Συνάδελφοι,
Δεν θα σχολιάσω την απάντηση της 6ης Υπε. Όσοι την αναγνώσουν θα αντιληφθούν ότι το πνεύμα είναι άλλο βαθμολόγιο στα Κ.Υ. και άλλο στα νοσοκομεία. Η σύγχυση από την προχειρότητα των νόμων Λοβέρδου θα επεκταθεί και στα νοσοκομεία με τους νέους οργανισμούς. Και αυτό γιατί στους νέους οργανισμούς στα τμήματα που καταργήθηκαν όσοι είχαν τον βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή θα πρέπει να υποβιβαστούν στον βαθμό του Διευθυντή. Ομοίως αυτό θα πρέπει να ισχύσει και για τους Συντονιστές Διευθυντές που τα τμήματα τους συγχωνεύτηκαν ή αποτελούν μονάδες άλλων τμημάτων. Και όλα αυτά γιατί ερμηνεύουν τον νόμο, όπως εξηγεί το Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ, αποσπασματικά και με τη βούληση, όχι του νομοθέτη αλλά, της ΤΡΟΙΚΑ που επιμένει για περισσότερες περικοπές.
Η εμπειρία μου στην γραφειοκρατική διοίκηση του ΕΣΥ δεν μου επιτρέπει να προσβλέπω σε σύντομη και επωφελή διευθέτηση του θέματος. Το Ε.ΚΟ.ΓΕΝ. ΙΑ έχει θέσει το θέμα στον Υπουργό και θα θέσει το θέμα και στις αρμόδιες διευθύνσεις. Επίσης το θέμα το έχω θέσει και στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αλλά πέραν μιας προσωπικής υπόσχεσης να τεθεί το θέμα στο ΥΥκΚΑ δεν έχω κάτι άλλο νεώτερο.
Για τον λόγο αυτό καλώ όλους τους συναδέλφους που θίγονται να απαιτήσουμε το δικαίωμα μας από την Δικαιοσύνη, εάν οι προσπάθειες του Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ για διευθέτηση δεν ευοδωθούν. Οι θιγόμενοι είναι είτε αυτοί είτε κατείχαν οργανική θέση Διευθυντή σε Κ.Υ. κατά την έναρξη ισχύος του Ν. 3754/09 (1-3-2009) είτε αυτοί που διεκδίκησαν με προκήρυξη οργανική θέση Διευθυντή, προκηρυγμένη πριν την 1/3/2009 και η οποία κρίθηκε μετά τις 3/8/2010 (έναρξη ισχύος του Ν.3868/10).
Οι νομικές μας δυνατότητες είναι:
1. Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
2. Αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας λόγω της υποβάθμισης
3. Προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο (Στ.Ε ή Διοικητικό Εφετείο)
Σημειώνω ότι η υποβάθμιση δεν είναι μόνον βαθμολογική αλλά και μισθολογική. Παρασύρονται δε τόσο η αμοιβή των εφημεριών όσο και οι συντάξιμες αποδοχές.
Θα πρέπει να προσθέσω ότι η δικαίωση όσων συναδέλφων συμμετέχουν δεν συνεπάγεται και την δικαίωση αυτών που δεν θα συμμετέχουν και αυτό γιατί η Δικαιοσύνη εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Το ίδιο έχει συμβεί και για όσους απηλλάγησαν με δικαστική απόφαση από την φορολόγηση του Επιδόματος Βιβλιοθήκης. Θα εξετάσουμε επίσης εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα να μας εκπροσωπήσει στις διεκδικήσεις το Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ, στο Δ.Σ. του οποίου θα κάνω εισήγηση ως μέλος του.
Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω e-mail: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος, δίνοντας τον τόπο εργασίας και το τηλέφωνο τους.
Η ανάρτηση αυτή είναι προσωπική.