Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 23:43:29

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183181 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Ιανουαρίου 2014, 12:57:14
Απάντηση #360
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να το αυξήσει όχι,να το...μειώσει (!!) κατάφερε γνωστός μου μετά από τηλέφωνο στον ΕΟΠΥΥΥ....!!

αυξήθηκε σε όσους έκαναν έναρξη μέσα στο 2013 και μάλλον όχι μετά το τηλέφωνο στον εοπυυ.
 Υποτίθεται θα αυξηθεί σε όσους έκαναν έναρξη μέσα στην τελευταία τριετία, αλλά ως τώρα, τίποτα.
Υποτίθεται επίσης οτι εξαιρέθηκαν κάποιες κατηγορίες ασθενών, εμβόλια κλπ αλλά πολλοί παιδίατροι αναφέρουν οτι χρεώνονται κανονικά.

30 Ιανουαρίου 2014, 13:00:52
Απάντηση #361
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δηλαδή έκοψαν τη συνταγογράφηση σε ιατρό Κέντρου Υγείας; Δεν θεωρούμαστε Νοσοκομειακοί; :o  Δεν εξαιρεθήκαμε από το πλαφόν;  ???
Εγώ, παρ΄ότι έχω χαμηλό πλαφόν και είχα εκδόσει και τρίμηνες, τα πάω ακόμη μια χαρά.
   Πως να εξαιρεθείτε; Είδατε ΥΑ; Μόνο τσίου-τσίου βιβλιοπωλών είδαμε όλοι. Αν τα τσίου είναι νόμος τότε ΟΚ....
   Χαμηλό πλαφόν αλλά δεν το ξεπεράσατε φαντάζομαι....

Απ'το νοσοκομείο μου είπαν ότι στο υπουργείο έχουν την πρόθεση να διορθώσουν το πρόβλημα άμεσα, τουλάχιστον σε αγροτικούς, αλλά έχει πέσει το σύστημα στην ΗΔΙΚΑ και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Από δευτέρα λέει θα το έχουν ρυθμίσει. Ό,τι μου είπαν σας λέω, ό,τι καταλάβατε κατάλαβα...
   Πλάκα μου κάνεις :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Πάντως να ξέρετε αν κρίνω απο την ώρα του μηνύματος (Σήμερα στις 11:11:46), είναι η ώρα του δεκατιανού (+καφέ) στην ΗΔΙΚΑ.
Απο Δευτέρα αλλάζει ο μήνας και δεν θα χρειαστεί ρύθμιση. Ωραίοι τύποι (αυτοί του νοσοκομείου που το μετέφεραν σίγουρα). Ακόμα γελάω  :D

30 Ιανουαρίου 2014, 13:10:08
Απάντηση #362
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

Δηλαδή έκοψαν τη συνταγογράφηση σε ιατρό Κέντρου Υγείας; Δεν θεωρούμαστε Νοσοκομειακοί; :o  Δεν εξαιρεθήκαμε από το πλαφόν;  ???
Εγώ, παρ΄ότι έχω χαμηλό πλαφόν και είχα εκδόσει και τρίμηνες, τα πάω ακόμη μια χαρά.
   Πως να εξαιρεθείτε; Είδατε ΥΑ; Μόνο τσίου-τσίου βιβλιοπωλών είδαμε όλοι. Αν τα τσίου είναι νόμος τότε ΟΚ....
   Χαμηλό πλαφόν αλλά δεν το ξεπεράσατε φαντάζομαι....

Απ'το νοσοκομείο μου είπαν ότι στο υπουργείο έχουν την πρόθεση να διορθώσουν το πρόβλημα άμεσα, τουλάχιστον σε αγροτικούς, αλλά έχει πέσει το σύστημα στην ΗΔΙΚΑ και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Από δευτέρα λέει θα το έχουν ρυθμίσει. Ό,τι μου είπαν σας λέω, ό,τι καταλάβατε κατάλαβα...
   Πλάκα μου κάνεις :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Πάντως να ξέρετε αν κρίνω απο την ώρα του μηνύματος (Σήμερα στις 11:11:46), είναι η ώρα του δεκατιανού (+καφέ) στην ΗΔΙΚΑ.
Απο Δευτέρα αλλάζει ο μήνας και δεν θα χρειαστεί ρύθμιση. Ωραίοι τύποι (αυτοί του νοσοκομείου που το μετέφεραν σίγουρα). Ακόμα γελάω  :D

πάρα πολύ σωστή παρατήρηση.
"έπεσε το σύστημα και θα δούμε από δευτέρα"...
αύριο είναι παρασκευή- εργάσιμη.
Κι έπειτα, το σύστημα της ΗΔΙΚΑ είναι, η ΗΔΙΚΑ το ανεβοκατεβάζει οποτε θέλει "για εργασίες συντήρησης"....όχι δεν μπορεί να κάνει τίποτα...

30 Ιανουαρίου 2014, 13:29:25
Απάντηση #363
Αποσυνδεδεμένος

giankan

Αλήθεια το κοντέρ θα μηδενίσει την 1η Φλεβάρη ή στις 15, όταν θα 'χει κλείσει ένα μήνα το μέτρο? Πλάκα θα 'χει ε?

30 Ιανουαρίου 2014, 13:45:24
Απάντηση #364
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αλήθεια το κοντέρ θα μηδενίσει την 1η Φλεβάρη ή στις 15, όταν θα 'χει κλείσει ένα μήνα το μέτρο? Πλάκα θα 'χει ε?

Πολύ ορθή παρατήρηση. Κατά τη γνώμη μου, θα (πρέπει να) μηδενιστεί από 1ης Φλεβάρη και κάθε 1η νέου μηνός, προκειμένου να έχουμε έναν μπούσουλα κι εμείς, και ο κόσμος.
Βεβαίως, αν γίνει έτσι, από τη Δευτέρα 3/2, αναμένεται panic σε όλα τα ιατρεία της χώρας, ιδιωτικά τε και δημόσια.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν δλδ το πάνε στις 15/2, το αγνό χάος που έχει ήδη έλθει, θα παραταθεί για μισό μήνα ακόμη και ο panic θα μετατεθεί για τις 17/2 (Δευτέρα).
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Ιανουαρίου 2014, 14:30:12
Απάντηση #365
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Από 1η Φλεβάρη θα μηδενίσει. Η ΗΔΙΚΑ δεν κάνει μισές δουλειές!
Το 15θημερο του Γενάρη ήταν δωράκι γιατί οι περισσότεροι (πλην ακραίων περιπτώσεων) δεν βγήκαν από το πλαφόν του μήνα σε 15 μέρες αν και προσωπικά είμαι ήδη αρκετά πάνω από το μισό οπότε σε ολόκληρο μήνα θα το υπερβώ. 1η Φλεβάρη θα μηδενίσει και ο χαμός θα αρχίσει μετά τις 20 Φλεβάρη. Άλλο να έχεις πανικό από τις 20 Γενάρη (αν εφαρμοζόταν από 1η Γενάρη) κι άλλο από 20 Φλεβάρη. Μέχρι τότε......βλέπουμε!
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2014, 14:32:57 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

30 Ιανουαρίου 2014, 15:03:49
Απάντηση #366
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Το 15θημερο του Γενάρη ήταν δωράκι γιατί οι περισσότεροι (πλην ακραίων περιπτώσεων) δεν βγήκαν από το πλαφόν του μήνα σε 15 μέρες αν και προσωπικά είμαι ήδη αρκετά πάνω από το μισό οπότε σε ολόκληρο μήνα θα το υπερβώ. 1η Φλεβάρη θα μηδενίσει και ο χαμός θα αρχίσει μετά τις 20 Φλεβάρη. Άλλο να έχεις πανικό από τις 20 Γενάρη (αν εφαρμοζόταν από 1η Γενάρη) κι άλλο από 20 Φλεβάρη. Μέχρι τότε......βλέπουμε!
Τι εμμονή... Πάντα θα σκαρφίζοναι ένα τρόπο για να σπέρνουν πανικό στις αρχές κάθε μήνα. Όλοι θα βιάζονται μην τελειώσει το πλαφόν του γιατρού...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Ιανουαρίου 2014, 15:10:46
Απάντηση #367
Αποσυνδεδεμένος

george fagogenis

δηλ. για τον ερχόμενο γεννάρη (του 2015) ποιανού ποσού θα υπολογίσουν το 80%; του ποσού που έχουμε γράψει ως τώρα; ή έχουν μετρήσει (αλλά όχι κοινοποιήσει) το τί κάναμε απ' τις αρχές του μήνα; προσωπικά, ο κύριος "όγκος" της συνταγογραφίας μου είχε περάσει ως τις 15/1, οπότε δεν έχω "κάψει" πολύ απ' το πλαφόν μου....

30 Ιανουαρίου 2014, 16:02:42
Απάντηση #368
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Εάν πράγματι το πλαφόν μένει με τις εξαιρέσεις που λέει ο Άδωνης  και καταργήσει το πλαφόν σε νοσοκομειακούς και σε Κ.Υ , εγώ θα διαμαρτυρηθώ έντονα ακόμα και δια μέσου της δικαιοσύνης,(και θα παρακινήσω και συναδέλφους των Κ.Υ για ομαδική προσφυγή) στην βάση ότι δεν έχω υποχρέωση να υπογράφω συνταγές που περιέχουν διάγνωση και θεραπεία που την έχει καθορίσει άλλος ιατρός.(Το λεγόμενο ξέπλυμα συνταγών). Στην βάση αυτή έχω κάνει πολλά διαβήματα μέχρι στιγμή μέχρι επιπέδου ΥΠΕ. Θα προχωρήσω και παραπάνω προς τν δικαιοσύνη. Αντιγραφή συνταγών ΤΕΛΟΣ(πάντα μιλώ για νοσήματα και αγωγές που δεν είναι στο αντικείμενο του Γ.Ι ή που δεν έχω την δυνατότητα να τα ελέγξω στο Κ.Υ). Εάν αποδέχονται το πλαφόν να βρουν λύση να μην το υπερβαίνουν (να μειώσουν το κόστος στις αγωγές???  να μειώσουν τους ασθενείς??? Δεν ξέρω δικό τους θέμα) χωρίς να στέλνουν τον ασθενή αλλού, με τις συνήθεις φτηνές δικαιολογίες, διαφορετικά να προβούν σε κινήσεις κατάργησης του πλαφόν για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς, που για μένα είναι το μόνο και μοναδικό που θα πρέπει να ζητάμε και ας αφήσουμε κατά μέρος τα ψευδοδιλλήματα «μα ο προϋπολογισμός είναι κλειστός (και γιατί να είναι κλειστός??? άραγε υπάρχει σπάταλη , ή είναι καθαρά και μόνο λογιστική η αντιμετώπιση του θέματος αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες στην Υγεία???) και πρέπει να προτείνετε κάτι άλλο (αντισταθμιστικά μέτρα το λεν τώρα)» .  Ξερό ΟΧΙ στο πλαφόν, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να βρουν τρόπους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού. Εάν δεν μπορούν να το κάνουν να μας αδειάσουν τη γωνιά. Υπάρχουν και εναλλακτικές πολιτικές απόψεις. Εάν είναι αποτελεσματικές ή όχι μένει να τις δούμε.

30 Ιανουαρίου 2014, 16:31:16
Απάντηση #369
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Εάν πράγματι το πλαφόν μένει με τις εξαιρέσεις που λέει ο Άδωνης  και καταργήσει το πλαφόν σε νοσοκομειακούς και σε Κ.Υ , εγώ θα διαμαρτυρηθώ έντονα ακόμα και δια μέσου της δικαιοσύνης,(και θα παρακινήσω και συναδέλφους των Κ.Υ για ομαδική προσφυγή) στην βάση ότι δεν έχω υποχρέωση να υπογράφω συνταγές που περιέχουν διάγνωση και θεραπεία που την έχει καθορίσει άλλος ιατρός.(Το λεγόμενο ξέπλυμα συνταγών). Στην βάση αυτή έχω κάνει πολλά διαβήματα μέχρι στιγμή μέχρι επιπέδου ΥΠΕ. Θα προχωρήσω και παραπάνω προς τν δικαιοσύνη. Αντιγραφή συνταγών ΤΕΛΟΣ(πάντα μιλώ για νοσήματα και αγωγές που δεν είναι στο αντικείμενο του Γ.Ι ή που δεν έχω την δυνατότητα να τα ελέγξω στο Κ.Υ). Εάν αποδέχονται το πλαφόν να βρουν λύση να μην το υπερβαίνουν (να μειώσουν το κόστος στις αγωγές???  να μειώσουν τους ασθενείς??? Δεν ξέρω δικό τους θέμα) χωρίς να στέλνουν τον ασθενή αλλού, με τις συνήθεις φτηνές δικαιολογίες, διαφορετικά να προβούν σε κινήσεις κατάργησης του πλαφόν για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς, που για μένα είναι το μόνο και μοναδικό που θα πρέπει να ζητάμε και ας αφήσουμε κατά μέρος τα ψευδοδιλλήματα «μα ο προϋπολογισμός είναι κλειστός (και γιατί να είναι κλειστός??? άραγε υπάρχει σπάταλη , ή είναι καθαρά και μόνο λογιστική η αντιμετώπιση του θέματος αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες στην Υγεία???) και πρέπει να προτείνετε κάτι άλλο (αντισταθμιστικά μέτρα το λεν τώρα)» .  Ξερό ΟΧΙ στο πλαφόν, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να βρουν τρόπους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού. Εάν δεν μπορούν να το κάνουν να μας αδειάσουν τη γωνιά. Υπάρχουν και εναλλακτικές πολιτικές απόψεις. Εάν είναι αποτελεσματικές ή όχι μένει να τις δούμε.
επαναλαμβάνω...ο κόσμος ΔΕΝ γνωρίζει αυτά που συζητάμε...θα γίνει πανικός σε όλα τα ιατρεία από Δευτέρα και εμείς θα είμαστε οι ΜΟΝΟΙ αποδέκτες της οργής

30 Ιανουαρίου 2014, 16:33:07
Απάντηση #370
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Εάν πράγματι το πλαφόν μένει με τις εξαιρέσεις που λέει ο Άδωνης  και καταργήσει το πλαφόν σε νοσοκομειακούς και σε Κ.Υ , εγώ θα διαμαρτυρηθώ έντονα ακόμα και δια μέσου της δικαιοσύνης,(και θα παρακινήσω και συναδέλφους των Κ.Υ για ομαδική προσφυγή) στην βάση ότι δεν έχω υποχρέωση να υπογράφω συνταγές που περιέχουν διάγνωση και θεραπεία που την έχει καθορίσει άλλος ιατρός.(Το λεγόμενο ξέπλυμα συνταγών). Στην βάση αυτή έχω κάνει πολλά διαβήματα μέχρι στιγμή μέχρι επιπέδου ΥΠΕ. Θα προχωρήσω και παραπάνω προς τν δικαιοσύνη. Αντιγραφή συνταγών ΤΕΛΟΣ(πάντα μιλώ για νοσήματα και αγωγές που δεν είναι στο αντικείμενο του Γ.Ι ή που δεν έχω την δυνατότητα να τα ελέγξω στο Κ.Υ). Εάν αποδέχονται το πλαφόν να βρουν λύση να μην το υπερβαίνουν (να μειώσουν το κόστος στις αγωγές???  να μειώσουν τους ασθενείς??? Δεν ξέρω δικό τους θέμα) χωρίς να στέλνουν τον ασθενή αλλού, με τις συνήθεις φτηνές δικαιολογίες, διαφορετικά να προβούν σε κινήσεις κατάργησης του πλαφόν για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς, που για μένα είναι το μόνο και μοναδικό που θα πρέπει να ζητάμε και ας αφήσουμε κατά μέρος τα ψευδοδιλλήματα «μα ο προϋπολογισμός είναι κλειστός (και γιατί να είναι κλειστός??? άραγε υπάρχει σπάταλη , ή είναι καθαρά και μόνο λογιστική η αντιμετώπιση του θέματος αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες στην Υγεία???) και πρέπει να προτείνετε κάτι άλλο (αντισταθμιστικά μέτρα το λεν τώρα)» .  Ξερό ΟΧΙ στο πλαφόν, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να βρουν τρόπους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού. Εάν δεν μπορούν να το κάνουν να μας αδειάσουν τη γωνιά. Υπάρχουν και εναλλακτικές πολιτικές απόψεις. Εάν είναι αποτελεσματικές ή όχι μένει να τις δούμε.

Δεν υπάρχει και σπατάλη Γιώργο;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Ιανουαρίου 2014, 17:04:15
Απάντηση #371
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Εγώ δεν έχω στοιχεία περί αυτού! Αυτό μας λεν συνέχεια. Μένει να το αποδείξουν και να αναδείξουν τους καταχραστές και να τους τιμωρήσουν. Αυτή είναι η ευθύνη τους απέναντι στο έθνος.
Πόσο δαπανά η πολιτεία για τον κάθε πολίτη? Πόσο θα έπρεπε να δαπανά με βάση τις ανάγκες ΚΑΙ τις δυνατότητες στην υγεία ? πόσες ασφαλιστικές εισφορές και τόκους πληρώνει ο κάθε πολίτης αναλογικά? Πόσο θα έπρεπε να πληρώνει? Πόσα από τα έσοδα του κράτους πάνε στην υγεία? Πόσα θα έπρεπε?  πόσα πάνε αλλού? ποιες είναι οι προτεραιότητες της πολιτείας? Οι τράπεζες, οι επενδύσεις,  ή ο πολίτης? κτλ.
Εάν υπάρχει σπατάλη σε ποιο βαθμό  ευθύνεται ο ασθενής? Σε ποιο βαθμό ο ιατρός? σε τι ποσοστό άλλοι?  Σε ποιο βαθμό  η οργάνωση του συστήματος υγείας και η πολιτική που εφαρμόζεται? Σε ποιο βαθμό η πολιτική διαφθορά? κτλ.
Αυτά και άλλα πολλά είναι από τα ερωτήματα που επιστρέφω στο «ψευδοδίλλημα», μα ο προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος. Με τι κριτήρια καθορίστηκε αυτός και σε ποια βάση? Με πρωταρχικό σκοπό την κάλυψη των αναγκών ποιων??

Υ.Γ  Γιατί δεν βάζουν και πλαφόν πόσους θα νοσηλεύουν τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα ,πόσα φάρμακα θα πουλήσει κάθε εταιρία, πόσους να ασφαλίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, πόσους κατάθετες ή τζίρο να έχει η κάθε τράπεζα, πόσα εισοδήματα να έχει η κάθε επιχείρηση κτλ κτλ
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2014, 17:15:52 από Γ.Κτιστάκης »

30 Ιανουαρίου 2014, 17:27:23
Απάντηση #372
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

δηλ. για τον ερχόμενο γεννάρη (του 2015) ποιανού ποσού θα υπολογίσουν το 80%; του ποσού που έχουμε γράψει ως τώρα; ή έχουν μετρήσει (αλλά όχι κοινοποιήσει) το τί κάναμε απ' τις αρχές του μήνα; προσωπικά, ο κύριος "όγκος" της συνταγογραφίας μου είχε περάσει ως τις 15/1, οπότε δεν έχω "κάψει" πολύ απ' το πλαφόν μου....
Καλά, εσύ είσαι πολύ αισιόδοξος! Βλέπεις μέχρι το Γενάρη του 2015!

επαναλαμβάνω...ο κόσμος ΔΕΝ γνωρίζει αυτά που συζητάμε...θα γίνει πανικός σε όλα τα ιατρεία από Δευτέρα και εμείς θα είμαστε οι ΜΟΝΟΙ αποδέκτες της οργής
Ο κόσμος δεν γνωρίζει και οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν. Θα καταλάβουν μόνο με το δύσκολο τρόπο. Κανένας πανικός δεν θα γίνει από Δευτέρα γιατί το σύστημα δεν μπλόκαρε από μαζικές υπερβάσεις πλαφόν το Γενάρη (λόγω 15θημερης καταμέτρησης). Αν συνεχιστεί το σύστημα ως έχει, θα γίνει χαμός προς το τέλος Φλεβάρη, όταν δεν θα μπορούν να γράψουν συνταγές, και στη συνέχεια στις αρχές Μαρτίου όταν όλοι θα τρέχουν να γράψουν συνταγές.

Εάν πράγματι το πλαφόν μένει με τις εξαιρέσεις που λέει ο Άδωνης  και καταργήσει το πλαφόν σε νοσοκομειακούς και σε Κ.Υ , εγώ θα διαμαρτυρηθώ έντονα ακόμα και δια μέσου της δικαιοσύνης,(και θα παρακινήσω και συναδέλφους των Κ.Υ για ομαδική προσφυγή) στην βάση ότι δεν έχω υποχρέωση να υπογράφω συνταγές που περιέχουν διάγνωση και θεραπεία που την έχει καθορίσει άλλος ιατρός.(Το λεγόμενο ξέπλυμα συνταγών). Στην βάση αυτή έχω κάνει πολλά διαβήματα μέχρι στιγμή μέχρι επιπέδου ΥΠΕ. Θα προχωρήσω και παραπάνω προς τν δικαιοσύνη. Αντιγραφή συνταγών ΤΕΛΟΣ(πάντα μιλώ για νοσήματα και αγωγές που δεν είναι στο αντικείμενο του Γ.Ι ή που δεν έχω την δυνατότητα να τα ελέγξω στο Κ.Υ). Εάν αποδέχονται το πλαφόν να βρουν λύση να μην το υπερβαίνουν
Ένα "συμφωνώ" είναι λίγο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει η μονομερής κατάργηση του πλαφόν στους νοσοκομειακούς και ιδιαίτερα σε ΚΥ και ΠΙ. Αφού έχει τόσα φοβερά στατιστικά η ΗΔΙΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ ας βγάλει στοιχεία μέσης δαπάνης ανά κατηγορία γιατρών (νοσοκομειακοί, Κ.Υ./Π.Ι, ιδιώτες) να δούμε που έχει νόημα η θεσμοθέτηση περικοπής. Δε θα μας κάνει επίσημα πλυντήρια των πάντων. Ή πλαφόν για όλους ή μέσοι όροι ανά ασθενή και ειδικότητα (αυτό που θεωρώ σωστό) ή τίποτα για όλους.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιανουαρίου 2014, 17:37:51 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

30 Ιανουαρίου 2014, 17:47:39
Απάντηση #373
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αν μπορούσα, θα έβαζα "Συμφωνώ" μόνο στο πρώτο μισό του ποστ

Εάν πράγματι το πλαφόν μένει με τις εξαιρέσεις που λέει ο Άδωνης  και καταργήσει το πλαφόν σε νοσοκομειακούς και σε Κ.Υ , εγώ θα διαμαρτυρηθώ έντονα ακόμα και δια μέσου της δικαιοσύνης,(και θα παρακινήσω και συναδέλφους των Κ.Υ για ομαδική προσφυγή) στην βάση ότι δεν έχω υποχρέωση να υπογράφω συνταγές που περιέχουν διάγνωση και θεραπεία που την έχει καθορίσει άλλος ιατρός.(Το λεγόμενο ξέπλυμα συνταγών). Στην βάση αυτή έχω κάνει πολλά διαβήματα μέχρι στιγμή μέχρι επιπέδου ΥΠΕ. Θα προχωρήσω και παραπάνω προς τν δικαιοσύνη. Αντιγραφή συνταγών ΤΕΛΟΣ(πάντα μιλώ για νοσήματα και αγωγές που δεν είναι στο αντικείμενο του Γ.Ι ή που δεν έχω την δυνατότητα να τα ελέγξω στο Κ.Υ). Εάν αποδέχονται το πλαφόν να βρουν λύση να μην το υπερβαίνουν (να μειώσουν το κόστος στις αγωγές???  να μειώσουν τους ασθενείς??? Δεν ξέρω δικό τους θέμα) χωρίς να στέλνουν τον ασθενή αλλού, με τις συνήθεις φτηνές δικαιολογίες, διαφορετικά να προβούν σε κινήσεις κατάργησης του πλαφόν για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς, που για μένα είναι το μόνο και μοναδικό που θα πρέπει να ζητάμε

επειδή στη συνέχεια

και ας αφήσουμε κατά μέρος τα ψευδοδιλλήματα «μα ο προϋπολογισμός είναι κλειστός (και γιατί να είναι κλειστός??? άραγε υπάρχει σπάταλη , ή είναι καθαρά και μόνο λογιστική η αντιμετώπιση του θέματος αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες στην Υγεία???) και πρέπει να προτείνετε κάτι άλλο (αντισταθμιστικά μέτρα το λεν τώρα)» .  Ξερό ΟΧΙ στο πλαφόν, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να βρουν τρόπους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

το λαϊκίσατε.

Από τη στιγμή που ο τελικός αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) δεν έχει πια απεριόριστες δυνατότητες, όπως είχε ελέω δανεισμού στην εποχή του πάρτι, είναι φυσιολογική συνέπεια ότι θα δουλεύουμε και με κλειστούς προϋπολογισμούς και (αφού αποτύχαμε να αυτο-συγκρατηθούμε με άλλο τρόπο) με επιβολή πλαφόν, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι.

Βεβαίως και πρέπει να αγωνιστούμε για να μην μετατραπούμε σε χαβούζα διαγνώσεων και αγωγών και σε laundry συνταγών του όλου συστήματος. Και η απαλλαγή μας από το ηθικά υποτιμητικό αλλά και αντι-επιστημονικό, αντιδεοντολογικό πάρεργο του ξεπλύματος πρέπει να γίνει με τρόπο απρόσωπο και θεσμικό, ώστε να μην ερχόμαστε σε tête-à-têtes αντιπαραθέσεις με τους ήδη κατα-ταλαιπωρημένους, εξαγριωμένους και στα όρια έκρηξης ασφαλισμένους που δεν θα καταλαβαίνουν τί τους εξηγούμε.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Ιανουαρίου 2014, 18:02:20
Απάντηση #374
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Φαντάζομαι ότι ο κ. Κτιστάκης αναφέρθηκε σε αυτό το πλαφόν, δηλαδή το πλαφόν με τον συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής.
Οριζόντια μέτρα σε ελεύθερη αγορά θυμίζουν ολίγον κομμουνισμό με ολίγον καπιταλισμό, και αυτό έχει μία ενδογενή αντίφαση, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5413 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9170 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11744 Εμφανίσεις