Όταν παλιότερα που ζήτησαν (τηλ.)να κάνω εφημερίες στο «τμήμα διαλογής» του νοσοκομείου τους απάντησα ότι δεν έχω τα «προσόντα» για την δουλειά του τροχονόμου από την μια και από την άλλη δεν είμαι ιατρός δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ειδικά ιατρός των ΤΕΠ, αλλά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και δεν μπορώ να κάνω αντιποίηση ειδικότητας. Τους έθεσα από την άλλη ότι και η ένωσή μας αλλά και η ΕΛΕΓΕΙΑ είναι αντίθετοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι Γ.Ι και θα προσφύγω σε αυτά τα όργανα για την υποστήριξή μου και μόνο με έγγραφη εντολή και έγκριση από το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου μπορεί να αναγκαστώ να υπακούσω στην «θέληση» της διοίκησης, αλλά με κάθε νόμιμο δικαίωμα μου να θέσω την υποτιμητική συμπεριφορά ή την πίεση που μου εξασκείται από την διοίκηση για αντιποίηση ειδικότητας, στα αρμόδια όργανα. Εάν πάρα αυτά εκδοθεί εντολή από την διοίκηση, φυσικά και θα την εκτελέσω, αλλά θα προχωρήσω και στις ενέργειες που ανέφερα, και να έχουν υπόψη τους ότι δεν είμαι διοικητικός υπάλληλος, αλλά ΙΑΤΡΟΣ, που σημαίνει ότι όταν αναφέρεται ότι το πρωινό ωράριο λήγει στις 3 μμ να υπολογίζουν ότι μπορεί και να πάει και 4+ μμ, συν μια ώρα + για την μεταφορά μου από το Κ.Υ στο νοσοκομείο, συν τον χρόνο που θα χρειαστεί για το φαγητό μου( που θα πρέπει να μου το υπολογίσουν στο νοσοκομείο), συν τα μεταφορικά μου έξοδα, συν ότι η μετακίνηση μου αυτή να καταγράφετε υπηρεσιακή για κάθε (κτύπα ξύλο) τυχόν ατύχημα μου συμβεί στον δρόμο, και ,και …
Εφόσον λοιπόν μου το ζητάτε προφορικά εξηγούμε ότι αυτά είναι τα δεδομένα και εάν νομίζουν ότι μπορώ να προσφέρω κάτι, ας προχωρήσουν στα ανάλογα έγγραφα που απαιτούνται για να καλύψουν όλα τα παραπάνω και να εκδώσουν την εντολή για να την έχω να εκτελέσω και να την καταθέσω στα αρμόδια όργανα να ελεγχτεί η νομιμότητά της.
Μετά από αυτά δεν με ξαναενόχλησαν και από κει και μετά το θέμα το έβαζαν πάντα με ανακοίνωση «όποιος ενδιαφέρετε να κάνει εφημερίες στο νοσοκομείο…» και δυστυχώς βρήκαν αυτούς που χρειάζονται και έτσι δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες από καμία πλευρά.
Συμπέρασμα: ο καθένας από μόνος του, αλλά και όλοι μαζί πρέπει να υποστηρίξουμε την θέση μας για να κερδίσουμε την εκτίμηση των άλλων.