Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
14 Νοεμβρίου 2024, 18:04:11

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Ιανουαρίου 2014, 10:29:10
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Πριν λίγο σε ανοικτή σύνδεση με το φαρμακοποιό εκτελέστηκε συνταγή μου.
Η τρέχουσα μηνιαία δαπάνη ήταν ..57 ευρώ κι έγινε αμέσως ..75 ευρώ.
Το πληρωτέο ποσό από το ταμείο ήταν 16,86. Προσπαθώ να καταλάβω τις στρογγυλοποιήσεις που κάνουν.

22 Ιανουαρίου 2014, 10:36:19
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το πληρωτέο ποσό από το ταμείο ήταν 16,86. Προσπαθώ να καταλάβω τις στρογγυλοποιήσεις που κάνουν.
Μπορείς να δεις την επιλογή "Τα στοιχεία μου" ανοίγοντας το "Στοιχεία δαπάνης ΕΟΠΥΥ ιατρού" και να δείς και τα λεπτά του ευρώ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Ιανουαρίου 2014, 10:41:19
Απάντηση #257
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Αν υποθέσουμε ότι η διαφορά 18 Ευρώ είναι το 75% που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ από την/ις συνταγή/ες τότε το 25% είναι 6 Ευρώ. Λογικά μπορείς να δεις από τις αναζητήσεις, τι ποσό παραπάνω δείχνει η συνταγή ότι πρέπει να πληρώσει ο ασφαλισμένος για να δεις τι ακριβώς σου χρεώσανε.

22 Ιανουαρίου 2014, 10:49:40
Απάντηση #258
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα πληροφορία.
Με τα στοιχεία που μου δώσατε όμως κάτι δεν κολλάει καθόλου.
Δεδομένου ότι δεν είχα δει προηγουμένως την ακριβή δαπάνη, ας δεχθούμε την ανώτατη περίπτωση να έγραφε ...57,99. Αν προσθέσουμε 16,86 μας κάνει ..74,85 ενώ η τρέχουσα δαπάνη είναι τώρα ...75,75. Διαφορά 1+ ευρώ!
Λέτε να μας χρεώνουν και το 1 ευρώ της συνταγής;;;;
Τα 16,86 ευρώ είναι το ποσό που μου είπε ο φαρμακοποιός ότι γράφει στη δική του εκτυπωμένη και εκτελεσμένη συνταγή ως ποσό που έχει να λαμβάνει από το ασφαλιστικό ταμείο.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουαρίου 2014, 19:04:40 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

22 Ιανουαρίου 2014, 11:24:48
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Κανονικα το πλαφόν χρηματικού ποσού πρέπει να το χει ο ασφαλισμένος.
Κύριε αυτά ειναι τα χρήματα σου , ψάξε και βρες το ποιοτικότερο σε καλή τιμή.

Πολυ σωστο αλλα οι πονηροι στο υπουργειο σκεφθηκαν πως:
1.εαν ο ασθενης καψει το οριο τοτε θα τα χωσει κατευθειαν στο υπουργειο ενω τωρα τα χωνει στο γιατρο που πονοκεφαλιαζει να εξηγει
2.ο ασθενης που εκαψε πλαφον θα φερνει το συνταγολογιο του πατερα-μανας-θειάς και θα γραφει φαρμακα δικα του σε βιβλιαρια αλλων,απλαφοναριστα...

Αμ πως?
+

22 Ιανουαρίου 2014, 11:27:01
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Διαφορά 1+ ευρώ!

Λες να βαζουν και κανα ΦΠΑ?
+

22 Ιανουαρίου 2014, 11:29:24
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεδομένου ότι δεν είχα δει προηγουμένως την ακριβή δαπάνη, ας δεχθούμε την ανώτατη περίπτωση να έγραφε ...57,99. Αν προσθέσουμε 16,86 μας κάνει ..74,85 ενώ η τρέχουσα δαπάνη είναι τώρα ...75,75. Διαφορά 1+ ευρώ!
Τα 16,86 ευρώ είναι το ποσό που μου είπε ο φαρμακοποιός ότι γράφει στη δική του εκτυπωμένη και εκτελεσμένη συνταγή ως ποσό που έχει να λαμβάνει από το ασφαλιστικό ταμείο. (στο οποίο δεν περιλαμβάνεται το 1 ευρώ της συνταγής)

Update και επιβεβαίωση των υποψιών μου.
Προ της εκτέλεσης τρέχουσα δαπάνη ...83 ακριβώς. Μετά την εκτέλεση τρέχουσα δαπάνη....90,75. Πληρωτέο ποσό από το ασφαλιστικό ταμείο 6,75. Άρα μας χρεώνουν στο πλαφόν και 1 ευρώ για κάθε συνταγή.

22 Ιανουαρίου 2014, 11:29:46
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Τα 16,86 ευρώ είναι το ποσό που μου είπε ο φαρμακοποιός ότι γράφει στη δική του εκτυπωμένη και εκτελεσμένη συνταγή ως ποσό που έχει να λαμβάνει από το ασφαλιστικό ταμείο. (στο οποίο δεν περιλαμβάνεται το 1 ευρώ της συνταγής)

Όταν λες πληρωτέο ποσό από το ταμείο, εννοείς αυτό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ γιατί κατάλαβα ότι εννοείς το ποσό που έδωσε ο ασφαλισμένος στο Φαρμακείο.

22 Ιανουαρίου 2014, 11:33:40
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Όταν λες πληρωτέο ποσό από το ταμείο, εννοείς αυτό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ γιατί κατάλαβα ότι εννοείς το ποσό που έδωσε ο ασφαλισμένος στο Φαρμακείο.
Το ποσό που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στο φαρμακοποιό. Μας χρεώνουν στο πλαφόν 1 ευρώ σε κάθε συνταγή. Κάντε επιβεβαίωση κι εσείς αν μπορείτε σε real time σύνδεση με το φαρμακοποιό και εκτέλεση συνταγής. Αν ισχύει είναι σημαντικότατο θέμα. Π.χ. σε 1000 συνταγές σου ανεβάζει τη δαπάνη κατά 1000 ευρώ χωρίς λόγο!

Update:Νέα επιβεβαίωση. Η δαπάνη από ...26,59 πήγε ...39,52 και το ποσό που έχει να λάβει ο φαρμακοποιός από ΕΟΠΥΥ είναι 11,93. 1 ευρώ επιπλέον χρέωση ανά συνταγή που εκτελείται, στη δαπάνη μας!

Update No2: Τελικά δεν ήταν κάτι περίεργο όπως ήθελα να πιστεύω. Απλά στο ποσό που έχει να λάβει ο φαρμακοποιός από τον ΕΟΠΥΥ έχει αφαιρεθεί το 1 ευρώ ανά συνταγή που πληρώνει ο ασθενής. Στο παράδειγμά μου ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο φαρμακοποιό 12,93 για τα φάρμακα. Παράλληλα ο ασθενής πληρώνει 1 ευρώ ανά συνταγή στον ΕΟΠΥΥ μέσω του φαρμακοποιού. Το 1 ευρώ συμψηφίζεται με την οφειλή του ΕΟΠΥΥ προς το φαρμακοποιό για τα φάρμακα και αυτή γίνεται τελικά 12,93 - 1 = 11,93. Όμως το κόστος (για τον ΕΟΠΥΥ) των φαρμάκων που γράψαμε παραμένει 12,93 και χρεώνεται στην τρέχουσα δαπάνη μας.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουαρίου 2014, 19:02:12 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

22 Ιανουαρίου 2014, 12:18:14
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Το ποσό που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στο φαρμακοποιό. Μας χρεώνουν στο πλαφόν 1 ευρώ σε κάθε συνταγή. Κάντε επιβεβαίωση κι εσείς αν μπορείτε σε real time σύνδεση με το φαρμακοποιό και εκτέλεση συνταγής. Αν ισχύει είναι σημαντικότατο θέμα. Π.χ. σε 1000 συνταγές σου ανεβάζει τη δαπάνη κατά 1000 ευρώ χωρίς λόγο!
   Επειδή το έχω τσεκάρει τρις διαπιστώνω κάποιες μικροδιαφορές (της τάξης των λεπτών του ευρώ) που δεν μπορώ να εξηγήσω αλλά όχι 1 ευρώ. Θα το ξαναδώ...

22 Ιανουαρίου 2014, 12:34:37
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Κανονικα το πλαφόν χρηματικού ποσού πρέπει να το χει ο ασφαλισμένος.
Κύριε αυτά ειναι τα χρήματα σου , ψάξε και βρες το ποιοτικότερο σε καλή τιμή.
Πώς σκέφτεσαι ότι μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά;
Αν π.χ. διαγνωστείς με κάποιο σοβαρό νόσημα, θα κάνεις αίτηση για αύξηση του πλαφόν σου;

Είχα καταθέσει αναλυτικά την πρόταση σε μια δημόσια διαβούλευση το 2009 .
Το απόγευμα που θα επιστρέψω σπίτι θα την ανεβάσω στο φόρουμ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Ιανουαρίου 2014, 12:49:37
Απάντηση #266
Αποσυνδεδεμένος

DrGar

Δυστυχώς, η  δική μου περίπτωση  είναι  πολύ ιδιαίτερη και   φοβάμαι ότι δε  θα  δικαιωθώ.  Είμαι  ιδιώτης ειδικευμένος ιατρός  συνεργαζόμενος με ιδιωτικό νοσοκομείο  υπο καθεστώς ΑΠΥ, απο το 2012. Στις  21/12/13 , όπως  φαινεται  και στον προσωπικο μου φάκελο με  τα ατομικα μου στοιχεία στο  e-syntagografisi , ξεκινησα  ιδιωτικό ιατρείο. Υπολογίστηκε  το πλαφον μου βασει  του μεσου  ορου συνταγογραφησης   κατα  την εργασια μου στο ιδιωτικο νοσοκομειο (300 ευρω). Ως  γνωστον, οι χρονιως  πασχοντες ασθενεις  κατά κορον  προσερχονται στα ιδιωτικα νοσοκομεια , προκειμένου να αποκτήσουν τις συνταγές   για τις  χρόνιες  αγωγές τους. Στις  18/1/14, εστειλα   email   μετα  απο ενημερωση  καλου συναδελφου ( καθως  δεν ειχα καμια προσβαση στο διαδικτυο, λογω απομακρυνσης  απο την εδρα μου λογω πενθους), οπου ανεφερα την   προπεριγραφεισα  στρεβλωση, αλλα ακομη δεν εχω  παρει απαντηση.  Γνωριζει μηπως καποιος συναδελφος αν απαντανε   και αρνητικα   ή  δεν απαντανε  καθολου σε  περιπτωση μη αποδοχης  του αιτηματος για  αναπροσαρμογη του πλαφον, ωστε να ξερω  μεχρι ποτε να περιμενω?
Προσθετως, αναφορικα με την απαίτησή τους για αποστολη  βεβαιωσης  εναρξης  επαγγελματος εντος  του 2013,  δεν ειναι πιο λογικο να ζητειαται η  αδεια λειτουργιας του ιατρειου,  
καθως  αλλαξαν  ουσιωδως   οι εργασιακες  μου συνθηκες  τελος  του 2013 (προηγουμενως  ειχα  ως διευθυνση για την εναρξη επαγγελματος τη  διευθυνση της πατρικης μου οικιας) ?
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουαρίου 2014, 13:05:54 από DrGar »

22 Ιανουαρίου 2014, 13:42:08
Απάντηση #267
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Δυστυχώς, η  δική μου περίπτωση  είναι  πολύ ιδιαίτερη και   φοβάμαι ότι δε  θα  δικαιωθώ.  Είμαι  ιδιώτης ειδικευμένος ιατρός  συνεργαζόμενος με ιδιωτικό νοσοκομείο  υπο καθεστώς ΑΠΥ, απο το 2012. Στις  21/12/13 , όπως  φαινεται  και στον προσωπικο μου φάκελο με  τα ατομικα μου στοιχεία στο  e-syntagografisi , ξεκινησα  ιδιωτικό ιατρείο. Υπολογίστηκε  το πλαφον μου βασει  του μεσου  ορου συνταγογραφησης   κατα  την εργασια μου στο ιδιωτικο νοσοκομειο (300 ευρω). Ως  γνωστον, οι χρονιως  πασχοντες ασθενεις  κατά κορον  προσερχονται στα ιδιωτικα νοσοκομεια , προκειμένου να αποκτήσουν τις συνταγές   για τις  χρόνιες  αγωγές τους. Στις  18/1/14, εστειλα   email   μετα  απο ενημερωση  καλου συναδελφου ( καθως  δεν ειχα καμια προσβαση στο διαδικτυο, λογω απομακρυνσης  απο την εδρα μου λογω πενθους), οπου ανεφερα την   προπεριγραφεισα  στρεβλωση, αλλα ακομη δεν εχω  παρει απαντηση.  Γνωριζει μηπως καποιος συναδελφος αν απαντανε   και αρνητικα   ή  δεν απαντανε  καθολου σε  περιπτωση μη αποδοχης  του αιτηματος για  αναπροσαρμογη του πλαφον, ωστε να ξερω  μεχρι ποτε να περιμενω?
Προσθετως, αναφορικα με την απαίτησή τους για αποστολη  βεβαιωσης  εναρξης  επαγγελματος εντος  του 2013,  δεν ειναι πιο λογικο να ζητειαται η  αδεια λειτουργιας του ιατρειου,  
καθως  αλλαξαν  ουσιωδως   οι εργασιακες  μου συνθηκες  τελος  του 2013 (προηγουμενως  ειχα  ως διευθυνση για την εναρξη επαγγελματος τη  διευθυνση της πατρικης μου οικιας) ?

στα email δεν απαντάνε. Εχουν λάβει περίπου 2000 email. Απλά κοιτάνε το νούμερο και λένε "οι γιατροί διαμαρτύρονται".
Τα πλαφόν έχουν αρχίσει και αναθεωρούνται για όσους έκαναν έναρξη μέσα στο 2013. Σε πολλούς συναδέλφους γνωστούς μου έχει αναπροσαρμοστεί στο μέσο όρο της ειδικότητάς τους χωρίς να έχουν στείλει κανένα δικαιολογητικό πουθενά. (Ολοι έστειλαν όμως mail στο plafoniatroi@.....)
Πιστεύω οτι απλα αναθεωρούνται τα πλαφόν και ξεκίνησαν από τους νεοεισερχόμενους στο σύστημα. Για όσους ξεκίνησαν το '12, δεν ξέρω αν και τί θα ισχύσει. Μπορεί τελικά αυτοί να πληρώσουν τη νύφη.
Τώρα, το τί είναι λογικό και τί όχι, άστο....
Παρακολούθησέ το, στέλνε email σωρηδόν αν έχεις πρόβλημα με το πλαφόν σου ή όταν το πλησιάζεις να το εξαντλήσεις και περίμενε τις εξελίξεις.
Ο ΠΙΣ είχε πει οτι θα έβγαζε ανακοίνωση μετά τη συνάναντηση με τον υφυπουργό χτες. Δεν είδα ακόμα τίποτα     :-\

Υπομονή και να δούμε πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο. Γιατί το "μέτρο" ήρθε για να μείνει όσο και να κοπανιόμαστε

Φιλικά

22 Ιανουαρίου 2014, 15:06:44
Απάντηση #268
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
καθως  αλλαξαν  ουσιωδως   οι εργασιακες  μου συνθηκες  τελος  του 2013 (προηγουμενως  ειχα  ως διευθυνση για την εναρξη επαγγελματος τη  διευθυνση της πατρικης μου οικιας) ?

Στείλε και την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού σου ιατρείου μαζί με ένα καλογραμμένο και αιτιολογημένο κείμενο....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Ιανουαρίου 2014, 16:27:44
Απάντηση #269
Αποσυνδεδεμένος

anastaziogr

Επειδή είμαι σε παρόμοια κατάσταση, ξεκίνησα το 2012 με ημερομηνία άδειας λειτουργίας τον 11/2012. Το 2013 όπως είναι αναμενόμενο και λογικό είχα μικρή επισκεψιμότητα στο ιατρείο και κατά συνέπεια μικρή φαρμακευτική δαπάνη. Μου βάλανε όριο 2491 ευρώ το οποίο βέβαια είναι ασφυκτικά μικρό και το έχω ήδη μισοφάει. Έστειλα μήνυμα στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr εξηγώντας το πρόβλημα και επισυνάπτοντας την άδεια λειτουργίας του ιατρείου. Απάντηση βέβαια δεν πήρα και αμφιβάλλω αν θα πάρω.
Μέχρι τωρα από συνομιλίες με συναδέλφους που άνοιξαν το 2013 διαπίστωσα ότι σε πολλούς αυξήσανε το όριο (σε  παθολόγους βάλανε γύρω στα 8000). Βέβαια δεν πιστεύω ότι διαβάσανε τα emails και προβήκανε στις αλλαγές αυτές. Μάλλον αυτόματα έγινε για όσους ξεκίνησαν το 2013.
το μόνο που θα βοηθήσει είναι κανά τουιτάρισμα στον Άδωνι μπας και φιλοτιμηθεί ....

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5429 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9196 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11757 Εμφανίσεις