελφοι δεν γραψαμε ουτε μια χειρογραφη.

12 Μαρτίου 2012, 17:58:16
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Διακοσμητή, δεν τους ρώτησες να μας πουν πώς εννοούν "να διορθωθούν" τα ποσοστά χωρίς να εκδοθεί νέα συνταγή; Με διορθωτικό υγρό; Με γομολάστιχα;

Κατ΄αρχή, δεν τους ρώτησα εγώ αλλά φμφ από μπλογκ φμφ.
Το "διόρθωση" κολλάει στις χειρόγραφες τρίμηνες. Οι ηλεκτρονικές θέλουν φτου κι απ' την αρχή. 
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαρτίου 2012, 18:21:10 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Μαρτίου 2012, 18:20:08
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
στο κεντρο υγειας που κανω το δευτερο αγροτικο μου γιατι ντρεπομαι να πω οτι κανω προτοβαθμια φροντιδα ως γενικς ιατρος, ο διευθηντης μας (ανειδικευτος γενικος ιατρος) αφου του πηγα εγω το φεκ σημερα το πρωι ,σκεφτεται αυριο να βγει στα τοπικα Μ.Μ.Ε.δεν εχει ξεκαθαρη σταση(κοματο-dog)
εγω και οι αγροτικοι μας συναδελφοι δεν γραψαμε ουτε μια χειρογραφη.

1.Μην ανησυχεις...όλοι δευτερα αγροτικα ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ κανουμε...Απλα σιγα σιγα το αποδεχομαστε...Κατι σα το μικρο σεριφη Τζιμ Ανταμς και κρυβουμε το αστερι κατω από το πετο του πουκαμισου μας
2.Τι να την κανει την ειδικοτητα?Λες και εμεις που την εχουμε...ειδαμε που μας εχουν γραμμενους.
3.θενκς ενυγουει...για την επισημανση-παρεμβαση
+

12 Μαρτίου 2012, 20:52:52
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Το Κ.Υ. Αλμυρού σταμάτησε τη χειρόγραφη συνταγογράφηση.

12 Μαρτίου 2012, 21:02:22
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

papadnefeli

Ο διοικητής του νοσοκομείου που υπάγεται το περιφ.ιατρείο μου,
μίλησε τηλεφωνικά με την 3η ΥΠΕ και μας είπε ότι μπορούμε να γράφουμε κανονικά τις χειρόγραφες χωρίς ποινή μέχρι να έρθει διευκρινιστική εγκύκλιος.
Έτσι σήμερα έγραψα κανονικά στις χειρογραφες.
Όλα αυτά βέβαια τηλεφωνικά.
Στο Κ.Υ. πάντως τρελάθηκαν γιατί το σύστημα μπλόκαρε και ήταν αδύνατη η εξυπηρέτηση του κόσμου.

12 Μαρτίου 2012, 21:17:27
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

μίλησε τηλεφωνικά με την 3η ΥΠΕ και μας είπε ότι μπορούμε να γράφουμε κανονικά τις χειρόγραφες χωρίς ποινή μέχρι να έρθει διευκρινιστική εγκύκλιος.
Πάντως αν σας τα πάρουν τελικά απο τους μισθούς (p;antvw δεν το πιστεύω να εφαρμοστεί...) μην περιμένεις να αναγνωρίσει τίποτα ο ΚΑΛΟΣ διοικητής thw YYYYPE. Scripta manen....

12 Μαρτίου 2012, 22:39:47
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Θελω να πιστεψω πως θα πρυτανευσει η λογικη.Δε νομιζω να συμφερει κανεναν να τα βάλει με τους ιατρους ΟΛΩΝ των περιφερειακων ιατρειων που ειναι πασιγνωστο πως οχι υπολογιστες δεν εχουν αλλα ενιοτε ουτε θερμανση ουτε κτιριο(ιατρειο σε καφενειο).Εαν το Υπουργειο αποφασισει να πάει μετωπικα σε αυτη την περιπτωση οι απώλειες θα ειναι αισθητες και απο την πλευρα τους.Αλλά οπως προειπα δε νομιζω να ισχυσει κατι τοσο παραλογο.Γιατι για παραλογισμο προκειται και τιποτα άλλο...
+

12 Μαρτίου 2012, 22:49:46
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Με εντολή Κέντρου Υγείας, δεν συνταγογράφησε κανένας Γενικός Γιατρός σήμερα σε μας. Αύριο βλέπουμε

Στους ανέργους (έτσι λες, ότι είσαι άνεργος) ποιός Δ/ντής δίνει την εντολή?

Στο δικό μας Κ.Υ. τέλος οι χειρόγραφες από σήμερα, ημέρα αποστολής στον εισαγγελέα του σχετικού υπομνήματος και ενημέρωσης της Διοίκησης (η οποία έχει ενημερωθεί και πρό ημερών και τρέχει πανικόβλητη να βρεί συνδέσεις και PC για τα Περιφερειακά Ιατρεία).
(σχετικά έχει ήδη δημοσιεύσει η Vassiliki παραπάνω)
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαρτίου 2012, 22:55:10 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

12 Μαρτίου 2012, 23:02:41
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
ενημέρωσης της Διοίκησης (η οποία έχει ενημερωθεί και πρό ημερών και τρέχει πανικόβλητη να βρεί συνδέσεις και PC για τα Περιφερειακά Ιατρεία).
(σχετικά έχει ήδη δημοσιεύσει η Vassiliki παραπάνω)

Μα ειναι δυνατον κ Μιχαλη να βαλουν υπολογιστες σε καθε περιφερειακο ιατρειο?Να βαλουν συνδεση ιντερνετ?Δε διαφωνω πως καποια στιγμη ενδεχομενως αυτα να γινουν αλλά οχι στην υπερχρεωμενη Ελλάδα του 2012 που ενιοτε συναδελφοι αγροτικοι κανουν ιατρειο σε καφενεια!!!(ΙΣΧΥΕΙ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ)
Εσεις το βλεπετε πιθανο?Το πιο πιθανο ειναι να υπαρξει ειδικη διαταξη για τα περιφερεικα ιατρεια που σε πρωτη φαση να τα εξαιρει.Νομιζω ο συγκεκριμενος νομος στοχευει κυρια ιατρους ΙΚΑ και ιδιωτες ωστε να τους αποτρεπει-προς καλυτερο τσεκαρισμα-από τον "πειρασμο" της πιο ευκολης χειρογραφης συνταγογραφησης
+

12 Μαρτίου 2012, 23:09:17
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εσεις το βλεπετε πιθανο?Το πιο πιθανο ειναι να υπαρξει ειδικη διαταξη για τα περιφερεικα ιατρεια που σε πρωτη φαση να τα εξαιρει.Νομιζω ο συγκεκριμενος νομος στοχευει κυρια ιατρους ΙΚΑ και ιδιωτες

Συμφωνώ. Σε πολλές περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατον. αν εσείς έχετε Καφενεία, εμείς δεν έχουμε μόνο καφενεία, αλλά και ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ -δεν αστιεύομαι !!!

Πάντως σήμερα έμαθα από συνάδελφο κολυτό του κ. Τιμοσίδη ότι ετοιμάζουν τροποποίηση γιατί όντως έτσι προσπαθούν να το βάλουν τώρα (κατά Τιμοσίδη). Μόνο  που και πάλι θα βγάλουν καμία ερμηνευτική που όμως, όπως και με τα ποσοστά, δεν θα μπορεί να αναιρέσει την υπάρχουσα νομολογία, εκτός και αν ψηφίσουν τροποποίηση σε νέο νόμο, αφού ατά προβλέπονται με νόμο.

Συνεπώς, εμείς, έως να αλλάξει ΝΟΜΙΚΑ ή ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙ με «ΕΝΤΕΛΛΕΣΤΕ» ο εισαγγελέας, θα γράφουμε μόνο -και όποτε είναι εφικτόν- ηλεκτρονικά. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ.
Το πώς θα λύσουν το γόρδιο δεσμό που έδεσαν, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαρτίου 2012, 23:22:52 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

12 Μαρτίου 2012, 23:11:42
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Υπάρχει έγγραφο του ΟΓΑ που λέει ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους συνταγογραφούνται σε χειρόγραφη συνταγή και χορηγούνται από ιδιωτικό φαρμακείο (έως 29/02/2012) και μέχρι νεοτέρας. Αυτή όμως η νεοτέρα δεν έχει βγει ακόμα. Το φαρμακείο εκτελεί την χειρόγραφη συνταγή και δεν την μετατρέπει σε ηλεκτρονική, άρα δεν χρεώνεται ο ιατρός το 1 ευρώ.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα αναλώσιμα που δεν μπορούν να χορηγηθούν με ηλεκτρονική άρα δεν μπορούν να χρεώσουν και εκεί το ευρώ.

12 Μαρτίου 2012, 23:14:37
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Σχετικά με το θέμα στο Κ.Υ. ΨΑΧΝΩΝ  έγιναν τα εξής
1 Προ 4 ημερών επιστολή των ιατρών του ΚΥ και των ΠΙ  προς την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε
2 Σήμερα συγκέντρωση όλων των ιατρών με απόφαση του Δ/ντη για κοινή δράση
3 Συνενόηση με τον Ιατρικό σύλλογο Εύβοιας και επιστολή του προέδρου προς τον υπουργό υγείας (δείτε την εδώ έχει ενδιαφέρον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

4 Επαφή με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Εύβοιας  για κοινή δράση όλων των Κ.Υ.του νομού.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

12 Μαρτίου 2012, 23:19:58
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Θα σου έλεγα τι θα κάνετε Νικόλα με τις "επαφές" αλλά ο διαχειριστής θα μου το έσβηνε.

Τα πράγματα προβλέπονται από νόμο και με νόμο αλλάζουν. Αυτή τη στιγμή -άσχετα του τι θα βγάλουν οι επαφές- ο νόμος ισχύει.
Εσείς τον εφαρμόζετε, ναί ή όχι? Και τι περιμένετε να κάνουν οι επαφές? Να σας παραγράψουν τις ποινές? Αν αλλάξουν την διάταξη -έως να την αλλάξουν- τί θα κάνετε? Θα παρανομείτε περιμένοντας την "συγχώρεση" των επαφών ή όχι?

12 Μαρτίου 2012, 23:31:07
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Να το παω λιγο αντιστροφα ομως κ.Μιχαλη χαριν συζητησεως?Και συγνωμη αν γινομαι κουραστικος...
Δεν εχω ηλεκτρονικη συνταγογραφηση-αρνουμαι να συνταγογραφησω χειρογραφα επικαλουμενος το πεναλτι
Ειμαι όμως κατοχυρωμενος να μη συνταγογραφησω ΚΑΘΟΛΟΥ σε χρονιους ασθενεις που επικαλουνται σοβαρη επίπτωση στην υγεια τους και ενδεχομενως απειλουν με καταγγελια?Αρκει απλη αρνηση επικαλουμενος ενα αμφισβητουμενης ισχυος νομο(δεδομενου οτι δεν εχει κοινοποιηθει επισημα σε κανεναν μας)ή πρεπει να εχω κανει και σχετικο έγγραφο προς Διοικηση νοσοκομειου-υπουργειο?
Και πάλι σορρυ για την εμμονη μου...
+