Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
14 Νοεμβρίου 2024, 18:15:19

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183586 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Ιανουαρίου 2014, 17:57:52
Απάντηση #240
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Yπάρχει κάποιος συνάδελφος που να του έχει γίνει αλλαγή στο πλαφόν ?

Σήμερα το πλαφόν μου δεκαπλασιαστηκε!

Μπορείς να γράψεις απόλυτα νούμερα και πώς έγινε αυτό; Με μήνυμα στο πλαφονο mail και ποιά αιτιολόγηση;
Αν μπορείς να το γράψεις φυσικά.
Ευχαριστώ

Παράθεση
Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου plafoniatroi@eopyy.gov.gr για την υποδοχή ερωτημάτων από τους ιατρούς, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερα από 1500 μηνύματα και ότι τα όρια της δαπάνης ανά ιατρό επαναπροσδιορίζονται στη διάρκεια του έτους ανάλογα με το παραγόμενο έργο του και την εξέλιξη της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης, ειδικότερα για τις κατηγορίες στις οποίες εντάσσονται στο θετικό κατάλογο νέα φάρμακα.
Πώς μετριέται το παραγόμενο έργο ιδιαίτερα όταν το πλαφόν εμποδίζει την αύξηση του τουλάχιστον στον τομέα της συνταγογράφησης;

21 Ιανουαρίου 2014, 19:05:12
Απάντηση #241
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εγώ πάντως δεν πήρα καμία απάντηση στο ηλεκτρονικό μου γράμμα, ούτε είδα μεταβολή στο πλαφόν μου, αν και είμαι από τους πρώτους που έγραψα, αιτιολογώντας το γιατί το πλαφόν μου είναι αναντίστοιχο των υφισταμένων αναγκών.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

21 Ιανουαρίου 2014, 19:11:36
Απάντηση #242
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μπορείς να γράψεις απόλυτα νούμερα και πώς έγινε αυτό;
Αν μπορείς να το γράψεις φυσικά.

Ευχαριστώ

Εμένα μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Τοτό:
- Βρήκα τρόπο να κάνω το πλαφόν μου 20 εκατοστά χιλιάδες ευρώ, λέει ο Τοτός στη συμμαθήτριά του.
- Πώς; ρωτάει εκείνη
- Το διπλώνω στη μέση! απαντά το Τοτός

Ευχαριστώ.  :-X :) ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιανουαρίου 2014, 19:41:46 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Ιανουαρίου 2014, 19:22:28
Απάντηση #243
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Εγώ πάντως δεν πήρα καμία απάντηση στο ηλεκτρονικό μου γράμμα, ούτε είδα μεταβολή στο πλαφόν μου, αν και είμαι από τους πρώτους που έγραψα, αιτιολογώντας το γιατί το πλαφόν μου είναι αναντίστοιχο των υφισταμένων αναγκών.

Έχουν καταφέρει να το επιμηκύνουν όσοι κάνανε έναρξη επαγγέλματος εντός του 2013. Τους πιστώνεται ο μ.ο. της ειδικότητάς τους.

Πρέπει να κάνουν το εξής:

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των τριών (3) εργάσιμων ημερών μια βεβαίωση έναρξη επαγγέλματος από την αρμόδια ΔΟΥ όπου θα φαίνεται η ημερομηνία έναρξης ελεύθερου επαγγέλματος και τα στοιχεία του ιατρείου σας.

Προσοχή αφορά ΜΟΝΟ όσους άνοιξαν το ιατρείο το 2013.

Η αποστολή θα γίνει με συστημένη επιστολή ή courier στην παρακάτω διεύθυνση:

Προς ΕΟΠΥΥ / Διεύθυνση Φαρμάκου

Αποστόλου Παύλου 12

15123 Μαρούσι Αττικής

Υπόψη κ. Μενεγάκη Χρυσοβαλάντη
Τμ. Φαρμακευτικής Πολιτικής
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιανουαρίου 2014, 19:35:58 από Ο διακομιστής »

21 Ιανουαρίου 2014, 19:47:51
Απάντηση #244
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Έχουν καταφέρει να το επιμηκύνουν όσοι κάνανε έναρξη επαγγέλματος εντός του 2013. Τους πιστώνεται ο μ.ο. της ειδικότητάς τους.

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των τριών (3) εργάσιμων ημερών μια βεβαίωση έναρξη επαγγέλματος από την αρμόδια ΔΟΥ όπου θα φαίνεται η ημερομηνία έναρξης ελεύθερου επαγγέλματος και τα στοιχεία του ιατρείου σας.

Αποστόλου Παύλου 12

15123 Μαρούσι Αττικής

Ποια είναι η πηγή αυτού του εγγράφου;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Ιανουαρίου 2014, 19:57:21
Απάντηση #245
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αποστόλου Παύλου 12

15123 Μαρούσι Αττικής

Συνάδελφος που έκανε έναρξη το 2013, έστειλε ερώτημα στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr, έλαβε την παραπάνω απάντηση, ακολούθησε τη διαδικασία και δηλώνει ότι το πλαφόν του ήδη ( ! ) αυξήθηκε σε αυτό του μ.ο. της ειδικότητάς του.

21 Ιανουαρίου 2014, 20:40:53
Απάντηση #246
Αποσυνδεδεμένος

schumifer

Συνάδελφος πάντως που πήγε χτες αυτοπροσωπως , μου ανέφερε ότι το μόνο που γίνεται με το mailbox είναι να ελέγχουν τον αριθμό των αδιάβαστων email!!! (πωπω, κοίτα, άλλα 100 ηρθαν τώρα!!!)

21 Ιανουαρίου 2014, 20:59:19
Απάντηση #247
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Συνάδελφος πάντως που πήγε χτες αυτοπροσωπως , μου ανέφερε ότι το μόνο που γίνεται με το mailbox είναι να ελέγχουν τον αριθμό των αδιάβαστων email!!! (πωπω, κοίτα, άλλα 100 ηρθαν τώρα!!!)

Αυτός που πήγε εκεί αυτοπροσώπως κατάφερε κάτι;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Ιανουαρίου 2014, 21:14:28
Απάντηση #248
Αποσυνδεδεμένος

samsok

μπορει να γινομαι κουραστικος αλλα ....ποιος ειναι ο Μ.Ο της ειδικοτητας? στην περιοχη μου εχω επικοινωνησει με αλλους γεν.ιατρους και αλλος μου λεει 7.000(απαραδεκτο χαμηλο για τον πλυθησμο που εξυπυρετεί) ενας αλλος 40.000 και γενικα ειναι ολα ενα μπερδεμα.
Εγω εχω 15.000  ευρω και η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν θα μου φτασουν...εδω καλα καλα δεν εχουν ξεκαθαρισει εντελώς πως υπολογίζεται.Υπαρχει πχ περιπτωση να στειλω mail  και να δω καμια αναπροσαρμογη προς τα κατω????προς το παρων δεν εχω στειλει και περιμενω να δω στο τελος του μηνα ποσα θα εχω χρεωθει για το 15νθημερο και αναλογως θα πραξω.

21 Ιανουαρίου 2014, 21:44:40
Απάντηση #249
Αποσυνδεδεμένος

schumifer

Αυτός που πήγε εκεί αυτοπροσώπως κατάφερε κάτι;

Κονόμησε ένα τηλέφωνο το οποίο όμως προς το παρόν δεν έχει αποφέρει καρπούς.
Ο μέσος όρος της ειδικότητάς μας είναι περί τα 12-13 χιλιαρικα αν άκουσα καλά

21 Ιανουαρίου 2014, 22:01:47
Απάντηση #250
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Κανονικα το πλαφόν χρηματικού ποσού πρέπει να το χει ο ασφαλισμένος.
Κύριε αυτά ειναι τα χρήματα σου , ψάξε και βρες το ποιοτικότερο σε καλή τιμή.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Ιανουαρίου 2014, 08:46:57
Απάντηση #251
Αποσυνδεδεμένος

samsok

αναλόγως και με τις παθησεις του αλλα οντως είναι πολύ καλή ιδέα ,απλά οι καλές ιδέες δεν χωράνε στο κεφάλι των πολιτικών ...

22 Ιανουαρίου 2014, 09:12:52
Απάντηση #252
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αποστόλου Παύλου 12

15123 Μαρούσι Αττικής

Συνάδελφος που έκανε έναρξη το 2013, έστειλε ερώτημα στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr, έλαβε την παραπάνω απάντηση, ακολούθησε τη διαδικασία και δηλώνει ότι το πλαφόν του ήδη ( ! ) αυξήθηκε σε αυτό του μ.ο. της ειδικότητάς του.

Διόρθωση: Η αύξηση του πλαφόν έγινε αμέσως, αλλά θα ανακληθεί αν σε 3 μέρες ο ενδιαφερόμενος ιατρός δεν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Διόρθωση 2: Το νέο πλαφόν που πιστώνεται είναι το 80% του περσινού μ.ο. συνταγογράφησης της ειδικότητας (και όχι ο μ.ο. που εκ παραδρομής είχα γράψει).
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουαρίου 2014, 09:14:55 από Ο διακομιστής »

22 Ιανουαρίου 2014, 09:28:31
Απάντηση #253
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πώς σκέφτεσαι ότι μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά;
Αν π.χ. διαγνωστείς με κάποιο σοβαρό νόσημα, θα κάνεις αίτηση για αύξηση του πλαφόν σου;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Ιανουαρίου 2014, 10:06:17
Απάντηση #254
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

"Ειδική ρύθμιση θα γίνει για τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δέχθηκαν την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων από 200 σε 400 τον μήνα προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών από τον περασμένο Νοέμβριο που απεργούν οι γιατροί των Πολυϊατρείων."

Δηλαδή υπήρχε και περίπτωση να μην το δεχτείς όταν στο σύστημα στο είχαν βάλει υποχρεωτικά?

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5429 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9196 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11757 Εμφανίσεις