Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Οκτωβρίου 2024, 01:33:50

Αποστολέας Θέμα: Η πολιτική του «εμ έτσι, εμ αλλιώς».  (Αναγνώστηκε 3001 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Δεκεμβρίου 2012, 16:38:54
Αναγνώστηκε 3001 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 29/11/2012.
Tου Πάσχου Μανδραβέλη.



Εχουμε ξαναγράψει ότι η μόνη βαριά βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα είναι της μεταφοράς ευθυνών. Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε για την κατάσταση που ζούμε. Αυτοί είναι είτε του εξωτερικού (από την Ιντέλιτζενς Σέρβις μέχρι τον κ. Σόιμπλε) είτε του εσωτερικού (από το πολιτικό σύστημα μέχρι τον δικομματισμό).

Φυσικά κανείς δεν αθωώνει τον δικομματισμό για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. Ούτε καν την Ιντέλιτζενς Σέρβις. Ολοι έχουν ευθύνες, οι οποίες διαφέρουν μόνο ως προς το μέγεθός τους. Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν έχουν τις μεγαλύτερες, αλλά από την άλλη μεριά η Αριστερά δεν βρισκόταν στον Σείριο όταν η Ελλάδα οδηγούνταν σε αδιέξοδο. Ηταν παρούσα και αγωνιζόταν· με θεμιτούς κι αθέμιτους τρόπους. Διά της επιρροής της στα γράμματα και τις τέχνες διαμόρφωσε το ιδεολογικό πλαίσιο της χρεοκοπίας, διά της επιρροής της στους μαζικούς χώρους συνέπραξε στη χρεοκοπία. Οχι καθοριστικά, αλλά έβαλε το (υψωμένο σε γροθιά) χεράκι της: έκλεισε λιμάνια, ακύρωσε έργα πνοής, απέτρεψε επενδύσεις, στήριξε συντεχνίες, έδωσε πολιτική κάλυψη σε κάθε είδους ανομία, διαδήλωσε για εξωτικά επιδόματα, ήταν μπροστά στον αγώνα να μην αλλάξει το ασφαλιστικό κ.λπ. Για κάθε μεταρρύθμιση η Αριστερά προέβαλλε πολλά εμπόδια. Ακόμη και όταν δεν κατόρθωσε να τις ακυρώσει στην πράξη τις μεταρρυθμίσεις έκανε πολύ πιο ακριβές. Τίποτε δεν είναι χωρίς κόστος στην οικονομία. Ακόμη και το κέντρο της Αθήνας που κλείνει καθ’ εκάστη επιβαρύνει την οικονομική λειτουργία της χώρας. Φυσικά είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε ομαδούλας να διαδηλώνει στο κέντρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος από τον πληθωρισμό των διαδηλώσεων.

Είναι πολλοί εκείνοι, οι οποίοι διά του ευφυολογήματος «δεν κυβέρνησε η Αριστερά», ακυρώνουν τους αγώνες της. Οχι μόνο τους προηγούμενους, αλλά και τους μελλοντικούς. Διότι αν η Αριστερά δεν συνδιαμόρφωσε «με ενότητα και πάλη» τη μεταπολίτευση, ποιος ο λόγος να συνεχίζει στην ίδια ρότα; Δεν έμαθε από την αποτυχία των προηγούμενων κινητοποιήσεών της; Δεν κατάλαβε ότι όλα -μα όλα!- σ’ αυτή τη χώρα τα κάνει ο «δικομματισμός» και η ίδια, όσο και να χτυπιέται στους δρόμους, δεν έχει μερτικό ευθύνης; Εκτός, πάλι, αν υπάρχει παράνοια, η οποία ως γνωστόν είναι «να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα».

Η αλήθεια όμως είναι πιο πεζή. Η Αριστερά ποντάρει στην επικοινωνιακή υπεροχή της, ξέρει ότι μπορεί να πείσει προπαγανδίζοντας τα πάντα και τα αντίθετά τους. Ακολουθεί την τακτική του «εμ έτσι, εμ αλλιώς», που λέει με τη θεσσαλική του προφορά ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης. Από τη μια μεριά, θέλει τα εύσημα του αγώνα για να μην αλλάξει το ασφαλιστικό: «Οι πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις με επίκεντρο τη ριζική αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική για το Ασφαλιστικό αποτέλεσαν μια σημαντική συμβολή στην αποκατάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ενωτικής συλλογικής δράσης και της μαχητικής αντιπαράθεσης με τις νεοφιλελεύθερες κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης Σημίτη» («Κάλεσμα του Συνασπισμού για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην γενική απεργία της 17ης Μαΐου» 16.5.2001) Από την άλλη, όταν χρεοκοπεί η χώρα και λόγω του ασφαλιστικού φταίει (μόνο) ο δικομματισμός. Αντε και ο καπιταλισμός...


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Δεκεμβρίου 2012, 17:16:21
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Και πάλι θεατές στο ίδιο έργο...
Ναι μεν ο "δικοματισμός κυβέρνησε σε μία φράση", για να αφιερώσουμε ολόκληρο άρθρο σε πιθανές και απίθανες ευθύνες της αριστεράς.
Η αριστερά έστησε το μύθο της ισχυρής Ελλάδας, η αριστερά έκανε την ολυμπιάδα, η αριστερά διασπάθησε το δημόσιο χρήμα σε όλους αυτούς τους απίθανους εργολάβους, η αριστερά έστησε το "δημόσιο" στα μέτρα της πελατείας της , η αριστερά ασκούσε πολιτική για το φάρμακο, η αριστερά διόριζε, η αριστερά έλεγχε τα συνδικάτα (αλήθεια πόσα αριστερά συνδικάτα θυμάστε..),η αριστερά έστηνε τις οφσορ, η αριστερά έστησε το ιδεολογικό πλαίσιο της χρεωκοπίας, μαζί με τη γενιά της μεταπολίτευσης. Και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιρλανδία, την Πορτογαλλία, , την Ισπανία , την Ιταλία , την Κύπρο, τις ΗΠΑ, την Αργεντινή....
Οι περίφημες "αγορές" και τα νεοφιλελεύθερα δόγματα προσάτευαν όλα αυτά τα χρόνια τις κοινωνίες και τους ανθρώπους από την κομμουνιστική λαίλαπα και τον Τσίπρα.
Μάλιστα,  η χρεοκωπία είναι το έργο της ιδεολογικής ηγεμονία της αριστεράς. Η αριστερά χρεοκώπησε τα ταμεία. Η αριστερά διαχειριζόταν κατά το δοκούν τα τερ΄στια κεφάλαια των ταμαίων, η αριστερά έδοσε τις εντολές γιοα τα δομημένα, η αριστερά έσπρωξε τα χρήματα των ταμείων στο χρηματηστήριο για να μη σπάσει η φούσκα, η αριστερά κούρεψε τα ομόλογα των ταμείων, η αριστερά έδινε τις μαιμού συντάξεις, όταν κάθε τοπικός πολιτευτής έδινε αναπηρικές στα πελατάκεια του.

Και επειδή ως "αριστερός" δίνω το αίμα μου για να στηρίξω ένα γ@μημένο δημόσιο ιατρείο και θα βρεθώ κατηγορούμενος για υπερσυνταγογράφηση τα παίρνω στο κρανίο.
Γιατί θα έρθει ο κάθε αλήτης Μανδραβέλης να με δείξει με το δάχτυλο , παρέα με τους ηλίθιους που συναγελάζεται και να με υποδείξουν ως υπεύθυνο για τη σπατάλη...
Αι σιχτίρ πληρωμένοι κοντυλοφόροι ...

1 Δεκεμβρίου 2012, 20:49:26
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Γιατί διαμαρτύρεσαι κ. Μακρέα?
Βεβαίως η αριστερά τα έκανε όλα αυτά που ειρωνεύεσαι. Αρκεί να τα δείς με το μάτι του κ. Μανδραβέλη.
Όταν στην αριστερά υποτίθεται ότι ανήκει και το ΠΑΣΟΚ –και μάλιστα είναι βασικό της κομμάτι- τότε ναι, η αριστερά τα έκανε όλα αυτά.
Και ας μη ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ με κάποια έργα και πολλά λόγια προσπάθησε να περνιέται σαν η ακραιφνής αριστερά.
Και αυτό βολεύει κάποιους τώρα, όπως το λόμπι που εκπροσωπεί ο κ. Μανρδαβέλης.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2012, 20:45:22 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

4 Ιανουαρίου 2013, 21:20:25
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
"Εχουμε ξαναγράψει ότι η μόνη βαριά βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα είναι της μεταφοράς ευθυνών."

Θέλω λίγο "υπεδημοσιογράφο".
Λίγο σταυροφόρο της κάθαρσης
το μαχητή της τροικανής δημοσιογραφίας
τον άοκνο στηλιτευτή της άθλιας αριστεράς
τον τιμωρό των δημόσιαων υπαλλήλων
τον άντρα που δε μεταφέρει ευθύνες
το σύζυγο της ιδιαιτέρας, που ουδεμία σχέση έχει, ως αυτόνομη (από τη γυναίκα του ίσως...) προσωπικότητα.

Τα κολητηλήκια και οι διθύραμβοι για τον προιστάμενο της γυναίκας του απολύτως τυχαία...
Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος...
Κάνω??

5 Ιανουαρίου 2013, 00:25:15
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη σύζυγο του, αλλά και στον ίδιο που εργάζεται στον δημοσιογραφικό όμιλο του Αλαφούζου, γνωστού ως Τουίτι λόγω της εκπληκτικής ομοιότητάς του -στο προφίλ 3/4 κυρίως- με το γνωστό καναρίνι-καρτούν.
Το ότι πρέπει ο δημοσιογράφος κάπως να βιοπορίζεται, δεν αναιρεί -υποθέτω- την ουσία και την ορθότητα των θέσεων που εκφέρει ή υποστηρίζει όταν αυτές αποτυπώνουν την πραγματικότητα και την αλήθεια, ειδικά σε θέματα άσχετα με την επαγγελματική δράση της συζύγου του, για τις οποίες (θέσεις) τον έχουμε κατά καιρούς επαινέσει, ενώ πολλές από τις τοποθετήσεις του σε θέματα που μας αφορούν, βασίζονται και σε δικές μας υποδείξεις/υπομνήσεις που του απευθύναμε προσωπικά. Μήπως φταίμε κι εμείς;
Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να θεωρούμε συνενόχους τους συμβίους/ες των πάλαι ποτέ εργαζόμενων στο ιδιαίτερο γραφείο του νυν φυλακισμένου Λαυρεντιάδη;
Σίγουρα η επιλογή της συζύγου του δημοσιογράφου από τον συντοπίτη της διαβόητο πλέον οικονομικό εγκληματία (λόγω της υπόθαλψης μεγαλο-φοροφυγάδων) Παπακων/νου ως στενή συνεργάτιδά του, είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική για την ίδια, και μένει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές να της επιβάλλουν την αυστηρότερη των προβλεπόμενων για τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε ποινή, αν βρουν στοιχεία εναντίον της.   
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιανουαρίου 2013, 10:03:41 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Ιανουαρίου 2013, 08:24:17
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προκλητικός για μία ακόμη φορά ο Λουράντος: Δεν του ζήτησε κανείς να "χαρίσει" (όπως λέει) το φαρμακείο του στους ΦχΦ. Απλά, ζητούμε να επιτραπεί από την Πολιτεία και σε εκείνους να ανοίξουν δικό τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Είναι γνωστα τα καθεστωτικά - μνημονιακά ΜΜΕ που προσπαθούν πασει θυσία να περάσουν τις ... κυβερνητικές θέσεις ! Είναι γνωστά σε όλους μας τα ονόματα των Πρετεντέρη, Τρέμη, Μανδραβέλη, Πορτοσάλτε κ.λ.π. που κατά καιρούς αναλαμβάνουν την κατασυκοφάντηση των κλάδων και την ... εξόντωσή τους! Εχουμε υποστεί επιθέσεις που τελειωμό δεν έχουν. Θα θυμάστε την κα Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ που επιθυμούσε να μπουν τα φάρμακα στους ..... φουρνους στα περίπτερα και στα σούπερ μάρκετ!!! Θα θυμάστε τον κο Μανδραβέλη να γράφει μακροσκελή άρθρα στην Καθημερινή για τα ..... "τεράστια" κέρδη των φαρμακοποιών.!!! Θα θυμάστε τον κο Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ (ακόμα και σήμερα το πρωί) να με βρίζει και στο πρόσωπό μου όλους τους φαρμακοποιούς με φαρμακείο επειδή δεν ... χαρίζουμε τα φαρμακεία μας στους φαρμακοποιούς χωρίς φαρμακείο! Θα θυμάστε την κα Τρέμη στο MEGA να ερωτά με .... θλιμμένο ύφος "τι θα κάνουν οι καημένοι ασφαλισμένοι" κατα την διάρκεια των κινητοποιήσεων μας και να μας .... καταγγέλει ως ανάλγητους !!!

Είναι άθλιο το παιχνίδι τους , αλλά δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ στο απειρόβλητο.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιανουαρίου 2013, 09:46:23 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: