Ένα μήνυμα από πολύ παλιά (για όσους δεν θυμούνται, σχετικό με τις προτάσεις της ΟΕΝΓΕ για τα "πρότυπα εφημέρευσης" ανάλογα με τη δύναμη κλινών) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΚι ένα απόσπασμα από το "Επιχειρησιακό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης Νοσοκομείων" (γνωστό και ως "σχέδιο Λιαρόπουλου").
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από κάποιον φορέα μια στοιχειώδης πρόταση οργάνωσης δομών για την αντιμετώπιση των ΑΕΕ. Πέρα από τα οφέλη των ασθενών, τα κέρδη είναι πολλαπλά και σε οικονομικό επίπεδο τόσο άμεσα όσο μεσο- και μακροπρόθεσμα. Το σχέδιο αποτεφρώθηκε από τον τοπικό και κεντρικό συνδικαλισμό, ενώ ο Λοβέρδος μίλησε για "του καθενός τον κανακάρη" αποδεχόμενος ότι οι κανακάρηδες έχουν μεγαλύτερη δύναμη από έναν υπουργό (ήταν και η φράση με την οποία όφειλε να παραιτηθεί).
Από τότε, τόσο οι "ομοσπονδιακοί" όσο και οι επιστημονικές εταιρίες των ειδικοτήτων δεν άρθρωσαν ούτε μια πρόταση, όχι με ποιον τρόπο θα γίνει ο ακρωτηριασμός του ΕΣΥ λιγότερο οδυνηρός, αλλά πώς αυτό μπορεί να ανασυνταχθεί, με τα μέσα που υπάρχουν, ώστε να συντονιστεί με τις σύγχρονες επιστημονικές απαιτήσεις. Αν κάποιος σκέφτεται επαναστατικά, τότε η μεγαλύτερη επανάσταση θα ήταν η αποκέντρωση του συστήματος, με δημιουργία αυτοδύναμων "περιφερειακών" νοσοκομείων
στην περιφέρεια. Τα οφέλη είναι αυτονόητα. Τα συμφέροντα που θα έθιγε ένα τέτοιο σχέδιο (=κανακάρηδες) δεν τα ήξερε ούτε ο Λοβέρδος. Στην "περιφέρεια" καλά καθόμαστε στην ησυχία μας, και στο κέντρο καλά αρμέγουμε την περιφέρεια.
Η δουλειά του Νευρολόγου το 2012 είναι να κάνει θρομβολύσεις και όχι να "βλέπει" ιλίγγους, να "γράφει" ζάναξ και να "δίνει" γνωματεύσεις. Αν και εγκατεστημένος στη Βέροια προτιμώ να πηγαινοέρχομαι στην Κοζάνη ή τα Γιανιτσά και να κάνω αυτό για το οποίο με πληρώνουνε. Δυστυχώς είναι πολύ αργά, φοβάμαι. Το τσεκούρι θα πέσει πάνω σε νούμερα και προϋπολογισμούς αδιάκριτα, χωρίς κανένα επιστημονικό και επιδημιολογικό κριτήριο. Η ερώτηση της ψηφοφορίας δεν μπορεί να απαντηθεί. Ποιες "συγχωνεύσεις"; Με ποιο πρόγραμμα;
Οι "επικείμενες συγχωνεύσεις" είναι συνώνυμες με την πλήρη διάλυση.
Οι συνδικαλιστές μπορούν να συνεχίσουν να σπέρνουν επισχέσεις για τα κονδύλια των εφημεριών.
Οι ιατρικοί σύλλογοι μπορούν να συνεχίσουν να φωνάζουνε για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ.
Οι επιστημονικές εταιρίες μπορούν να συνεχίσουν να συνεδριάζονται.
Οι ψηφοφόροι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να ζητάνε "γνωματεύσεις" (όλο και κάποιος θα βρεθεί να τις δώσει).
Η διάλυση έχει προγραμματιστεί και δεν υπάρχει επιστροφή.
Οι γιατροί δεν μπορούν πια να είναι μέρος της λύσης. Αν υπάρχει κάποια λύση, θα την δώσουν κάποια μέρα οι Πολίτες (και όχι οι ψηφοφόροι).