Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Νοεμβρίου 2024, 01:46:18

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 812128 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Σεπτεμβρίου 2013, 13:31:13
Απάντηση #390
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κάποιοι ανησυχούν από την άνοδο των γενοσήμων και τον εξορθολογισμό των τιμών τους!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (τους)

Μείωση 20% του τζίρου λόγω προβλεπόμενης αντίστοιχης αύξησης του όγκου των γενοσήμων στη συνταγογραφία :-*. Παζαρεύεται ο χρόνος διείσδυσης των γενοσήμων που όμως θα είναι μικρός. Η αύξηση του όγκου των γενοσήμων θα προκύψει α)από μειωμένη συμμετοχή ασθενούς, β)αυξημένο πλαφόν συνταγογραφίας στους γιατρούς, γ)δεν θα έχουν τα γενόσημα rebate για τα φαρμακεία-το κίνητρο κρίνεται πολύ λίγο για τα μικρά φαρμακεία, δ)καμπάνιες ασφάλειας φαρμάκων προς τους πολίτες.

Θεσμοθέτηση 1ευρώ ανά απόδειξη που κόβει το φαρμακείο στη διάρκεια των ωρών διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων ??? >:(. Μέχρι τώρα οι υπηρεσίες ήταν ενσωματωμένες στη λιανική τιμή των φαρμάκων. Τώρα όμως που γίνεται γενική παραδοχή ότι ο μ.ο. του ποσοστού κέρδους φαρμακείου (PPR) είναι 15% περιλαμβανομένων των ΦΥΚ οι εμπεριεχόμενες υπηρεσίες απελευθερώνονται. Το 1ευρώ θα το πληρώνει ο πελάτης.

Κατάλογος βιταμινούχων σκευασμάτων κοινόχρηστων που θα μπορούν να πωλούνται και εκτός φαρμακείου. Τα πιο πολλά από αυτά ήδη έτσι πωλούνται… εδώ η πλευρά της commission δεν φαίνεται να δημιουργεί θέμα. Αναμένεται η αντίδραση του ΔΝΤ εντός της Τρόικας.

Ένα νέο claw-back είναι προς θεσμοθέτηση που θα επιβαρύνει λιγότερο τη φαρμακοβιομηχανία ώστε να μην αναγκασθεί το ΥΥΚΑ να δεχθεί το μηχανισμό σταθεροποίησης κέρδους του 15% των φαρμακείων μέσω του ισχύοντος claw-back όπως το έθεσε ο κ.Carone και που μικρό μέρος του επιμερίζεται στα φαρμακεία.΅

Τα Biosimilars θεωρούνται γενόσημα και δεν διαφέρουν στην τιμολόγηση τους από τον γενικό κανόνα των γενοσήμων. Τα περί ερμηνείας των άρθρων της οδηγίας για την φαρμακοεπαγρύπνηση είναι θεωρίες.

Τα ΦΥΚ θα διατίθενται και από τα φαρμακεία με ποσοστό 5-10% και θεσμοθετημένη σταθερή έκπτωση που παζαρεύεται γύρω στο +10%. Με πλαφόν 20 συνταγών συνολικής αξίας 12000ευρώ ανά φαρμακείο ανά μήνα για να υπάρχει διασπορά και να καταπολεμηθεί η κατευθυνόμενη συνταγογραφία. Ανοίγει η όρεξη για δίκτυα? Ποιος θα χρηματοδοτεί τις καθυστερήσεις πληρωμών? Οι 60 μέρες σταθερών πληρωμών του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του 2013 πρέπει να θεωρούνται απλά το κείμενο και όχι η πράξη της σχετικής οδηγίας. Τα ΦΥΚ θα είναι χωρίς rebate και χωρίς τα 30ευρώ.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη περίπου(70εκ. ευρώ) είναι στην διελκυστίνδα να ψηφισθεί πρώτα η σχετική τροπολογία άμεσης πληρωμής τους ή να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου που επιβάλλει και την καταβολή τόκων μαζί με τις άμεσες πληρωμές. Αν επιβληθεί το δεύτερο λόγω της γραφειοκρατικής βλακείας θα είναι το καλύτερο για όλους μας και για την εφαρμογή των 60 ημερών.

Το ωράριο των διευρυμένων θα είναι συνεχές κάθε μέρα 8:30 το πρωί έως 8:30 το βράδυ και το Σάββατο 8:30 το πρωί έως 5:00 το απόγευμα. Θα είναι αρμοδιότητας ΥΥΚΑ και οι ΦΣ θα μπορούν να έχουν το 25% της δύναμης τους ανοιχτό τη Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο για όλους όσους δεν είναι διευρυμένοι.
Υπάρχουν σήμερα για τον ΕΟΠΥΥ 556εκ. ευρώ για όλους τους παρόχους μέχρι τέλους του έτους με την εντολή άμεσης προτεραιότητας στα φαρμακεία. Μετά κανείς δεν γνωρίζει. Είναι θέμα διεθνούς πολιτικής. Πλεονάσματος, βοήθειας και νέου μνημονίου, αποφάσεων Γερμανίας και ΗΠΑ, ΔΝΤ και άλλων ευαγών ιδρυμάτων. Όλες οι επιχειρηματικότητες και οι τάχα ευκαιρίες για τους μικρούς πάνε στράφι στην αναμονή των εξελίξεων. Αναμένεται ανακατανομή της πίτας των φαρμακείων(και των συλλόγων τους?) αφού η οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού των υγειονομικών επαγγελμάτων είναι στο μάτι της Task Force. Η κατάσταση όπως την θέλουν οι δανειστές και οι μοντελίστες της υγείας δεν σταθεροποιήθηκε ώστε να παράγει σταθερό αποτέλεσμα.  
  
  Εν τω μεταξύ 2500 περίπου εκχωρήσεις έχουνε γίνει από φαρμακεία σε ΣΥΦΑ και χονδρέμπορους. 400 ακόμη εκχωρήσεις υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ και στις εφορίες και το πιο σημαντικό είναι ότι ένα 30% περίπου των φαρμακείων στέκονται με το μηνιαίο μπιλιέτο κλεισίματος από τους ΣΥΦΑ και τους χονδρέμπορους.

  Αυτή η πραγματικότητα δεν φαίνεται ότι είναι γνωστή στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, αυτά που οριοθετούν την αύξηση της ανεργίας. Είναι όμως γνωστή στον Γερμανικό παράγοντα. Στην Friedrichstrasse στο Βερολίνο όπου είναι το Γερμανικό ΥΥΚΑ στον 4ο όροφο βρίσκεται η υπηρεσία Ευρωπαϊκών υποθέσεων των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Εκεί, τρέμουν την μαγική έξοδο από το επάγγελμα των φαρμακοποιών. Το μοντέλο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των records στα φαρμακεία υψηλής διασποράς που έχουν να εφαρμόσουν και να πουλήσουν ακριβά σε όλη την ΕΕ μέσα από το καινούργιο ασφαλιστικό σύστημα των ατομικών μερίδων(κεφαλαιοποιητικό) θα πάει περίπατο. Κανένα Caliope system, κανέναFARMINE system δεν θα μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα χωρίς το σημερινό δίκτυο φαρμακείων με τους πάμφτωχους-για τα δικά τους μέτρα- απόλυτα ελεγχόμενους φαρμακοποιούς.

  Εκφράζω φοβία ότι το 2014 θα είναι έτος ξεκαθαρίσματος. Όσο και αν είναι δικός μας ο υπουργός(?), ο πρωθυπουργός(?), η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση μαζί(?).
  Περισσότερο με νοιάζει ο κοινωνικός αυτοματισμός. «Όλοι κλείνουνε εσείς γιατί είστε ακόμα όλοι ανοιχτοί?» και μετά σε όσους συμβαίνει το μοιραίο «Τώρα από ποιον θα πάρω φάρμακα και θα τα πληρώνω όταν θα πάρω τη σύνταξη?».

  Ακόμα χειρότερο είναι όμως ότι αυτή η κατάσταση είναι μια ακραία μορφή τρομοκρατίας στο μυαλό όλων μας. Ίσως τώρα θυμηθείτε την εποχή που σας έγραφα για την επιβολή του τρόμου.
  Χωρίς τζίρο, χωρίς ρευστότητα με την τρομοκράτηση να φέρνει την απόλυτη ησυχία, το φως στο τούνελ δεν φαίνεται.
  Όχι, δεν είναι όλα μόνο ηρωικά. Μπορεί να είναι και πένθιμα χωρίς μία νέα στρατηγική.

Lotta Continua……
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Σεπτεμβρίου 2013, 13:33:24 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Σεπτεμβρίου 2013, 18:36:25
Απάντηση #391
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ζεστάθηκε και πάλι η παλάμη των φμφ αφού Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και αναλώσιμα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Σεπτεμβρίου 2013, 15:43:29
Απάντηση #392
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ακατανόητη τοποθέτηση Κούλη: "Το κέρδος του φμφ είναι 5-7% αλλά αγωνιζόμαστε να μην έρθει στο 15% όπως απαιτεί η ΤΡΟΪΚΑ" !

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για τον κίνδυνο η χώρα να εισέλθει σε «υγειονομική κρίση» προειδοποιεί ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, με αφορμή την έλευση της Τρόϊκας, τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

«Η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 πρέπει τουλάχιστον να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το 2013, δηλαδή τα 2,37 δις. Ευρώ» επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τα μέλη της Τρόϊκας δεν μπορεί να ζητήσουν πάλι περιορισμό στις δαπάνες. Θα πάμε σε ανθρωπιστική κρίση, δεν υπάρχει άλλο λίπος πλέον… Στο τέλος κινδυνεύουμε ο ασφαλισμένος να πληρώνει εξ ολοκλήρου τα φάρμακα από την τσέπη του!
«Τα μέλη της τρόϊκας δεν μπορεί να ζητήσουν πάλι περιορισμό στις δαπάνες. Θα πάμε σε ανθρωπιστική κρίση, δεν υπάρχει άλλο λίπος πλέον… Στο τέλος κινδυνεύουμε ο ασφαλισμένος να πληρώνει εξ ολοκλήρου τα φάρμακα από την τσέπη του!
Έχουμε την μεγαλύτερη μείωση και από τις άλλες χώρες του μνημονίου. Το δε παράδοξο στην όλη ιστορία είναι πως ο ΦΠΑ υπολογίζεται σαν δημοσιονομική δαπάνη, ενώ στην πραγματικότητα είναι έσοδο του κράτους! Αυτά όλα πρέπει να τα δεί η Τρόϊκα» δηλώνει o κος Θεοδοσιάδης.

Στην ερώτηση για το πως θα αντιδράσουν οι φαρμακοποιοί καθώς η Τρόϊκα πιθανότατα θα ζητήσει και πάλι να μειωθούν τα κέρδη των φαρμακοποιών ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου απαντάει:
«Το καθαρό ποσοστό κέρδους του φαρμακείου είναι της τάξεως του 5-7% Α, ναι; Τότε γιατί αντιτίθεστε στην αύξηση σε 15% που επιτάσσει η ΤΡΟΪΚΑ; Ο φαρμακοποιός σήμερα μετά βίας εξασφαλίζει έναν αξιοπρεπή μισθό , από ένα φαρμακείο στο οποίο έχει επενδύσει πάνω από 100.000 ευρώ και εργάζεται πάνω από 60 ώρες εβδομαδιαίως μαζί με τις αργίες , τις εορτές, τις διανυκτερεύσεις κλπ
Εάν συνυπολογίσει κανείς την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές μας , την κατακόρυφη πτώση του τζίρου , την αύξηση της φορολογίας τότε προφανώς είμαστε ακόμη πιο κάτω
Για περαιτέρω μείωση δεν συζητάμε καθόλου. Στην περίπτωση αυτή θα παραδώσουμε τα κλειδιά των φαρμακείων μας στην Πολιτεία. Τα φαρμακεία δεν είναι εμπορικές επιχειρήσεις. Είναι πυλώνες της φαρμακευτικής περίθαλψης. Αντιλαμβανόμαστε τις δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας και επιδεικνύουμε τη μέγιστη δυνατή κατανόηση. Από την πλευρά της πολιτείας αναμένουμε ανάλογη προσέγγιση-αντιμετώπιση. Κοινός στόχος όλων μας είναι η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ, η σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Ελληνικού λαού στα πλαίσια ενός ασφαλιστικού συστήματος χωρίς σπατάλες αλλά με κυρίαρχο στόχο την προστασία της Δημόσιας υγείας.

Αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ διοικητικής ανεπάρκειας να υπάρχουν χρήματα για τον σκοπό αυτό, να μην διατίθενται στους δικαιούχους και στο τέλος η χώρα να δέχεται κίτρινη κάρτα από την Τρόϊκα διότι δεν γίνεται το αυτονόητο!
Ο κύριος Θεοδοσιάδης αναφέρεται και στις αντιδράσεις στο ενδεχόμενο τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα να πωλούνται ενδεχομένως από Σούπερ Μάρκετ.
«Πρόκειται για φάρμακα τα οποία απευθύνονται στα συμπτώματα μικροενοχλήσεων της υγείας των οποίων η διάρκεια δεν ξεπερνά λίγα εικοσιτετράωρα. Δεν έχουν να κάνουν με τη θεραπεία αλλά μόνο με την ανακούφιση συμπτωμάτων. Επομένως η χορήγηση τους πρέπει να γίνεται μόνο από φαρμακεία όπου ο φαρμακοποιός έχει την απαραίτητη επιστημονική και επαγγελματική συγκρότηση και γνώση. Η ανεξέλεγκτη πώληση τους εγκυμονεί κινδύνους για την Δημόσια Υγεία .
Για παράδειγμα σύμφωνα με ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) η αλόγιστη χρήση της παρακεταμόλης (DEPON. PANADOL κλπ) εξακολουθεί να παραμένει η πλέον κοινή αιτία οξείας ηπατικής ανεπάρκειας στις ανεπτυγμένες χώρες.
Μια σειρά φαρμάκων ΜΥΣΥΦΑ για το κοινό κρυολόγημα περιέχουν ποσότητες μεθαμφεταμίνης ικανές να απορρυθμίσουν την αντιϋπερτασική αγωγή μεγάλου ποσοστού ανθρώπων. Οι συνέπειες είναι ακόμη χειρότερες αν συνδυασθούν με την κατανάλωση καφεΐνης .
Να σας πω και άλλο παράδειγμα που αφορά τη χρήση κοινών spray για τη «βουλωμένη μύτη» ,και για την εύκολη παραγωγή φθηνών διεγερτικών ουσιών .Είναι ιδιαίτερα έντονες οι προειδοποιήσεις της DEA στις ΗΠΑ για το « σπιτικό extasy» που προέρχεται από τα spray συναχιού ελεύθερης πώλησης»

Για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, που καθυστερεί να εξοφλήσει τα χρέη του σε παρόχους Υγείας οι φαρμακοποιοί απαντούν:
«Ζητάμε να ορισθεί τακτή ημερομηνία πληρωμής σταθερή κάθε μήνα για να μπορούμε να προγραμματίσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είναι απαραίτητη η νομοθετική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (2010-2012).
Αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ διοικητικής ανεπάρκειας να υπάρχουν χρήματα για τον σκοπό αυτό, να μην διατίθενται στους δικαιούχους και στο τέλος η χώρα να δέχεται κίτρινη κάρτα από την Τρόϊκα διότι δεν γίνεται το αυτονόητο!»
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Σεπτεμβρίου 2013, 12:43:13 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Σεπτεμβρίου 2013, 03:53:34
Απάντηση #393
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στους φμφ μετατοπίζεται η ευθύνη για τον έλεγχο της ασφαλιστικής ενημερότητας των ασθενών, την οποία μέχρι τώρα είχαμε εμείς!  :-* :-*

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Τα διάφορα μέτρα που λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του ασφαλιστικού συστήματος, από την εποχή της σύστασης του ΕΟΠΥΥ έως σήμερα, έχουν σίγουρα συντελέσει στην περιστολή της σπατάλης, κάτι που αναμφίβολα ήταν αναγκαίο. Ωστόσο, είναι πλέον πασιφανές πως η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν ως οφείλουν σε μέρος των υποχρεώσεών τους, είτε από οικονομικής άποψης είτε από πλευράς οργανωτικών δομών, συνεχίζει να πιέζει τη μετατόπιση ενός πολύ σημαντικού μέρους του κόστους των υπηρεσιών που αφορούν άμεσα και έμμεσα το ασφαλιστικό σύστημα στον ιδιωτικό τομέα, και στην περίπτωσή μας, στα φαρμακεία.

 Με αφορμή την τελευταία ρύθμιση περί ελέγχου της ασφαλιστικής ικανότητας των ασθενών από τους φαρμακοποιούς, δηλαδή την μετάθεση του ελεγκτικού έργου – αρμοδιότητα άλλοτε των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων- στον ιδιωτικό τομέα,  παραθέτω παρακάτω τις ρυθμίσεις που έχουν αφορούν αμιγώς  καθημερινή πρακτική στο φαρμακείο και συντελούν σαφώς στην ελάφρυνση των ασφαλιστικών οργανισμών από λειτουργικό και χρηματοοικονομικό κόστος :

·      Υποστήριξη συστήματος ηλ.συνταγογράφησης από τον φαρμακευτικό κλάδο. Εκτός από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα πλαίσια της καλής συνεργασίας εταίρων από τα κεντρικά θεσμικά όργανα, τα ιδιωτικά φαρμακεία συμβάλλουν έμπρακτα καθημερινά στην απορρόφηση ενός πολύ σημαντικού κόστους που άλλοτε επωμίζονταν το ασφαλιστικό σύστημα : α) Το κόστος των συνταγολογίων πλέον έχει εξαλειφθεί, αφού οι ηλεκτρονικές συνταγές εκτυπώνονται από τον υπολογιστή του ιατρού και του φαρμακοποιού.  Με συντηρητικούς υπολογισμούς και τη χαμηλότερη δυνατή κοστολόγηση, μπορούμε να δούμε το εξής κοστολόγιο : Κόστος σελίδας Α4 = 0,02 € ανά συνταγή. Κόστος μελανιού (Toner) = 0,03€ ανά συνταγή. Αγορά-συντήρηση εξοπλισμού (υπολογίζονται 2.000 € ανά 2 έτη και για φαρμακείο με 500 συνταγές ανά μήνα) = 0,20€ ανά συνταγή.

·      Επιβάρυνση των φαρμακείων για τον έλεγχο-εκκαθάριση των συνταγών τους στο ΚΜΕΣ. Είναι βέβαια, πρωτοφανές, ο ελεγχόμενος να πληρώνει τον ελεγκτή, σε μια κατάσταση που φαίνεται να παγιώνεται, όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, τα ιδιωτικά φαρμακεία επωμίζονται το κόστος των 0,04€ ανά συνταγή, το οποίο άλλοτε επιβάρυνε εξολοκλήρου τον ΕΟΠΥΥ.

·      Από τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν το εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών των συνταγών που καταθέτουν. Σήμερα, ο μέσος χρόνος ολικής εξόφλησης των ανά μήνα κατατιθέμενων συνταγών είναι περίπου 115 ημέρες μετά την κατάθεση, δηλαδή περίπου 55 μέρες πέρα από τη συμβατικά οριζόμενη προθεσμία πληρωμής.  Ο μέσος όρος αιτούμενου  ποσού ανά συνταγή κυμαίνεται περίπου στα 30€ ανά συνταγή.Είτε το φαρμακείο προχωρήσει σε δανεισμό προκειμένου να καλύψει το κόστος αγοράς φαρμάκων, είτε όχι, το χρηματοοικονομικό  κόστος συνεχίζει να υφίσταται. . Όλοι γνωρίζουν πως σήμερα οι τράπεζες δε χορηγούν δάνεια Ένα καλό επιτόκιο δανεισμού και με αυστηρούς όρους, όπως προσημειώσεις ακινήτων, ή άλλου τύπου υποθήκες ανέρχεται περίπου σε 10% ετήσιο .(υπάρχουν περιπτώσεις όπου το πραγματικό κόστος χρήματος αντιστοιχεί σε 16% ετήσιο επιτόκιο!). Έτσι, η καθυστέρηση εξόφλησης των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ οδηγεί στην επιβάρυνσή τους με : 30 Χ 10/100 Χ 55/365 = 0,45 ευρώ ανά συνταγή (με τους ευνοϊκότερους όρους πάντα)! Το κόστος αυτό , το οποίο και ελαφρύνει σημαντικά τις οικονομικές υποχρεώσεις του ασφαλιστικού συστήματος, επωμίζονται εξολοκλήρου και στην περίπτωση αυτή τα ιδιωτικά φαρμακεία.
·       Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, έχοντας οργανώσει τους λεγόμενους Διανεμητικούς Λογαριασμούς, διαχειρίζονται με ίδιες δαπάνες (με έσοδα αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών-φαρμακοποιών) τη συλλογή, ταξινόμηση και αποστολή των πακέτων συνταγών στο ΚΜΕΣ. Η υπηρεσία αυτή προφανώς αποτελεί όφελος για τους φαρμακοποιούς, αφού συντελεί στην καλύτερη και ταχύτερη διεκπεραίωση σημαντικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά αποτελεί και όφελος για τις περιφερειακές διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ, αφού συντελεί στη σημαντική ελάφρυνση του έργου των υπαλλήλων, άρα και στη μείωση του λειτουργικού κόστους των παραρτημάτων. (στην περίπτωση αυτή δεν είναι εφικτό να υπολογιστεί χρηματικό κόστος, είναι όμως προφανής και εδώ η ουσιαστική συμβολή των φαρμακοποιών στη μείωση του λειτουργικού κόστους του ασφαλιστικού συστήματος).

·       Πρόσφατα, προστέθηκε και άλλη μια αρμοδιότητα στην καθημερινή πρακτική των φαρμακοποιών, αυτή της υποχρέωσης του ελέγχου της ασφαλιστικής ικανότητας των ασθενών. Πλέον, οι φαρμακοποιοί καλούνται να βεβαιώνουν την ασφαλιστική ικανότητα του κάθε ασθενή, ελέγχοντας το βιβλιάριο υγείας, και εφόσον διαπιστώσουν αθεώρητο βιβλιάριο να μην εκτελέσουν τη συνταγή. Αναλαμβάνουν δηλαδή και το ρόλο του ελεγκτή ασφαλιστικού ταμείου, σε μια -σωστή κατά τα άλλα- προσπάθεια του υπουργείου να μαζέψει τις παρατυπίες, η οποία προσπάθεια ,όμως, μετατοπίζει λειτουργικό κόστος από τα ασφαλιστικά ταμεία στα ιδιωτικά φαρμακεία. Βεβαίως, και εδώ, η συνδρομή των φαρμακοποιών στην εξοικονόμιση πόρων για τον πολύπαθο ΕΟΠΥΥ είναι αναμφίβολα σημαντική.

Από τους παραπάνω υπολογισμούς, βλέπουμε τη σταδιακά αυξανόμενη επιβάρυνση των φαρμακείων με κόστος (οικονομικό και άμεσα μετρήσιμο, ή λειτουργικό με τη μορφή άυλης υπηρεσίας) που άλλοτε αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τις κρατικές δομές. Αυτή σήμερα υπολογίζεται σε περίπου  0,75€ ανά συνταγή! Αν σκεφτούμε πως ένα μέσο φαρμακείο καταθέτει 500 συνταγές το μήνα, βλέπουμε πως το κάθε φαρμακείο «γλιτώνει» από τον ΕΟΠΥΥ περίπου 375 ευρώ το μήνα τουλάχιστον!
(4.500€ το χρόνο Χ 10.500 φαρμακεία = 47.250.000 € το χρόνο συνολικά!)

  Καταλήγοντας, θέλω να υπερτονίσω την προφανή και αδιαμφισβήτητη υποστήριξη που παρέχουν οι Έλληνες φαρμακοποιοί στο ασφαλιστικό σύστημα, με την έμπρακτη και καθημερινή τους συμμετοχή στα οικονομικά βάρη του ΕΟΠΥΥ και των συναφών υπηρεσιών. Πέρα όμως από τις επιβαρύνσεις αυτές, τα Ελληνικά φαρμακεία έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια σημαντική μείωση του ποσοστού κέρδους, απόδοση έκπτωσης στον ΕΟΠΥΥ (rebate) αν και πληρώνονται εκπρόθεσμα,  ανεξόφλητα παλαιά χρέη από το 2011, ενώ έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από την υποτίμηση του στοκ τους με τα αλλεπάλληλα δελτία τιμών. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων αφού η λέξη πίστωση πια δεν υφίσταται στο λεξιλόγιο των προμηθευτών, ενώ και το φαινόμενο των ελλείψεων σε σημαντικά φάρμακα δε δείχνει να διορθώνεται. Ο Έλληνας φαρμακοποιός έχει στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Πλέον, οποιαδήποτε συζήτηση περί περαιτέρω μείωσης του ποσοστού κέρδους ή άλλων μέτρων εις βάρος των φαρμακείων, ισοδυναμεί με στοχευμένη και σκόπιμη προσπάθεια εξόντωσης του μέσου φαρμακοποιού, ισοδυναμεί με χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στη στήριξη των κρατικών δομών και κρατικών εσόδων.

Το ελληνικό φαρμακείο ήταν και είναι εδώ για να στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Το ελληνικό φαρμακείο ήταν και είναι εδώ για να στηρίξει τον Έλληνα ασθενή, στη δυσκολότερη στιγμή του.
Είναι όμως πια στα όρια των αντοχών του. Αν ληφθεί οποιοδήποτε νέο μέτρο εις βάρος του ελληνικού φαρμακείου, αν δεν εξοφληθούν άμεσα παλαιές και νέες οφειλές, αν ο ΕΟΠΥΥ δεν καταφέρει σύντομα να εξοφλεί σε συμβατικό χρόνο τις υποχρεώσεις του, τότε το μόνο που θα μας μείνει για να λέμε, θα είναι :
Το ελληνικό φαρμακείο ήταν εδώ...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Σεπτεμβρίου 2013, 11:32:53
Απάντηση #394
Αποσυνδεδεμένος

Diamantius


To 5-7% είναι το καθαρό ως έχουν τώρα τα πράγματα, το 15% της Τρόικας είναι το μεικτό, που σημαίνει καθαρό <5%.
Trying to apply the principles of Clinical Pharmacy to my daily work routine. Strong advocate of Evidence-based Medicine and stronger enemy of bad science.

15 Σεπτεμβρίου 2013, 12:19:04
Απάντηση #395
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
To 5-7% είναι το καθαρό ως έχουν τώρα τα πράγματα, το 15% της Τρόικας είναι το μεικτό, που σημαίνει καθαρό <5%.

Συμφωνώντας και επαυξάνοντας, ορισμένα απλά στοιχεία για όσους (τόσο καιρό) δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα:

5-7% καθαρό κέρδος προκύπτει από το 19-21% μικτό που ισχύει σήμερα (το ποσοστό παίζει αναλόγως τζίρου, κλίμακας rebate, μίγματος πώλησης, εξόδων επιχείρησης, κλπ)
15% μικτό κέρδος που θέλει η Τρόϊκα οδηγεί σίγουρα σε <5% καθαρό.
Για φαρμακεία με μηνιαίο τζίρο ταμείων 20-25Κ, αυτό οδηγεί σε μη βιώσιμες καταστάσεις (η έστω, μη συμφέρουσες επιχειρηματικά).

Προβλέπω ότι φέτος, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, η φοροδοτική ικανότητα των φαρμακείων θα πέσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα (θυμίζω, η πιο συνεπής και "γαλαντόμα" επαγγελματική ομάδα σε φορολογικούς όρους).
Π.χ. από γνωστούς ακούμε είτε επιστροφή φόρου (!!), είτε φόρο της τάξης των 1000-1500 ευρώ. Οι περσινές προκαταβολές φόρου κάλυψαν και τα φετινά έσοδα...
Οψόμεθα.

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

15 Σεπτεμβρίου 2013, 12:21:26
Απάντηση #396
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με συντηρητικούς υπολογισμούς και τη χαμηλότερη δυνατή κοστολόγηση, μπορούμε να δούμε το εξής κοστολόγιο : Κόστος σελίδας Α4 = 0,02 € ανά συνταγή. Κόστος μελανιού (Toner) = 0,03€ ανά συνταγή. Αγορά-συντήρηση εξοπλισμού (υπολογίζονται 2.000 € ανά 2 έτη και για φαρμακείο με 500 συνταγές ανά μήνα) = 0,20€ ανά συνταγή.
Έχουμε και λέμε:
Κούτα Α4 (2500 φύλλα): 12 ευρώ (με ΦΠΑ 23%) - άρα 1 φύλλο Α4 0,0048 ευρώ και όχι 0,02 (τιμή που μπορεί κανείς να βρει στο MAKRO και στα περισσότερα καταστήματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες).
Toner μικρού φωτοτυπικού (αναγόμωση για 10.000 εκτυπώσεις): 12 ευρώ - άρα 1 φύλλο 0,0012 ευρώ και όχι 0,03 (ακόμη και πολύ ακριβότερες αναγομώσεις δεν μπορούν να πλησιάσουν το κόστος που αναφέρεται).
Αγορά- συντήρηση εξολισμού: Ένα μικρό φωτοτυπικό (η καλύτερη λύση για πολλές εκτυπώσεις) κάνει περίπου 700-800 ευρώ, άντε και μία οθόνη κάθε 2 έτη (βαριά 200 ευρώ) χωρίς συντήρηση γιατί στη χειρότερη περίπτωση θα παίρνεις καινούρια.
Στα παραπάνω πρέπει να υπολογιστεί η ελάφρυνση από το φόρο καθώς όλα τα παραπάνω θεωρούνται έξοδα της επιχείρησης.
Το κόστος δεν είναι θεωρητικό αφού κι εγώ είμαι εκτεθειμένος σε αυτό και έχω άμεση γνώση.
Κάνω λάθος;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

15 Σεπτεμβρίου 2013, 12:56:15
Απάντηση #397
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Νομίζω ότι ο τρόπος υπολογισμού του κόστους ανά συνταγή είναι λίγο αυθαίρετος η ποικίλει λόγω διαφορετικών επιλογών που κάνει ο καθένας. Π.χ. από τη δική μου εμπειρία:

- Χαρτί Α4 (περίπου 3€/500φ το μήνα). Όμως πλέον εκτυπώνουμε στην πίσω όψη της συνταγής του γιατρού συνεπώς το χαρτί έχει μειωθεί δραματικά.
- Χρήση μικρού laser εκτυπωτή (κόστος 80€) και original toner (αγορά 2 φορές το χρόνο, 50€ έκαστη). Ασύμφορο φυσικά, αλλά αναγομώσεις που δοκιμάσαμε μας χάλασαν το προηγούμενο μηχάνημα. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα συμβατά toners (με 10-15€).
- Η/Υ και οθόνη 4ετίας χωρίς πρόβλημα η ιδιαίτερη ανάγκη συντήρησης.
- Κόστος σύνδεσης στο Internet (ADSL) και μηνιαίο κόστος εκκαθάρισης ΚΜΕΣ.

Όμως ποιο είναι το συμπέρασμα που θέλουμε να καταλήξουμε: αν δικαιολογείται η εξτρά αμοιβή που (λένε ότι) θα εισπράττει το φαρμακείο σε εφημερίες/διανυκτερεύσεις;
Απολύτως δίκαιο κατά τη γνώμη μου για τις διανυκτερεύσεις, τις Κυριακές και τις αργίες διότι είναι υποχρεωτική υπερωριακή απασχόληση.
Αν δεν κάνω λάθος (με διορθώνει όποιος γνωρίζει) ισχύει και στη Γερμανία.

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

16 Σεπτεμβρίου 2013, 01:13:13
Απάντηση #398
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με συντηρητικούς υπολογισμούς και τη χαμηλότερη δυνατή κοστολόγηση, μπορούμε να δούμε το εξής κοστολόγιο : Κόστος σελίδας Α4 = 0,02 € ανά συνταγή. Κόστος μελανιού (Toner) = 0,03€ ανά συνταγή. Αγορά-συντήρηση εξοπλισμού (υπολογίζονται 2.000 € ανά 2 έτη και για φαρμακείο με 500 συνταγές ανά μήνα) = 0,20€ ανά συνταγή.
Έχουμε και λέμε:
Κούτα Α4 (2500 φύλλα): 12 ευρώ (με ΦΠΑ 23%) - άρα 1 φύλλο Α4 0,0048 ευρώ και όχι 0,02 (τιμή που μπορεί κανείς να βρει στο MAKRO και στα περισσότερα καταστήματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες).
Toner μικρού φωτοτυπικού (αναγόμωση για 10.000 εκτυπώσεις): 12 ευρώ - άρα 1 φύλλο 0,0012 ευρώ και όχι 0,03 (ακόμη και πολύ ακριβότερες αναγομώσεις δεν μπορούν να πλησιάσουν το κόστος που αναφέρεται).
Αγορά- συντήρηση εξολισμού: Ένα μικρό φωτοτυπικό (η καλύτερη λύση για πολλές εκτυπώσεις) κάνει περίπου 700-800 ευρώ, άντε και μία οθόνη κάθε 2 έτη (βαριά 200 ευρώ) χωρίς συντήρηση γιατί στη χειρότερη περίπτωση θα παίρνεις καινούρια.
Στα παραπάνω πρέπει να υπολογιστεί η ελάφρυνση από το φόρο καθώς όλα τα παραπάνω θεωρούνται έξοδα της επιχείρησης.
Το κόστος δεν είναι θεωρητικό αφού κι εγώ είμαι εκτεθειμένος σε αυτό και έχω άμεση γνώση.
Κάνω λάθος;
Κατ αρχήν ας αφήσουμε τους κλαίοντες φαρμακοποιούς.... Προσωπικά, γράφω σε ξεχωριστή συνταγή το salospir, το Τ4, το glucophage, τις Neurobion... Πέρα από ότι μου μειώνουν το μέσο κόστος συνταγής, παίζουν και τα νεύρα του φαρμακοποιού να εκτελέσει μια συνταγή με φάρμακο που κοστίζει 80 λεπτά και έχει κέρδος 10 λεπτά....

Η κούτα Α4 με πέντε δεσμίδες κάνει 11.90€+ΦΠΑ για χαρτί 80gr και 9.9€+ΦΠΑ για χαρτί 75gr. Τώρα, το 80 με το 75 έχει μια μικρή διαφορά: Κάποιοι εκτυπωτές θα αρχίσουν να μασάνε πολύ πιο γρήγορα χαρτί όταν δεν χρησιμοποιείται το χαρτί των 80gr. Κάποιοι έχουν δυνατότητα να τους πεις τι χαρτί χρησιμοποιείς.... αλλά τέτοιοι δεν είναι η πλειοψηφία.
Τώρα με το φτηνότερο στη χρήση εκτυπωτή laser να έχει 0,0148 κόστος toner/σελίδα και κόστος drum 0,0038864/σελίδα δηλαδή συνολικό 0,0186864€/σελίδα κόστος εκτυπωτή και κόστος απόκτησης 200€. Για να βγάλεις το επιπλέον κόστος απόκτησης του φωτοτυπικού θα χρειαστείς να τυπώσεις 25000 σελίδες και βάζω στοίχημα ότι ξέχασες το κόστος του drum/σελίδα.

Όσο κι αν αυτά φαντάζουν μικρά σε κόστος για ένα ιατρείο, εγώ θα πάω ανάποδα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ κ. Χάλαρη, το 2013 κάθε μήνα γράφονται 6.000.000 συνταγές και 2.000.000 παραπεμπτικά δηλαδή 8.000.000 φύλλα το ελάχιστο....
Αυτά κοστίζουν στους γιατρούς/νοσοκομεία/μονάδες υγείας: 8.000.000 x 0.006€ (η δική σου τιμή κόστους, εγώ το βγάζω 0,0245412€/σελίδα) = 48000€ ανά μήνα ή 576000€ ανά έτος
Αν σκεφτεις ότι το κόστος μιας smartcard για 10.000.000 θα είναι της τάξης των 30cents, σε πέντε χρόνια συνταγογραφίας με τις υπάρχουσες συνθήκες θα έχουν ξοδευτεί σε χαρτί όσα χρήματα χρειάζεται για να αποκτήσει κάθε κάτοικος της Ελλάδας smartcard υγείας.
Με το δικό μου κόστος 0,0245412€ ανά σελίδα (που πιστεύω ότι είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα) έχουμε κόστος ανά μήνα: 196329€  και θα χρειαστούμε μόλις 1.5 χρόνο συνταγογραφίας με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Φυσικά ζούμε στην Ελλάδα και μην πιστεύει κανείς ότι κάποιος από τους "υπεύθυνους" έχει κάνει κάποια τέτοια μελέτη για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Σεπτεμβρίου 2013, 13:16:45
Απάντηση #399
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Να δανειστεί κανείς για να συνεχίσει να συναλλάσσεται με το κράτος-απατεώνα ή να μη δανειστεί και να κατεβάσει ρολά;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σύμφωνα με εγκυρη πληροφόρηση την στιγμη αυτή που μιλάμε ηδη 10% των φαρμακείων της θεσσαλονίκης βρίσκεται υποθηκευμενο στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Δυστυχως η σπουδη των συνδικαλιστων δεν αφορά την εγκαιρη πληρωμή των φαρμακείων αλλά την υποθηκευση καθε υλικής υποστασης της προσωπικής περιουσίας του φαρμακοποιού σε όφελος των τραπεζων και τους κράτους απατεώνα του ΕΟΠΥΥ. Πιο συγκεκριμενα ενώ η συνδικαλιστική ηγεσία γνωρίζει οτι το ελλειμα της κεντρικης κυβερνησης υψους 4,5 δις θα καλυφθει μεσω στασης πληρωμων αντι να διεκδικήσει την αποπληρωμη των οφειλομενων τροφοδοτεί τη φουσκα με νέα δάνεια σε σημείο ολέθριο και χωρίς επιστροφή για χιλιάδες οικογένειες φαρμακοποιών.Απορίας αξιο παραμένει η στάση της ηγεσίας του κλάδου που προφανώς στηρίζει την πρακτική της στο γεγονός οτι δε θα επανεκλεγεί και η καυτή πατάτα της καταρευσης των πληρωμών  θα σκάσει στα χέρια αυτών που θα αναλαβουν. Και δεν ειναι μονο η καταρρευση των πληρωμων που ηδη συντελειται παρολο που η δαπανη ειναι εντός στοχων αλλά οι εξαθλιωτικοί τζίροι που αναμενεται συντομα να κυριαρχήσουν στην αγορά του φαρμακείου απο μια κυβερνηση που οχι μονο δε θελει αλλά πλέον και μαθηματικα δεν μπορει να πληρωσει φαρμακα. Πρόκειται για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρα η οποία ενώ έδεσε χειροποδαρα το ελληνικό κράτος μεσω του αγγλικού δικαίου για να εκπληρωσει ετσι τα συμβόλαια ιδιωτικοποιησης που ειχε κλείσει με την Ελίτ, ετοιμαζεται για την συντεταγμενη εξοδο της ελλαδας απο το ευρω* μέσω εκλογών και την παράδοση αδειων ταμείων στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι επόμενοι 6 μήνες θα αποτελέσουν ενα όλεθριο λαθος αλλά και μαθημα για τον κλάδο δυστυχώς.... χωρίς επιστροφή...

* απειλείται και η Ελληνορθοδοξία μας
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Σεπτεμβρίου 2013, 18:09:30
Απάντηση #400
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Λουράντος για χαμηλότοκα δάνεια μέσω ΤΕΠΙΧ προς φμφ: "Μη τσιμπάτε"

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με αφορμή τις τελευταίες πληροφορίες που διοχετεύονται ως έκτακτες ενημερώσεις (κάποιες μάλιστα ... «πανηγυρικού» τύπου) προς τους συναδέλφους και που αφορούν την προσφυγή τους στις τράπεζες για δανεισμό, έχω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Την περασμένη Πέμπτη, η τράπεζα Πειραιώς κάλεσε εμένα και τον γραμματέα του Συλλόγου στα κεντρικά της γραφεία, για να μας ενημερώσει για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα δράσης «ΤΕΠΙΧ-Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», σε συνεργασία με το Ταμείο Επιχειρηματικότητας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για κονδύλια τα οποία χορηγούνται κατά 50% από κοινοτικές πηγές και κατά 50% από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο και με λήξη του προγράμματος στο τέλος του Νοεμβρίου 2013.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαφόρων άλλων «παρενεργειών», θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

• Το δάνειο ΔΕΝ χορηγείται σε επιχειρήσεις ΜΗ βιώσιμες και συνεπώς σε φαρμακεία που αποτελούν οικονομικό ρίσκο για την τράπεζα. Τα κεφάλαια χορηγούνται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις βιώσιμες ή σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια.

• Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε μορφή νομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας (υπό σύσταση, νεοσύστατες ή υφιστάμενες) και χρηματοδοτεί ανεξόφλητες τιμολογημένες δαπάνες που σχετίζονται με τον εμπορικό κύκλο της επιχείρησης.

• Η διασφάλιση της αποπληρωμής του δανείου για την τράπεζα, γίνεται με προσωπικές εγγυήσεις ή και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

• Το ύψος του δανείου είναι από 10.000 – 300.000 € και μέχρι το 50% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης ή μέχρι το 50% των παραγγελιών τρέχοντος έτους.

• Η τράπεζα χρηματοδοτεί παραγγελίες φαρμακείου προς μία ή περισσότερες φαρμακαποθήκες ή εταιρείες, εφ’ άπαξ, τις οποίες ο φαρμακοποιός καλείται να τις προβλέψει. Τα χρήματα εκταμιεύονται και καταβάλλονται στους προμηθευτές των φαρμακείων, με τον κίνδυνο φυσικά αυτοί οι προμηθευτές να κλείσουν και οι φαρμακοποιοί να υποστούν ολική καταστροφή, αφού θα αναγκαστούν να αποπληρώσουν το δάνειο χωρίς να έχουν πάρει τα εμπορεύματα. Το ρίσκο δηλαδή πέφτει αποκλειστικά και μόνο στα φαρμακεία και αυτό οφείλει ο κάθε συνάδελφος να το λάβει πολύ σοβαρά υπόψη. Από την άλλη, η προπληρωμή των παραγγελιών δύναται να δημιουργήσει θετικό υπόβαθρο για κάποια έκπτωτική πολιτική εκ μέρους των προμηθευτών.

• Το επιτόκιο είναι πράγματι μικρό και ορίζεται ως 4,45% + 0,3% από την ειδική εισφορά του Ν 128/75 , είναι δε σταθερό για 4 χρόνια που διαρκεί το δάνειο.

• Η διάρκεια του δανείου είναι έως 48 μήνες και η αποπληρωμή γίνεται με τρίμηνες τοκοχρεολυτικές δόσεις.

• Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι το κάθε μέλος του συλλόγου θα αξιολογηθεί από την τράπεζα ξεχωριστά και θα χρηματοδοτηθεί βάσει της πιστοληπτικής του ικανότητας, των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης του και των προσφερομένων εξασφαλίσεων.

Αυτό που πρέπει τελικά να λάβουν υπόψη όσοι ενδιαφερθούν για την ανωτέρω χρηματοδότηση, είναι ότι αυτή η χρηματοδότηση απευθύνεται σε φαρμακεία τα οποία είναι απολύτως υγιή οικονομικά.

Όπως επίσης ότι ο Σύλλογος σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙ αλλά, όπως έχει καθήκον, ενημερώνει. Διότι για κάποιους το πρόγραμμα αυτό μπορεί να είναι αρκετά ελκυστικό, αρκεί να είναι σωστά ενημερωμένοι...

Αυτά τα λίγα για την καλύτερη ενημέρωση σας και αν πράγματι ενδιαφέρεστε για αυτό το πρόγραμμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους υπευθύνους της τράπεζας της αρεσκείας σας και να ζητήσετε να ενημερωθείτε για όλες ανεξαιρέτως τις παραμέτρους.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Σεπτεμβρίου 2013, 18:20:50
Απάντηση #401
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Αντί να το επιδιώξουμε εμείς, το προσπαθούν οι φμφ! Τόσο ανύπαρκτοι είμαστε (συνδικαλιστικά).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προσπαθώντας να βρεθεί μια άκρη με το θέμα της συνταγογράφησης τρίμηνων συνταγών αλλά έκδοσης μόνο μίας κόκκινης συνταγής με το σύνολο των φαρμάκων και των τριών συνταγών, ο ΦΣ Ρεθύμνου ζήτησε οδηγίες και διευκρινίσεις.

Παραθέτουμε την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας η οποία ζητά την έκδοση μίας πρωτότυπης κόκκινης συνταγής η οποία να αντιστοιχεί σε μία συνταγή φαρμάκων ασφαλισμένου:

Σχετικά με τις κόκκινες συνταγές by farmakopoioi
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Σεπτεμβρίου 2013, 20:23:27
Απάντηση #402
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παραθέτουμε την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας η οποία ζητά την έκδοση μίας πρωτότυπης κόκκινης συνταγής η οποία να αντιστοιχεί σε μία συνταγή φαρμάκων ασφαλισμένου:
   Πάντως, συμπερασματικά απο την απάντηση της τοπικής διεύθυνσης υγείας, οι τρίμηνες συνταγές ναρκωτικών αποκλείονται, εκτός αν έρχεται ο ασθενής κάθε μήνα να παίρνει συνοδευτική "κόκκινη γραμμή" όταν θα εκτελέσει την συνταγή.
   Γιατί δεν απαντάνε καθαρά στα έγγραφα τους;
 

 

19 Σεπτεμβρίου 2013, 09:32:20
Απάντηση #403
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Χαοτική και ανεφάρμοστη πρόταση Κούλη: Να χορηγούνται με ιατρική γνωμάτευση και συμμετοχή 50% του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους τα γάλατα της νεογνικής και πρώτης βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την στήριξη των νέων ανθρώπων ( αλλά όχι των ανασφάλιστων! ) στην χώρα μας που μέσα στη λαίλαπα του μνημονίου και των φοροεπιδρομών τολμούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά, έχει ζητήσει επανειλημμένως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υιοθετήσει την πρότασή του για τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας. Αφού θέλουν να τα παρέχουν και από τα σούπερ μάρκετ, ας το κάνουν, αλλά τουλάχιστον ας εισακούσουν τους φαρμακοποιούς που έχουν προσωπική σχέση με τους πολίτες και «ακούν» τις ανάγκες της κοινωνίας. Η πρόταση του ΠΦΣ που έχει στα χέρια του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από την έλευσή του κιόλας στην θέση του ΥΥΚΑ, του δίνει την δυνατότητα να κάνει δύο καλά με μία κίνηση: Να στηρίξει τους νέους γονείς μέσω της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στην αγορά της φόρμουλας για βρέφη από 0 μέχρι 6 μηνών (πρώτη βρεφική ηλικία), και ταυτόχρονα τον περιορισμό της πολυφαρμακίας ειδικά σε ό,τι αφορά τα αντιβιοτικά. Ουδεμία κίνηση έχει γίνει μέχρι στιγμής προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά εμείς δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ να προτείνουμε αυτά που είναι πρώτα απ΄όλα προς το συμφέρον του κόσμου που υποφέρει… Ας θυμηθούμε τι αναφέρει η πρότασή μας:


1. Ο ΕΟΠΥΥ δύναται να χορηγεί σε ασφαλισμένους - νέους γονείς , τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας κατόπιν έκδοσης ειδικής γνωμάτευσης παιδιάτρου ή νεογνολόγου αντίστοιχη αυτής που εκδίδεται για την χορήγηση αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη. Οι βρεφικές τροφές (γάλατα) α΄ βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών) διατίθενται πλέον τόσο από τα φαρμακεία όσο και από τα σούπερ μάρκετ. Οποιαδήποτε αλλαγή δεν θίγει την δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων αυτών και από τα σούπερ μάρκετ.

2. Επί της συσκευασίας κάθε προϊόντος επικολλάται αυτοκόλλητη ταινία γνησιότητας εις διπλούν, με διπλό barcode, όπως ακριβώς στα φάρμακα και στα αναλώσιμα του σακχαρώδη διαβήτη

3. Η τιμή αποζημίωσης των προϊόντων καθορίζεται από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και προκύπτει μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών, ως μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών που ισχύουν στην Ευρώπη των 27 χωρών, όπως ακριβώς εφαρμόζεται στα φάρμακα

4. Η τιμή αποζημίωσης , αναθεωρείται ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, ή όποτε το Υπουργείο κρίνει ότι προκύπτει ανάγκη αλλαγής τιμών.

5. Η ανωτέρω διαδικασία συνταγογράφησης >:( >:( ισχύει για βρέφη μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, και καλύπτει έως τρεις (3) συσκευασίες των 900 γραμμαρίων μηνιαίως, ή έξι (6) των 450 γραμμαρίων μηνιαίως.

Ο ασφαλισμένος καταβάλλει το 50% (ή 60%) της αξίας των προϊόντων αυτών και το υπόλοιπο ποσό ο ΕΟΠΥΥ.

Παρατηρήσεις

1. Ο καθορισμός της τιμής αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει την αγορά των προϊόντων αυτών σε συμπίεση των τιμών προς όφελος και των γονέων που δεν επιθυμούν ή δεν φροντίζουν να τα συνταγογραφήσουν ή δεν έχουν ασφάλιση, Κούλη! και τα προμηθεύονται καταβάλλοντας εξ ιδίων τη δαπάνη.

2. Βοηθούνται τα νέα ζευγάρια στην αντιμετώπιση ζωτικών οικονομικών αναγκών.

3. Εκδηλώνεται η έμπρακτη συμβολή της πολιτείας στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

4. Η δαπάνη που προκύπτει ως επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ, δεν ξεπερνά τα 500.000 ευρώ μηνιαίως και μπορεί να ισοσκελιστεί με αντίστοιχη αύξηση κατά 10% της συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά την αγορά αντιβιοτικών ???, επιτυγχάνοντας συγχρόνως και αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης του ΕΟΠΥΥ και συμβολή στην αποφυγή χρήσης αντιβιοτικών χωρίς σοβαρό λόγο.

Ας σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό οικονομικό και επικοινωνιακό πρόβλημα, εξαιτίας αυτής της αύξησης συμμετοχής ασφαλισμένων κατά 10%, διότι τα αντιβιοτικά δεν χορηγούνται σε μόνιμη βάση, ούτε σε χρονίως πάσχοντες ασθενείς κ.ά., όπως συμβαίνει με τα φάρμακα των διαβητικών, υπερτασικών, κ.ά.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Σεπτεμβρίου 2013, 16:32:51
Απάντηση #404
Αποσυνδεδεμένος

nkf100


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Χαοτική και ανεφάρμοστη πρόταση Κούλη: Να χορηγούνται με ιατρική γνωμάτευση και συμμετοχή 50% του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους τα γάλατα της νεογνικής και πρώτης βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την στήριξη των νέων ανθρώπων ( αλλά όχι των ανασφάλιστων! ) στην χώρα μας που μέσα στη λαίλαπα του μνημονίου και των φοροεπιδρομών τολμούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά, έχει ζητήσει επανειλημμένως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υιοθετήσει την πρότασή του για τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας. Αφού θέλουν να τα παρέχουν και από τα σούπερ μάρκετ, ας το κάνουν, αλλά τουλάχιστον ας εισακούσουν τους φαρμακοποιούς που έχουν προσωπική σχέση με τους πολίτες και «ακούν» τις ανάγκες της κοινωνίας. Η πρόταση του ΠΦΣ που έχει στα χέρια του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από την έλευσή του κιόλας στην θέση του ΥΥΚΑ, του δίνει την δυνατότητα να κάνει δύο καλά με μία κίνηση: Να στηρίξει τους νέους γονείς μέσω της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στην αγορά της φόρμουλας για βρέφη από 0 μέχρι 6 μηνών (πρώτη βρεφική ηλικία), και ταυτόχρονα τον περιορισμό της πολυφαρμακίας ειδικά σε ό,τι αφορά τα αντιβιοτικά. Ουδεμία κίνηση έχει γίνει μέχρι στιγμής προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά εμείς δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ να προτείνουμε αυτά που είναι πρώτα απ΄όλα προς το συμφέρον του κόσμου που υποφέρει… Ας θυμηθούμε τι αναφέρει η πρότασή μας:


1. Ο ΕΟΠΥΥ δύναται να χορηγεί σε ασφαλισμένους - νέους γονείς , τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας κατόπιν έκδοσης ειδικής γνωμάτευσης παιδιάτρου ή νεογνολόγου αντίστοιχη αυτής που εκδίδεται για την χορήγηση αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη. Οι βρεφικές τροφές (γάλατα) α΄ βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών) διατίθενται πλέον τόσο από τα φαρμακεία όσο και από τα σούπερ μάρκετ. Οποιαδήποτε αλλαγή δεν θίγει την δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων αυτών και από τα σούπερ μάρκετ.

2. Επί της συσκευασίας κάθε προϊόντος επικολλάται αυτοκόλλητη ταινία γνησιότητας εις διπλούν, με διπλό barcode, όπως ακριβώς στα φάρμακα και στα αναλώσιμα του σακχαρώδη διαβήτη

3. Η τιμή αποζημίωσης των προϊόντων καθορίζεται από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και προκύπτει μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών, ως μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών που ισχύουν στην Ευρώπη των 27 χωρών, όπως ακριβώς εφαρμόζεται στα φάρμακα

4. Η τιμή αποζημίωσης , αναθεωρείται ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, ή όποτε το Υπουργείο κρίνει ότι προκύπτει ανάγκη αλλαγής τιμών.

5. Η ανωτέρω διαδικασία συνταγογράφησης >:( >:( ισχύει για βρέφη μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, και καλύπτει έως τρεις (3) συσκευασίες των 900 γραμμαρίων μηνιαίως, ή έξι (6) των 450 γραμμαρίων μηνιαίως.

Ο ασφαλισμένος καταβάλλει το 50% (ή 60%) της αξίας των προϊόντων αυτών και το υπόλοιπο ποσό ο ΕΟΠΥΥ.

Παρατηρήσεις

1. Ο καθορισμός της τιμής αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει την αγορά των προϊόντων αυτών σε συμπίεση των τιμών προς όφελος και των γονέων που δεν επιθυμούν ή δεν φροντίζουν να τα συνταγογραφήσουν ή δεν έχουν ασφάλιση, Κούλη! και τα προμηθεύονται καταβάλλοντας εξ ιδίων τη δαπάνη.

2. Βοηθούνται τα νέα ζευγάρια στην αντιμετώπιση ζωτικών οικονομικών αναγκών.

3. Εκδηλώνεται η έμπρακτη συμβολή της πολιτείας στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

4. Η δαπάνη που προκύπτει ως επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ, δεν ξεπερνά τα 500.000 ευρώ μηνιαίως και μπορεί να ισοσκελιστεί με αντίστοιχη αύξηση κατά 10% της συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά την αγορά αντιβιοτικών ???, επιτυγχάνοντας συγχρόνως και αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης του ΕΟΠΥΥ και συμβολή στην αποφυγή χρήσης αντιβιοτικών χωρίς σοβαρό λόγο.

Ας σημειωθεί ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό οικονομικό και επικοινωνιακό πρόβλημα, εξαιτίας αυτής της αύξησης συμμετοχής ασφαλισμένων κατά 10%, διότι τα αντιβιοτικά δεν χορηγούνται σε μόνιμη βάση, ούτε σε χρονίως πάσχοντες ασθενείς κ.ά., όπως συμβαίνει με τα φάρμακα των διαβητικών, υπερτασικών, κ.ά.

Τι άλλο θα ακούσουε σε αυτή τη χώρα!
Έχουμε που έχουμε χαμηλά ποσοστά θηλασμού, να δώσουμε και τζάμπα το ξένο γάλα!
Είναι που είναι χρεωκοπημένος ο ΕΟΠΥΥ, και δεν πληρώνει για ειδικά γάλατα σε παιδιά που εχουν απόλυτη ανάγκη, να δώσει και για το κανονικό γάλα!
Επιβεβαιώνεται πάλι η άποψη μου ότι οι συνδικαλιστές (οποιουδήποτε κλάδου) είναι εκτός τόπου και χρόνου!!!

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3812 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4825 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις
4179 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2012, 11:11:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
0 Απαντήσεις
8462 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2019, 00:27:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
24119 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2019, 22:08:06
από Argirios Argiriou