Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Νοεμβρίου 2024, 08:36:28

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 812216 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Ιουλίου 2013, 10:51:26
Απάντηση #315
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μία μέρα μετά την αναρρίχηση του Κούλη στον προεδρικό θώκο του ΠΦΣ, έρχεται για τους φμφ πληρωμή 100% του μηνός Μαρτίου!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2013, 13:43:22 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Ιουλίου 2013, 15:32:42
Απάντηση #316
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Συμπέρασμα.....

Οι ΦμΦ με Κούλη παίρνουν ευρώ .
Οι ιατροί με Πατούλη παίρνουν @@@@@.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

3 Ιουλίου 2013, 13:42:41
Απάντηση #317
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνεχίστηκε και το 2012 η μείωση των πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιρειών στην ελληνική αγορά, με την υποχώρηση να κινείται πέρυσι στο -9%, ενώ περαιτέρω συρρίκνωση αναμένεται και φέτος, καθώς με βάση τα στοιχεία της IMS, o τζίρος στα φαρμακεία κινείται πτωτικά κατά 17%.

Ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας, εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζει έντονες προκλήσεις που έχουν να κάνουν με την ύφεση αλλά κυρίως με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που φέτος θα κλείσει κατά 52% χαμηλότερα έναντι του 2009.

Σύμφωνα με ένα δείγμα το οποίο περιέχει τις 25 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, (δεν περιέχεται η Specifar, ο ισολογισμός της οποίας δεν ήταν δυνατό να βρεθεί) και οι οποίες αποτελούν περίπου το 80% της συνολικής αγοράς φαρμάκου, προκύπτει ότι πέρυσι ο συνολικός τζίρος των εταιρειών κινήθηκε πτωτικά κατά 9%, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιες εταιρείες εμφάνισαν «ισχυρά» καθαρά αποτελέσματα έναντι μεγάλων ζημιών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί η πτώση του τζίρου να μη θεωρείται τόσο έντονη όσο σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όμως υπάρχει και η αρνητική πλευρά αυτής της κατάστασης, καθώς οι συγκεκριμένες 25 εταιρείες (σσ. αλλά και τα ιδιωτικά φαρμακεία) έχουν απαιτήσεις, δηλαδή τζίρο ο οποίος ναι μεν έχει δηλωθεί ως πραγματοποιηθείς, δεν έχει όμως εισπραχθεί λόγω χρεών ΕΟΠΥΥ, δηλαδή είναι τζίρος στα χαρτιά μόνο.

Το συγκεκριμένο, λοιπόν, ποσό φτάνει το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών για το 2012! Επίσης τα ισχυρά κέρδη επί της ουσίας είναι λογιστικά, καθώς αποδίδονται στην αντιστροφή προβλέψεων τις οποίες οι εταιρείες είχαν κάνει το 2011 προκειμένου να καλύψουν ζημιές από την απομείωση απαιτήσεων μέχρι το 2009 και φυσικά τις χρεώθηκαν μέσω του PSI.

Εξέλιξη μεγεθών

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στα οικονομικά στοιχεία για τις 25 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες (εμπορικές και παραγωγικές), το σύνολο των πωλήσεων διαμορφώθηκε πέρυσι στα 3,8 δισ. ευρώ από 4,16 δισ. ευρώ το 2011 και περίπου 4,3 δισ. ευρώ το 2010. Η μείωση των πωλήσεων αποδίδεται στην πτώση των τιμών των φαρμάκων, που έγινε με σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Πάντως, η κατάσταση για φέτος δεν δείχνει να εξελίσσεται ομαλά για τους μεγάλους του κλάδου, καθώς ήδη το πρώτο πεντάμηνο οι εταιρείες κινούνται με ρυθμό πτώσης της τάξης του 17% σε αξίες, όταν σε όγκο οι πωλήσεις των σκευασμάτων είναι σταθερές. Ο λόγος είναι η σημαντική μείωση των τιμών, η οποία θα ενταθεί, ενώ και οι κορυφαίες του κλάδου θα δουν τα μερίδιά τους να υποχωρούν περαιτέρω με την είσοδο πληθώρας γενοσήμων.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος των επιχειρήσεων είναι και το θέμα των χρεών του Δημοσίου προς αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών, οι επιχειρήσεις εμφανίζουν σύνολο απαιτήσεων της τάξης των 1,85 δισ. ευρώ για το 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), από το συνολικό ύψος των πωλήσεων προς το Δημόσιο την περίοδο από 01.01.2010 έως 31.05.2013 ανήλθε στα 3,13 δισ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν εισπραχθεί τα 2,06 δισ. ευρώ, με το συνολικό χρέος να ανέρχεται στα 1.142,3 εκατ. ευρώ.

Οι λοιπές απαιτήσεις των εταιρειών αφορούν σε παλαιότερες του 2010 απαιτήσεις από το Δημόσιο που δεν είχαν εξοφληθεί με τα ομόλογα, αλλά και τα χρέη των φαρμακαποθηκών προς τις εταιρείες.

Μελέτη ΙΟΒΕ

Αξίζει επίσης να γίνει αναφορά στην εκτεταμένη ανάλυση των οικονομικών στοιχείων για την αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα την οποία εκπόνησε η ομάδα ερευνητών του Ιδρύματος αποτελούμενη από τους κκ Αθανασιάδη Θάνο, Μανιάτη Γιώργο και Ντεμούση Φώτη.

Όπως αναφέρεται στην ομάδα των φαρμακευτικών επιχειρήσεων περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις με βασικό αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή, παρασκευή και χονδρικό εμπόριο φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων. Το δείγμα που αναλύθηκε περιλαμβάνει 97 εταιρείες, ελληνικές ή θυγατρικές πολυεθνικών.

Από τα στοιχεία των ισολογισμών των φαρμακευτικών εταιρειών προκύπτει σημαντική μείωση του συνολικού ενεργητικού. Η μείωση αντανακλά την μερική εξόφληση των συσσωρευμένων την περίοδο 2007-2009 χρεών του δημοσίου προς τις φαρμακευτικές εταιρείες με την παροχή κρατικών ομολόγων, τα οποία όμως το 2012 δέχτηκε σημαντική απομείωση της ονομαστικής τους αξίας κατά 53,5% («κούρεμα»), ζημιά που σύμφωνα με εκτιμήσεις προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ και αποτυπώνεται στα στοιχεία των λογιστικών καταστάσεων του οικονομικού έτους 2012. Η διακράτηση ρευστών διαθεσίμων κυμάνθηκε μεταξύ 3% και 5% του ενεργητικού, ενώ τα συνολικά αποθέματα των φαρμακευτικών εταιρειών υποχώρησαν, σε ευθυγράμμιση με τη μείωση των πωλήσεων.

Η αντίστοιχη με το ενεργητικό μείωση του συνολικού παθητικού εντοπίζεται στην υποχώρηση των ιδίων κεφαλαίων, αλλά κυρίως στη μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές και δανειστές των φαρμακευτικών εταιρειών. Φαίνεται ότι η αδυναμία του δημοσίου να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς τις φαρμακευτικές εταιρείες είχε οδηγήσει σε «αναγκαστική» χρηματοδότηση των πωλήσεων φαρμάκων από τις ίδιες τις εταιρείες και τους προμηθευτές τους.

Η μερική εξόφληση των χρεών του δημοσίου εκτόνωσε κάπως την κατάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στις φαρμακευτικές εταιρείες να καλύψουν με τη σειρά τους μέρος των υποχρεώσεών τους. Οι εταιρείες του κλάδου στηρίζονται κατά κύριο λόγο στο βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ενώ δεν παρατηρείται κάποια σημαντική τάση μεταβολής της διάρθρωσης των δανειακών κεφαλαίων υπέρ του μακροπρόθεσμου δανεισμού, η οποία εξάλλου δεν συνάδει με τη βασική οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων (η οποία είναι κυρίως εμπορικού χαρακτήρα), αλλά και με τις γενικότερες τρέχουσες συνθήκες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (υψηλή αποστροφή κινδύνων και αβεβαιότητα).

Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα, η διετία 2010/2011 ήταν ιδιαιτέρως αρνητική για τον κλάδο,όπως και για το μεγαλύτερο τμήμα του επιχειρηματικού τομέα της ελληνικής οικονομίας. Το 2011, οκύκλος εργασιών των φαρμακευτικών εταιρειών διαμορφώθηκε στα 4,81 δισ. ευρώ, μειωμένος σε σχέση με το 2010 κατά 4,3%. Ωστόσο, οι πωλήσεις καταγράφουν συνεχή πτωτική πορεία τα τελευταία 3 χρόνια, έχοντας μειωθεί κατά 15,3% από τα επίπεδα του 2009. Η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος φαίνεται ότι είχε κάποιο αποτέλεσμα το 2011, όταν τα μικτά κέρδη ενισχύθηκαν ως αποτέλεσμα της ταχύτερης μείωσης του κόστους πωληθέντων συγκριτικά με τη μείωση των πωλήσεων, χωρίς όμως να αποτρέψει την – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – εμφάνιση ζημιογόνων καθαρών αποτελεσμάτων για τον κλάδο συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011, στο σύνολο των 97 εξεταζόμενων εταιρειών, οι 48 ήταν κερδοφόρες και οι 49 ζημιογόνες. Συγχρόνως, οι 58 παρουσίασαν βελτίωση και οι 39 επιδείνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων σε σύγκριση με το 2010. Περαιτέρω, 21 εταιρείες από ζημιογόνες έγιναν κερδοφόρες, 20 εξακολούθησαν να είναι ζημιογόνες αλλά με μικρότερες ζημίες και 15 αύξησαν τις ζημίες τους το 2011. Επιπλέον, 14 εταιρείες από κερδοφόρες έγιναν ζημιογόνες, 11 παρέμειναν κερδοφόρες αλλά παρουσίασαν λιγότερα κέρδη, 17 παρέμειναν κερδοφόρες αυξάνοντας μάλιστα τα κέρδη τους και 14 από κερδοφόρες έγιναν ζημιογόνες.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιουλίου 2013, 19:33:39
Απάντηση #318
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μία μέρα μετά την αναρρίχηση του Κούλη στον προεδρικό θώκο του ΠΦΣ, έρχεται για τους φμφ πληρωμή 100% του μηνός Μαρτίου!
... και συνεχίζουμε με πληρωμή αναλωσίμων για το μήνα Μάρτιο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υποθέτω ότι αφορά τις κυρίως ταινίες σακχάρου που κυρίως κατατίθενται απο φμφ (για το λόγο ότι αφορά τον Μάρτιο 2013 ενώ ως τώρα οι αναρτήσεις για πρόσθετη περίθαλψη ήταν για πολύ πιο παλιές υποβολές --> γρήγορα μόνο ΦΜΦ).

10 Ιουλίου 2013, 09:03:03
Απάντηση #319
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μεγάλες ποινές, από 20.000 έως 100.000 ευρώ, προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο για τους φαρμακοποιούς οι οποίοι διακινούν φάρμακα μέσω Διαδικτύου.

Προβλέπει, επίσης, μεγάλα πρόστιμα, έως ένα εκατομμύριο ευρώ, σε εταιρείες, γιατρούς και παρόχους, οι οποίοι θα προκαλέσουν πρόβλημα στην ομαλή παροχή υπηρεσιών.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις αναφέρουν τα εξής:

Φαρμακοποιοί

Οι αδειούχοι φαρμακοποιοί που διατηρούν φαρμακεία απαγορεύεται να διαθέτουν μέσω του διαδικτύου φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, συνταγογραφούμενα ή μη, των οποίων η διάθεση έχει ανατεθεί αποκλειστικά και μόνον στα λειτουργούντα φαρμακεία.

Στους παραβάτες της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλονται σωρευτικά α) οι κυρώσεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα και β) χρηματικό πρόστιμο είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Όποιος χωρίς να έχει τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και την σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο τριάντα χιλιάδες (30.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής από πενήντα χιλιάδες (50.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται σωρευτικά με οποιοδήποτε άλλη προβλεπόμενη ποινή.

Τα φαρμακεία λειτουργούν υπό τη διαρκή παρουσία και επίβλεψη πτυχιούχου φαρμακοποιού. Εφόσον, κατόπιν ελέγχου των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων, διαπιστωθεί ότι φαρμακείο δε λειτουργεί υπό την παρουσία και επίβλεψη πτυχιούχου φαρμακοποιού, επιβάλλεται στον κάτοχο της άδειας λειτουργίας του φαρμακοποιό χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη συχνότητα της παράβασης.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιουλίου 2013, 09:34:13
Απάντηση #320
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..
...
Οι αδειούχοι φαρμακοποιοί που διατηρούν φαρμακεία απαγορεύεται να διαθέτουν μέσω του διαδικτύου φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, συνταγογραφούμενα ή μη, των οποίων η διάθεση έχει ανατεθεί αποκλειστικά και μόνον στα λειτουργούντα φαρμακεία.
...
..
Αυτό είναι άνοιγμα ή κλείσιμο επαγγέλματος; Αν και σε πολλά διαφωνώ, αναρωτιέμαι αν συμφωνει το παρόν άρθρο με όσα πρεσβεύει το μνημόνιο...

10 Ιουλίου 2013, 23:01:17
Απάντηση #321
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Συνάντηση του Αδώνιδος Γεωργιάδου με το προεδρείο του ΠΦΣ. Στη φωτο ο Άδωνις πλαισιωμένος από τους κ.κ. Κούβαρη και Κούλη.
Παράλληλα, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στους λογαριασμούς των φμφ τα λεφτά του Μαρτίου.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Ιουλίου 2013, 23:21:07
Απάντηση #322
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μεγάλες ποινές, από 20.000 έως 100.000 ευρώ, προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο για τους φαρμακοποιούς οι οποίοι διακινούν φάρμακα μέσω Διαδικτύου.

Προβλέπει, επίσης, μεγάλα πρόστιμα, έως ένα εκατομμύριο ευρώ, σε εταιρείες, γιατρούς και παρόχους, οι οποίοι θα προκαλέσουν πρόβλημα στην ομαλή παροχή υπηρεσιών.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις αναφέρουν τα εξής:

Φαρμακοποιοί

Οι αδειούχοι φαρμακοποιοί που διατηρούν φαρμακεία απαγορεύεται να διαθέτουν μέσω του διαδικτύου φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, συνταγογραφούμενα ή μη, των οποίων η διάθεση έχει ανατεθεί αποκλειστικά και μόνον στα λειτουργούντα φαρμακεία.

Στους παραβάτες της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλονται σωρευτικά α) οι κυρώσεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα και β) χρηματικό πρόστιμο είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Όποιος χωρίς να έχει τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και την σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο τριάντα χιλιάδες (30.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής από πενήντα χιλιάδες (50.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται σωρευτικά με οποιοδήποτε άλλη προβλεπόμενη ποινή.

Τα φαρμακεία λειτουργούν υπό τη διαρκή παρουσία και επίβλεψη πτυχιούχου φαρμακοποιού. Εφόσον, κατόπιν ελέγχου των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων, διαπιστωθεί ότι φαρμακείο δε λειτουργεί υπό την παρουσία και επίβλεψη πτυχιούχου φαρμακοποιού, επιβάλλεται στον κάτοχο της άδειας λειτουργίας του φαρμακοποιό χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη συχνότητα της παράβασης.
Ποια είναι τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που ελέγχουν αν η λειτουργία των φαρμακείων γίνεται υπό τη διαρκή παρουσία και επίβλεψη πτυχιούχου φαρμακοποιού?

Επιπλέον, δεν αναφέρεται σε επίβλεψη με φυσική παρουσία.
Πώς λέγονται αυτοί οι φωνητικοί πομποί που τοποθετούν οι γονείς στο δωμάτιο των βρεφών για 24ωρη επίβλεψη αυτών? Υπάρχουν και κάμερες για αυτό το σκοπό?
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιουλίου 2013, 23:26:18 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

11 Ιουλίου 2013, 15:35:20
Απάντηση #323
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάντηση του Αδώνιδος Γεωργιάδου με το προεδρείο του ΠΦΣ.

Συμπεράσματα της συνάντησης (που μας αφορούν) από ενημέρωση συμμετέχοντος φμφ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Μετά απο αρκετό καιρό εξωφλήθη το σύνολο του μηνός Μαρτίου και υποσχέθηκε πληρωμή ανα μήνα με στόχο την εφαρμογή των 60 ημερών.
Ζήτησε θέσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ και του ποσοστού κέρδους. Η ΤΡΟΙΚΑ εμμένει στην εφαρμογή απο 1-1-2014 ποσοστού κέρδους 15% και ΜΗΣΥΦΑ στο Σούπερ Μάρκετ.


Εφαρμόζει άμεσα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και αλλάζει η πολιτική του ΕΟΠΥΥ απο την παροχή των υπηρεσιών στην αγορά των υπηρεσιών. Αυτή η εκδοχή οδηγεί μαθηματικά στην ιδιωτικοποίηση του ΕΟΠΥΥ.

Δυναμική τιμολόγηση των γενοσήμων με μείωση της τιμής τους και αντίστοιχη αναλογική μείωση του rebate.

Ήταν ανοιχτός στην προοπτική δημιουργίας αλυσίδων-φαρμακείων στη λιανική και δυνατότητα παροχής υπηρεσιών.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Ιουλίου 2013, 11:18:52
Απάντηση #324
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΑΘΗΝΑ 12/7/2013

Πρόγραμμα χαμηλότοκων  δανείων  για την ενίσχυση της ρευστότητας και των φαρμακείων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το πρόγραμμα «Δανείων Επιχειρηματικής ανάπτυξης» αφορά και φαρμακεία για την χρηματοδότηση αγοράς φαρμάκων, πρώτων υλών και γενικών εξόδων της επιχείρησης.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να απευθυνθούν το συντομότερο δυνατόν στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται γιατί το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι συγκεκριμένο και απορροφάται με γοργούς ρυθμούς και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Τα χορηγούμενα δάνεια είναι από 10.000 έως 300.000 :o Ευρώ, διάρκειας έως 48 μηνών και με επιτόκιο από 3,90 έως 4,45%.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Ιουλίου 2013, 17:44:47
Απάντηση #325
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
K.Λουράντος: " Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ"

Μια από αυτές τις καλοκαιρινές ημέρες σε ένα πανέμορφο χωριό της Ηπείρου βρέθηκε ένας Γερμανός τουρίστας με υψηλές απαιτήσεις, για να περάσει μερικές ημέρες με την οικογένειά του ξοδεύοντας αρκετά χρήματα από αυτά που κέρδισε κατά την διάρκεια του χειμώνα...
Σε ένα μικρό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο αποφάσισε να σταματήσει για να ελέγξει, όπως επιβάλλει η Γερμανική νοοτροπία (αυτό δεν είναι κακό...), την διαμονή του ιδίου και της οικογένειάς του σ’ αυτό.
Στην ρεσεψιόν βρήκε τον ξενοδόχο στον οποίο πρότεινε να του επιτρέψει να ελέγξει τα ελεύθερα δωμάτια για να διαπιστώσει ότι είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης στο χωριό , δίνοντάς του και μία προκαταβολή 100 ευρώ. Αν τελικά το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν θετικό θα κρατούσε τα 100 ευρώ και θα του πλήρωνε το επι πλέον ποσό. Αν όμως ήταν αρνητικό, θα του επέστρεφε την προκαταβολή...
Ετσι και έγινε...
Ο ξενοδόχος πήρε με μεγάλη ευχαρίστηση την προκαταβολή και πιστεύοντας ότι ο Γερμανός τουρίστας θα ικανοποιείτο από το ξενοδοχείο του (...κούνια που τον κούναγε!), έτρεξε αμέσως στον μπακάλη της περιοχής του στον οποίο χρωστούσε 100 ευρώ , από διάφορες προμήθειες που είχε κάνει για το ξενοδοχείο του...
Ο μπακάλης του χωριού πήρε τα χρωστούμενα από τον ξενοδόχο και αφού τον ευχαρίστησε έτρεξε στον φούρναρη στον οποίο επίσης χρωστούσε αρκετά χρήματα από διάφορα προϊόντα που είχε αγοράσει για το μαγαζί του. Του έδωσε έναντι τα 100 ευρώ και γύρισε στο μαγαζί του ευχαριστημένος αφού ένα κομμάτι του χρέους του είχε αποπληρωθεί...
Ο φούρναρης με την σειράτου ακολούθησε την ίδια τακτική δίνοντας τα χρήματα αυτά στον αγρότη από τον οποίο είχε προμηθευθεί το αλεύρι για τον φούρνο του...
Ο αγρότης (νέος γαρ στην ηλικία ...) έτρεξε στην ωραία της περιοχής που έκανε το ... αρχαιότερο επάγγελμα και της παρέδωσε το εκατοκτάρικο που της χρωστούσε από τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, η οποία τελικά με την σειρά της το παρέδωσε στον αρχικό ξενοδόχο φίλο μας ως αποπληρωμή ενός μέρους από τα οφειλόμενα, για τα δωμάτια που χρησιμοποιούσε...
Εν τω μεταξύ ο Γερμανός τουρίστας (δεν τον ... ξεχάσαμε βέβαια) κατέβηκε από το ξενοδοχείο στο οποίο πραγματοποίησε την έρευνά του, και αφού έκανε και ένα γύρο στο πανέμορφο χωριό, ξενέρωτος όπως ήταν και εκτός Ελληνικής πραγματικότητας, απέρριψε την παραμονή του στην περιοχή και φυσικά στο ξενοδοχείο και ζήτησε τα 100 ευρώ πίσω...
Ο ξενοδόχος του έδωσε τα 100 ευρώ που του είχε φέρει η ωραία του χωριού και ο Γερμανός έφυγε για άλλες ... πολιτείες ...
Στο χωριό ηταν ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι διότι είχαν αποπληρώσει το χρέος τους ή ένα μέρος από αυτό , χωρίς ουσιαστικά ... χρήμα!!! Διότι τα 100 ευρώ υπήρξαν ΜΟΝΟ για κάποια στιγμή, απλά για να δημιουργηθεί η γνωστή και πολυπόθητη σήμερα «χρηματική ροή»... ώστε με αυτόν τον τρόπο να γίνει η αλληλοεξόφληση !!!!
Στο μικρό μας χωριό τα 100 ευρώ έκαναν ... μία βόλτα, και δημιούργησαν τις απαραίτητες συνθήκες για να υπάρξει αποτέλεσμα...
Εδώ με την αγορά όπως είναι σήμερα , στην κυριολεξία «στεγνή», κανένα αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο και αν μας παραμυθιάζουν για το αντίθετο!!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Θα ήμουν ο πρώτος που θα έλεγα μπράβο σε αυτό το ανέκδοτο αλλά έχει ένα μικρό πρόβλημα... Ανύπαρκτο για μια χώρα που είναι οργανωμένη να φοροδιαφεύγει... Και θα ήθελα να μου πει την εκδοχή των παραπάνω ο κ. Λουράντος, εάν τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια ευνομούμενη χώρα και όχι στο... χωριό του. Γιατί σε αυτή την ιστορία κάτι δεν μου κάθεται....
Ας το δούμε όμως από την αρχή με τις ελληνικές συνθήκες σε μια ευνομούμενη Ελλάδα του 2113 με τα σημερινά ποσοστά φορολογίας:
- Ο ξενοδόχος πήρε έναντι 100 ευρώ και φυσικά δεν έκοψε απόδειξη... Ας του το συγχωρέσουμε καθώς είναι προκαταβολή και δεν εχει τεκμηριωθεί υπηρεσία προς το Γερμανό.
- Ο μπακάλης εισέπραξε 100 ευρώ εκ των οποίων τα 88,5€ είναι δικά του καθώς τα υπόλοιπα είναι ΦΠΑ και αποδίδονται στο κράτος.
- Ο φούρναρης εισέπραξε 88,5€ εκ των οποίων τα 78,31€ είναι δικά του καθώς τα υπόλοιπα είναι ΦΠΑ και αποδίδονται στο κράτος.
- Ο αγρότης εισέπραξε 78,31€ εκ των οποίων τα 69,3€ είναι δικά του καθώς τα υπόλοιπα είναι ΦΠΑ και αποδίδονται στο κράτος.
- Η ιέρεια της Αφροδίτης εισέπραξε 69,3€ εκ των οποίων τα 56,34€ είναι δικά της καθώς τα υπόλοιπα είναι ΦΠΑ και αποδίδονται στο κράτος.
- Ο ξενοδόχος πήρε τα 56,34€ εκ των οποίων τα 52,9€ είναι δικά του καθώς τα υπόλοιπα είναι ΦΠΑ και αποδίδονται στο κράτος.
και φυσικά ο γερμανός ανέλαβε την λειτουργία πλέον του ξενοδοχείου μετά το χρέος των 47,1€........

Και όλα τα παραπάνω μόνο με το ΦΠΑ, να βάλουμε και το φόρο εισοδήματος, τα τέλη επιτηδεύματος....κλπ βλέπω τον ξενοδόχο με την ιέρεια να δουλεύουν ομάδι για τον Γερμανό...

Μην νομίζετε ότι συμφωνώ με τους ληστρικούς συντελεστές ΦΠΑ αλλά στο χωριό του Λουράντου, από τους λίγους που πληρώνουν φόρους βγαίνουν τα σπασμένα....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Ιουλίου 2013, 08:30:45
Απάντηση #326
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έτοιμη αντιπρόταση έχουν ήδη οι φαρμακοποιοί έναντι της νεας απαίτησης της τρόικας για περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους του κλάδου από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Με δεδομένο ότι τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ έχουν γονατίσει οικονομικά εξαιτίας της αποκλειστικής από αυτά χορήγησης των φαρμάκων υψηλού κόστους, οι φαρμακοποιοί εισηγούνται, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους να επανέλθει στην αρμοδιότητα των ιδιωτικών φαρμακείων, αλλά με αισθητά μειωμένο ποσοστό κέρδους για αυτά, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει αντικειμενικά τη νέα πτώση στο γενικό ποσοστό κέρδους του κλάδου, το οποίο απαιτεί η Τρόικα. Έτσι, με την πρόταση των φαρμακοποιών, και το γενικό ποσοστό κέρδους του κλάδου πέφτει περαιτέρω και το εισόδημα του κλάδου αυξάνει*.

* Ναι, αλλά γονατίζει ακόμη πιο πολύ οικονομικά ο ΕΟΠΥΥ καθώς εκτός από τη Χ.Τ. των ΦΥΚ, θα πρέπει να πληρώνει και το κέρδος του φμφ. Σαν το Λουράντειο παράδοξο με τον ξενοδόχο, ακούγεται η όλη (αντι)πρόταση.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουλίου 2013, 08:33:31 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Ιουλίου 2013, 10:57:23
Απάντηση #327
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έτοιμη αντιπρόταση έχουν ήδη οι φαρμακοποιοί έναντι της νεας απαίτησης της τρόικας για περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους του κλάδου από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Με δεδομένο ότι τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ έχουν γονατίσει οικονομικά εξαιτίας της αποκλειστικής από αυτά χορήγησης των φαρμάκων υψηλού κόστους, οι φαρμακοποιοί εισηγούνται, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους να επανέλθει στην αρμοδιότητα των ιδιωτικών φαρμακείων, αλλά με αισθητά μειωμένο ποσοστό κέρδους για αυτά, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει αντικειμενικά τη νέα πτώση στο γενικό ποσοστό κέρδους του κλάδου, το οποίο απαιτεί η Τρόικα. Έτσι, με την πρόταση των φαρμακοποιών, και το γενικό ποσοστό κέρδους του κλάδου πέφτει περαιτέρω και το εισόδημα του κλάδου αυξάνει*.

* Ναι, αλλά γονατίζει ακόμη πιο πολύ οικονομικά ο ΕΟΠΥΥ καθώς εκτός από τη Χ.Τ. των ΦΥΚ, θα πρέπει να πληρώνει και το κέρδος του φμφ. Σαν το Λουράντειο παράδοξο με τον ξενοδόχο, ακούγεται η όλη (αντι)πρόταση.
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν ανάγκη ΦΥΚ βιώνουν μια μικρή Οδύσσεια κάθε φορά που πρέπει να προμηθευτούν ένα τέτοιο φάρμακο. Η μέση οδός είναι η βέλτιστη. ΦΥΚ με πολύ μικρό ποσοστό (π.χ. 5%) σε συνδυασμό με πλαφόν κέρδους (π.χ. 25 ευρώ). Μήπως τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν τα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Ιουλίου 2013, 13:45:13
Απάντηση #328
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΦΥΚ με πολύ μικρό ποσοστό (π.χ. 5%) σε συνδυασμό με πλαφόν κέρδους (π.χ. 25 ευρώ)

Ναι, αλλά ποιόν φμφ συμφέρει πραγματικά να σκάσει τώρα π.χ. 300 γιούρια της μετρητοίς για να πάρει πίσω 315 ποιός ξέρει πότε; Και αν αυτό πολλαπλασιαστεί x20 π.χ. φορές το μήνα, ο φμφ θα πρέπει να ξοδέψει τώρα 6,000 ζεστά για να πάρει πίσω 6,300 όταν δεήσει ο κ. Κοντός, ο κ. Στουρνάρας και η Τρόικα να του τα δώσουν.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Ιουλίου 2013, 20:21:10
Απάντηση #329
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Και όταν είναι ο Φαρμακοποιός να πληρωθεί να πληρωθεί με 10, 15, 20% η και παραπάνω περικοπή?? Τότε γατί να θέλει να έχει τα ΦΥΚ??

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3812 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4825 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
4179 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8462 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
24119 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou