Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 12:03:29

Ψηφοφορία

Πώς εξιολογείτε αδρά το μέτρο του πλαφόν στις συνταγές με βάση τον ατομικό μηνιαίο μέσο όρο;

Καλή σκέψη, καλή εφαρμογή
1 (1.7%)
Καλή σκέψη, κακή εφαρμογή
16 (26.7%)
Κακή σκέψη, καλή εφαρμογή
4 (6.7%)
Κακή σκέψη, κακή εφαρμογή
39 (65%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 60

Η ψηφοφορία έληξε: 15 Φεβρουαρίου 2014, 15:54:23

Αποστολέας Θέμα: Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.  (Αναγνώστηκε 183131 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Φεβρουαρίου 2014, 00:53:12
Απάντηση #510
Αποσυνδεδεμένος

Γ Παπαγεωργίου

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βεβαίως κι έγινε έτσι. Την ίδια στιγμή, όσοι είχαν π(ι)λαφόν μεγαλύτερο του μ/ο, το είδαν κι εκείνοι να ευθυγραμμίζεται στον μ/ο.

είσαι σίγουρος;   ...δεν  νομίζω ότι ισχύει, τουλάχιστον μέχρι τώρα

16 Φεβρουαρίου 2014, 19:43:55
Απάντηση #511
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η ουσία είναι, συνάδελφοι, ότι μπήκαμε πλέον σε μία νέα μορφή αμυντικής ιατρικής. Θα την ονόμαζα ιατρική οικονομικών καταστροφών ή κάτι ανάλογο με την ιατρική καταστροφών, όπου μέλημα δεν είναι η παροχή της βέλτιστης βοήθειας, αλλά η διάσωση όσο περισσότερων ασθενών γίνεται υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις και συνθήκες, μέσα από αλγόριθμους επιλογών.
Η παραπάνω διαπίστωση ισχύει τόσο για τους κρατικούς λειτουργούς όσο και για τους ιδιώτες, τουλάχιστον στην πλειοψηφία. Και νομίζω ότι ο υπουργός έχει κάποιο δίκιο να λέει ότι "οι καλοί γιατροί δε θα έχουν πρόβλημα με το πλαφόν" ή κάτι τέτοιο, αν και νομίζω ότι αυτό πάει στο ότι θα εφαρμόσουν καλά αλγόριθμους αντίστοιχους με την ιατρική καταστροφών.
Όταν κάποιος ξέρει ότι, μη έχοντας κανένα περιθώριο προσαρμογής στα νέα μέτρα και ειδικά σε αυτό του πλαφόν, έχει να εξυπηρετήσει και νέους ασθενείς (και μην πει κανείς ποιοι είναι οι νέοι ασθενείς, είναι όλοι αυτοί που "εξυπηρετούνταν" από τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ τα οποία ΘΑ ανοίξουν ξανά κάποια στιγμή, αλλά κανείς ασθενής δεν πείθεται να περιμένει μέχρι τότε), δεν έχει παρά δύο λύσεις:
Η πρώτη είναι να πάει ευσυνειδήτως ως εκεί που του επιτρέπει το πλαφόν του. Αυτό εγείρει ένα θέμα ηθικής τάξεως που συμπυκνώνεται στους ασθενείς που δε θα μπορέσουν να καλυφθούν.
Η δεύτερη είναι να προσπαθήσει να καλυψει όλους τους ασθενείς με διάφορες εκπτώσεις που ξεκινούν από σχετικά ανώδυνους χειρισμούς (όπως π.χ. αντικατάσταση πρωτότυπου σκευάσματος από γενόσημο ή σπάσιμο συνδυασμών σε ρυθμισμένο ασθενή, όπου βέβαια αυτό μπορεί να γίνει) και μπορούν να καταλήξουν σε τραγικές αποφάσεις (π.χ. μη χορήγηση ινσουλίνης όπου ενδείκνυται με το πρόσχημα ότι "αν έκανες λίγο δίαιτα δε θα είχες 11 γλυκοζυλιωμένη").
Ίσως τα πράματα να είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους συναδέλφους που ενώ είναι ιδιώτες, έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πρέπει κατά προτεραιότητα να διαθέσουν τις 400 επισκέψεις του μήνα με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ. Εκεί τι μπορεί να πει κανείς;
Ερωτώ, λοιπόν, πώς ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει ευσυνείδητα ένας γιατρός. Και η απάντηση δεν είναι, κατά τη γνώμη μου "τόσο όσο μας επιτρέπει το κράτος".
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Φεβρουαρίου 2014, 15:27:11
Απάντηση #512
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους ιατρούς, καθώς οι Μονάδες Υγείας έχουν αναστείλει την λειτουργία τους για ένα μήνα, με βάση τον νόμο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.
Σε επιστολή του ο ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες ενημερώνει ότι από αύριο, 18/2/2014 και για ένα μήνα δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες και έτσι δεν θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού για τους ιατρούς.
Στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (υπάρχει λίστα στο site του Οργανισμού, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτούς τους ιατρούς έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 το μήνα. Επίσης οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων, για ένα μήνα, δηλαδή όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Φεβρουαρίου 2014, 21:17:36
Απάντηση #513
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων, για ένα μήνα,

Όπως βλέπουμε, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα μεγάλα αστικά κέντρα με τους πολυπληθείς, πυκνοκατοικημένους αστικούς ιστούς. Εκεί Κέντρα Υγείας και ΠΙ δεν υπάρχουν και στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων που λειτουργούν 1-2 μέρες την εβδομάδα βαριά-βαριά με έναν ειδ/νο για συνταγογράφηση, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα.
Αντίθετα, θα σημειωθεί μαζική έξοδος αστών προς τα κοντινά στις πόλεις ΠΙ-Πλυντηρέξ και οι συνάδελφοι σε αυτά πρέπει να οπλιστούν με πολλή υπομονή.
Βεβαίως, πριμοδοτούνται οι φμφ της υπαίθρου έναντι των συναδέλφων τους των πόλεων: Η αποκέντρωση, ένα παλαιό σύνθημα της πάλαι ποτέ Πασοκικής "Αλλαγής", εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, στην πράξη!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Φεβρουαρίου 2014, 10:26:45
Απάντηση #514
Αποσυνδεδεμένος

DrGar

Μηπως  καποιος  συναδελφος,  μπορει να αναφερει το χρονικο διαστημα που μεσολαβησε απο την αποστολη των  εγγραφων (που ζητα  ο ΕΟΠΥΥ) μεχρι την αποκατασταση του πλαφον, στη δικη του περιπτωση?

18 Φεβρουαρίου 2014, 11:14:03
Απάντηση #515
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μπορεί κάποιος συνάδελφος από ΚΥ ή ΠΙ που τις προηγούμενες μέρες είχε κλείσει το πλαφόν του, να μας πει αν σήμερα πράγματι του ξαναδόθηκε η δυνατότητα έκδοσης συνταγών;

18 Φεβρουαρίου 2014, 11:46:31
Απάντηση #516
Αποσυνδεδεμένος

Αναγνώστου Ι.

Μπορεί κάποιος συνάδελφος από ΚΥ ή ΠΙ που τις προηγούμενες μέρες είχε κλείσει το πλαφόν του, να μας πει αν σήμερα πράγματι του ξαναδόθηκε η δυνατότητα έκδοσης συνταγών;
Στο Κ.Υ που είμαι,ένας αγροτικός ιατρός και ένας ειδ/μενος που είχαν ''πλαφονάρει'' εξακολουθούν να μην μπορούν ακόμη να συνταγογραφήσουν....

18 Φεβρουαρίου 2014, 11:48:24
Απάντηση #517
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ευχαριστώ. Το ίδιο συμβαίνει και με δικό μας αγροτικό.
Κενό γράμμα ως τώρα η εξαγγελία του Αδώνιδος.

18 Φεβρουαρίου 2014, 12:44:43
Απάντηση #518
Αποσυνδεδεμένος

Αναγνώστου Ι.

Ευχαριστώ. Το ίδιο συμβαίνει και με δικό μας αγροτικό.
Κενό γράμμα ως τώρα η εξαγγελία του Αδώνιδος.
Πριν λίγο μίλησα με τον ΕΟΠΥΥ  :o :o και μου είπαν ότι η απελευθέρωση του ορίου συνταγογράφησης των ιατρών των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων έχει διαβιβαστεί στην ΗΔΙΚΑ και ότι θα ισχύσει το αργότερο σε 1-2 μέρες.

18 Φεβρουαρίου 2014, 16:38:37
Απάντηση #519
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Σε μένα, ήδη μηδενίστηκε η τρέχουσα μηνιαία δαπάνη.  :'(

18 Φεβρουαρίου 2014, 16:54:55
Απάντηση #520
Αποσυνδεδεμένος

Αναγνώστου Ι.

Σε μένα, ήδη μηδενίστηκε η τρέχουσα μηνιαία δαπάνη.  :'(
Kαι σε μένα  :o

18 Φεβρουαρίου 2014, 17:02:11
Απάντηση #521
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

αν και ιδιώτης ιατρός συμβεβλημένος , και σε εμένα μηδενίστηκε η δαπάνη....αν το μάθουν οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι αυτό καήκαμε  :laugh: :laugh:

18 Φεβρουαρίου 2014, 17:17:36
Απάντηση #522
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
αν και ιδιώτης ιατρός συμβεβλημένος , και σε εμένα μηδενίστηκε η δαπάνη....αν το μάθουν οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι αυτό καήκαμε  :laugh: :laugh:

Σε εμένα αντίθετα, αν και είμαι και εγώ ιδιώτης συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, δεν μηδενίστηκε (ίσα ίσα που πλησιάζει επικίνδυνα το πλαφόν).
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Φεβρουαρίου 2014, 18:09:08
Απάντηση #523
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Μπά !!! κάτι περίεργο συμβαίνει. Και ‘γω βλέπω κάτι ασύμβατο με τα ισχύοντα στο δικό μου απόψε
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

18 Φεβρουαρίου 2014, 18:10:40
Απάντηση #524
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Μετα το μεσημερι μηδενιστηκε και σε εμενα. Τι θα γίνει όμως όταν καλομάθουμε.............?
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

Λέξεις κλειδιά: όριο πλαφόν φάρμακα ΕΟΠΥΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
5412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 18:04:45
από Argirios Argiriou
10 Απαντήσεις
9168 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:35:04
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
11742 Εμφανίσεις