Μένουμε Ελλάδα γιατί: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος[spoiler]Είναι συντριπτική και στον τομέα της παιδικής ευημερίας η υπεροχή των βορείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε σχέση με τους νότιους. Και ιδιαίτερα με τη χώρα μας. Για παράδειγμα, στην Υλική Ευημερία είμαστε στην 20ή θέση, στην Υγεία και την Ασφάλεια στη 19η, στην Εκπαίδευση στην 28η, στις Συμπεριφορές και στους Κινδύνους επίσης στην 28η και στη Στέγαση και στο Περιβάλλον στην 25η. Συνολικά βρισκόμαστε στην 25η θέση. Εντυπωσιακά χαμηλά.
Αλλά εντυπωσιακότερο είναι κάτι άλλο. Είναι η ανατροπή που καταγράφεται όταν ο ερευνητής ζητά να πληροφορηθεί πόσο ικανοποιημένα είναι τα παιδιά από τη ζωή τους. Εκεί η Ελλάδα εκτοξεύεται στην 5η θέση. Την ίδια ώρα που στην ερώτηση αυτή η Γερμανία βυθίζεται από την 6η θέση στην 22η και το Λουξεμβούργο από την 7η θέση στη 17η.
Δεν είναι συμπτωματικό. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και με τις άλλες χώρες του Νότου. Η Ισπανία ανεβαίνει από τη 19η θέση στην 3η και η Ιταλία βελτίωσε την επίδοσή της κατά 6 θέσεις. Που σημαίνει ότι τα «παιδιά της κρίσης» είναι πιο ευτυχισμένα από τα «παιδιά του πλούτου». Κι αυτό λέει πολλά. Για πολλούς τα λέει όλα. 'Η έστω τα σημαντικότερα.
Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι δείκτες αρνητικοί για τη χώρα μας. Αντίθετα, υπάρχουν κάποιοι όπου η επίδοσή μας είναι αξιοζήλευτη. Οπως, για παράδειγμα, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Είμαστε στην κορυφή της λίστας των 29 πιο ανεπτυγμένων κρατών. Οπως επίσης είμαστε μία από τις οκτώ χώρες που η κατάχρηση αλκοόλ από νέους είναι χαμηλότερη του 10% και μία στις τέσσερις όπου το επίπεδο χρήσης ινδικής κάνναβης από παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών παραμένει κάτω του 7%.
Και οι δύο τελευταίοι δείκτες δεν είναι άσχετοι με εκείνον της ευτυχίας. Αντίθετα, είναι συνέπειά του.[/spoiler]
Και γιατί: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος[spoiler] «Oι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογική πίεση στους Έλληνες. Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό». Με αυτά τα λόγια ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας στο Δουβλίνο, κατήγγειλε διεθνώς την πολιτική και οικονομικ΄κατοχή που έχει επιβάλλει το Βερολίνο στην χώρα μας , αλλά και γενικότερα απέναντι στον ευρωπαϊκό νότο.
Μιλώντας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RDS, Ο Ν.Τσόμσκι πρότεινε «Τη δημιουργία μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά», ενώ υπογράμμισε πως «Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, που οι λαοί εξεγείρονται κατά των Γερμανών, κάτι που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει αρπάξει το Βερολίνο»…
Επίσης αναφέρθηκε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ζητήσει τη στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία του 1953, όταν η Δύση αποφάσισε να τη βοηθήσει, τη στιγμή που κατέρρεε, χαρακτηρίζοντάς το «Σωστό».
Επιπρόσθετα άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του Μάριο Ντράγκι και επιτέθηκε στις κυβερνήσεις της ΕΕ, λέγοντας πως είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός της Ένωσης, με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται, καθώς οδηγούν στην καταστροφή.
Τέλος μιλώντας για την Ιρλανδία είπε: «Η πολιτική εδώ είναι να αθωώνουμε τους εγκληματίες και να αφήνουμε όλο το βάρος στους φορολογούμενους», αναφερόμενος στην μετακύλιση του τραπεζικού χρέους (εκεί οι τράπεζες πτώχευσαν σε αντίθεση με την Κύπρο που ΤΙΣ πτώχευσαν)...
Ο Νόαμ Τσόμσκυ είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και καθηγητής της γλωσσολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Ο Τσόμσκυ έχει γράψει και διδάξει πλατιά πάνω στη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία και την πολιτική. Ανάμεσα στα έργα του είναι και τα εξής: «Εξουσίες και προοπτικές», «Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη», «Αποτρέποντας τη δημοκρατία», «Κατασκευάζοντας τη συναίνεση» (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), «Έτος 501: Η κατάκτηση συνεχίζεται», «Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους», «Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός», «Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης», «Τρομοκρατικά κράτη» και «Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια».
Οι προσπάθειες του Τσόμσκυ για μεγαλύτερη δημοκρατία τιμώνται παγκόσμια από κινήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
[/spoiler]