Συζήτηση που έγινε στον τοίχο μου στο facebook, στις 15/02/2017:- Δεν φτάνει που οι μηνιαίες εισφορές προς το ΕΦΚΑ μου, είναι στα ουράνια. Έχω και την winbank που όταν κάνω log in για να πληρώσω το ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά έχει και χρέωση 0,50 Ευρώ ανά συναλλαγή. Δεν φτάνει δηλαδή που κάνω μόνος μου την δουλειά που κάνει ένας τραπεζικός υπάλληλος και εξοικονομώ έτσι στην Τράπεζα Πειραιώς υπαλλήλους ( = χρήμα). Με βάζουν να τους πληρώσω από πάνω και 0,5 ευρώ ανά συναλλαγή... Ούτε την Piraeus Bank δεν την συμφέρει αυτό. Δεν το καταλαβαίνουν; Θέλει να να δω τι ισχύει με τις άλλες Ελληνικές Τράπεζες σε αυτό το θέμα.
- Η πειραιως χρεωνει και καποιους λογαριασμους τοσο τη στιγμη που αλλες τραπεζες χρεωνουν εστω τα μισα 0,30 δηλ ή κ τιποτε- εχουν ειδικους λογαριασμους για πληρωμες.
- Παίζει λίγο ακόμη και στην ίδια Τράπεζα ανάλογα με το ποιος είναι και ο παραλήπτης! Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος- Εγω εκανα παγια εντολη αυτοπροσωπως στην τραπεζα πειραιως και μου ειπαν οτι δε χρεωνουν προμηθεια
-
- από που προέρχεται αυτός ο πίνακας;
- σελίδα 49 file:///C:/Users/%CE%91%CE%A1%CE%93%CE%A5%CE%A1%CE%97%CE%A3/Downloads/PricingList06022017.pdf
- Και η Εθνική έχει προμήθεια
- Δεν συμφέρει ούτε στις Τράπεζες. Δεν το καταλαβαίνουν; Στην Σουηδία το κόστος που έχουν οι Τράπεζες για προσωπικό έχει μειωθεί κατακόρυφα γιατί βάλανε τους πελάτες να κάνουν, ηλεκτρονικά από το σπίτι, μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάναν παλιά οι Τραπεζικοί Υπάλληλοι. Φρόντισαν όμως να μην επιβαρύνουν σε αυτό οικονομικά τους πελάτες τους.
- Προχθές φίλε ήθελα να μεταφέρω μέσω ebank 450 € σε άλλη τράπεζα και μου έβαλαν προμήθεια 7,5€.
- Το θέμα είναι μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις παράλογες χρεώσεις των τραπεζών ??
- Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκρίνουμε τις διάφορες Τράπεζες μεταξύ τους για τις ίδιες υπηρεσίες και να δημοσιοποιούμε τα αποτελέσματα στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης αλλά κυρίως σε φόρουμ ή blog όπου μπορεί κανείς να κάνει πιο εύκολα search από ότι στο facebook ή στο twitter. Κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν αυτό οι Ενώσεις Καταναλωτών. Κάποιοι πάντως έχουμε προσπαθήσει να μαζέψουμε τέτοια θέματα εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος- Παίζει λίγο ακόμη και στην ίδια Τράπεζα ανάλογα με το ποιος είναι και ο παραλήπτης! Π.χ. πλήρωσα το ΙΚΑ των γραμματέων μου σήμερα, πάλι μέσω winbank, και δεν κράτησαν προμήθεια!
- Αργυρη μπορεις να ενεργοποιησεις την υπηρεσία e-συναλλαγές με 1ευρω το μήνα και να τα εχεις ολα αυτα και μερικα ακομη δωρεαν στο Ττ και τη eurobank. Δεν το λεω για διαφημιση αλλα για να εξυπηρετηθεις καλύτερα.
- Πολύ σωστό. Πάντως για την πληρωμή του ΕΦΚΑ εγώ χρεώθηκα από την Eurobank 0,30 Ευρώ. Κάποιες άλλες πληρωμές - όπως για ΟΤΕ - είναι τουλάχιστον δωρεάν.
- Μπορειτε να τις εχετε ολες δωρεαν με το e-συναλλαγες. Ελατε οποτε θελετε να το ενεργοποιήσετε.
- ALPHA Bank για ΕΦΚΑ = 0,30€.
- Σήμερα έκανα με πάγια εντολή να πληρώνεται ο ΕΦΚΑ στην Εθνική Τράπεζα χωρίς επιπλέον χρέωση.
-
(Συνέχεια της συζήτησης στις 21/03/2017, δηλαδή πάνω από ένα μήνα μετά): Πριν λίγες μέρες άνοιξα λογαριασμό όψεως στην Eurobank για να διεκπεραιώνω από εκεί όλες τις πληρωμές μου ως Ιατρείο. Πλήρωσα σήμερα (21/03/2017) και το ΕΦΚΑ μου, του Φεβρουαρίου του 2017 και μου κράτησε προμήθεια 0,30 € ...
- Πλέον πρέπει να έχεις δέκα χιλιάδες σε καταθέσεις στην τράπεζα,για να είναι δωρεάν οι συναλλαγές
- Έχω πάνω από 10.000 στον λογαριασμό όψεως στην Eurobank και παρόλα αυτά μου πήραν προμήθεια.
- στην Εθνική τράπεζα δεν μου πήρε προμήθεια . και στο ταμείο αλλά και στο e-banking της είναι δωρεάν.
- Κι εμενα με χρεωσε κανονικα η πειραιως για τον εφκα παρ'ολο που προφορικα μου ειπαν το αντιθετο. Μετεφερα κι εγω τις καταθεσεις μου στη eurobank απο αντιδραση και πλεον ολες οι ηλεκτρονικες συναλλαγες μου ειναι χωρις προμηθεια. Δε φτανει που δε δινουν δεκαρα τοκο οι τραπεζες. Ψαχνουν και το 50λεπτο να κερδοσκοπησουν..
- Να όμως που και η Eurobank μου πήρε 0,30 €προμήθεια παρόλο που άνοιξα υποτίθεται λογαριασμό όψεως εκεί για να διεκπεραιώνω από εκεί ηλεκτρονικά όλες μου τις επαγγελματικές υποχρεώσεις.
- Πρεπει να ζητησεις να σου ενεργοποιησουν το πακετο δωρεαν συναλλαγων. Ολες οι ηλεκτρονικες πληρωμες και οχι μονο ο εφκα γινονται δωρεαν. Δοκιμασμενο
- Αναζήτησε στην Πειραιώς, Εξοφ-λυση,να κάνεις όλες τις συναλλαγές για 1 χρόνο με 6€