Με την ευκαιρία αυτού του thread σκέφτηκα να παραθέσω κι εγώ τη δική μου εμπειρία σχετικά με την καταβολή του χρονοεπιδόματος. Στο Γ.Ν. Καβάλας στο οποίο εργάζομαι μας κοινοποίησαν (σε όσους συναδέλφους διοριστήκαμε μετά την 30/6/2011) ότι οφείλουμε να επιστρέψουμε όλα τα χρονοεπιδόματα που μας έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα και μάλιστα να συναινέσουμε με τη γνωστή υπεύθυνη δήλωση για παρακράτηση εώς το 1/10 επί του βασικού μισθού. Οι εν λόγω κύριοι στο Γ.Ν. Καβάλας, κοινοποιώντας μας το συγκεκριμένο έγγραφο του ΓΛ του κράτους, θεώρησαν σωστό να προβούν στην άμεση παρακράτηση του χρονοεπιδόματος σε ένα μόνο μίσθωμα (αυτό του Δεκεμβρίου), δίχως καν να έχουμε καταθέσει την οποιαδήποτε υπεύθυνη δήλωση-συναίνεση επί του θέματος αυτού.
Συγκεκριμένα στην περίπτωσή μου, έχοντας σαν βασικό μισθό το ποσό των 1468 ευρώ (μικτά) ως επιμελητής Β', κρίνανε σωστό την άμεση παρακράτηση 2 χρονοεπιδομάτων (συνολικό ποσό 469,76 ευρώ μικτά) θεωρώντας ότι έπρεπε να θέσουν σε άμεση εφαρμογή την κατάργηση του χρονοεπιδόματος από 1/10/2012. Φυσικά το ποσό αυτό όχι μόνο δεν υπερβαίνει το 10% βάσει της συναίνεσης, αλλά φτάνει περίπου το 32% επί του βασικού.
Προσωπικά θα καταθέσω αναφορά για καταλογισμό ευθυνών για τη συγκεκριμένη αυθαίρετη παρακράτηση επιφυλασσόμενος κάθε νόμιμου δικαιώματός μου, και όλα αυτά πρωτού καν τεθούν σε εφαρμογή οι νομοθετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τα ειδικά μισθολόγια...
Και τέλος πάντων, σα νεοδιόριστοι που είμαστε, κάποια στιγμή πρέπει μας να δωθεί η δυνατότητα εθελούσιας εξόδου από το δημόσιο, χωρίς τις κυρώσεις που επιβάλει ο νόμος Λοβέρδου για 5ετές εμπάργκο πριν τη συμπλήρωση 2 χρόνων υπηρεσίας από τη μέρα διορισμού... Έχουμε καταντήσει να επιτελούμε πλέον δεύτερη στρατιωτική θητεία στο ΕΣΥ (πέρα από τη υποχρεωτική στον ΕΣ για μας τους άρρενες), με τη διαφορά ότι πλέον επιδοτούμε και τον εργοδότη μας (μαζί με τη φορολογική λαίλαπα που μας έχουν ήδη επιβάλλει)...