1ον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος Άνθρακες ο θησαυρός με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Άδωνις για τους ανασφάλιστους. Και έτσι εξηγείται ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφεται λίγες ημέρες μετά τις εκλογές. Αν υπογράφονταν πριν, θα τους έπαιρναν με τις πέτρες…
Όποιος λοιπόν ανασφάλιστος χρειάζεται νοσηλεία θα μπλέξει σε ένα γραφειοκρατικό κυκεώνα. Καταρχάς, θα πρέπει να λάβει γνωμάτευση από γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας ότι χρήζει νοσηλείας. Πιθανολογώ γιατρό του ΠΕΔΥ και όχι ιδιώτη συμβεβλημένο.
Η γνωμάτευση αυτή όμως δεν είναι αρκετή. Η περίπτωσή του θα εξετάζεται από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν σε κάθε νοσοκομείο! Δηλαδή, τρεις άλλοι γιατροί που θα ορίσει προφανώς ο κομματικά επιλεγμένος διοικητής του νοσοκομείου, θα εξετάσουν αν η γνωμάτευση του συναδέλφου τους είναι σωστή!
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε χθες πως πρέπει να μπουν αυτοί οι κανόνες για να αποτραπεί η κατάχρηση. Λες και υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες ανασφάλιστοι που θέλουν χωρίς σοβαρό λόγο υγείας να εισαχθούν στα δημόσια νοσοκομεία! Για να βάλουν μέσα το σύστημα...
Ο μοναδικός λόγος που ένας γιατρός θα «έλεγε ψέματα» για έναν ανασφάλιστο ασθενή του ότι χρήζει νοσηλείας είναι για να μπορεί να λάβει τα φάρμακά του χωρίς οικονομική επιβάρυνση… Αυτό λοιπόν θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση. Όμως, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με τους ανασφάλιστους: η κάλυψη της δαπάνης για τη φαρμακευτική θεραπεία.
Χθες, ο Άδωνις σφύριξε αδιάφορα για το θέμα. Είπε γενικόλογα ότι εκκρεμούν συνεννοήσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν δεσμεύτηκε ούτε για το πώς ούτε και για το πότε θα ρυθμιστεί το ζήτημα. Μάλλον περιμένει να κάνουν και άλλες δωρεές οι φαρμακοβιομηχανίες…
Σήμερα, χιλιάδες ανασφάλιστοι που έχουν κάποιο χρόνιο πρόβλημα, όπως διαβήτη, υπέρταση ή χοληστερίνη, δεν παίρνουν την αναγκαία θεραπεία. Και δυστυχώς, οδηγούνται στα νοσοκομεία ως επείγοντα από επιπλοκές που οφείλονται στο γεγονός ότι η νόσος τους δεν αντιμετωπίζεται όπως πρέπει. Και έτσι αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος!
Ας το πει ξεκάθαρα λοιπόν η κυβέρνηση και ας πάψει να μας κοροϊδεύει. Ας δηλώσει ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να καλύψει τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Έτσι και αλλιώς, με τόσο χαμηλούς προϋπολογισμούς σε ΕΟΠΥΥ και ΕΣΥ για τα φάρμακα, όπως πάμε, δεν θα υπάρχουν χρήματα για τους ασφαλισμένους…
Το καίριο ερώτημα όμως είναι: Αν αντί για τον ΕΟΠΥΥ, τα χρήματα για την ιατρογφαρμακευτική περίθαλψη όλων των Ελλήνων τα διαχειριζόταν μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, μήπως τα χρήματα θα ήταν επαρκή; Πολύ φοβάμαι ότι όλοι γνωρίζουμε την απάντηση...
(εγώ δεν πιστεύω ότι την γνωρίζω - πολύ σίγουρος ο Αιμίλιος) Το έχω πει και άλλη φορά. Το πρόβλημα δεν είναι αν φτάνουν τα διαθέσιμα χρήματα για τις ανάγκες υγείας των Ελλήνων. Αλλά αν φτάνουν για να πληρωθούν οι μισθοί στο ΕΣΥ και να αμειφθούν οι ιδιωτικοί πάροχοι. Προφανώς όχι...
2ον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος Στο λογαριασμό των νοσοκομείων που αφορά στην κάλυψη των αναγκών των ανασφάλιστων θα χρεώνεται το κόστος νοσηλείας υποστηρίζει ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος προσβλέπει σε εξοικονόμηση 20% από την κωδικοποίηση υπηρεσιών και προϊόντων.
Σε αυτούς τους λογαριασμούς θα έρθουν τα 40 εκατομμύρια από την αύξηση στα τσιγάρα, που αντικατέστησε το 25ευρο, καθώς και 20 εκατομμύρια από τα κλεμμένα». «Σε συνδυασμό με την ομαλή εξέλιξη των προϋπολογισμών των νοσοκομείων του ΕΣΥ και με τη μεγάλη μεταρρύθμιση της κωδικοποίησης ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών, έχουμε την οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε τους ανασφάλιστους», τόνισε στο STAR ο Υπουργός Υγείας.
(δλδ δεν υπάρχει σαφές κονδύλιο; Αντε να δούμε την ΥΑ) Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, από το μητρώο κωδικοποίησης, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και να επιφέρει εξοικονόμηση δαπανών σε ετήσια βάση 20%.
Η ΚΥΑ μεταξύ Υπουργών Υγείας και Εργασίας υπογράφεται, το πιθανότερο εντός της ημέρας.
Τα βήματα για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων ξεκινούν από το γιατρό σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, από τον οποίο ο ανασφάλιστος ασθενής παίρνει γνωμάτευση για τη νοσηλεία του και μετά μεταβαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, όπου τριμελής επιτροπή (Διοίκηση- διευθυντής υπηρεσιών-γιατρός πάθησης) θα εξετάζει το αίτημα.
Απαντώντας σε ερώτηση για την πολυπλοκότητα της διαδικασίας ο κ. Γεωργιάδης, δεν πρόκειται για επιτροπή που χρειάζεται ραντεβού, αλλά κυρίως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι απαραίτητη για να αποφεύγονται φαινόμενα κατάχρησης.
Όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για τους προκατόχους του ο Υπουργός Υγείας, αποδίδοντας τους εύσημα για τις αποφάσεις που επέτρεψαν την ανάπτυξη των πολιτικών για τους ανασφάλιστους
(που οι ίδιοι σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησαν), ενώ δεν ξέχασε να αναφέρει και τις προσπάθειες του Υπουργού Εργασίας.
(ευλογούμε τα γένια μας; )