Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 11:40:42

Αποστολέας Θέμα: Χειρόγραφη Συνταγογράφηση -Δραστική Ουσία με βάση τον Εφαρμοστικό Νόμο 4052  (Αναγνώστηκε 36675 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Μαρτίου 2012, 17:05:10
Απάντηση #75
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν διαβασετε προσεκτικα το εγγραφο,αναφερεται στισς μοναδες υγειας του ΕΟΠΥΥ κοινως τα πρωην ΙΚΑ που δεν εχουν μηχανοργανωση.Για το ΕΣΥ δεν υπαρχει νεοτερη διευκρινηση,οποτε ισχυει η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση.
??? :o :) :D :laugh: A, ναι αυτοί είναι δικά μας παιδιά... Για τους άλλους στο ΕΣΥ, ας φροντίσει ο Λόβερ...

14 Μαρτίου 2012, 17:51:45
Απάντηση #76
Αποσυνδεδεμένος

mandreou

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΙΤΕ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2012, 17:56:54 από mandreou »

14 Μαρτίου 2012, 19:12:32
Απάντηση #77
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθώς οι ιατροί των Μονάδων Υγείας ΕΟΠΥΥ έχουν προθεσμία μέχρι 31/3/2012 να προμηθευτούν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παράλληλα δεν έχει ολοκληρωθεί η δικτύωση των Μονάδων Υγείας, οι οποίες εντάσσονται σταδιακά, η εφαρμογή του νέου μέτρου αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Μάλλον κατάλαβε μέχρι πού φτάνει η ..."δικαιοδοσία" του. ( "Δικαιοδοσία" το λέμε τώρα; )

Με την απόφασή του αυτή, απλά επιβεβαίωσε την ποινή του 1 ευρώ σε όποιον ιατρό του ΕΣΥ και ιατρό non-ΕΣΥ non-ΕΟΠΥΥ (τσςςς... που τα βρίσκω ο π...ς) εκδόσει χειρόγραφη συνταγή. Aγνό χάος
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαρτίου 2012, 19:25:13 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαρτίου 2012, 19:37:24
Απάντηση #78
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Αναστέλλεται γράφει στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ. Γενικά. Άρα ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αναζητήσει το 1 ευρώ του κόστους διαχείρισης από τους γιατρούς.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

14 Μαρτίου 2012, 19:52:01
Απάντηση #79
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

"Αναστέλλεται ... για τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ"

Μου θυμίζουμε τους παρατρεχάμενους του Μάο που προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν το βαθύτερο νόημα της σκέψης του "σοφού Αρχηγού" έστω και όταν αυτός μιλούσε για αγριογούρουνα...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαρτίου 2012, 20:29:45
Απάντηση #80
Αποσυνδεδεμένος

esrgp

Επισυνάπτω την απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Αν διαβάσετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι αναφέρεται στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ. Αυτές είναι τα πρώην ΙΚΑ. Τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία δεν ανήκουν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ. Άρα δεν μας καλύπτει αυτή η απόφαση νομικά. Η γνώμη μου πάντως είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση που γινόταν αναφορά σε κέντρα υγείας και ΠΙ πώς είναι δυνατόν να αναιρεί εφαρμογή νόμου του κράτους και υπουργικής απόφασης μία απόφαση που εκδίδει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ;
Σήμερα  ήρθαν 2 φαξ στο κέντρο υγείας από την ΥΠΕ όπου υπάγεται το δικό μας νοσοκομείο τα οποία ήταν υπογεγραμμένα από τον υποδιοικητή της ΥΠΕ . Στο πρώτο έλεγε να συνεχίσουν τη συνταγογράφηση με το παλιό σύστημα οι αγροτικοί γιατροί και στο δεύτερο συμπεριλάμβανε και τους γενικούς γιατρούς τους οποίους είχαν ξεχάσει (ως συνήθως).Επίσης ανέφερε ότι από 1/4/2012 αναμένεται νέα εγκύκλιος που θα ρυθμίζει το θέμα.
Θεωρητικά πάλι ακάλυπτοι είμαστε αφού ακόμη δεν υπάρχει νόμος ή υπουργική απόφαση που να αναιρεί την υπάρχουσα.

14 Μαρτίου 2012, 20:41:15
Απάντηση #81
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητοί φίλοι, έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας και δικαίως προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Όμως θα παραθέσω το κείμενο του νόμου ως έχει για να κάνω κάποια σχόλια.
Ο νόμος λοιπόν λέει επί λέξει:

Άρθρο 24, παρ. 4. «Καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των συνταγών φαρμάκων από τα φαρμακεία προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ανεξάρτητα του τρόπου συνταγογράφησης της συνταγής από τον ιατρό (ηλεκτρονική ή χειρόγραφη). Για κάθε χειρόγραφη συνταγή που καταχωρείται ηλεκτρονικά από τα φαρμακεία προς τους Φ.Κ.Α., οι ιατροί που συνταγογραφούν χειρόγραφα επιβαρύνονται με την καταβολή ποσού αποζημίωσης προς τα φαρμακεία που καταχωρούν τις συνταγές.
Χειρόγραφες συνταγές σε καμία περίπτωση δεν αποζημιώνονται από τους Φ.Κ.Α. και τα φαρμακεία δεν μπορούν να απαιτήσουν πληρωμή για τις συνταγές αυτές.
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζεται το ύψος του ποσού, ο τρόπος είσπραξης και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.»

Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να δείς εδώ ότι:

1ον: Δεν εξουσιοδοτεί τον υπουργό για να πεί ποιοι μπορούν να θεωρούνται παράνομοι και να πληρώνουν το πρόστιμο και ποιοι όχι. «ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ» ΠΕΡΝΆΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΑΠΌ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΌ ΚΑΙ ΠΈΦΤΕΙ ΠΡΌΣΤΙΜΟ» Τελεία και παύλα. Άρα κανείς δεν εξουσιοδοτείται να δημιουργήσει κατηγορίες γιατρών που παίρνουν οι όχι πρόστιμο. Άσχετο με απλά λόγια το αν έχει ή όχι υποδομή, το αν είναι στον ΕΟΠΥ ή σε Ταμείο εκτός ΕΟΠΥΥ ή σε Κ.Υ. ή σε Π.Ι. ή, ή. «ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ». Τέτοια περιγράφει η υπουργική απόφαση που το συνοδεύει, αλλά όμως, δεν έχει εξουσιοδωτηθεί από το νόμο να περιγράφει τέτοια, όπως φαίνεται παρακάτω.

2ον: Στον υπουργό ανατίθεται να ορίσει το ποσόν και το πώς θα εισπράττεται. ΟΧΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ.

3ον: Εξουσιοδοτεί τον υπουργό και μόνον. Κανέναν άλλον, είτε είναι Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ, είτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι γεγονός ότι έχουν χάσει το μπούσουλα με την θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε. (Απορώ: Ήξεραν τι νομοθετούσαν?) Γι’ αυτό όλοι, Διοικητές Νοσοκομείων, ΥΠΕ, ΕΟΠΥΥ προσπαθούν να δώσουν κάποιες ερμηνείες και χρονικές παρατάσεις.
Όμως, Ο ΝΟΜΟΣ ΟΥΤΕ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ (στο σημείο αυτό) ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ. Ισχύει από τη δημοσίευσή του.

Προσπαθούν –είναι αλήθεια- οι ανωτέρω να δώσουν μία λύση πρίν είναι πολύ αργά.
Όμως η λύση είναι μία: ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΝΟΜΟΥ αλλάζουν τα πράγματα.

Εναλλακτικά, και έως να υπάρξει άρθρο νόμου, θα μπορούσε ο υπουργός που εξουσιοδοτείται από το νόμο να ορίσει το ποσόν, να πεί ότι θα είναι 0,0000000000001 Ευρώ τη συνταγή. Έτσι, κανείς δεν θα ανησυχούσε για το αιτούμενο ποσόν του προστίμου που μπορεί να λάβαινε και κανείς δεν θα απαιτείτο να κάνει αυθαίρετες –έστω και καλόβουλες- ερμηνείες ή να εφευρίσκει παρατάσεις με μη σύννομες υπουργικές αποφάσεις.

Όλα τα άλλα –ακόμη και η υπουργική απόφαση που θα δούμε σε λίγες μέρες –πιστέψτε με- και θα λέει ότι τα Π.Ι. εξαιρούνται έως να αποκτήσουν εξοπλισμό –και διάφορα παρεμφερή, δεν έχουν σημασία και νομική ισχύ, γιατί από τη μία δεν προβλέπει -παρέχει ο νόμος στον υπουργό τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο και από την άλλη, έστω και χωρίς να το προβλέπει, αυτός αν το κάνει και τον πιστεύω ότι δεν θα κινήσει διαδικασίες καταλογισμού και είσπραξης, αλλά έχω δύο ερωτήματα:
1ον: Θα είναι αυτός σε λίγες μέρες στα πράγματα για να τηρήσει αυτά που λέει? Αν δεν είναι ή δεν τα τηρήσει, ξέρετε για τι ποσά μιλάμε σε ορισμένες περιπτώσεις?
2ον: Ο νόμος λέει ότι αυτό το ποσόν το δικαιούνται οι φαρμακοποιοί για τον κόπο τους να περάσουν τις χειρόγραφες σε ηλεκτρονικές. Αφού λοιπόν, όλες οι «ερμηνείες» που είδαμε ως τώρα, δεν απαλλάσσουν παράλληλα και τον φαρμακοποιό (με εξαίρεση τη νέα του ΕΟΠΥΥ, που όμως δεν είναι σύννομη), ποιος μου λέει εμένα ότι αύριο, ανεξαρτήτως προθέσεων του υπουργού, δεν θα απαιτήσουν οι φαρμακοποιοί την εφαρμογή του νόμου (όχι της υπουργικής απόφασης που δεν έχει έρεισμα νομικό) και δεν θα απαιτήσουν τα ευρώπουλα που αντιστοιχούν στις χειρόγραφες που τις μετουσίωσαν σε ηλεκτρονικές?

Είναι καταθλιπτικοί οι συνειρμοί που μου έρχονται με τα παραπάνω, αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να τα μοιραστώ γιατί χωρίς να τα κωδικοποιήσουμε κάπως έτσι, χάνουμε την ουσία της «δίωξής μας» και συνεπώς και της άμυνάς μας.

Υ.Γ.: Σε εμάς -μέχρι στιγμής- ούτε ο Εισαγγελέας αποπειράθηκε να μας πιέσει, ούτε η ΥΠΕ ή ο Διοικητής. Συζητούν μαζί μας και προσπαθούν –και με τη συνεργασία του Δήμου που μας συμπαραστέκεται σθεναρά- να βρουν λύση άμεσης μηχανοργάνωσης των ιατρείων.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

14 Μαρτίου 2012, 22:05:41
Απάντηση #82
Αποσυνδεδεμένος

Ε.ΚΟ.ΓΕΝ. ΙΑ

Η παραπάνω παράθεση του κ. Μιχάλη είναι πλήρης και εντελώς διαφωτιστική και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μπούσουλας από όλους τους γιατρούς των Π.Ι.
Όσον αφορά την απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΠΥ καθώς και άλλες σχετικές από ΥΠε και Διοικητές  έχω να πω ότι οι συντάκτες τους στερούνται και της στοιχειώδους γνώσης διοικητικού δικαίου. Μια διοικητική πράξη, όπως είναι η υπουργική απόφαση, ανακαλείται ή τροποποιείται από το όργανο που την εξέδωσε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από τον ΥΥκΚΑ.

14 Μαρτίου 2012, 22:05:55
Απάντηση #83
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Υπάρχει κάτι που κανένας δεν έχει καταλάβει.
Το PSI μπορεί να μας έδιωξε πολλά χρέη αλλά έχει απίστευτες επιβαρύνσεις σε πράγματα που μέχρι σήμερα καθυστερούσαν.

Η υπουργικη απόφαση ήταν έτοιμη από πριν και έπρεπε να βγει και να εφαρμοστεί άμεσα. Αυτό δεν θα αλλάξει. Όπως και πολλά άλλα πράγματα. Μην ονειρεύεστε.
Υπήρχαν πολλοί συνάδελφοι που τα έβλεπαν και σήμερα είναι με Η/Υ ενώ κάποιοι άλλοι περίμεναν από την διοικηση να τους ξυπνήσει. Όσοι είχαν στείλει εξαρχής τα έγγραφα τους, σήμερα κανένας εισαγγελέας δεν μπορεί να τους εντέλει. Εάν θέλει κάποιον να πιάσει, ας πιάσει τους αποδέκτες των εγγραφων που κωφευαν.

Μεγάλο ζόρι επίσης θα τραβήξει πλέον και το σύστημα e-syntagografisi.gr που είναι φτιαγμένο να καλύπτει τις εικαστικές ορέξεις των υπευθύνων του αλλά όχι την αποτελεσματικότητα του.
Το 40% του φόρτου λειτουργίας του οφείλεται σε κακό σχεδιασμό της λειτουργίας της εφαρμογής. Επειδή προσπαθώ να φτιάξω αυτές τις μέρες ένα Module επικοινωνίας και το έχω βάλει σε καταγραφή για κάθε συνταγή που γράφω, μπορώ να σας πω ότι ο τύπος που το έφτιαξε πρέπει να έκανε την πτυχιακή του.

Μακάρι, το εύχομαι, να βγω ψεύτης.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Μαρτίου 2012, 22:49:33
Απάντηση #84
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Επειδή, παρά τις όποιες ανακοινώσεις, συνεχίζεται η σύγχιση και τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά αντίθετα η κατάσταση με την ποινή στις χειρόγραφες συνταγές μπερδεύεται όλο και περισσότερο, δεν θα πρέπει πολύ σύντομα να ξεκαθαρίσει το πράγμα? Με ασθενείς έχουμε να κάνουμε.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

15 Μαρτίου 2012, 00:02:51
Απάντηση #85
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Θα αποτολμήσω μια ιδέα άμεσα υλοποιήσιμη. Ξέρω ότι δεν θα την συμπαθήσουν πολλοί συνάδελφοι, αλλά είναι μια άμεση διέξοδος. Και είναι και κίνητρο για να κάνεις ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Για μένα τα usb stick με ασύρματα δίκτυα δεν θα δουλέψουν ποτέ σε ραχούλες, βουνά, καφενεία, κλπ. Επίσης, επειδή ξέρω τη δέσμευση για ηλεκτρονική συνταγογράφηση και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν μόνιμες αλλαγές προτείνω το εξής:

Ο ιατρός γράφει χειρόγραφη συνταγή από το μπλοκ του ΙΚΑ και την δίνει στον ασθενή. Όταν επιστρέψει στη βάση του ο ιατρός περνά την συνταγή ηλεκτρονικά την ίδια μέρα χωρίς να την τυπώσει.
Ο φαρμακοποιός όταν λαμβάνει την χειρόγραφη συνταγή από το μπλοκ του ΙΚΑ την εκτελεί κανονικά, δίνει τα φάρμακα στον ασθενή και την επόμενη μέρα από την έκδοση της συνταγής με αναζήτηση του ΑΜΚΑ ασθενούς, ΑΜΚΑ ιατρού & ημερομηνία έκδοσης βρίσκει και εκτελεί ηλεκτρονικά την συνταγή και καταθέτει την χειρόγραφη μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής εκτέλεσης. Εάν δεν βρει την συνταγή, την περνάει όπως λέει ο νόμος και χρεώνεται ο ιατρός με 1 ευρώ.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια ελάχιστη αλλαγή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης:
Πρέπει ο φαρμακοποιός να μπορεί να αναζητήσει συνταγή όχι μόνο με τον κωδικό συνταγής αλλά και με το συνδυασμό που ανέφερα παραπάνω: ΑΜΚΑ γιατρού-ασθενή & ημερομηνία εκτέλεσης. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα καθώς δεν απαιτείται αλλαγή στη βάση της e-syntagografisi και αλλάζει μόνο η σελίδα της αναζήτησης.
Όσοι φοβούνται για ατασθαλίες των φαρμακοποιών τότε αρκεί να προστεθεί ένα tick "χειρόγραφης" με ένα πεδίο για να μπαίνει ο κωδικός της χειρόγραφης συνταγής του μπλοκ και ο φαρμακοποιός κάνει αναζήτηση βάση ΑΜΚΑ ασθενή και κωδικού χειρόγραφης συνταγής. Αυτό θέλει κάποιες παραπάνω αλλαγές.

Η παραπάνω περίπτωση διπλασιάζει την δουλειά στα ιατρεία αλλά είναι η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ χωρίς προβλήματα που υποχρεώνει για ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μπαίνει σε λειτουργία άμεσα.

15 Μαρτίου 2012, 09:22:01
Απάντηση #86
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Να προτεινω και εγω κατι?Κ εγω μπορει να εκνευρισω κάποιους αλλα κουβεντα κανουμε....

Ο ιατρος λοιπον γραφει χειρογραφα τη συνταγη στη "ραχουλα" ή στο καφενειο του χωριου ή στη σταση του ΚΤΕΛ(που λεει και ο κος ΜΙΧΑΛΗΣ) ,εκι δηλ που δεν πιανει οχι μονο ιντερνετ αλλα ενιοτε ουτε κινητο.Ο ασθενης παιρνει τη χειρογραφη ,εχει κατι απτο στο χερι του ώστε να μην φωναζει και να μη γκρινιαζει και εν συνεχεια ο ιατρος πηγαινει στην εδρα ή στο σπιτι του(αληθεια μπορει με τους κωδικους του να συνταγογραφησει κανεις απο το σπιτι του?) που εχει υπολογιστη-ιντερνετ και συνταγογραφει ηλεκτρονικα οπως ακριβως τα λεει ο Κουναλακης παραπανω.Εξάλλου υπάρχουν 9.000.000 μη διαθεσιμα συνταγολογια που σαπιζουν και θα πανε αχρηστα...

ΟΜΩΣ:
Για τον διπλο κοπο του στη συνταγογραφηση (χειρογραφη και ηλεκτρονικη)το υπουργειο αποζημιωνει το ΙΑΤΡΟ με 1 ευρω ανα συνταγη(ή εστω με μια τιμη που θα ορισουν).

Γιατι δηλ να τα πάρει ο φαρμακοποιος αυτα τα λεφτα και οχι ο ιδιος ο ιατρος?Φυσικα απο την ημερομηνια εκδοσης της χειρογραφης μεχρι να γινει ηλεκτρονικη απο τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ το συστημα πρεπει να επιτρεπει 1-2 εργασιμες μερες.
Εαν δε συνταγογραφησει ηλεκτρονικα και ο φαρμακοποιος εκτελεσει τη χειρογραφη και αναγκαστει να τη μετατρεψει ο ιδιος σε ηλεκτρονικη,οκ τοτε ας εχει ο γιατρος το πεναλτι του 1 ευρω.

Μιλαμε δηλ για διπλη δουλεια απο τον ιατρο αλλα τουλαχιστον θα αποζημιωνεται...
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Μαρτίου 2012, 09:25:30 από jack »
+

15 Μαρτίου 2012, 09:39:04
Απάντηση #87
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Να είμαι ειλικρινής jack δεν μίλησα για αποζημίωση για το γιατρό. Και το 1 ευρώ που υποσχέθηκαν στους φαρμακοποιούς το θεωρώ τεράστιο ποσό, Θα έπρεπε να είναι με το ζόρι 20 λεπτά.
Όμως, έχοντας εμπειρία από το πως λειτουργεί ένα stick σε συνθήκες ραχούλας ή καφενείου, θα είσαι πολύ καλύτερα να τα γράψεις χειρόγραφα και να φύγεις 1.5 ώρα νωρίτερα να πας στη ζεστασιά σου να τα περάσεις ηλεκτρονικά και θα υπάρχει και άλλο όφελος που αυτή τη στιγμή γίνεται πανικός: Που θα βρουν μελάνια & χαρτιά; σε 2 εβδομάδες θα αγοράζετε το χαρτί. Τουλάχιστον με αυτή τη λύση παίρνουν παράταση χρόνου χωρίς να καταστρατηγείται η υπουργική απόφαση να οργανωθούν. Τώρα πλέον μπορείς να πιέσεις άμεσα τη διοίκηση σου να σου πάρει υπολογιστή και δεν την πληρώνει ο κόσμος στο ενδιάμεσο. Συνταγολόγια άλλα δεν θα τυπώσουν, συνεπώς υπάρξει ημερομηνία λήξης.

15 Μαρτίου 2012, 09:59:11
Απάντηση #88
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Το 1 ευρω που υποσχεθηκαν στους φαρμακοποιους και θα παρακρατηθει απο τον ιατρο προσωπικα δε μου κανει για αμοιβη προς το φαρμακοποιο αλλα ΤΙΜΩΡΙΑ-εκφοβισμο προς τον ιατρο.Γι'αυτο και ειναι τοσο μεγαλο ποσο αναλογικα(εχεις δικιο,θα συμφωνησω)
Το Θεμα ειναι πως οντως κάποια στιγμη και τα συνταγολογια θα τελειωσουν και η όλη κατασταση δε μπορει να διαιωνιζεται.Επειδη ομως απο προσωπικα βιωματα σου λεω πως θεωρω πολυ πολυ δυσκολο εως ΑΔΥΝΑΤΟ καποια στιγμη ΟΛΑ τα περιφερειαα ιατρεια (εδρες και λοιπα αυτων) να εξοπλιστουν με υπολογιστες ,2 τινα μπορει να συμβουν
1.Να μην ισχυσει η ηλεκτρονικη για περιφερειακα ιατρεια(βαση νομου)
2.Να βαλουμε τον ιατρο των περιφερειακων να κανει διπλη δουλεια,δηλ να γραφει χειρογραφα και κατοπιν ηλεκτρονικα.
Και πάλι σου αναφερω πως οταν χθες και μονο εγραψα 44 ασθενεις στο βιβλιο κινησης του ιατρειου (που μεταφραζονται σε πανω απο 60 συνταγες) και στο καπακι πηγα για εφημερια ειλικρινα δεν ειχα καμμια μα καμμια διαθεση μετα να καθισω να ξαναγραψω αυτες τις συνταγες φτου και απο την αρχη.Μπορει τους 44 ασθενεις να τους ξεπεταξα σε 4-5 ωρες και θα μου πεις πως βαση νομου οφειλω να εργαστω επιπλεον 2 ωρες (7ωρο)αρα δε δικαιουμαι να παραπονιεαι πιστευω ομως πως η δουλεια του ιατρου δεν ειναι ποσοτικη δηλ πόσους εξυπηρετησα αλλα το θεμα αν μπορει ένας ιατρος να βλεπει ΠΟΙΟΤΙΚΑ απεριοριστους ασθενεις για ενα 7ωρο που οριζεται η εργασια του και ενιοτε εν συνεχεια να παει για ΕΦΗΜΕΡΙΑ.
Εαν ισχυσει η διπλη δουλεια για τον ιατρο(χειρογραφα και ηλεκτρονικα) χωρις αντικρυσμα επετρεψε μου να σου πως πως σε μια φαση που οι μισθοι εχουν περικοπει και η δουλεια μας εχει σχεδον διπλασιαστει(πολυσ κοσμος πλεον ερχεται στα περιφερ ιατρεια για συνταγογραφηση-εξεταση,ειδικα πρωην ασφαλισμενοι του ΟΠΑΔ) το μονο που θα καταφερουν θα ειναι να εχουν κουρασμενους και εκνευρισμενους ιατρους ΠΦΥ κατι που σταδιακα θα κανει την αντανακλαση του στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ.Θα μου πεις"και καλα,η αποζημιωση θα σε κανει λιγοτερο κουρασμενο?" και θα απαντησω "Σσφως όχι αλλα ειναι μια δικαιωση-αναγνωριση και δε θα με κανει να αιθανομαι κοροιδο".Ειναι απλα καλυτερο απο το χειροτερο.Δεν ειναι κατι που προτεινω με χαρα προσδοκωντας να βγαλω και άλλα φραγκα....Ειναι απλα ενας τροπος να γλυκανουμε το χαπι...

Προσωπικα καπως ετσι βλεπω τα πραγματα σε μια εποχη πο η δουλεια μου εχει αυξηθει πολυ και οι αποδοχες μου εχουν μειωθει αισθητα.Οκ να βαλω πλατη στο συστημα και να βοηθησω που νομιζω ηδη το κανω με παραπανω δουλεια και τσεκουρεμενο μισθο αλλα συγνωμη για την εκφραση εδω μου ζητουν να βαλω και τα οπισθια μου...

Και κατι άλλο: το να πιεσω τη διοικηση να μου παρει υπολογιστη μπορει να αποβει μπουμερανγκ γιατι αν μου αγορασουν υπολογιστη θα μου που μετα "οριστε κυριε σου φεραμε αυτο που ζητησες,κοψε τωρα το λαιμο σου και γραφε ηλεκτρονικα'.
Θελω να πω πως το να μου "χαρισουν" ενα λαπτοπ δεν εχει νοημα εαν δε μου εξασφαλισουν  συνδεση ιντερνετ και αναλωσιμα εκτυπωτη.Μην πεσουμε σε αυτη την παγιδα....
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Μαρτίου 2012, 10:04:09 από jack »
+

15 Μαρτίου 2012, 10:10:13
Απάντηση #89
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
jack, εκεί που είσαι ήμουνα και καταλαβαίνω πολύ καλύτερα από αυτούς μας διαβάζουν τι εννοείς.
Το επόμενο βήμα θα είναι να κοπούν οι ραχούλες και τα καφενεία. Ποια θα είναι η επόμενη λύση δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι τέτοια χωριά θα δέχονται ιατρούς με κινητές μονάδες.
Και που διορίζονται ακόμη γενικοί ιατροί στα αγροτικά είναι γιατί η τρόικα δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι σε θέσεις που προκηρύσσονται για 1 έτος μπορεί να πάρει την θέση κάποιος μόνιμος. Όταν το πάρει χαμπάρι..... Θα γίνουν θέσεις σύμβασης έργου για ένα χρόνο.