Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 11:58:59

Αποστολέας Θέμα: ΤΕΠ: Εχει θέση εκεί ο Γενικός Γιατρός -Νομιμες οι Αποσπασεις?  (Αναγνώστηκε 53520 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Απριλίου 2012, 23:16:53
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

4.   Το μείζον θέμα που υπάρχει στις περιπτώσεις των αποσπάσεων είναι ΕΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙΣ Η ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΟ ΕΡΓΟ?

Έχω τονίσει σε πάμπολλα σημεία στο φόρουμ (όπως και άλλοι που συμμετέχουν), αλλά και έχουμε αποτυπώσει σε παλαιότερα έγγραφα της Ένωσης ότι, αν αναλάβεις διαχείριση θεμάτων πέραν των γνωστικών σου αντικειμένων, τότε μιλάμε για αλλότριο έργο. Αυτό κανείς ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να σε διατάξει να το εκτελέσεις.
Συμπερασματικά, μπορεί ο Διοικητής να βγάλει απόφαση (εντολή) να μετακινηθείς οπουδήποτε –ακόμη και σε άλλο Κ.Υ. ή Νοσοκομείο- αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΤΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΟ.


Με όλο το σεβασμό κύριε Μιχάλη, αυτό μπορεί να λέει ο νόμος αλλά όπως και ένα σωρό νόμοι, δεν εφαρμόζεται.
Το λέω με πικρία μετά απο το μπάχαλο που ζω τον τελευταίο καιρό, μιας και με μετακίνησαν ΠΑΡΑ τη θεληση μου και εντελώς παράνομα στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου και δε βλέπω πως μπορω να ξεμπλέξω απο αυτήν την ιστορία.

Μακάρι να μπορούσαμε να αμυνθούμε αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα που θα μας τρεχουν απο εδω και απο εκεί και εμείς θα τρέχουμε στα δικαστηρια να βρούμε το δίκιο μας.


19 Απριλίου 2012, 23:26:42
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Μαρία μου δεν βλέπω σε τι διαφωνούμε για να απαιτείται να το διατυπώσεις «παρά το σεβασμό».
Εξ’ άλλου ο σεβασμός δεν αποκλείει την διαφοροποίηση απόωεων, αλλά εδώ δεν την βλέπω.
Ξέρω δυστυχώς το πρόβλημα, αλλά εγώ αποτύπωσα το τι προβλέπεται.
Ήδη ανέφερα πρίν ότι: … (αν και είναι τόσο αποφασισμένοι να κρατάνε απλά τις πόρτες των νοσοκομείων ανοιχτές αδιαφορώντας για το τι προσφέρουν και για το πόσο παρανομούν, που δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας)…

Ζούμε δυστυχώς μέρες «προωθημένης» Πομπηίας.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

18 Φεβρουαρίου 2015, 23:13:07
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Επιστολή ΕΛΕΓΕΙΑ - ΕΝΩΣΗΣ προς Δκτή 6ης ΥΠΕ
18
FEB
2015
Θεσσαλονίκη, 18-02-2015

ΠΡΟΣ

Προς

Τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ν. Στακιά

Κοιν.

Υποδιοικήτρια κ. Ε. Αλμπάνη

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να επιλυθεί το θέμα που προέκυψε μεταξύ του Νοσοκομείου Κερκύρας και των συναδέλφων μας που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία Κερκύρας.

Έχουμε από καιρό καταγγείλει στις διάφορες Πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας ότι η διοικητική και οικονομική υπαγωγή των μονάδων ΠΦΥ στα νοσοκομεία αποτελεί κακή παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία και ότι τα νοσοκομεία, μην γνωρίζοντας και υποτιμώντας καταφανώς την λειτουργία της ΠΦΥ, χρησιμοποίησαν τις μονάδες αυτές, ως “ρεζέρβες”, αποψιλώνοντάς τες από τεχνολογία, υλικά αλλά και, κύρια, από το προσωπικό τους.

Μετά από παρέλευση ετών και πολλαπλών διαβουλεύσεων, είχαμε την ικανοποίηση να δούμε την επιτυχία των προσπαθειών μας με τον πρόσφατο νόμο, που διαχωρίζει τις αρμοδιότητες και υπάγει τις μονάδες ΠΦΥ απ’ ευθείς στις ΥΠΕ.

Δυστυχώς όμως βλέπουμε ακόμη περιπτώσεις κατά τις οποίες, νοσοκομεία πείθουν ΥΠΕ να συνεχίσουν το καταστρεπτικό για τα ΚΥ και ΠΙ έργο τους, προσπαθώντας ακόμη και τώρα να υποκλέψουν πόρους (κυρίως υγειονομικό προσωπικό).

Η περίπτωση του νοσοκομείου Κερκύρας είναι κραυγαλέα. Διατηρεί ακόμη (!) 2 Παθολογικές κλινικές – όταν μεγάλα Περιφερειακά Νοσοκομεία, όπως π.χ. το Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στην Θεσσαλονίκη συνέπτυξε τις δύο Παθολογικές σε μία – και, μολονότι αθροιστικά διαθέτει 9 ειδικευμένους Παθολόγους, χωρίς να υπολογίσουμε τους ειδικευομένους τους, απαιτεί την μετακίνηση ιατρών Γενικής Ιατρικής από τα απορφανισμένα ΚΥ και ΠΙ προκειμένου να στελεχώσει τα ΤΕΠ του !

Πέραν της καταφανούς υποβάθμισης του ρόλου των μονάδων ΠΦΥ και της αντίστοιχης επίπτωσης στην υγεία του μή αστικού πληθυσμού, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

Η όποια απασχόληση ιατρών Γενικής Ιατρικής σε θέσεις άλλων ειδικοτήτων συνιστά “αντιποίηση ειδικότητος” και διώκεται. Ειδικά δε για τα ΤΕΠ οι Γενικοί Ιατροί, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί, αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να έχουν επίσημα μετεκπαιδευθεί στην Επείγουσα Ιατρική.

Υπάρχει ήδη δεδικασμένο στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου ανεστάλη αντίστοιχη τοποθέτηση.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε για την διευθέτηση αυτής της κατάστασης, έχοντας υπ’ όψη σας ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή σας με πνεύμα συνεργασίας, γεγονός που φαίνεται από τις αρμονικές και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις και συνεργασίες μας με την 6η ΥΠΕ για σειρά ετών.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Μποδοσάκης-Πρόδρομος Μερκούρης                                                              Ανάργυρος Μαριόλης

Πρόεδρος  ΕΛΕΓΕΙΑ                                                                                     Πρόεδρος ΕΝΩΣΗΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Μαρτίου 2015, 22:32:07
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εξώδικα με Καταγγελία διοικητών για Παράνομες Μετακινήσεις ή/και Περικοπή ποσών δεδουλευμένων εφημεριών:
Εμπειρίες / σκέψεις από την κατάθεση σε ένα δικαστή και την προσέγγισή του.

Πρό 2ετίας απεστάλη εξώδικο από μερικούς γιατρούς ΚΥ προς τον διοικητή του νοσοκομείου με κοινοποίηση προς τον εισαγγελέα.
Η θεματολογία αφορούσε:
1ον: Την απόσπαση γιατρών για εφημερίες στο Νοσοκομείο (θεωρητικά στο ΤΕΠ, αλλά πρακτικά στην Χ, Ψ, Ζ κλινική για τα επείγοντα και τους νοσηλευόμενους ασθενείς). Η απόφαση αφορούσε γιατρούς πέραν της 1ης θητείας, αλλά και γιατρούς στην 1η θητεία.
2ον: Την περικοπή ποσών που αντιστοιχούσαν στις δεδουλευμένες εφημερίες προκειμένου τα ποσά των δεδουλευμένων να αντιστοιχηθούν στα ποσά που διέθετε το νοσοκομείο για τους αντίστοιχους μήνες.

Σχόλια -συμπεράσματα:
Από τη στιγμή που το εξώδικο κοινοποιείται στον εισαγγελέα, υπέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς και ο εισαγγελέας επιλαμβάνεται αυτού και προχωρεί σε προκαταρτική διερεύνηση.
Η ελπίδα των προσφευγόντων ιατρών βέβαια ήταν ο εισαγγελέας να δεί άμεσα το κατάφορο της παρανομίας και να «τραβήξει» το αυτί του διοικητή ώστε να μη προχωρήσει η παρανομία και όχι να την αφήνει να προχωρά και –κάποτε στο μέλλον- να την διερευνήσει.
Αυτό δυστυχώς είναι μία μεγάλη αδυναμία και μία πληγή της δικαιοσύνης που κάνει πολλούς πολίτες να αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι στο δίκαιό τους.

Η προσέγγιση του δικαστή (όπως την βίωσαν οι γιατροί που έκαναν το εξώδικο κατά την κλήτευση τους για κατάθεση στον πταισματοδίκη που ανέλαβε την υπόθεση):
(εννοείται ότι επιστρατεύτηκαν, τόσο στο εξώδικο, όσο και στην συζήτηση, όλες οι νομικές μας αναφορές και οι νόμοι και διατάξεις, όπως π.χ. ότι ο ΓΓ δεν μετακινείται στην 1η του θητεία, ότι τα ιατρεία ειδικοτήτων λειτουργούν με τον αντίστοιχο ειδικό κ.λπ.)
-Σχετικά με την απόσπαση: Το θεωρεί σχεδόν αδιανόητο το ότι διαμαρτυρόμαστε που καλούμαστε να «βοηθήσουμε» στις ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Του εξηγήθηκε ότι αυτή η πρόσκληση δεν αφορά μόνο τα ΤΕΠ (όπου όντως μεγάλο ποσοστό είναι πρωτοβάθμια επείγοντα και άρα διαχειρίσιμα από τον ΓΓ), αλλά και στους νοσηλευόμενους παθολογικού, καρδιολογικού κ.λπ. Όταν του τονίστηκε πώς π.χ. θα χειριστεί ο ΓΓ την επιπλοκή που θα παρουσιάσει η χορηγούμενη αγωγή σε μία λευχαιμία? Από πού και ως που είναι αντικείμενό του? Και εσείς, ως δικαστής, δεν θα με καταδικάσετε μετά που χειρίστηκα κάτι που δεν γνώριζα και δεν είχα εκπαιδευτεί? έδειξε να το σκέπτεται.
Συμπερασματικά, ο δικαστής πείθεται για το αδόκιμο της εμπλοκής μας στην κλινική (για το αν πείθεται για το παράνομο, δεν είμαι σίγουρος), αλλά όχι για την άρνησή μας στα ΤΕΠ, όπου θεωρεί ότι η ανάγκη του δημοσίου συμφέροντος, υπερκεράσει την αντίρρηση μας και όπου θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε, σε όσα περιστατικά εμπίπτουν των γνώσεών μας. Δεν υπέδειξε βέβαια τι θα κάνουμε για εκείνα που εκφεύγουν.
Κύριο σημείο όμως στο οποίο εστιάζουν είναι: Υπάρχει δόλος από τη μεριά του διοικητή? Αν όχι, τότε να πάς και ότι μπορέσεις να προσφέρεις (με εξαίρεση την κλινική).
-Σχετικά με την περικοπή εφημεριών, για να μην πλατειάζω, δέχτηκε σχεδόν ασυζητητί το ότι ο διοικητής, αφού υπήρξαν εφημερίες Χ ποσού και αυτός βεβαιώνει εφημερίες Ψ ποσού, παρανόμησε (παράβαση καθήκοντος) και διώκεται.
Και πάλι συζητιούνται 2 παράμετροι:
1.   Είχε δόλο?
2.   Είχε άλλες εναλλακτικές λύσεις? Όταν τονίσαμε πως, ναι, είχε. Να αντιστοιχίσει τα ποσά που διαθέτει με τις εφημερίες που εγκρίνει να πραγματοποιηθούν, ακόμη και αν χρειαστεί να κλείσει κάποιο Τμήμα, τότε διαφάνηκε ότι πείθεται για την ενοχή και ότι θα προχωρήσει σε δίωξη.

Συμπερασματικά:
Όπως είναι σαφές από τα ανωτέρω: Σχεδόν δεν έχει σημασία αν έχουμε δίκαιο.
Αν ο δικαστής προτάξει το «κοινό συμφέρον» έτσι όπως το αντιλαμβάνεται αυτός, τότε, όσα δίκαια και να έχουμε, μπορεί η διοίκηση να μας «τρέχει» για να βουλώνουμε τρύπες, όσο και μέχρι εκεί που ξέρουμε και μπορούμε (κατά το πνεύμα του δικαστή).

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, δεν είναι μόνο η ανάγκη αλλαγής κουλτούρας ημών, των διοικούντων και των δικαστών, αλλά και η ανάγκη ενός σαφούς και στοχευόμενου νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης και γι’ αυτό έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.

Και τα όργανα του χώρου έχουν μεγάλη ευθύνη και να σχεδιάσουν προτάσεις /λύσεις και να πιέσουν να δρομολογηθούν εξελίξεις.
Η καταγγελία των πρακτικών αυτών απλά δεν επαρκεί και κυρίως δεν θεραπεύει το πρόβλημα μόνη της, χωρίς παράλληλες προτάσεις, αφού κάθε φορά θα επαφίεται στην καλή πίστη, την αντίληψη, την κοσμοθεωρία και γιατί όχι και την προαίρεση της διοίκησης ή/και του δικαστή που θα επιλαμβάνεται.
Οι γιατροί δε, θα είναι μονίμως, ή στις δικαστικές προσφυγές ή στην ανοχή της παρατυπίας και παρανομίας με σκυμμένο το κεφάλι, κάτι που δεν τους αξίζει.

 
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

1 Φεβρουαρίου 2016, 20:15:04
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Εγκύκλιος για τη συμμετοχή γενικών γιατρών Π.Φ.Υ. στα Τ.Ε.Π. Νοσοκομείων

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Φεβρουαρίου 2016, 20:40:06
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγκύκλιος για τη συμμετοχή γενικών γιατρών Π.Φ.Υ. στα Τ.Ε.Π. Νοσοκομείων
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Διαπιστώνω ότι οι ΓΙ αντί να κάνουν Gatekeeping σε πρωτοβάθμια ιατρεία και να επιλέγουν τι θα στείλουν στα νοσοκομεία (είχε λεχθεί παλιότερα ότι δεν θα εξετάζεται κανείς δευτεροβαθμίως αν δεν προηγηθεί πρωτοβάθμιος έλεγχος και παραπεμπτικό) μετακινούνται οι ίδιοι στα δευτεροβάθμια κέντρα για υποτυπώδες gatekeeping (αφού τα εφημερεύοντα νοσοκομεία θα γεμίζουν και πάλι). Είναι μία προσέγγιση, τι να πω;

1 Φεβρουαρίου 2016, 22:15:59
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
στις εφημερίες των Νοσοκομείων και συγκεκριμένα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ανεξάρτητα από το αν αυτά λειτουργούν ως αυτοτελές οργανικό τμήμα ή όχι.
Ή υπάρχει αυτοτελές ΤΕΠ ή υπάρχει κάτι σαν ΤΕΠ που όμως δεν είναι ΤΕΠ. Όταν δεν λειτουργούν ως αυτοτελές οργανικό τμήμα τότε τι είναι; Ιατρεία επειγόντων κλινικών ή τομέων. Τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Πώς θα γράψεις εφημερία σε κάτι που δεν υπάρχει; Οι εφημερίες στο δικό μας τουλάχιστον νοσοκομείο βγαίνουν στο χειρουργικό και στο παθολογικό. Πουθενά δεν υπάρχει εφημερία σε ΤΕΠ.

Παράθεση
Ειδικά σήμερα που τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην επαρχία, έχουν μείνει με ελάχιστους ειδικευόμενους γιατρούς και με υποστελεχωμένα ΤΕΠ, η συνεισφορά των γενικών γιατρών στην ασφαλή εφημέρευση των νοσοκομείων είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της «πρώτης γραμμής άμυνας» του ΕΣΥ.
Γίναμε ειδικευόμενοι και με τη βούλα του υπουργείου!

1 Φεβρουαρίου 2016, 22:35:08
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Επειδή έχουν μείνει λίγοι ειδικεύομενοι στα επαρχιακά νοσοκομεία, αποσπούμε Γενικούς Ιατρούς σε αυτά ! Ωραία συλλογιστική.

Εγώ έχω μια άλλη πρόταση: 2,7 εκατομμύρια € μοιράσθηκαν σαν υπερωρίες στους ΕΡΤατζήδες.

Δώστε τα σαν επίδομα παραμεθορίου σε ειδικεύομενους επαρχιακών νοσοκομείων, να δείτε για πότε θα γεμίσουν...
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Φεβρουαρίου 2016, 22:39:30 από kopritis »

1 Φεβρουαρίου 2016, 22:36:04
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
´Οπως και να το δει κανείς, ομολογείται η κατάρρευση του συστήματος εφημεριών των Νοσοκομείων. Αντί να βρεθεί ουσιαστική λύση, διακινδυνεύεται και η κατάρρευση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Είναι ωμό αυτό που θα πω, αλλά ωμότερες είναι οι συνθήκες: Πιστεύω πλέον ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε και την μερική και κατά περίπτωση πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών. Λυπάμαι που ο όρος ακούγεται εφιαλτικός, αλλά πιο ζοφερή είναι μπροστά μας η πραγματικότητα. Εκτός από αυτούς που δεν τη ζουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Φεβρουαρίου 2016, 22:41:36 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Φεβρουαρίου 2016, 22:44:21
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η μοναδική σοβαρή αλλαγή που έχει υπάρξει στο σύστημα εφημέρευσης είναι η εκ περιτροπής εφημέρευση Κλινικών σε γεωγραφικώς κοντινά νοσοκομεία, π.χ εφημερεύει η Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Πρέβεζας καλύπτοντας κι περιστατικά της Λευκάδας, ενώ κάποια Κλινική του νοσοκομείου Λευκάδας καλύπτει της Πρέβεζας κ.ο.κ

Αυτό μπορεί να γίνει φυσικά όπου οι αποστάσεις το επιτρέπουν, π.χ στα νησιά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Δεν γνωρίζω πως μπορεί να σταθεί νομικά η πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών, αλλά θαρρώ ότι 1 ή 2 εφημερίες τον μήνα στο νοσοκομείο της περιοχής θα ήταν ένας είδο προσφοράς στην κοινότητα που τους προσφέρει το "ευ ζειν".

1 Φεβρουαρίου 2016, 22:58:30
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν γνωρίζω πως μπορεί να σταθεί νομικά η πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών, αλλά θαρρώ ότι 1 ή 2 εφημερίες τον μήνα στο νοσοκομείο της περιοχής θα ήταν ένας είδο προσφοράς στην κοινότητα που τους προσφέρει το "ευ ζειν".

Η εκ περιτροπής κάλυψη των όποιων αναγκών των Νοσοκομείων από εθελοντές κατ´ αρχάς ιδιώτες είναι μία πολύ καλή λύση και ηθικά και πρακτικά. Το πρόβλημα ίσως είναι ότι τα Νοσοκομεία θα πρέπει να έχουν κάποιου είδους σύμβαση έργου καθώς ενδέχεται να μην μπορούν να καλύψουν νομικά εθελοντές. Αυτό με τη σειρά του εγείρει οικονομικές υποχρεώσεις (η αμοιβή εξωνοσοκομειακών δεν προέρχεται από τα ίδια κονδύλια) και ενδεχομένως να μην είναι και η πρώτη προτεραιότητα από πολιτικής άποψης. ´Οπως και να το δει κανείς, πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστεί νομικά η χώρα για όλα τα ενδεχόμενα.

Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Φεβρουαρίου 2016, 23:55:19
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Νομίζω πως ωθούν τους ΓΙ διακριτικά σε παραίτηση .
Μια το gap filling στα ΤΕΠ σαν ειδικευόμενοι κι απο την άλλη το κυοφορούμενο κυκλικό ωράριο στο ΠΕΔΥ, μετατρέπει τους ΓΙ σε "εκδιδόμενες" του συστήματος όπου ο ΥΠΕάρχής ωσάν άλλος νταβατζής θα κανονίζει τις βίζιτες, συγνώμη τις μετακινήσεις ήθελα να γράψω.
Οι... "Συνεργάσιμοι" ΓΙ θα παίρνουν τα επιθυμητά φύλλα πορείας και οι λοιποί ...

Αρνούμαι να παίξω το παιχνιδάκι αυτό πλέον γιαυτό και παραιτήθηκα .
Τα κενα μόνο με την υιοθέτηση πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης θα καλυφθούν . Τα λοιπα είναι Σοβιετικά κολπάκια !!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

2 Φεβρουαρίου 2016, 09:13:59
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν γνωρίζω πως μπορεί να σταθεί νομικά η πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών, αλλά θαρρώ ότι 1 ή 2 εφημερίες τον μήνα στο νοσοκομείο της περιοχής θα ήταν ένας είδο προσφοράς στην κοινότητα που τους προσφέρει το "ευ ζειν".
Η εκ περιτροπής κάλυψη των όποιων αναγκών των Νοσοκομείων από εθελοντές κατ´ αρχάς ιδιώτες είναι μία πολύ καλή λύση και ηθικά και πρακτικά. Το πρόβλημα ίσως είναι ότι τα Νοσοκομεία θα πρέπει να έχουν κάποιου είδους σύμβαση έργου καθώς ενδέχεται να μην μπορούν να καλύψουν νομικά εθελοντές. Αυτό με τη σειρά του εγείρει οικονομικές υποχρεώσεις (η αμοιβή εξωνοσοκομειακών δεν προέρχεται από τα ίδια κονδύλια) και ενδεχομένως να μην είναι και η πρώτη προτεραιότητα από πολιτικής άποψης. ´Οπως και να το δει κανείς, πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστεί νομικά η χώρα για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο τρόπος για να καλυφθούν τα κενά του ΕΣΥ από ιδιώτες υπάρχει ήδη και είναι νόμιμος (μπλοκάκι). Τα χρήματα όμως είτε για μπλοκάκια ,είτε ακόμα καλύτερα για τις εξαγγελθείσες 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ για το 2016 (50-60 εκ./ έτος) μάλλον αναζητούνται στην επόμενη δόση που θα απελευθερώσουν οι '' εταίροι '' για να γλιτώσει το στερητικό η χώρα. Μέχρι τότε ανεμομαζώματα - διαολοσκορπίσματα.

2 Φεβρουαρίου 2016, 11:36:19
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν γνωρίζω πως μπορεί να σταθεί νομικά η πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών, αλλά θαρρώ ότι 1 ή 2 εφημερίες τον μήνα στο νοσοκομείο της περιοχής θα ήταν ένας είδο προσφοράς στην κοινότητα που τους προσφέρει το "ευ ζειν".
Η εκ περιτροπής κάλυψη των όποιων αναγκών των Νοσοκομείων από εθελοντές κατ´ αρχάς ιδιώτες είναι μία πολύ καλή λύση και ηθικά και πρακτικά. Το πρόβλημα ίσως είναι ότι τα Νοσοκομεία θα πρέπει να έχουν κάποιου είδους σύμβαση έργου καθώς ενδέχεται να μην μπορούν να καλύψουν νομικά εθελοντές. Αυτό με τη σειρά του εγείρει οικονομικές υποχρεώσεις (η αμοιβή εξωνοσοκομειακών δεν προέρχεται από τα ίδια κονδύλια) και ενδεχομένως να μην είναι και η πρώτη προτεραιότητα από πολιτικής άποψης. ´Οπως και να το δει κανείς, πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστεί νομικά η χώρα για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο τρόπος για να καλυφθούν τα κενά του ΕΣΥ από ιδιώτες υπάρχει ήδη και είναι νόμιμος (μπλοκάκι). Τα χρήματα όμως είτε για μπλοκάκια ,είτε ακόμα καλύτερα για τις εξαγγελθείσες 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ για το 2016 (50-60 εκ./ έτος) μάλλον αναζητούνται στην επόμενη δόση που θα απελευθερώσουν οι '' εταίροι '' για να γλιτώσει το στερητικό η χώρα. Μέχρι τότε ανεμομαζώματα - διαολοσκορπίσματα.

Πάντως υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει να αναζητείται βοήθεια από ιδιώτες με μπλοκάκι και δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση. Εκεί τι γίνεται; Μάλλον το τελευταίο...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

2 Φεβρουαρίου 2016, 11:37:05
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νομίζω πως ωθούν τους ΓΙ διακριτικά σε παραίτηση .
Μια το gap filling στα ΤΕΠ σαν ειδικευόμενοι κι απο την άλλη το κυοφορούμενο κυκλικό ωράριο στο ΠΕΔΥ, μετατρέπει τους ΓΙ σε "εκδιδόμενες" του συστήματος όπου ο ΥΠΕάρχής ωσάν άλλος νταβατζής θα κανονίζει τις βίζιτες, συγνώμη τις μετακινήσεις ήθελα να γράψω.
Οι... "Συνεργάσιμοι" ΓΙ θα παίρνουν τα επιθυμητά φύλλα πορείας και οι λοιποί ...

Αρνούμαι να παίξω το παιχνιδάκι αυτό πλέον γιαυτό και παραιτήθηκα .
Τα κενα μόνο με την υιοθέτηση πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης θα καλυφθούν . Τα λοιπα είναι Σοβιετικά κολπάκια !!

Θα το έθετα ως ξεκαθάρισμα. Ποιοι μας κάνουν για Νοσοκομεία και ποιοι όχι. Οι πρώτοι ΟΚ, ας πάν στα ΤΕΠ, οι δεύτεροι ας αναζητήσουν την τύχη τους αλλού (ενδεχομένως στη νέα ΠΦΥ).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
4395 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:48:01
από kdiwavvou
3 Απαντήσεις
4116 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2011, 23:27:52
από Denominator
6 Απαντήσεις
20849 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2012, 22:24:57
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
4814 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2012, 22:23:47
από anastasios theodoridis
11 Απαντήσεις
103682 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαρτίου 2016, 12:44:24
από pzogr